S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az lenne a kérdésem hogy az 1.5.05ös patch elég magába vagy kellenek az elõzõek is?Az 1.5.05ös tartalmazza az elõzõ patchek tartalmát is?

w77d
az miért lehet, hogy ha indítom a játékot kb 1-2 percig max 10-12 FPS-t kapok majd hirtelen beindul és 50FPS. Ez akkor is megfigyelhetõ, ha egy helyben ácsorgok ez idõ alatt tehát nem változik a helyszín.....

Hát nem t'om srácok...

Én 1.05-el toltam végig és összesen 1 alkalommal fagyott ki az egész játék során. Persze maradtak még apróságok, amik zavarók lehetnek, de összességében így már játszható a játék. Aug. 25-i orosz megjelenés óta 5 patchet adtak ki, a legutóbbit már 3 hete október 3.-án.

Mibõl gondoljátok,h lesz még ?
Én is 1.5.0.5el kezdtem de még várok, mert sok hiba maradt még így is.

Én nagy Stalker rajongo vagyok de sajna addig el nem merem kezdeni a Clear Sky gamét amig még egy normális Patch meg nem jelenik ! Irjatok azonnal ha jön az 1.506 vagy lalami !!!!!!!
Ja igen! Emlékszem! Nekem is úgy "lépett tovább" a korábbi bug-os részen.
Gondolom itt átírtak valamit a patch-el a programban, de mint még néhány más helyen is, kicsit fura lett a fordítás. Korábban találkoztam egy-két értelmetlennek tûnõ fordítást 1-2 mondatban, de nem vészes.
Pedig az biztosan az a bug, amirõl beszélek.
Részletesen le is írták, a patch telepítõjében,h ezt javítja.
Nekem javította...az a helyzet, úgyhogy akkor no idea.

Hülye kérdés, de...DVD-rõl játszod ? 😊
Az elõbbi hozzászólásom neked is megoldást jelent.
Kell az 1.05-ös patch és utána kelleni fognak a fejlesztések a Szabadságos fejlesztõ mukinak!
Szia, eleve az 1.5.0.5-el kezdtem, a bug pedig az volt hogy nem tudtam felajánlani a megtalált fejlesztéseket a szabadságos szakinak. Valami "viszlát"-ra kattintva viszont megindult a beszélgetés, melyben fel lehetett ajánlani, és elfogadta.
Ez Bug!

Látom zeoos próbált segíteni, de ez esetben sajnos nem az volt a gond.
Ebbe a bug-ba a Freedom bázisos pályán én is belefutottam (Akkor még nem írtad,h ott vagy, de a fán lévõ hátizsák is ott van, úgyhogy sejtettem). A Freedomos mûszerész is kér 3 fejlesztést,h hozz neki, de ha még azelõtt elvállaltad tõle az éjszaka kapható "Keresd meg a barátom hulláját itt a szomszédban" küldetést, akkor azt teljesítve magába temetkezik és onnantól többé nem fogadott el amúgy neki kellõ megszerzett fejlesztéseket.

Ezt a bug-ot az 1.05-ös patch-ban már javították (írta a READ ME)
Mivel te most valószínáleg az 1.04-el játszol (ha régebbivel, akkor bukovári, mert nem kompatibilisek az 1.03 v. korábbi kimentések az 1.05-el), valószínûleg a patch után megjavul a dolog. Bár a legtisztább dolog az ha az ember eleve már az 1.05 felrakása után kezdi el a játékot...
Akkor megvan a válasz, köszönöm. Én alapból minden rohampuskát a pontosság vonalom fejlesztettem tovább, mert spórolós vagyok és szeretek rövid sorozatokkal gyilkolni. Na jó, akkor nem gond,h a Vog-okat a Thunderben lövöldöztem el. GP25 és M203 gránátvetõ felejtõ! 😊)
Ma melóztam és idõközben szinte minden kérdésemre választ kaptam csak egyre nem, amit ma már más is kérdezgetett...

Honnan van GP 37-esetek ? Azt is hulla Szolgálatosoktól szedtetek el, mint 7.62-es géppityut ?
Azt írtam igen,h az exoskeleton a legszarabb az én megítélésem szerint, mégpedig két okból:

1. Az elsõ részben kipróbáltam, és szart se ért radioaktivitás ellen (az ottai SEVA-val szenben) valamit tiszta gáz,h nem lehet futni benne.
(Na ez volt azt elsõ hibám)
2. Néztem Barmi Stalker becopyzott képeit és ott is azt láttam,h még fejlesztve is 20-asok neki az anomália és sugárzás elleni védelmei.
(Na itt követtem el a második hibát)

mert...

Bármi úgy látszik nem jól fejlesztette a Freedomos exo-ját és én arra nem gondoltam,h lehet ehhez képest másképp is, ésszerûbben is. Eszembe nem jutott volna, csak azt néztem,h neki fejlesztve is csak ilyen. Na meg hogy lehetek olyan balek,h az elsõ részes tapasztalataimat idézem fel, itt a mindent tuningolható 2. részben !!! 😊

úgyhogy...

Bocs, tök igazad van! Már megyek is, beállni Freedomosnak, lesz ilyen frankó páncélom (Mondjuk 70-es golyóvédelemmel nem kihívás eljutni a végéig, nyomd SEVA-ban és abból is csak 1 db-ot használva!😊 ) és lesz majd géppuskám is ha legyakom a Szolgálat embereit ! Yipíííííííííí
Ha nem írtad volna,h elkussolt a sziréna azt mondanám,h a tudós bázis másik részén (esetleg a falakon kívül) van egy nem általad lelõtt Zombi, aki nem halt meg csak agonizál...szoktak ilyet. Olyan zombis módban fekve táncolnak ! 😊
Nekem is volt olyan,h a bázis egyik felén én írtottam õket, mert a védõ stalkerek kihaltak. A túloldalon viszont a segítõim, és valamelyik bénázott. Odamentem a Zombihoz és késsel kivégeztem.

Csakhogy...eddig nekem szólt a sziréna (ezért kertestem a még élõ Zombit) és ekkor elhalgatott majd kinyilt az ajtó.
A jelenlegi helyzetben azt mondanám,h hagyd el a pályát és gyere ide vissza! Mivel a Zombi vadászat rendszeresen elõjövõ script, hátha "megjavul" ha legközelebb visszatérve újra kiírtod a zombikat.
Egy próbát megér...
nekem sincs ötletem <#confused>
engem rögtön beengedett amint minden zombit kinyiffantottam

próbáld meg autosave-tõl újra

egy hülye kérdésem azért lesz, megvan a küldetésed, hogy beszélj Szaharovval ugye? nemcsak úgy átmentél Jantarba körbenézni...

Néma csönd és sustorgás!

Bug lenne?<#falbav>
ha szól a sziréna, akkor van még zombi..

ha nem akkor passz..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Zombi nincs,elhoztam amit a katona kért,most ott rohangálok közöttük,de zárva!<#wow3>
kérd el a kulcsot a recepción <#nyes>

de komolyra fordítva a szót, két dolog lehet:

- a zombik valahonnan támadják a tudós-bunkert
- a bunker körüli katonák nem a haverjaid, így õ miattuk nem nyílik az ajtó ... nyírd ki õket, ha ez a helyzet
a zombik támadják a bunkert..

lõdd le õket és kinyílik.. meg elhallgat az a kurva sziréna

ha túl túl szûkek lennének a bejárható területek az lenne a baj nem?
a crysisban csak az adta az unalom-feelinget, hogy egy idõ után még mindig csak a dzsungelban mész és mész és mész, mellesleg a sztori teljesen jó

a stalker clear sky-t a frakcióháború dobja fel, nekem csak a föld alatti sötét komplexumok bejárása hiányzott és a befejezéssel sem vagyok elégedett

Sz'assztok!

Beszélni kellene a tudóssal,de zárva a vasajtó.
Mit kell csinálni,hogy kinyíljon?
Narxis
Ja ez volt Crysis-be is, aminél unalmasabb játékot nem is tudnék most hirtelen mondani. Stalker nem lesz unalmas mert tetszik ez az egész frakciózás, meg, hogy lehet gyûjteni a cuccokat, fejleszteni stb. Kerülgetni az anomáliákat, hangulat van. De a 200. mérföld után azért már nem azt érzem, hogy szabad vagyok, hanem, hogy balek. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

w77d
szerintem pont az óriási szabadság érzés a legjobb...

Narxis
Sokat kell rohangálni? Eddig elég sokat mászkáltam, kicsit kiábrándító. Az emberekbe meg egy rakás töltényt kell belelõni. 😞 A szörnyek vagy disznók meg egy lövéstõl már fekszenek.

Szeréntem nézd meg jobban 😊 Az obi sokkal pontosabb! A zöld résszel jobb mint a mezei ak fejlesztve viszont lassabban tülez 😄 .

Lehet hogy még tudok fejleszteni pár cuccot ugyanis az agropromi kutatóbátison még nem gyüjtöttem be a pendrájvolat egyáltalán és a szeméttelepen szerzett 4 vagy 5 pendrájvot pedig még nem adtam le senkinek. Ki fogja azt elkérni tõlem mert eddig még senki sem kérte 😞

vasziszdasz: A Bullat cuccban lehet szaladni mint a nyúl!

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Mr_no_NaMe
SEVA suitot hol az istenbe lehet kapni? Egyszer láttam a fosztogató bázison, de nem volt pénzem rá tehát elmentem pénzt szerezni...mire visszamentem már más volt a készlet. Megnéztem a szabadságnál, dutynál, yantarba de sehol se volt. Az árúkészletek mennyi idõ után frissülek?
az agyperzselõnél, a monolitos fejlesztõnek ... tudod ott a LENIN szobor mellett kell elmenni, közel a kívánságteljesítõhöz <#vigyor5>
jól van NA !
csak vicceltem
ha jól emlékszem egy-egy "meghajtó" minden pályán kell a parancsnoknak is, jantarnál pedig a dokinak <#confused>

de már a fene emlékszik erre a régi játékra, amikor már a FarCry2-ért állok sorba <#nyes>
van úgy, hogy a beszélgetés nem egyértelmû ... pl. kezdeményezed a beszélgetést és a fejlesztõ emberke elsõre nem mond csak valami olyasmit, hogy ég veled, vagy jó napot, vagy mit tudom én mi a fenét is pontosan ... mindenesetre csak akkor fogja majd elfogadni, ha elkezdesz vele beszélgetni (vagy valami ilyesmi)

amúgy meg a pendrive/-k pontosan megmondják, hogy mit tartalmaznak
a pda-don pedig meg tudod nézni, hogy milyen feladatokat vettél fel és kinek/hova kell teljesítened azokat
ha alaposan körülrágod a témát, ráfogsz jönni kinek-mit kell odaadni
killecske
hali

Helló
GP 37-es fegyvert hol lehet találni?

Doki17
Megvan az összes pendriveom amit a Szabadság bázisán kért a fejlesztõ csávó, de egyszerûen nem kell neki, se nappal, se este nem fogadja el.
Egyet elfogadott, de aztán a többi már nem kell neki. Van fölöslegbe 5 flash meghajtóm, de semmit nem tudok vele kezdeni. Van vkinek vmi ötlete.

és ha jól látom, még mindig lehet fejleszteni

amúgy én is pont ugyanezeket a cuccokat gyûjtöttem magam köré, véleményem szerint is ez a legütõsebb 😊

A limanszki híd leeresztéséig van valami lényege a hovatartozásodnak (kicsit másként alakulhatnak a történések odáig), de ha elindulsz a városban az utat keresni, akkor már "egykutya".
Viszont a hídtól még visszamehetsz a Tisztaégbolt bázisra (vagy akárhova) felvenni a jutalmat amit Lebegyevtõl kaptál, még kioszthatod a nálad lévõ, csak még nem kézbesített cuccokat és még mindig beállhatsz bármelyik frakcióba.
egyébként alternatív befejezések is vannak, vagy csak egyféle ami vezet a Shadow of Chernobylhoz?
na csak azért kérdezem mert semlegesként vittem végig, nem csatlakoztam egyik frakcióhoz sem, de ahol tudtam segítettem mindenkinek így elég sokan a bratyóim lettek kivéve a fosztogatókat és a monolitosokat,
gondoltam elõször végigviszem semlegesként aztán majd mindegyik frakcióval kipróbálom milyen

Rákattintasz a szemikonra a feladatlistában és megmutatja 😊
a pszi fejlesztéseket tartalmazó pendriveokat kinek kell vinni..? <#fejvakaras>

hülyeséget írtam, bicsi <#worship>

idõ közben lejutottam másként, eddig mindíg meghaltam és akkor a hulla köré-mögé mindíg odarakott egy ilyen gömbszerû szarságot mint a téranomália ( bug? )

Szal nincsen, másképpen kell lemenni és kijönni

Narxis
Köszönjük!<#worship>

killecske
Helló

Valaki meg tudja mondani, hogy GP 37es fegyvert hol lehet szerezni?

Köszi

most lépek.....szevasztok STALKEROK <#wave>

búcsúzóul és a ifjú-titán kezdõk segítése érdekében ismét elõrehozom a két fõ segítség "címét":

http://stalker.filefront.com/

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fdomkrat.nm.ru%2Fclear_sky_faq.htm&hl=en&ie=UTF-8&sl=ru&tl=en

nem biztos, hogy azok a fejlesztések vannak nálad, ami pont annak a fejlesztõembernek kellenek ... nézd meg a PDA-don a párbeszédpanelt, így kiderül, hogy mi kell neki ... majd megnézheted a cuccaidnál, hogy egyáltalán mid van meg ... ezekbõl aztán rögtön ki is derül, hogy melyiket, kinek kell visszavinned
OFF! - bár ha belegondolok, azért figyelmeztetésnek pont a játéktémához illik:

Ahogy nézem az órát, lassan indulhatok a sebészetre kontrolra, mert a játék hevében néha megfeledkezem a külvilágról és akár egész álló nap nem állok fel a gép elõl. Az történt, hogy a sok ücsörgéstõl bepangott a vérkeringés a lábamban és összeszedtem egy jó kis trombózist.
Okos ember más kárán tanul elvén elinulva javaslom, hogy néha álljatok fel pár perc pihire (kinyújtóztatni magatokat), mert bár valójában tök jó betegállományban itthon lenni és játszani, de azért ez az egész nyavaja nem biztos, hogy megéri <#szomoru1>
Nem tudom mit ajánlgatja mindenki az AC96/2-õt hogy az jó fegyver. Pontosságra fejlesztve mindkettõt az AKM74/2 is kb azt tudja, ráadásul nem sül be folyton 10 perc használat után. A SEVA öltözetet pedig a szabadság bázison levõ technikus is tudja fejleszteni.
Valakivel éppen beszélgetünk a játékról és eszembejutott, hogy milyen vicces volt, amikor éppen próbálgattam, hogy mi történik ha ...

... ha Kordonban: Szidorovics és a vasúti átjáró között az átjáróban lévõ sofõrnek nem segítettem - hanem felajánlottam, hogy öljük meg a stalkerokat és szabadítsuk ki a parancsnokot - kér tõlem fegyvert és ...

... és próbáljátok ki <#nyes> tök nevetséges dolog történt <#nevetes1>
Kösz!

Én is próbáltam a tetõrõl de nem láttam semmit. Miután írtad hogy ugorjak neki vaktában úgy már összejött 😊 Végülis egy bug miatt akartam megnézni feltétlen mit rejt a zsák, mivel a javítónak kellenek a fejlesztések, de hiába volt nálam 2, nem fogadta el, legalábbis a párbeszédben csak olyan lehetõségem volt hogy "viszlát". Aztán kiderült azzal indul a párbeszéd... tehát nem a zsák rejtette a harmadik fejlesztést.
w77d
nekem is eddig ebben az évben ez a kedvenc FPS-em....

Ha van Vista-ád, hát használd !
Természetesen van valami hangyafas*nyi különbség a két alapvetõ rendszer között, de oly csekély a különbség, hogy szinte észrevehetetlen.
Szerintem így is, úgy is tök jó a grafika, nagyon bejön a naplemente hatás és igen hangulatosak a fénybeszûrõdések, árnyékok játéka.
Mondjuk nekem a hangok is baromira tetszenek ... és a sztori ... és a harc ... és a minden .... de YOOO kis játék ez ! <#violent><#guluszem1>
PATEX <#nyes> esteleg FERROBOND <#ravasz1>