Egy iráni Csernobilra várva
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval ha már Irán uránt dúsít atomerõmûnek álcázva (majd pont nekik kell az atomerõmû, ahol ha ásol a kertben akkor is feljön az olaj), akkor használjuk ki, hogy ez egy "robbanékony" technológia. Puhítsuk kicsit a népet, hogy Csernobil is orosz volt, meg rosszul voltak a mûszerek elhelyezve, és azért robbant, meg ez is azért fog robbanni. Hogyne. Valszínûleg amelyik ország az ûrkutatástól az atomtechnológiáig mindenhol tudott maradandót alkotni az nem tud olvasható kijelzõjû mûszereket gyártani. Nagyon életszerû. Az persze nem, hogy izraeli gépek akarják hamarosan szarrá bombázni az Iráni nukleáris létesítményeket, és emiatt mosakodnak elõre a cimboráik, ááá, dehogy.
AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....
Az igazi szivas ott van, hogy ha tul optimalisak a korulmenyek, es tobbletet termelnek, akkor azt kotelezo toluk atvenni, nem is akarmilyen aron. Ezt pedig jellemzoen tokeletesen kiszamithatatlanul csinaljak, amivel egy bizonyos mennyisegig sok vizet nem zavarnak, utana sziv veluk a MAVIR, utana meg mindenkinek javasolt egy kisebb Caterpillar UPS, plusz a hozza valo dizelgenerator beszerzese.
Volt is a MAVIR oldalan errol egy allasfogalas, erdemes elolvasni, elgondolkodtato.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Régi adat, de Paks nem 60%-ot lát el magában?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
(Én nem tekinteném ezt a megoldást külön erõmûnek.)
De ha már megújuló energia... Sokkal inkább szorgalmaznám a nulla energiájú házakat a lakosság körében, mint a szélerõmûveket orrba-szájba. Hatékony hõszigetelés, napenergia, geotermikus energia. Rengeteg energiát lehetne megtakarítani. Csak hát ugye kissé drága a dolog. Valószínûleg egy új reaktorblokk olcsóbb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azért hálistennek még tanulunk néhány okosságot az egyetemen is nem a Wiki-rõl kell utánnanéznem dolgoknak hogy okosnak tûnjek...
Energetikai mérnöknek tanulok és utálom mikor Csernobilt hozzák fel az atomenergia felhasználása ellen... Megnézném hogy látnák el a világot különbözõ megújuló energia felhasználásával... Szép próbálkozás csak éppen maximum 20%-ot érhet el a világ termelésében... És ez is csak egy elméleti maximum... Az egyre növekvõ felhasználás csak atomenergiával elégíthetõ ki... Mellesleg had osszak meg egy infót amit kevesen tudnak: a szélturbinák által elõállított energia annyira bizonytalan, hogy mögötte 80%-ban mûködnie kell egy olyan(majdnem mindig szénhidrogén) erõmûnek ami biztosítja a biztonságos ellátást 😊😊😊így már nem is annyira ZÖLD ez a lehetõség........
Itt elolvashatod a teljes beszédet
" Our dear Imam said that the occupying regime must be wiped off the map and this was a very wise statement."
"The Zionist regime will be wiped out soon the same way the Soviet Union was, and humanity will achieve freedom"
Értitek? Nem arról beszélt, hogy letörli a földrõl Izraelt, hanem egy a Szovjet rezsimváltáshoz hasonló eseményt vázolt fel.
Ez egy színtiszta médiahzugság volt, de minek is olvasnátok utána mielõtt hülyeséget írtok?
Az egyebkent egy masik kerdes hogy ki kezdte az arab-izraeli konfliktussorozatot. En allaspontom szerint az europaiak. De errol a kerdesrol nem tudok anelkul irni hogy az ertelmesebbje ne titulaljon azonnal antiszemitanak (ami egyebkent nem vagyok). Ugyhogy inkabb hagyjuk.
Irtozatosan hosszu, eshat angolul van, de mar csak azert is erdemes legalabb belelolvasni, mert ez egy, az altalanostol eltero nezopontot kepvisel.
Lehet én vagyok hülye, de azok a szegény arab államok támadták be? Ez olyan, mint itthon is rinyálunk mert itt voltak a ruszkik ideiglenesen 50 évig, és nem volt jó nekünk. Na de mi **** ***** kellett megtámadni õket? Egy kontinens méretû országot? Ja, ez nem számít? 😊
Kicsit sem titkoljak hogy ha lenne ra lehetoseguk akkor letorolnek a fold szinerol Izraelt.
Az emberiseg ellenit azt nem tudom hogy ossze lehetne-e, de a haborus buneikrol keszult reszletes jelentes: 1991 majusa es 1992 februarja kozott egy "fuggetlen" (mindig ezt mondjak) bizottsag vizsgalta a kerdest.
A kovetkezo oldalon vannak a reszletek: US War Crimes During the Gulf War
A bunreszesseggel vadolt amerikai vezetok, a vadpontok, a be nem tartott nemzetkozi egyezmenyek listajan kivul egy erdekes osszefoglalo is talalhato itt arrol hogy milyen korulmenyek kozott robbant ki az obolhaboru. A jelentest keszito a tortenetet 1967-ben kezdi mikor Izrael jogtalanul vett el teruleteket nehany arab allamtol...
Mielott meg ebbol felreertes lenne, kihangsulyoznam hogy en nem neztem utana hogy a jelentesben olvashato minden adat megfelel-e a valosagnak. De 1 forrasnak az oldal jo. Aztan meg lehet probalni mas forrasok alapjan ezt megcafolni.
De egyebkent minden hirrel kapcsolatban igy kellene eljarni. Csak azert mert valamit bemond a TV vagy mert en belinkelem, attol meg az nem biztos hogy ugy is van. Ezt erdemes eszben tartani, mert a lenyeg az lenne hogy mindenki a sajat jozan eszet hasznalva maga alakitson ki velemenyt es ne vegye at egy az egyben mas allaspontjat az esetenkent hatalmas baromsagokat lekozlo mediabol.
Nézz meg egy Ghost Recon Advanced Warfighter stílúsú játékot. Na azok az eszközök az USÁ-ban még sci-fi. (Fejlesztik, van is protottípús, de atomdrága) Az Izraeli hadsereg meg hasonlókat használ napjainkban. Nekem inkább úgy tünik, hogy a nagy világcsendõr országnak van szüksége Izraelre, mint "biztos pontra", hogy tudja kavargatni a sz*rt a közelkeleten, az olaj árát mindíg saját céljainak megfelelõen libikókázva.
Szerintem mielott masokat lehulyezel, utanaolvashatnal hogy hogyan is kezdodott az elso obolhaboru... Gondolom akkor neked az is ujdonsag hogy az Irak-Iran kozotti haborut is amerikai jovahagyassal robbantotta ki Irak...
"Barátom te hülye vagy?"
Szoval az belefer a "hulye" definiciojaba ha valaki konkretumokra kivancsi? Vegyel vissza az agresszivitasbol, foleg mivel ha jol emlekszem en normalis hangvetelu hozzaszolast irtam...
És nem tudom miféle USA ellenesség van a médiában, mert én pont a segnyalást látom mindenhol, pár turbo magyar oldalt kivéve, de azok meg a téma másik fele.
Nyilvánvaló, hogy bármit dönt az USA kormánya, az fõként az USA lakosságának, gazdaságának jó. Minden egyébb másodlagos szempont. Mást ne mondjak ott van a jelenlegi Mr. President hozzáállása a klímaváltozáshoz (nincs, õ megmondta és kész), meg a szennyezõanyag kibocsátási tárgyalásokon való hozzáállásukon. Ha lenne olaj EU-ban, vagy nagyon beletaposna az EU a gazdasági érdekeibe, az tuti szankcionálnák. Nem feltétlenül középkorba bombázással, de megtennék.
Én utálom az összeesküvés elméleteket, de a múltkor írták jó páran, hogy mindíg akkor akcióznak valamit, ha úgy nézne ki, hogy valamelyik olajhatalom eladna Euroért olajat. Átgondolva nem tûnik hülyeségnek.
Ezen megest megfeküdtem 😄
Basszus, hivatalosan Irán nem csak nem fenyegetet meg senkit atomcsapással, hanem hivatalosan azt is tagadják, hogy atomfegyvert akarnak csinálni. Az mióta mérvadó, hogy egy adot kormány mit kommunikál kifelé? Ettõl még teheti az ellenkezõjét.
Szerintem Bush ellen is összelehetne hozni egy, emberiség elleni büntettet. Képzeljétek el, mekkora felháborodás lenne, ha Bush t akasztották volna fel Irakban 😊 De majd az USA megvéd minket, demokrációt csinál Irak ban, helyrerakja Iránt, hogy õ már pedig ne utánozza izraelt aztán jön a következõ.
Ühüm, de mikor is építették? Szóval továbbra is kételkedem.
Nem elég fenyegetés az, hogy egy izrael típusú országnak van atomfegyvere? Ha Iránnak is lesz, akkor mégtöbbet fog mindenki fenyegetõzni de valószínüleg tetlegességre nem kerül sor.
"Na latod az lehet hogy Iran megfenyegetett ezt meg azt (kit es mivel?)"
Barátom te hülye vagy? Maga az iráni ELNÖK fenyegetõzött úgy, "Izraelt eltöröljük a föld színérõl!". Izraeli oldaról nem halottam, hogy õk Teherán ellemi atomtámadással fenyegetõznének. Menj a jó büdös francba..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szoval melyik a jobb, aki ugat, vagy aki harap?
meghót' miután a szívroham végzett vele <#vigyor>#vigyor>
Ez egy igen valószínûtlen helyzet. Egy dolog támogatni a terrorizmust és megint más dolog atomfegyvert osztogarni. Kicsit többe kerül, mint néhány RPG vagy AK-47-es... Ilyen fegyvert az ember nem enged ki a kezei közül fõleg, ha csak pár db-ot tudna kezdezben legyártani. Nem is tudnána kvalszeg akkorát csinálni, amitr feltûnés nélkül tudnának mozgatni a terroristák. Az elsõ sarkon lefülelnék õket.
IGEN, õk SOHA nem fenyegettek senkit azzal, hogy eltörlik Iránt a föld színérõl, pedig technikailag meg tudnák tenni... Hát errõl ennyit.
Politikai temaju cikkel kapcsolatban miert ne lehetne politizalni? Csak a temat beszeljuk meg...
Ha Izrael kozvetve nem tudja elerni hogy Iran ne allitsa uzembe a reaktort, akkor lehet hogy megoldja maga a problemat, ahogy 1981-ben Irak epulo Osiris reaktorat is egyszeruen szetlotte, mert az nem tetszett neki.
De talan ma mar latunk annyira tisztan hogy a nemzetkozi kozvelemeny nem fog egy ilyen akciot tamogatni.
Az USA egy rakás olyan országot támogat és támogatott a múltban ahol megtûrik a terrorizmust. Ott van Szaud-Arábia és Pakisztán példának.
Amúgy nagyon sajnálom, hogy ennyien elvesztek a médiapocsojában és nem is volt erõm tovább olvasni a hozzászólást.
És az aztán tényleg rengeteg dolgot elárul a szellemi színvonaláról, hogy kint van az aláírásában, hogy bestofgyurcsány. Ez olyan kb mintha az alapján itélnélek meg, hogy DJ vel kezdõdik a neved.