eXperience 112

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem még nem, de mások jelezték már másik fórumban. Azt írták, hogy a hiba a fõmenübõl lejátszott átvezetõknél nem jelentkezik, de mi okozhatja, azt nem tudom. 😞

SuperCharger
Produkált valakinél olyat, hogy az átvezetõ mozik (intro is) hang nélkül keryltek lejátszásra, és kb. kétszeres sebességgel?

"Gyakran úgy érezhetjük magunkat, mintha a fõszereplõ lányka tudna mindenrõl ami körülötte zajlik, csak szivat minket a sok hülye rejtéllyel."

Erre én mérget vennék, pedig nem csináltam meg még feléig sem 😊

Zsolo007
Én is pont errõl írtam korábban, az AI teljes hiánya nagyon illuzióromboló.

ZsZso
Nyilatkozok hát, hogy szerintem milyen a játék 😊

Mikor elõször kapcsoltam be, s egy két perc alatt vázolta a fõszereplõ a helyzetet, leesett az állam. Hihetelen jó 5let, hogy összeszövi a valóságot és a játékbeli világot. Valóság, hiszen a játékban is egy monitort bámulok, s egy kis képzelõerõvel el is hihetném, hogy minden egyes cselekedetem egy távoli hely apró mûtyûrjére irányul ... kétségtelenül könnyebb beleképzelnem magam ebbe a helyzetbe, mint abba amikor egy zöld ork lénnyel kell halomra kaszabolnom az elfeket.
Megállapodtam magammal: ez a játék egy szimulátor 😊.

Sajnos ezektõl függetlenül a "valóságérzetem" hamar eltûnt. Egy fél óra játék után rádöbbenünk, hogy a segítségre szorult nõ sík hülye. Ha egyedül hagyjuk (mondjuk addig míg olvasgatjuk a leveleket, fájlokat) az ég világon semmit sem csinál, csak áll egyhelyben (oké ez nem igaz, néha megtöri a jeget, és köhécsel). Ha végre megmozdul, akkor meg az az illúzióromboló. Teljesen robotszerû a járása, egyszerûen képtelen járás közben fordulni (ahhoz, hogy 90 fokot elforduljon, elõbb meg kell állnia, majd csak úgy tuja folytatni útját). Ezek azok a dolgok, amik igazán megnehezítik az ember dolgát, mikor bele akarja élni magát a játékba.

A feladványok furcsák. Úgy érzem meg lehet szokni, de merõben más gondolkodást igényelnek mint más kalandjátékokban megismert rejtélyek. Szerintem 40% túl könnyû, 40% túl nehéz és van 20% ami igazán el lett találva. Gyakran úgy érezhetjük magunkat, mintha a fõszereplõ lányka tudna mindenrõl ami körülötte zajlik, csak szivat minket a sok hülye rejtéllyel. Különös módon szinte mindenkirõl sejti, hogy melyik titkos aktájában találhatóak a kódjai 😊. Igaz ami igaz, gyakran el is kell a segítség, mert egyedül nem találnánk rá. Ott vannak aztán a mászkálós fejtörõk. A lányka gyakran segít nekünk, hogy merrefelé találhatjuk a dolgokat, de (lehet én vagyok csak ilyen hülye) mivel a térképen nincs feltüntetve, hogy mi hol van, valymi kevés segítséget jelent, s néha be kell járni az egész játékterületet hozzá, hogy eltaláljunk a megfelelõ helyre.

Az irányítás felettébb érdekes, és 1-2 órán keresztül szórakoztató is, de az elõbb említett küldetések teljesítése közben, mikor a hajó elejébõl a hátuljára kell másznunk s lámpáról lámpára irányítani nõt, csoda ha nem megy el a kedvünk az egész játéktól. Persze, értem én, hogy a történetbe nem illene bele egy röntgen szemû nõ aki bármilyen messzirõl meglátja a felvillanó lámpákat független attól, hogy szikla, betonfal fal vagy egy tank parkol elõtte. Kár, hogy nincs nála véletlen egy GPS, és nem elég koordinátákat mondani neki 😊.

A játék végétõl úgy érzem még elég messze vagyok, de már nyüstölöm pár órája. Mindent egybevetve nagyon örülök, hogy kipróbáltam a gammát ... minden kalandjátékõrültnek kötelezõ darab 😊.

UI: Fenntartom magamnak a jogot arra, hogy hülye legyek, s így lehetséges, hogy minden ami ebben a hozzászólásban áll színtiszta hülyeség 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Elvileg az õ jelszava Alain Mourin egy levelében található.

No lám, akkor a francia helyesírású passwordoket átírták ánlius helyesírásra az angol verzióban? 😄

ZsZso
Jee, úgy néz ki az én problémám is megoldódott 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ZsZso
valamilyen levélben találod, de nem tudom merre leltem a levelet. Én a közös filék közt találtam egy feljegyzést, Dr. A.Melik levelébõl, melyben benne volt a jelszava.

UI: Szorry, hogy ilyen feledékeny vagyok 😊, de egyszerûen semmi konkrét nem marad meg errõl a játékról a fejemben.

Konkrétan:
!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A kód tuti neuroleptic

!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!

Zso, a.melik jelszava mi lehet? valami left hand bannert magyaráz, de nem értem, nem enged sehova a második szintrõl. pass nélkül nem tudok belépni a melik cuccai közé...
ZsZso
Oké, privi ment ... nem akartam ilyen direkten megmondani, hogy lelõjjem a poént. 😊

köszi
de hát ezzel hogy két szót keressek ki a sok e-mail ek közül, háát egy picit segítettél, de örültem volna ha le is írod mi az 😊) vagy küldd el mailbe ha nem lehet itt ilyeneket beírni 😄
azért kösz
Apus
Közben megoldottam a frekvencia gondot. Ha valakinek elõfordulna:
iniben átirni:
Device=0
Felbontást levenni 800x600ra, aztán játékba be és lehet felnyomni a felbontást.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

ZsZso
😞 pedig direkt spoiler közé tettem 😞((

ZsZso
Nékem is gondom akadt ... a tanks -ba kellene eljutnom ... a csajszi azt mondja, hogy a security roomban kell lennie, viszont a security room ajtajának kódját nem tudom. Merre találom?

Mariann84:
Nem vagyok benne biztos, hogy jó jelszót mondok, de ha minden igaz
spoiler]a doki iratai (files) közt van egy nagy táblázat, amit kódolásra és dekódolásra használhatsz. Ez kell hozzá hogy kitalálhasd a kódot. Ha ettõl még nem jutsz tovább olvass lejebb...

olvasd el az e-mailjeit! Két szóra lesz szükséged ahoz, hogy megkapd a kódot, a levélben és az iratokban található módszer segítségével.[/spoiler]

Apus
Üdv Urak!
A következõ a problémám. Indításkor monitor üzenet fogad:
173K /200Hz
Frequency is out of range

Tud valaki tippet adni, hogy miként lehetne lejebb venni a 200hz frekvenciát? iniben nem találtam rá utalás.
Elõre is köszi!

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

egész fórumot végigolvastam, de közben eljutottam a chamber-ig, ahol összekeverte a gép a két komponens, csak a chamber kódját nem találom az istennek sem, azt tudja valaki??
Zsolo007
Talán olvasd el a nekem címzett HSZeket 😊

az a második komponens azért engem is érdekelne..
ááh, megvan.
Mi a robot kódja??? az sehol sincs, a csaj sensitive fájl-jaihoz sincs kódom.. gondolom abban lenen a roboté, ezt eddig még senki sem írta le a fórumban
Na, ott még az elõtérben volt egy jó pár öltözõszekrény ugye. 😊

Zsolo007
Aha, ott volt a vetkõzõs bejátszás. Nem esett le, hogy az egy szauna annyira széjjel van 😊

A szauna és fürdõrészleg azzal a szobával van szemközt, ahol az elsõ komponens és a mélyhûtõ van. Nem is tudom, talán etimológiai részleg vagy mi?

kHares, megkerestem és ez az alias: kl.lee, végül is logikus is, meg nem is. Hiszen az egy név, nem kettõ, de akkor miért két betû? De ha neked már szükséged van rá, akkor lassan eljutsz az elsõ félidõ végére 😊

Azt hiszem én még nem találtam meg Lee adatait, mert elakadtam. De rémlik valamelyik doki doksijában kapásból 3 ember belépési elérhetõsége és jelszava is benne volt, csak nem emlékszem kiké?

Zsolo007
Milyen kártyának kéne nálam lennie, és hol van a szauna?

A név, itt aliasnak nevezik. Keresztnév rövidítve 1 betû, majd pont, majd családnév. Csak annyit mondok nem "k.l.lee". Ami többek között azért lenne logikus, mert õ és a szeretõje ahogy mondod leveleznek és minden levél mellett ott van az alias(név). Természetesen mint "k.l.lee" Amennyiben nem néztem el valamit nagyon ezt elírták és csak próbálgatással lehet rájönni

Mit értesz Aliasként? Mindenkinek van egy neve, egy jelszava és egy jelszava a sensitive files-hoz. Kim meg a szeretõje a jelszavaikban egymásra hivatkoznak, hogy bonyolítsák a dolgot. Viszont szerintem névnek a sima K.Lee tûnik logikusnak.

Na jah, én ott szúrtam el, egy hiba miatt nem ment be a csaj a hõkamerás upgradeért, és most elakadtam, de meg lehet csinálni annélkül simán. Felcsavarod nagyon a légkondit, majd 35 fok fölött elkezded visszavenni, az a lényeg, hogy 37.5 és 38 fok között legyen amikor elkezd visszaesni a hõmérséklet.

Orvosi részlegben összesen van vagy 3db ajtó. Az egyik egy iroda (hõkamera upgradel), a másik egy kémiai raktár, elvileg itt kell trükössen megkeresni a második alkotóelemet, a harmadik meg egy labor, ahol össze lehet keverni a komponenseket. Na most "kulcs" csak a raktárhoz kell, de elvileg már nálad kéne lennie a kártyának mire odaérsz. Nem is tudom, talán a szauna körül kellett volna megtalálni vagy mi ... A laborba meg nem kell kulcs, csak addig nem megy be Lea, amíg a komponensek nincsenek nála.

Gyerekek, hangulat magasfokon. Egyetértek a lentebbi véleménnyel, ez semmi több nem lenne egyszerû kalandjátéknál ha nem lenne ilyen jópofa interface. Remek móka kódokat fejtegetni, alkalmazottak egymásnak menõ leveleibõl kibogarászni mi történhetett és mi lehet mások password-je.

Sajnos vannak bugok, nekem most fagy(a hajónál már lentebb jutottam), van amikor nem akar ajtókat kinyitni újra kell tölteni a helyszínt ill. egy durva pontatlanság miatt elakadtam órákra. Ugye mindenkinek nagyon egyszerûen ki lehet találni az alias-t. Egymásnak írt email is mutatja. De nem ám Kim-Lan Lee-nél. Mert az egyik fickónak írt email-nél feltüntetett alias nem jó. Tehát nem "k.l.lee" ami logikusan lenne.

SPOILER-es tippek:

Mindenhova menjetek oda, még akkor is ha nem látni ott semmi extrát. Van ahova többször is kell mert elsõre nem vesz észre valamit vagy értetlenkedik. A második komponens a fölsõ orvosi részlegben van, ugyanott van a kulcs is, password-öt pedig vissza kell fejteni, szintén email-bõl kiderül.
Amire figyelni kell: adott hõmérsékletre be kell állítani a légkondit, csakhogy ha belövöd arra maga az anyag kicsit alatta marad tehát még rá kell csavarni. Figyelni infrával, ha túlmelegíted a csaj nem bírja, kimegy.

Zsolo007
Az orvosi részlegben is jártam, minden ajtó zárva, kulcsot kér.

Orvosi részleg. Ki kell mászni a fedélzetre, ahol nem tudsz hátramenni a kutyák miat, és felcsalni a csajt a felsõ fedélzetre. Ott van lejárat, ahol tovább lehetjutni pl. orvosi részlegbe. Utána ott még szöszölni kell nem keveset a második komponensért 😊

Ha eljutottál odáig, hogy dekóolni kell, akkor azt hiszem a shared file-ban vagy valamelyik személyes aktában van egy bazinagy táblázat, annak segítségével meg adott példa alapján kéne. Nekem nm sikerült azzal sem 😊

Hát igen!!<#zavart1>

Zsolo007
Normális angol tudás nélkül kalandjátékba belevágni.... 😊

Köszi, de nekem ez kissé zavaros...." meg valami falat is emleget a csaj...hát ..<#nemtudom>

Zsolo007
Asszem az a csávónak a jelszója, mondott elõtte felhasználónevet, az az ahhoz tartozó jelszó, és utána a lapján találodmeg a kódot a fagyihoz.

Hali, ha már jártál ott amit irtam lentebb segithetnél!!<#worship><#hehe>

Zsolo007
Egyébként most így pár órányi játék után azt kell mondjam, hogy semmi különleges sincs a játékban. Megvan benne a potenciál, de nem nõtt fel hozzá. Ha valami AI-t írtak volna a csajnak jó lett volna, mert így csak annyi változott, hogy nem közvetlenül irányítom, hanem lámpákat kapcsolgatva irányítom, magától nem csinál semmit. Ha mondjuk harcolnom kéne vele, hogy ne menjen be valahova, vagy menjen be valahova, elrohanna, valami, lenne interakció, de így.....Marad a sima sztory iránti érdeklõdés, meg a pixelbogarászás <#wow3>

Zsolo007
Én is el vagyok akadva, megvan az elsõ része a formulának, valamint ivott egy keveset a lébõl a fagyasztóból, viszont nem tudom merre van a lé második fele. Körbejártam a hajót (amennyit lehet), a hídon nem tudok átmenni a kutyák miatt. Valaki tudja merre találom a 2. komponenst?

"Ehhh. Késöbbi helyszineken a játék már eléggé akad 1GB rammal, felbontás függetlenül.

Ha valaki van olyan balga és a francia/holland verziókkal játszik, és naygon nagyon nem tudja dekódolni a TIMSJKXW kódsort ... akkor azoknak: REUSSITE"

Akinek angol verziója van arra is jó lenne hogy mi a TIMSJKXW dekódolva. De ha valaki el is magyarázná hogy hogyan kell dekódolni annak mégjobban örülnék. Köszi elõre is a segítséget.
Na azért nem olyan rosz ez, csak elakadtam egyik ajtó elött és folyamatosan a csaj a nicols, meg az eurythmia-át emlegeti jelszókét, de hová és hogyan irjam be...segitsetek!!

Nincs... eltaláltad.
magyar nyelv gondolom nincsen benne

Ejj de nehéz ez a játék! 😛 Másodjára akadok el... de rendesen. Most kéne megtalálni azt a két löttyöt. Hydrogen miaszösz. De csak azt a hûtõt találtam meg, amibe az egyik van, csakhogy nincs meg hozzá a kód.
Seth
Szerintem eredetiben sem nagyon mutatják, elég igénytelen lehet szvsz

PSN ID.: Beegabor

Én anno az orvosi részlegben feladtam, mert nem jöttem rá pontosan hogyan kell azt a gépet használni, amivel vegyszarokat kell összekverni ... Valószinüleg programhiba miatt nem tudom, mert egy szobába nem tudtam bemenni (ahol a hõkamera upgrade is van), ami nélkül elvileg nem juthattam volna el ide.

Szerencséd, pont most jutottam el oda. Ez az amcsi verzió. És, hát egy nagyon picit látszik vmi 😊

Zsolo007
Nem kell kép, értem 😊