3817
  • KranaZoli #3537
    Nem vagyunk egyformák. Tudom, hogy fejlesztő vagy. Ezért is írtam, hogy bár a megatextúrázás akár lehet egy jó next gen. lépés a játékfejlesztésben, nem biztos, hogy a játékosok szempontjából is áldásos.

A RAGE ebben úttörő volt. Nyilván DOOM 4-ben már alapból jobb lesz, ahogy a RAGE-hez is kihozták később a tapaszt.

Azért azt nem lehet cáfolni, hogy a RAGE megjelenésével nagyon sok volt a probléma, többeknél és nem igazán aratott osztatlan sikert.

Én is élveztem a RAGE-t, de azon a téren nem változtat semmi, hogy a beltéri textúrázás ezzel a megatextúra eljárással nagyon csúnya.

A DOOM 4 esetében azért fontosabb ez szerintem, mert ott miből lesz több? Legalábbis szerintem. Hát épp indoor helyszínekből.

Én már csak olyan idealista vagyok, hogy elvárnám egy játéktól, hogy 2012-ben üssön már meg minden téren minőséget. Legalábbis a nagyobb fejlesztők kiadásaira gondolok, nem vmi kis csapat szüleményére.
  • MerlinW
    Az a baj, hogy sokan, ahogy te is, több figyelmet szenteltek a technikai háttérnek, mint magának a játéknak. Ahelyett hogy élveznétek. Mondom ezt mint szoftverfejlesztő. Nekem legalábbis eszembe sem jut kritizálni valamit, amit élvezek. A Rage-t pedig akárhogy is nézett ki élveztem. Doom3-mat meg a feléig sem voltam képes játszani, mert meguntam.
  • KranaZoli #3535
    Ezen nem fogunk összeveszni. Azért sem, mert van amiben 1etértek. Csalódott leszek igen, és a RAGE esetében is csalódott leszek.

Elismerem, hogy a megatextúra egy lehetséges next gen. eljárás, de nem vagyok bizonyos benne, hogy a játékos szempontjából is áldásos.

Sokan csak az összképről beszélnek. Én meg arról szoktam, hogy 2012 van. Azért 2012-ben egy beltér ne úgy nézzen már ki, mint vmi hányadék. Ha szerinted a beltér nem hányadék módon néz ki, akkor ez pedig a Te szegénységi és egyben igénytelenségi bizonyítványod. És tartalomra se váltotta be a Nálam a RAGE amit vártam tőle. 2012-ben már minden téren minőséget várok el. Ha egy játék ennek nem felel meg minden téren az esetek többségében 1x sem játszom ki. Ez az Én hozzáállásom. Ennyi, semmi több. (DE! A Rage ez alól kivétel volt, mert a hangulata olyan volt, melyet a mai játékok közül egy sem ért el Nálam)

"3. Doom4 legyen egy középkategóriás grafikával rendelkező, tartalmas hangulatos játék. Ne szép legyen, hanem jó. Doom3 is itt lett elkeffentve. Techdemo lett belőle, a játék rovására."

Látom, közben Te is szerkesztetted. :D

Hát nem tudom. A DOOM 3 motorja még ma is jobb, mint sok mai játék. És szerintem piszok jó játék lett. :)
  • MerlinW
    1. Rage baromi messze van az ocsmánytól. Van pár low-res textura benne, igen, de attől függetlenül az összkép piszok aprólékos, piszok jól néz ki és piszok hangulatos.
    2. Ha grafika miatt tudsz csalódni egy játékban, nos... ez a te saját szoc.problémád, mindenesetre szegénységi bizonyítvány:)
    3. Doom4 legyen egy középkategóriás grafikával rendelkező, tartalmas hangulatos játék. Ne szép legyen, hanem jó. Doom3 is itt lett elkeffentve. Techdemo lett belőle, a játék rovására.
  • KranaZoli #3533
    OFF, de korábban is volt itt szó a DOOM 4-ről.

PH-n olvastam GTX 670/680 topic-ban és megakadt egy soron a szemem: link...

Erre a sorra gondoltam:

"Ezenkívül Carmack már mondta, hogy a Doom 4 megatextúrázását az új Radeonok PRT technológiájához szabja. Ezzel GCN-es Radeonokon már biztos, hogy lesz teljes értékű anizotropikus szűrés a Doom 4-ben."

Hát ha az is ilyen ocsmány lesz, mint a RAGE - akkor qrva nagy csalódás lesz a DOOM 4 azt hiszem.
  • steweee
    de kijött bármi is ? ha nem akkor ez pont akkora lebőgés mint a duke nukem volt...
  • Fpocok
    Szerintem már nem jön ki hozzá semmi.
  • steweee
    nem expansion jön ki hozzá, csk vmi dlc?
  • Anonymusx
    semmi,megoldottam
  • Anonymusx
    Már vagy egy másfél órája keresem hogy hogyan lehetne a zárfeltörő terveket megszerezni.
    A keresőbe se találtam sokat, valahol csak annyit hogy talán a Ghost Hideoutnál van.. Visszamegyek oda, de csak az elejét tudom bejárni, mert utána le van zárva.. persze semmilyen tervet nem találtam..

• grebber
    Már tesztelik.Végre gyorsan végigmegyek rajta magyarul is és akkor lesz kis szabad hely a gépen!
  • Jaka923
    A játék magyarítása 99%-on áll, bármelyik pillanatban kikerülhet a végső verzió :)
  • mester1987
    Akkor lehet nem lesz semmi. Delete, ha 1 héten belül nem lesz semmi...
  • wesker24
    A Sewers DLC csak annyit takart hogy kaptál néhány missiont a Sewersben !
  • mester1987
    Itt a hír!

Amúgy az a Sewer DLC ami benne van, mit takar?
  • wesker24
    Nem jön hozzá DLC az elörendelök már megkapták a DLC-t ami a Sewers DLC volt de már a Rage Anarchy Edition és tartalmazza a Sewers DLC-t !
  • mester1987
    A Detail Texture nekem akadozást okoz 3 magoson. Pár kommentel alább linkeltem, mi a különbség szemre ON/OFF módban.

Hamarosan jön a DLC is. Arról viszont fingom nincs, hogy multis és/vagy a single részhez adnak valamit hozzá.
  • Bence94
    több drivert kellene kipróbálni illetve tudni kellene milyen gépen menne. Processzor nagyon fontos a textúra betöltődéseknél.
  • IgH
    nekem fent van a februári update 2 a játékhoz, a rage amd/ati driver, legfrissebb videókártya driver, mégis késik a textúrák betöltése. netálántán van még valami, amiről nem tudok és segítene?
  • gosumofo
    a steam automatikusan frissíti.
  • Ombika
    Eleg csak a RAGE update 2-ot feltenni, vagy elotte az update 1, majd utana update 2 ?!
  • grebber
    Konkrétan ezt láttam ,többet nem nézek mert konzolt csak amiatt vettem ami nem jön pc-re azt is tudjam játszani. Ezt csak kíváncsiságból szereztem be rá, meg hogy bátyámmal tudjunk coopban ökörködni.
  • gosumofo
    miben nem?
  • grebber
    Konzolom is kipróbáltam nemrég.PC-hez képest ég és föld a grafika!
  • Ryder62
    Na végigjátszottam.

Nyomokban SPOILERt tartalmazhat.

Sztem egy erős közepes a játék. Ahhoz képest hogy mennyire nagy volt a hype, meg hogy az id milyen kafa motort tesz alá ... hát...
    Az egész játék valahogy olyan semmilyen. Kezdve az autós résszel mert szerintem full felesleges volt. Nem azért játszok egy fps játékkal hogy kocsikázzak. Pláne nem szórakoztat az hogy ide oda rángatnak a térképen, és ezáltal 18-szor kell bejárni egy adott szakaszt. Persze respawnoló ellenfelekkel. Meg ennek a mapnak semmilyen arculata nincs. Banditák is honnan jönnek? Mik ezek buckalakók hogy várnak rám? Ha teszem azt lett volna egy kisváros ami a banditák székhelye lett volna, akkor hihetőbb lett volna hogy a sivatagban ott kocsikáznak. A másik hogy ahhoz képest hogy egy világot próbál megteremteni, nem nagyon sikerült. Minden egy rakáson van. Ez főleg a végén érezhető mikor subway towntól alig 2 kilométerre van az főellenség bázisa.

Az fps rész jó volt, pörgős, hangulatos. De azért itt is akadtak problémák. Annyira cső játék hogy egy dobozra vagy kocsi tetejére nem tudtam felugrani. De a legjobb mikor egy kb 30 centi magas kis törmelék állta az utamat, ezzel jelezve hogy arra ne menjek omg.
    Dead city is csalódás mert mikor először jártunk ott az nagyon jó volt, hangulatos... erre beteszik még egyszer ugyan azt a pályát csak most vissza fele kell haladni de legalább 100%-ban ugyan azon az útvonalon egy apró kitérővel meg fűszerezve. Az meg mi?? A forgó növényzet meg komikus egy ilyen játékban. Hagyán hogy a fű forog de még a kisebb fa szerűség is.

Általában mikor végigjátszok egy játékot (fps, tps, rpg stb) akkor legalább egy dolgot ki tudok ragadni belőle kapásból ami jó volt benne és más játékban nem igen találhatóak meg. Ezért lesz minden játék kicsit egyedi, más mint a többi. Rageből nem tudok így semmit kiemelni mert mindent láttunk már máshol.

Szóval sztem egyszer játszhatós game.
  • Ryder62
    Milyen hosszú a gém? Így 10 óra játékidővel eléggé fele más érzéseim vannak. A lövöldözős részek nagyon jók, dinamikusak és pőrgősek. De ez a rángatás ide oda a mappon rohadtúl idegesít. Kocsikázzak el a térkép másik felére hogy beszéljek valakivel, majd vissza, aztán megint át valahova a térkép másik felébe.... Idegesítő, monoton és nem utolsó sorban nagyon "jól" megtöri a lendületes játékmenetet. Ráadásul az ellenfelek mindig ugyan ott jönnek elő. Ha legalább 10X ekkora teljesen szabadon bejárható területről lenne szó, oké. De így, hogy van pár járat a sziklák közt és minden városhoz, fontos helyszínhez 1 útvonal vezet, marha gyenge. 18-adjára végigmenni ugyanazon a canyonon nem móka.

Eddig több időt töltöttem négy keréken mint két lábon.
    Ha annyira kocsikázni szeretnék előveszek egy autós gammát, én lődözni akarok
  • gosumofo
    ne forogjál olyan gyorsan, xbox controllerre tervezték.
  • dregnarr1 #3510
    Üdv!
    Nekem olyan problémám van (peccselve, driverfrissítve), hogy kameraforgatáskor utólag tölti be a textúrákat a játék. Forgok az egérrel, homályosan mutatja a képbe érkező dolgokat, aztán gyorsan átvillan élesebbre. Rohadt zavaró, azt olvastam ez elvileg csak ATI-knál fordul elő (NVIDIA van nálam).

Tud valaki erre megoldást?

Köszönettel,
    Dreg
  • Shep
    Patcheket felraktad, drivert frissítettél, szerintem nem, akkor meg ...
  • gosumofo
    warezoltad?
  • Ryder62
    Kipróbáltam a játékot.

Hát mit mondjak? nice one, id.
    Technikailag höhö ... no comment

Hát most komolyan... a 2000-es játékok szebbek voltak

És ilyenekkel van tele az egész gém
  • MerlinW
    Megjelenés óta van, Anarchy kiadáshoz adták ingyen.
  • mester1987
    Wasteland Sewer Missions?!
  • mester1987
    Feléled a RAGE?
  • mester1987
    Komoly, majd lehet benevezek főleg ha jön majd DLC is, úgy az igazi majd :)
  • wesker24
    Hát elég hosszú mi ketten letoltunk nagyon összedolgozott csapatmunkával egy Multis CO-op mapot Nightmare szinten !

Ott már nagyon oda kell figyelni egymást élesztettük újra amig lehetett !
  • mester1987
    Mennyire hosszú a multi COOP? Kb.?
  • DarkJedi
    Hello

Én is kipróbálnám a coop-ot, aki játszana velem, s segítene megszerezni az achi-kat, vegyen fel steamen:
    nick: [HU] PWR
  • basicscale
    Köszi a gyors választ, még gondolkodom a vásárláson. Hétfőig még akciós a CD Galaxis-ban :)
  • MerlinW
    Kellemes co-op epizódok. Már nem sokan játszanak vele, lévén történetorientált, így kicsi az újrajátszhatósági faktora (2-3x azért végig lehet rajta szaladni, mert hangulatos), így nem árt, ha van pajtásod.
    Mondjuk, ha úgy döntesz, hogy megveszed szólj, mert én is még csak az első epizódot játszottam végig multiban.