S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudná valaki hogy hol lehet fejleszteni a SEVA suitot.
Köszi.
FT 200-at már akkor kapsz, ha segitesz leengedni a Limansk-i hidat, viszont vissza kell menni érte a Clear Sky bázisra. És értelemszerüen ezen a bázison lehet fejleszteni ezt a fegyvert.

PSN ID: Lord_Mortanius

killecske
Hy!

Fegyver témára visszatérve,szerintem ez az FT 200M nem valami nagy szám

Van egy ilyen hozzászólás és ebbõl gondoltam, hogy megkapom hamarabb is.

Közben már rájöttem,h az Erdész küldött oda. Akkor az van, amit killecske írt.
Ha korábban mész oda, arra vonatkozik a 4270-es hozzászólás. Szerencséd van... 😊
FT200-at Csernobilban kapsz...kapsz igen, csak úgy, mikor megérkezel a pályára (Vicc...)
Fejleszteni nem lehet, mert onnan ugye már nincs visszaút. Emiatt pontatlanabb mint az akkor a hátizsákodban lévõ tuningolt saját fegyvereid, ellenben addigra már nem sok lõszered marad, úgyhogy érdemes egy dejlesztett TSR-ben használni rövid 3-as sorozatokban az 5.56-os skullót mint az FT200-ban, ami csak elpazarolja.
A válasz...sehogy.
Az ott egy halálcsapda.

Nézd meg légyszíves a 4270. hozzászólást. Ott leírtam már,h mi itt a helyzet...

A lényeg,h úgy oldották meg a játék készítõi,h ne végégrohanva a pályákon, egybõl megszerezhesd a -6-os sugárzás relikviát.
killecske
Nézz alaposan szét kell lennie egy kijáratnak a dobozok mögött asszem.

na elakadtam egy helyen itt az elõzõ játékomba nem voltam, ahol fel kell szednem az iránytût amit az erdész mondd egy barlang, ott lementem egy létrán és nem bírok kimászni, anomáliák dobálnak dobozokat meg hordókat, van mentésem elõtte, de van egy relikvia azt fel szeretném venni, hogy jövök ki a lukból

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Az normális,h 2. játékra meglepõen más relikviákat találsz.
Az,h mindig ugyanazt, az már annyira azért nem. Nekem Night Star-ból 3-at sikerült összeszedni.
Igazából az fix,h hol van relikvia és az is,h adott helyen milyen jellegût találsz. Ám mivel minden fajtából 3 féle erõsségû van, az szokott változni.
Egy angol fúrumon felvetette egy muki,h ha már kellõképpen elõre jutott a játékban és már 2. és 3. szintû relikviák vannak az adott pályán, akkor szerinte abban az esetben van nagyobb esélyed a 3. szintû változatot fellellni, ha azon a területen akkor jársz elõször! Ha már elmentél arról a pályáról majd késõbb visszatérsz, lehet,h már csak a 2. szintû változatot tudod fellelni. Én ebben láttam rációt és akármit is kellett csinálnom a történetben ha új pályára érkeztem én mindig összeszedtem legelõször ott minden fellelhetõ relikviát. Lehet,h ennek köszönhetõ,h alig volt a játék során 2. szintû relikviám, ellenben volt 3db -6 sugárzásos vagy épp egyszerre 2 +6-os élket erõ visszanövelõ...szóval lehet benne valami.
De nem kell izgulni, mert vannak szép számmal fix relikviák is, tehát a játék során tuti mindenki összeszed pld. 2 db -6-os sugárzásost (több nem is kell), szóval csak emiatt ne érdemes újra kezdeni a gémet.

Valaki, vállalkozó szellemû mondjuk a legelsõ Vörös Erdõbe lépés elõtt menthetne egyet és többször is összeszedegethetné a relikviákat majd úgy is,h nem szedi össze, csak elmegy arról a területrõl egy másikra majd visszajön és úgy. Lehet,h érdekes tapasztalatokat oszthatna meg a nagyérdemûvel...
killecske
Helló

FT 200M-t hol lehet találni?
Hol lehet fejleszteni?

Csak arra jó,h észrevedd õket igen...
A kijelentésed viszont értelmét veszti ha Kordonban közvetlenül A Sidorovics és a Stalkerek feluja "feletti" részen oda mész a relikviáért. Na ott aztán nagyon nem mind1,h hová lépsz, mert annyira közel vannak egymáshoz az anomáliák,h csak a csavarral tudod meghatározni,h hol van köztük egy szûk rész. MEglehetõsen lineárisan tudsz ott közlekedni, áadásul van csúnya méretû sugárzás is.
Ha forgószél anomáliákba botlassz, nem mindig egyértelmûen meghatározható,h hol is van a közepük, mert a sok össze-vissza repkedõ falevél (nem feltétlenül egy anomália körül) össze zavar.

Na meg a csavar-nak története van.
Nem ok nélkül lehet azt dobálni...
Ha valaki van annyira törzsgyökeres STALKER fan,h megnézi azt a kb: '72-ben készült orosz filmet, ami a Zónáról szól (ott nincs sugárzás meg csernobil, csak anomáliák,stalkerek és csavarok), akkor megérti,h mi miért van.
Ezek az ukrán fiúk, akik a játékot készítették nem az ujjukból szopták ki az ötletet csak felhasználták hozzá a saját hazájukban történt világméretû katasztrófát. Lám, így is lehet pénzt csinálni....
w77d
a scavardobálás csak arra jó, hogy észre vegyem az anomáliákat vagy át is tudok gázolni a segítségével rajtuk? ha az elsõ akkor nem látom túl sok értelmét, hiszen kis odafigyeléssel minden anomália látható...

az normális, hogy második játékra más más relikviákat kapok?

pontosabban CSAK éjszakai csillagot mindenhol.. <#idiota>

van már 4 😊

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Narxis
😄

Pedig eszembe jutott, hogy megsebesültem, használtam is kötszert, de akkor tuti sugárzást is kaptam. 😞 Az úton alig lehet kerülgetni az anomáliákat. Vagyis nem könnyû.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

REPS0L
😊))

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Szívesen!

-Ezek a mai fiatalok... 😊
-?
-Vagy nagyon bátrak, vagy nagyon meggondolatlanok ez pedig itt a Zónában egyenlõ a biztos halállal. Szerencse vadászok, kik a gyors meggazdagodás reményében jönnek ide, majd olyan gyorsan el is tûnnek a Zóna halálos útvesztõiben. Igaz Szerjózsa ?
- Da

😊

Ez igaz. Én se cserélném el a második generációs éjjellátót semmiféle gázmaszkra. <#smile>

Narxis
Kösz, asszem megvan a problem, én átmentem a vízen a torony közelében és elkapott az a disznó is mielõtt a létrához értem.

De nem a SEVA-nál !

Megnéztem. A gázmaszk +3 ad a védelemhez, ami így nem 37, hanem 40. Hûha!
Akkor már sokkal többet ér szerintem a 2. szintû éjjellátó, mert azzal szinte nappali világosságot csinálsz a legsötétebb éjszakában is.
A játék végére nekem 2 db -6-os sugárzás elleni relikvia volt meg (a 3.-at már eladtam, nem kellett) Volt még egy +6-os életerõ növelõ és még egy +60%-os vérzés csillapító is. 5.-et váltogattam, attól függõen,h mi volt a cél. Ha futni kellett, akkor +6-os állóképesség növelõt, ha cipelni, akkor a +30kg-osat, a játék végén, mikor már a 45-ös páncélzatom a múlté volt a Kórház után, ott meg még egy életerõ visszanövelõt.
Így a 3 relikviára elment 9 pontnyi sugárzás csökkenés, de maradt még 3 a 12-bõl. Az pont elég volt egy esetleges sugárfertõzés drasztikus szinte azonnali csökkentésére, tehát ebben maximálisan igazad van.

Másnak is feltûnt,h nincs Holdtölte a játékban ? 😊
Ha nem is lépsz bele az anomáliába egyértelmûen, de azért érint a negatív hatása, elképzelhetõ,h vérzel (vagy megharapott az a vaddisznó szerüség, akkor is)....ha nincs nálad ködszer, akkor az cumi. A legegyszerûbb a piros medikit, önmagában csak az életerõt növeli, a vérzést nem állítja el. Ahhoz a kék medikit kell, a katonai ill. a legtutibb a sárga színû, a tudós medikit. Az gyógyítja az életerõt+vérzést+és sugárzást is!

A másik variáció még mindig a sugárzás, ha a geiger müller kijelzõjén látsz piros csíkot, ami baromi lassan akar csak magától csökenni. Arra a játéknak ennyire az elején egy megoldás van, figíelj hová lépsz. Ne gházolj át sehol a vízen, mert sugárfertõzést kapsz és úgy jársz mint most. Ha nincs elég drogod ellene v. vodkád akkor game over.
Azért nem fog rajtad a sugárzás, mert rajtad van a -6-os sugárzás relikvia. Annak nem az a legfõbb érdeme, hogy ellensúlyozza a +rados artifacteket, hanem hogy pillanatok alatt kitisztítja a sugárzást belõled. Emiatt felrakott -6rados sugárzásos relikviával baromi sokáig tart, mire ártani kezd neked a sugárzás, és akkor is pillanatok alatt elmúlik. Gyakorlatilag teljesen kiváltja a sugárzáselleni drogokat.

Ellenben sajnos a második szintû éjjellátó felszerelése lehetetlenné teszi a különféle gázmaszkok feltételét, amik sokat javítanak a radioktív és a kémiai védelmen.

Narxis
Csak 1 sugárzás elleni drog van nálam, ráadásul miután az õrtornyot eléri valami bazi nagy anomália és visszakerülök a táborba, utána is csökken az életem, rohadt gyorsan és csak 2 orvosi csomagom van. :S

Segítek jó? Megkerestem mert tudom,h pár napja én is írtam ezzel kapcsolatban.

4182. bejegyzés teljesen véletlenül tõlem... 3 napja, nem két hete.

Ott a link, ja és nem 4300 bejegyzéssel korábban hanem 200-al, ami nálam 2 lap visszafelé. Ennyi.

A térkép nem tudom mennyivel van visszább, azt nem én tettem be, de ezt igen!

Szívesen a semmit mr. lusta
Szerintem nem, csak többet találsz meg legalábbis én elsõ játékra, nem találtam ennyit, meg seva suitban, ahogy etele írta gyakorlatilag a piros sugárzásban is sétálsz mint egy réten, sokkal több gázos helyre tudok bejutni halál nélkül...

Sajna én már kinyírtam a fosztogatókat, akkor már nem tudok csatizni hozzájuk, majd harmadik játékra

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

w77d
kéne egy Faq... de így visszaolvasva sem találom a térképet, ezért kérném hogy mégegyszer tegyétek be, köszi...

caprine
Nem fogok 4300 hozzászolást visszaolvasni. visszaolvastam néhányat és megtaláltam de semmi link nem volt ott, ezért feladtam. De már nem kell mert megtaláltam egy másik oldalon full youtube videokkal. Köszi a semmit.

AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....

csak nekem tûnik úgy vagy második játékra tényleg más más relikviákat dob a gép?

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Térkép is van, és angol nyelvû fórumbeli leírás is van,h melyik hol található. Had ne írjuk már le naponta 3x....
Tessék 1-2 napnyi hozzászólást visszaolvasni, meg fogod találni.
caprine
Hi! Van valami térkép a relikviákról?? Dobjatok egy linket ha tudtok valamit. THx

AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....

Ok.
REPS0L
maximum este tudok majd képet csinálni

Nézzük meg a PDA-dat. Annak a képét linkeld be plíz. Lehetõleg úgy,h nyisd le az adott al küldetést,h lássuk miaz és nem árt ha az egeret is odahúzod,h olvasható legyen a feladat részletesen. Így csinálj screen-shot-ot. Ha megebédeltem megnézem, hátha kiderül vmi...
REPS0L
azt a fegyót már elvittem

Aha...
Az biztos,h a rejtekhelyeken is akkor lesz valami (hiába mész korábban oda és nézed meg), ha megvetted valakitõl az info-t. Ha ennél a mukinál most nincs ott a pen, akkor nem ezt a küldetést kaptad meg.
Vagy...ha jól emlékszem ott van egy katona a környéken aminél egy fejlesztett pisztoly van és azt kell elvinni valakinek ha elvállaltad azt a küldetést, lehet,h akkor kapod meg a flashdrive-ot? Nem tudom, nem emlékszem már pontosan...régen volt.
REPS0L
nála nem volt semmi 😞
De nem is jelzi a térkép, csak úgy véletlen megtaláltam...

A SEVA-n az éjjel látó (a 2. szintû kéket) a páncélzat ágon van.
A 37-es sugárzás védelmemmel villogó piros (tehát halálos) radioaktivitásban is oly vígan gyalogolok, mintha csak virágot szedni mentem volna ki a rétre...minek ennél jobb, erõsebb védelem ? 😊
Oké, most bokortól bokorig járkálva sniperkedsz, de mit fogsz csinálni majd a Kórházban ? Ott nem lesznek nagy távolságok, ellenben mindenki AK-val lövöldözve rád úgy sebez, mintha 120mm-es lövegekbõl tüzelne. Még a 45-ös páncélzat is lekopik 1-2-re... 😊
Lóg ki egy katona felsõteste egy kis kerti tó szerû és méretû viztócsából. Nála lesz
Én spec jobban szeretem az anomália és sugárzás védelmet - az éjjellátóról nem is beszélve, így nem is mozgatott sose a páncélnövelés. Úgyis mindig fedezékbõl fedezékbe futok és onnan sniperkedek, ott meg nem (nagyon) találnak el.

Ha már trükközés: érdemes még a játék elején átfutni kordonból a freedom bázisra, és ott megvenni a hangtompítót (meg a pso-1-et, ha nem nyúltad le a mocsárban), aztán vissza kordonba, a katonáktól elvett ac96-ot feltuningolni pontosságra, és kb. kész a játék legjobb fegyvere. Jó, van nála pontosabb, meg nagyobbat is sebzõ, de ez rögtön a legelején elõrhetõ, mindenhol van hozzá lõszer. Jó tudni hogy az AK lõszer elég könnyû, szemben a söréttel vagy a vintarba való PAB9-el, sokat lehet cipelni magaddal.
REPS0L
help, ingoványban nem találom az utolsó flash drive-t 😞
ahol jelezve van a térképen ott nincs semmi (barmi)

Egyébként nem minden jó náluk!
A kereskedõnél lehet,h mindent meg tudsz venni (mondjuk szerintem nem,de mind1) viszont mindent csak hulladék áron hajlandó megvenni tõled (2-3 RU egy csúzliért) szóval ez a pofátlanság ne továbbja. Bezzeg a pofája nagy,h már megint rátukmáltam a "sz*rjaimat"! A kis köcsög!
A fejlesztõjük kincs... 😊
😊

Talán azért, mert magad is egy bad guy vagy ! 😊))

Én nem tudtam beállni hozzájuk, a Fõnök ugyan elküldött gyilkolni (vicces, mikor egy gyanútlan Stalkert kell éjjel leölni v. épp odamenni hozzá és szólni,h te cimbi....engem arra béreltek fel,h kinyirjalak, úgyhogy tûnj már el innen a saját érdekedben) majd utána rögtön egy csapatot is ki kellett nyírni, de mikor mindent megtettem neki azt mondta,h jó--jó, de most még nem állhatok be, majd szól. Hát köszi. Jó pénz a kiírtásukért kapott SEVA eladása a -6 sugárzásos relikvia pedig túlságosan is csábító, végül a Fõnök tökölését megúnva beálltam Stalkernek és legyaktam õket. 😊
A fejlesztõnél az ikonok ilyenek lehetnek:
színes, világos - ezt fejlesztheted
piros - elõtte egy másik dolgot is fejlesztened kell (4 szint van) vagy nincs rá elég pénzed vagy nem tudja azt kifejleszteni a muki, mert nem annyira spiller a dologban (vigylé el neki fejlesztéseket, amit kér)
szürke - az az irányvonal már nem fejleszthetõ

Utóbbi némi magyarázatra szorul. Minden dolgonak, ami fejleszthetõ alapvetõen két irányvonala van, amin elindulhatsz. Fegyvereknél ez a két irányvonal a tûzgyorsaság vagy pedig a pontosság. Célszerû eldönteni az adott vonalat végig fejlesztve eljutni az adott fegyver fejlesztésének csúcsáig, mert ha össze kevered õket, akkor sosem lesz az adott vonal tökéjre fejlesztve, mert kölcsönösen kizárják a másik vonal ugyanazon szintû fejlesztését. Én shotgunnál a tûzgyorsaság vonalra mentem rá, mert ott pont nem kell aa pontosság, hiszen söréttel lövöldözök, ami szór, ellenben jó ha full automata a tüzelés nem kell mindig felhúzni a puskát. A rohampuskáknál viszont mindig a pontosságra mentem rá, hiszen szinte mindegyikre lehet távcsövet is szerelni és elég jó mesterlövész csúzlikat lehet így alkotni.
Páncéloknál pedig a két vonal: golyók elleni védelem vagy pedig anomáliák elleni (tûz,sugárzás,telepátia,kémiai) védelem
Mivel a SEVA a maga 37-es védelmeivel utóbbik ellene meglehetõsen király, így érdemes a golyók elleni védelmét növelni, amibõl a legutolsót viszont már csak a Fosztogató mûszerész hajlandó megtenni amit az iménti hozzászólásomban már leírtam,h hogyan.

Zárszóul még annyit,h páncéloknál az anomália védelmi vonalon lehet elérni azt is,h több cuccot vihess ill. fegyvereknél az adott fegyver súlyát csökkentõ fejlesztések azon az ágon vannak, ahol a tûzgyorsaságot növeled. Ha valakinek ezek fontos tényezõk...
Mr_no_NaMe
Hát...miért van az, hogy a fosztogató bázis nekem marhára szimpatikus? Faszán berendezett hely, a kereskedõnél MINDEN van (még vintar lõszer is) és a technikosuk/fejlesztõjük pedig egy zseni. Mi történik ha beállok a fosztogatókhoz, és megcsinálom a küldetéseiket? Igazából ez az egyetlen szimpatikus frakció az összes közül...a többi olyan átlagos és uncsi.
Legutóbb én írtam róla...

Nos nem könnyen kivitelezhetõ a dolog. A SEVA tûzerõ elleni max.-ra fejlesztését csak a Fosztogatók fegyvermestere kínálja neked, minden más frakció mûszerész mukija megáll a legutolsó szint elõtt.
A cumi az,h pont akkor kapsz egy ingyen SEVA-t ha kiírtod õket, na de akkor hogyan fejleszd fel náluk max.-ra ???
A játék késõbbi szakaszában rohadtul nem mind1,h 30 pont a skullók elleni védelmed vagy 45. Az exoskeletont ugye így sem éri el, de cserébe futhatsz és 5 relikvia helyed van.
A dolog nehezen kivitelezhetõ, mert nem szabad,h még frakciók tagja légy (magyarul nem pont azzal kapod meg a SEVA-t jutalmul a kordoni Stalker bázison,h kiírtod a Fosztogatókat), hanem neked kell egy másik helyen (én Yantarban a dokinál) megvenni, vissza sétálni a fosztogatókhoz a szeméttelepre, akik még sárgák neked és nem pirosak.
Ez úgy oldható meg,h a kordonba menet bármerrõl is jössz, akkor mindenhol egy kis csoport fel akar tartóztatni téged, majd X másodperc után rádlõnek. A lényeg,h nem szabad õket kiírtani, hanem el kell futni elõllük, eljutni más kereskedõhöz, megvenni a SEVA-t majd visszatérni a Szemétdombra és bemenni a Depó-ba v. mi a szösz a neve(középen). Ugyan a szeméttelep peremén mindenhol rádlõnek, mert ki akarnak fosztani (ezért fosztogatók), de a bázisukon nem. Ott fel fejlesztheted a SEVA-t, gyakorolhatsz célbalövést varjakra náluk (muris 😊) ill. kapsz náluk is küldetéseket, többek között legalább 1 Kordonos mûszerésznek való fejlesztést is rajtuk keresztül lehet beszerezni, nem emlékszem már melyiket.
Szóval ha már megvan a max.-os Seva, akkor lehet beállni Kordonban Stalkernek, ezután meg amint átlépsz a Szeméttelepre, felkérnek,h írtsd ki a bázisukat, amiért jutalmul kapsz majd egy -6 sugárzásos relikviát ill. egy SEVA-t, de sz már nem fog kelleni mert van egy max.-ra fejlesztetted szóval eladod.
Ami még szót érdemel ennek kapcsán,h a fõ történetet játszva is többször kell fosztogatókat gyilkolni (pl: Agropom a föld alatt), úgyhogy abban sem érdemes nagyon elõre szaladni ha még nem voltál a Fosztogató bázison fejleszteni, mert ha ellenségük leszel mert sok katonájukat kiírtasz, akkor már nem is fogsz bejutni hozzájuk.

Én egyszer többek között ezért kezdtem újra a játékot, és nem az volt a legelsõ dolgom,h kiírtottam mindenkit, aki belém kötött a Szeméttelepen. KÍváncsi voltam milyen varjakra lövöldözni! 😊
Érdekes, mint írtam én kipróbáltam és ugyanannyit adott mindkettõ egy tipikus katonai bázisos fegyvernél amit néztem. Persze nem az a kereskedõ amelyik elvileg rohadt jó árakat ad - mivel visszavittem neki valami táskát - hanem aki a térképen felette van, ahol a javító srác is ott van mellette.
A mosári többet ad, valamint rövidebb gyaloglás. Nem kell az egész térképen átgyalogolni, elég csak a katonaság melletti "géppuskás" bejáratig, aztán a másik oldalon a vezetõ 80 ft-ért elvisz a mocsári bázisra a kereskedõhöz. Mind pénzben, mind idõben jobban jössz ki.
Ott marad.
Lehet azt növelni. Fejlesztheted a páncélodat is, valamint egyes artifactok is növelik a teherbírást. Késõbb simán 100 kg felett leszel.
Engem nem érint, mert tonnás inventory-m van. A gond azzal amit mondasz az, hogy ha kicsit eltávolodsz a kinyírt katonai bázistól, akkor hamarosan megszólal a hangosbeszélõ tehát jön az utánpótlás. Akkor pedig nehezen szedegetheted fel a fegyvereket 😊 Persze elhiszem neked hogy az alagútig még nem érzékeli hogy elmentél volna. Én vagy 20x kifosztottam a bázist, persze nem nulláról. Elõbb írtam az AI gyengeségeit, na pl mikor közeledik az utánpótlás akkor már 200m-rõl észrevesznek úgy hogy a zsák mögött térdelek(!) de mikor 30m-re megállnak tipikusan 3-an akár fel is állhatok, nem látnak. Aztán lelõhetem õket szépen egyesével, a többi nem jön rá hogy lõni kéne engem 😊 Ugyan lehúzódnak de aztán visszasétálnak.

A mocsári kereskedõhöz? Eredetileg én is azt hittem hogy jó árai vannak de a Kordonos kereskedõ is ugyanannyit ad érte, akkor meg minek vigyem a mocsárihoz.
grebber
A tárgyaimat ha leteszem egy bázisnál egy üres ládába vagy bárhol ahol üres ládát találok akkor az ott fog maradni vagy idõ után eltûnik??

Next PC upgrade: 2022