44
  • Tinman #44
    GoW lesz PC-re is... ráérek :-D
  • Derapo
    "1Obi1: Láttál már HD videókat róla?

Matyóhímzés: egyedi fegyvert melyik játékban tudtál eddig összerakni? Hol voltak 100%-ban lerombolható világok? Hol láttál eddig DX10-es grafikát? Hol kerülhettél ennyire élethű interakcióba a játék világával? Hol láttál egyedi módon viselkedő intelligens ellenfeleket?"

A kérdéseidre itt a válasz: X360 GOW
  • magyarvok
    "Szinte fáj amikor arra gondolunk, hogy ez a program nem lehet rögtön a minénk, hanem még kemény hónapokat kell várnunk a megjelenésig."
    Plussz még 2-3 év, mire lesz pénzem olyan gépre, amin egyáltalán elindul :(
  • kow83
    Hungarikum ez a topic
  • DagadtNinja
    Legalabbis ezek azok a dolgok, amiket elmondtak, hogy MAJD ilyen lesz.
    A jatek megjelenese utan mindenki latni fogja, hogy mi lett az igeretbol. Idezve egy reklambol, nekem bizonyitek kell nem igeret. ENNYI
  • Sanyix
    Persze hogy fikázom, már láttam párszor ilyet "ú de durva grafikája van, ez a legjobb játék", hype stb, kiadják mindenki 2 óra alatt végigjátsza, és recskázik a grafikára, és ennyi, várják a következőt ami megint csak grafikában lesz jobb, ugyan az az unalmas, fantáziátlan, egysíkú hentelés lesz, jobb csomagolásban. Ez így megy az ilyen játékoknál mindig. Ilyen a doom újabban, a fear, a sírós játékok, és a többi sima fps, ami végül is alapjaiban a wolfenstein3d szintjén megrekedt.
  • Sanyix
    Hát azért ha nem élethű, a nevetségesség határát akkor sem kéne átlépni, de ezzel sikerült.

Egyébként mindig van egy játék aminél jobb grafikájú jelenleg nincs, mert fejlődés van, de ez az előny nem tart sokáig.
  • Indigo
    Hát én láttam már néhány videjót ebből az agyonhájpolt krájsziszból, de számomra nem lesz egy nagy durranás... Technikailag persze nagyon ott van a topon, de ez még nem fog arra ingerelni, hogy kipróbáljam... Majd kiderül, hogy lesz-e normális sztorija, amiért érdemes játszani, vagy ez is csak egy sima techdemo lesz... Egyelőre ez utóbbi tűnik valószínűnek... Addig is csak röhögök az ilyen gyermeteg beszólásokon, hogy a "crysis ver minden eddigi fps-t"...
  • m4G1c
    "Trailertől azt várom, hogy a játék grafikája látszódjon benne, nem egy 3dsmax/maya render." - a beépített scanline renderer elég csúnya eredményt produkálna. a mental ray lesz a kulcsszó, ami alapból közös bennük. de lehet sima blender is. vagy a houdini..

sokan tépázzák már előre pl. a crysis grafikájának hírnevét - mindenféle hozzáértés nélkül, jutyúbos videók alapján.
    nem tudom, hányan látták a dx8 sdk példaprogramjait, a 9-esét vagy akár a legutóbbi, a 10. verzióét a fikázók közül. ez lesz az első olyan program, ami ténylegesen kiaknázza a dx9/10 d3d-ben rejlő lehetőségeket.(hol láttuk eddig a 9-es verzió hdr-világítás képességeit?)
    ebbe lehet belekötni, a tények magukért beszélnek.
    (a 9-10 közötti eltérések elég ritkán jönnek ki egy játék során, de az is általában a programozók lustaságának tudható be. nem, nem a particle system-ek, mert azok tényleg jobbak, hanem a többi, pl. postprocess dolgok)
    hogy a játék szar lesz vagy sem, azt biztos nem a grafikája fogja eldönteni. jelenleg viszont minden más csak spekuláció.
  • tehen_m
    "mondod átlagon felüli játék, és még nem is játszottál vele"
    Mert az jobb, hogy te nem is játszottál vele és fikázod?
  • tehen_m
    Nem render. Ennyi! Jelenleg nincs ennél jobb grafikájú játék.

"Képzeld a szimulátorok pont erre gyúrnak,"
    Ne legyél hülye! Ha annyira szim FPS kell akkor van más.(De azoknál is rengeteg hibva van...)
    Ez sci-fi szerűség.
  • Magiszter
    Szerintem ami marha jó a Crysisban az nem feltétlen a grafikája, bár meg kell hagyni hogy amit eddig mutattak az nagyon szép. Sose láttam még ilyen élethű dzsungelt.
    Ami szerintem jó lesz benne:
    - Menet közben állítható nano-ruha ami ha kell erősít, véd, gyorsít és amivel tuti hogy órákil elszórakozom: álcáz
    - Rombolható környezet. Azaz ha úgy hozza a helyzet ráboríthatok az ellenre egy fát, rálökhetek farönköket, vagy bezúzva egy ház tetejét rávetem magam.
    - Menet közben állítható kézifegyverek: Ha akarom rakok rá távcsövet, lézeres célzást, hangtompítüt, gránátvetőt. És ezt nem úgy érem el hogy minden funkcióra van nálam fegyver és egy egész raktárat cipelek a hátamon, hanem egy darabbal és bármikor kedvem szerít alakíthatom.
    - Szépen szimulált élővilág. A parton rákok rohangálnak, a fákról közeledtünkre elröppenek a madarak, a tengerben halak úszkálnak...
    - Több irányítható jármű: legalább 3 féle Jeep, 2 féle tank (amcsi, kínai) ezek különböző változatai. Motorcsónak (szintén több féle), és végül helikopter is. Ráadásnak minden járművet irányíthatunk belső nézetben és külső nézetben egyaránt.
    - Fejlett mesterséges inteligencia: Az ellenfelek fedezéket keresnek, csapatosan támadnak, meghallják a lépteid, meglátnak bizonyos távolságból. És elég furmányosan tudnak az életedre tőrni.
    -Újrajátszhatóság: Az események mindig random módon történnek. Ha rárontasz egy bázisra és erősítést hív, van amikor egy jeep jön katonákkal, van amikor a tengerről érkezik a felmentés.
    - Hatalmas játszható terület: Egy egész sziget áll rendelkezésre hogy bebarangoljuk. Sziklát mászunk, dzsungeltúrázunk, kelemesen úszkálunk a tengerben...
    - Lefagyott környezet: Bár még csak képek vannak erről, de iszonyatosan hangulatos lesz.

Így hírtelen ennyi olyan dolog jutott eszembe ami mind benne van a Crysisban. Jó.jó persze bizonyos mozzanatokkal már találkoztunk: FEAR: jó grafika+AI, HL2: csinos HEV ruha, Dzsungel: Far Cry, Járművek: ilyen is volt név nem ugrik be... De azt is vegyétek figyelembe hogy ez most mind egy helyen lesz egy játékban. Szerintem ez teszi a Crysis-t különlegessé. Ettől függetlenül ugyanúgy kiváncsi vagyok a BioShok-ra, Portal-ra, Alan Wake-re (erre jobban), Witcher-re, Hellgate: London-ra...

Lehet bele kötni a mondandómba...
  • STFU
    farcryban mar semmi atlagon feluli nincs, jopar eves :D nekem eddig minden atlagon felulinek nez ki a crysis ben, de en kertem, hogy mondjatok ti ilyen atlag fps jatekokat. hatha akkor megvaltozik a nezetem es nekem is csak csak atlag fpsnek nez majd ki. szal el vagyok tevedve ugy latom :(
  • Sanyix
    Nem mondtam hogy szar, csak azt hogy akár a szart is el lehet adni egyeseknek szép csomagolásban. pl te is ilyen vagy, láttál belőle pár trailert, és mert jó a grafikája azt mondod átlagon felüli játék, és még nem is játszottál vele. Áruld már mi átlagon felüli benne, vagy pl mi volt átlagon felüli a farcry-ban?
  • Sanyix
    Trailertől azt várom, hogy a játék grafikája látszódjon benne, nem egy 3dsmax/maya render.

"Állj be katonának. Go afganisztán. Ott nem csak a grafika lesz "szép"."

Ne legyél már hülye, nem kell ahhoz valóságban nyomni hogy valamennyire élethű legyen. Képzeld a szimulátorok pont erre gyúrnak, hogy élethűek legyenek virtuálisan :)
  • STFU
    jo, ha szerinted szar, akkor nem kell kiprobalni se. ott a jo oreg pacman. mit varnak azok akik beirjak, hogy szar? meghogy semmi ujitas, atlag fps. irjatok mar ilyen atlag fps jatekokat, par ilyennel en is eljatszanek
  • tehen_m
    "Ebből is sugárzik hogy milyen élethű lesz a játék :DDD"

Állj be katonának. Go afganisztán. Ott nem csak a grafika lesz "szép".

"rendervideokról az ingame videokra"

De a játékot még nem láttad.
    Trailertől mit vársz? Végigjátszás legyen rajta?
  • Sanyix
    Szép kép amikor a t-90-es mellett áll a csákó, miközben lő rá. Ebből is sugárzik hogy milyen élethű lesz a játék :DDD

De végre már látom átálltak a rendervideokról az ingame videokra, ami látszik is, így nem tűnik már olyan nagy durranásnak a grafikája sem, látszanak a hibák.

Egyébként elég szomorú, ha valaki kipróbálás nélkül a legjobb fps-nek kiáltja ki, csak mert úgy tűnik a trailerekből hogy jó a grafikája. Megyek is szedek kutyaszart, szépen becsomagolom, és eladom jó sok pénzért, a szép csomagolás úgy is elég sok embernek :D
  • Matyóhímzés
    Az hogy mennyire veri meg az összes FPS-t majd akkor fog kiderülni, ha játszottál vele. Felültetni a képzeletbeli trónra látatlanba köbö akkora hülyeség, mint leszarozni úgy, hogy nem is játszottál vele.
    Nekem nincs semmi bajom vele, de nagy valószínüséggel nem lesz különb, mint anno a Far Cry, szép grafika, 1-2 szórakoztató dolog, de ezek engem hosszú távon nem tudnak lekötni. Persze ez nem jelenti azt, hogy szar a játék, csak én nem szeretem ezt a stílust. Inkább várom az Alan Wake-et. :)
  • Tinman #25
    "ahhaa, szal te ezeket a jatekokat osszegyurod majd magadba es kapsz 1 crysis elmenyt"

Nem én kezdtem el feldarabolni a Crysisban található újításnak nevezett technológiákat ;-) Újítások az igaz, de én inkább egy következő lépcsőfoknak hívnám őket, tehát volt már hasonló.

"meg az inteligens ellenfelek"
    Élték az életüket, ha valami változás történt ami érintette az életüket, akkor bizony reagáltak.

"aztan lost planet grafikai megoldasait a cryengine 2 hoz hasonlitani."
    Nem olvastad az előzményeket? Senki ne állítsa, hogy nincs DX10-es játék, amikor van! Olyan ez mint anno a Fire Fight volt. Első Win95-ös DX5-ös játék... gyakorlatilag nem volt döbbenetes változás egy DOS-os lövöldözős játék és közte, de 1-2 technológiai újítás miatt, kellett neki a DX5.
    U.e. a Lost Planet... az első DX10-es játék és ha már itt tartunk sokkal, de sokkal több különbséget tud felmutatni az előző verzióhoz képest, mint anno a DX5-ös FF.

"a egy egeszet nezunk, akkor crysis ver minden eddigi fps-t."
    Ez így nem feltétlenül igaz.
    1. Még nem játszottuk végig, addig csak reménykedünk.
    2. Nálam az FPS trónon még mindig a Doom I és II ül. Egyszerűen azért mert azóta egyetlen egy FPS sem volt rám akkora hatással, mint a Doom első két része, pedig azt hiszem elmondhatom, hogy azok közé tartozom akik majdnem az összes PC-s FPS-t végigjátszották!

• cateran
    "en azert maradok a jatek kiprobalasanal......ha egy egeszet nezunk, akkor crysis ver minden eddigi fps-t."
    No, és ezt mégis honnan? Kipróbáltad?:D Vagy leszűrted a szép HD videókból? Akkor neked a szar is csokitorta, ha úgy reklámozzák?(félreértés ne essék, nem a Crysist szarozom, de hogy videókból valaki mindent leszűrjön....háááát:S:D)
  • STFU
    ahhaa, szal te ezeket a jatekokat osszegyurod majd magadba es kapsz 1 crysis elmenyt :D en azert maradok a jatek kiprobalasanal. bar ilyenek, hogy oblivionba mi volt a fenenagy interakcio a kornyezettel, a viragszedesen kivul? haaat, talan a ozike kergetes... meg az inteligens ellenfelek huhh. aztan lost planet grafikai megoldasait a cryengine 2 hoz hasonlitani. furcsa megkozlitesek, de megha talalnak jobb peldakat is dolgokra, ha egy egeszet nezunk, akkor crysis ver minden eddigi fps-t.
  • feamatar
    nyílt terepen már Far Cry AIja is többet tudott sztem mint modnjuk a HL2jé, ráadásul a Far Cryban nem lehetett bölcs kézfejre adott lövésekkel exitálásra bírni a célpontot. Szal ha ezeket áthozzák a Far Cryból faxa kis gáma lesz. Tudnak ezek AIt is írni
  • 1Obi1
    Nincs semmi bajom a játékkal, tényleg szépen néz ki.Én csak mondtam hogy nem akkora nagy durranás mint azt páran lefestik.Természetesen én is várom...
  • peterx
    Tuti ott fog virítani ez a gém a polcomon! :)
  • ginew
    nemcsak gép kell ehhez, még megis kell venni vmiből
  • Dj Xyberpunk
    hát azért a 100% lerombolható elemekkel én vitatkoznék, mert volt egyik 300mb os gameplay videón mikor a srác a yacht-ot próbálja vízretenni, eléggé furcsa, hogy sok helyen meg se sérül az a bizonyos tárgy amit próbált lőni (cölöpök)....intelligens ellenfelek, és brutál grafika :F.E.A.R. :)
  • Tinman #17
    XBox360 már hivatalosan is, "elqurtuk" kategória, van rá 3 használható cím, ebből 2 lesz PC-re is, így kiesett.

PS3-ra egyelőre semmi érdemleges nincs és cefet drága.

Wii, kb 2 hétig jó móka, aztán WTS

NDS az egyetlen amiből kettőt is vettem, mert a régi C64-es hangulatott picit visszahozta. Tartalmas, szórakoztató, és nagyon fun játékok vannak rá és nem is kevés! Persze jön rá tucatjával szemét is, de 1.5-2 havonta érkezik 1-1 kiváló játék.

Ezért írtam ezt le, mert egyszerűen nincs nagyon más amire érdemes lenne költeni, ha játszani akar az ember. Mellesleg egy okos vásárló, könnyen tud ütős gépet összehozni, ha akar.
  • Tinman #16
    Azért ne essünk át a ló tulsó oldalára sem.

"egyedi fegyvert melyik játékban tudtál eddig összerakni?"
    Everquest 2 :-D Max grafikán még az akkori X850XT PE kártyámon is erősen szaggatott, tehát nem volt egy randa gyerek.

"Hol voltak 100%-ban lerombolható világok? "
    Átvertek. 100%-ban NEM lesz lerombolható a Crysis terepe sem... örülhetünk ha 40%-ot kapunk. Mellesleg a Red Faction jeleskedett az ilyesmiben de ott is olyan 10-15%-ot mondanék.

"Hol láttál eddig DX10-es grafikát?"
    Lost Planet-ben. Persze bele lehet kötni, hogy kevés a DX10-es effekt benne, de én toltam DX9-ben és DX10-ben és azért szép kis különbségeket láttam 1-1 helyen.

"Hol kerülhettél ennyire élethű interakcióba a játék világával?"
    Oblivion jeleskedett ebben... bízom benne, hogy a Crysis köröket/karikáta ver majd rá e tekintetben is.

"Hol láttál egyedi módon viselkedő intelligens ellenfeleket?"
    HL-!1!, Oblivion.

• Tinman #15
    A Far Cry is remek játék volt, szemetgyönyörködtető grafikával és FPS létére jó hosszúra sikeredett.
    Egyébként van az embernek olyan hangulata, amikor nem akar tudni a külvilágról és nekem elhiheted, hogy a Far Cry-ban számtalanszor voltam úgy, hogy csak úgy voltam benne... nem harcoltam, nem lövöldöztem csak néztem a tájat, mászkáltam a parton, elúsztam 1-1 távoli szigetig.
    Órákat voltam így a Far Cry-al, jó néha egy kicsit egy virtuális világban nézelődni :-)
  • kow83
    Hát ez 'komoly' érv, hogy a növényzetnek nincs olyan teste, mint a valóságban. Tényleg textúra, de amit lehetett kihozak belőle. Kb. olyan ez, mint azt mondani, hogy egy tükörpolírozás nélküli Ferrarit vezetni már nem is élvezet ;)

Szerintem más bajod van a játékkal, mert ez komolytalan érv.
  • ldavid
    textura? akkor hogy mozdulnak/törnek el a lövésektől?
  • 1Obi1
    Hát pl a falevelek és a növényzet is csak texturaként léteznek, és túl sok mindenre erőltetik rá a Bump Mapping-et(nem is beszélve a sok ismétlődő textúráról).
    És igen, az összes eddig megjelent videót láttam - beleértve a hd-kat is.
  • CyrSyS
    Mihez képest nincs durva grafikája? Eddig a legütősebb játékgrafika amit láttam.
  • kow83
    Hulladék szar lesz :D
    http://www.gamespot.com/video/931665/6168351/crysis-official-trailer-5
  • kow83
    1Obi1: Láttál már HD videókat róla?

Matyóhímzés: egyedi fegyvert melyik játékban tudtál eddig összerakni? Hol voltak 100%-ban lerombolható világok? Hol láttál eddig DX10-es grafikát? Hol kerülhettél ennyire élethű interakcióba a játék világával? Hol láttál egyedi módon viselkedő intelligens ellenfeleket?
  • 1Obi1
    Hát nemtudom..Annyira durva grafikája nincsen, mint ahogy beharangozták.Még jó hogy X360-at vettem új gép helyett, fele annyiba se került.
  • Picizöldfül
    Amit eddig a videókból láttam az télleg az államat keresem kategória...de csak egy darabig.. Tudom hogy baszott jó grajfa van meg fizikája,de kb ennyi is amit láttam. Videókban kb NO AI van,egyszerűen odamennek az emberek a fegyver elé és csak lelövöd őket szépen. Ezért kéne venni több száz ezer forintért venni gépet??? KÖSZ NEM! Inkább várok 1-2 évet és talán akkor ha már lejjebb mennek az árak
  • ldavid
    a Far Cry után? szerintem már a bejelentéskor feltűnt mindenkinek a neve

amúgy a grafika tényleg ver mindent, meg a nanosuit is jó 5let, de nem hinném hogy fogok vele játszani.. talán ha jövőre lesz egy jó gépem
  • Matyóhímzés
    Az a baj, hogy az emberek egy játék minőségét 90%-ban a grafika mijenségéből állapítják meg. Hiába csili-vili kívülről, ha nincs semmi belső tartalom, meg hangulat. Én nem vagyok annyira elájulva a crysis-től, szép persze, de ezen kívül zéró újitás van benne, mész oszt' gyaksz, ami persze élvezetes is tud lenni (ha nem 2,3 FPS-t produkál a géped), de magával a grafikával szerintem nem lehet hosszú távon élvezetes játékot csinálni.