S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hordd fel a cuccot az alagútba, aztán majd érte mész, oda nem lõ be a géppityu

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Úgy is hogy 50-60kg a max súly amit elbír? egyszerre? 😊
OFF.

Neked tényleg komoly elmebeli problémáid vannak. Azzal kezdted hogy tudod mit jelentenek ezek a rövidítések amiket mások is tudnak. Akkor mi bajod van azzal hogy rövidítéseket használok? Belekötni másokba ész nélkül ilyesmi? Velem ne kezdj ki, keress hozzád hasonló korú és értelmi képességû egyedet, és kötekedj azzal. Persze ilyet nem fogsz találni.
Ráadásul látom hogy 2x is válaszoltál ugyanarra az üzenetemre, tehát már a memóriáddal is gondok vannak. Az nvidiás kérdésedre (hõzöngésedre? öklendezésedre? Böfögésedre?) annyit hogy nézz utána a DX10.1-nek, hogy ott szinte minimális sebességveszteséggel kapnánk AA-t, amit ez az nvidia támogatású játék nyilván nem preferál.
Kordonban délen van egy katonai bázis, azt kifosztod és eladsz mindent a mocsárban levõ kereskedõnek.
Mr_no_NaMe
Ti hogy csináljátok, hogy meggazdagodtok már a kordonban? Nekem 1-2 óra játék után is csak 9-10k jön össze, nem hogy 300k...
szerintem az sugárfertõzés, próbálj az úton maradni, jobbra látod a fegyver tár felett a 4 ikont ami valamilyen kisugárzást jelöl, ha sugárfertõzés innod kell vodkát vagy sugárzás elleni drogot

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Narxis
Miért halok meg amikor az outpost közelébe kerülök? Nem hiszem, hogy lelõnek, valami anomália lehet, de nem látom, csak megy le az életem. 😄 Dobáltam a csavarokat.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

czky
Hajrá!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Narxis
szavasztok! mindjá gamélok a játékkal<#finom>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ja egyébként meg ami van a fejlesztõnél olyan hogy piros arra nincs elég pénzem? vagy nem tudja fejleszteni? mert nem ir semmi ilyesmit csak nem lehet fejleszteni

Valaki írta hogy a seva suitot valahol maxra lehet fejleszteni, hol van ez pontosan mert nem értettem tisztán

nvidia?
mi baj már megint az nvidiával?

és hogy az AI nem tökéletes? ... hát mi akkor neked a megfelelõ? csak nem a tetris? <#mf1>
a két fõ katonai tábor között úgy lehet ingázni a frakciótagságok között, hogy közben mindig újra be kell állni stalkernak a kordon bázisnál
a stalkerok mindkét ellenséges katonai csapattal semleges viszonyban vannak
mint már mondtam a játék végefelé, amikor elkezdõdik a frakció-háború
(ez az esemény akkor következik be, ha vöröserdõ után, a Limanszkba vezetõ hídtól visszafordulsz és újra végigjárva a pályákat véglegesen beállsz valamelyik csapatba), na ekkor kezdõdik a háború és ahogy haladsz agroprom felé, ismét megkapod a feladatot, hogy foglald el a raktárt ... nos, ha a környezõ pontokat szép sorban elfoglalod, az agroprom felé vezetõ út is a csapatodé és akkor foglalod el a raktárt, akkor igen is jönnek a stalkerek és szépen elfoglalják azt

nekem legalább is így történt
nem akarok okosabb lenni ... amúgy a mondás úgy van:

"ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna"

<#duhos2><#action>

azért ha jobban kifejtetted volna a betûkirakós AA-AI kódjaidat, akkor biztos lehetne róla beszélgetni

így csak okoskodásnak tûnik a dolog, amire nekem is van egy mondásom ... íme:

"hülye ember okoskodik, míg a bölcs hülyéskedik"

de hogy nyugodtan aludj pubikám: igazad van <#nyes>
Doki17
Hát én nem tudom mi van ezekkel de az istenért se akarnak jönni elfoglalni a bázis, az összes fosztogatót kinyírtam ami a szemétdombon, de amint eljövök azonnal ott terem 20-30 ember, az a poén az egészbe, hogy a vezetõ csávó el is visz oda a raktárba csak hogy amint oda lerak azonnal körbe vesz vagy 30 bandita, meg hiába foglaltam már el vagy 4x akkor se kapok semmi féle SEVA ruhát csak kemény 500 rubelt. Erre mondjál vmit mit csinálok rosszul.

Hát ha nem teszed ezt a hozzászólást okosabb maradtál volna 😊
AA=élsimítás, AI=mesterséges intelligencia

nem tudom hol az összefüggés, talán mind a kettõ a processzort használja és így hatással lehetnek egymásra (?!)

de hát kérem én csak egy felhasználó vagyok <#nemtudom>

tök mindegy hogyan fikázzuk az egyes termékeket, akkor is ma éppen piacon lévõ játékok között (fõleg ebben a mûfajban) a top10 dobogósa ez a game
mivel mindenki lusta visszatekerni, vagy rossz az egérgörgõjük, így fissítésül elõrehoztam a térképeket

itt láthatjátok BRAMI üzenetében, amire most válaszoltam
Marha jó grafikája van ennek DX10 alatt legalábbis. Kár hogy az nvidia miatt nincs értékelhetõ AA. Az AI nem rossz de egyáltalán nem tökéletes 😊
jobban mondva ha konkrét dx10 nem is jön elõ az xp alatt, azért a beállításoknál van egy úgynevezett továbbfejlesztett valami, de ezt mindenki látja a panelon
vista alatt van még egy állítási lehetõség, ami a dx10-re vonatkozik

de megnyugtatásul mondom: nem sok különbség van a kettõ között

szerintem alapból tök jó a grafikája a játéknak és igaz nem crysis, de be kell látni abban a játékban is csak a háttérképek kidolgozottabbak

itt a stalkerban viszont a fényhatások sokkal állatabbak, a hangokról nem is beszélve
amúgy a frakcióháborúban sokszor nem jönnek a csapattársaid addig, amíg jó elõre nem pucolod ki elõttük az utat
stalkerek már csak a frakcióháború alatt foglalják el a fosztogatók raktárát a szemétdombon, ha persze elõtte kipucolod és vársz addig, amig odajönnek
természetesen elõtte az összes környezõ stratégiai pontot el kell foglalnod, különben nem jönnek a tieid és a fosztogatók visszatermelõdnek
relikviák egyes anomáliákban fejlõdnek, vagy ha úgy tetszik egyik-másik anomália rejt magában egy-egy relikviát
alapból nem látszanak, csak ha elég közel mész hozzájuk ... egyszer csak elõugranak a nagy semmibõl
relikviát tartalmazó anomáliáknak más a hangjuk, ha jól odafigyelsz a játékra
relikviák megszerzése legtöbbször sérüléssel jár, ha rossz irányból közelíted meg, akkor pedig tuti halál (érdemes elõttem menteni az állást)
alapdetektor csak hanggal jelez és a középen lévõ kapszula világításával

másodikgenerációs detektor már a hely irányát is mutatja nagyjából

a legjobb viszont a pontos helyet is mutatja

ilyen legjobb detektort találhatsz rögtön az ingoványban, a pda-on bal felsõ sarokban van egy leszakadt vasúti híd
ha átmész a híd alatt, az egyik (hátsó) kisiklott vagon alatt van egy barlangbejárat
ha bemész, a bal hátsó sarokban van félig a falnak támasztva egy matrac, aminek a jobb oldalán a sarokban a matrac alatt van egy szupi detektor (nehéz felvenni, de ott van)
ahogy megfordulsz, a vödör tetején megfogsz látni egy "gravi" relikviát, ami gyengít 3 sugárzást, de javít 20 kilót

lentebb, azaz visszaolvasva találhattok pontos térképeket a relikviák megszerzésének helyeirõl és errõl a detektornak a megszerzésérõl is van video
érdemes egy kicsit visszaolvasgatni !!!
majdnem igaz ez a monitorelhelyezés, de ha elég modern a cuccos és tükrözõdésmentes a képernyõje, akkor nem számít ha szembõl jön a fény
<#vigyor1>
xp-n nincs dx10
Az anomáliák nem termelõdnek ujra ? Blow out-ot spontán generálja a játék ? Melyik pályán a legtöbb a Blow out ?
Nem azt mondtam,h elsõre haszontalan.... 😊
Akkor az már, ha a késõbbiekben újra megkapod feladatként, mint ahogy a másik srác írta is,h már 6x kiírtotta a területet...nem kapsz te sem 6x SEVA suitot érte ! 😊

Egyébként meg nem szabad a játék elején egybõl kiírtani õket. Akkor még nem ellenségeid ott a gyártelepen és akkor a fejlesztõjük max.-ra fejleszti a SEVA-t, amit más muki nem tud! Legalábbis a páncélos védelmet nekem másik nem volt hajlandó megcsinálni.
Mondhatjuk,h rejtik bár sokszor nem pont a közepükön van, hanem több anomália közötti területen, ahová csak egy bizonyos irányt követve jutsz be sértetlenül (na nem mindig). Ha látszólag összefüggõ az anomáliák száma, akkor vegyél elõ csavart (6-os gomb) és dobáld, de közben legyen nyitva az érzékelõ. Próbálj közelebb jutni a cucchoz...alapból vizuálisan ebben a részben nem látod az relikviákat csak akkor ha kb: már 1m-re vagy tõle. De nem 1 helyben áll és vár,h összeszedd, hanem "táncol" körbe-körbe fittyet hányva az anomáliákra, úgyhogy ésszel kell utána nyargalni, mert hajlamos az ember vérszemet kapni ha feltûnik! 😊

Ja és természetesen nem minden anomália rejt relikviát! Pályánkéént 3-4 db van összesen, van hogy kettõ 1 helyen.
Megközelíted az anomáliát, elõveszed a detektort, és az kijelzi, merre van az artifact. Odamész, erre megjelenik az addig láthatatlan relikvia és fölszeded.

Egyes relikviák nem jelennek meg, hiába állsz mellettük a detektorral a kezedben, ez bug.

Haszontalan? A szemétdombi fosztogató bázis elfoglalásáért én a stalkerek kordoni bázisán az árustól egy ingyen SEVA suitot és egy -6 rados relikviát kaptam jutalmul. Enyhén szólva nem haszontalan.

w77d
és ezek az anomáliák rejtik a relikviákat? de hogy? nem vágom... ezek ilyen villámló gömbök meg hasonlók, ha közel megyek hozzájuk akkor megsebeznek, nem látok semmi relikviát...

Ez azért van, mert elõtte fejleszteni kell a fegyvereket, hogy rá lehessen tenni a távcsövet. A csõ alatti gránátvetõvel ugyanez lesz a helyzet.

Azt mondjuk baromira nem értem, hogy az M4-est miért kell fejleszteni a távcsõ és a gránátvetõ felcsatolása elõtt. Gyárilag vannak rajta szereléksínek ebbõl a célból. Mint ahogy a PSO-1 is alapból felmegy bármilyen AK-ra.

Mert ha megcsinálod, akkor lesz 1 újabb sárga karikád a pda-don meg 1 új feladat,h vedd fel a jutalmad. Még azt is írja a pda,h mennyi RU-t fogsz kapni jutalomként
Szerintem meg egy gyatra kisérlet arra,h a programozók megmutassák: folyik az élet körülötted...
A gond az,h ez az elsõ részben jobban sikerült nekik. Egyébként abban a részben is voltak ilyen jellegû küldetések pont a Szemétdombon. Nem bug ez szvsz. Ez pont nem! 😊
Doki17
De akkor mégis mi értelme van elfoglalni, minek kapom meg feladatba?

Nem. Nálam se költöztek be. Ez egy bug a játékban.

Nem. Amikor arra jársz v. 1 pályányira vagy tõle, mindig bedobja feladatnak,h vedd vissza tõlük...pénz jár érte a kordonban, haszontalan.

Lényege csak akkor van ha szeretnéd a SEVA suitodat max.-ra fejleszteni... 😊
a szeméttelepen a raktárt elfoglaltam vagy hatszor, mindíg visszatelepednek a fosztogatók..

nem költöznek be a stalkerek?

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Attól függ,h melyik kütyü van a kezedben...ha a legelsõ, akkor az nem mutat semmit mert ultra gagyi kis hatótávval. Ha egy relikvia közelévbe kerülsz, akkor két dolgot csinál.
1. Elkezd villogni mint egy rövid fénycsõ
2. Pittyeg amikor villog

Mindkettõt egyre gyorsabban, egyre intenzivebben ha közeledsz a relikviához ill. egyre elhallóbban, lassabban ha rossz felé mész

A 2. kütyü is ennyit tesz sacper csak nagyobb a hatótáv és nagyjából mutatja az irányt,h mégis merre indulj el

A 3. kütyü meg már csak egy radarral rendelkezik, melyen egy pont pontosan mutatja,h hol is van a cucc, no meg ez "lát" a leg messzebbre (kb: 20 lépés ez).
TV-t, monitort nem úgy helyezünk el a lakásban,h az ablakkal szembe legyen, hanem annak háttal...szerintem ez alap. 😊

Viccet félretéve, a kérdésedre válaszolva nincs rá kód, sõt bizonyos feladatokat eleve csak akkor kapsz meg ha éjszaka van ill. a szeméttelepen van kereskedõ, aki csaj éjjel veszi elõ az értékesebb portékáját, de ezt kb: tegnap írta le valaki...
w77d
tehát ha elõveszem már nyitva is van??? nem értem akkor hogy hogy mutatja a relikviát, én semmit sem veszek észre....

Doki17
Alapértelmezettként az O betûvel tudod elõvenni ha pl. pisztoly vagy kés van a kezedben.

Énvagyokazapád
o betû? :o

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

w77d
a detektort hogy tudom kinyitni? írja a leírás, hogy akkor mutatja a relikviákat, ha nyitva van, de nem tudom mivel kell...

Énvagyokazapád
éjszakát át tudom lépni vmi kóddal? csak azért mert pl ha rásüt a nap a moncsira nem látok semmit, aztán csak este tolnám éjszaka a játékban.

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

Itt elõlehet hozni XP-n a DirectX 10-es effekteket mint a Crysisba ? vagy ebbe tényleg igazi DirectX10et építettek be?

Énvagyokazapád
köszi

APA!
Amúgy véleményem szerint a játék elején még tök fölösleges a távcsõ megléte és használata (valószínû Te is az ingovány egyik tornyában találtad)
Nyugodtan ad el az adandó alkalommal, ha a késõbbiekben már a játék is megkívánná, fogsz találni eleget, árulják is a kereskedõk és milliót leszerelhetsz majd az általad megölt emberek fegyvereirõl
Komolyabb fegyveren alapból van kukker, a normál rohamfegyverek meg mechanikai javítások nélkül szart sem érnek, minek rá a távcsõ