Piacvezetõ lett Európában a Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.avantbrowser.com/
Orca browser
*
* elõttem elmondták - tessék megnézni a W3C DOM specifikációját
* a jobb klikk letiltása meg halottnak a csók
2. Pár hiba:
*
* A görgetõsáv színezése
- Nincs benne a W3C CSS specifikációjában.
- Nem a dokumentum kinézetét vezérli - ami a CSS feladata lenne - hanem a böngészõét.
- Ha rossz színeket adsz meg, megeshet, hogy színvakok, látássérültek helyzetét nehezíted meg -> kevesebb potenciális látogató. Meg egyébként is: minek bizgetni a felhasználó böngészõjét?
3.
* Keretek - ósdi, elavult technika
* <embed> - :D
* Nem is szólva az ActiveX-es aktivizáció problémájáról
* No meg a WMV platformfüggõségérõl, a Firefox alá ActiveX ajánlásáról, a non valid oldalkialakításról nem is szólva.
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
2. A scrollbar színének állítása nagyon szép és jó dolog, csak nagyon nem szabványos, úgyhogy ennek a hiánya nem róható fel egyértelmûen hibnak. Amúgy meg akiknek nem windowsa-van, semmit sem vesznek észre az ilyen szinezésbõl. Ha nagyon kell, javascriptel meg lehet oldani.
1.
<script type="text/javascript" language="javascript">
function click() {
if (event.button == 2)
{
alert('<!-- Szöveg! -->');
}
}
document.onmousedown = click;
</script>
2.
<style>
<!--
BODY {
SCROLLBAR-BASE-COLOR: #F0122D;
SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #FFF788;
}
-->
</style>
3.
Tv adók
Amúgy néha használom (még az is lehet, hogy éppen akkor mértek <#vigyor2>#vigyor2>)
...csak egy kis különbség van a webes nyelvek támogatásában - e miatt kell IE alatt feltételes megjegyzéseket és különbözõ IE hackeket használni (a setAttribute-ról; a PNG nem-támogatottságáról; a két fajta plugin beépítés szükségességérõl <object clsid=""...> vagy <object type=""...> illetve <object clsid=""...> vagy <embed>; az ActiveX aktiválásáról nem is beszélve).
...kis eltérés van a kijavított hibák százalékában is FF 2.x
IE 7
Opera 9
...különbség jelentkezik a platformfüggetlenségükbõl és a forrásuk nyíltsága/zártsága okán
viszont tény, hogy a thunderbird nekem is sokkal szimpatikusabb mint az outlook.. csak ez a hülye cache-elési hiba ne lenne benne:/
Te pár esetrõl beszélsz! Én meg mindennap szembesülök azzal hogy amit a firefox megjelenít az IE soha!
Operát még nem próbáltam véleményem mincs róla!
De amióta a firefoxot használom hányok ránézni az IE re!
Kb másfél éve olvastam egy vitafórumot a firefox és az IE között ott nagy viták alakultak ki az egyik hozzászóló csak ennyit írt próbáld ki használd pár hónapot és utána kíváncsi vagyok mit fox használni!
Megtörtént így lett nálam az IE a multé!
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Igaz, torrentezni/IRC-zni sem ezzel fogok. De ezekkel az a jó, hogy ha nem használom õket, észre sem veszem hogy vannak.
A mail kliens jól mûködik...
Egyebkent mivel az IE be van epitve az operendszerbe igy szinte mindenkinel fent van, csak mar egyre tobben rajottek hogy egy linkre-kattint-futtat-next-next-next lepessorral egyszeruen megismerhetik a firefox-ot is.
Molnibalage:
A bongeszoreszesedest a legegyszerubb merni, minden http keres headerjebe belerakja a bongeszo az azonosito stringjet, onnan kiszedheto hogy melyik bongeszo es annak hanyas verzioja kuldte a kerest a webszervernek. Azt mar nem tudom hogy a fenebe osszesitik a sok webszerver adatait. Sok nagy latogatottsagu site kozze teszi ezeket az adatokat is, gondolom a legnagyobb site-oktol vett adatokat hasznaljak.
Nem keveset szopok nap mint nap ezen dolgok miatt, úgyhogy erõsen szorgalmaznám egy tökéletes ie8 megjelenését, amivel sok problémától mentesülnék...no persze ff-nek is van még hova fejlõdnie, mert ott is be tud csúszni 1-2 hajmeresztõ dolog :)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én FFet csak debuggolásra használok (a addonok miatt -WebDeveloper) és sima netezésre IE7et... Sokkal barátságosabb... ;)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Én nem ragadtam le a FF -nál. Sok böngészõt kipróbáltam, de nálam a FF a nyerõ :P :)
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Quirks mode / Standards mode
A böngészõk jelenleg is tökéletesen meg tudják különböztetni a net hajnalán született, nem éppen szabványos oldalakat, a szabványosaktól. Emellé külön megjelenítési módot is társítanak ezekhez, így ez nem okoz(hatna) problémát.
Tökéletesen látszik, pl ff alatt, hogy csak standards módban mûködõ css selectorok mûködésképtelenek, ha egy oldal quirks-ben van renderelve. IE7 6hoz képest javult valamicskét, de még messze nem az igazi. Várjuk szeretettel a 8as verzióját :)
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
:)
(legegyszeribb user soha nem fog böngészõket telepítgetni)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
válasz a megjegyzésedre: akinek jó az IE, az nem azért nem vált, mert nem tudja megszokni, hanem mert minek? aki hülye haljon meg.
Blackmail the Universe
\"The voices are back... Excellent.\"
HP+
Munkahelyen IE7-et használok, otthon meg ff-et, néha csak másodpercekig matatok az egérrel mire rájövök, hogy mit is akartam csinálni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nagyon örülök hogy legalább a 40%-unk fejlõdõképes :)
ja és, hogy miért kell ilyen félrevezetõ cím azt nem tudom (bár ez már nem is csak félrevezetõ, hanem hamis)
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!