Rage 1-2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, a nem pc platformok miatt vakarta meg a bal kezevel hatulrol a jobb fule tovet:
http://www.geforce.com/News/articles/how-to-unlock-rages-high-resolution-textures-with-a-few-simple-tweaks
Avenger
Vagy csak az öltönyös, napszemüveges, nvidia-s úriember bólint egyet, a játszótér ösvénye mögül, ahol Carmack épp a gyerekeivel játszik. Jelezvén, hogy elég csúcskategóriás nvidia kártya fogyott az elmúlt napokban, erre õ már nyugodt szívvel kipostolhatja a titkos korlátozást feloldó konzol parancsot twitteren <#idiota>

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

DarkSector
Jah mondom én mi a baj:

"Vagyis Carmack azt hitte hogy az ID tesztgépükre belövik és ennyi? 😄"

<#nezze>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bélanéni
Egyébként ezzel a "menjen 60fps-el, más nem számít" véleménnyel én sem értek egyet. Nem értem, miért ennyire rugalmatlan a játék. Ez egy ember véleménye, és akkor fixen beleteszik, semmiféle opció nélkül? Minimum annyit megkérdezhetne a játék indításkor, inkább a teljesítményt vagy inkább a minõséget tartod fontosabbnak. Elõbbi esetben mondjuk menne 60fps-el, utóbbiban meg 35-40-el. Ez lenne a minimum, ha már nem a játékosra akarja bízni a grafika beállítását. Ezek a nagyon "intelligens" megoldások általában balul sülnek el.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Shep
Kipróbáltam a cfg-s trükköt hát javult a helyzet de még mindig elég sok a töltõdõ textúra. Ehhez bizony nem elég a házi tákolás, vagy legalábbis nem mindenkinek.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Szerintem itt az lessz az elixir hogy kap egy patchet a jatek amiben kirugjak a fix-framerate-at-60-fps opciot belole.
DarkSector
Probáltam.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Ez sejthetõ volt (irtuk is én minimum 2x). Csak hát igen, az ELIXIR hiányzik...

bélanéni
Érdemes lehet még kikapcsolni a FSAA-t a játékon belül, ha esetleg be van kapcsolva. Egyébként tudom bunkó vagyok, de ma ez a 2 graf.kártya amiket írtam, minimum ezek kellenek ahhoz, hogy teljes élményt kapj a mai csúcs grafikájú játékokban. Ez "szomorú", de tény.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

DarkSector
Az igaz hogy "ahoz" képest gyenge....a lényeg az az idézõjelben van: "AHOZ" képest.
De nem a legtöbb játékos gépéhez nézve.

Nem egeszen igy van, nem a hardverhez igazitja a grafikat. Ugy nez ki, hogy kozben megtalaltak a problemat ami az auto balancerben van, espedig hogy mindenaron ragaszkodik a 60 fps-hez attol fuggetlenul hogy milyen zonaban vagy, surun tuzdelt npc-kel terpetargyakkal stb, es hogy az fps stabilan 60 maradjon az auto balancer a textura pakkokat cserelgeti a marhaja, hol a maximalisat(8k) hogy a kisebb textura pakkot(4k) veszi elo. Remelhetoleg mostmar hamar jon az orvoslas.
DarkSector
részemrõl nem lecseszés volt...

"Mivel a Rage automatikusan lövi be a hardverhez a grafikát, emiatt miért ne mûködhetne lassabb kártyán/gépen is?"

már sokat többek közt ezt is probáltuk...
szinte mindig csak azt értük le hogy lelassult a játék, leesett az fps de a textúrák ugyanugy szaroztak...:S

bélanéni
Csak zárójelben: ma kb. 2 db Crossfire-be kötött 6990-es a csúcs, ehhez képest ez egy gyenge GPU. Persze a mai játékok mindegyike elmegy nagyjából max grafikán, de hát sajnos ennek kellene lennie a standard-nek nem?

bélanéni
Srácok, én nem villogni jöttem hogy milyen graf.kártyám van, ellenkezõleg, segítõkészség vezérelt.
Mégegyszer a mondanivalóm lényege: én 2 különbözõ, Ati és nVidia (erõs középkategóriás) kártyával is kipróbáltam az #1117-ben leírt módszert, és megszûnt a késõn betöltõdõ textúrák problémája. Enélkül ezeken a kártyákon sem jó!! A lényeg itt van. Persze nem biztos, hogy minden kártyával jó lesz, csak érdemes kipróbálni. Mivel a Rage automatikusan lövi be a hardverhez a grafikát, emiatt miért ne mûködhetne lassabb kártyán/gépen is?

Olyan kártyákkal még szép, hogy tökéletesen megy lol.

DarkSector
Ez a része viszont nem mentség:

"Hát könyörgöm, új technológia, emberek vagyunk, vannak balesetek. "

Vanak hibák az új Frostbite 2-nél is, mégsem késik a fél képernyõ ha fordulsz. Volt asszem elég idejük az ID-saknek nem?

bélanéni
<#eljen><#taps>

DarkSector
Hát ezaz?
És akinek GTX560 alatti, mert azoknak kb kutyapöcse ahogy megy, és a trükkök sem segítenek.

Vagyis Carmack azt hitte hogy az ID tesztgépükre belövik és ennyi? 😄

bélanéni
Szerintem ez minden graf.kártyára jó, vagy mire gondolsz?

DarkSector
"Kell venni egy jo graf.kártyát meg monitort és akkor véleményt alkotni."

Hát igen vagy megnézni youtube-ot...

bélanéni
Az elsõ 10-15 percet végigtoltam, hát nem tudom, én ennél sokkal szebb grafikát még nem nagyon láttam. Kell venni egy jo graf.kártyát meg monitort és akkor véleményt alkotni. Az egész hangulata nagyon ott van.

DarkSector
Haver másik topikba elújságolta GTX580-al ugyanezt, és a többiek??? Velük mi lesz? 😄

bélanéni
Akinek gondja van a textúrabetöltéssel: #1117-es hsz-ben lévõ megoldás tökéletesen kiküszöböli a problémát. 5870-es és 560Ti kártyákkal próbáltam, mindkét gépen tökéletes lett!

DarkSector
Prey lesz? 😊
Meg Doom?

koschwarz
de van benne állítólag egy wolfenstein easter egg is 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

pisztácia
Sziasztok!
A lenti konfogomon, szerintetek jól fog futni?

A pisztáciát ehető magja végett termesztik. Ültetése magokról történik. Jó vízelvezetésű talajba, kb. 2 cm mélyre ültetik.

Fpocok
VÓTMÁ?

Parasite Eve 2, best game EVER!

DarkSector
Nem kell felfogni TUDOM, csak azt írtam hogy a Cry-ban is 2d-s a dû, eltévesztetted a sort, nem a Rage-re írtam hogy nem 2d-s vagy 2d-s!!!

"Crysisban marhára nem ilyen."

Én erre írtam hogy de 2d-s az is...most hogy forgó 2d vagy nem forgó az egy részletkérdés, nem 3d-s oszt ennyi.

Akkor meg miért nem fogod fel.

DarkSector
Jah mert 28 évessen én nem játszottam ilyenekkel igazad van. 😛

tescodr
én nem panaszkodom,most hogy levettem az antialiasing-ot 16 ról 2 re így full 60 fps XD

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

Gideon Wieth
Ezzel mondjuk én is így vagyok, inkább behangolom magamnak, de addig nem szeretnék errõl a részérõl véleményt mondani, majd este, ha sikerül kipróbálni, és megy rendesen, ha nem várunk míg megy aztán utána megbeszéljük jó-e vagy nem ez az opció :-)

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Te nem nagyon játszottál 90-es évekbeli játékokkal hallod. 😄 pl. a doom / duke3d-ben minden ellenfél, lõszerdoboz, egyéb tárgy a földön 2d-s sprite. mindig ugyanazt az oldalát látod, ha körbejárod, forog veled, teljesen mindegy milyen irányból. A rage-ben néhány növényzet is ilyen, nem az összes, de vannak. Crysisban nincsenek. Égett is volna a crytek pofája miatta.

DarkSector
Ezt épp meséltem is valahol hogy Mac gépeken még oké, meg konzolokon mert ott fix, de PC-n nem.

DarkSector
Nem függ össze, de ez egy szemét húzás pc-n, mert itt ezzel láthatjuk mit alkottak.
Ez amit õk csináltak fixhardveres megoldás, hát jó hogy Carmack idefigyel mert elmondjuk most hogy nem, PC változó hardver, mindenkinek más konfigja van, és nekem pl elég lett volna a sok csúszka meg a 30-35FPS

Csak régen azt hajtogatta hogy a 60FPS a lényeg mert különben a Rage nem élvezhetõ, hát a textúrahibák élvezhetõek most?

DarkSector
Dehogynem, a fû az ilyen.

Avenger
Nem is az engine-t akartam ezzel szidni, hanem azt hogy mindenképp 60 fps-el akar futni. Az emberek többségének jobb lenne szerintem, ha gyorsabban töltené a textúrákat be, meg szebbek lennének azok, de "csak" 30-al futna.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Amikor nézed a fûvet, bokrot bármilyen iránybõl, mindig ugyan azt az oldalát látod, ha körbejárod akkor forog veled, ez a sprite. Crysisban marhára nem ilyen.

Gideon Wieth
Szerintem az, hogy magától lövi be a dolgokat, meg az, hogy milyen az engine az két külön dolog, nem függ össze.. De csak szerintem :-)

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Avenger
Bár semmi bajom a grafikával, de elég elvetemült az a programozó, aki inkább ír egy ilyen algoritmust, ami magától belövi a részletességet, mint hogy berakjon pár csúszkát, amivel mindenki maga állíthatná be 😄

DarkSector
Crysis-ban 3d-s a fú? 😊

Gideon Wieth
Látom nem érted a mondanivalóm lényegét, sebaj...

Hát ha te szeretsz 2d-s spriteokat bámulni 2011-ben, akkor egészségedre. Én nem szeretek. A 90-es években még elment, de ma már gáz.

DarkSector
<#eljen>

Gideon Wieth
Komolyan így kedd óta olvasgatom a topicot 😄 Hát csak fetrengtem itt a röhögéstõl...

Az emberek legnagyobb gondja h 2D a fû... most istenem... ki a szart érdekel, nem legelni kell a játékban... Az ellenfél szép, a környezet és összhatása szép, a jármûvek karakterek jók, story foggalmam sincs de nem hiszem, hogy túl rossz lenne az is...

Az a ,,baki" pedig hogy nem mûködik elsõre tökéletesen a játék... Hát könyörgöm, új technológia, emberek vagyunk, vannak balesetek. Megcsinálják majd nem kell hisztizni, ((pláne ha valaki warezol, az meg mélyen maradjon csöndbe)).

Az meg hogy egy ilyen játékot a Fallout 3hoz hasonlítanak egyesek ahhoz külön tudok gratulálni... Akkor már inkább Borderlands... De az is tök felesleges... Minek? Van egy játék, játsszál vele, ne a hibákat keresd. Ha meg nem köt le szevasz :S 😄

Röviden tömören ennyi 😄

DarkSector
Tudom csak sokan elfelejtitek:

<#nezze>

"A PC-seknek érdekesség, hogy a játék önmaga fogja felmérni a hardvereket, és ennek megfelelõen állítja majd be a grafikai részletességet, amit a felhasználó buherálhat, az mindössze a felbontás, fényerõ, anti-alias és a GPU transcoding. A beállításokat az automatikus kalibrálás a 60 fps eléréséhez próbálja majd belõni."

Crysis 2 részletes, igen de mekkora a tér, milyen gépen fut el?
Crysis szép részletes, jah, milyen gépen fut el?

60FPS sebességgel?

Természetesen a játékbeli méretekrõl beszélek 😄 Nézd meg mondjuk az ital automatát ebben a játékban, meg mondjuk a crysis 2-ben (ha van ott) vagy azt a sárga blokádot a harmadik képen.

DarkSector
Fura, shotolok neked 1-2 méterrõl, asszem kicsit el foszg bizonytalanodni!

Avenger
Mivel konzolon messzirõl nézi az ember a TV-t 😄 De amúgy láttam már játékot amiben közelrõl is voltak szép textúrák. Maiakat is, de anno az Unreal tournament 1-ben is voltak ilyenek <#zavart1>