S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yan
gio1969:
Nekem akkor csinált ilyen kilépéseket, amikor valószínûleg /mert nem tudok róla/ elrontottam a játék menetet, mint amit megálmodtak a készítõk.
Egy régebbi mentést /ami nem dob ki/ csináltam újra és jó lett.

EK1TEP:
azt hiszem a vöröserdõ, mielõtt a teleport anomáliához mész, csak picit bõvítve.

¥ xfire: kistekila

gio1969
Azt hiszem,most fogok lemenni hídba......
A virágbolti verziós játékommal mostanában az volt a baj,hogy mikor megnyomtam az f5-öt (quicksave),fogta magát,és kidobott asztalra,a játékot pedig bezárta (természetesen mentés nélkül).Na ezért átgondoltam a helyzetet ,és úgy döntöttem,hogy megéri a játék az árát,tehát megvettem.
Telepít,9-es patchet feldob,játszódik....aztán mikor menteni szeretnék: nem fogjátok kitalálni-ugyanúgy kidob asztalra.
Szóval lassan már igazán klaviveregetõs ,egérdobálós hangulatba fogok kerülni.
Ha valakinek van ötlete,ne tartsa magában. :U
Amúgy 64bites Vistaval nyomom,ha ez számít...

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

Egyszer már lehet kérdeztem...
De mi az a képzõdmény ami a banner képen van? És hol lehet ezt megnézni a játékon belül? Melyik területen?

sziasztok lenne egy kérdésem.lehet hogy nem ide valo a kérdésem de nem táláltam más topicot .szóval tudja valaki hogy mi a neve a könyvnek ami alapján a játék készült?
lécci ha tud valaki akkor segitsen .elöre is köszi

betöltöttem régebbi mentést és így már át tudtam menni.

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

visszamentem a katonasághoz és szereztem egy AK-t... most viszont az a jelenség lépett fel h szemétdombról mennék át kordonba szépen töltöget majd a töltés végén kilép a játék egy crash-el és egy zöld bogárral 😞 eddig sose volt ilyesmi... és akárhányszor próbálom betölteni azt az autosave-t mindig crashel. van rá vmi megoldás? 1.5.04 -es patch van fenn

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

A stukker el se visz odáig amíg egy AK. Nem lesz pontosabb a távcsõtõl, de pontosabban tudsz vele célozni. Tuningolni kell a fegyvert pontosságra, meg guggolni lövéskor. Mutánsok ellen meg mindig legyen egy shotgun. Ezzel a játék végéig jó vagy, a többi fegyver se jobb. Az FT200N-en nem mûködik a távcsõ, a GP36-ot is csak majdnem a legvégén tudod megszerezni, egyedül az SGI amire érdemes lecserélni az AK-t, de az is csak minimálisan jobb. Valamivel pontosabb, de jobban kopik. Ami viszont fontos szempont, ugyanis a használattól függõen romlanak a fegyverek / páncélok tulajdonságai. Hiába 2x jobb vmi ha feleannyi idõ alatt beszarik. A TRS301-et pont ezért kell messzirõl elkerülni. Semmivel nem jobb az AK-nál (minimálisan pontosabb, de annyival gyengébb a lövése), viszont minden sarkon viheted javítóhoz. Az AK-n és az SGI-n kívül még egy valamirevaló fegyó van: az SVUmk2. Ez a rövidebb csövû sniper puska, 1 lövés vele mindenki, és igaz hogy kicsit pontatlanabb az SVD-nél, de lehet vele futni! A többi fegyver említést se érdemel, talán csak a 9x18-as skulóra átfejlesztett viper, amivel a kezdõpályán kihúzod amíg meg nem lesz az AK-d.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

tibor16
Nagyon úgy néz ki, hogy a vörös erdõ vagy a Jantar vagy a Katonai raktártelepen van vmi ficsõr, ami összezavarja a mentésem. Addig kerestem, amíg azt a legutolsó mentésem megtaláltam, ahol még minden megjelenik a bázisok betöltésénél. Ez vagy vmi script, vagy vmi vga trükkbéli gond lehet. Vagy 2 hónappal ezelõtt is az erdésznél nem tudtam visszatölteni a mentésem, most dettó... Pedig kénytelen vagyok bejárni ezeket a helyszíneket, mert ott vannak még a szolgálatból, meg Limanszkba ott lehet majd átmenni.
Másnál tényleg nincs itt gond, nem okozott senkinek sem hasonlókat a játék? Jó lenne egy megoldás, mert így lehet megint elvesztegetem amit játszom.. most is 2 napi játékom veszik el...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Ezt nem próbáltam, így nyugodtan sétálok, mindent kihordok, csak nem tudom a géppuskától a Déli tanya átjáróba hordani, több fordulóban kell furikázni.
Beni521 simán megcsinálható Viperrel is.

akkor szerváljak AK-t ás arra tegyek távcsövet? attól pontosabb lesz? volt már egyszer rendes hosszú csövû AK-m de lecseréltem Viper-ra mert az pontosabb... Headshotolni pisztollyal szoktam mert az meg még pontosabb...

vagy a géppuskánál lévõ katonát nem ölöd meg

nem jön le és addig nem jön erõsítés amíg nem halott mind

kinyuvasztasz mindenkit, kihordod a motyót lõtávolon kívül aztán visszamész és azt is leölöd <#bee1>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Kordon katonai bázisra keleti krítés felöl,két féleképpen jutsz be.
- keleti kerítés melett haladva elérsz egy kidõlt fához, ott a fa melett találsz egy rést és a kerítés tulsó oldalára tudsz átmenni, ekkor tudsz a bázisba dlrõl, hárúlról bejutni, távcsöves puskával inne nem nagyon nehéz bejutni.
- ha nem mész a kerítés túl oldalára akkor tovább mész a fa melett, és az északi kõkerítés melett a kerítés törését fedezéknek használva elõre mész. Az elöl lévõ katonákat vagy leszeded, vagy berokansz a bejáratnál balra kanyarodva az ajtón, az épületbõl könnyen likvidálod az ellen. Ehezn a megoldáshoz nem feltétlen kell távcsöves puska, elég a tuningolt Viper.
A medikitt megszerzése idõhöz kötött, vagy gyorsan megszerzed, csak akit muszály azt likvidálod és gyorsan visszamész amerrõl jöttél. Vagy teljes bázist kiírtod, és utána mész legközelebbi szabaduszóhoz felvenni a feladatot, majd vissza a bázisra és ekkor még nincsenek új csapatok (vagy csak néhányan), könnyen megszerzhetõ a medikitt, és így bõven van idõd visszavinni osztagparancsnoknak.

Távcsöves AK-val, fedezékbõl headshotolva könnyû leirtani a bázist. Legegyszerûbb hátul bemenni, berohanni a barakkba, aztán az ablakon át lekaszálni mindenkit.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

tibor16
sziasztok - az a bosszantó bug jelentkezett, hogy valahányszor átlépek egy új helyszínre, egy lélek sincs ott... Ha kísérõvel megyek vagy ha átlépek, akkor is. Ha lementem és visszatöltöm, akkor megjelenik mindenki. Gyanakodtam a memóriára, de ott nincs gáz, ugyanaz a felállás mint eddig. Az user.ltx-ben a fényt állítgattam, de - hacsak nem véletlenül - máshoz nem nyúltam.
valami ötlet? - olyan mintha nem frissítené a memóriát amikor átlép...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

lelõttem párat aztán befutottam és megtaláltam szerencse h le tudtam ugrani a falnál különben vissza útra nem lett volna elég medickit-em 😊 és most a szemétdombon elfoglaltam a bejáratot. hatalmas késéssel megérkezett az erõsítés, és most a raktárat kéne elfoglalni. van vmi módszer amivel lehet hívni a többieket h segítsenek v egyedül kell csinálni azt is? volt egy küldetés amit fel lehetett venni egy embernél és akkor az hozta a társait is. most viszont nem felvettem a pont elfoglalást hanem automatikusan kaptam :/

bal oldaliban ha szembe állsz

köszi legalább tudom h hol van, a térkép a mellette lévõ házat mutatta

pedig rossz hírem van. kénytelen leszel..

és nem jó akármelyik, csak az ami fent van az õrtoronyban a szekrény tetején egy dobozban...

egyébként kék

TitaniumRR
Köszönöm a tanácsotokat. Megvettem azt is. :-)

Azért ide írom, mert túlnyomó többségetek a jelek szerint nagyon jól ismeri a SoC-ot.

A két legjelentõsebb Mod az Oblivion Lost 2.2 és a Nuclear Snow, vagy van még más is, ami erõteljesen emeli a játékélményt?

Captain Sonar 2024 Remake

hi all. stalkereknél kaptam olyan küldetést h szereznem kéne a katonaságtól vmi speciális elsõsegyélcsomagot (gondolom a sárga színût). katonai tábort egyedül nemtudom kipucolni olyan vacak medickitet meg sehogysem akarnak dobni 😞 van vkinek vmi ötlete?

Ombika
MEghatraltal ugye ez a legkonnyebb! 😊 Tudod en nezegettem tobb progit(tesztelve) is es szart se er, hiaba veded 4 magodat! 😊 AMEN!

Mûködik!!!
Nagy köszönet!!!<#puszis>

coolpet
Thx madmanic, meglesem habar meg gamecopyworldon nincs fenn.

Battletag: coolpet#2467

Én az a baj hogy nem <#szomoru1>
Kicsit körbejártam de nagyon a fõ szálra koncentráltam szóval lehet fel kell raknom megint és pripyat-ig meg sem állok!<#nyes>

Roger6
Áhhh! Pripyat nagyon durván letaglózott engem is a SOC-ban! Bejártam az egészet, hogy mindent lássak! 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Shadow Of Chernobyl is ütõs nagyon!Sõõt sztem jobb mint ez!
Nekem abban Pripyat nagyon hozta a hangulatot!Grafikában sem marad el annyira... szal megéri azt is végig vinni!

koschwarz
ha ez tetszett, akkor szerintem a shadow of ch. még jobban fog tetszeni. nekem legalábbis az jobban tetszett, bár ez sem rossz.

jobb az elõzõ rész sztorija.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

próbáld ezt

nem tudom h jó e

coolpet
Sracok arra a kerdesemre tudja valaki a valaszt hogy a CS miert lep ki minden mnetett allas visszatoltese utan(ha meghalok es ujratoltom)
1.07es patch volt fenn, feltettem 1.09es ahhoz meg nem volt krekk lol 😊

Szal miert is lep ki?

Battletag: coolpet#2467

TitaniumRR
EKT1RP, Madmanic - Kössz.

Tetszik a játék stílusa. A második rész után érdemes felhajtani a Shadow of Chernobyl-t, vagy nagy visszalépés?

Ha igen, egyedüli ötletem a CD Projekt Kft. (mo-i forgalmazó), merthogy 576-ban, pcdome-ban, cdgalaxisban nincs.

Ha nem, akkor megvárjuk a várhatóan decemberi újrészt. :-)

Neked tényleg felesleges, cseréld be egy Spectrumra!

Aha ez eddig 2 mag... és hol a maradék 2?<#hehe> Azon mi fut? Semmi!Fölösleges!És ha 1 mag órajele alacsony akkor kb ua ott vagy mintha lenne egy gyenge 2 magos procid!

Véleményem szerint nem értesz hozzá.

Valaki próbálta már Windows 7 alatt?
Gyorsabb mint Vista-n?

Ombika
Nos kakor kozlom veled a tenyeket, ha kell keppel is igazolom, raadasul az ennel a jateknal is cpu igenyesebb megpedig FSX, teszteltem 4 mag vs 2 mag ! Szeirnted milett az eredmeny,h magasrol szarok ra a gep, pedig az elvileg 4 magot is tudja! No comment! !

4 mag szart sem er, mert szinte semmi se hasznalja ki
LOÁL! Neked nem fut semmilyen windows service? Vírusirtó? Egyebek? Szerinted azok milyen procin futnak, emulálnak maguknak egyet? Ha ezek elvannak 1 magon, a másik ráér csak a játékkal foglalkozni, 1 maggal meg minden azon osztozik.

vérzésre jó a kötszer

Ott van az a kis bódé oda bújj be.

TitaniumRR
Kössz.

Az összes víz, pocsolya rádióaktív?

A mellékelt térképen nem is jelzi.

Valahányszor belecsobbanok elkezd szépen lefelé ívelni az életem.
Igaz, hogy sokat nem játszottam tegnap vele, de a kötszer és egészség csomag közötti gyakorlati különbségtételt nem kaptam még el.

Késõbb, ha sugárzás lesz és szól a vezér szól rádión, hogy 6 sec. belül fedezékbe, akkor hová?

Roger6
Én ugyan nem néztem játék közben a feladatkezelõt, de szerintem sem használja a négy magot. Én sohasem tolom fel maxra a játékot, mert nekem kell az 50-60 fps (biztos Counter Strike berögzõdés), és nem is tolom a felbontást nagyon 800x600 fölé. Pedig biztos futna jobb beállítások mellett is folyamatosan, de már fura a 30 fps is nekem. Kéne vennem új vidkarit asszem...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Ombika
Feladatkezelot nezted mar jatek kozben,h mennyire terheli le a 4 magot?

gio1969
Hát nem tudom....én most váltottam négy magra,és igencsak sokat dobott rajta.Ugyanolyan cpu órajelen +8-10 fps.
Amúgy 1680x1050 dx10-ben játszok,minden max.,noAA,vSync ki van kapcsolva.
2maggal 23-26fps volt,4-el bõven 30 felett szaladgál.

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

Nekem nem jó...ez csak szemléltetésképp van.
De sztem 4870x2-vel elképzelhetõ az az 50fps de tuti a 30 az stabilan megvan neki!

Ombika
Jah es a 20 FPS az jo neked? 😊 Mikor meg 10en vannak kepen stb, akkor meg meg le is esik4 😊 Most akkor nem ertem mirol beszeluk?! 😊

Ombika
1920-rol pofaztunk nem?! 😊

6360 HSZ: 4 mag szart sem er, mert szinte semmi se hasznalja ki, 4 giga ram ok, alap mar, x2 meg annyit nem dob rajta, ha eleve szar az optimalizacio ! AMEN! 😊 Van meg kerdes? 😛

Nah itt van pár kép.
1440x900, 4xAA(dx10.1) minden maxon dx10 módban!

koschwarz
nézz már rá a konfigjára az aláírásában.<#nezze>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ombika
Nekem 4 ghz c2d, 260 gtx 280asra huzva 4 gb ram vista 64bit es meg 1280-ba se fut 30 folott, szal kizartnak tartom en az o allitasat! 😊 Mikor meglattam eredmenyt ugy felkurt,h nem is nyomtam tovabb 2 percnel! VICC! 😞

Hát figy...
Azzal a géppel elképzelhetõ!
Nekem HD4850-em van és egy 2,5GHz-es x2-es AMD procim mellé 4GB-ram Vista 64bit.
Minden maxra állítva, élsimítás 4x(dx10.1 opció bekapcsolva) olyan 30-15FPS között ingadozik!
Majd rakok képet ha valakit érdekel...