Rage 1-2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ettõl a multi/mega texturing technológiától én nem vagyok hasraesve.
Mivel vannak 3d programozási ismereteim, nagyjából értem mirõl van szó. Arról, hogy 64 db különbözõ 1024x1024 textúra helyett van 1 db 8192x8192 textúra.
Ez az egy darab textúra nem egyetlen kép, mert az tényleg igen magas felbontás lenne, ellenben olyan iszonyatos memóriaigénye lenne, hogy ma még arra gondolni sem lehet. Elképzelhetõ, hogy csak 32-64 GB memóriával rendelkezõ gépeken futna bármilyen szinten normálisan.
Egyelõre ez az 1 óriás textúra lényegében 64 db kisebb kép egymás mellé pakolva, mindegyik négyzet alakban egy rácsos elrendezésben. Ezzel memóriát nem spórolnak, egy óriás textúrának pontosan ugyanannyi a memóriaigénye, mint 64 db kicsinek. Csakhogy elvileg a grafkártyán elég egyetlen darab draw call 64 db helyett. Vagyis egyszerre, batch-ben le tudja renderelni az egészet, ahelyett, hogy egymás után szekvenciálisan kellene ezt megtennie. Ez elvileg akár teljesítménynövekedéssel is járhatna, de csak azoknál a kártyáknál mûködik, ahol az óriás textúra normálisan belefér a memóriába egyszerre. Merthogy a 64 db kicsi nem kell, hogy egyszerre férjen be, amikor eggyel kész van, akkor kiszórja a memóriából és betölti a következõt. Ez egyetlen nagy textúra esetén nem lehetséges.
Szerény véleményem szerint ez a technológia a jövõben sem fog elterjedni, mert nem javít a textúrák felbontásán (ugyanakkora pixelmennyiség jut egységnyi játékbeli polygonfelületre): akár 1 db kiskép van kifeszítve egy tárgyra, akár egy óriás textúra 1/64-ed része.
Innen fejlõdni nagyon nehéz, míg a hagyományos módszerrel van még hova fejlõdni, évek múlva eljuthatunk a 2048x2048 (ez néhány játékban már ma is van!), vagy a 4096x4096 felbontású textúrákhoz (ahol egyetlen kép ekkora, nem rácsosan sok kicsi ekkora). Ennek kizárólag a videókártyák memóriája szabhat határt, de pár év múlva abból is biztos több lesz.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

DarkSector
Sok játék nem azért tartalomban szükebb kicsit mert buta játéknak tervezték, hanem mert a grafikára hajtanak.

Lásd Crysis.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Csak éppen csõfps azaz arcade fps volt. Szóval jutott akkori idõben erre energia, ez a máig megvan ez a ballance, lehet trükközni:

Vagy nagy terjedelmes játék gyengécskébb kinézetû.
Vagy faszán kidolgozott, de csõszerûbb játék.

2 véglet. egy RPG <-> FNR 4 például.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Shep
Úgy csak a puhányok játszottak 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Én is azt próbáltam és ugyan sokat javult a helyzet most már nem az egész képernyõn töltõdnek a textúrák csak az 1/3-án 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Fpocok
Doom 3 technikai szenzáció volt anno.
És maga a játék sem volt rossz, miután felraktam a flashlight patchet 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

DarkSector
Ja.

Kábé. Nekem pl. alig-alig vehetõ észre a késõi textúrabetöltés, igaz én nem rángatom az egeret, mint egy idegbeteg fasz. 😊

Nem hasonlitok semmit semmivel, arra reagaltam hogy a doom3 a maga koraban nem volt technikai szenzacio, holott nagyon is az volt. Ami meg a Rage-t illeti, szinte biztos vagyok benne hogy az auto balancer van elkeffentve, kap majd egy patchet es neked is le fog esni az allad a multitexturing technologiatol. Ennyi.
DarkSector
OK de a 8800GTS-me még a textúrabetöltésre képes egyenlõre...nem fontos olyan textúra amit nem tud elraktározni csak legyen valami és idõben ez a lényeg. 😊

DarkSector
Doom 3 idejében az ID tech motor BELSÕ helyszínekre volt felkészítve.

Most az ID tech 5-nél akartak nyílt terû külsõ helyszíneket...ne hasonlítsd össze...technikailag nem 1 kategória.

Hat valahogy mindig ez tortenik ha a fejleszto a korat megeloz dolgot hoz letre. Az eppen aktualis csucsvasakon kezdi megmutatni hogy mire kepes :S
Így van.
Csak akkor is kellett alá a Radeon9600 XD, hogy fusson rendesen.

DarkSector
A bugokat leszámítva jó lenne ezt irtam is én legalábbis.
Nekem semmi bajom vele, csak ez a töltõdés ellen lenne patch és már nem is szolna az ember.
A textúra mérete meg homályos 1-2 kolaautomata azt én leszarom. 😛

Bocsi hogy kozbeszolok, de tudtommal a Doom 3 volt az elso jatek amiben a valos ideju feny arnyek szamolas volt, es ettol nezett ki olyan dobbenetesen jol.
bélanéni
Mivel az Id az elmúlt kb. 8-10 évben kizárólag a Doom3-at készítette, és az számomra egy katasztrófa volt, ami a játékmenetet illeti (technikailag elég jónak számított, de nem szenzációsnak), mivel egy csõ fps volt, kiszámítható történésekkel, 0 változatossággal, emiatt a Rage-tõl nem sokat vártam. Majd kiderül, milyen lesz, de az elsõ negyedóra alapján b@szott jó. <#idiota>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

vérpocok
Nem a hibákat keresik... csak ami nagyon szemet szúr és idegesítõ, azt nem lehet nem észrevenni.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Fpocok
*technikai

MerlinW
#1294 - az itt szereplõ megoldást használom és minden tökéletes.

[merlinw.org]

Fpocok
Tudod mi a baleset? Megbotlani az utcán, vagy szarba lépni.
7 évig készültek erre tudatosan. Így adták ki PCre.
Ezzel a hülyeséggel simán bekerültek a PC-s játék-történelem legmélyebb, legkudarcosabb eseményei közé, egybõl az MW2 mellé.

DarkSector
Ezt beszéljük már régóta ez a nagy VGA-soknak jó...

KB a játékosok 35-40%-ának...a többieknek ugyanilyen marad csak tetejébe esik az fps még.

MerlinW
Ezzel nekem azonnal tölt mindent, nincs ilyen problémám:

seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
seta vt_pageimagesizeunique 8192
seta vt_pageimagesizevmtr 8192

[merlinw.org]

DarkSector

DarkSector
Nem kell keresni....

MerlinW
Ha nincs kép az a baj, ha van kép akkor meg az. Azért mert így láttam jónak, ennyi.

[merlinw.org]

DarkSector
Gondolom nem lenne nagy téma ha menne, nem a grafikai szint a baj.
Bár egy ÚJ motornál sokan erre kíváncsiak ha már vesznek 250ezerért gépet.

Hanem hogy ha forogsz a fél képernyõ késõbb tölt be!

MerlinW
Nincs ebben semmi jelzés, a játék k*va jó😊 Csak sokan nem a lényeget nézik, hanem a hibákat keresik.

[merlinw.org]

bélanéni
Nehéz a játékra koncentrálni, ha villog az egész képernyõ és 10fps-el szaggat az egész. Nálam tükörsimán, gyönyörû grafikával fut, és marhára megfogott a hangulata, pedig nem vagyok nagy gamer, a Diablo3 és Witcher2-n kívül gyakorlatilag semmi nem érdekel.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

DarkSector
Subtitle ENABLED.😄

Köszi! 😊
bélanéni
Settings / Audio / Subtitles --> Enable

DarkSector
Carmack ezt mondta:

TÖREKSZIK A JÁTÉK automatán belõni a grafikát a 60FPS elérésének ÉRDEKÉBEN.
Ne fullFix 60-ra gondolj, PC-n max akkor tudsz 60 Fixet a mai játékokban ha egy menüt bámulsz ahogy te is mondod, gondolom átlag 60FPS.

most akkor ez egy jo jatek vagy nem ?

mert sokan szidjak akinek meg tetszik azoknak kúrvára tetszik 😄 msot hogy vegyem meg 😄😄D:

anti hero

Kandurex
Sajnálatos, h mindenki a technikai problémákkal foglalkozik, és egyben jelzésértékû is, hogy maga a játék nem fogott meg senkit.

nos...legalább nem dõl be az ember az online médiának.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Egy hülye kérdés feliratot hogy kapcsolom be a játékba?! 😊
Ezt a 20 képet miért raktad fel?
Jópofa ez a menjen 60 fps-el szlogen. Elsõ kérdésem ezzel kapcsolatban rögtön ez lenne: Mirõl beszélsz?

60 fps állandóan akkor van a játékban, ha a menüt látom. Ha játszok már lemegy és össze vissza ugrál a még épp játszható és a játszható közt, ami 21-35 közti számokban. Mellé még megy a textúra késleltetés (gyakorlatilag mindent megpróbáltam ami le volt írva és ajánlva + speciális Rage driver is megvolt) és a 11.9 driver óta némi villogás is járul hozzá. Viszont ezzel a driver-rel legalább valamilyen szinten játszható, de én így mégsem folytatom, mert értelme nincsen.

Inkább megvárok egy új ATi drivert, vagy egy javítást a készítõktõl. Nekem nem kell a 60 fps, elég lesz a 40 is, csak az maradjon meg fixen és akkor nem szóltam egy szót sem. Mondjuk a játék nem valami nagy szám, de a grafika összhatása végett csak elvinném egy darabig. Az legalább egyedi. Bár van ahol elavult már ez is.

DarkSector
Vegyé monitort nekemis oks. 😊

Pontosan ez a véleményem nekem is. 1080p-ben ez gyönyörû.

bélanéni
Azért ne lõj le minden poént, valami felfedeznivalót hagyj nekünk is <#banplz>

Sima print screen nem mûködik a játékban?
Nekem fekete képet lõ.

bélanéni
Ez kissé erõs volt <#zavart2>

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

DarkSector
Miért ezzel a CFG-vel szebb lesz?
Baromság Crysis is 512x512 meg 1024x1024-es textúrákat alkalmaz.

Milyen 4096, meg 8192? a konzol is behalna meg a pc is ezektõl nehogy bevedd...

MerlinW

[merlinw.org]

Bokafix2
Nekem egy elég jó konfig mellett átlag 10 fps ha van... <#idiota> és a textúrák sem akarják beadni a derekukat, sajnos ugyanolyan szarok, akármit csinálok velük. Egyébként nem sokkal azután, hogy kijött a játék, meghalt Steve Jobs... talán nem véletlen.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

MerlinW

[merlinw.org]

Shep
Meg lehetett volna ezt is csinálni rendesen, mert az elképzelés nem rossz csak a megvalósítás nem az igazi.

DarkSector
Hát igen, lehet menne ugyanugy 60FPS-t csak lehet a háttér minõségébõl levennék és rátennék másra, vagy a motion blúr helyett valami mást stb...

Nem mindenbõl egy kicsit.