Rage 1-2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
"a XIII-mal nem is tudtam játszani, vagy a borderlands emiatt nem is érdekelt egyáltalán."

Pedig két igazán hatalmas játékélményrõl maradtál le így.

A "XIII" folytatását látatlanban elõjegyezném.
A "Borderlands 2" meg garantáltan a polcomon fog pihenni.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

koschwarz
...mármint a cell-shaded grafika miatt.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
én egyáltalán nem szeretem az ilyen képregényes, rajzfilmes grafikát, habár nincsenek olyan elvárásaim sem, hogy minden élethû legyen. nekem elsõsorban a részletesség és az összkép a fontos, hogy ha ránézek a képernyõre, akkor olyan mennyiségû és "minõségû" objektumokat lássak, amik a valóságban is lennének. pl. egy falu egy fantasy játékban nézzen ki úgy, mint egy falu. legyenek benne falnak támasztott szerszámok, legyen szeméthalom legyekkel, legyenek rohangáló állatok, veteményes, stb. stb. na most ez mennyire élethûen van megcsinálva garfikai szinten, az már mindegy.

de hozzáteszem, a XIII-mal nem is tudtam játszani, vagy a borderlands emiatt nem is érdekelt egyáltalán.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nem nagyon van idõm visszaolvasgatni, de biztos volt már errõl szó korábban:
Nem indul el a játék, illetve indulna, elfeketedik a képernyõ, majd jön egy hibaüzi, hogy a rage mûködése leállt, a Windows megoldást keres a problémára... majd kilép. <#shakehead>
Erre van már valami megoldás, mert én meg a windows nem találtunk, de bennetek még bízom! <#vigyor>
DarkSector
Jah vágom, mert télleg gomba alakja van. 😊

Igen, nekemis ha nem forog a kamera körbe-körbe vagy nincs bug akkor nekemis 100-90 játéknál a Fel=Balra Le=Jobbra Jobbra=Fel Ballra=Le

a + irányt 90 fokkal elforgatva érzékeli...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Jaja.
Nekemis.
Darksieders-nél meg egy vicc, forgott körbe körbe a kamera, másik 5 havernak is, egy vicc. Az oké hogy GFWL-nál MS levédi, de könyörgöm a Darksiedes egy multicim szimplán és nem megy a kontroller mert hülye fejemmel 6500-ért régen vettem pc-hez...hát azota nem tudtam normálissan használni.

Egyedül talán a Devil May Cry 4 ben tudtam rendessen játszani vele.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Fpocok
Gomba=Analog kar. Csak mifelénk itt így neveztük.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Nekem volt logitech és boxos is. Pl a GeoW-al, a logitech gombája felcseréii az irányokat. Boxosnál jó volt.

DarkSector
Direkt szarul?
Miért van olyan PC-s játék ami PC-s joyal tökéletessen felismertetik?
Mert kipróbálnék 1 ilyet. (amin nem kell trükközgetni?)

Érdekes hogy van 3-4 vagy 5-6 olyan joy, ami X360 kompatibillis és nem MS termék, azokat meg felismeri...😄

PL: chillstream

Amúgy wikipedia-n jó lenne egy lista hogy melyik játékok mennek a joyokkal stb. de nem nagyon találtam.

DarkSector
Pár játék ami így mûködik...😄
KATT

Meg van olyan is, ami nem GFWL-os mégis megjelenik ez a fícsõr benne.
Példának a SAW 1-2

A Fûrész játékban is benne van, holott nem is GFWL-os játék. Csak annyi hogy multiplatform és beletették ezt a felismerést.

Fpocok
Microsoft termékek még szép, hogy felismerik egymást.
Amúgy DIREKT úgy van csinálva több játék, hogy ha nem xboxosat kötsz rá, hanem mondjuk logitechet, akkor DIREKT szarul ismeri fel és akkor xpadderezhet az ember.

DarkSector
Nem más a játék, csak controller analog karokkal rendelkezik, míg a billentyûn vagy lenyomod vagy nem, és nincsen átmenet...persze a kormány is ilyen, a kormány is ezért jobb mert nem egy gomb, hanem átmenet ha kicsit forgatsz az autó kicsit kanyarodik... 😛

DarkSector
Ez nem meglepõ, hiszen az összes játékban ez van amióta van GFWL!
Ezért veszik agyba fõbe az x360 joy-t, még ha 8-10k is, és nem a kibaszott pc-s gamepadokat aminél ha összeteszed mindkét kezed, és isten is megsegít és letöltesz 1 emulátor progit a joy-ra akkor talán felismeri a játék és tudod használni rendeltetésszerûen.

Még nem találkoztam játékkal ami pc-s joy-t úgy használt volna ahogy kell a jobb analog kar-t szinte soha nem ismeri fel.
Nem is értem hogy gondolták ezt.

Amit írsz az pont a legdurvább én is ezt birom, csak felismerteted az X360 kontrollert a géppel Bekapcsolod a joy-t, MEGNYOSZ egy gombot játékban és AUTOMATÁN átvált joy-ra ÚG HOGY A JOY GOMBJAIT JELZI KI A JÁTÉK.
Mikor ujra rányomsz egy billentyûre vagy megmozgatod az egeret AZONNAL MAGÁTÓL VISSZAVÁLT, és ha eddig RT-t írt ki hogy tüzelj a fegyverrel utána újból a bal klikket jelzi a QTE.
Hálisten régóta ez így van.

Ugye hogy elképesztõen más a jármû irányítása a bill-el és a Xbox kontrollerrel? Mintha egy más játék lenne...

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Voltan
Meglehet, nekem új volt 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Fpocok
GTA:SA-GTA4

Voltan
Érdekes dolgot tapasztaltam. Szentségeltem egy darabig, hogy a time trial verseny harmadik része nem ment. Igaz, szomjas sem voltam már. Gondoltam egyet az Xbox360 vezetékes kontrollert rádugtam az USB-re, csak úgy játék közben, azonnal gond nélkül felismerte, ez még ok, láttunk ilyet - megnyertem a versenyt 😄. De hogy utána rögtön öledbe dobod a kontrollert és kezedbe veszed az egeret, és WASD-zel, azonnal, aztán megint elõ a kontrollert és autózol kifelé, anélkül, hogy bármit állítani kelljen, no, ilyet még nem láttam. K*rvajól lehet váltogatni a két irányítást, mert mindkettõ aktív, ÉS NEM AKAD ÖSSZE. Kiszállsz a buggyból, és azonnal átválthatsz WASD + egérre, minden gond nélkül, akár keverheted is a kettõt, nem akad össze. Ez bizony bexarás, ilyet még nem láttam. Szóval vannak itt még érdekes dolgok.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

DarkSector
😄

Fpocok

MerlinW
Képes olvasnivaló - avagy textúra virtualizáció mesekönyv id-tõl laikusoknak😊

Na jó, nem egészen. Ez egy régebbi "megoldásra váró problémák" doksi, de a lényeg, hogy bemutatja mirõl is van szó😊

[merlinw.org]

DarkSector
Stílusosnak stílusos, csak inkább fantasy rajzfilmszerû mintsem valódi érzést keltõ, mint jópár FPS.
De mindegyis kinéz ahogy kinéz oszt ennyi. 😊

DarkSector
😄

Doom 4 ne ilyen legyen mert kibaszom a picsába.

MerlinW
Nekem meg stílusos😊 Ehhez kell tudás, nem ahhoz, hogy létezõ tárgyakat fényképezzünk le és használjuk fel fantáziamentesen😊 A festmények is többet érnek, mint a fotók😊

Ideírom mert sosem árt: a legtávolabb áll tõlem, hogy vitatkozzak😊 Ízlés kérdése minden.

[merlinw.org]

MerlinW
Alapvetõen normális 3D motor, a Megatexture megoldás (és még pár másik persze) a forradalmi benne. A Megatexture lényege pedig az, hogy adott egy 20GB-os 128.000x128.000 felbontású textura, és ebbõl épülnek fel az objektumok "ruhái" pixelrõl pixelre. Ettõl függetlenül, ez is egy 3D-s motor, csak nem az eddig megszokott módon mûködik (virtualizált textura és geometriakezelés, sparse voxel octree-t használ háromszögek helyett, raycasting és ray tracing technikákat használ normal mapping helyett, stb.) Persze más más, de ennek semmi köze a grafika kinézetéhez, tehát semmi akadálya, annak, hogy élethû grafikával megáldott végterméket készítsenek vele (amit személy szerint utálok😊)

[merlinw.org]

DarkSector
Nekem ez elég rajzos:

DarkSector
Jó ez oké, de ez nem sima 3d-s játék, ezt carmack-ék is mondták régebben.

DarkSector
Igen de ez nem rendes 3d, 3d-s a crysis, vagy a BF3, vagy a Fallout 3.
Ez részben rajzolt, lehet nem cell-shaded technologiát használtak de a pisztoly is tiszta rajzolt, olyan mintha papirból lenne egy 2d-s pisztoly.

MerlinW
Nem vagy tisztában a render fogalmával, vagy a felhasználásával😊

- Van a nem valós idejû renderelés - elõre renderelt cuccok (ray tracing, scanline, stb), nem interaktív animációk, lásd Myth, Rebel Assault, vagy bármelyik CGI animáció. Ez dióhéjban az, mikor állóképekbõl animációt készítünk.

- és van a valós idejû renderelés, amit minden azaz minden játék használ, legyen az Tetris, Borderlands, XIII, Rage, vagy Wolfeinstein. Ez az, amikor a megjelenítendõ frame-re/képre rászámoljuk az effekteket, illetve az egyéb technikákat.

Tehát a "rajzos" grafika is ugyanolyan, mint a krájzisz grafikája, csak képregényesen egyszerû textúrákkal és a stílushoz elengedhetetlen kontúrral.

[merlinw.org]

MerlinW
Nincs rajzolt grafika (mármint 3D-s játékoknál). Van sima texturázás + a cell shading effekt ami csupán annyit csinál, hogy kontúrt húz az objektumokra. Tehát csak a hatás olyan mintha rajzolt lenne. Ha kicserélnénk pl. a Borderlands minimalista textúráit, levennénk a kontúrt (amit borderben le is lehet venni minden további nélkül konfig fájl bütyköléssel) máris nem lenne "rajzolt".

[merlinw.org]

CalebJoe
a Borderlands inkább van vegyitve mint ez
DarkSector
Ez most mondom hogy kevert.
A renderelt 3d-t vegyítették a rajzos grafikával, ezt irták is régebben.

DarkSector
Pedig az.
Félig rajzolt, ez tisztán látszik....

CalebJoe
Igaz le próbálják utánozni a valóságos környezetet de csak mûnek hat még mindig, ha majd CGI szinten lesz akkor azt mondom na ez az, de még az soká lesz.
Ilyen volt annó a XIII is na az tényleg full rajz volt és mégis mai napig az egyik legjobb fps pedig nem csillogott villogott vagy a Borderlands.

Sajnos ez a Rage se nem élethû se nem rajzos hanem egy fos design szerintem valami nagyon egyedit akartak de nem jött össze.
Shep
Hát szerintem ezen hülyeség vitázni, mert mindkettõ jó az, hogy neked valamelyik nem tetszik csak egyéni ízlés kérdése.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MerlinW
De mit szeretnél eltüntetni?😊 Nincs cell-shading effekt a játékban😊

[merlinw.org]

hát szó-szó
vagy valaki remélem majd tud valami parancsot adni a játékhoz hogy eltûntesse teljes egészében...
MerlinW
Akarták = nem az lett, ergo nem kell kikapcsolni. Egyébként 100x többet ér egy stílusos/mûvészi képvilág, mint egy krájzisz féle élettelen valóságutánzat.

[merlinw.org]

azt mondod rajzolta akarták csinálni?! hát remélem ki lehet kapcsolni majd mert egy percig sem akarok a borderlands-re emlékezni
BoneDragon
Visszagondolva anno milyen parás játék volt, most meg szemrebbenés nélkül végigtolnám...

KranaZoli
Én akkor kifejezetten szerettem a fegyverek hangját. 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Magnum PI
De szar hangja volt a fegyvereknek 😄. A Rage-ben az nagyon jó.

Az IPON teszt a játékra vonatkozik és hangsúlyozták NEM PC-n tesztelték a felmerülõ nehézségek miatt.
ez a :
rage.exe +jobs_numThreads 0
valóban mûködik ATI -ra nagyon köszönöm !
KranaZoli
Értem. DOOM 3-ból van átemelve, ha emlékeztek rá:

kb. 2 percig bele kell tekerni.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

MerlinW
Én. Mondjuk nekem egy szál problémám sincs a játékkal hál'isten.

[merlinw.org]

ok, thx! egyelõre csak olyan 1300 lóvém van...Ezek szerint még nem kell minden cucc. gondolom lesz még ide komolyabb küldetés is.
Boltból kell megvenni a tervrajzokat és akkor tudsz készíteni robotot, meg mindent. Igazából faék egyszerûségû a játék, boltból mindent meg tudsz majd venni, amit meg nem azt meg megkapod majd. A legnagyobb mutáns kivételével igazából mindennel meg lehet ölni mindent. Ököllel, verekedve is végigjátszhatod.

#2497....kár hogy a topik 99%-ban csak a grafikáról szól.
volt pár kérdésem a kampánnyal kapcsolatban..de mindegy.<#szomoru2>
Ezt én is aláírom. A környezet, és a karakter animáció kiváló.
Én is azt hittem csak a sok kötözködõ troll pampog a tárgyak miatt, de annyi van mindenütt, hogy lehetetlen nem rájuk közelíteni, amikor másodpercenként elhaladsz egy szék, asztal, hordó, roncs mellett és látod milyen õsrégi minõséget idéznek. Megint csak azt mondom nézzük meg a Bulletstormot, hasonló játék, ezerszer jobb látványvilággal, szerintem...
De mindegy, majd egyszer veszek új vgat, talán valamit az is fog segíteni...
DarkSector
Igen ezt mondom énis, szép a Crysis, csak legyen géped hozzá.