23
  • Hoz_Hun
    #23
    A Die Hard 4 () az eddigi idén leadott mozik egyik legjobbja. A trasformers....pfffff .
  • Hedgehunter #22
    bebiztosította a negyedik helyét, olyan sikerfilmeket maga mögé utasítva, mint a Taxi 4, a Mr. Bean 2 vagy a 300. Ez mindent elmond az otthoni szinvonalrol a mozibajaras tekitenteben....
  • zberta
    #21
    DIE HARD 4!
    elég nagy baj ez!
  • TheDreamingTree
    #20
    Szerintem meg is válaszoltad a saját kérdésedet...FOLYTATÁS következik :)
  • Csaba
    #19
    Már miért lenne nehéz? Szinte bárki megfelelő lenne, mivel úgyis tökig torzítják a hangját. A Matrix 3-ban is a gépek vezérének hangját kurvajól megcsinálták a végén, tökig torzították, és sokkal brutálisabb lett, mint az eredeti hang...
    Egyébként annyira nem volt nagy szám ez a film, én régen imádtam a Transformers képregényeket, de ez valahogy nem volt olyan jó. A trükkök természetesen nagyszerűek voltak, de a történet valahogy nem volt kóser. Én jobbra számítottam. Nem tudom, miért kellett Megatront a film 90%-ában tétlenségre utalni, ráadásul kurva szarul nézett ki. Egyedül Optimus volt az, aki tényleg jól nézett ki, tisztára mint a képregényben. Nekem a Die Hard 4 jobban tetszett.
    És ha lesz második rész, remélem, előkapják a kedvencemet, Sokkolót, és remélhetőleg nem cseszik el úgy a szerepét, mint Megatronnak.
  • asztosz
    #18
    Hát én örülök a Die Hard 4 sikerének, inkább az mint a Transformers. Ja meg, hogy a Die hard egy üres film, hát kkor a Transformers nem tudom mi???
    Mind a kettőt moziban néztem, de a Die Hard sokkal jobban tetszett, pedig az előzetesek alapjána a transformers állt közelebb hozzám, de nagyot kellett csalódnom benne, persze a látvány nagyon ott volt, csak sajnos néha annyira hogy szinte semmit nem lehetett látni az összegubancolódott robotokból,A sztoritól sem vártam olyat amit különösebb megeröltetés nélkül felfogna egy 15-ös IQ-val megáldott emberke, de hát azok a poénos amiket ott elsütöttek... Na de kérem, hát nem ovis vagyok, és akik beültek azok sem azok voltak, persze még az elején úgy voltam vele, hogy Oké hát kell poén is na de ennyi meg ilyenek....
  • Picizöldfül
    #17
    Bumblebbe-t Bocskor&Boros hangján esetleg:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • winnie
    #16
    atisz:

    "Miért? A Pókember nem gyerekfilm volt? "

    nem. kéregényfilm. csak bölcs istván hiszi, hogy a képregény dedós műfaj. kint is, itthon is 25 év fölötti a képregényvásárlók korának mediánja. (oké, itthon csak azért, mert rengeteg presztizskiadás van - a havi füzeteket fiatalok veszik. amerikában sokkal idősebbek.)

    "Erre való a marketing."

    itt is megvolt és mégse.

    "Az Alien már az első részénél klasszikus lett még Magyaro-n is, pedig akkoriban az ilyesmik elég uttörőnek számítottak."

    az alien első része klasszikus lett mindenhol, de akkor 1. marketingről nem lehetett beszélni, 2. nem robbantott közel sem kasszát.

    ennek a filmnek vagy a hulknak vagy a tigris és sárkánynak is az a tanulsága, hogy kulturális háttér nélkül, nem lehet mindent eladni mennyiségi reklámmal. aki nem ismeri a transformerst, annak elég egyszer látnia az előzetest. nagy robotok? kössssz, nem.

  • Dude64
    #15
    Prime-ot (Peter Cullen) leszinkronizálni bűn!:D
  • TheDreamingTree
    #14
    150-et :)

    Dörner Györgyöt én is bírom, de szerintem a robotok hangját igen nehéz lett volna jól megcsinálni magyarul. Most pl Optimus Prime-nak mégis kit választanál? :) Plusz, Bumblebbe a rádión keresztül "beszél", azt meg aztán tényleg érdekes művelet lenne magyarítani...
  • Atisz #13
    Adj 100 milkát és megpróbálom :P

    Egyébként igazad van, bár a Die Hard 4-et most néztem meg angolul és fele olyan jó nem volt mint szinkronnal. Dörner György ugyebár. Timothy Olyphant lekicsinylő megjegyzései amivel a saját zsoldosait illeti ("Sikerülni fog?" "Túléled?" is sokkal jobban jöttek le magyarul mint angolul...
  • TheDreamingTree
    #12
    TomAlien-nél a pont. Kíváncsi lennék, hogy hányan nézték volna meg a Shrek-et, vagy Harry Potter-t feliratosan...
    Teszem hozzá, hála ég, hogy NEM szinkronizálták a TF-t.
    És szerintem ez egy baromi jó film volt, mindegy, hogy hányan fanyalognak... Csináljanak jobbat.
  • Atisz #11
    Miért? A Pókember nem gyerekfilm volt? De ott nagyjából számítani lehetett rá hogy mit kap az ember a pénzéért.

    "hiába mondod egy 40 éves nőnek, hogy a vérnyulas jó, ha egyszer nem érdekli"

    Erre való a marketing. Egyébként a 40 éves nő is rájön előbb vagy utóbb hogy vmi jó annak ellenére hogy szörnyek csápolnak benne. Az Alien már az első részénél klasszikus lett még Magyaro-n is, pedig akkoriban az ilyesmik elég uttörőnek számítottak.
  • zOMG
    #10
    azert az hozzakell am tenni hogy a transformesnek multja van nem is kicsi rajzfilm formajaba es igazabol csak az tudja ertekelni/elvezni a filmet aki regen latta mind a sorozatot mind a egeszestes rajzfilmet... magyarorszagon sose volt annyira elterjedt anno mint amerika vagy japan mert ugye coprodukcioba keszult regesreg
  • winnie
    #9
    "Ha jó a film akár ugrabugráló vérnyulakkal is lehet benne operálni..."

    butaság, hiszen rengeteg jó film ne lesz közönségsiker. hiába mondod egy 40 éves nőnek, hogy a vérnyulas jó, ha egyszer nem érdekli. itthon hiába mondod, hogy a pókember az "húúúú", képregény, így nevetség tárgya, dedóscsemege.
  • Atisz #8
    *Talán nem PG-13 kategóriára kellett volna gyártani
  • Atisz #7
    Több helyen hibás a cikk.

    "vajon elég érettek vagyunk-e ahhoz, hogy Hollywood letuszkolja a torkunkon a hatalmas robotokat."

    Ez nem érettség kérdése. Ha jó a film akár ugrabugráló vérnyulakkal is lehet benne operálni...

    [/i]"A nézők döntöttek és egyelőre a robotos akcióscifit továbbra is a humor és gyerekfilm kategóriába száműzték - sajnos."[/i]

    Talán PG-13 kategóriára kellett volna gyártani és akkor nem úgy kezelnék a nézőtt. Ez a műfaj megkövetel egy csöpetnyi brutálitás, lévén gyilkos óriásrobotokról van szó, vagy mi.

    A Die Hard az idei év akciófilmje, akik különböző okok miatt gyalázzák azok telhetetlenek és ha kötekedni akarnék akkor meg is kérdezném tőlük, hogy szerintük mi a jó film (de persze én nam vagyok ilyen ).
  • Dude64
    #6
    Pedig a Transformers egy full mozifilm. Tipikus állejtős látvánnyal amit így csak a nagyvászon tud átadni. Mindegy. A lényeg, hogy nekem tetszett (eddig 2x fizettem be rá;).
  • Sance231
    #5
    Nos, a cikkírónak úgy tűnik hatalmas katasztrófa az, hogy nem nézték meg félmillióan a Transformerst. Szomorú, hogy egyesek szerint a magyar néző nem elég "érett" egy olyan rémüres látványfilmre, mint a Transformers-múvi. Na meg mindig előkerül az a megközelítés is, hogy hát a magyarok nem veszik komolyan a műfajt. Ez kb. olyan, mint egy képegényfilmnél. A filmtől függ, hogy a néző komolyan tud-e venni egy ilyen mozit, vagy sem. Pl. a Fantastic Four filmeknél egyáltalán nem ez volt a cél, ellenben a Batman Begins esetében igen. A Tranformersnél sem a "felnőttesség" volt a cél érzésem szerint. Részemről örülök a Die Hard hazai sikerének, annak a mozinak legalább van stílusa.
  • HeadHunter86
    #4
    Hát nemtom, sztem ultra szar lett a Die Hard 4., a film 1/3-adában csak hackerkednek, a másik 3-adban pedig okoskodnak, és a maradék rész meg látványos de izgalom nélküli akció. Annyira üres lett az a film, hogy hihetelen, a végtelenségig vannak erőltetve az akciójelenetek, mondjuk ezt még megbocsátom neki. De annál a jelenetnél mikor beindították az autot, azt mondtam hogy: Ezt a szart.

    Transformers-t viszont 2x is megnéztem moziba, izgalmas, szórakoztató. Marha jó Jelenetekkel.
  • Tom Alien
    #3
    "A nézők döntöttek és egyelőre a robotos akcióscifit továbbra is a humor és gyerekfilm kategóriába száműzték - sajnos."

    Igazából ez az egyik felel a rossz szereplésnek, a másik pedig az, hogy a forgalmazó nem gyerekfilm kategóriába sorolta, ezért nem szinronizálta le, ami miatt a gyerekek nem tudják megnézni. Tehát a felnőttek nem nézik, mert gyerekfilm, a gyerekek meg nem nézik, mert feliratos.
  • kernerster
    #2
    Kedves cikkíró! én eccerű indexolvasó nem tudom miért baj az, ha Mo. eltér a világátlagtól, sőt meg sem közelíti azt. Továbbmegyek, ilyenkor, a néphülyítés világában, még örülök is neki. Mert ez azt jelenti, hogy attól még hogy jó a promo, nem lesz nagy nézettség. Mert a nézők tesznek rá egy lapáttal.

    Vajda Ákos
  • Andrews2007
    #1
    Hát még szerencse hogy bukott a Transformers látvány film látványal és no cukkoral és mással. :D Szinészek rendező és story na az nincs benne. :D A 300 ban azért volt jó operatőr rendező és 3-4 karizmatikusan és jól alakitó szinész pedig az is látványmozi volt. Plusz hihetőbbstory valós / legendán alapuló.