58
Norvég black metal banda
  • Vaxi
    #58
    jah ez beteg ez a gyerek :D
  • bardocz
    #57

    Jesszus.
  • bardocz
    #56


    Jól küldi:)
  • bcrics
    #55
    pár kép
  • bcrics
    #54


    jeah
  • bardocz
    #53

    :D
  • Voltan
    #52
    Írd be a gúgli képkeresőbe a nevét, kiad egy párat.
  • bardocz
    #51
    Abbath-ról nincsen olyan kép,amikor nincs kifestve és nem visel szemüveget? Amúgy még a Gorgoroth is jóféle zenét játszik,velük van riport youtube-on True norwegian black metal címen asszem.
  • bcrics
    #50
    dehogynem,,

    legnagyobb,,nembánnám összeállnának

    azta vérhabos....
  • bardocz
    #49
    Namiaz,senki sem hallgatja?:D
  • Zerénd
    #48
    Azért azt sem kell elfeledni, sokszor ott díszelgett a birodalmi sas a kabátjukon. :D
  • Voltan
    #47
    Igen, főleg Hanneman Waffen SS mániája, meg az Angel of Death miatt. Mondjuk nem csoda... Más kérdés, hogy soha nem voltak azok, de a látszat azt mutatja. Csak hát ugye Dr. Araya chilei, Lombardo meg kubai, szóval így kicsit fura lett volna a dolog. Bár Amerikában...
  • cenobite
    #46
    Ok, akkor én néztem be valamit. :) No problem!
  • bardocz
    #45
    én sem ezt mondtam :)
  • cenobite
    #44
    Szerintem nem attól black metal a black metal, mert sátánista szövegeket írnak. Nagyon sok más zenekar van, akik abszolúte nem bm zenét nyomnak, de "pöttyet" sátánista szövegeik vannak.

    Ja, és egy kis érdekesség:

    Bathory: Dies Irae

    Creed of eternal life I swore
    Held my candle of life to the void
    Risen from the dead I deaths powers wed
    In the name of the one with horns on head
    Sleep of eternity withdrawn as dark upon
    The life of mine drew the very end so near

    The price another life the gospel of the
    Horned one to spread shore to shore
    Eternally his words let hear

    Be silent listen to the wind crying out the
    Answer to all mankind call from other
    Side speach of horned divine
    To end your search in hope to find
    As sure night divides the day and as sure day divides the night
    Raging flames is allthat awaits us on the other side
    Doomed the very moment he calls

    See his star ablaze his children
    On the night the flames reach for the sky
    Night is comed to enter the never ending burning fire

    Onto you all his word is given
    Fear not reach to take his hand

    Hear our master calling us his children
    Eternal life is given death withdrawn
    As wolves among sheep we have wandered
    Victory lies beyond their spit and scorn
    Even the heavens shall burn when we are gathered
    Now when the flames reach for the sky
  • McFrost
    #43
    az mi?
  • TS Zolly
    #42
    Hát persze, ha te szerzel nekem t.r.t-t. :P
  • TS Zolly
    #41
    Késöbb rájuksütötték a neonáci jelzőt. :)
  • McFrost
    #40
    na ha szerzel nekem Versano anyagot , mely a magyar B/PM egyik alapcsapata volt hiszek neked
  • bardocz
    #39
    slayer meg trashmetal és mégis olyan szövögeik vannak hogy az isten utál minket meg ilyesmi sátánista szerü szövegek mégse bm(bár írta vki lentebb hogy bm ként kezdték de ma már nem az
  • TS Zolly
    #38
    Agyonmásolt polimer kazikon. :)
  • TS Zolly
    #37
    Anno a kollégiumból irkáltunk zenei kritikákat különféle demos zenekarokról. Néha egy-két kritika, még nagyobb együttesekről is, megjelent a metal hammer hungarykába.( nem egyedül irtam öket!!! ) Szal van elképzelésem a rock zenéről.
    Hogy a speed hogy kerül ide??? Kb egy időben kezdett megjelenni a többi heavytől dúrvább zenei stilusok melett. De hogy megadeth speed zenekar lett volna? Kétlem nagyon. Killing Is my busines albuma nem erről árulkodik. Már irtam, egy amerikai stilusu heavy csapat, ami az európai füleknek, majdnemhogy thrash. Metallica koppintás. Vagy pont a metallica koppintott tőlük, hisz Dave nagyonsokat tett a metallicáért, ami sokáig érződött a korai albumaikon. Kétlem, hogy larsék csapata speed lenne. Mikor elkezdték skatujázni a zenekarokat, nagyos sok esetben, a szöveg világa segített eldönteni. Pl a bm az csak sátánista lehet, dm meg horrorisztikus, vértől csöpögős, halál mindenütt, thrash meg inkább az élet árnyoldalaival foglalkozott. Speed? Faxom tudja. Talán mindegyikkel, csak egy picit lendületesebben adták el magukat.

    Félre értések elkerülése végett, én még mindig a kezdetekről irogatok, nem arról, ami lett. Majd töltök fel három-négy számot, kiváncsi leszek, ki fogja eltalálni, milyen stilusuak. Annyit elárulok, 80-as évek eleje.
  • Dying Soul
    #36
    Hehe, szó lehetne az Immortalról is. Demonaz új projektje a Perfect Visions lesz, ezzel a felálással:
    Demonaz (Vocals)
    Ice Dale (Guitars)
    Abbath (Bass)
    Armagedda (Drums)
  • McFrost
    #35
    vannak ám itt tévedések....hah
    hol hallgathatott az emberfia a szociban ilyen zenéket?
    de majdnem elhittem!
    és ez a mondat:"De nem akarok vitatkozni ezen, nem sok külömbéség van a bm, dm, thrash és a speed közt. Nagyon halvány a választó vonal. " asszem mindent elárul a tudásodról
    a Beatles is heavy volt már csak vékony volt a vonal...
  • Voltan
    #34
    A speed hogy kerül ide egyáltalán? A Megadeth korai dolgait tartják a speed metal zászlóvivőjének, és hát annak köze nincsa black-death metalhoz...
  • Dying Soul
    #33
    Szerintem eszméletlen sok a különség, de a többségét érezni kell, egy részét meg hallani, mint ahogyan azt is, hogy a gitárok tényleg felfelé vannak húzva, így lesz kásásabb és így passzol a károgás mellé. Logikus, nem?
  • TS Zolly
    #32
    Black Metalra a sötét sátánista dalok voltak jellemzőek. Hangzást ahoz igazították. De nem akarok vitatkozni ezen, nem sok külömbéség van a bm, dm, thrash és a speed közt. Nagyon halvány a választó vonal.

    Anno 20 évvel ezelött kimondottan csak ilyen zenét halgattam. Mindegy mi volt, csak zúzzon mint álat :D Heavyt mi akkor disco metalnak hívtuk. :) Ma már mindenevő vagyok, legyen az Venom, Slayer, Maiden vagy esetleg ZZ Top. Csütörtök óta állandóan ac/dc szól nálunk, ihletet kaptam egy ab/cd hangverseny során.
  • TS Zolly
    #31
    Akkor inkább possessed. :P
  • Dying Soul
    #30
    "de a durva riffek, gitárok mélyebbre hangolása már egy laikus számára is feltűnő."

    Olyannyira feltűnő, hogy a black metálban felfelé hangolják a gitárt, nem lefelé (az a death), de kár. :|
  • Dying Soul
    #29
    "The godfathers of the black metal genre (along with Mercyful Fate). This is due in part to releasing an album with the name Black Metal. Although they pioneered the name, they don't necessarily play black metal music as we know it today."

    Ez így van, kész, vitázni butaság.
  • bardocz
    #28
    goth-nál nem a gorgorothra gondolsz?
  • TS Zolly
    #27
    :D Nagyon vicces amit irtál :DD

    Nehogymár egy Venom album zenei világa olyan legyen mint egy Maiden, vagy teszem azt fel AC/DC-é! Ha szövegben nem is különbözik pl a Maidenétől, de a durva riffek, gitárok mélyebbre hangolása már egy laikus számára is feltűnő. Amugy jól irtad, 80-as évek vége és a 90-es évek eleje volt a bm aranykora. Inkább úgy 85-91 max. Helyi ( Tapolca ) rodeo, majd névváltoztatás után Terminátor ( sokat röhögtünk rajta ) már black metalt játszottak 86-ban. Divat volt az akkori tor végződésű nevek felvétele a zenekaroknak. Pl a híresebb Magyar 80-as évekbeli bm zenekaroknál, Tormentor, Detonátor stb stb.
    Hiresztelések ellenére, a 82-es Venom-Black Metal albuba már egy nem kisérleti, hanem kiforrott bm zenei irányzat volt. 81-es albumukat már a heavy egyik, igen jól olvasod az egyik, irányzatának irták. Akkori kedvencem a Sodom 83-as demoja már bm stilusban született, külföldi Metal Hammer magazin már igy irt róla a demo ismertetőben, Black Metal zenekar. Agent Orange már viszont szintíszta thrash volt. 83 még ugyi nem az évtized vége. Tévesen a Black Metalt a Venomhoz fűzik.
    De ha már belemegyünk a zenei irányzatok elemzésébe, akkor elmondanám pl a heavynek két heavy stilusa volt. Egyik az europai, másik az amerikai. Ha megkérdezem tőled, tudsz e mondani egy igazi amerikai heavy bandát, tudsz e válaszólni? Pedig rengeteg van. csak egy picit erősebb, nehezebb. Pl sokaknak a Metallica thrash felé hajlik inkább, pedig heavy. Abban az időben, vegyük a waspet amerikai heavyt játszottak. Ugye mennyire különbözik az a zene a mi általunk heavynek nevezettől? Majd a köztudatba ékelődött 80-as évek elején a metallica europai hangzásu heavyje, ami túl is tett rajta. Akkor már a hard rock, glam rock, glam metal vette át amerika föbb zenei irányzatát. Közben európában fejlődött az inkább germán, kelta bm. Durvább volt a kimondottan heavyt játszó zenekaroktól. Majd a közönségnek még durvább kelett, jött a thrash, majd picivel késöbb a death.Bár nem tom mivolt elöbb :). Itt jegyezném meg, nem ekkor jegyzik, a néhai Chuck Schuldiner énekes Death nevü zenekarának a nevétől a dm-ált. Death Metal is korábról jött. Irányzatok nagyon gyorsan jöttek egymás után. Black, thrah, Death, Speed (csak a durvábbakból), szinte pár év alatt, 1-2 év, alakúlt ki. Majd az egész a 90-es évek elején lecsengett, csak az ismertebbek maradtak talpon, persze elég megváltott zenei izléssel. Pl egy korai Sodom össze sem vethető egy 2007-es Sodommal. Death Metal szinte teljesen elfeledett lett, de a thrash egy nagyon szűk rétegnek, köztük nekem, megmaradt. Black Metalt már nem is emlegettük szinte, csak olykor olykor, mikor egy demot kelett végig halgatnunk. Voltak kezdő zenekarok, akikre rásütöttük a bm-et mert olyan jó venomosan, celtickesen szólt. Ilyen vólt az elöbb említett Morgoth is. Immortállal is találkoztam a mult évtized elején valamikor, de az akkori zenéjük és a mai két különböző dolog. Pár éve, nem is tudom hogyan, miokból, megint előtérbe került a Black Metal. Meg valami goth vagy mijafaxom. De azt sem értem, miért nevetik magukat bm zenekarnak, hisz semmi közük az igazi, eredeti bm-hez. Vagyis aminek anno indúlt a bm. Ami közös, az a dalszöveg. Zene meg a hörgés ( vicces ez is ) különbözik. Én ugy vélem, pár korábbi skandináv eredeti bm-et játszó együttes, zenei stilust váltott, és mivel öket bm-nek skatyuázták be, igy maradt is a bm.
  • Voltan
    #26
    Jaja Battles meg a Blizzard über alap.

    Blashyrkh Mighty Ravendark és Mountains of Might - mekkora tökéletes black tételek már!
  • bardocz
    #25
    battles in the north szerintem nagyon jó album:) főleg a címadó szám,amikor már azt hiszed hogy a fenébe vége a számnak,akkor beindul újra:)
  • Voltan
    #24
    Amúgy negy kedvenc az Immortal, de csak az At the Heart of Winterrel bezárólag. A Damned in Black, meg a Sons már nem jött be nagyon.
  • Voltan
    #23
    LOL épp a Blashyrkh Mighty Ravendarkot hallgatom, mikor látom, hogy nyílt Immortal topik :D
  • McFrost
    #22
    akkor még a 80-as években ezt heavy metalnak hívták , ám a 80-as évek végére kialakult 3 irányzat (thrash,death,black) amely erősen kezdett elhúzni a heavy mellett és népszerűségnek indult , de hogy igazad legyen : a Venom - Black metal című albuma adta az ihletet a skandinávoknak , hogy ezt az egészet black metalnak hívjuk
  • McFrost
    #21
    ezt a számot a Hypocrisy 100x jobban lehozta!
  • phalanx
    #20
    jól van látom nem értettél meg, olvasd el mégegyszer a hozzászólásom "amint MA black metalnak nevezünk" ergó ha az általad felsorolt zenekarok 80-as évek beli lemezei ha most jelennének meg csak szvsz egy "egyszerű" metal tutilusat kapnának mint műfaj... mellesleg csak azért mert ők rakták le az alapköveket még nem jelenti hogy bármivel is jobbak lennének a mai zenekaroknál
  • Dying Soul
    #19
    A világ változik, Venomék korában a black egy kísérleti műfaj volt. Mára már az egyik legbrutálisabb extrém metálstílus. Ezzel nem vitázhatsz és azzal sem, hogy a Venom zenéje nem ez a brutalitás.
    Kérlek, vesd össze ezzel és mond meg melyik a kegyetlenebb muzsika. Az lesz a black metal.