3817
  • DarkSector
    Igen de most képletessen gondolta hogy High-End gépekre szánt textúrák. :)
  • DarkSector
    Tudom én mire gondoltál, nem cikizés volt, hanem nincs High-End textúra pack, ezt csak kitalálták néhányan, semmi ilyenről nincs szó azt most ezen lovagol mindenki.

Annyi hogy lehet babrálni a details-okkal cfg-ben, talán egy picit, de szerintem nem sok változást okozva.
    Ennyi, nem lesznek itt olyan textúrák mint mondjuk egy Crysis-ban, nem fogják a játék textúráit újra legyártani.

Ha netán lesz is valami + kiadás hozzá, max finomitanak kicsit, de az egész textúrát újra nem fogják elkészíteni, marad ami van.
    Max az lesz hogy kiadnak egy High Textúra nevű packot, amitől pár ember megnyugszik és végre odafigyel a játékra.
  • MerlinW
    Az High Quality (HQ), vagy High Resolution (HR) azaz magas minőségű/felbontású textura, és nem High End:) Az mást jelent:)
  • hiper KOCKA
    High end alatt a textura packra gondoltam, csak lemaradt a 'textura' a végéről.
  • DarkSector
    Ráadásul nincs is olyan hogy high end pack.
  • hiper KOCKA
    High end pack? Király!! persze nekem a patch óta el sem indul, de kit érdekel, hiszen jön az új high end textura pack!!
  • mester1987
    azt hittem hirtelen már, hogy ez a p*cs azt írja, hogy az új high-end textúra packkal egyben javítás is jön, mely még ad hozzá normális beállítást...
  • DarkSector
    +1
  • mester1987
    majd kicsit pillants rá az íjpuskára, azon látszik valami
  • koschwarz
    tudom mindkét említett játékról, hogy fantasztikusak, a játékosok visszajelzései alapján, de én megpróbáltam mindkettő annak idején, de nem ment...
  • IMYke2.0.0.0
    "a XIII-mal nem is tudtam játszani, vagy a borderlands emiatt nem is érdekelt egyáltalán."

Pedig két igazán hatalmas játékélményről maradtál le így.

A "XIII" folytatását [ha bejelentenék, illetve kiadnák] látatlanban előjegyezném.
    A "Borderlands 2" meg garantáltan a polcomon fog pihenni.
  • koschwarz
    ...mármint a cell-shaded grafika miatt.
  • koschwarz
    én egyáltalán nem szeretem az ilyen képregényes, rajzfilmes grafikát, habár nincsenek olyan elvárásaim sem, hogy minden élethű legyen. nekem elsősorban a részletesség és az összkép a fontos, hogy ha ránézek a képernyőre, akkor olyan mennyiségű és "minőségű" objektumokat lássak, amik a valóságban is lennének. pl. egy falu egy fantasy játékban nézzen ki úgy, mint egy falu. legyenek benne falnak támasztott szerszámok, legyen szeméthalom legyekkel, legyenek rohangáló állatok, veteményes, stb. stb. na most ez mennyire élethűen van megcsinálva garfikai szinten, az már mindegy.

de hozzáteszem, a XIII-mal nem is tudtam játszani, vagy a borderlands emiatt nem is érdekelt egyáltalán.
  • bega82
    Nem nagyon van időm visszaolvasgatni, de biztos volt már erről szó korábban:
    Nem indul el a játék, illetve indulna, elfeketedik a képernyő, majd jön egy hibaüzi, hogy a rage működése leállt, a Windows megoldást keres a problémára... majd kilép.
    Erre van már valami megoldás, mert én meg a windows nem találtunk, de bennetek még bízom!
  • DarkSector
    Jah vágom, mert télleg gomba alakja van. :)

Igen, nekemis ha nem forog a kamera körbe-körbe vagy nincs bug akkor nekemis 100-90 játéknál a Fel=Balra Le=Jobbra Jobbra=Fel Ballra=Le

a + irányt 90 fokkal elforgatva érzékeli...
  • DarkSector
    Jaja.
    Nekemis.
    Darksieders-nél meg egy vicc, forgott körbe körbe a kamera, másik 5 havernak is, egy vicc. Az oké hogy GFWL-nál MS levédi, de könyörgöm a Darksiedes egy multicim szimplán és nem megy a kontroller mert hülye fejemmel 6500-ért régen vettem pc-hez...hát azota nem tudtam normálissan használni.

Egyedül talán a Devil May Cry 4 ben tudtam rendessen játszani vele.
  • Fpocok
    Gomba=Analog kar. Csak mifelénk itt így neveztük.
  • Fpocok
    Nekem volt logitech és boxos is. Pl a GeoW-al, a logitech gombája felcseréii az irányokat. Boxosnál jó volt.
  • DarkSector
    Direkt szarul?
    Miért van olyan PC-s játék ami PC-s joyal tökéletessen felismertetik?
    Mert kipróbálnék 1 ilyet. (amin nem kell trükközgetni?)

Érdekes hogy van 3-4 vagy 5-6 olyan joy, ami X360 kompatibillis és nem MS termék, azokat meg felismeri...:D

PL: chillstream

Amúgy wikipedia-n jó lenne egy lista hogy melyik játékok mennek a joyokkal stb. de nem nagyon találtam.
  • DarkSector
    Pár játék ami így működik...:D
    KATT

Meg van olyan is, ami nem GFWL-os mégis megjelenik ez a fícsőr benne.
    Példának a SAW 1-2

A Fűrész játékban is benne van, holott nem is GFWL-os játék. Csak annyi hogy multiplatform és beletették ezt a felismerést.
  • Fpocok
    Microsoft termékek még szép, hogy felismerik egymást.
    Amúgy DIREKT úgy van csinálva több játék, hogy ha nem xboxosat kötsz rá, hanem mondjuk logitechet, akkor DIREKT szarul ismeri fel és akkor xpadderezhet az ember.
  • DarkSector
    Nem más a játék, csak controller analog karokkal rendelkezik, míg a billentyűn vagy lenyomod vagy nem, és nincsen átmenet...persze a kormány is ilyen, a kormány is ezért jobb mert nem egy gomb, hanem átmenet ha kicsit forgatsz az autó kicsit kanyarodik... :P
  • DarkSector
    Ez nem meglepő, hiszen az összes játékban ez van amióta van GFWL!
    Ezért veszik agyba főbe az x360 joy-t, még ha 8-10k is, és nem a kibaszott pc-s gamepadokat aminél ha összeteszed mindkét kezed, és isten is megsegít és letöltesz 1 emulátor progit a joy-ra akkor talán felismeri a játék és tudod használni rendeltetésszerűen.

Még nem találkoztam játékkal ami pc-s joy-t úgy használt volna ahogy kell a jobb analog kar-t szinte soha nem ismeri fel.
    Nem is értem hogy gondolták ezt.

Amit írsz az pont a legdurvább én is ezt birom, csak felismerteted az X360 kontrollert a géppel Bekapcsolod a joy-t, MEGNYOSZ egy gombot játékban és AUTOMATÁN átvált joy-ra ÚG HOGY A JOY GOMBJAIT JELZI KI A JÁTÉK.
    Mikor ujra rányomsz egy billentyűre vagy megmozgatod az egeret AZONNAL MAGÁTÓL VISSZAVÁLT, és ha eddig RT-t írt ki hogy tüzelj a fegyverrel utána újból a bal klikket jelzi a QTE.
    Hálisten régóta ez így van.
  • Gabe18
    Ugye hogy elképesztően más a jármű irányítása a bill-el és a Xbox kontrollerrel? Mintha egy más játék lenne...
  • Voltan
    Meglehet, nekem új volt :D
  • Fpocok
    GTA:SA-GTA4
  • Voltan
    Érdekes dolgot tapasztaltam. Szentségeltem egy darabig, hogy a time trial verseny harmadik része nem ment. Igaz, szomjas sem voltam már. Gondoltam egyet az Xbox360 vezetékes kontrollert rádugtam az USB-re, csak úgy játék közben, azonnal gond nélkül felismerte, ez még ok, láttunk ilyet - megnyertem a versenyt :D. De hogy utána rögtön öledbe dobod a kontrollert és kezedbe veszed az egeret, és WASD-zel, azonnal, aztán megint elő a kontrollert és autózol kifelé, anélkül, hogy bármit állítani kelljen, no, ilyet még nem láttam. K*rvajól lehet váltogatni a két irányítást, mert mindkettő aktív, ÉS NEM AKAD ÖSSZE. Kiszállsz a buggyból, és azonnal átválthatsz WASD + egérre, minden gond nélkül, akár keverheted is a kettőt, nem akad össze. Ez bizony bexarás, ilyet még nem láttam. Szóval vannak itt még érdekes dolgok.
  • DarkSector
    :D
  • Fpocok
    Cseles...
  • MerlinW
    Képes olvasnivaló - avagy textúra virtualizáció mesekönyv id-től laikusoknak:)

Na jó, nem egészen. Ez egy régebbi "megoldásra váró problémák" doksi, de a lényeg, hogy bemutatja miről is van szó:)
  • DarkSector
    Stílusosnak stílusos, csak inkább fantasy rajzfilmszerű mintsem valódi érzést keltő, mint jópár FPS.
    De mindegyis kinéz ahogy kinéz oszt ennyi. :)
  • DarkSector
    :D

Doom 4 ne ilyen legyen mert kibaszom a picsába.
  • MerlinW
    Nekem meg stílusos:) Ehhez kell tudás, nem ahhoz, hogy létező tárgyakat fényképezzünk le és használjuk fel fantáziamentesen:) A festmények is többet érnek, mint a fotók:)

Ideírom mert sosem árt: a legtávolabb áll tőlem, hogy vitatkozzak:) Ízlés kérdése minden.
  • MerlinW
    Alapvetően normális 3D motor, a Megatexture megoldás (és még pár másik persze) a forradalmi benne. A Megatexture lényege pedig az, hogy adott egy 20GB-os 128.000x128.000 felbontású textura, és ebből épülnek fel az objektumok "ruhái" pixelről pixelre. Ettől függetlenül, ez is egy 3D-s motor, csak nem az eddig megszokott módon működik (virtualizált textura és geometriakezelés, sparse voxel octree-t használ háromszögek helyett, raycasting és ray tracing technikákat használ normal mapping helyett, stb.) Persze más más, de ennek semmi köze a grafika kinézetéhez, tehát semmi akadálya, annak, hogy élethű grafikával megáldott végterméket készítsenek vele (amit személy szerint utálok:))
  • DarkSector
    Nekem ez elég rajzos:

• DarkSector
    Jó ez oké, de ez nem sima 3d-s játék, ezt carmack-ék is mondták régebben.
  • DarkSector
    Igen de ez nem rendes 3d, 3d-s a crysis, vagy a BF3, vagy a Fallout 3.
    Ez részben rajzolt, lehet nem cell-shaded technologiát használtak de a pisztoly is tiszta rajzolt, olyan mintha papirból lenne egy 2d-s pisztoly.
  • MerlinW
    Nem vagy tisztában a render fogalmával, vagy a felhasználásával:)

- Van a nem valós idejű renderelés - előre renderelt cuccok (ray tracing, scanline, stb), nem interaktív animációk, lásd Myth, Rebel Assault, vagy bármelyik CGI animáció. Ez dióhéjban az, mikor állóképekből animációt készítünk.

- és van a valós idejű renderelés, amit minden azaz minden játék használ, legyen az Tetris, Borderlands, XIII, Rage, vagy Wolfeinstein. Ez az, amikor a megjelenítendő frame-re/képre rászámoljuk az effekteket, illetve az egyéb technikákat.

Tehát a "rajzos" grafika is ugyanolyan, mint a krájzisz grafikája, csak képregényesen egyszerű textúrákkal és a stílushoz elengedhetetlen kontúrral.
  • MerlinW
    Nincs rajzolt grafika (mármint 3D-s játékoknál). Van sima texturázás + a cell shading effekt ami csupán annyit csinál, hogy kontúrt húz az objektumokra. Tehát csak a hatás olyan mintha rajzolt lenne. Ha kicserélnénk pl. a Borderlands minimalista textúráit, levennénk a kontúrt (amit borderben le is lehet venni minden további nélkül konfig fájl bütyköléssel) máris nem lenne "rajzolt".

• CalebJoe
    a Borderlands inkább van vegyitve mint ez