25
  • David Coulthard
    Az a gond, hogy ez 2003-as, de a folyamatosan ezután kijött alfa és béta verziókba egymás után kerültek bele ezek. Én Vista bétateszter voltam és tudom, hogy már a Tiger megjelenése előtt számtalan elem benne volt. Csak sokan a 2007 január végén kiadott Vista-t kezdik hasonlítgatni, mint ha előtte nem is létezett volna a Vista.
    Én nem azt mondom, hogy a Vista-ba nem került az OS X-ből ez az a Vista-ba, de szerintem ez inkább kölcsönös...

• DRONE
    "Mennyiben stabilabb és ezt miben lehet lemérni?" pl. az OS X még egyszer sem fagyott le nálam...az xp meg...(Az OS X stabilitását a UNIX alapoknak lehet köszönni.)
    Valóban, a Vista már jóval stabilabb, mint az xp..de azért szokott fagyni.
    És akkor kérdezzük meg, melyik a használhatóbb op.rendszer?Az én válaszom: az attól függ, h mire. Pontosabban: Játékra a Win. (a fejleszthető PC-k miatt), munkára, multimédiára, kutatásra pedig az OS X.
  • Ulkesh
    "Miért mindenki most a Vista megjelenése után kezdi hasonlítgatni a látványelemeket. Mikor is jelent meg a Tiger?
    A látványelemek ugyanis már a 2003-ban kiadott Longhorn alfa verziókban is benne voltak."

A gond az, hogy ez nem igaz. A Longhorn mind külsőleg, mind belsőleg eltért a Vistától, és a Tigerhez feltűnően hasonló elemek nem voltak benne.
    http://youtube.com/watch?v=b9ifQvQCO7Y

• Ulkesh
    "Miben tud többet? Abban, hogy a kis részedés miatt mindent beleintegrálhatnak, mert a kutya se perli be őket? "

Egy kis tévedésben leledzel..
    A MS-t azért perlik mert bizonyos szoftverkomponenseket eltávolíthatatlanul a rendszerbe integráltak ezzel a külső alkalmazások fejlesztőit ellehetetlenítik.

OSX alatt egyetlen alkalmazás sincs integrálva a rendszerbe, bármelyik elem törölhető, vagy akár telepítésnél kikapcsolható, hogy ne telepedjen..
  • remark #21
    "Abban, hogy a kis részedés miatt mindent beleintegrálhatnak, mert a kutya se perli be őket?"
    Utolag mar teljesen folosleges ezen toporzekolni hogy az MS anno arra az utra tevedt hogy "legyen minel tobb program meg hardver a platformunkhoz (Windows platform) mert az majd joool elterjeszti, nepszeruve teszi". Lasd DRONE hsz-ét: "A Windows a 95-tel alapozta meg a jövőjét...pontosabban a szoftverek, melyeket rá írtak." <-- Ezzel nagyonis egyet tudok erteni.

Azt kellene az MS-nek felfogni, hogy ha mar erre az utra lepett, akkor az egyetlen amit tehet az az, hogy 100%-ban egyuttmukodik a partnereivel (Windows kompatibilis hardver es szoftver gyartokkal - ha mar egyszer beloluk el...) es nem perelgeti, meg kinyirja, meg ragalmazza oket.
  • Wittao
    Moonman:
    Valahol egyet kell, hogy értsek veled abban a tekintetben, hogy nem kell elájulni egyik oprendszertől sem, mindegyiknek vannak hibái és előnyei. Én OSX-et és Wint használok (Linuxhoz hülye vagyok, bár ezekkel a komplett csomagokkal simán el lehet az ember), nekem az OSX-et könnyebb használni, így azt kedvelem. Sajnos a tapasztalat azt mutatta munkahelyen is, hogy míg a Win-eket foltozgatják rendszeresen, addig az én gépemmel (egy mac) soha semmi baj nincsen. A mindennapi használaton kívül egyik sincs másra használva (Office, levelezés, internet, sőt az enyémen szoktak más programok futni ezeken kívül). Nekem ezért jön be az OSX.

A sok hiba tényleg a szar driverek miatt lehet, de ez nem az OSX-et minősíti, talán nem véletlenül van kitalálva ilyen kevés hardverelemre, mert ezeken legalább jól fut és nem akad össze mindennel.
    Az, hogy a Win hibáit a szar driverek okozzák, az egyedül a Win hibája!! (jah, és érdekes módon, amikor tiszta rendszert raksz friss driverekkel, akkor tökéletesen megy minden, de valahogy kis idő múva rosszak lesznek u.azk a driverek, amik eddig jók voltak?? :) :) :) Szóval azért a win is ludas lehet valahol...)
  • cloud.strife
    Hát barátom, ha nem látod, akkor baj van nálatok..... :))))

u.i.:én is végigjártam már az összes Windows, egészen a 3.11-től...:) de hogy az OS X nem jobb bármelyiknél?????? LOL
  • moonman
    "A Tiger egy "csöppet" többet tud, és stabilabb, mint az xp.."

Miben tud többet? Abban, hogy a kis részedés miatt mindent beleintegrálhatnak, mert a kutya se perli be őket? Mennyiben stabilabb és ezt miben lehet lemérni? Az xp stabilitási problémáit 99.9%-ban hibás driverek okozzák, hogyan lehet összehasonlítani egy nagyságrendekkel elterjedtebb és nagyságrendekkel több és különböző hardveren futó rendszert? Pl. hányféle videokártya, hangkártya stb van a két különböző platformra?

"(arról nem is beszélve, hogy a vista látványelemei fetűnően hasonlóak a Tiger-éhez)."

Miért mindenki most a Vista megjelenése után kezdi hasonlítgatni a látványelemeket. Mikor is jelent meg a Tiger?
    A látványelemek ugyanis már a 2003-ban kiadott Longhorn alfa verziókban is benne voltak. Aminek az XP megjelenése utáni évben indult meg a fejlesztése.

Ui:Én a munkám miatt mindkét, sőt mindhárom rendszert használom. OS X, XP, Vista, de nem nagyon látom, hogy mitől vannak egyesek elájulva annyira egyiktől vagy a másiktól.
  • DRONE
    A Tiger egy "csöppet" többet tud, és stabilabb, mint az xp..megkockáztatom, a vistánál is (arról nem is beszélve, hogy a vista látványelemei fetűnően hasonlóak a Tiger-éhez). Októberben meg kiyön a Leopard, ami egy mérföldkő lesz az operációs rendszerek világában.
    A Windows a 95-tel alapozta meg a jövőjét...pontosabban a szoftverek, melyeket rá írtak. Onnantól kezdve mindenki "de ugye vindóz van a gépen?" mentalitással vásárolt PC-t. Az OS X-re még várni kellett, de már hál'Istennek szintén vannak progik, ezáltal szerintem messze a legjobb op.rendszer...
    Ráadásul a mac-ek ára is lement (kb. arra az árra, amit egy hasonló konfigurációjú pc is kóstál).
  • Wittao
    Az Apple részvényei most kb 145 USD-t érnek és a vállalat piaci értéke kb 127 milliárd USD. A HP értéke 124 milliárd USD, az Intel-é 141 milliárd USD, míg az IBM-é 175 milliárd USD...
  • eax
    "az Apple piaci értéke meghaladta a HP értékét, közel van már az IBM is"
    A HP nem olyan regen elozte meg forgalomban az IBM-et.
  • cloud.strife
    Vicces cikk.... :)))
  • akela572
    A mac mindig is különleges dolog lesz, mind tudásilag, mind árban. Sztem senki nem várja tőle hogy rekordokat döntögessen
  • Max Damage
    ... és még úgy is 6%-on állna a Győri keksz :)

TH448: Aki Mac-re vált az OSX-et használ, esetleg ablakban futó (Parallels) Windowsal is rendelkezik... Aki átlagos PC-t vesz az pedig többnyire vagy Windows-t vagy pedig Linuxot használ. Viszont a vásárlási méréseknél az összes ilyen eladott konfigurációt Windows-osnak tüntetik fel, hiszen nem túl jó marketing a Linux, és azonkívül majdnem minden gépre Win kerül fel. (nagyrészére illegálisan, és így tudják kompenzálni, hogy nagyjából valós értékek legyenek)

Egyedül egy dolog miatt jöttek ki mások most mint máskor szoktak... Ez netes felmérés, aki meglátogatja ezeket az oldalakat az újra megteszi, amivel pedig "gyakorlatilag többször szavaz", s mivel Windows használókból több van ez ferdít a tényeken.
  • codylcran
    Már bocsánat ,de szerintem a legnagyob baromság ez az összehasonlítás amit a világon láttam. Hogy lehet egy saját gépre tervezett , kizárólag saájt gépen futó (kivéve a hackelt) OS-t összehasonlítani a Vistával. Az OS X elvileg csak macen fut .... és melyikből van több??? SIma tákolt pcből ill. brand pcből vagy MAcből. Asszem nem nehéz kitalálni.Ez kb olyan mintha a Győri édest harcba akarnánk küldeni az összes keksz ellen- persze enyhe túlzással.
  • TH448
    Na de emberek, egy kis pontosítás...
    Aki átáll PC-re meg ilyenek: manapság a MAC is PC...:P Meg a PC nem jelent feltétlen Win-t. :P
    Persze gondolom, ezekkel mindenki tisztában van, csak egyesek olyan vegyesen használják a fogalmakat. :)
  • Wittao
    " júniusban lezárult időszakban 270 ezer telefont adtak el"
    Az ilyen ferdítések pedig megint hozzák az SG szinvonalát... azt elfeljtették odaírni, hogy június 29-én kezdték el forgalmazni, tehát 2!!!! nap alatt adtak el ennyi telefont.

" Az 1,76 millió Mac és a 9,81 millió eladott iPod 33, illetve 21 százalékos növekedést jelentett"
    Ez a növekedési ráta azért nem rossz szerintem, és ezt bármelyik PC gyártó szívesen tudná magáénak.
  • Wittao
    "Az Apple negyedévét viszont az iPod mellett éppen a Macintoshok mentették meg"

Kedves cikkíró, kérem nézzen jobban utána, hogy ki hol szorul megmentésre... elég csak a részvényeinek árát megnézni. (jah, és csak jelzem, hogy az Apple piaci értéke meghaladta a HP értékét, közel van már az IBM is)

• Wittao
    Ebben egyetértünk... kicsi a részesedése a macintoshoknak. A win fölénye óriási, tehát ha már csak 10% áll át XP-ről Wistára, már az is ötszörösen több VISTA felhasználót jelent, mint MacOS-t.
  • BStage
    "most hogy megjelent a vista a mac-s tarsadalom fejvesztve all at pc-re"

félreértetted, én nem ezt irtam és ne nem is akartam ilyen sugallni. Egyszerűen csak olyan elenyésző a mac-ek száma a piac egészéhez viszonyitva, hogy a legtermészetesebb dolog, hogy egy új win verzió hónapok alatt lekörözi felhasználószámban. Az, hogy mac-ről átáll-e rá valaki az ekkora piacnál meg sem érződik. Ha az összes mac-es átállna rá (ami nyilván nonsense) az éppen hogy dobna rajta pár százalékot...
  • Yv@n
    Biztosan olyan hosszú az a 3 betűs nem szócska, hogy le kell hagyni a közepét?

* grammar nazi off *
  • eto demerzel
    Az meg, hogy a vista pár hónap alatt lenyomta a sokéves össz mac számot, az azért nem túl meglepő.. hmmm...ja persze. most hogy megjelent a vista a mac-s tarsadalom fejvesztve all at pc-re. nm kararok vitaba szalni senkivel, en szemelyi szerint es azok akik pc-rol tertek at mac-re nm "ternek meg". es itt nm arol van szo hogy en elvakult mac rajongo lennek. anno azt mondtam a mac-re hogy aki hasznalja "idiota". azota buszken mondom hogy en is az vagyok.
  • egyember1
    mindenfele rosszindulat nelkul nehezen hiszem, h aki mac-et es osx-et hasznalt valaha, az "visszater" a vistahoz (?) utana...
    de biztos van ilyen is... :D
  • grobs
    Mivel latogatott oldalak alapjan keszitett statisztikarol van szo, igy valoszinu a warez os -ek is benne vannak. Igy nyilvan kevesbe kedvezo a macos -nek mint az eladasi statisztikak (ami viszont az ingyenes os -eknek nem kedvez). Viszont ez alapjan is az jon le nekem, hogy elsosorban az XP helyett tettek fel vista -t (85% ->80%, 0% -> 5%).
  • BStage
    " Az 1,76 millió Mac "

ez irdatlan kevés az évi 200 milliós pc-s üzletághoz viszonyitva, szóval a mac növekedés maximum a piac bővülésével egyenlő mértékű és nem arról van szó, hogy arányában többen használnának mac-et mint eddig. Nyilván erre vonatkozott a stagnálás kifejezés is és nem arra, hogy szám szerint ugyanannyi mac-et adtak el mint egy éve... Az meg, hogy a vista pár hónap alatt lenyomta a sokéves össz mac számot, az azért nem túl meglepő.