45
-
Madve #45 Avant Browser a nyerő! Sebességben veri IE-t is firefoxot is. Alapból ki van egészítve egy raklap funkcióval, szóval nem kellenek lassító extensionok. Igaz IE alapú, de mégis jobb. De ha vki mindenáron ff-t akar használni, hét megtalálja Avant ff alapú verzióját is a neve Orca browser. Na jó, néha operát is használok, ha vmi linuxos oldal nem akarja beengedni avantot az explorer alapja miatt. Egyébként ff-et is használtam egy ideig, de túl lassú nekem...
http://www.avantbrowser.com/
Orca browser -
#44 1. Pár hiba:
* language attribútum már a HTML 4.01-ben is Deprecated (helytelen, ellenjavallt) státuszú volt. XHTML-ben ki is esik.
* előttem elmondták - tessék megnézni a W3C DOM specifikációját
* a jobb klikk letiltása meg halottnak a csók
2. Pár hiba:
* type attribútum hiányzik. Már a HTML 4.01-ben is kötelező volt használni.
* A görgetősáv színezése
- Nincs benne a W3C CSS specifikációjában.
- Nem a dokumentum kinézetét vezérli - ami a CSS feladata lenne - hanem a böngészőét.
- Ha rossz színeket adsz meg, megeshet, hogy színvakok, látássérültek helyzetét nehezíted meg -> kevesebb potenciális látogató. Meg egyébként is: minek bizgetni a felhasználó böngészőjét?
3.
* Keretek - ósdi, elavult technika
* <embed> - :D
* Nem is szólva az ActiveX-es aktivizáció problémájáról
* No meg a WMV platformfüggőségéről, a Firefox alá ActiveX ajánlásáról, a non valid oldalkialakításról nem is szólva. -
#43 A számból etted ki a szót. Mellesleg, az opera platformfüggetlenül is szinezi a scrolblarjait, ha jól emlékszem. (persze, ettől még nem szabványos, csak nekik nem tört le a kezük, hogy implementáljanak egy egyébként tök fölösleges feature-t) -
kogasom #42 1. Pofázás előtt kérlek nézd meg a szabványos event registrationt, utána gyere szép példakódokkal.
2. A scrollbar színének állítása nagyon szép és jó dolog, csak nagyon nem szabványos, úgyhogy ennek a hiánya nem róható fel egyértelműen hibnak. Amúgy meg akiknek nem windowsa-van, semmit sem vesznek észre az ilyen szinezésből. Ha nagyon kell, javascriptel meg lehet oldani. -
BlueGold #41 Egy-két példa a Firefox HÍRES kompatibilitásáról:
1.
<script type="text/javascript" language="javascript">
function click() {
if (event.button == 2)
{
alert('<!-- Szöveg! -->');
}
}
document.onmousedown = click;
</script>
2.
<style>
<!--
BODY {
SCROLLBAR-BASE-COLOR: #F0122D;
SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #FFF788;
}
-->
</style>
3.
Tv adók
Amúgy néha használom (még az is lehet, hogy éppen akkor mértek ) -
djukel #40 Koszovóban senkinek sem kell ez a progi? -
#39 Ááá, nincs...
...csak egy kis különbség van a webes nyelvek támogatásában - e miatt kell IE alatt feltételes megjegyzéseket és különböző IE hackeket használni (a setAttribute-ról; a PNG nem-támogatottságáról; a két fajta plugin beépítés szükségességéről <object clsid=""...> vagy <object type=""...> illetve <object clsid=""...> vagy <embed>; az ActiveX aktiválásáról nem is beszélve).
...kis eltérés van a kijavított hibák százalékában is FF 2.x
IE 7
Opera 9
...különbség jelentkezik a platformfüggetlenségükből és a forrásuk nyíltsága/zártsága okán -
#38 azért akkora egetrengető különbség nincs a két böngésző között, hogy egyes emberek itt ennyire elfogultak legyenek.. ez kb. már zsigerből jön egyeseknél..
viszont tény, hogy a thunderbird nekem is sokkal szimpatikusabb mint az outlook.. csak ez a hülye cache-elési hiba ne lenne benne:/ -
echo #37 egyébként amik jó kis extention-ök szerintem: linkification, download statusbar, copy plain text, adblock plus, tab mix plus. -
echo #36 és a durva az, hogy a win-nek meg azért van akkora piaci részesedése, mert, hogy arra van a legtöbb szoftware. az a szomorú, hogy ilyen külső okokból, mint ez, vagy az IE azáltal, hogy a WIN-be van integrálva, durván domináns az MS, amúgy középszerű termékekkel... -
b10 #35 Na az eheti FF hír is megvan. -
god25 #34 Azóta. bocccs :P Jah, és Torrentbar persze. :) Amit érdemes: fasterfox, backgroundimage saver (kép mentéshez. sok site nem engedi a jobb klikk mentést), video downloader (youtube, stb-hez), és még sok csemege. A túl sok kiegészítő lassít, uhogy óvatosan velük. De hamarosan jön a ff.v3 amiben elvileg ez is javított már. -
god25 #33 FF Forever... Adblock, Flashblock, Noscript. Aztóna nincs semmilyen féreg a gépemen, mióta ezek a kiegészítők telepítve vannak. Se vírus, se féreg. Sok sikert a továbbiakban is... -
fapapi #32 "Na én pont fordítva látom, jártam már pár olyan oldalno amivel az FF szart se tudott kezdeni, de a lejasnált IE6 igen. Persze ezek eléggé eldugott és rétegweblapok voltak, de akkor is.."
Te pár esetről beszélsz! Én meg mindennap szembesülök azzal hogy amit a firefox megjelenít az IE soha!
Operát még nem próbáltam véleményem mincs róla!
De amióta a firefoxot használom hányok ránézni az IE re!
Kb másfél éve olvastam egy vitafórumot a firefox és az IE között ott nagy viták alakultak ki az egyik hozzászóló csak ennyit írt próbáld ki használd pár hónapot és utána kíváncsi vagyok mit fox használni!
Megtörtént így lett nálam az IE a multé!
-
petruszvaldesz #31 az IE-nek csak azért van "nagy" piaci részesedése mert windows termék és rögtön felkerül a gépre... de emellett egy kapal sz*r! firefox-al 2-3x olyan gyorsabban betöltődnek az oldalak és a kezelőfelület is felhasználóbarátabb -
Mice #30 mi benne a hami? európában piacvezető. lengyelország meg az eu-n belül van.. akkor? -
balee66 #29 Nekem szintén Opera, főleg a kényelmi funkciók miatt.
Igaz, torrentezni/IRC-zni sem ezzel fogok. De ezekkel az a jó, hogy ha nem használom őket, észre sem veszem hogy vannak.
A mail kliens jól működik...
-
kvp #28 Reszemrol marad az opera, ez az egy amit minden platformon el tudok erni es elfut az osszes altalam hasznalt hardveren. (pl. PII-es winxp-vel vagy mobilon) A masik elonye, hogy sokkal gyorsabban reagal. Meg a firefox-nal is elofordul hogy mar a stop/reload fele nyulok, mert nagyon lassan tolt be valamit. Harmadik elony, hogy nem kell tobb program, mert a par megas telepitoben benne van meg a torrent kliens is... (es nem kell plugineket telepiteni) Virust meg az elterjedtsege miatt nem igazan irnak ra. -
EroSennin #27 En meg a regi netscape-el kezdem el hasznalni a webet, aztan jott az M$ IE 3 es minden mas bongeszonel jobb es gyorsabb volt. Csodalkoztam is hogy az M$ hogy tudott osszehozni ilyen jo bongeszot. Aztan jott a 4-es verzio, meg az is jo volt, verte a konkurenciat. Ezutan nem tudom mi tortent de valahogy nem latok nagy valtozasokat IE-ben, mintha a tobbiek (Firefox, Opera) szepen lehagytak volna. Nem is ertem hogy az M$ miert hanyagolta az egyik legsikeresebb termeket. Bar sejtem hogy ez azert lehet mert M$-nel minden a penzrol szol es ezert az ingyenes IE-re nem sokat forditottak, a managereik biztos kipipaltak hogy biztos piacvezetok es ezert nem forditanak nagyobb penzeket a tovabbfejlesztesere, inkabb az office es egyeb penzes termekeken dolgoznak, ugyis kesesben vannak minden uj szoftverukkel.
Egyebkent mivel az IE be van epitve az operendszerbe igy szinte mindenkinel fent van, csak mar egyre tobben rajottek hogy egy linkre-kattint-futtat-next-next-next lepessorral egyszeruen megismerhetik a firefox-ot is.
Molnibalage:
A bongeszoreszesedest a legegyszerubb merni, minden http keres headerjebe belerakja a bongeszo az azonosito stringjet, onnan kiszedheto hogy melyik bongeszo es annak hanyas verzioja kuldte a kerest a webszervernek. Azt mar nem tudom hogy a fenebe osszesitik a sok webszerver adatait. Sok nagy latogatottsagu site kozze teszi ezeket az adatokat is, gondolom a legnagyobb site-oktol vett adatokat hasznaljak. -
Yv@n #26 Tudom jól, hogy rengeteg oldalban nincs doctype, de ezen oldalak kapásból quirks módban futnak a létező öszes browserven(ff alatt ugyebár lazán ellenőrizhető a weboldal tulajdonságai között az aktuális mód). A megoldásra a módszer adott, ami ilyen oldal, azt halál nyugodtan kezelheti a most létező browser engine, ami pedig megfelelő doctype-al ellátott, azt tolhatja a 100%osan w3c ajánlást követő.
Nem keveset szopok nap mint nap ezen dolgok miatt, úgyhogy erősen szorgalmaznám egy tökéletes ie8 megjelenését, amivel sok problémától mentesülnék...no persze ff-nek is van még hova fejlődnie, mert ott is be tud csúszni 1-2 hajmeresztő dolog :) -
#25 Na én pont fordítva látom, jártam már pár olyan oldalno amivel az FF szart se tudott kezdeni, de a lejasnált IE6 igen. Persze ezek eléggé eldugott és rétegweblapok voltak, de akkor is.. -
alippai #24 Hmmm... Nem értem az embereket... Az 1 dolog, hogy az IE6 sokszor rosszul jelenít meg oldalakat és hogy az FF-al szemben nincs semmi előnye, de az IE7 a jelenlegi verzió, az oldalak 90% szebb (nézzetek meg 1 fieldsetet) és olvashatóbb (ClearType), mint FFon...
Én FFet csak debuggolásra használok (a addonok miatt -WebDeveloper) és sima netezésre IE7et... Sokkal barátságosabb... ;) -
#23 Én is FF-t használok, és mindig mindenkinek csak ajánlom. Már elég régen váltottam, mert egyszer vkinél láttam, és megtetszett. Különben nagyon sok böngészőt próbáltam már, de jelenleg nálam a FF a befutó. -
BlackRose #22 Nagyon sok olyan oldal van ahol a DOCTYPE kimaradt... ugyanakkor hidd el én egy nagy multi .com cégnél dolgozom és elég sok vacakolás van a kompatibilitásal, az oldalaink nagyrésze külön van optimizálva IE6, IE7, Fx, stb. és még igy is vannak némi különbségek amelyek a funkcionalitást ugyan nem zavarják de a pixel-perfect elvtől messze elmaradnak. Különben nem nagyon lehet egy csomó JavaScript nélkül elérni komolyabb dolgokat, hogy minden böngészőben működjenek és még akkor is vannak némi megjelenési különbségek. -
#21 Hajrá FF.
Én nem ragadtam le a FF -nál. Sok böngészőt kipróbáltam, de nálam a FF a nyerő :P :) -
#20 Hogyan mérik a böngészőhasználatot? És aki mindkettőt használja azt hogyan számolják? Mellesleg nem tök mindegy? -
#19 És a vicc az, hogy az ff-nél leragadt emberektől is ezt lehet hallani, ha más böngésző kerül a képbe. -
Yv@n #18 "Microsoft szerintem nem nagyon mérgelődik, hogy az IE piacot veszít, inkább azon törik a fejüket, hogyan lehetne az IE8-at szabváynosabbá tenni úgy, hogy az IE6 oprimizált oldalak ne essenek össze"
Quirks mode / Standards mode
A böngészők jelenleg is tökéletesen meg tudják különböztetni a net hajnalán született, nem éppen szabványos oldalakat, a szabványosaktól. Emellé külön megjelenítési módot is társítanak ezekhez, így ez nem okoz(hatna) problémát.
Tökéletesen látszik, pl ff alatt, hogy csak standards módban működő css selectorok működésképtelenek, ha egy oldal quirks-ben van renderelve. IE7 6hoz képest javult valamicskét, de még messze nem az igazi. Várjuk szeretettel a 8as verzióját :) -
eax #17 Majdnem, iceweasel. -
Argathron #16 A Debian-ban a firefox neve IceBird:-) -
#15 Jó ezt látni. Egyébiránt ez azt is jelenti, hogy az emberek egyre nagyobb többsége kezd "érteni" a számítógépéhez.
:)
(legegyszeribb user soha nem fog böngészőket telepítgetni) -
BlackRose #14 :) most érdekes, hogy a "tüzes róka" északon jobban hódit, mi lenne ha PolarFox-nak vagy IceFox-nak neveznék :) Különben mese ide vagy mese oda az Fx 2.0 nekem sokkal jobban tetszik mint az IE. De azért egy valamit el kell mondani, azt hiszem a böngészők háborújának vége, a Microsoft szerintem nem nagyon mérgelődik, hogy az IE piacot veszít, inkább azon törik a fejüket, hogyan lehetne az IE8-at szabváynosabbá tenni úgy, hogy az IE6 oprimizált oldalak ne essenek össze, és azt hiszem az Fx térhóditása ezt segíti nekik. Pénz a böngészőben pedig nincs, úgyhogy némi piacvesztést feláldoznának a funkcionalitásért és a fejlesztés egyszerűsítéséért. Gondolom azért is működnek együtt a Mozillával. -
Su0my #13 elöljáróban: én is FF-et használok.
válasz a megjegyzésedre: akinek jó az IE, az nem azért nem vált, mert nem tudja megszokni, hanem mert minek? aki hülye haljon meg. -
waterman #12 nem beszélve a több száz skinről firefoxhoz.. mert ha kismacskás a visszagomb, akkor aztán nehéz visszatalálni.. :):) -
#11 Hajrá FF csak így tovább! -
DagadtNinja #10 FF forever!!! -
Ajnasz #9 A gombok színe egészen össze tudja zavarni az embereket ;) -
atomkrumpli #8 Egy öregembernél megértem, hogy vannak rigolyái na de az fura mikor egy huszonéves azt mondja hogy nem tudja megszokni ezt vagy azt... szellemileg megvénült ? -
#7 Amúgy IE7-hez képest a FF kezelése jobban hasonlít a az IE6-éra;)
Munkahelyen IE7-et használok, otthon meg ff-et, néha csak másodpercekig matatok az egérrel mire rájövök, hogy mit is akartam csinálni. -
echo #6 hogy őszinte legyek, egy ideig én is ezt mondogattam, hogy jó az nekem, nem érdekel ez annyira. Aztán egyszer indulatból váltottam, de nem bántam meg (sőt annyira bejött, hogy rövidesen kipróbáltam a Thunderbird-öt is, és kis teszt után ment is a kukába az Outlook Express). (de igazából, mostmár ha csak pont olyan jó lenne mint az IE(de szerintem sokkal jobb, és ahogy egyre jobban felfedezem a finomságokat, hónapról hónapra jobban így érzem), akkor is ezt használnám, mert baromira szimpatikus ez az nyílt forrás kódos mozgalom és az, ahogy emberek barkácsolgatják hozzá a kiegészítőket)