38
-
onimusha #38 mellesleg ez a fosunk magasról az EU-ra mert utoljára jön ide minden, meg drágán nemtom miért volt jó standarddá tenni az 1$=1€, fogadni merek ha euro lenne ennyire lemaradva a dodóhoz képest nagyon hamar megváltozna ez a bukunk az árfolyamváltáson dolgot meg nem kéne ennyire a vásárlók nyakába szórni, másik az, USA-ba mondjuk teljesen más az árképzés 10hónapos kinnlétem alatt találkoztam ezzel amikor egy közeli BestBuy-ba vettem egy digicam-t, lehet, hogy ez Texas specifikus de ott úgy van ,hogy NETTO árakat tesznek ki szal elvileg ez a PS3 netto $500, de az áfa meg lemény 7% !!!! :D, és gondolom a vám és egyéb díjaik is hasonló arányban vannak tehát sosem lesz egyszinten EU-s árakkal, másrészt sztem cégeknek sem jó, hogy nemtudnak szinkronban megjelenni a fontosabb piacon, akinek kell megveszi máshogy vagy az úgy szidott szürkeimportból, elég vicces, hogy M$ hivatalosan SOSEM forgalmazta itthon a sima xbox-t mert ebben a régióban túl magas az illegális software használat aránya, de mediamarkt-ban meg rakás helyen ugyanúgy meg lehetett venni garanciával, szerintem ez röhej, ezt sem tudom, hogy gondolták komolyan ,hogy 1 évvel a megjelenés után lesz itthon hivatalosan kapható, persze előrelépés aki akart konzolt már addig bőven megvette mintahogy énis :D, a másik amin kivagyok akadva a májusi live update, köszi M$, hogy ELB*SZTÁTOK EZT IS, remélem vmi f*sz jankó M$-től esetleg felfogja azt, hogy: hm LIVE szarul van megirva hiába van fenn hungary regisztrációt NEM LEHET módositani magyar cimre, mert az IRANYITÓ szám megadásnál megfekszik és nem enged tovább szal nekem is maradt egy angliai Sony Store cime :), de ugye ahol van support(mégha rakás szar is) akkor ahoz a régióhoz kell regisztrálni különben bannolják a gépet örökre, ez is vicces: nem az accountot/gamertag-t hanem a gépet gondolom MAC address alapján, emrt azért jófefjek hisz a lehetőséget megadják ,hogy új géppel újra LIVE-ozhass de vicces mert az is csak akkor megy ha memory-card-al másolod át a profilod és nem a hdd-t rakod át(persze ezt már csomó más szart nem mondanak :) ), ezekután nem értem minek van hivatalos forgalmazás/támogatás ha egy ilyen csöppséget ennyire figyelmen kivül hagynak, egyedül gears of war-t sajnálom azzal jókat multiztunk, de új gépet nem fogok venni, ha meg tönkremegy akkor majd feldobok egy érmét, hogy kuka és PS3 vagy szervizelés :D. -
onimusha #37 szeretem amikor sokan itt hirtelen okos következtetésekt honzak :D, ez a igy-meg úgy bele fog bukni dolog aranyos, csak nemtom vkinek eszébe jutott-e, hogy az egész PS üzleti modell a KEZDETEKTŐL fogva arra épül ,hogy hardware-en keményen bukni fogunk az elején, ami nem start első 8-10 hónapja, hanem kb. első 1,5-2év, szal igy kb. 10 hónappal a start után lehet okoskodni amikor egy PS kb. 5-6 évig él :D, az összes okoskának üzenném majd beszéljük meg 5 év múlva mennyire volt veszteséges az egész :D, viszont ez a többverziós meg változtatós dolog teljesen hülyeség. van olcsó olcsó usernek meg jobb, olcsóval szivsz és többet költesz rá mint ugye x360nál is 20ropi különbség de egy 64mb memo kártya meg 10e, huu és 1-2 játéknak meg 20-25mb saveje vannak, nem értem premiumba vagy a mostani tök fölöslögesen kiadott fekete ultimate-be miért nem fért bele a szaros WIFI, hello nintendo DS-be ami nem mai és nem nextgen belefért , de x360-ba nem és az újabba nem ?, bár utsó update óta nem vagyok xbox LIVE képes, de nem is nagyon érdekel :D. ps3nál is logikusabb lett volna egy verzió és kész. sztem ez egyik konzolnál sem jó, nagyon olyan hatása van, hogy kidobtunk vmit a piacra és foltozgatjuk, nemtom, hogy lehet egyáltalán HD tartalmak tárolásában gondolkozni 100gb alatt, és akkor ne vegyük bele OS/savegame/mindenféle sys utility. mellesleg arra tudna vmi éppeszű magyarázatot ,hogy a prémiumos x360 20gb-ból szinte minden szart törölve is csak max 13gb lát a gép ? :D, jó tom vista/m$ alapú az egész tehát fos és csak nem látja, de ennél több ? :), nemtom ezt a hardware dolgot meg igazán hagyhatnánk már aki konzolt vesz/birtokol az LESZ*RJA mivan a dobozba, lehet dobálni hertzeket meg megabájtokat, de kit érdekel ? :D, pc elötti gaming egy ideje nem jön be kényelmetlen én szeretek ledölni a fotelembe, benyomni az 5.1-t és 82es tv-n hentelni a zombikat miközben beremeg a fél szoba :D, mellesleg mindenkinek ajánlom a transformers-t nagyon tutkóra sikeredett és 360-on k*rvaszép, többi platformon nemtom ,hogy néz ki .D . -
#36 Na ja, ez lenne az elmélet közember számára leegyszerűsítve, és így már még csak nem is biztos, hogy igaz.
Gyakorlatilag, meg azért egy GTHD/GT5-nek nem igazán kell szégyenkeznie, meg az Unchartednek, meg a Lairnak, meg a Heavenly Swordnak, Meg az UT3-nak, meg gyak egyik valópan PS3-ra optimalizált gámának sem. Sőt!;)))) -
dez #35 Ja, a videomemória meg 4MB (így 1280x1024-es felbontásig bír elmenni). (Textúra és egyéb adatokat a main ramból is képes olvasni.) -
dez #34 bazz.. -
dez #33 Na hát ez nem ilyen egyszerű. A x360 GPU-ja bizonyos dolgokban jobb, más dolgokban (shader teljesítmény) meg gyengébb, mint a PS3-é. A Cell meg éppen elég erős, hidd el, és a GPU-nak is be tud ám segíteni. RAM: kevés, de nézd csak meg, mit kihoznak a PS2-ből, miközben [b]32[/]BM ramja van... Itt sokkal jobban optimizálnak ám (vagy fogalmazzunk úgy, sokkal kevésbé pazarolnak), mint PC-n... Továbbá ott van a vinyó is minden gépben (ellentétben az x360-nal...), így nem kell mindig mindennek a ramban lennie. (HW-ileg is támogaott a virtuális memória kezelés, és elhiheted, hogy ez itt nem olyan béna, mint a Windowsban.) -
dez #32 Az elméleted ott dől meg, hogy ilyen alapon nem léteznének a háborús és egyéb hasonló FPS-ek (sem PC-n, sem a PS3-on), mivel azokan nem az 5-12 éveseknek szánják. És a PS3-at is elsősorban nem az 5-12 éveseknek szánják. (Bár egy új irányvonal a Sonynál a kicsik "szórakoztatása", ennek első gyümölcse pl. a Little Big Planet.) Szóval, a legtöbbet fiatalok és "felnőttek" veszik.
Ami a következő PS-t illeti, szerintem jóval könnyebb dolog lesz, mint a 3-as, mind a Sonynak, mind a fejlesztőknek. Ugyebár a Cell jelenlegi formája csak az első verziója egy olyan architektúrának, amit bővíthetőre terveztek. Azaz, lesz (talán már készül is) olyan Cell, amiben pl. minden magból több lesz, mint most, és nyilván magasabb lesz az órajele is. Így nem kell majd újra 0-ról kezdeni a szoftverfejlesztéseket, sőt a kódok nagy része továbbvihető lesz. A Sonynak meg a Cellbe ölt pénzek itt is kamatozni fognak. Persze a GPU-t le kell majd cserélni egy újra, de a grafikai kódokat szintén nem a 0-ról kell majd újrakezdeni, mert alapvetően OpenGL (ES) alapúak. -
#31 "Amúgy most valszeg teljesen más stratégiát alkalmaznak, sokkal hosszabb távra terveznek, és jelenleg a PS3 a legerősebb hw a piacon, nem kell egyéb módon lekenyerezni a vásárlót."
Na ez a gond hogy szerinted mert a cell elméletileg a legerősebb proci, ezért azt mondod az a legerősebb gép. Közben a videochipje gyengébb mint az x-é, a 256 mega ram egyenesen nevetséges (az x 512-je se sok). Szal nemtom feltűnt e, de a mai játékokat mindig a videochip korlátozza, nem a proci. Szóval az hogy a ps3 a legerősebb gép ez egyáltalán nem igaz. -
#30 Ps2 konkurenciái:
Dreamcast, előbb indult, általában gyengébb hardver de jól sikerült online rendszer (az X gyak átvette), beépített modemmel, nagyobb video ramja is volt és textura tömörítést is alkalmazott, olyan címek mint Shenmue, MSR (amit ma PGR-ként ismerünk az X-en), az első időszakban a PS2 játékok gyak rondábbak voltak. Nagyon csúnya marketing háborút vívtak egymással.
Gamecube: habár nem annyira hájpolták, de a hardvere valszeg nem volt gyengébb mint a PS2-é, grafikailag talán még fejletteb is, a rahedli Nintendó böszmeség mellet, olyan exluzívok is ráköltöztek mint a SW Rogue Squad. a Nintendó táborra biztos számíthatott, de valahogy még sem sikerült onnan kitörnie.
Xbox: miután a Sony beszolt, hogy a PS2 minőségével már a PC-s játékipart is befenyegeti a M$-nél kiadták a parancsot, hogy az X-nek mindenben legalább 2X olyan erősnek kell lennie mint a PS2, ami talán a CPU-t leszámítva össze is jött. Az online rendszer gyak a Sega rendszerére épült, és vásárló közönséget és az exkluzívok nagyrészét szintén átvette. A M$ szinte kimeríthetetlen pénzügyi háttérrel támogatta a projektet. A prerend videók/képekkel történő beetetés művészete is nagyjából az xboxhoz köthető.
Azért volt itt konkurencia rendesen!!!
Amúgy most valszeg teljesen más stratégiát alkalmaznak, sokkal hosszabb távra terveznek, és jelenleg a PS3 a legerősebb hw a piacon, nem kell egyéb módon lekenyerezni a vásárlót. Valóban megváltozott a piac, kibővült, és "hála" az internetnek sokkal hisztérikusabban reagál minden behatásra. De ha erős a nethez kapcsolódó infrastrukturát épít ki a Sanyi (Home), akkor valszeg nincs mitől tartania.
Amúgy 5 év múlva nem csak újgazdagéknál lesz HDTV a gyerekszobában, lévén pl hogy a hagyományos műsorszórás addigra szinte mindenhol leáll!
A legújabb engineket egyelőre megírják a PS3-ra, és tendencia szerint egyre jobban kitolódik, egy egy generáció élettartama. A köv generáció 4-5 év múlva valszeg tényleg nem fog PS3-ra elkészülni, de kb addigra a PS3-is gyerekszoba konzol lesz!;) -
Mythic #29 Csak a PS2-nek nem volt konkurenciája, max a PS1! Úgy irányították az egész piacot, ahogy nekik tetszett. Az eladási adatokból csak az tunik ki, hogy ugyanazt a stratégiát alkalmazzák. Csak ma már nem a 90-es éveket írjuk, ahol az osszeladások tetemes részét ok uralták azzal a pár millió eladott példánnyal is. Nagyon megváltozott azóta a piac osszetettsége, hulyeség osszehasonlítani az adatokat. A 2009-ben ha már valaki jelentkezne egy új konzollal, szerintem még az is olcsóbb lenne akkor mint a PS3 a jelenlegi tervek szerint. Szal megint csak bukta. Azt meg kétlem, hogy 5-12 éves gyerekeknek a gyerekszobában HDtv-t vesznek(vagy itt lép életbe az újgazdag csoport megcélzása), szal egy PS3-al szerencsétlen gyerek megszívja. Ja PS2-hoz is létezik csomó kiegészíto, csak azoknak az árán veszek minimum 2 Wii-t. Ha már veszek magamnak egy HDtv-t azon nem azt akarom bámulni, hogy a gyerek játszik, szerintem nagyon sok családban ez ígyis van, a gyerek a gyerekszobában játszon. Annyira meg nincs sok 25év feletti ember, akinek családi, munkahelyi, társadalmi kotelezettségei mellett nagyon jutna ideje huzamosabb ideig játszani(ezért nem is tartja jó befektetésnek 200.000forintért egy PS3-t). Nekem valahogy nem jon ossze, ha nagyon akarok valamivel játszani, akkor azzal valakit már tuti megbántok vagy munka rovására megy. Azon nem vitatkozom, hogy a PS3 a legerosebb konzol a piacon, talán túlságosan is. Egy gyengébb de olcsóbb konzol sokkal tobb embert érdekelne, szerintem a Sony elszámította magát, hogy 3-4 év múlva fog nagyon beerosíteni, mert akkor már 2010 után járunk, amikorra már várható egy a Sony jelenlegi gépénél fejlettebb konzol a konkurensektol, szóval elveszti a legerosebb gép jelolést is. -
dez #28 Nehogy megnézd a #23-as 3. linkjét! A PS3 eladási görbéje pontosan úgy alakul, mint a PS2-é, vagy az Xbox360-é... Azaz egységnyi időszak alatt pontosan ugyanannyi ember veszi/vette az egyiket, mint a másikat. Az X előnyét egyedül a korábbi piacra dobás jelenti!
És mint te is írod, a Wii egy másik réteget céloz meg elsősorban, mint a "nagytesók" (átfedés persze van). Szóval előfordulhat, hogy egy családban lesz ilyen is, olyan is. -
#27 És akkor már nem inkább egy ps2-őt venél a pár éves gyerkőcnek? Neki nem számít a grafika egyáltalán, és azért PS2-re is vannak érdekes dolgok, táncszőnyeg, fénypisztoly, vagy olyan kontroller, amit az M$ mutatott be legutóbb az E3-mon. A Wii árából megveszed a gépet, meg vagy 10 játékot hozzá kiegészítőkkel, miegymással.
A PS3 jelenleg tényleg főleg a hardcore gémert célozza meg, de ahogy csökken az ár és egyszerűsödik a hardver úgy fog egyre több emberkének elfogadhatóvá válni, 10 év múlva pedig már ez lesz a gyerekszobában;)
A PS3 jelenleg a legerősebb hw. És ennyi pénzért még sokáig nem fog semelyik versenytárs hasonló minőséggel próbálkozni. Lehet, hogy a Nintendó, vagy a M$ lépésváltássl fog próbálkozni, de az valószínű, hogy legközelebb 2009-ben lesz, hogy esetleg új hardvert adnak ki. Akkorra viszont a PS3-nak viszont valszeg már nagyon jó szoftver ellátottsága lesz. -
Mythic #26 A HD televíziózásra meg pont te adtad meg nekem a választ! Majd az anyuka otthagyja a gyereket a HD tv mellett kardozni mi? :) 1,5év múlva szerintem még lehet noni fognak a Wii eladások, mert jonnek a kis gyermekek akiknek egyszeruen tokéletes játék. Ma már szinte minden háztartásban kivétel nélkul megtalálható egyszeru tv(sot ma már a gyerekszobák tobbségében is van) Apuka-anyuka egy olcsó és szórakoztató gépet visz haza Karácsonyra, amivel a gyerek a gyerekszobában eljátszik, és nem a család egyetlen HD tvjét gyuri és az egész család persze azt is bámulja hétvégén meg este. Hamarabb megy be 10 apuka az uzletbe Wii-ért mint 1db egész jól kereso huszonéves egy-két havi fizujával egy PS3-ért(itt az elsosorban hardcore gamer réteg). A Wii tokéletesen rátalált a szórakozásra vágyó, de nem rettentoen igényes vásárlórétegre. A Xbox360 már lényegesen szebb grafikai és MI tulajdonságokkal rendelkezo játékok iránt érdeklodoket találta meg. A Sony meg kb az újgazdag vagy a konzolmániások nem annyira népes táborát lepte meg az új konzoljával. Ha a Sony 3-4év múlva a PS2-hoz hasonló eladási adatokkal számol, akkor lepheti meg oket az Xbox vagy a Nintendo egy új konzollal. Szerintem ebben a 3-as versenyben már nem szabadna 8-10 éves életciklusokkal számolni. PS2 esetében a Sony egyeduralkodóként úgy alakította a PS életgorbéjét, ahogy csak neki tetszett. Akkor is vitték mint a cukrot, mert nem volt érdemi konkurens a piacon. Most viszont a vásárlók nagy rész nem a Sony mellett teszi le és nem is fogja letenni a voksát. -
#25 Én is tökre utálom a multikat, de ez nem az a rendszer ahol szabott árak vannak, és ahogy dez is írta annyiért adják, mint amennyiért megveszik.
Arra, hogy miért nem próbál a Sony mindenáron hw eladási sikert csinálni a magyarázatot te adtad meg. A Wii-nél viszonylag jó a progi ellátottság, a PS3-nál meg nem annyira, hogy finoman fogalmazzak. Mivel a píz a szoftverben van felesleges felfutatni a gépeladást és fokozni a veszteséget, ha így is úgy is kb azonos bevételt jelent a dolog vagy még rosszabbat.
A Wii legkésőbb 1-1.5 év múlva egyszerűen meg fog állni. Az ok roppant egyszerű: marha primitíven néz ki egy HDTV-n a hagyományos felbontású kép, addigra ugyan is valszeg elég elterjedt lesz a nagyfelbontású televíziózás.
Szerintem karácsonykor épp elég jó cím lesz PS3-ra illetve valszeg az ár is alakul addig ahhoz, hogy már ne csak a hardcore gamer filózzon a megvételén.
Az marha jó lehetett hogy annyi gém volt PS1-re én ahogy emléxem max 20-30 gáméval jáctam egy évben, szal a többi valszeg nem nagyon érhette meg a fejlesztőknek/kiadóknak sem. Azóta már 2 generáció elmúlt, mások a minőségi követelmények, mások a fejlesztési költségek! -
#24 ;) -
dez #23 "Sony PSP, PS2 és már PS3 ügyben is sz*rik az EU-ra"
Jaj, hagyjuk már ezt a szöveget. Azért adja itt drágábban (többek között), mert itt ennyiért is a tervezett ütemben fogy.
"mikor a másik két konkurens esetén ez a legnagyobb piac."
Ez meg egyszerűen nem igaz. Wii-s eladási adatok., Xbox360-as eladási adatok. És a "Total Other"-ben van még néhány egyéb terület, mint az EU...
Pesszimista vagy? Akkor hasonlítsuk csak össze az Xbox360, PS2, és a PS3 eladási adatainak alakulását a piacra dobástól kezdve: link. Mintha kicsit egybe csengene...
A Wii-hez meg ne hasonlítgassuk már állandóan, vagy vegyük elő az összes kisgép adatait is, mint DS, PSP, stb. Mellesleg a játékok is olcsóbbak hozzá. -
dez #22 Tudtam, csak ellensúlyozni akartam formatuq barátunk FUD-ját. :) -
dez #21 "Most azért szép, hogy Sunyi nem néz senkit hülyének, a "kis" árkülönbség jeleneleg valami olyasmi, hogy USA - 499USD, EU - 849USD, a 350 dodo különbségért cserébe kap a vásárló 150USD értékű "ajándékot" (+1 kontroller és 2 játék), tehát tisztára jó vétel, nem??? :D"
Ez csak átmeneti, amíg kifogynak a 60GB vinyóval szerelt készletek. És benne van a nagyobb európai adók, szállítási költség, stb.
"Amúgy meg 6x annyi Wii ment el eddig, mint PS3, sok siker a behozásához a köv 1 évre."
A PS3 pont olyan ütemben fogy, mint a megjelenés után az xbox360 vagy épp a PS2. A Wii egy más kategória (olcsó, egyszerűbb gépecske), nem érdemes így összehasonlítani.
"Ha sikerül hozni a 2006-os eredményeket (mínusz 1.9 milliárd dollár!), akkor simán belebukhat."
Mintha nem tudnád, hogy azt nagyrészt a gyártás beindítás és a laptop akku visszahívási akciók költségei tették ki. -
Inquisitor #20 Na most az Apple meg pár Japáni cég hülye és szemét szokása az USD és Euro 1:1-es "átváltása" áraknál, de a Sony rátett egy lapáttal, és euroban drágább a motyója, mint USD-ben. Az meg valahogy elég érdekes, hogy az EU nagyobb részén nem magsabb az életszinvonal az USA belinél, akkor miről beszélünk? Meg ami a végső soron elkeserítő, hogy a Sony PSP, PS2 és már PS3 ügyben is sz*rik az EU-ra, mikor a másik két konkurens esetén ez a legnagyobb piac. Kevesebb játék, jóvval késöbbi megjelenések, kiegészítők, stb. Na ennyire biztosan nem nagy cég, hogy megtehessék.
A Wii-nél meg nemcsak az eladási edatok érdekesek, hanem a konzolra jutott eladott játékok mennyisége is, mivel az is sokszorosa a PS3 eredményeinek. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy eladott Wii-ken is eleve sokkal többet keresnek, mint a Sony akár a PS2-n, akkor az már szép summa. Ha pedig tartják az ütemet, akkor hosszútávon a PS2-t is lenyomhatja a Nintendo. Az X360 meg (nemrég hallottam) már nulszaldo felett van most is, ha kijön az olcsóbb 65 nanos, nem meghibásodos széria, akkor meg tarolni fognak, és azon a gépen szoktak sokmilliós eladások lenni játékokból, ezét pártolt hozzájuk rengeteg fejlesztő.
De majd meglátjuk. Jelenleg pesszimista vagyok PS3 ügyben, az E3-on gyakorlatilag semmi újat nem jelentettek be, tehát idén ősszel sem számíthatunk játékdömpingre. :( A PS1 eljövetelekor már 200 játék volt eleve, egy évvel késöbb 800-nál is több. -
#19 A régiók közti árkülönbségre mondta valamelyik fejes, hogy a hamburgert, meg a benzint sem ugyanannyiért veszed mint Amcsiban. És végül is, habár az sem esik jól, de egy bizonyos szempontból igaza van.
A Wii-ből lehet hogy 6X annyit eladnak mint a PS3-ból, de a PS2-höz képest amihez árban teljesítményben jobban hasonlít, már nem ilyen rossz az arány, bár az is esik vissza.
Azért ezzel a becsődöléssel várjuk meg az évvégét, persze kitörhet a 3. világháború is, és lehet, hogy brúszwillisznek meg nem sikerül megmentenie a földet az aszteroidától. -
#18 A vinyó cseréje nem jár gari vesztéssel a júzer maual szerint. Kívülről biztos nincs rajta tapasz, belül még nem néztem. -
Inquisitor #17 Most azért szép, hogy Sunyi nem néz senkit hülyének, a "kis" árkülönbség jeleneleg valami olyasmi, hogy USA - 499USD, EU - 849USD, a 350 dodo különbségért cserébe kap a vásárló 150USD értékű "ajándékot" (+1 kontroller és 2 játék), tehát tisztára jó vétel, nem??? :D
Amúgy meg 6x annyi Wii ment el eddig, mint PS3, sok siker a behozásához a köv 1 évre.
"belebukni meg ugyse fog a Sony mert ahoz tul nagy már..."
Ha sikerül hozni a 2006-os eredményeket (mínusz 1.9 milliárd dollár!), akkor simán belebukhat. -
dez #16 Azt akarod mondani, hogy van egy gari-tapasz a vinyó slot fedelén is? -
#15 http://www.gamersreports.com/article/43/
Olyat raksz bele amilyet akarsz, de azt javasoljak rakjad az eredeti sebessegut:
"1 NOTEBOOK 2.5MM HDD SATA ANY SIZE (We recommend staying with the same RPM as the PS3’s original HDD, 5400RPM. You can upgrade to 7200RPM, of course, but we cannot promise that it will not have ill-effects on your machine.)"
a masik, amiert meg nem csereltem ki a vinyot benne: a garancia!
Kicsit kockazatos. Hogy miert?
Megvettem nov30-n a ps3-t, kb 1 hetet hasznaltuk, es hibat irt ki: hard disk file system corrupted.
Le is akarta formazni -talan meg sikerult is-, de reboot utan mindig ugyan az volt az eredmeny.
Vissza sony-nak, csere, es kesz.
Szoval en gari lejarta utan fogok csak trukkozni.
Neked GL -
#14 Nehogy azt mond már hogy az 5KG tömegű fekete csillagrombolót a zanyuka egyedülhagyja a 8 éves kisfijával a gyerekszobában a FullHD tévével, had jáccon az a gyerök gumikacsásat!;)
A PS3 jelenlegi formájában alapvetően szerintem a Hardcore gámereket célozza meg, persze most is veszik mások is, pl a ki olcsó BD lejátszót akar, vagy SACD lejátszót stb.
Tovább megyek, az Xboxot is HC gámerek veszik. Amíg egy konzolból 10-15 milkót el nem adnak addig nagyrészt nem a casual gémer a vásárló. Kivéve a Wii esetében, bár ott meg a népes Nintendó rajongótábor lehet a felelős a sikerért, legalább is részben. De mind az X-nek, mind a Wii-nek az lesz a nagy kérdés, hogy az első 10 millió után össze jön-e a második is.
A PS3 persze még az első 10-nél sem tart. De igazad van sok embernek (a legtöbbnek, a casual gamernek) majd 2-3 év múlva fog megfordulni a fejében, hogy PS3-at vegyen, de az akkorra, már rég nem a mai brutális fekete monolit lesz, mint most, hanem lehet hogy csak egy slim ps2 méretű micsoda, vagy a tv-be építve is megvásárolható, vagy akármi. De akor te is megérted, hogy miért BD lejátszó van benne és miért nem sima DVD.
Amúgy miért kéne a Sonynak kivégeznie a M$-t? Ha beijeszti őket, csak bepumpálnak plusz 10 mrd $-t az üzletbe és még a végén a Sony jár rosszul. Amúgy a verseny csak nekünk jó!;) -
Mythic #13 Hardcore gamer számára nem fejlesztenek semmilyen konzolt sem, mert kurvára nem érné meg. A Sony meg remélem jól bebukik ezzel az uzletpolitikával, és a kovetkezo konzoljuknál már változtatnak rajta. Az Xbox-nál sajnos a minoségi problémákkal elcseszték azt a hatalmas elonyt, amit ki lehetett volna hozni a Sony uzletpolitikájával. Xbox-t sokan nem mernek venni a minoségi problémák miatt, a PS3 meg sok ember fejében meg sem fordul, majd talán 2-3év múlva. Minek kellett ezt a BR-t eroltetni, semmire nem lehet használni csak a gép árát és így piacképességét jelentosen rontja. Ha a Sonyban lenne egy kis bátorság 400dollár koruli áron kidobná most a PS3-t kivégezhetné az Xboxot. Vagy egy kis módosítással Xbox360-al azonos áron PS3 DVD-ROMmal szerintem ez lenne a tokéletes párosítás. -
Yv@n #12 Nem ez az igazán kemény, hanem amikor pár napja(vagy hete) valami cikk azt dobta be, hogy mennyire jó az adtt gép, mert a benne lévő 60/80 gigás winyóra tengernyi HD content fér :)
Úgy olvastam a ps3-ba mondjuk olyan HDD-t dob az ember amekkorát csak szeretne, így ez ott pozitívum(bár nevetségessé teszi a 60 helyett 80 gigás modellel 'kedveskedést'). Ha a ps3-nál így kiemelik ezt, akkor ebből az következik, hogy a box-nál nem lehet? Firmware-e kiköpi, vagy egyedi csatlakozó? -
#11 Hú mekkora marketing. 20gigás vinyóméretekkel dobálóznak 2007-ben. :DDDDDD
vicc -
#10 Ez ment winnie-nek #5-re.
Bocs, csak az IE7 meg a proxi bekavar. -
#9 Hova tünt a kommentem? grrr....
Naszal csak azt írtam, hogy valszeg semmi különbség, csak a Sanyi profiltisztítást végez, eltünteti a lényegesen más verziókat, csökkenti a gyártási költséget.
Azt meg hogy milyen perifériát adnak a géphez, azt valszeg a regionális vezetésre bízza. -
#8 Szerintem, meg teljesen máshogy műxenek a dolgok.
A PS3 sokkal nagyobb lépésnek tűnik a PS2-höz képest, mint a PS2 a PS1-hez. Gondolj bele, ha a PS2 jelentősen erősebb, mint amilyen, monnyuk olyan xbox1 szintű, akkor egy olyan mókás kis cuccnak mint a Wii lenne egy csöppnyi esélye akár 6-7 évvel a PS2 megjelenése után?
Ráadásul a PS2 egyik legjobb éve a tavalyi volt!!!
Magánvéleményem, hogy hardcore gémer számára a PS2 már jó pár éve csak halódik. A PS3 valszeg nagyon jó teljesítményt fog nyújtani még 4-5 évvel a megjelenés után is!!!
Oppá, 100 millió?
Kína, India belép. 200 millió?
Oppá!!!! -
dez #7 Azt tudod esetleg, mi a különbség az új NTSC és a PAL verzió között? -
dez #6 Azért ezt a "nem sok értelmét látták"-ot nem kellett volna - ezzel lényegében azt mondják, az amerikaiak gyengébb PS2 kompatibilitásért (és most már 100 dollárral többért) cserébe egy "nem sok értelmét látott" dolgot kapnak (+20 GB).
Meg ez, hogy lesz két lényegében egyforma gép, de 80GB-os HDD-vel csak az USA-ban, 2 kontollerrel és 2 játékkal meg csak Európában lehet megvenni...
Asszem valaki jól beszákézve hozza a döntéseket... :P -
winnie #5 ja,m ert az annyira mindegy, hogy egy 100 milliósra (vagy passz) tervezett konzolból 30 vagy 70 milliót adnak el 100 helyett.
a sony már így is bukik, kérdés, hogy mekkorát és tud-e korrigálni. -
partizan182 #4 Mondd ezt az Atarinak, a Segának vagy a Virgin kiadónak. Bukni fentről lehet a legnagyobbat.
Bukni tehát nem ezért nem fog a Sony, hanem mert a Ps3 végül is egy nagyon jó gép, jó árral és jó játékokkal simán sikerre vihető. A kérdés az, hogy mikor jönnek már... -
Yfel #3 Kár érte, mert megvettem volna az olcsóbbat karácsonyra. Asszem vissza az XBOX-hoz.
Kíváncsi leszek, hogy a Sony hányszor fogja még saját magát lefejezni a PS3-al kapcsolatban.
Y -
#2 Csak azt nem értem miért kell az egészet igy tulbonyolitani , belebukni meg ugyse fog a Sony mert ahoz tul nagy már.. -
#1 Közben némi pletyi is felütötte a fejét, 120GB-os EU-s PS-ről, meg 40GB-os 400$-osról.
Gondolom ha elfogynak a 60GB-os NTSC verziójú példányok akkor jönnek a további fejlemények.