Szekeres Viktor

A Die Hard 4 nálunk simán alázza a Transformers-t

Nagy kérdés volt, hogy a nyár két legjobban sikerült popcornmozija közül a Transformers-nek sikerül-e megnyernie a magyar közönséget, vajon elég érettek vagyunk-e ahhoz, hogy Hollywood letuszkolja a torkunkon a hatalmas robotokat.

A nézők döntöttek és egyelőre a robotos akcióscifit továbbra is a humor és gyerekfilm kategóriába száműzték - sajnos. Ahogy itthon általában a képregényfilmek zöme is mélyen az amerikai és a világátlag alatt szerepelt, úgy a Transformers is keserű csalódást okozott a mozipénztárakban, hiszen még a hasonló cipőben járó, környező országokhoz képest is alulteljesített Michal Bay Hasbro-babák ihlette robotos mozija.

Persze ettől még a Transformers átlépett árnyékán és eddig produkált 97 ezer budapesti nézőjével könnyedén söpörte le a színről a 79 ezer nézőig eljutó Pókember 3-at, de ezzel is csak éppen hogy bejutott a top10-be a többi országban dobogós teljesítményt elérő mozi.

Eközben a Die Hard 4 nem pihen meg és már 126 ezer budapesti nézőnél tart, ami azt jelenti, hogy a nagy és utolérhetetlen hármas mögött (Shrek 3 - 332 ezer, Karib-tenger 3 - 213 ezer, Harry Potter 5 - 209 ezer) bebiztosította a negyedik helyét, olyan sikerfilmeket maga mögé utasítva, mint a Taxi 4, a Mr. Bean 2 vagy a 300.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #23
    A Die Hard 4 () az eddigi idén leadott mozik egyik legjobbja. A trasformers....pfffff .
  • Hedgehunter #22
    bebiztosította a negyedik helyét, olyan sikerfilmeket maga mögé utasítva, mint a Taxi 4, a Mr. Bean 2 vagy a 300. Ez mindent elmond az otthoni szinvonalrol a mozibajaras tekitenteben....
  • zberta #21
    DIE HARD 4!
    elég nagy baj ez!
  • TheDreamingTree #20
    Szerintem meg is válaszoltad a saját kérdésedet...FOLYTATÁS következik :)
  • Csaba #19
    Már miért lenne nehéz? Szinte bárki megfelelő lenne, mivel úgyis tökig torzítják a hangját. A Matrix 3-ban is a gépek vezérének hangját kurvajól megcsinálták a végén, tökig torzították, és sokkal brutálisabb lett, mint az eredeti hang...
    Egyébként annyira nem volt nagy szám ez a film, én régen imádtam a Transformers képregényeket, de ez valahogy nem volt olyan jó. A trükkök természetesen nagyszerűek voltak, de a történet valahogy nem volt kóser. Én jobbra számítottam. Nem tudom, miért kellett Megatront a film 90%-ában tétlenségre utalni, ráadásul kurva szarul nézett ki. Egyedül Optimus volt az, aki tényleg jól nézett ki, tisztára mint a képregényben. Nekem a Die Hard 4 jobban tetszett.
    És ha lesz második rész, remélem, előkapják a kedvencemet, Sokkolót, és remélhetőleg nem cseszik el úgy a szerepét, mint Megatronnak.
  • asztosz #18
    Hát én örülök a Die Hard 4 sikerének, inkább az mint a Transformers. Ja meg, hogy a Die hard egy üres film, hát kkor a Transformers nem tudom mi???
    Mind a kettőt moziban néztem, de a Die Hard sokkal jobban tetszett, pedig az előzetesek alapjána a transformers állt közelebb hozzám, de nagyot kellett csalódnom benne, persze a látvány nagyon ott volt, csak sajnos néha annyira hogy szinte semmit nem lehetett látni az összegubancolódott robotokból,A sztoritól sem vártam olyat amit különösebb megeröltetés nélkül felfogna egy 15-ös IQ-val megáldott emberke, de hát azok a poénos amiket ott elsütöttek... Na de kérem, hát nem ovis vagyok, és akik beültek azok sem azok voltak, persze még az elején úgy voltam vele, hogy Oké hát kell poén is na de ennyi meg ilyenek....
  • Picizöldfül #17
    Bumblebbe-t Bocskor&Boros hangján esetleg:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • winnie #16
    atisz:

    "Miért? A Pókember nem gyerekfilm volt? "

    nem. kéregényfilm. csak bölcs istván hiszi, hogy a képregény dedós műfaj. kint is, itthon is 25 év fölötti a képregényvásárlók korának mediánja. (oké, itthon csak azért, mert rengeteg presztizskiadás van - a havi füzeteket fiatalok veszik. amerikában sokkal idősebbek.)

    "Erre való a marketing."

    itt is megvolt és mégse.

    "Az Alien már az első részénél klasszikus lett még Magyaro-n is, pedig akkoriban az ilyesmik elég uttörőnek számítottak."

    az alien első része klasszikus lett mindenhol, de akkor 1. marketingről nem lehetett beszélni, 2. nem robbantott közel sem kasszát.

    ennek a filmnek vagy a hulknak vagy a tigris és sárkánynak is az a tanulsága, hogy kulturális háttér nélkül, nem lehet mindent eladni mennyiségi reklámmal. aki nem ismeri a transformerst, annak elég egyszer látnia az előzetest. nagy robotok? kössssz, nem.

  • Dude64 #15
    Prime-ot (Peter Cullen) leszinkronizálni bűn!:D
  • TheDreamingTree #14
    150-et :)

    Dörner Györgyöt én is bírom, de szerintem a robotok hangját igen nehéz lett volna jól megcsinálni magyarul. Most pl Optimus Prime-nak mégis kit választanál? :) Plusz, Bumblebbe a rádión keresztül "beszél", azt meg aztán tényleg érdekes művelet lenne magyarítani...