S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yan
Van, de jobb ha ezt erõlteti valahogy, a hullánál lévõ pendrájv miatt 😊

¥ xfire: kistekila

tibor16
Asszem gyalog is át lehet menni, - a Déli Tanya háta mögött van egy barlang - ott (ha igaz). Késõbb 100%, csak elsõre nem vagyok biztos benne. A Géptelepnél, a fosztogató bázis háta mögött van a másik átjáró.
Úgyis, ha átmész kísérõvel, egyedül leszel, - csak nem tudom, a történeti szál megy-e tovább...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

vagy tölts régebbi mentést

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

én is beszoptam, próbálj visszaállni stalkernek és újra szabadságosnak hátha..

nekem nem ment <#szomoru1>

hi! nem tudja valaki hogy mért nem tudok átmenni kordonba? mindent megcsináltam az ingoványba..a jelenlegi feladatom hogy beszéljek azzal a szidoroviccsal de hiába megyek oda ahhoz az emberhez aki átvezet egyszerüen semmit nem csinál. lebeszélem vele a dolgokat rámegyek hogy mehetünk és csak ott áll egyhelybe. valami megoldás?
ProGabe
van arra valami megoldás, ha nem jönnek az elfoglalt területre? freedomnál vagyok, agropromi út és egyszerûen nem jönnek a társak. szétnéztem szinte az egész térképen, hátha beakadtak egy fûszálba, de semmi -.-

nem is lehet elmondani mennyire kurva jó lehetne ez a játék, ha nem csak 50%-ig, hanem mondjuk 80-ig lenne kész^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

tibor16
Ez a szolgálatos-fegyvermesteres móka nekem nem jött be, mert nem találtam meg minden Pendrivot.. Mivel már 2x újra kezdtem, már nem sok kedvem van újra kezdeni... ezért ez így fog maradni. Pénzem most 500 k körül, ruhám, amit elképzeltem, fegyvereim is - már nem nagyon izgat. A térképen is már szinte minden szegletet ismerek. Õszintén, már be akarom fejezni, csak ha nem muszáj, nem teszek keresztbe magamnak - ezért kérdeztem.
Mellesleg, ez az újra kezdés dolog, nem annyira jött be, mert amit elsõ játékban megadott, abból sok elmaradt.. Pl a szoktt helyeken csak ócskább relikviák voltak, a szolgálat befoglalásakor a szabadság nem adta az exo-t, fegyverekben 90%-ban csak ak és obokan volt feltalálható, nem kaptam meg a küldit a katona raktár területen ami azt a jó kis sg fegyót adja - és így tovább... sztem eluntam a dolgot.. - ennyi... 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

bajgunar
Max az, ha elvállalatad, és még nem teljesítetted a szolgálatosok bázisán a fegyvermester küldetéseit (pendrive-ok megtalálása).
És azokat meg már megtaláltad, de nem tod odadni neki.
Akkor menj vissza az elejére a kordon semleges bázisra, és lépj be a stalker-okhoz. Akkor újra barátok lesznek a szolgálatosok.
Mindegyikhez beléphetsz.
Aztán visszamész, beállsz stalker-nak, utánna meg egy másik frakcióba. Így végigtolhatod az összes frakció küldetéseit, és sok pénzre, meg jó ruhákra lehet szert tenni. kb
Semmi... limanszkba érve elszaródik az egész játék egy fos!
1. rész 1000x jobb volt!

tibor16
Olvasva, amit az elõzõekben írtam, látom nem derül ki belõle, hogy az épületen belül voltam. Vagyis miután nem maradt szolgálatos, kimenni nem tudtam, mert valahol a telepen egy vaddisznó korzózott, és ugyan volt ott szabadságis katona, de csak álldogált, nem csinált semmit.. Persze, most már mindegy, mert már megoldódott, - már Limanszkban vagyok...
Tényleg, lesz annak hátránya a továbbiakban, hogy megmaradtam szabadságban?

Valami olyasmit olvastam ha nincs nyitva a kapu be kell vágni néhány gránátot és akkor felfigyelnek rád is. 😄

tibor16
Újabb 2-õs bug:
A szolgálat bázisát megint befoglaltam, csakhogy az elsõ emeleten még ott volt az ellenség javítója, aki mikor megkértem, simán megjavította a páncélom, majd amikor mindenkit leszedtem, a telepen szaladgáló vaddisznó miatt az épület ajtaja nem nyílt ki. Az ott lévõ szabadsági meg csak nézett ki a fejébõl és nem szedte le. Emiatt 3 x kellett bevennem egymás után az épületet, az utolsót, - a sikerest, kezdve a szolgálat bázisának a legelejérõl, amikor is elõször leszedtem az összes monsztát, csak utána a szolgálatot... ehem, azért a jóból is megárt a sok...

bajgunar
Thx, már megoldottam. Igazad van. Fél óráig gugolásztam, mire tolatva bejutottam. Undorítóó.
Ott én is sz*ptam!
Buszba kell bemenni csak szarul van megcsinálva azt macerás!Guggolgass össze vissza 😄

bajgunar
Azon a RETKES buszon, a game végefelé, ahol a városban dobozokrol kell beugrani és anomáliákkal van tele az utca!!!
MIÉRT NEM LEHET BELEMENNI ? ???? ?? ? ? ?
Egyszerüen, nem hajlandó bemenni a buszba!!!!
Más retkes út nincs ????
Vagy egy cheat kód? Falon átjárásra????
kurvaidegeslettemmeginterrearetkesegyszarbugosjátékra
tibor16
jahh - ha valaki a játék nyomait keresi a könyvben, hatalmasat fog csalódni...

A különbözõ idõben kiadott verziók címe kissé eltérhet, jó magyar kiadói szokás szerint...

Az eredeti cím: Пикник на обочине
magyarra fordítva: Piknik az út szélén (vagy az útpadkán)...

Az angol fordításból jön vissza az "árokparon". A könyv tartalma alapján meg a "senkiföldjén" a megfelelõ...

A "Sztalker" csak a film megjelenése után került a címbe. A könyvben nem lehet tudni, hogy mi hozta létre a zónát. Talán idegenek, talán a pokolból jött lények, senki sem tudja. A lényeg, hogy folyamatosan változik, anomáliákkal és speciális leletekkel van meghintve, de ezek helye és veszélyessége folyamatosan változik, mozog. A vezetõk, kincskeresõk (ezek a tulajdonképpeni sztalkerek) sem ismerik teljesen, de vállalják a veszélyt némi pénz reményében...

A film a dolog lélektani részét emeli ki és a kívánságteljesítõ szobát.

A játék és a könyv/film csak a Sztalker szóban, az anomáliákban és a Wish Granter mûködésében közös. Meg a csavarokban...

google maps-on meg lehet találni az óriáskereket pripjaty-ban.
1.5.09
gio1969
Értem.A régi kiadást nem láttam sehol.

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

mert utánanéztem és elõször Piknik a senkiföldjén volt aztán az új kiadás ami tartalmazza a film forgatókönyvét az már Piknik az árokparton.

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

hali!
az lenne a kérdésem,h mikor lehet használni azt az átjárót,ami a szemétteleprõl visz át a katonai raktárhoz?az elõzõ részben a szemétteleptõl ez vitt a csapos városához,de most nem tudom használni.
csatlakoznom kéne a duty-hoz,mert õk õrzik.
gio1969
Márpedig én Stalker-Piknik az árokparton címen láttam a könyvesboltban....Ha minden igaz ,1-2 hét és meg is lesz.

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

gio1969
Gondoltam,hogy ha már megvettem eredetiben a gammát,akkor kipróbálom a multi részét,de akármelyik szerverhez kapcsolódnék,azt írja:
Kapcsolódási hiba:eltérõ verzió
Mivel teljesen amatõr vagyok multizás terén (talán jópár éve a COD 2 volt az egyetlen játék,amivel próbáltam multizni),ezért sajna fogalmam sincs ,mi lehet a baj. 09-es patch van fenn ,szóval az elvileg nem okozhatja.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Ombika
Mi a verzioszama ennek a patch-nak?

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Na ja. viszont kijött a legújabb patch amire meghirdették hogy irjuk le mi játékosok hogy milyen hibákat találtunk benne. irtam is e mailt(angolul), leírtam a frakcióháborúkat, azt hogy Asot (kereskedõ a szabadságiaknál) nem mozog és olyan mintha belenne szorulva az asztalba, hogy simán lesétálok a térképrõl, hogy a limanszki hídon nem lehet menteni, hogy a villanypózna a levegõben lóg, meg asszem még mást is.. képetet is mellékeltem hogy még a hülye is megtalálja a hibákat. kiváncsi vagyok mit valósítottak meg belõle... tényleg kár ezért a részért. a világ egyik legnagyobb frencsájza lehetne ez a sorozat. de talán majd a call of pripjat.. nos természetesen nincs értelme sokat várni..

A shadow of chernobyl megmutatta hogy mindig lehet újat mutatni, a clear sky pedig hogy mindent el lehet cseszni!
Piknik az árokparton.

A filmnek sincs sok köze a könyvhöz. A könyv inkább ufós téma, a film meg a filózásról szól.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

A könyv: A és B Sztrugackij: Piknik a senkiföldjén. Ebbõl készült a Sztalker c. film (Tarkovszkij). A játéknak alapvetõen nincs köze hozzá. A közös a megenevezés és az anomáliák illetve azok nevei. Sem a történet, sem a szereplõk nem egyeznek...

Shifter
én is kitoltam pár nap alatt

&#3232;_&#3232;

tibor16
gyors volt 😄 - én kb 5 hónapja nyomom 😊

Nem álltam be senkihez!

melyik frakcióval toltad végig?
Nah nagy nehezen végig szenvedtem a játékot!
Limanszk és az utánai kórháromok tiszta rohanás volt csak körül sem lehet nézni meg semmi!Reklámozgatták itt az új területeket azt sz*r az egész!Nah és a vége pfff...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hopp erõmû kezedben a gaus azt lõjed strelokot 10kilóméterrõl pfff... 6ot belelõttem vége a játéknak
<#idiota> történet 0!!Befejezeés -100 pontot érdemel mert össze kapkodott semmi!
Ahogy haladunk a vége felé úgy lanyhul az egész és csak hentelni kell semmi más!Csalódtam gyenge lett! SoC odaveri!

Egyszerüen at erdésztõl észak felé indulsz a beton uton végig, és odaérsz az átjáróhoz.

Vidd el még tovább! ^^

bajgunar
Nekem miért nincs olyan sugárzó kitörés ???
Pedig már sokáig elvittem <#idiota>
tibor16
skampi - ennek a figurának ez az indító szövege, kattints rá és alatta a többi párbeszéd (én is csak másodjára jöttem rá)

Meghalt a játék!
Felidegesít!Nem történik semmi nem megy tovább a játék össze vissza csinál mindent!Ennyit errõl...törlöm is!

Simán csak odamész.

grebber
Valaki nem tudja véletlenül hogyan kell a game-en belül timedemot csinálni?

Next PC upgrade: 2022

Katonai telepre hogyan tudok átmenni?
Vörös-erdõben vagyok az erdész mondta mennyek oda.Jelzi a térkép hogy hova kell menni de az istennek se tudom hogy jutok át!

Ja.

hopp.ez nem válasz akart lenni.tomfuciusnak küldtem egy linket privbe.
lenne pár kérdésem.mért nem tudok pendrive-okat adni jarnak a szabadságiak fejlesztõjének?mind a 3 megvan,de az "ég veled!"-en kívül semmit nem tudok mondani neki.a térképen,mikor ráviszem az egeret,a "mesterlövész puskák csövérõl" fejlesztést szeretné,na az tuti nálam van meg még 2 másmilyen.bug?
aztán:több rejtett cuccot sem tudtam megszerezni a szabadsági bázison,mert nem tudtam abba a részébe menni a tábornak,ahol vannak. csak akkor engednek be a bázis egész területére,ha beálltam közéjük?
aztán:van 2 fára rejttett hátizsák,amiket nem tudok felszedni.nincs valakinek ötlete?az egyik a kutató bázisnál van egy anomália mellet lévõ fán,a másik meg sötétvölgyben,a titkos labor mellett.
aztán:meg lehet azt csinálni,h váltogatom a frakciókat?most stalker vagyok,de beállnék a szolgálathoz,hátha beengednek a katonai raktártelepre.tudom,h be lehet állnom közéjük,csak nem tudom,h megéri-e.
és egyáltalán,melyik frakcióval érdemes végignyomni a játékot?visszaolvastam és valaki írta,h legjobb a vörös erdõig semlegesnek lenni,aztán duty ,aztán freedom,bla-bla ,csak azt nem vágom,mért jó ez?
remélem,érthetõ voltam!
elõre is köszi a válaszokat!
egy Stalker könyvrõl tudok, az pedig ha jól emlkékszem STALKER Piknik az árok parton

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

gio1969
Amúgy milyen oprendszeren tolod?
Más:rajtam kívül tolja valaki 64 bites oprendszeren?

pedig ha valamibe nem tenném a pénzem akkoz az mol részvény meg a clear sky..

a 64 ezer hsz 50 százaléka arról szól hogy bugos.. inkább félkész a játék.

És újabbak jönnek elõ.
nekem a frakcióharcnál akadt el, senki nem megy ki a területérõl, ami a legújabb, a szabadságos kereskedõ eltûnt..

10 perc volt míg megtaláltam, kiültette a fõépület felé a FALBA!!
Kívülröl látszott ülõ testhelyzetben és persze nem tudsz vele dumálni mert magasan van.

Ezek valszeg olyan hibák amiket peccsel nem lehet javítani..

kár mert jó lenne a játék csak így egy nagy kalap szar.

sztem add el

gio1969
Szerintem nem tértem el a játékmenettõl.Igaz,hogyha egy új területre lépek,elõször mindig a mellékküldiket csinálom meg,és csak aztán a fõszálat-de szerintem ez nem nagy eltérés,mivel nem hagyok ott úgy egy területet,hogy ne csinálnék meg mindent . (na jó,a szemétdomb kivétel volt,mert ott kapásból lemészároltam az összes fosztogatót.)
Régi mentéseim meg sajna nincsenek,mivel eddig stabil volt a játék.
Amúgy csak azóta csinálja ezt,amióta az Agropromba értem....