S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi.
PSN ID: Lord_Mortanius
Fegyver témára visszatérve,szerintem ez az FT 200M nem valami nagy szám
Van egy ilyen hozzászólás és ebbõl gondoltam, hogy megkapom hamarabb is.
Ha korábban mész oda, arra vonatkozik a 4270-es hozzászólás. Szerencséd van... 😊
Fejleszteni nem lehet, mert onnan ugye már nincs visszaút. Emiatt pontatlanabb mint az akkor a hátizsákodban lévõ tuningolt saját fegyvereid, ellenben addigra már nem sok lõszered marad, úgyhogy érdemes egy dejlesztett TSR-ben használni rövid 3-as sorozatokban az 5.56-os skullót mint az FT200-ban, ami csak elpazarolja.
Az ott egy halálcsapda.
Nézd meg légyszíves a 4270. hozzászólást. Ott leírtam már,h mi itt a helyzet...
A lényeg,h úgy oldották meg a játék készítõi,h ne végégrohanva a pályákon, egybõl megszerezhesd a -6-os sugárzás relikviát.
Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.
Az,h mindig ugyanazt, az már annyira azért nem. Nekem Night Star-ból 3-at sikerült összeszedni.
Igazából az fix,h hol van relikvia és az is,h adott helyen milyen jellegût találsz. Ám mivel minden fajtából 3 féle erõsségû van, az szokott változni.
Egy angol fúrumon felvetette egy muki,h ha már kellõképpen elõre jutott a játékban és már 2. és 3. szintû relikviák vannak az adott pályán, akkor szerinte abban az esetben van nagyobb esélyed a 3. szintû változatot fellellni, ha azon a területen akkor jársz elõször! Ha már elmentél arról a pályáról majd késõbb visszatérsz, lehet,h már csak a 2. szintû változatot tudod fellelni. Én ebben láttam rációt és akármit is kellett csinálnom a történetben ha új pályára érkeztem én mindig összeszedtem legelõször ott minden fellelhetõ relikviát. Lehet,h ennek köszönhetõ,h alig volt a játék során 2. szintû relikviám, ellenben volt 3db -6 sugárzásos vagy épp egyszerre 2 +6-os élket erõ visszanövelõ...szóval lehet benne valami.
De nem kell izgulni, mert vannak szép számmal fix relikviák is, tehát a játék során tuti mindenki összeszed pld. 2 db -6-os sugárzásost (több nem is kell), szóval csak emiatt ne érdemes újra kezdeni a gémet.
Valaki, vállalkozó szellemû mondjuk a legelsõ Vörös Erdõbe lépés elõtt menthetne egyet és többször is összeszedegethetné a relikviákat majd úgy is,h nem szedi össze, csak elmegy arról a területrõl egy másikra majd visszajön és úgy. Lehet,h érdekes tapasztalatokat oszthatna meg a nagyérdemûvel...
A kijelentésed viszont értelmét veszti ha Kordonban közvetlenül A Sidorovics és a Stalkerek feluja "feletti" részen oda mész a relikviáért. Na ott aztán nagyon nem mind1,h hová lépsz, mert annyira közel vannak egymáshoz az anomáliák,h csak a csavarral tudod meghatározni,h hol van köztük egy szûk rész. MEglehetõsen lineárisan tudsz ott közlekedni, áadásul van csúnya méretû sugárzás is.
Ha forgószél anomáliákba botlassz, nem mindig egyértelmûen meghatározható,h hol is van a közepük, mert a sok össze-vissza repkedõ falevél (nem feltétlenül egy anomália körül) össze zavar.
Na meg a csavar-nak története van.
Nem ok nélkül lehet azt dobálni...
Ha valaki van annyira törzsgyökeres STALKER fan,h megnézi azt a kb: '72-ben készült orosz filmet, ami a Zónáról szól (ott nincs sugárzás meg csernobil, csak anomáliák,stalkerek és csavarok), akkor megérti,h mi miért van.
Ezek az ukrán fiúk, akik a játékot készítették nem az ujjukból szopták ki az ötletet csak felhasználták hozzá a saját hazájukban történt világméretû katasztrófát. Lám, így is lehet pénzt csinálni....
pontosabban CSAK éjszakai csillagot mindenhol.. <#idiota>#idiota>
van már 4 😊
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Pedig eszembe jutott, hogy megsebesültem, használtam is kötszert, de akkor tuti sugárzást is kaptam. 😞 Az úton alig lehet kerülgetni az anomáliákat. Vagyis nem könnyû.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
-Ezek a mai fiatalok... 😊
-?
-Vagy nagyon bátrak, vagy nagyon meggondolatlanok ez pedig itt a Zónában egyenlõ a biztos halállal. Szerencse vadászok, kik a gyors meggazdagodás reményében jönnek ide, majd olyan gyorsan el is tûnnek a Zóna halálos útvesztõiben. Igaz Szerjózsa ?
- Da
😊
Megnéztem. A gázmaszk +3 ad a védelemhez, ami így nem 37, hanem 40. Hûha!
Akkor már sokkal többet ér szerintem a 2. szintû éjjellátó, mert azzal szinte nappali világosságot csinálsz a legsötétebb éjszakában is.
A játék végére nekem 2 db -6-os sugárzás elleni relikvia volt meg (a 3.-at már eladtam, nem kellett) Volt még egy +6-os életerõ növelõ és még egy +60%-os vérzés csillapító is. 5.-et váltogattam, attól függõen,h mi volt a cél. Ha futni kellett, akkor +6-os állóképesség növelõt, ha cipelni, akkor a +30kg-osat, a játék végén, mikor már a 45-ös páncélzatom a múlté volt a Kórház után, ott meg még egy életerõ visszanövelõt.
Így a 3 relikviára elment 9 pontnyi sugárzás csökkenés, de maradt még 3 a 12-bõl. Az pont elég volt egy esetleges sugárfertõzés drasztikus szinte azonnali csökkentésére, tehát ebben maximálisan igazad van.
Másnak is feltûnt,h nincs Holdtölte a játékban ? 😊
A másik variáció még mindig a sugárzás, ha a geiger müller kijelzõjén látsz piros csíkot, ami baromi lassan akar csak magától csökenni. Arra a játéknak ennyire az elején egy megoldás van, figíelj hová lépsz. Ne gházolj át sehol a vízen, mert sugárfertõzést kapsz és úgy jársz mint most. Ha nincs elég drogod ellene v. vodkád akkor game over.
Ellenben sajnos a második szintû éjjellátó felszerelése lehetetlenné teszi a különféle gázmaszkok feltételét, amik sokat javítanak a radioktív és a kémiai védelmen.
4182. bejegyzés teljesen véletlenül tõlem... 3 napja, nem két hete.
Ott a link, ja és nem 4300 bejegyzéssel korábban hanem 200-al, ami nálam 2 lap visszafelé. Ennyi.
A térkép nem tudom mennyivel van visszább, azt nem én tettem be, de ezt igen!
Szívesen a semmit mr. lusta
Sajna én már kinyírtam a fosztogatókat, akkor már nem tudok csatizni hozzájuk, majd harmadik játékra
Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.
AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Tessék 1-2 napnyi hozzászólást visszaolvasni, meg fogod találni.
AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....
Az biztos,h a rejtekhelyeken is akkor lesz valami (hiába mész korábban oda és nézed meg), ha megvetted valakitõl az info-t. Ha ennél a mukinál most nincs ott a pen, akkor nem ezt a küldetést kaptad meg.
Vagy...ha jól emlékszem ott van egy katona a környéken aminél egy fejlesztett pisztoly van és azt kell elvinni valakinek ha elvállaltad azt a küldetést, lehet,h akkor kapod meg a flashdrive-ot? Nem tudom, nem emlékszem már pontosan...régen volt.
De nem is jelzi a térkép, csak úgy véletlen megtaláltam...
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
A 37-es sugárzás védelmemmel villogó piros (tehát halálos) radioaktivitásban is oly vígan gyalogolok, mintha csak virágot szedni mentem volna ki a rétre...minek ennél jobb, erõsebb védelem ? 😊
Oké, most bokortól bokorig járkálva sniperkedsz, de mit fogsz csinálni majd a Kórházban ? Ott nem lesznek nagy távolságok, ellenben mindenki AK-val lövöldözve rád úgy sebez, mintha 120mm-es lövegekbõl tüzelne. Még a 45-ös páncélzat is lekopik 1-2-re... 😊
Ha már trükközés: érdemes még a játék elején átfutni kordonból a freedom bázisra, és ott megvenni a hangtompítót (meg a pso-1-et, ha nem nyúltad le a mocsárban), aztán vissza kordonba, a katonáktól elvett ac96-ot feltuningolni pontosságra, és kb. kész a játék legjobb fegyvere. Jó, van nála pontosabb, meg nagyobbat is sebzõ, de ez rögtön a legelején elõrhetõ, mindenhol van hozzá lõszer. Jó tudni hogy az AK lõszer elég könnyû, szemben a söréttel vagy a vintarba való PAB9-el, sokat lehet cipelni magaddal.
ahol jelezve van a térképen ott nincs semmi (barmi)
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
A kereskedõnél lehet,h mindent meg tudsz venni (mondjuk szerintem nem,de mind1) viszont mindent csak hulladék áron hajlandó megvenni tõled (2-3 RU egy csúzliért) szóval ez a pofátlanság ne továbbja. Bezzeg a pofája nagy,h már megint rátukmáltam a "sz*rjaimat"! A kis köcsög!
A fejlesztõjük kincs... 😊
Talán azért, mert magad is egy bad guy vagy ! 😊))
Én nem tudtam beállni hozzájuk, a Fõnök ugyan elküldött gyilkolni (vicces, mikor egy gyanútlan Stalkert kell éjjel leölni v. épp odamenni hozzá és szólni,h te cimbi....engem arra béreltek fel,h kinyirjalak, úgyhogy tûnj már el innen a saját érdekedben) majd utána rögtön egy csapatot is ki kellett nyírni, de mikor mindent megtettem neki azt mondta,h jó--jó, de most még nem állhatok be, majd szól. Hát köszi. Jó pénz a kiírtásukért kapott SEVA eladása a -6 sugárzásos relikvia pedig túlságosan is csábító, végül a Fõnök tökölését megúnva beálltam Stalkernek és legyaktam õket. 😊
színes, világos - ezt fejlesztheted
piros - elõtte egy másik dolgot is fejlesztened kell (4 szint van) vagy nincs rá elég pénzed vagy nem tudja azt kifejleszteni a muki, mert nem annyira spiller a dologban (vigylé el neki fejlesztéseket, amit kér)
szürke - az az irányvonal már nem fejleszthetõ
Utóbbi némi magyarázatra szorul. Minden dolgonak, ami fejleszthetõ alapvetõen két irányvonala van, amin elindulhatsz. Fegyvereknél ez a két irányvonal a tûzgyorsaság vagy pedig a pontosság. Célszerû eldönteni az adott vonalat végig fejlesztve eljutni az adott fegyver fejlesztésének csúcsáig, mert ha össze kevered õket, akkor sosem lesz az adott vonal tökéjre fejlesztve, mert kölcsönösen kizárják a másik vonal ugyanazon szintû fejlesztését. Én shotgunnál a tûzgyorsaság vonalra mentem rá, mert ott pont nem kell aa pontosság, hiszen söréttel lövöldözök, ami szór, ellenben jó ha full automata a tüzelés nem kell mindig felhúzni a puskát. A rohampuskáknál viszont mindig a pontosságra mentem rá, hiszen szinte mindegyikre lehet távcsövet is szerelni és elég jó mesterlövész csúzlikat lehet így alkotni.
Páncéloknál pedig a két vonal: golyók elleni védelem vagy pedig anomáliák elleni (tûz,sugárzás,telepátia,kémiai) védelem
Mivel a SEVA a maga 37-es védelmeivel utóbbik ellene meglehetõsen király, így érdemes a golyók elleni védelmét növelni, amibõl a legutolsót viszont már csak a Fosztogató mûszerész hajlandó megtenni amit az iménti hozzászólásomban már leírtam,h hogyan.
Zárszóul még annyit,h páncéloknál az anomália védelmi vonalon lehet elérni azt is,h több cuccot vihess ill. fegyvereknél az adott fegyver súlyát csökkentõ fejlesztések azon az ágon vannak, ahol a tûzgyorsaságot növeled. Ha valakinek ezek fontos tényezõk...
Nos nem könnyen kivitelezhetõ a dolog. A SEVA tûzerõ elleni max.-ra fejlesztését csak a Fosztogatók fegyvermestere kínálja neked, minden más frakció mûszerész mukija megáll a legutolsó szint elõtt.
A cumi az,h pont akkor kapsz egy ingyen SEVA-t ha kiírtod õket, na de akkor hogyan fejleszd fel náluk max.-ra ???
A játék késõbbi szakaszában rohadtul nem mind1,h 30 pont a skullók elleni védelmed vagy 45. Az exoskeletont ugye így sem éri el, de cserébe futhatsz és 5 relikvia helyed van.
A dolog nehezen kivitelezhetõ, mert nem szabad,h még frakciók tagja légy (magyarul nem pont azzal kapod meg a SEVA-t jutalmul a kordoni Stalker bázison,h kiírtod a Fosztogatókat), hanem neked kell egy másik helyen (én Yantarban a dokinál) megvenni, vissza sétálni a fosztogatókhoz a szeméttelepre, akik még sárgák neked és nem pirosak.
Ez úgy oldható meg,h a kordonba menet bármerrõl is jössz, akkor mindenhol egy kis csoport fel akar tartóztatni téged, majd X másodperc után rádlõnek. A lényeg,h nem szabad õket kiírtani, hanem el kell futni elõllük, eljutni más kereskedõhöz, megvenni a SEVA-t majd visszatérni a Szemétdombra és bemenni a Depó-ba v. mi a szösz a neve(középen). Ugyan a szeméttelep peremén mindenhol rádlõnek, mert ki akarnak fosztani (ezért fosztogatók), de a bázisukon nem. Ott fel fejlesztheted a SEVA-t, gyakorolhatsz célbalövést varjakra náluk (muris 😊) ill. kapsz náluk is küldetéseket, többek között legalább 1 Kordonos mûszerésznek való fejlesztést is rajtuk keresztül lehet beszerezni, nem emlékszem már melyiket.
Szóval ha már megvan a max.-os Seva, akkor lehet beállni Kordonban Stalkernek, ezután meg amint átlépsz a Szeméttelepre, felkérnek,h írtsd ki a bázisukat, amiért jutalmul kapsz majd egy -6 sugárzásos relikviát ill. egy SEVA-t, de sz már nem fog kelleni mert van egy max.-ra fejlesztetted szóval eladod.
Ami még szót érdemel ennek kapcsán,h a fõ történetet játszva is többször kell fosztogatókat gyilkolni (pl: Agropom a föld alatt), úgyhogy abban sem érdemes nagyon elõre szaladni ha még nem voltál a Fosztogató bázison fejleszteni, mert ha ellenségük leszel mert sok katonájukat kiírtasz, akkor már nem is fogsz bejutni hozzájuk.
Én egyszer többek között ezért kezdtem újra a játékot, és nem az volt a legelsõ dolgom,h kiírtottam mindenkit, aki belém kötött a Szeméttelepen. KÍváncsi voltam milyen varjakra lövöldözni! 😊
A mocsári kereskedõhöz? Eredetileg én is azt hittem hogy jó árai vannak de a Kordonos kereskedõ is ugyanannyit ad érte, akkor meg minek vigyem a mocsárihoz.