S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Merre találom a gyógyító relikviát?
Mr_no_NaMe
A Vintar gyengébb mint az AK?? Azt hogy? A sima Stalkerben a Vintar top3-as erõsségû fegyó volt. Ennyire legyengítették volna? :S
Pedig a kedvenc csúzlim 😞
w77d
kifosztani lehet hullákat...

Énvagyokazapád
lehet lopni a játékban?
vmi faq nincs esetleg? semmi eligazítást nem kaptam a játék elején

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

Énvagyokazapád
én nem találom 😊

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

w77d
bocsi, viszzaolvasok..

Minden 2. kérdés ez, ezért érdemes lenne visszaolvasni kicsit.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

w77d
most kerültem valami kordon nevezetû helyre ahol állandóan lekaszálnak. és mellesleg kurva sötét is van azt sem látom hol vannak 😄

Lehet szerezni - szintén a stalkerektõl. Vintaros stalkereket kell legyakni érte. ^^

Obokan + pso-1 + silencer pont megteszi. Ez már a játék elején elérhetõ. Késõbb lesz még Vintar meg SVD, de attól még messze vagy.

Hali!

Én a történetben most a Vörös Erdõnél járok,csatlakoztam a Szolgálathoz,és már egy ideje egy tuningolt Vintar BC-vel nyomom(hangtompitós sniper),alapból 10 es a tárkapacitása,kicsit gyengébb a sebzése mint az AK-nak,viszont halál pontos!Már a Kordonban lévõ stalkerek között is lesz egy-kettõ aki ien fegyóval nyomul,csak arra felé még nem kapsz hozzávaló skulókat!

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

w77d
valami értelmes fegyvert hol tudok szerezni? igazából egy messzire pontosan célzó fegyver kéne, de hondolom sniper nincs a játékban. Most még csak pisztolyom és shotgunom van, sehol sem találok mást..

Szar helyen passzolod el. A mocsárban pl. érdemes fegyvert eladni, meg a konyhás 100% árban veszi be a kajákat (legjobb ár/súly: konzerv + vodka). Sidorovichnál meg luxusprofit nélkül, listaáron lehet venni konzervet + vodkát (mást nem). Érdemes ebbe fektetni a lóvét, mert a mocsárban bármikor eladod ugyanannyiért. Ez pl. akkor jó ha a banditákkal akarsz haverkodni akik ellopják a pénzedet. Így nincs mit. EÜ csomag vételére legjobb a stalker bázis kereskedõje, ott csak +50% felárral adja, nem +100%-on, mint az átlag.

A legjobb pénzkereset a kordon katonai bázis legyakása, cuccok eladása a mocsárban. Mindez már a játék elején elérhetõ. Itt beszerezhetsz magadnak fasza obokant, meg sok katonai eü csomagot. Kordonban a keleti kijáraton (alagút) gyorsan eljuthatsz a freedom bázisra (nem kötelezõ a garbaget útba ejteni), ahol vehetsz hangtompítót és szkópot (ha még nem loptad el a mocsárban a javítótól) a kaládra. Így már végig is nyomhatod a játékot.

270? Obokant 1200-ért vesz át a mocsári kereskedõ. 1 fordulóval 25 rongyot szoktam kaszálni. Ugyanitt az artikat is kb 80%-os áron veszik be. 4 rugósért ad kb. 3.2k-t. Már vagy 500k-t összeszedtem kordonban.

bakvarnyu
akkor jol elbasztam én olyat nem találtam, na majd 2010-ben ha újrajátszom <#vigyor1>

bakvarnyu
http://www.youtube.com/watch?v=jAYU48dyI0k
itt van egy fasza detektor, ugorj el érte.

w77d
tudsz screenshotot mutatni róla hogy hogy néz ki az anomália? még nagyon a játék elején vagyok, csak mondta a gameben valaki, hogy elõttem vannak anomáliák. A mocsárban ilyen robbanó légõrvényeken vagy micsodákon kívül semmit nem találtam...

Fogod a keszuleket, kinyitod, a legelso az nagyon szar, az semmire nem jo, az 1000 rubeles mar jo, kinyitod, es szepen lassan mesz az anomalia fele, ha elkezd jelezi abban az anomaliaban van cucc, az iranyat is kijelzi, fordulj abba az iranyba amit jelez es nagyon lassan menj bele, egy ide utab a labad ele fogja dobni az anomalia a relikviat, kapd fel, es fordult majd es kifele onnan. :-)
w77d
mik azok az anomáliák? a játékban azt mondják, hogy lehet bennük tárgyakat találni. hogy?

? Csak ossze kell szedni a gyogyito relikviat es soha tobbet nem kell kotsze, gyogyszer....nem ertelek, az elejen kellenek azok egy kis ideig.
Felvettem egy melékküldit a kordonnál melyben egy fazonnak kell mágikus vodkát szereznem egy rejtekhelyrõl a relytekhelyhez eljutottam a pálya szélén egy mozdony a vasúti töltés mellett, de a pontos helyét a rejtekhelynek egyáltalán nem találom. Plz help.
bakvarnyu
A relikvia eladás yantarba az jo otlet csak abbol meg eleg keves van

bakvarnyu
En leggyengebben nyomtam de megis allando kotszer-gyogyszerhiany volt afolyamatos harc miatt szoval kajaval kellett kipotolni ugyhogy annyira nem jo otlet.

Depridol
tényleg jó tipp a kaja eladás😄 azért a vodkát se hagyjuk ki😄

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

Ja még annyit,h a kaján érdemes gondolkodni. Itt nem kell állandóan zabálni, nem leszel éhes sosem, az életerõt növeli csak,de azt lehet mással is, meg vissza is nõ magától szóval a kaját lehet eladni. Azt viszont maximum áron veszi meg a bár-os mindenhol! A konzerv 100-at ér, érdemes minden talált konzervet eladni mert jó pénzt adnak érte a kocsmárosok.
Még egy ráadás ha el akarsz adni egy fegyverbõl 1 kivételével mindet, ami nálad van (a megmaradót használnád a továbbiakban+tuningolnád), akkor eladáskor egyenként add oda neki és azt tartsd meg, ami a legtöbbet ér, az van a legjobb állapotban és ha azt akarod max.-ra javítani, sok lóvét tudsz megspórolni, mintha egy jobban leamortizálódottat növelnél.
Szia!

A fegyverekért kapott összeg minden esetben szánalmas, egy kirívó esetet találtam, a fosztogatós kereskedõt. Az kb: hulladék árban vesz át mindent (4-5 RU)
A fegyvereknek van állapot kijelzõje is (ha ráviszed az egeret az inventoryban, akkor az egyik csík az) és ez is befolyásolja az árát. Pld. egy AK full jó állapotban kb: 270 RU, míg lerongyolódva 150-200, de semmiképpen nem a teljes összeget kapod érte.
Két dolog miatt van így megcsinálva:
1. Érezd milyen szemétláda dolog a kapitalizmus (ukrán módra), szemét pénzéhes kereskedõkbõl áll a Zóna, mindent baromi olcsón akarnak megvenni, de te persze az értékéhez képest csak többért tudod megvenni. 😞
2. Mivel a játék tele van a hullák elhullott fegyvereivel kb: 15 percnyi játékkal meg tudnál gazdagodni, fõleg a késõbbi pályákon, mikor egyes csúzlik 10-12 ezreket is érnek, te meg akár 70-80 kg-ot is tudsz majd cipelni SEVA suitban + súly limit emelõ relikviákkal.. Az meg elveszi a dolog lényegét,h küzdj a túlélésért ! 😊
Ehhez még annyit tennék hozzá,h nem érdemes egy zsákmányolt fegyvert fel javítani a max.-ra aztán eladni mert az is totális anyagi bukás, csak add el úgy ahogy van, ér amennyit ér.

Relikviáknál van némi fény az alagút végén, mert Yantarban a tudós Szaharov majdnem a teljes értékét fizeti érte (pénze van, de segg hülye ha kereskedni kell...tudós), minden más kereskedõ kb: a felét adja érte annak, amit ér.

Relikviák megtalálásához adok egy linket, sokat segít.

http://stalker.heroesradio.com/Forum/viewforum.php?f=11

Itt a legelsõ topic-ban valaki szépen leírta,h mi és hol található, de érdemes a többi topic hozzászólásait is átnézni, mert sok jó dolgot írnak ezek a külföldi játékosok.

Nem minden anomália rejt magában relikviát, az elõbbi link segíteni fog ebben.
Asszem kimerítõ választ tudtam adni... 😊
ha visszalapozom be vannak szúrva a térképek a relikviákról.

A kereskedõk genyák, és szarul vásárolnak.. ez van

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Sziasztok!
egy olyankerdesem lenne, hogy hogy tudnek sok penzt osszeszedi?
van egy barmilyen fegyverem, annak ha inventoryba megneyem az arat, monjuk 5000, de a kereskedonel meg alig akar adni erte 350-et...
mit csinalok rosszul?
relikvianal hasonlo. vagy rossz helyen akarom eladni, a rossz embernel?

esetleg van vmi terkep, hogy hol talalhatok relikviakat?
felszedtem egy led-es vagy milyen detektort, hiaba megyek kozel az anomailakhoz, meg se pittyen, a kijelzoen semmi jel

Nálam az 1.5.05 tökéletes eddig. A szeméttelepen vagyok éppen. Bár nekem az orosz 1.5.00-val sem volt bajom.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Helló valaki meg tudja mondani hogy ha szolgálattal vagyok, van egy olyan küldi, hogy nyírjam ki a freedom bázisát akkor mi a jutalom érdemes megcsinálni?

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Érdemes még patchekre várni?
Nem kell belepni sehova, a Dutys csavo ad idonkent a barlangban Red Forestben es a jantari tudosnal is lehet kapni.
akkor passz..

én beléptem, és azonnal tele volt a kereskedõ minden jóval..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

az elõttelévõ feladatot megcsináltad? (fogni a rádióadást a víztoronyban?)...utána vissza kell menni az erdészhez és odaadni neki az iránytû-relikviát? ... majd vissza a raktártelepre, megint beszélni a faluban a stalkerokkal, akik fõnöke leadja a drótot, hogy mész segíteni (???) ... mindent megcsináltál?
amikor a toronyban vagy és átszeretnéd kapcsolni a fõkapcsolót, akkor már nincs senki ellenség a táborban? (bal felsõ sarokban láthatod ha igen)...mindenkit ki kell nyírni, csak utána tudod átkapcsolni

ha mindent megcsináltál és ellenség sincs már, csak egy megoldás maradt: vágd ki a gépedet az ablakon <#eplus2>
TOMSILENT
Császtok!
Az a gondom/bajom hogy en a szinkronos 1.5.3-al tolom,és amikor át kell
mennem Agropeomba akkor az egész játék elkezd akadozni bugokat csinálni!
Valami tipp:? Így nem tudom vegig vinni 😞

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Nem tudok.. már tag vagyok és küldetést sem ad a szolgálatosok fõnöke..

a feladat is végig a zsoldosokra mutatott,de amikor kérdi a fõnök h tudok-é má valamit a barátjairól akk csak azt tom neki mondani,h "még nem"...

nem,pedig probáltam...

broman191
Nem tudod megrántani a kart? -.-''

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Hiába...kiírtottam az egész telepet,felmásztam a toronyba,és semmi.van a tetején egy kis konzol,de nem tok vele semmit se csinálni.

broman191
Õk nem mennek veled, menj egyedül.^^

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Helló!
Olyan problem jött elõ h amikor a Katonai raktártelepen beszélni kéne a zsoldosokkal h lerohanjuk a telepet,a rádióadóért.Nah de nem bírom a zsoldosokat rávenni h jöjjenek...beszéltem az erdésszel,stb...nem tom mit tegyek...pls help!

TOMSILENT
Császtok!
Az a gondom/bajom hogy en a szinkronos 1.5.3-al tolom,és amikor át kell
mennem Agropeomba akkor az egész játék elkezd akadozni bugokat csinálni!
Valami tipp:? Így nem tudom vegig menni 😞

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Kösz, már látom.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

a térkép mutatja, hogy hova szaladj be és várd meg a kisugárzás végét
(utána a varjukat összeszedheted)
a következõ rész Moszkvában fog játszódni ... egyik kisugárzáskor Lenin fel fog támadni a Vöröstéren (hiszen Lenin él, élt és élni fog)

ha pedig egy mutáns anyadisznót fogsz lelõni, akkor sok-sok kismalac fog elõjönni a belébõl

negyedik rész pedig majd Bajkonurból indul és Gagarinnal (+bónusz pályán: Farkas Bercivel) fogunk kûzdeni a kozmoszban

<#violent><#guluszem1>
<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>
Légyszi valaki mondja el már h a játék mit ért elrejtõzködésnek, amikor jön a kisülés v mi.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

Az a baj, hogy lövöd mindennel, csak nem azzal, amivel kell...

Nem megölni kell, hanem a gauss puskával lelõni róla a védelmét. Az a az "elektromos anomália" a pszi védelme, amit a kezedbe nyomott gauss prototipus képes lebontani. A jobb felsõ sarokban lévõ piros csík hossza mutatja, hol tartasz...[/spolier]

okés én ma sajna nem leszek de majd egyeztetünk,egyébként tegnap próbáztuk a szervert ketten nagyon fasza volt.jó lenne ha lennénk vagy 6-an és tudnánk csapatban nyomni.

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Depridol
jövök😄

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]