Rage 1-2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZilaJMaGGoT
<#eljen> Elég jó!

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

ProGabe
Büntetéééééés!

gameplay videók (az elsõ kettõ), hihetetlen grafikával és hangulattal. ne feledjük: mindhárom platformon így fog kinézni a cucc, még boxon is (PC-n persze ennél is szebben)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

grebber

Next PC upgrade: 2022

grebber
SZilaJMaGGoT
Sztem annyi köze van a borderlandshez mint a fallouthoz... :)

bulba
A képek alapján tiszta Borderlands-feeling.
A késés meg nem gáz, már majdnem meg is feledkeztem róla hogy készül a játék :D

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

grebber
MerlinW
"Rage Release Date - Q4 2010

It is widely expected that the much anticipated game, Rage, will be released in the fourth quarter of 2010.
The game is to be released on various platforms, including the Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3, and PC."

Tehát a szokásos szeptember-december játékáradattal jön, az utolsó negyedévben.

[merlinw.org]

DarkSector
nem lennék benne biztos, a rage már nagyon rég fejlesztik, a borderlands, elõbb kiadták, de szerintem az koppintott inkább errõl....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Narxis
Mert annak a koppintása?:D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

DarkSector
Vajon errõl miért a borderlands jut eszembe mindig?<#fejvakaras>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Kandurex
Egész pofás

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

grebber

bulba
"The ongoing development of RAGE is unaffected by this development."
Semleges.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Szega87
ez most jó vagy rossz?

bertino
ea fail.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

grebber
RAGE - kérdések és válaszok

A közeljövõ egyik legjobban várt címérõl nyilatkozott nemrég Tim Willits, az id Software kreatív igazgatója a NowGamer weboldalnak. Szó esett a játék irányításáról, a platformok közötti átfedésrõl. Külön érdekesség volt az a kérdés, amely azt kutatta, hogy miért helyezték a Rage-t az új Doom és egy esetleges új Quake fejlesztés elé, amikor azok már régi ismert címek. Tim Willits szerint a cég egy merõben új játékot akart megalkotni az id fanok számára, amely több jellemzõben túlmutat a hagyományos id alkotásokon. Az úriember szerint a Rage elsõdlegesen PC-s játék lesz, tehát nem kell attól tartanunk, hogy egy egyszerû port kerül a kezünkbe.

A NowGamer-nek adott teljes interjút itt olvashatjátok.

info: Cybergen

grebber
Kõkemény piacgazdaság lesz a Rage-ben!

A Rage lesz az id Software következõ nagy lövöldözõs játéka, ahol egy kanál scriptelt jelenetsor mellé ezúttal egy kévés történetet is bezsúfolnak - legalábbis reméljük. Ha mindez nem lenne elég, akkor most Tim Willits, a bukott dizájnerek gyöngye, bejelentette, hogy vásárolhatunk fegyvereket, recepteket, illetve a világ egyes pontjain elvégzett küldetésekért további tápos tervrajzokat tehetünk zsebre. A tervekkel besétálhatunk a sarki mindeneshez, ahol megvehetjük a plazmavetõhöz szükséges kellékeket. Na de mibõl? Hát a versenyautókázásért és a hentelésért kapott pénzbõl. Willits szerint gazdaság is lesz a Rageben, legalábbis a NowGamernek adott interjúból ez derül ki.

Nagyon jó, csupán az felfoghatatlan számomra, miért nem egy zsigeri mészárlós FPS-t csinálnak, ahol emberekre éhezõ, csontszopogató és velõscsontot szürcsölõ szörnyeket kellene szitává lõni, elgázolni (a'la Interstate '76), majd visszatolatva kitrancsírozni. A bukócsövekre felkapaszkodott, kitartó példányok karkezdeményeit pedig sörétessel durrogtathatnánk szanaszét. A szánkba repült húsdarabkákat úgy kéne külön gombbal kiköpködni, a húsunkba tépõ csontszilánkok pedig adhatnának speciális képességeket (vakarózás 5 percenként). Miért kell felugrani a hibrid tehervonatra, ahol szinte biztosan elbuknak, lévén az elmúlt években a sokkal egyszerûbb hentelõs FPS-ek terén is rendre kudarcot vallottak.

Doom-ot akarok, agyonscriptelt pályákkal, éjjel-nappal a konditeremben edzõ kemény szörnyekkel, kontextus érzékeny közelharc megoldásokkal és Kratost megszégyenítõ, csuklyára edzõ fõhõssel, aki örömmel fejel bele mások homlokába, rúgja le az útjába akadó monszták belsõ szerveit. Szivar lóg a pofájából, a pajszerja pedig legalább 52 centis, hurkára emlékeztetõ, centis erekkel.

info: Hardwired

grebber
Rage - Klasszikus id-s fegyverek, és egyebek!

Tim Willits játéktervezõ nyilatkozta, hogy a Rage-ben egyaránt lesznek klasszikus id Soft fegyverek, és új játékszerek

A Total PC Gamingnek adott interjújában Tim Willits játéktervezõ a kérdésre válaszolva elmondta, hogy a klasszikus id-s fegyverek mellett új ketyerék is lesznek a Rage-ben szép számmal. Sõt, nem csak fegyverek, de különbözõ lõszerek és fabrikáláshoz használatos szerszámok is rendelkezésünkre állnak majd.

„A Rage-ben a klasszikus id Software fegyverek mellett természetesen az újak és egyediek is helyet kapnak. Nem csak a nagyszerû fegyverekre összpontosítottunk, hanem a szerszámokra és alkatrészekre is , amelyek változatosságot adnak a játékmenetnek. Lesznek továbbá különbözõ lõszerfajták egy csomó fegyverhez."

„Megválaszthatjuk, hogy mire költjük nehezen összekuporgatott pénzünket. Vehetünk például wingsticket (bumeráng mûködésû dobócsillag) készen, vagy alkatrészekbõl állíthatunk össze robotokat, amelyek automatikusan javítják páncélzatunkat" -tette hozzá. Hmm... Tehát akkor újra kapunk BFG-t? Az jó lenne. Nagyon jó.

info: Gamestar

Szega87
miért is?

DarkSector
ennél nem a multi a lényeg...:D

mindegymá csak jöjjön kifele :D

grebber
RAGE - Nem lesz dedikált szerver?

Az Infinity Ward kezdte a sort a Modern Warfare 2-vel, most úgy látszik, az id Software is hasonlóra készül.

Mostanában egyre-másra érkeznek lesújtó bejelentések, miszerint a PC-s változatokból kihagyják a kimondottan PC-hez való dedikált szervert. A sort az Infinity Ward kezdte a Modern Warfare 2-vel, majd nemrég a Rebellion is bejelentette, hogy az Aliens vs. Predator sem fog dedikált szervert tartalmazni, most pedig az id Software fõ programozója, John Carmack is hasonló nyilatkozatot tett. Kijelentése szerint a RAGE sem fogja tartalmazni ezt a módot. Így fogalmazott:

"Még semmi sincs kõbe vésve, de jelen pillanatban mi is úgy gondoljuk, hogy nem lesz dedikált szerver támogatás a PC-re megjelenõ Rage-ben." -- mondta rideg nyugalommal John Carmack a Varietynek. "A legjobb, hogy ebben nem kell úttörõknek lennünk, mert addig meglátjuk, a konkurencia hogy boldogul a döntéssel." -- tette hozzá, nyilván az Infinity Wardra célozva.

Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, miszerint a RAGE sem fog dedikált szervert tartalmazni, akkor elég nagy esély van rá, hogy a többi fejlesztõ sem fog törõdni ezzel a közeljövõben. Könnyen lehet, hogy az Infinity Ward forradalmat indított el, minek következtében még inkább háttérbe fognak szorulni a PC-s fejlesztések.

info: Gameped

MerlinW
http://www.youtube.com/watch/v/Un71DhFqH7Q

[merlinw.org]

DOGMAN
pfff...felesleges lenne küzdenem hogy megértsd Prof. Merlin úr :D

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

MerlinW
Ha ironizálni szeretnél, gyakorold a fogalmazást és az emocionális ikonok használatát:)

[merlinw.org]

DOGMAN
Nemmondod... iróniáról hallottál máre? és a besenyõ pistabácsiról? :D

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

MerlinW
Ööö olvasd tán el mi lesz a játékban és milyen technikai megvalósítással. Utána lehet még csodálkozni is fogsz, hogy ráfér három DL lemezre:)

[merlinw.org]

DOGMAN
persze, két sivatagnek kell két (vagy három) lemez hehhe.
a sivatag az sivatag, nem látták ezek még a kkrieger-t?

<#mf1>

Így olcsóbb fejleszteni.:)
Xboxra és PC-re szinte mindig ugyanazt adják ki,mert nagyon hasonló rájuk fejleszteni.

MerlinW
Xbox... arra kiadhatják a 2 lemezes változatot, PC-re a 3 lemezeset, PS3-ra meg úgyis Blu-ray megy. Most nem mindegy nekik?:)

[merlinw.org]

Xbox360-at ne felejtsd el.(Bár ott is egyre jobban elõjön a telepítés szóval nem értem,hogy miért ne lehetett volna 3 DVD)

MerlinW
"Carmack a magazinnak úgy nyilatkozott, hogy az id Tech5 hajtotta produktum esetében is eredetileg a három lemezes megoldás volt a terv, de egyszerûen nem tudják úgy megvágni a játékot, hogy az a játékos számára kedvezõ legyen. Ennek legfõbb oka, hogy a játék két nagy sivatagot tartalmaz, vagyis akétlemezes felosztás sokkal kézenfekvõbb volt."

Én ezt nem értem, azt hiszik, hogy DVD-rõl fogunk játszani? Mert ha nem (tuti, hogy nem), akkor a telepítõnek/HDD-nek nem tökmindegy a lemezek felosztása?

[merlinw.org]

SZilaJMaGGoT
Shader-rõl jut eszembe UE3-nak van eddig a legjobb shader editora... :)

MerlinW
UE3 játékok...

Mass Effect 1,2
Mirrors Edge
Brothers in Arms HG
RB6 Vegas 1,2
Gears of War 1,2
Leisure Suit Larry: Box Office Bust
Medal of Honor: Airborne
Singularity
Stranglehold
Tom Clancy's EndWar
X-Men Origins: Wolverine
The Wheelman
és még sokan mások

Azért a többségük átlagon felüli. A shaderek, blur és egyéb csilivili kakik, nem a motor hibája, hanem az adott játék fejlesztõié. Nem muszáj használni õket, illetve lehet okosan is.

[merlinw.org]

SZilaJMaGGoT
hiper KOCKA leírta mi a szitu az UE3-mal... Neked max rossz tapasztalataid vannak, én magát a technológiát és a benne rejlõ lehetõségeket magasztalom, amik még mindig kiaknázatlanok(pedig nem most jelent meg)... Te csak simán gamerként szemléled az UE3-mal megjelenõ gémeket, de amint már meglett említve, az már a fejlesztõk balfaszsága, hogy egy rakás okádékot hoznak ki egy jó engine-bõl... Maga az unreal tournament nevezetû gámára mai napig tech-demóként tekintek, amit az újabb generációs engine tudásának demonstrálásra készítenek(ezért vana tele bloom-mal meg minden szarral, amit mondjuk UT-be faszául belõhetsz, hogy mibõl kérsz és mibõl nem)...

grebber
az idióta City "gyártsunkbudgetkategóriát" Interactive kis cégeknek kell idõ hogy nagyot tudjanak alkotni.
A nemrég csak warezba megjelenõ Code of Honor 3 már túlszárnyalja az eddigi összes Citys game-et eggyüttvéve is.Grafikailag is már elég jó lett az elõzõekhez képest!

Most az Unreal3 engine a szar, vagy pedig az azt licenszelõ fejlesztõcsapatok, akik nem tudják kihozni a motorból a maximális teljesítményt. Mer tudod nem mindegy hogy párbajban vérzel, vagy vérbajban párzol...
Az engine csak meghatározza egy játék lehetséges képességeit illetve annak a határait. De az hogy az adott játék tényleg olyan jó lesz-e, az attól függ, hogy a fejlesztõk mit tudnak kikalapálni belõle.

Példa:

Sas secure tomorrow - az idióta City "gyártsunkbudgetkategóriát" Interactive által elkövetett értelmetlen pixelfos.
Milyen motort használtak vajon a játék készítésekor? Bizony hogy a Monolith F.e.a.r. alatt is muzsikáló JupiterEx-ét. Mégis hasonlítsd már össze a F.e.a.r. 1-et meg ezt a Sas nevû játéknak csúfolt micsodát.
Pedig a F.e.a.r. 2005-ös ez a játék meg asszem 2008-as mégsem mentek sokra a motorral mert nemes egyszerûséggel szólva pancserek társasága.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Bence94
nem csúnby ez.csak rosszul beállított képek.oszerintem olyat fog ütni grafikailag mint a doom 3 annak idején.
szilajmaggot:az unreal engine 3 egy kalap szar...pár játékban szép meg egy-két dolog tettszik benne de egy nagy nulla.túl van effektezve tiszta motion blur bloom hdr ilyen olyan sáder.textúrák nulla részletességgel(van kivétel) és hulla fizika...

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Bokafix2
Mert a Doom 3 egy rohadtul scriptelt gáme volt. Ennek ellenére idõrõl idõre elõ lehet venni, mikor már elfelejtetted, hogy hol és mikor támadnak a szörnyek. <#idiota>
A játékok újrajátszhatóságát nagyban rontja a script, de mondjuk alzheimer kórosoknak minden végigjátszásnál csupa újat tartogat pl. a Doom 3 is. <#hehe>
Carmackéknak saját bevallásuk szerint sincs sok tapasztalatuk M.I. téren, ezért is volt egyhangú kicsit a Doom 3 atmoszférája egy idõ után.
De jó hír hogy mostanában már kezdenek leszokni errõl az orrba szájba scriptelésrõl, sõt egyik másik játéknál a játék közbeni tetteid vagy döntéseid az egész játék alakulására is kihatnak (a'la Bioshock). Hogy a szóban forgó legújabb id-s csoda hogy teljesít ebbõl a szempontból hamar kiderül, de a nagyon kritikus szemek fognak abban is hibát találni ha akarnak.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

SZilaJMaGGoT
Nem tudhatod, majd kiderül... :/

grebber
Ezt a Batman AA topikban leirta jól egy srác.
Ott a PhysX végett mondtam hogy hiába van benne fasza csempetörés ha nem mindenhol törik a csempe hanem csak ott ahol akarják a fejlesztõk más pályarészeken nem.
Mert mindenre kiterjedõ fizika "felesleges" lenne.
Mert õ is mondta példának és szerintem igaza is van hogy ki az a barom aki a játék elején a legelsõ csempés falnám nekiáll dobálózni törni zúzni amikor nem is errõl szól a game.
Meg ott vannak teszem azt az izom kalandgame-ek ahol elég sokan a térkép 30%-át sem fedezik fel csak végigtolják azt kész akkor minek csinálnának mindenhova 100%-os valósághû fizikát.Csak felesleges munka lenne.

Csak részmegoldások lesznek szerintem!

SZilaJMaGGoT
Nem értem, mért gondolod azt, hogy soha nem lesz ilyen... :D Pedig annyira egyértelmû, már nincs olyan, hogy lehetetlen... :D

Shep
* -szaporodnak.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Ki írta, hogy rólam van szó. Úgy látom szaporodnak itt is szaporodnak a gondolatolvasók és mindentudók.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

grebber
Rage - nem lesznek scriptelve a szörnyek helyei

Matt Hooper elárulta a 1UP-nak egy interjúban, hogy nem fognak mindig ugyanonnan elõugrani a szörnyek.

A Doom 3 egyik legnagyobb hibája volt, hogy ugyan elsõ végigjátszásnál még megijedhettünk a mindenhonnan elõugráló szörnyektõl, de aki többször is végigvitte, az minden bizonnyal már kívülrõl fújta, mi mikor és hol fog elõbukkanni.

Állhattunk öt percet egy helyben, egy szörny sem jött. Egy méterrel arrébb lépve az arcunkba ugrott egy vagy több, mintha valami kapcsolóra léptünk volna rá. Namármost, ezt a Rage el szeretné kerülni, így ez a technológia biztos nem szerepel majd a játékban. Matt Hooper, a Rage vezetõ dizájnere elárulta egy interjúban, hogy ha a szörnyeknek az a feladata, hogy megvédjék magukat a játékossal szemben, akkor azt teszik, ha beszélgetniük kell, akkor beszélgetni fognak.

info: Gamestar

pxxl
elég szomorú ha ilyen késztetéseid vannak <#banplz>

All hail the double x!

grebber
Hangulatfokozás teljes mértékû beleélés szerintem nagyot lehetne ilyennel kaszálni.De mivel soha nem lesz ilyen nem fognak kaszálni max a réten füvet!

Shep
Hát pl. azért, hogy ne az utcán kelljen kiélni a rombolási hajlamot, meg a két pisztollyal szarrá lövök mindent késztetéseket :)