3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • asiagyuri
    Nekem egy árva SMS-se jött :D
  • Régi vodanetes
    Nekem is elküldték, csak éppen: egy hónapig nem is volt gépem, a modemet nem használtam. Előtte a régi gépem hibái miatt soha nem töltöttem le filmeket, legfeljebb ingyeses vírus- és kémprogi irtókat, új böngészőt. Felhívtam őket, kiderült, hogy hasonlít a modem mobilszáma valakiére, aki nemcsak letöltöget, de fizetni sem fizetett két hónapja. De nagy rend lehet az adatbázisukban!
  • doand
    Nekem is ugyanezt az sms-t küldték.
  • Rudee
    *lehetek
  • Rudee
    Jött SMS:

[/i]Kedves Ügyfelünk! Az elözö hònapban tùllépte a csomagjàban foglalt adatmennyiséget, ìgy az adott idöszak szàmlazàràsàig az internet sebessége lassìtàsra került. Vàltson most Internet Extra csomagra és a magasabb adatmennyiség mellett a megszokott sebességgel netezhet. Bövebb informàciòért hìvja a 1270-es telefonszàmot. Üdvözlettel: Vodafone[i]

A csomagomban foglalt adatmennyiség korlátlan, igazán ügyes ehetek, ha ezt túlléptem.
  • Régi vodanetes
    A legszebb: jelzett a Software Manager: frissitene a Vodafone. Ideiglenes engedély ESS-nek: nem talált frissitendő szoftvert. Ezek szerint az E220 USB modem védelmi hibája nemcsak nálam okozott komoly gondot. Csakhogy közben stickre cseréltem.
  • Régi vodanetes
    Közben kiderült, hogy itt a közelben valamelyik torony megsérült a viharban, ez is oka volt a gyenge jelnek. Miért nem figyelnek erre, amikor annyi a vihar mostanában? Egyébként most 3.8-tal megy.
  • Fabio Capello
    nem tudni pontosan mikor, de szavazás biztos nem volt még róla, csak tervezetek vannak

A voda pedig nem a HVG-vel hanem a GVH-val tárgyalt :D:D
  • doand
    Olvastam itt, hogy EU-s szabályozás keretében a minimális sávszélességet 1.5 Mb/s-ra emelik. Erről tudtok valami konkrétumot, hogy mikortól, meg hogy egyáltalán elfogadták e már?
    Másik ami érdekelne, hogy a Vodafone - HVG tárgyalásnak mi lett az eredménye?
    Válaszokat előre is köszönöm! :)
  • Gery85
    És mennyit fizetsz villanyszámlára?
  • Jason24
    Én is hasonló képpen jártam csak nálam a 2giga szakadt meg kb 5gigánál, mert az a szemét "firefox hibát érzékelt és leállt"!
    Amúgy tök jó, ha nem töltök semmit elég jó a böngésző.
    A torrentre is kitaláltam hogy akkor töltök amikor alszom vagy dolgozom!
    Így kerek a világ :)
  • Jason24
    Khanwars, Gladiatus, The West, Ikariam, Battleknight, Bitefight
  • asiagyuri
    Hát szerintem elérted az 5 gigát már, azért kaptál korlátot. Valamelyik program rosszúl mérte a forgalmadat akkor.

A másik hogy ha meglehetne buherálni hogy ne korlátozzon le, akkor már rég megbuheráltuk volna. De mi is szenvedünk ettől a szartól itt.
  • doand
    Nem hiszem el, egy napig sem tudom használni azt a sebességet, amiért havi hatezret fizetek: elindult hétfőn éjfélkor az új számlázási ciklus, szakítottam a filmeket 400-500 k-val, aztán tegnap délután lekorlátoztak megint, ráadásul úgy, hogy 4,3 gigát töltöttem le, nem is értem még el az öt gigát. Ez már nevetséges, de nem tudom mit tehetnék. Nem lehet valahogy megbuherálni, hogy ne tudjanak lekorlátozni? Válaszokat előre is köszönöm!
  • Régi vodanetes
    Átírtam standardnet.vodafone.netre, a többi érték ugyanez, érdekes módon most már megy HSDPA sebességgel, sötétkéken világít a stick. Kösz a segítséget.
  • asiagyuri

Hmmm... most jó. Akkor nem korlátozták le 1 mbit-re. Már erre is gondoltam. Bármi kitelik tőlük már.
  • asiagyuri
    amúgy akkor vidd be a vodához valahova a modemedet a kártyával együtt, és próbálják ki ott milyen.
  • asiagyuri
    APN: standardnet.vodafone.net

DNS1: 80.244.97.30

DNS2: 80.244.96.1

...így...
  • Régi vodanetes
    Zsír új a gépem (kedden még a bolti polcon volt), új rajta az operációs rendszer (XP Home SP3), új az ESS, új a modem, minden frissitve, saját anyagok régi winchesterről másolva. Most maga a tökély, kivéve a sebességet. A barátom itt járt a laptopjával, most már azzal is ugyanezt írta ki (gyenge a jel). Vodáéknál valami nem kerek, az biztos! Ma egyébként kétszer szakadt meg a kapcsolat is. Egyedo APN, DNS1, DNS2, kizárólag 3G, minden jó, de ez nem HSDPA!
  • RajZoL
    Csinaltam
    Kicsit meg van rogyva vodagepezet
    ,5-1,5 megabit korul szédeleg
  • asiagyuri
    Csináljatok már légyszi speedtest mérést olyanok, akik nincsenek lekorlátozva, mert azt vettem észre, hogy nem megy 1 mbit fölé nagyon a sebesség. A házban 2 voda net van, és mind kettő 1 mbit körül működik.
  • Montanosz
    aha...köszi))
  • asiagyuri
    Hát ha tuti nem érted el az 5 gigát számlazárás óta,és az anno korlátlan net előfizető vagy, akkor NINCS korlátozva. másik megoldás erre amire gondolni tudok, és én is tenném ha ez lenne a bajom, hogy ha régi az operációs rendszered, tedd újra (lehet elvan állítva,és vissza fogja a sebsséget már, vagy televan szeméttel ami bele szól a internet sebességébe). a másik megoldás, hogy a jelenlegi modemedet frissísd fel a legújjabb firmware-val, és vmc-vel, és így 7,2 mbit-es is lesz a modemed, és lehetséges megjavul minden rajta! nemhiszem hogy baj lesz ha új opredszert teszel fel, és a modemedet is frissíted a legújabbra!

vagy próbáld ki hogy a barátod modemjébe teszed bele a TE kártyád, és úgy nézitek meg a laptopján ugyan ott. ha a te kariddal tökéletes a laptopon a sebsség, akkor a modemed szar, és/vagy az oprendszered, és tedd meg azt amit feljebb írtam! ha a ő modemjébe is ugyan olyan szar a te kártyáddal a net, akkor az előfizetéseddel lesz gond. azt viszond reseteltesd, vagy nemtom, de hívd fel őket, és kérjél egy ilyen újra indítást a kártyádra.

ezekkel megkell oldódni a hibának, másra nem nagyon tudok gondolni. én ezeket tenném :) .
  • Régi vodanetes
    Menj be a márkaüzletbe (viszonteladók nem tudnak segíteni) és tisztázd velük a helyzetet. Vidd a szerződést és mindent magaddal. De előbb hívd a 1270-et, a számlázást kérd.
  • Régi vodanetes
    Érdekes dolgok ezek: két évig volt E220-as modemem, aztán (vírustámadás miatt) tönkrement, sőt winchestert is cserélni kellett. Vettem 7,2-es sticket, nem települt normálisan. Aztán adtak 3.6-ost. Ezzel működik, csak éppen hol az 5G szélessáv? Azt írja ki, hogy gyenge, sőt nagyon gyenge a jel! A hely ugyanaz, a gép is, mitől lett a májusban még kiváló vagy jó jelből gyenge?! A barátom laptopja szintén Vodás stickkel ugyanitt kiváló vételt jelzett május elején. Egyébként működik, csak éppen ez nem ugyanaz a sebesség. Tagadhatják, de korlátozás az egyetlen magyarázat. Egyébként nem töltöttem le filmeket, torrentet se használok, a gépem erre alkalmatlan.
  • Montanosz
    helo
    akkor mi történik ha nem tudom tovább fizetni a netet?
    (munkanélküli lettem, gondolom ismerős probléma sokak számára)
    letiltják gondolom.
    meg levonatják a munkanélküli segélyből bagy mi történik?
    vagy ha ismét találok állást akkor a fizetésből vonják le a tartozást?
  • asiagyuri
    én nemtudom mi hogy lenne, ésis csak olvastam itt a fórumon.itt a #2371-es hozzászólásban van. többet nemtudok annál :).
  • king88
    Nemhinném hogy,ez ebben az évben lenne. Meg az 1mb-es netek akkor megszünnének vagy mi?
  • asiagyuri
    De ha lecserélik a 150 kbit-es minimális sebességet, 1,5 mbit-re az eu-ban, akor az ellen nemtudnak mit csinálni, mert azt nekik kötelességük szolgáltniuk, ugyan úgy mint jelenleg a minimumnak meghatároztt 150 kbit-et! csak abban reménykedek már, hogy megszavazzák azt a 1,5 mbit-et!sajna nemtudom mikor kerül rá sor.
  • RajZoL
    Micsoda véletlen
    Gondoljátok véletlen lehet hogy megint "korlátoztak" annak ellenére hogy tudták hogy emiatt már van eljárás.
    Csak az a gond hogy nem hiszek a véletlenbe. A jogászaik biztos végigjárták mit veszithetnek.
    Szánalmas cég
  • klm222
    Tippelek... elmaradt a tárgyalás... Csak én voltam az egyedüli hülye, aki ott kuksolt... aztán 10.15-kor kértem a recepcióst, hogy ugyan kérdezze már meg, hogy lesz egyáltalán tárgyalás??? Oszt nem vót...
    De ezt még a recepciós kiscsajjal is elfelejtették közölni előre.
    Szóval állítólag 26(?)-án lesz a tárgyalás. Ennyit a GVH-ról. De honlapjukon még 10-én reggel is fent volt, hogy lesz.

• Fabio Capello
    az enyémet sem áll szándékomban :D
  • asiagyuri
    hamár ottjársz fizesd má be az én csekkemet is. kösz :D
  • Fabio Capello
    Na szép, holnap megyek vodába, mivel az általuk nem befizetendőnek titulált 968 forintot be kívánják hajtani rajtam...
  • asiagyuri
    huha. ez jó régi. 2003as. amúgy én nemhalottam ezekről a netért egyesületről soha.
  • king88
    Rejtélyes hasonlóság Érdekes
  • king88
    Rejtélyes hasonlóság
  • king88
    "A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt 2003. szeptember 23-án, kedden perfelvételi tárgyalással megkezdődött a NETÉRT Egyesület a Vodafone Rt. ellen indította közhasznú per."

Akkor is a korlátokkal szemétkedtek. És akkor a vodafone vesztett.
    Nemlehetne megint a NETÉRT Egyesülettel felvenni a kapcsolatot??Vagy kik ők pontosan??
  • asiagyuri
    Hát én játszottam egy két netes játékkal, és annak az adatforgalma csak 5 kb/s volt le, és 1-2 kb/s volt fel. szóval megy az.
  • Gery85
    Ilyen sebesség mellett max. Honfoglalózik