3817
-
Sunrider924 #1415 Nem, a nem pc platformok miatt vakarta meg a bal kezevel hatulrol a jobb fule tovet:
http://www.geforce.com/News/articles/how-to-unlock-rages-high-resolution-textures-with-a-few-simple-tweaks -
#1414 Vagy csak az öltönyös, napszemüveges, nvidia-s úriember bólint egyet, a játszótér ösvénye mögül, ahol Carmack épp a gyerekeivel játszik. Jelezvén, hogy elég csúcskategóriás nvidia kártya fogyott az elmúlt napokban, erre ő már nyugodt szívvel kipostolhatja a titkos korlátozást feloldó konzol parancsot twitteren -
#1413 Jah mondom én mi a baj:
"Vagyis Carmack azt hitte hogy az ID tesztgépükre belövik és ennyi? :D"
-
#1412 Egyébként ezzel a "menjen 60fps-el, más nem számít" véleménnyel én sem értek egyet. Nem értem, miért ennyire rugalmatlan a játék. Ez egy ember véleménye, és akkor fixen beleteszik, semmiféle opció nélkül? Minimum annyit megkérdezhetne a játék indításkor, inkább a teljesítményt vagy inkább a minőséget tartod fontosabbnak. Előbbi esetben mondjuk menne 60fps-el, utóbbiban meg 35-40-el. Ez lenne a minimum, ha már nem a játékosra akarja bízni a grafika beállítását. Ezek a nagyon "intelligens" megoldások általában balul sülnek el. -
#1411 Kipróbáltam a cfg-s trükköt hát javult a helyzet de még mindig elég sok a töltődő textúra. Ehhez bizony nem elég a házi tákolás, vagy legalábbis nem mindenkinek. -
Sunrider924 #1410 Szerintem itt az lessz az elixir hogy kap egy patchet a jatek amiben kirugjak a fix-framerate-at-60-fps opciot belole. -
#1409 Probáltam. -
#1408 Ez sejthető volt (irtuk is én minimum 2x). Csak hát igen, az ELIXIR hiányzik... -
#1407 Érdemes lehet még kikapcsolni a FSAA-t a játékon belül, ha esetleg be van kapcsolva. Egyébként tudom bunkó vagyok, de ma ez a 2 graf.kártya amiket írtam, minimum ezek kellenek ahhoz, hogy teljes élményt kapj a mai csúcs grafikájú játékokban. Ez "szomorú", de tény. -
#1406 Az igaz hogy "ahoz" képest gyenge....a lényeg az az idézőjelben van: "AHOZ" képest.
De nem a legtöbb játékos gépéhez nézve. -
Sunrider924 #1405 Nem egeszen igy van, nem a hardverhez igazitja a grafikat. Ugy nez ki, hogy kozben megtalaltak a problemat ami az auto balancerben van, espedig hogy mindenaron ragaszkodik a 60 fps-hez attol fuggetlenul hogy milyen zonaban vagy, surun tuzdelt npc-kel terpetargyakkal stb, es hogy az fps stabilan 60 maradjon az auto balancer a textura pakkokat cserelgeti a marhaja, hol a maximalisat(8k) hogy a kisebb textura pakkot(4k) veszi elo. Remelhetoleg mostmar hamar jon az orvoslas. -
#1404 részemről nem lecseszés volt...
"Mivel a Rage automatikusan lövi be a hardverhez a grafikát, emiatt miért ne működhetne lassabb kártyán/gépen is?"
már sokat többek közt ezt is probáltuk...
szinte mindig csak azt értük le hogy lelassult a játék, leesett az fps de a textúrák ugyanugy szaroztak...:S -
#1403 Csak zárójelben: ma kb. 2 db Crossfire-be kötött 6990-es a csúcs, ehhez képest ez egy gyenge GPU. Persze a mai játékok mindegyike elmegy nagyjából max grafikán, de hát sajnos ennek kellene lennie a standard-nek nem? -
#1402 Srácok, én nem villogni jöttem hogy milyen graf.kártyám van, ellenkezőleg, segítőkészség vezérelt.
Mégegyszer a mondanivalóm lényege: én 2 különböző, Ati és nVidia (erős középkategóriás) kártyával is kipróbáltam az #1117-ben leírt módszert, és megszűnt a későn betöltődő textúrák problémája. Enélkül ezeken a kártyákon sem jó!! A lényeg itt van. Persze nem biztos, hogy minden kártyával jó lesz, csak érdemes kipróbálni. Mivel a Rage automatikusan lövi be a hardverhez a grafikát, emiatt miért ne működhetne lassabb kártyán/gépen is? -
morzsi555 #1401 Olyan kártyákkal még szép, hogy tökéletesen megy lol. -
#1400 Ez a része viszont nem mentség:
"Hát könyörgöm, új technológia, emberek vagyunk, vannak balesetek. "
Vanak hibák az új Frostbite 2-nél is, mégsem késik a fél képernyő ha fordulsz. Volt asszem elég idejük az ID-saknek nem? -
morzsi555 #1399 quake, wold3d -
#1398 -
#1397 Hát ezaz?
És akinek GTX560 alatti, mert azoknak kb kutyapöcse ahogy megy, és a trükkök sem segítenek.
Vagyis Carmack azt hitte hogy az ID tesztgépükre belövik és ennyi? :D -
#1396 Szerintem ez minden graf.kártyára jó, vagy mire gondolsz? -
#1395 "Kell venni egy jo graf.kártyát meg monitort és akkor véleményt alkotni."
Hát igen vagy megnézni youtube-ot... -
#1394 Az első 10-15 percet végigtoltam, hát nem tudom, én ennél sokkal szebb grafikát még nem nagyon láttam. Kell venni egy jo graf.kártyát meg monitort és akkor véleményt alkotni. Az egész hangulata nagyon ott van. -
#1393 Haver másik topikba elújságolta GTX580-al ugyanezt, és a többiek??? Velük mi lesz? :D -
#1392 Akinek gondja van a textúrabetöltéssel: #1117-es hsz-ben lévő megoldás tökéletesen kiküszöböli a problémát. 5870-es és 560Ti kártyákkal próbáltam, mindkét gépen tökéletes lett! -
#1391 Prey lesz? :)
Meg Doom? -
#1390 de van benne állítólag egy wolfenstein easter egg is :D -
#1389 Sziasztok!
A lenti konfogomon, szerintetek jól fog futni? -
#1388 VÓTMÁ?
-
#1387 Nem kell felfogni TUDOM, csak azt írtam hogy a Cry-ban is 2d-s a dű, eltévesztetted a sort, nem a Rage-re írtam hogy nem 2d-s vagy 2d-s!!!
"Crysisban marhára nem ilyen."
Én erre írtam hogy de 2d-s az is...most hogy forgó 2d vagy nem forgó az egy részletkérdés, nem 3d-s oszt ennyi. -
morzsi555 #1386 Akkor meg miért nem fogod fel. -
#1385 Jah mert 28 évessen én nem játszottam ilyenekkel igazad van. :P -
#1384 én nem panaszkodom,most hogy levettem az antialiasing-ot 16 ról 2 re így full 60 fps XD -
#1383 Ezzel mondjuk én is így vagyok, inkább behangolom magamnak, de addig nem szeretnék erről a részéről véleményt mondani, majd este, ha sikerül kipróbálni, és megy rendesen, ha nem várunk míg megy aztán utána megbeszéljük jó-e vagy nem ez az opció :-) -
morzsi555 #1382 Te nem nagyon játszottál 90-es évekbeli játékokkal hallod. :D pl. a doom / duke3d-ben minden ellenfél, lőszerdoboz, egyéb tárgy a földön 2d-s sprite. mindig ugyanazt az oldalát látod, ha körbejárod, forog veled, teljesen mindegy milyen irányból. A rage-ben néhány növényzet is ilyen, nem az összes, de vannak. Crysisban nincsenek. Égett is volna a crytek pofája miatta. -
#1381 Ezt épp meséltem is valahol hogy Mac gépeken még oké, meg konzolokon mert ott fix, de PC-n nem. -
#1380 Nem függ össze, de ez egy szemét húzás pc-n, mert itt ezzel láthatjuk mit alkottak.
Ez amit ők csináltak fixhardveres megoldás, hát jó hogy Carmack idefigyel mert elmondjuk most hogy nem, PC változó hardver, mindenkinek más konfigja van, és nekem pl elég lett volna a sok csúszka meg a 30-35FPS
Csak régen azt hajtogatta hogy a 60FPS a lényeg mert különben a Rage nem élvezhető, hát a textúrahibák élvezhetőek most? -
#1379 Dehogynem, a fű az ilyen. -
#1378 Nem is az engine-t akartam ezzel szidni, hanem azt hogy mindenképp 60 fps-el akar futni. Az emberek többségének jobb lenne szerintem, ha gyorsabban töltené a textúrákat be, meg szebbek lennének azok, de "csak" 30-al futna. -
morzsi555 #1377 Amikor nézed a fűvet, bokrot bármilyen irányből, mindig ugyan azt az oldalát látod, ha körbejárod akkor forog veled, ez a sprite. Crysisban marhára nem ilyen. -
#1376 Szerintem az, hogy magától lövi be a dolgokat, meg az, hogy milyen az engine az két külön dolog, nem függ össze.. De csak szerintem :-)