33
  • Aspirin
    Még Gf6200-asból is készítettek síma PCI buszos változatot, és örömest vásárolta akinek szüksége volt rá.
  • dez
    Jelenlegi gamingben nem, GPGPU-s alkalmazásokban nagyon is. Az alaplapnak és a chipsetnek is jót tesz (kevesebb vezeték). És persze együtt járt a dolog a PCI busz (fokoztos) lecserélésével is, ami már igencsak lassúcska volt.
  • Molnibalage
    Na ja, de nincs ég és föld különbség az AGP és a PCI-E között, míg a te példádban igen..
  • dez
    Ilyen alapon az AGP-s kártyákat is a végtelenségig kellene gyártani, mert ugye mi van ha az romlik el, és "nehogymá le kelljen cserélni a videokártyát az alaplap miatt". De még az AGP sem létezne, mert még mindig az XT busznál tartanánk, és nem tudott volna semmi új megkapaszkodni a piacon.
  • Aspirin
    Én most váltottam egy SkA 3000+Bartonról AM2-es 3800x2 35W-os konfigra, és mert meg vagyok elégedve a Leadtek AGP-s 6600gt-mmel, sikerült AGP-s lapot találnom hozzá GA-MF3 személyében. Teljesen elégedett vagyok a konfiggal. Még volt a képben egy Asrock lap is, de a Gigabytenak jobb a felépítése.
    Akinek a halálhírét költik, sokáig fog élni!
  • Molnibalage
    Sántít a logkia, ha TE nem vennél új AGP-et ki venne HASZNÁLTAN?? Kb. 1 éve vettem új alaplapot és procit, mert elszállt az alaplap és egy RAM modul, viszot a videokari meg zsír új volt akkor, alig volt 11 hónapos. Honnan a túróból lett volna pénzem egy másik videokarira és abból PCI-E-s nem is volt. Kibaszottul rühellem a PCI-E-t! Nagy parasztvakítás az egész.
  • MaSzKa
    elmondom neked a pci-e alaplapok olcsóbbak 1-2eft-al és a pci-e vgak is olcsóbbak

a régi cuccokat meg el is lehet adni azt kipótolod
  • MaT
    Nagyon helyes... Sztem undorító, hogy a gyártók rákényszerítik az embereket, hogy fejlesszék a gépüket! Nem gondolnak azokra az emberekre, akiknek nem az a lényeg, hogy menjenek a legújabb játékok, hanem egyszerűen internetre, irodai munkákra használják a gépet, illetve 1-2 régebbi játék futtatására. És nem gondolnak arra, hoyg ezekben a gépekben is tönkremehet a videókártya, és az alaplap AGP-s. Szóval teszem azt 3 év múlva tönkremegy a videókártyám, nem tudok újat venni mert már nem lehet AGP-set kapni, ezért vegyek egy lapot is hozzá... Pfff! Gusztustalan! És nemtudom, hogy nagyon olcsón meglehet már ezeket úszni de akkor is olcsóbb megvenni 1 agp-s kártyát, mint egy PCIe-szes kártyát+lapot! Egyébként én személy szerint ezért szeretem az AMD-t meg az ATI-t mert ők nem csak a jövőbe látnak!
  • Filiic
    De az agp (1x) így is duplája a pcinak, és még meg sincs osztva mással. Nem tudtam, hogy a physxnek ilyen gondja van (bár csodáltam amikor megjelent, hogy az ósdi pcit használja). Számomra azért használhatatlan, mert drága, és minek, amikor ott a proci többi magja...
  • sathinel
    Az hogy nem használod ki a PCI-E tudását ugyanúgy mint a többi technológiát, csak meg kell venned minél hamarabb L2read!

mindíg kijönnek új dolgokkal amiket nem tudsz kihasználni kb 2 évig rendesen miután kiadták, és csak utánna. Írtam hogy az AGP PCI-E közt is elméletben van különbség, de tesztek szerint ugyanaz a kártya mindkét foglalatban közel azonos teljesítményt hoz. 3 év múlva kinn az új MS ami talán már jó lessz. Addig meg ez jó lessz azoknak akik nem akarnak váltani, nincs pénzük, stb.
  • virs lee
    Felesleges lenne az agp-t tovább tákolni, agp-s karit úgyis csak az vesz akinek nincs pénze új alaplapra. Ha már újat kéne, akkor nem bohóckodna agp x16-tal, inkább pcie.
  • virs lee
    Sztem ide pont ideális az alsókategóriás kártya, aki még agp-vel szenved, azt úgyse veti fel a pénz, nyilván nem 8800 ultrát venne. Ha jól tudom, ez támogatja a h.264 hw-s gyorsítást, tehát hd filmeket nézegetni pont elég.
  • Inquisitor
    Mi a jó fene köze van a FireWire B sebességének az AGP-hez vagy a videokártyákhoz???
  • feamatar
    nem azért, de ma azért elég röhejes árak vannak PCI-Ees alaplapok terén is...
    csak az a kérdés hogy kinek milyen régi gépe van... egy 2-3 éves konfigban lehet sokmindent kell kicserélni de aki bölcsen vásárolt gépet egy olyan 30-40kból megúszhat egy PCI-E-á alakítást.
  • Molnibalage
    Nekem pont ilyen VGA-m van. Mellesleg támogatom a döntést. Eszemben sincs PCI-E-re átállni és egy rakás pénzt alaplapra elkölteni. Amint megfelelő árú lesz és szükségem is lesz egy ilyenre beruházok rá. Ez még legalább 2 év szerintem, addig semmi olyan DX10-es cucc nem lesz ami érdekelne...
  • Csirke4
    Nekem most döglött be az AGP-s 6600GT tegnap. Arra gondoltam, hogy csere lesz de most a hírt olvasva fingom sincs hogy mi lesz. :D
  • tungi52
    "az AGP-s alaplappal rendelkezők kénytelenek lesznek Radeon kártyákat vásárolni"

Én ezt nem érezném kényszernek:)
  • johnnie_walker
    Akkor így jártam. :)
    Addig is megpróbálom minél tovább kihúzni ezzel, túl sokmindent kéne cserélni egyszerre.
  • dez
    Hátő, már alapítottam, és nem is játszok valami sokat. :)
  • dez
    A jelenlegi PCI-s Physix épp a PCI lassúsága miatt használhatatlan. :)
  • peba
    Amikorra azok a játékok jönnek, amihez bika gép kell, addigra felnősz, és családot alapítasz, ami annyit jelent, nem lesz időd játszani, szóval, tökmindegy. :)
  • Filiic
    Olyan sok nem kell fizikához. lsd. physx -> pci
  • dez
    Kérdés mi lesz, ha jönnek azok a gémek, amik a fizikát is a GPU-val számolják (a visszafelé adatátvitel 1x-es sebességű).
  • sathinel
    AGP is jó gyors még.
    Ha pl megnézitek a firewire kapacitását:
    "This newer 1394 specification and corresponding products allow a transfer rate of 786.432 Mbit/s" akkor ezt mivel fogod kihasználni?
    Egyébként a tesztek amiket pl a tomshardware is nézett az AGP vagy PCI-E kártyák között nem az utóbbi felé billent a mérleg.
    Úgynézki mostmár elfogadott tény hogy az AMD a kis pénzű, régi konfigokat is használó embereket is emberszámba veszi.
  • peba
    Ez jó hír. Nagyjából milyen árakra lehet majd számítani szerintetek?
  • haxy27
    nekem 9600XT redeon van szerintem cserélek.
  • johnnie_walker
    Az X1950Pro-mat én se cserélem le, de a kisebbik gépemben a 6800GT-t lehet... ha lesz valameliykből passzív hűtés, és ugyan miért ne lenne. :)

Nem hinném, hogy gond lesz az AGP busszal, nekem az X1950Pro jelenleg is 4X módban fut (8X módban lefagy a WMV-HD lejátszás), sebességben kb. 0% a különbség az általam tesztelt játékokban. Vagy kevesebb. ;)
  • Inquisitor
    Létezik PCI-E/AGp átalakító, ami természetesen csak LP kártyával építhető be, és mivel HSI van rajta, csak Geforce-al megy. Hivatalosan csak GF5, 6 és 7 sorozatú kártyákhoz jó. Lehet ki kéne próbálni 8600-os kártyával is, de abból nem láttam LP-t. (Amúgy kellően drága, hogy ne érje meg mgvenni.)
  • Szefmester
    +1 vevő.. majd ha lesz pénz lapcserére, proccserére, ramcserére, vga cserére akkor veszek pciosat..
  • grebber
    Majd jön az AGP 16X :D
    Vagy jönnek az all is alaplapok amibe DDR2-3 AGP-PCI Expressz dolgok is belemennek.Én ha gyártó lennék simán csinálnék ilyen dolgokat az vagy lenne rá vevő vagy nem de szerintem tuti.

• wolruf
    A mostani x1950Pro-m után már szerintem nem veszek több AGP-s kártyát. Hacsak ki nem jön egy iszonyat izmos is ebből, nem csak a light :-)
    Az AGP busz egyáltalán még le tudja ezeket normálisan kezelni? Kiszolgálhatja?
  • neoG
    óóóóóóóóó jessssssssssssz!+1 vevő jelentkezik
  • uniu
    joindulatat? Inkabb csak a koltsegerzekeny vasarloreteget akarjak megnyerni. Mindenesetre en is vennek ilyen kartyat mert meg AGP-s alaplapom van.