S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha már így szóba került, hol van az a Szidorovics? Nem ugrik be.
KINO!
Ha véletlenül (user error) elrontasz valamit, mondjuk akaratodon kívül meglõttél, megöltél olyan embereket/társakat a játékban, akiket inkább nem kellett volna, akkor ezt a logikára épített játék nem feltétlenül tudja helyesen értelmezni, így a továbbhaladás nem egyértelmû.
Ettõl még minden megy tovább, csak valahol valamit elbarmoltál.
Ne izgasd magad, próbálkozz így is, úgy is, majd ha már nagyjából tudod követni az eseményeket, ráéreztél az ízére-zamatára, akkor kezd újra az egészet és biztos lehetsz benne, hogy másodszorra már minden sikerülni fog.
Arra azért mindig vigyázz, hogy a játék hevében semleges/baráti szereplõt ne lövöldözz szanaszét.
a lift, valójában nem lift
kétszer fogsz ezzel a hülye fordítással találkozni a játékban:
1./kordonban, a vasúti átjárótól szidorovics felé, a jobb oldali (inkább malom) épületeket hívja így
2./sötétvölgyben a szabadsági bázi végébõl kiálló függõfolyosó-szerû, zárt nyúlványt keresztelte ennek, amiben egy olyan izé-lángbigyusz szaladgál (hát ezt én is jólmegasszontam) <#wow1>
csak monokinis, tangás csajok nem lesznek mint a tavon

(biztos csak a sugárzás miatt)

<#eplus2><#nyes>
félreértettél, nem állt szándékomban megbántani

semmi személyes

<#law>
Sztem reális. 😄

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Ennyi erõvel minek játszani, mikor a végén úgyis abbahagyod.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Rögtön a következõ küldetés 😊
Mindent úgy csináltam ahogy következtek a feladatok a pda-n,mégsem mond semmi újat a parancsnok a böriben!Meg tudod mondani hol van a lift?Azt sem tudom hogy a lift valójában lift vagy csak vmi épület?Ja és a kordonban van?Qrva jó hogy a Shadows of Chernobylt minden gond nélkül végigvittem evvel meg mint aki most lát ilyet elõször.<#conf>
svédcsepp
pacsker

Még csak az elején vagyok a játéknak.Végig ez a velencei-tó feeling lesz,vagy változik a helyszín?<#idiota>(mocsár ,nád, tó stb)

Atomvillanáskor ne álljunk tank mögé,mert ránkolvad :D Asus P5E3PRO,Gigabyte GTS250,Intel Core 2 Duo E8400

w77d
és akkor mindent visszakapok az utolsó töltényig illetve konzervig?

Doki17
Igen, meg is kapod feladatba, hogy szerezd vissza a cuccaid.

w77d
amikor a fosztogatók leütnek, ott a cuccaimat valahol vissza tudom szerezni hiánytalanul? a pénznek tudom hogy annnyi.....

Jajj ezt nem kellett volna. Szerinted az reaális hogy rambóként egy szál magad kiirtod az egész térképet? 😊 Nem lenne a földön katonaság ha egy-egy ember mindent megoldana... ennyit a valósághûségrõl 😊
Valaki PLS!!!#4732

Ami nincs a játékban az csít. Fõleg ha istent csinál a halandóból.

Szerintem meg az a béna aki képes 20x fordulni, ahelyett hogy egy fordulóval megoldaná.
Miért, te elbírsz 500 kilót? Nem. Sztem jó hogy minél valósághûbb a játék.

valami ilyesmi <#eplus2>

ha jól csináltad a feladataidat, akkor a pda-d pont a stalkerbázis azon barakjára mutat, ahol a parancsnok sínylõdik a rács mögött...oda kell menned, a többit majd akkor megtudod
a módozat nem csalás, csak amolyan sorvezetõ, ha úgy tetszik mankó

(persze a bénáknak kell )

<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>
Ez nem cheat 😊 Megírhatták volna így is alapból.
az éjszakának is szerepe van a játékban:
-vannak feladatok, amiket csak este kapsz meg
-vannak stalkerok, akikkel csak este tudsz érdemben foglalkozni

(mondjuk ezt a FarCry2-ben tök jól megoldották, de errõl majd azon az oldalon dumázunk)
a térkép csak tájékoztató jellegû, de ha a játékban nem szerzed meg a koordinátákat, akkor hiába tudod, hogy valójában hol kellene lennie, nem fogod megtalálni
koordináták megszerzése:
-jutalomként kaphatod
-fontos embernek nevezett kék jelölésû emberkéktõl megveszed az információt (beszélgetsz velük és a "mit tudsz ajánlani" dolgokat felvásárolod)
-a halottak hátizsákját megnézve letöltöd a pda-ja adatait is, ha van neki
béta dolgokkal azért vigyázz! ... nem mindig mûkszik megfelelõen, viszont a napokban dobta ki az nvidia a 178.24-es drive-t
-ez biztos nem baszakszik
Itt ülök a gép elõtt és lövésem nincs merre induljak a pda-m nem mutat a kordon területén semmi feladatot csak a stalker bázist mutatja h. találkozz a stalkerekkel a parton túl és ennyi!

pontosan tudod hol van az a lift?sokat segítenél!<#nemtudom>
helló nekem az orosz verzió van meg ahoz nincs valami langauge patch v valami még a game-et se indítja el ahoz is kellene valami patch. elõre is thx

Jó pénzkereset a katonai bázison kívül még a vintaros stalkerek gyilkolása is. 😊 Mind a faluban, mind a stalker bázison lehet õket irtani, 2-3 raid is kell hogy lemenjen a pozitív megítélésem 0-ra, amit néhány "tisztísd meg az xy helyet a mutánsoktól" küldetéssel ellensúlyozok. Oda elég 1 chaser13 olcsó söréttel, 5 sec alatt kész 1 küldetés. 😊 Nemcsak a vintar ér jó pénzt, de amíg nincs a stalkereknek ilyen, általánosan elég szarul vannak felszerelve, olcsó cuccokkal. Kb. innentõl lehet jó pénzt kapni értük. Addig meg lehet katonairtással pénzt keresni.

Doki17
Ezen a térképen lévõ "Ballonok a sírhelyen" nevû pendriveot kitõl kapom meg, mert egyszerûen már mindenkit körbejártam, de se nem kell segíteni senki, se pedig senki nem ad már rejtekhelyet. Jah meg az hogy lehet hogy nekem Agro-ba a stalker bázison nincsen technikus csávó.

mikor beszálsz a stalker parancsnokkal, elküld kihallgatni a foglyot, atzán kapod a feladatot, jelzi a pda

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Köszi az infot,kiprobálom bár nem igazán tudom hol van a lift.Aztán remelem tovább tudok majd menni.<#eljen>
Ehh, nem csítelek. ^^

billentyûzeten a sleep az alvás a wake a felkelés <#ravasz1>

alapból végigszopod az éjszakát

Szintén mod 😊 Idõgyorsítás.
lehet valamit csinálni hogy reggel legyen?és ha igen melyik gombbal?<#help><#conf><#gun><#bdead>
Úgy értem moddal 😊
Kordonban. Nembaj ha halottak, majd berak még párat ha gyilkolni kell. Mindig nézd a térképet, mindent mutat mit kell csinálni!

sorba haladj a feladatokkal!

elõször a "liftnél" lévõket kell kinyírni amikor mondja a góré..

onnan kell étmenni a jármûraktárhoz, aztán vissza a bázisra

A vasúti feljárótól délre az út két oldalán két tanya még a kordonban van, vagy máshol?Csak azért mert a kordonban már minden katonai egység likvidálva van!Gondoltam ha minden katona halott a kordonban akkor vissza Valerjan atyához és ad új feladatot.Vagy vissza a börtönben a parancsnokkal beszélni hogy nem jönnek érte a haverjai?<#conf><#falbav>
Kössz igy jó!<#integet2>

Érdemes leszedni az Nvidia 180.xx beta drivert sokat dob a játékon.
Üdv! Köszönöm a multkori segítséget! most az lenne a kérdésem hogy hol tqalálom a kordonban a pendriveokat? csak egyet tudtam megvenni, ahhoz is vissza kellett mennem a katonai bázis mellé... Láttam lejjebb a belinkelt térképet, de nekem ott nincs semmi...
Pedig 1.5.05-ös a játék!
OFF!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha még nem untátok meg, csak éppen egy picit megpihentettnétek sugárzástól és anomáliáktól megtépázott agyszerkezeteket, akkor javaslom kóstoljatok bele a FarCry2-be ... hát ez valami nagyon hangulatos dolog. Nem szabad összehasonlítani a portékát, de kategóriájában hasonló és mégis más. Én folyamatosan váltogatom a Crysis-t, Turok-ot, FFoW-t, EnemyTerritory-t, STALKER-t és most már a FarCry-t. <#vigyor2>
egyszer már javasoltam ... azaz ilyen esetben úgy oldottam meg (pályája vállogatja):
ha van a közelben egy kísérõ/vezetõ/"révész" (kinek mi?), akkor a cuccokat apránként vidd oda a lábikájához és úgy dobd egy halomba, hogy amikor már minden ott van a motyeszt fel tudd venni, de az emberedhez odafordulva tudjál vele beszélni
oszt mán csak <#vigyor2> magadhoz kell venni mindent, aztán átvitetni magadat egy bázisra ... ott megint minden túlsúlyt el kell hajítani, de megint kevés szaladgálásal el tudod adogatni
(eladás elõtt érdemes végigkérdezni a táborlakókat, hogy esetleg kinek mit tudsz másodfeladatként elsütni, mert úgy többet kapsz érte)
100 kilóval is 11 forduló.

Az algútban csak egy szerencsétlen/fegyvertelen sofõr van ... nem kellett volna bántani.
Amúgy a küldetéseket, célpontokat, feladatokat (és azok teljesítését) ... azaz az egész játékmenetet a PDA-on tudod nyomonkövetni (tudod: "P"-gomb és azon belül válogathatsz, hogy a térképet akarod megnézni, a feladataidat szeretnéd áttekinteni, vagy akár a párbeszédekei is visszaolvashatod)
<#falbav>
Nem kell sokat fordulni ha megnöveled az inventory súlyhatárát...
Kár, úgy nem poén. Van kb 1 tonna ak-m meg obokanom a katonai bázison, direkt a fosztogatók utánra tartalékolva pénzforrásnak, de sokat kell vele fordulni, mivel eladni a legjobb áron a mocsárban tudom.

Nem.Annó én is elhúztam egy döglött kutyát megpakolva 80 kiló zsákmánnyal a kereskedõ irányába,de töltés után ott maradt a dög a másik oldalon...<#vigyor4>

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Hullával a kezemben át lehet gyalogolni másik térképre?

A vasúti felóljárótól délre van 2 tanya az út jobb és bal oldalán. Ott jön majd 2 katonai osztag, azokat kell leverni. Érdemes a térképet nézegetni (P gomb), mindig mutatja hol mit kell csinûlni.

Hali!Tudna vki segíteni,ugyanis már a game qrva elején elakadtam!A Kordonban már minden ellenséget lezúztam beleértve az összes hadsereg katonát,renegátot,mutánst:Beszéltem Valerjannal aki azt mondja a parancsnok haverjaival lesz még dolgom!Már csak azt nem tudom hol találom a haverjait?!Az egyik az alagútban volt és fegyvert kért.Kapott helyette egy golyót a fejébe!Azt mondja a parancsnok h. a közelben ólálkodik de nem találok senkit a kordonban!Tudja vki hogy tudok végre továbbjutni?Köszi!<#violent><#falbav><#gun>