S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"lassan elértek Limanszk bejáratáig és innen a full bénák tovább haladnak, akik pedig picit használják a fejüket és elolvassák is a párbeszédeket, azok rögtön rájönnek, hogy vissza kell menni a kiindulópontra: a tisztaégbolt bázisra."
Minek. Lebegyev már nincs ott, mással érdemben beszélni nem lehet.
"Onnan megint ténferegsz majd elõre a pályákon, megint belépsz elõször a stalkerokhoz,"
Hát. Kordonban van az a papféle, de mivel már beléptem, nem ajánlja fel hogy lépjek be újra.
"...majd jönnek a szabadságiak"
Hát ha be akarok lépni hozzájuk azzal kezdik hogy elvesztek mindent amit a stalkereknél elértem. Akkor tulajdonképp minek lépjek be hozzájuk?
"...Ha valaki nem értené, innen kezdõdik a frakcióháború."
A játék mást mutat, ld. P".
"...Mész elõre a szemétdomb helyszínen keresztül, hol mutánsokkal, hol fosztogatókkal kell harcolni ... egyik pontról a másikra rohangálni, mert a szabadsági csapattársaid csak akkor tudnak elõrehaladni, ha mindig a segítségükre sietsz"
Most megint az van hogy ha nem akarok belépni hozzájuk, mert pl zavar a hangosbemondójuk akkor mi van? Nem az van hogy összekeverted kicsit a dolgokat és úgy csinálsz magadnak új feladatokat hogy belépsz egy másik frakcióba? A stalkerek és a szabadságiak nem ugyanazok, a szabadságiaknál lenne olyan feladat hogy stalkerek hadállását kéne elfoglalni és megtartani.
Valószínûleg persze meg tudod indokolni amit írtál, de nekem nem volt tiszta, ahogy írtam is.
mondjuk gondolataimban azért felrémlett egy 'vasziszdasz' név, de magamban már amúgy is vasziszfasz-ra kereszteltem<#duhos2>#duhos2>
hozzáteszem nem illik más szájszerkezetében turkálni<#fogmosas>#fogmosas>hiszen a számból vetted ki a szót<#nyes>#nyes>
sok hülye "VÉR-PISTIKE" azt hiszi, hogy ez itt chat ... esetleg a gumiszoba topik
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Most látom,h már van 1.06 is ! Ha valaki már belinkelte sorry, mostanában hézagosan olvastam a hozzászólásokat...
http://stalker.deepsilver.com/patches.php?lang=eng
V1.5.06
Saved games:
1.5.04 and 1.5.05 saved games will be compatible with patch 1.5.06.
Game changes:
- Fixed an error when the wounded guide didn't want to lead the player anywhere.
- Increased the number of items for sell for the trader at the goods market.
- Added the possibility to upgrade SVDm 2 at Freedom's mechanic.
- Fixed game crash upon the attempt to speak with the wounded character.
- Fixed an error, which led to the blocking of the storyline quest completion at Yantar (the door to Sakharov's bunker couldn't be opened).
- Increased the amount of money of the bandits' trader.
- Fixed the displacement of the military warehouses on the PDA map.
- Added the possibility to load the last saved game by pressing space bar after the player's death.
Render improvements:
- Added DX10.1 support.
- Added MSAA for alpha-tested objects ("alpha-to-coverage" for DX10.0, custom "alpha-to-coverage" for DX10.1 for better performance, native DX10.1 implementation for better quality).
- Added new quality level for sun-shadows (ultra) for better picture quality.
- Added new min/max shadowmap technique (which takes advantage of DX10.1 when available) allows to speed up high quality sunshafts rendering for top video boards and high resolutions.
- Added high quality sunshafts acceleration for DX9 renderer.
Multiplayer:
- Fixed various game crashes of server and client sections.
- Added the detailed server's statistics.
- Changed the saving of the server online-dump (dump is saved to online_dump.ltx).
- Added the changing of keyboard layout by pressing LCtrl +LShift.
All other changes from earlier patches are also included
Azzal elkezdve nekem összesen 1x fagyott ki a játék amíg végig nem játszottam vele. Ez szerintem egészen jó arány ahhoz képest,h amikor még a nem bolti volt, akkor hiába patcheltem 1.05-re és hiába kompatibilisek az 1.04-es kimentések vele, azért lépten nyomon fagyott.
Gyárival nem lesz gond...
FRAGSTAR: a legutóbbi patch-csel teljesen jó.
püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetőleg)
Hasonló környezetben játszódó RPG a Fallout. Kiváncsi leszek, hogy a 3. része megtartja-e az RPG vonalat,. vagy átmegy FPS-be...
Eddig is ott lehetett, mit kellett ezen addolni?
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
V1.5.06
Saved games:
1.5.04 and 1.5.05 saved games will be compatible with patch 1.5.06.
Game changes:
- Fixed an error when the wounded guide didn't want to lead the player anywhere.
- Increased the number of items for sell for the trader at the goods market.
- Added the possibility to upgrade SVDm 2 at Freedom's mechanic.
- Fixed game crash upon the attempt to speak with the wounded character.
- Fixed an error, which led to the blocking of the storyline quest completion at Yantar (the door to Sakharov's bunker couldn't be opened).
- Increased the amount of money of the bandits' trader.
- Fixed the displacement of the military warehouses on the PDA map.
- Added the possibility to load the last saved game by pressing space bar after the player's death.
Render improvements:
- Added DX10.1 support.
- Added MSAA for alpha-tested objects ("alpha-to-coverage" for DX10.0, custom "alpha-to-coverage" for DX10.1 for better performance, native DX10.1 implementation for better quality).
- Added new quality level for sun-shadows (ultra) for better picture quality.
- Added new min/max shadowmap technique (which takes advantage of DX10.1 when available) allows to speed up high quality sunshafts rendering for top video boards and high resolutions.
- Added high quality sunshafts acceleration for DX9 renderer.
Multiplayer:
- Fixed various game crashes of server and client sections.
- Added the detailed server's statistics.
- Changed the saving of the server online-dump (dump is saved to online_dump.ltx).
- Added the changing of keyboard layout by pressing LCtrl +LShift.
All other changes from earlier patches are also included.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Frakcióháborút bármikor kirobbanthatsz ha csatlakozol valamelyik félhez, de mint kiderült van itt is egy adott pont aminél elõbb hiába csinálod meg az összes frakcióküldetést, lesz 100% a frakciód erõforrása, 0 az ellenfél, akkor is jön a respawn ha odébb mész. Itt is a trigger pontra voltam kiváncsi, nem a beszólásokra. (Értelemszerûen agroprom is ki volt pucolva, azért kerek 0 fõ a banditák száma a lenti képen.)
Miért ne? Valamihez triggerelve van a dolog. Leirtottam totál 0-ra a brigádot (MINDEN térképen)
és visszajöttek. Ebbõl következik hogy adott esemény bekövetkezte szükséges a végleges eltûnésükhöz. Ahogy pl. a duty is csak akkor árul buratot ha belépsz hozzájuk, amúgy nem. Engem ez érdekelt, nem az hogy játszam végig aztán majd útközben valahol csak összejön a dolog. Az egy dolog hogy téged a játék mögötti logika nem érdekel, csak úszol az árral, engem viszont igen.
Ezek szerint gyenge a gépem a maxhoz??? :-o
De amugy a kezdõ bázison sem mindig szaggat maxon. Ezért nem értem
De tök mindegy, a bázis fõépülete mögött van egy tér, felborult dzsipp, miegyebek ... ott találod a tornyot.
Milyen érdekes a játék ... a párbeszédek is errõl szólnak lépten-nyomon benne, hogy az ellenségek valahonnan mindig csak jönnek és jönnek. Persze dobálózhatunk szép idegen szavakkal ... miszerint (idézem😊 "respawnolnak" ... közben pedig magyarul nem vagytok képesek felfogni a történéseket (biztogy agyszerkezet BUG-otok van)
Na szóval(!?) ... zajlanak az események, mindenki a saját forgatókönyve szerint teszi a dolgát. Beléptek ide, beléptek oda ... azt hiszitek van ennek valami jelentõsége (de még nem!) ... lassan elértek Limanszk bejáratáig és innen a full bénák tovább haladnak, akik pedig picit használják a fejüket és elolvassák is a párbeszédeket, azok rögtön rájönnek, hogy vissza kell menni a kiindulópontra: a tisztaégbolt bázisra.
Onnan megint ténferegsz majd elõre a pályákon, megint belépsz elõször a stalkerokhoz, majd jönnek a szabadságiak (persze itt is sznobkodhatnék kurvanagy angol tudásommal freedom, de maradjunk csak a szabadságiaknál) ... sötétvölgyben (ami sötétvölgy és ismét nem más) és amikor hozzájuk fogsz belépni és persze még 'vasziszdasz'-nak is elfogják fogadni a szándékát, az lesz a feladat, hogy a szolgálatosok bázisát foglaljátok el. Nem duty ... szolgálat!
Ha valaki nem értené, innen kezdõdik a frakcióháború.
Mész elõre a szemétdomb helyszínen keresztül, hol mutánsokkal, hol fosztogatókkal kell harcolni ... egyik pontról a másikra rohangálni, mert a szabadsági csapattársaid csak akkor tudnak elõrehaladni, ha mindig a segítségükre sietsz. Ezt a részt sok hebrencs játékostársam kihagyja, mert csak nyomulni akarnak elõre (és itt rontják el). Folyamatosan és módszeresen kell elõrehaladni Agroprom irányába, közben minden pontot elfoglalni, minden pontot megvédeni ha kell, vagy akár visszafoglalni. Ha így eljutsz a fosztogatók raktárépületéig, már csak az Agroprom felõli oldalon pár tábor van ellenséges kézen ... ezeket mind el kell foglalni, de míg az egyik oldalon harcolsz, a másikat éppen ellentámadják ... hát rohannod kell ott is segíteni. Ha jól csinálod a dolgaidat, pár forduló és rohangálás után a környezõ pontokat mind-mind zöld jelölésû csapatok uralják, na ekkor lehet a raktárt elfoglalni. Hogy végre megértsétek, nem bug, nem respawnolnak, hanem amíg a környezõ utak szabadon járhatóak, vagy a környezõ táborok akármelyikében ellenség van, akkor grafikailag nem vezeti le a játék, de onnan jönnek át újra és újra a pirospöttyöt képviselõ ellenségek.
Szóval: ha a környéken minden pont zöld már és akkor rontasz a fosztogatók raktárára, akkor egyszer csak jönni fognak a stalkerok és ha kipucoltad a helyet, õk elfoglalják.
Agropromba átérve is csak akkor jönnek a csapattársaid, kvázi nem bug, ha a kutya nem jön segíteni, ha te egyedül jóelõre megpucolod elõttük az utat. Ha csak arra vársz, hogy majd jön a segítség és elvégzik helyetted a feladatot, akkor hiába vársz ... sõt inkább lassan visszafoglalnak pár dolgot a szemétdombon és milyen véletlen, a raktárat is.
Szóval innen már következetesen nyomulni kell elõre és akkor folyamatosan lesz segítség, akik mögötted tartják majd a stratégiai helyeket.
A szolgálatos bázisnál is csodálkoztok majd, hogy a tábor el van foglalva, szabadsági katona áll az ajtóban, a parancsnoki épületen belül mégis van még pár szolgálatos, akiket nem lesz egyszerû léprecsalni (és ebben sem segít senki).
De nem is folytatom ... amúgy is mindenki úgy játszik, ahogyan akar.
De így lehet kiírtani az összes piros pontot az összes térképrõl ... és kész.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
azt az adótornyot nem jelzi amit bekéne kapcsolnom, helyette mondom jantarba mutat a pda-m
csak egy körülbelüli helyzetére lennék kiváncsi
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
Ha pedig visszaolvasnál (csekély cirka ötezer hozzászólást) ... rájöhetnél, hogy az általad említett dolgokat mások nem, hogy már tucatszor megcsinálták és leírták, de már réges régen más játékok topikjában teszik ugyanezt a próbálkozó játékosok segítésére <#duhos2>#duhos2>
De ha nem mutat küldetést, hogyan fogod megcsinálni? Hiszen a katonai bázis területen több dolgot is el kell végezni?
Egyik feladatod az anomália-fogságba ragadt stalkerok adásának vétele a víztoronyban, majd a katonai bázison lévõ adótorony bekapcsolása.
Mindenesetre, ha csak a területet keresed, akkor az erdésztõl kijössz és jobbra kanyarodj, amerre az út vezet.
ott járok hogy megszereztem az iránytû relikviát az erdésznek, erre õ elküldött a katonai bázisra egy adótoronyhoz, azonban a pda-m valamiért jantarra mutat vissza egy réggebi küldetésre
valaki megtudná mondani hol találom pontosan ezt a tornyot? :/ vagy csak a megközelitõ helyzetét?
thx
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
A játék felípítését ismerem, az 1. részet Propjatynál untam meg, de csak mert idegesített hogy nem tudok egy mapon átfutni anélkül hogy legalább 2x le ne fagyjon a játék swappelni 2-3 percre (aztán megy tovább).
Amikor elkezdted nyilván a kezdõbázison voltál ami egy komplex helyszín, mihelyst elhagytad töredékére csökkent a kiszámolandó feladat. Nem értem hogy az emberek egy közepes vga-val/procival miért akarnak mindent maxon hajtani, aztán meg megy a csodálkozás 😊 A maxon hajtás egyébként sem a jelennek szokott szólni, hanem annak hogy a játék grafikailag ne avuljon el túl hamar.