833
\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,
Csak amikor az utolsó halat megfogták,
Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"
Cree indián jóslat
-
Hajnalcat #273 Jééé, nem is tudtam, hogy meg lehet nézni, hogy milyen fényképezővel készült a kép! :O
Akkor lehet, haver fényképezőgépével fényképeztem le, sőt, akkor biztos. 2 fényképezőt szoktunk vinni biztonság kedvéért, ha kirándulunk. Ha egyik lemerül, akkor még ott van a másik. -
#272 Csatlakozom!:D
Nekem is van egy S7000-esem, K100D mellett az összes makrót azzal csinálom. Jó gép, már nem is lehet kapni újan. -
#271 Érdekes, a kép szerint ez nem Fujifilm fényképezőgéppel van:) [nem veszekedni akarok, de]
Itt a bizonyíték:D -
Hajnalcat #270 Nekem Adobe Photoshop 7.0 CE-m van.
Fényképező pedig:
FUJIFILM FinePix S7000
-
#269 De az:D
Eszembe se jutott volna megnézni a tulajdonságokatXD -
#268 Véletlenül nem egy HP PhotoSmart R607?:DD -
#267 Jah, rendben köszi:) -
Hajnalcat #266 A színek sokkal halványabbak voltak eredetileg, de mivel van Photoshopom, ezért gondoltam kiélénkítem kicsit, mert úgy jobban néz ki. Szóval a képet fényképezővel csináltam az élénkítést meg számítógéppel. :) -
#265 Ejjha, de szép:D
Megkérdezhetem, milyen fényképezővel csinálod a képeket? Élénk, és életteli minden szín, és a makró is elég jónak tűnik:) -
#264 Hú, ez tök jó :-) -
Hajnalcat #263 Ilyen most az asztalom háttérképe:
(Én fotóztam még Alsóerdőn, Zalaegerszegnél található ez az erdő)
-
Hajnalcat #262
Madarat majd megmutatom barátomnak...ő nagy szakértő.... -
Hajnalcat #261 Jó képek nagyon! (Y)
Nekem is van hasonló bogaras képem...
-
Hajnalcat #260 Igen? Nahát! :O :D Milyen véletlenek vannak!
Szép helyen laksz. :)
-
#259 szépek -
#258 Tegnap a Nagy-Hideg Hegy környékén jártam, szuper kiránduló idő volt.
-
#257 Nemrég voltam cserkelni, most szünet van, megyek egyet megint:)
-
#256 Nézem hogy Bezerédi kastély... Bázzeg én mögötte lévő házban lakom:D
Igaz, Győr-Ménfőcsanakon, de itt is van, sőt még hasonló fa is van:DD -
#255 -
Hajnalcat #254 Amikor egy kígyó átmegy az úton:
-
Hajnalcat #253 Félelmetes lehet.... -
Hajnalcat #252 -
#251 ugye milre nem képes a természet? :) -
#250 "...Néhány perces előadás után megpillanthattuk a lápot: körülbelül egy kispályás focipálya nagyságú terület, teljesen benőve tőzegmohával, amelyből itt-ott lágyszárú növények és elvétve középmagas nyírfák nőttek, aztán egy sásos gyûrû következett, végül jött az erdő. Víznek nyoma sem volt; nem túl különleges, pár száz négyzetméternyi moha - gondoltam. De elindultunk a „tó" közepe felé. Legnagyobb meglepetésemre a puha tőzegmohában hagyott lábnyomaink szép lassan vízzel teltek meg, és szinte minden lépésünkre még a 10-15 méter távolságban lévő fák is megmozdultak. Olyan érzésem támadt, mintha a víz felszínén lebegő mohatakarón járnánk, amit a természetvédelmi őr azzal magyarázott, hogy alattunk és a moharéteg alatt több mint 4 méteres mélységû víztömeg található..." --- ijh, de komoly. -
Hajnalcat #249 link -
#248 nyugalmi állapotban meg semmi nem látszik a szárnyából :)
nekem felébreszteni nem sikerült, még vakuval sem -
Hajnalcat #247 Nálunk is szokott lenni esténként. Aranyos kis dög. Jól elvan az utcai világítás fényénél. :) -
Hajnalcat #246 Nem, egy városban, ami szintén látható a képen. -
ApPa123 #245 Köszi! -
#244 Talán felismerhető...nagyon nem volt könnyű reptében ilyen állatot fényképezni. Megkérdeztem egy biológust, hogy hogyan lehet ezeket az állatokat jól fotózni, erre a válasz természetesen az volt, hogy nyugalmi állapotában! Hát nekem nem nagyon akart lenyugodni.
-
#243 Nem rossz. Ott laksz? -
Hajnalcat #242 sok -
#241 mennyi kis falu van arra -
Hajnalcat #240 A képek a pirossal bekeretezett környéken készültek:
-
#239 Szűznemzésnek hívják:
A szűznemzés az a folyamat, amikor az egyedfejlődés csak a petesejtből indul meg, a hímivarsejtek részvétele nélkül.
Szűznemzés - különösen alacsonyabbrendű állatokon - meglehetősen könnyen kiváltható. Ha például tengeri sün petéket megnövelt töménységű tengervízbe helyeznek néhány percre, utána a normál koncentrációjú vízben életképes lárvák fejlődnek ki belőlük, hímivarsejtek "közreműködése" nélkül is.
Sok gerinctelen állatnál (pl. kerekesférgek, botsáskák, levéltetvek, darazsak, méhek), de ritkábban néhány gerincesnél is (pl. ezüstkárász, fogaspontyok, egyes hüllők) a szűznemzés természetes folyamatként is jelen van. Meg kell említenünk, hogy szűznemzéssel fejlődő petékből mindig hím állatok fejlődnek, de az nem általános, hogy az ilyen állatok haploidok lesznek. Az embrió szűznemzés esetén is általában diploiddá válik a fejlődés korai szakaszában (kivételt jelentenek ez alól például a hím méhek, ők haploidok).
Mindezek azt bizonyítják, hogy a petesejt - különösen alacsonyabbrendűekben - lényegében minden információt tartalmaz, ami a fejlődéshez szükséges, a hímivarsejt csak egy indítólökést ad a folyamathoz. Annak, hogy mindezek ellenére a szűznemzés mégiscsak szórványjelenség, evolúciógenetikai okai vannak: az az állatcsoport, amelyik a szűznemzés egyszerűségéért cserébe "lemondana" a két szülő genetikai anyagának keveredése miatt előálló változatos utódokról, hosszú távon nem lenne túl sikeres a természetes szelekció viharaiban.
Hétfőn hallottam erről. :D -
ApPa123 #238 Helló lenne 1 nagyon fontos kérdesem nem tudja valaki melyik az az állatfaj amelyeknek az egyedei csak nőstények nincs hím egyáltalán azt mondták van 1 ilyen béka is HELP!!!!!!!!4 -
#237 Konkrétabban? :) -
Hajnalcat #236 zala megye -
#235 Hol laksz te, hogy ilyen szép képeket tudsz csinálni? :P -
Hajnalcat #234 igeeen! :))
lyukas fa:
naplemente:
Bezerédi kastélynál álló hatalmas fa:
miniatűr fa:
ez meg olyan kísérteties :)