Mit lehet a hőségben csinálni?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) :O D:
Értem én, csak leszarom. :) :O D:
24 fok a max 😄DD hehe
mint otthon nálatok éjjel 😄 LOL
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
... got nothin to share with you...
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
... got nothin to share with you...
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
És ennyire nem látsz bele a szerzõdésekbe? ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyébként pedig pontosan a multinacionális óriáscégek, azok melyek igazán változtathatnának a dolgok menetén, de természetesen a profit az isten.
Jómagam is említettem a tömegközlekedést. Mind a személy, mind pedig a teherszállítás elsõsorban vasútvonalakon kellene, hogy történjen. Lehetõség szerint elektromos mozdonyok segítségével.
Ezáltal nem lenne ennyi böszme kamion, ugyanis:
1. Marha drága velük szállítani.
2. Iszonyat mértékben szennyezik a környezetet.
3. Ön és közveszélyesek az utakon.
4. Nem tennék tönkre az utakat.
De nézd meg mi történik ebben az országban? Ezer éves arcok ülnek, megrögzött, begyöppösödött gondolkodásmóddal olyan pozíciókban, ahol pedig lehetõség lenne arra, hogy komolyan és jó irányba fordítsák a dolgok jelenlegi menetét.
Nézd meg a MÁV vezérkarát... ami a közép és felsõbb vezetõk körében megy, az valami elképesztõ. Van rálátásom, csak a fejemet csóválom.
"Ha olcsóbb lenne már rég áttértek volna arra"
Csak olcsóbb, reggel bebiciklizni a melóhelyre, mint beülni a Pajeroba nemde? Nézd meg a Hollandokat. Volt szerencsém látni, hogy 1-1 nagyobb munkahely elõtt NÁLUK mi a helyzet és mi nálunk.
Tessék 2 kép:
Ott:
Itt:
Számoljuk össze, hogy hány autó áll a zalaegerszegi Flextronics parkolójában és hány bicikli lehet az amszterdami irodaépület mellett.
Ránézésre is látszik, hogy sokka több bicikli, sokkal kisebb helyen elfér, és minden egyes nap NULLA környezetkárosító hatása van, míg Zalaegerszegen ez a közel száz vagy még annál is több autó, minden reggel és minden d.u. beindul.
Persze, ha a birka népnek 2-300 férõhelyes parkoló van, akkor fel sem merül benne, hogy biciklivel járjon.
Megint oda lyukadtunk, ki, hogy multicég a ludas a dologban, hiszen a tervet õk fogadtatták el az önkormányzattal...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha olcsóbb lenne már rég áttértek volna arra.
Te milyen naív vagy. (nem bántásképpen)
Egy szóval nem írtam, hogy melóhelyre is azzal járok, mely nem mellesleg 3km-re van.
Aszfalt téma:
Vegyész technikusként végeztem, csak átpártoltam másik szakmához, hidd el tudom mirõl beszélek. Minél nagyobb a lágyuláspont, annál DRÁGÁBB a bitumen! És NEM csak a bitumen a lényeg, hanem nagyon fontos az alapozás, nem mindegy, hogy honnan és milyen MINÕSÉGÛ követ használnak.
Nálunk az autópályák kivételével, igyekeznek a legolcsóbb bitument és legszarabb minõségû, gyakran még mészkövet is jócskán tartalmazó követ útalapként használni.
Persze nem egy esetben az történik, hogy a szerzõdésben B30-as, B15-ös bitumen szerepel a valóságban meg 1200-al B90-est használnak és láss csodást, a különbözetbõl 1-2 nagykutya él, mint az a bizonyos Márton hevesen.
Csak ennyit mondok: Nézd meg a Horvát autópályákat és nézd meg a magyarokat... még az autó hangja is más rajta, mert egészen más az összetétel. Sokkal több, bazaltot, nemeszuzalékot tartalmaz, mint nálunk.
Így esett a rém eset, hogy nálunk már 36-38 fokos levegõhõmérséklet mellett, 50-55 fok körül jár az aszfalt /mert ugye elõször a "föld" aztán a levegõ melegszik fel/ és az 50 fok már bõségesen elég ahhoz, hogy a B90-es megadja magát, B15-el semmi gond nem lenne.
Ez a magyar igazság... meg a sok millió bizonyos emberek zsebébe.
De ebbõl az ostoba média, nem akar, vagy nem képes meglátni a dolgok mögött rejlõ igazságot, csak addig látnak, hogy hõség van, olvad az aszfalt, leáll a villamos, és juj de drámai már a helyzet.
Ez mind szép és jó, de a múltbeli kommunista rendszerek sem fordítottak, és a mostani, kommunista vezetésû Kína sem fordít akkora figyelmet a környezetvédelemre mint a mostani csúúúnya demokratikus & kapitalista országok. Szóval le lehet szokni a problémák multikra kenésérõl.
<< Hiszen már-már nyílt titok, hogy jó ideje lehetne, sokkal környezetbarátabb megoldásokkal kielégíteni a közlekedési igényeket... >>
Tömegközlekedés, atomenergia. Sajna pont a zöldek tiltakoznak habzó szájjal az utóbbi ellen.
<< ami nem feltétlenül drágább! >>
Ha olcsóbb lenne már rég áttértek volna arra.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Aszfaltos téma: nem tudom tisztában vagy e vele mibõl is áll az az út amin nap mint nap jársz kelsz? A lényeg ugye, hogy van a bitumennek is több fajtája eltérõ lágyuláspontokkal namármost annak idején az okos emberek vizsgálatok és számítások valamint tapasztalati úton meghatároztak, hogy mi is a kötelezõen elérendõ minõségi követelmény az országban, abban az esetben ha az úthoz használt bitumen a legótvarabb szar ami mellékutakra azért megfelel annak a lágyuláspontja is 57 C fok namármost mikor Pista megtervezi az adott utat és a hozzá tartozó anyagminõséget meghatározza akkor a szabványok, valamint egyéb elõírások mostmár ugye nincs MSZ csak ez az egységes uniós okosság, de mivel útjaink nagy része nem túl fiatal ezért vehetjük az MSZ-es példát így hát Pista az MSZ alpján meghatározta a szükséges anyagminõséget (persze számítások is kellenek meg stb stb.) nademármostazonban 😊 a számításoknál és az MSZ-ben is a szélsõséges helyzetek úgy vannak figyelembevéve, hogy pl. hány éves gyakorisággal fordul elõ az adott szélsõség. Jelen esetben az 57 fokot az aszfalt nagyon ritkán éri el, legalábbis mikor az elõírások készültek volt pl. mit tudom én 4évente 1x vagy akármi, tehát nem azért olvad, mert az anyagot kispórolták amiatt csak nyomvályúsodás, felgyûrõdés, kátyú stb. Persze az más kérdés, hogy nem az elõírt minõségû anyagot építik be.
A fent említett tervezési méretezési dolgok miatt van pl. az is, hogy megépítették a nyílfelszínõ csapadékelvezetõ árkokat és jön a felhõszakadás és vergõdik a pm. hogy a kivitelezõ így úgy, meg a tervezõ, holott a tervezõ nem hibázott csak éppen az nincs bekalkulálva az elõírásokba, hogy az a hülye idõjárás eddig soha elõ nem forduló felhõszakadást idéz elõ és 2x annyi csapadék hullik mint amennyit a hálózat elbír vezetni.
NA kicsit hosszú lett nem is teljesen tökéletes, de remélem érthetõ.
De a média lehet, hogy direkt jelent ilyen pánikkeltõ szerûen, hogy minden ember rádöbbennyen, mi fog történni, ha így halad tovább minden.
Egyre durvábbak az idõk mindenhol, ezt már nehéz úgy jelenteni, hogy végre itt a meleg, irány a strand, ne napozzanak 2 körül, stb.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
A Föld eltartóképessége sem korlátlan. Ezzel a több, mint 6 milliárd emberrel és az autóinkkal, erõmûveinkkel, erdõírtással, stb. már olyan szinten hatunk a környezetünkre, mint eddig még soha.
Mi fog történni? Mivel eddig viszonylagos egyensúly uralkodott, de mi sikeresen ráhatást gyakoroltunk a rendszerre, ezért történik az, amit látunk, hogy az idõjárás kezd a megszokottól eltérni, helyenként pedig kirívó, szokatlan esetek történnek.
Megnyugtatlak, hogy lesz ennél melegebb is. Tömegesen fognak az állat és növényfajok kipusztulni, a klímaváltozás hatására, ahogy az emberek is tömegesen fognak hullani, mert sok helyen nem lesz majd tiszta ivóvíz, gabona, étel, stb.
Nem a Föld fordult ellenünk, hanem mi ellene... ill. alapvetõen nem is az egyén önmaga a hibás. Hanem a kormányok és legfõképpen a multinacionális cégek. Hiszen már-már nyílt titok, hogy jó ideje lehetne, sokkal környezetbarátabb megoldásokkal kielégíteni a közlekedési igényeket... de ez a hirtelen változás drámaian hatna az olajra épülõ technológiákra és ezáltal a vállalatok legtöbbjére, melynek a következménye egy soha nem látott gazdasági válság lenne.
Minden, mindennel összefügg valamilyen szinten.
Az egyén akkor tud tenni valamit az ügy és a közös jövõnk érdekében, ha a saját kis mikrokörnyezetében a környezetbarát megoldásokat választja, ami nem feltétlenül drágább!
Hány meg hány autót látni a nagyvárosokban egy db. emberrel? Fõleg munaidõ kezdetén ill. a végén? Rengeteget. Bicikli, elektromos motor, tömegközlekedés? Gáz. Aszfaltterepjáró = státusszimbólum. Menõ...pff.
Az az idõs ember, aki állítólag a meleg miatt halt meg, ugyanúgy beülhetett reggel az autójába, és elfüstölöghetett a talán 2 km-re sem levõ melóhelyig... mindezt hosszú éveken keresztül. Igen, ez is u.o. feltételezés, mint az, hogy a hõség miatt halt meg, tehát akár mindkettõ állítás is igaz lehet.
Sok kicsi sokra megy, így lesz mindannyiunk közös sara az, hogy most izzadtok mint a ló <#wave>#wave>
Szálkásítás, állóképesség növelõ sportok válnak ilyenkor a hasznodra.
Érdekes látni mekkora különbségek vannak ilyenkor ember és ember között.
Az egyik liheg, izzad, a másik meg még csak gyorsabban sem veszi a levegõt, picit nyirkos a bõre, de ennyi.
Minél többet tapasztalok, személyesen is az ilyen-olyan ügyeskedésekbõl, annál inkább vágyom el innen. Tudnék mesélni... sokat.
És én ezt még nagy nehezen kibírom, de akkor mi van itt is az idõs, meg gyengébb szervezetû emberekkel, akik nincsenek is ehhez hozzászokva? 😛
/Most csak azért a hideget mondtam példának, mert ha jól értem, nem annyira szereted 😛/
És hidd el, minél idõsebb az ember, annál nehezebben tud alkalmazkodni a hirtelen változásokra, amik nem megszokottak.
Jó, én mondjuk még csak 17 éves vok, és jól bírom a meleget is, meg hideget is. -10 fokba is bicajozok, meg most 41 fokba is, nekem nem probléma még.
De igenis a tv-nek, médiának foglalkozni kell evvel. Nagyon sok buta ember van, hallottam olyat is aki azt mondta, hogy ilyen idõbe még kevesebbet kell inni, hogy ne izzadjon annyira...
A témára válaszolva, úszni, fürdeni, bicajozni, futni (legalább a buszig, vagy autóig ^^ ). És próbálni nem bepánikolni, hanem inkább örülni, és megszokni, hogy meleg van!
Értem, hogy nem mediterrán az éghajlat, de ne csináljatok már úgy, mintha nem lett volna soha ebben országban 34-38 fok. Volt.
/Nem rád vonatkozik, csak éppen most beszéltem egy ismerõssel és felhúzott a sirámaival./
A bitumen meg tényleg olvad 😊
Tényleg rendkívüli a helyzet tehát a víz osztás is jogos, de úgy látom továbbra sem érted, hogy ez itt nem a mediterrán éghajlat, na de téma lezárva. (egyébként jól bírom a meleget, de attól még nem jó ez a hõség)
Télen mindig megfázik a fülem, aztán beggyullad a torkom, majd hörghurutom lesz. Nekem személy szerint áldás a globális felmelegedés, annak ellenére, hogy szeretem a Földünket.
Magunknak köszönhetjük...
Természetesen tudom, hogy a meleg hatására, nõ a vérnyomás, a szív pedig gyorsabban kell, hogy dolgozzon, de naponta vannak szívrohamos esetek, csak ha éppen 20 fok van, akkor nem fogják a melegre.
Igen, lehetséges, hogy a melegtõl haltak meg ketten, de éppen úgy igaz lehet az is, hogy nem attól.
A média folyamatosan hisztériát kelt! Mindenhol azt szajkózzák, hogy "bexarsz" olyan meleg van. A pszichológia már pedig olyan, hogyha folyamatosan azt hallod, hogy ma rosszabb nap lesz, mint tegnap, akkor hajlamos leszel el is hinni és valóban rosszabb napod lesz.
A médiában ezt kellene hangoztatni: Itt a kánikula, irány a tópartok, folyók, strandok. A napon nagyon vigyázzanak, mert az UV sugárzás magas, lehetõleg 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon.
Bár hazánkban, 35-38, sõt egyes helyeken akár 40 fok fölé is csúszhat a hõmérõ higanyszála a mediterrán országokban ez szinte megszokott... fogyasszanak sokkal több vizet és gyümölcsöt.
Ehelyett ez hallod:
-Megdõlhetnek az évszázados melegrekordok.
-Budapesten olvad a bitumen ezért nem járhatnak......
-Hétvégén is meleg lesz, sõt melegebb, de hétfõtõl még mindig nagyon meleg lesz...
-Hõségriadó.
-Vizet osztanak.
-Paks teljes terhelésen.
-Ennyi és ennyi ember már meghalt.
Én is végigmelóztam a hetet, ráadásul az esetek 50%-ban céges autóba ültem, amiben amúgy sincs légkondi és nem sírt a szám.
Kicsit unalmas már, hogy mindenki azt hajtogatja, hogy jaj megdöglök olyan meleg van, közben meg 100 kiló és évtizedek óta nem sportolt egy percet sem.
Amúgy azzal tiszában vagy, hogy ez a hatalmas hõség a magas vérnyomásra milyen hatással van? Szóval ...
Majd akkor döbbenünk rá a dolog jelentõségére, amikor soha az életben nem látunk több havat Magyarországon.
„ … Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy …”
Mindenki azzal jön, hogy meleg van. Menjetek egy kicsit délebbre a másik kontinens valamely részére /pl. Egyiptom/ és utánna mondjátok, hogy meleg van. Langyos az idõ, de a média már rögtön hisztériát csap.
"Meghalt 2 ember a hõségtõl." -mondják õk.
Az egyik szívrohamban, a másik meg rosszul lett és már nem tudtak rajta segíteni. De rögtön a hõségtõl... ha 15 fokkal hidegebb van, lehet, hogy akkor is bekövetkezett volna, de az is lehet, hogy nem.
De rögtön tényként kezeleni, hogy a rossz és gonosz afrikai légáramlatok tehetnek róla, elég nagy fasssság.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!