S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok nekem eredetiben van meg a game+1.6-os patch asszem és tökéletesen megy na az lenne a kérdésem hogy a legvégégén vagyok Gaus puskával csernobilban és már k**** nehéz volt ide eljutni és ilyen tetõszerûségen vagyok ahol egy lépcsõben van 1 teleport és nem tudok tovább menni fogalmam sincs mit kell csin. ha kell screen shotot is tudok mutatni ! 😊

coolpet
Nah, eljutottam ismet a hidig becsatlakoztam a szolgalathoz, es elfoglaltam a tamaszpontokat, majd a szabadsag bazisat is. oromujjongas, vedd at a jutalmad stb, es spawnolnak a szabadsagosok. Most nyertem vagy nem nyertem? Vagy hogy van ez?

Battletag: coolpet#2467

coolpet
Van valahol egy magyar stalker oldal ami mukodik is, amin pl a fegyokat es relikviakat elolvashatom? http://stalker.hardwired.hu/ << oermission denied.

Hát igen, halál bugos orosz cucc az egész, de akik szeretik, azok a hangulata miatt szeretik amúgyis, ami aztán tényleg van neki.

EZ a játék SZAR! Legújjabb patchet használva ezerszer lassabban tölt be. még el sem kezdõdõtt és már bugos. kb 10 mp-t csúszott a filmanyag hangja. mikor aztán át térünk az engines animácíóra akkor az ágyamon feküdtem. felkeltem volt nálam egy akm körbejártam a szobát (persze akadt mint állat plussz a falevelek még mindig a szóbán át szállnak) aztán hirtelen elkezdte az animációt heg rohangál az ágyon végre lefeküdt, ekkor a kalancsa pofázik, lebegyev viszapofázik, a kamera megáll a szoba közepén, beakad hirtelen bereggeledik, mindkét ruszki eltünik, kamera tovább mozog végre kiér a szobából akkor lebegyev már régen nekem ugat hogy annyira örül nekem hogy vagyok neki, de ezt még mindig az ablakon át látom kivülrõl. az akm ezután is velem maradt eladtam jópénzért.. ugurjunk: kezdõdnek az összecsapások. persze mindenki kitol engem a fedezékbõl meg hátba is lõnek. ezmég jól van minek állok oda... deaztán megjõtt a lebegõ disznó és az égen járó suttyó renegát bandtita; Jurij Skywalker.
Csak azt remélem hogy csõdbe megy a GSC és valami tisztességes cég megveszi a frencsájzot , akkor talán szûletik végre egy tõkéletes stalker.
Na igen, de a játék szempontjából is van jelentõsége, mert állítólag a mindenütt fellelhetõ AK74esen kívül a játékban szerepel az AK47 is, egy mission reward képében kapható egyedi fegyver, ami 7.62-es lõszerrel mûködik.

Mindegy, Kala mindkettõ. Itt amúgyse az o.g. nevükön szerepel egyik se.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Nyilván az AK74-re gondolsz és nem az AK47-re.

jah tényleg.. rég játszottam már, nem emlékeztem..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

SVUmk2, GP37, SGI, AK47. Kb. ebben a sorrendben a legjobbak. Sebzésben kb. ugyanazt tudja mind, 1-2 pixelnyi az eltérés. A TRS nagyon hamar leamortizálódik, így a tulajdonságai is leromlanak, említésre se méltó. Az FT200N-nek meg bugos a scopeja, ezért szar. Load game után elfelejti hogy van rajta scope, és csak annyit "nagyít" mint anélkül, ezért értékelhetetlen. Pontosság és sebzés tekintetében egyért SVU viszi a pálmát, viszont az AK már a kezdõpályán megszerezhetõ / feltuningolható (csak pontosságra érdemes minden fegyvert, kivéve a shotgunt), gyakorlatilag az egész játékban ez lesz veled.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

coolpet
Volt aki megvette 3k-ert a kereskedo stalkerektol a segelycsomagot? 😊
Ki milyen fegyot favorizal?

Quest itemeket nem lehet eladni.

Sanyix
És valahogy nem lehet kijavítani? Mert ha be van kapcsolva idegesítõ az a kocka, ha nincs, akkor a cs rondább mint a soc...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nem ez egy kép színezõ 😄 ha ilyen lenne a valóságban a katonák éjjellátója inkább nem is használnák, mert semmit se látnának vele. De nem ilyen, ezért használják.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Innen pl. le tudod tölteni. Mellesleg az elsõ link, amit a Google felkínált...
nem tudom letölteni az új javítást -1.5.09-
bárhonnan akarom tölteni mindig csak egy pát kb os szar jön le
nem tudjátok honnan lehetne letölteni?
a technikusok kérik, el ne add!!

mindegyik nek kell keresni hármat, elég jól fizetnek

Yan
a beíróablak alján a szmájlik mellett van 'makrók',
abban találod a pontos leírást 😊

&#165; xfire: kistekila

Üdv Újra!
Ezekkel a PEN-driver-ekkel mit tudok kezdeni? Ellehet õket valahol adni?
Vagy származik belõle majd késõbb valami hasznom??

Tudom lehet fejlesztéseket keresni...na de ami nálam van az egyik se való a küldetéhez

Elõre is köszi!
hogy kell ilyen spoileres ablakot csinálni?
de ha ugy nem megy akkor: kordonhoz, vissza, és akkor már a másik atkelõnél is át lehet menni, de ott is lõnek a sztalkerek amig szidorovics nem mondja hogy menni kell hozzájuk..
coolpet
Nemtud ott atmenni, addig nem lesznek aktivak azok az atjarok amig egyszer at nem jut a kordonba.

A katonai bazisnal kezdj el futni a kerites mellett (baloldal) lefele mint a villam, egy kidolt fa lesz, az leszaggatta a keritest ott atfutsz a tuloldalra, es vissza fel. El fognak talalni parszor, de nyomd a elsosegely cuccot meg a futast ujra es sikerulni fog 😊

Köszönöm kifogom probálni hamarosan

ne ott menj át, hanem északon a géptelepnél

sos! Uj vagyok itt sorry, h nem tudom leirni pontosan hol járok meg már eég elakadtam itt és nem játszottam hetek óta. Van egy rész mikor a sziklákról indulok lefelé egy katonai bázisra. Lõnek az épület felõl géppuskával de még ha leis érek odáig ott mindig megölnek lõszerem alig van. Hogyan kellene csinálnom, h folytatni tudjam a gamát? Nagyon köszönöm a segítséget.

ft2000 quest reward, GP35bõl 2 van, 1ik quest reward, másik meg a fosztogatók rewardja ha hozzájuk csatlakozol és írtasz.

coolpet
Meg egy dolog:

Hol tudok olyan fegyokav szerezni/venni, mint ft2000, meg gauss fegyo?
GP35ot abszolut nem is lattam, es max a SHOC-bol megismert Obokant colt a legjobb rohamfegyver. Bar vegig fulltuning TSR-t hasznaltam, meg AK-t, de azert a tobbi is hianyzott 😊

coolpet
Ohh akkor lehet hogy elkezdem elolrol felig vegigjatszani 😊

Mondom, csak az után sikerül, ha eljutottál a limanszki híd leeresztéséig. Ez megvolt, akkor vissza kell menni a mocsárba, átvenni a jutalmat. Ekkor veszi kezdetét a frakcióháborúnak elkeresztelt scriptsorozat...
Addig nem követnek a többiek...

coolpet
Hat en megprobaltam a szabadsagot kifustolni a zonabol a duty oldalan, de a sajat palyajukon(sotetvolgy) nem sikerult, allandoan spawnoltak, a fegyverem meg 3-4 holyonkent beragadt, pedig elotte javittattam meg. A fosztogatokat is kicsinaltam a szemetdombon, de mire atertem az agrophonhoz, mar megint tele volt a hely veluk...
A vegere magyarazat elegge silany, de ez nem a te hibad, hanem az oroszoke, hogy nem tudnak egy normalis tortenetet/jatekmenetet kitalalni.

Nevetseges kuldik is vannak benne, pl mocsarban loszert kellett vinni egy embertol a parancsnoknak.Egymas mellett alltak, felvettem a kuldit, majd 90 fok fordulasa utan le is adtam 😊

Megegyszer nem allok neki, mind a SHOC-nak, azt legalabb jobban elveztem.
Ebben ami + volt az a fegyverfejlesztes, a kiserokkel utazgatas, es az artifact kereses. Erre meg nem kellett volna uj jatekot irni 😊

Most mar kivancsi vagyok a call of Pripatyra is.

Egy lehetséges magyarázat:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Clear Sky frakció vezetõi azonosak a C-Tudattal. Azért akarják levadászni Strelokot, mert túl közel jutott hozzájuk. nem akarják felfedni magukat a többi frakció elõtt, így téged bíznak meg azzal, hogy vadászd le az ipsét. Ezt meg is teszed, lelövöd róla a pszi védelmet, így el tudják kapni és alávetni a végén látható agymosásnak.
Kicsit idõzavarba kerülhettek a sztori írók, mert a C-Tudat kicsit korábban kezdett el dolgozni, de Sztrelok nem éldegélhetett évekig a tv "szobában", így a végét csak ilyen összecsapottra tudták megoldani.

Ennyi az egész...

A SC "története" még annyira sem átgondolt, mint a ShoC-é. Alapvetõen akkor "játszod végig" a játékot, ha Limanszk elõtt visszamész a mocsárba, és beszállsz a frakcióharcokba. A kezedben van annak az eldöntése, hogy ki lesz a Zóna ura a következõ fél-egy évben. Mire a ShoC ideje eljön, addigra mindenképp megváltozik, hisz az ottani felállás alakul ki, de átmenetileg kitakaríthatod a zónából akár a banditákat, akár a duty-t, akár a freedomot. Ez lenne a SC fõ vonala, csak nehéz észrevenni, ha valaki a "sztorit" akraja követni....

coolpet
Jogos de akkor sem ertem 😊

Ha meghalt volna, nem lenne SHOC.

coolpet
Na vegigvittem, de valaki magyarazza el a veget legyenszives mert nagyon nem vagom mi van. Ha lehet privatban, vagy spoilerben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Lelottem a gauss puskaval strelokot, es vege a jateknak.Az ending videot sem vagom egyaltalan, az a csatorna tele stalkerekkel, mi a fene az? Most strelok meghat, vagy csak epphogy el? Mikoze volt streloknak a zona anomaliaihoz, es a blowoutokhoz? A kovetkezo reszben a Call of Pripatyban megmagyaraznak mindent? Ha ennyi amit latok, akkor egy fos az egesz 😊 A SHOC-ban 7 vegigjatszasa sehogy nem hozhato ossze ezzel a CS-vel. Lecci lecci valaki magyarazza el i van 😊

coolpet
Ahh tenyleg volt 2 artifact, amit nem tudtam felvenni, ill 3.
Hatha ti tudjatok.
Mind a 3 a weöreös erdõben van, 2 ahol a stalkereknek kell segiteni kiiktatni pár snorkot, és egy kétlábú hústornyot a nagy mezõn, na ott van valami kráter tûz anomáliákkal körülvéve, és a lyuk közepén olyan széttépõ anomália van. Na ott mutat okosan 2 artifactot a mûszer, de ha megközelítem, meghalok, vagy elégek.

A másik hely meg amikor az erdésznek meg kell szerezni az iránytû anomáliát, és kinyírom az összes fosztogatót, le lehet esni egy létra mellett, ahol olyan szikra anomáliák vannak, és járkál 2-3 olyan repülõs villanygolyó, ami felemelget tárgyakat, és nekedvagdos.
Na ott is van valamerre okosba egy artifact, de azok állandóan kinyírtak. Nektek sikerült azt megszerezni?

coolpet
csak quicksavem van, akkor kezdhetem elolrol? 😊

Köszönöm!
Én is azt javaslom menj vissza Ingoványba a híd leeresztése után az FT2000 fegyóért és 50.000 RU-ért, a fegyvert rögtön fel is tudod tuningoltatni ingoványos mûszerésszel.
Az építkezésnél én messzirõl még a lépcsõfeljárónál az épület melett megálltam, és mesterlövész puskával egyenként leszedtem legalább 10-15 monolitot. A legfelsõ szintre mind két oldalt feljönnek egyesével, akkor távcsövessel szedd le õket, még mesterlövész puska se fontos hozzá, de jól jön. A maradék már nem gond az építkezés területérõl sem. Limanszkban az ingáványos csapatok vezetõje tud ruhát-fegyvert javítani, legyen nálad kis pénz is javításra.

Yan
maradj a kerítésen kívül és egyesével szedd le õket 😊
akkor lesz lõszer elég, amit tõlük veszel el. a ruha nem számít, amikor elõször vittem végig nem tudtam mit hol kell, és egy pizsamává lõtt berill-el mentem végig.

&#165; xfire: kistekila

Sõt, ha ki akarja élvezni a játék minden szépségét, még nem is megy Limanszkba. A híd elfoglalása után irány vissza a mocsárba a jutalomért...

De jól küldöd bakker, tegnap reggel még Agyart üldözöd, ma reggel már Limanszk..? <#nyes>

Egész nam kockultál, mi? <#nevetes1>

hát sehogy <#ravasz1>

Limanszkból nem lehet visszamenni, tölts vissza egy régebbi állást, még a híd elõtt, tápold fel magad, páncél fegyverek skuló, aztán menj csak át

coolpet
Elakadtam Limanxban, amikor az epitkezes alatt allo epuletnel kell atjutnom, de 24 monolith katona vedi. Loszerem keves, es pancelom 0.
Hogy a fenebe fogok en ott atjutni? 😊

coolpet
Na igen, nekem is 3adikra esett le hogy a fegyvert tegyem el mert komolyan gondolja. Visszatoltes utan pedig odasetaltam, az se tetszett 😊
harmadikra megalltam amikor szolt aztan lepacsiztam a szabadsaggal 😊

mikor mondja h állj meg, azt azért mondja hogy állj meg <#hehe>

meg tedd el a fegyvert, odaballag hozzád, kicsit dumcsiztok, és továbbenged..

Sziasztok!
Szemétdomb után vagyok, mikor Agyart kell keresnem, és amint átérek egy másik "map"-re ahol folytatnom kell a kutatását, ott egybõl egy szöges keritésen túl amint átsétálok kinyírnak... namost mielõtt barom módjára nem futottam át shotgunnal a kezembe azok elõtt pofázta egy csávó hogy tegyem le a fegyveremet és lassan sétáljak oda, csak beszélni akar...

De már akár kúszva is mászhatok, ígyis-úgyis szétlõnek, és nemtudok ellenük mit tenni...

Van valami megoldás?
Elõre is kösz!
Limanszk a híd túloldalán van. Az erdésztõl kétfelé mehetsz. Vagy a raktárakhoz, vagy vissza az erdõbe...

coolpet
Igen, az erdeszhez mar eljutottam.
eszaknak azert nem mentem, mert arra nem a katonai raktarakat irja, hanem a limaszkot. Ejjellatoval meg nem talalkoztam, de szerintem elmegyek a szolgalathoz, ez celbalovok, osszeszedek par ora alatt ugy 50 rugot, mert fejlesztgetnem kell egy kicsit. Mashol is lehet gyorsan penzt szerezni?
Voros erdo egyaltalan nem para 😊 A fegyverekrol meg annyi, hogy hiaba javitom meg oket teljesen, meg fullra van fejlesztve, volt hogy a 16 golyot ugy tudtam kiloni, hogy 4-5x kellett ujratarazni, mert beragadt. Szoval tuzharc korben koszonom, de inkabb vettem egy mesterlovesz puskat, es messzirol szedem le az ellent. a suklo halisten nemdraga.
Bar a pontossagarol nem zengenek legendakat... Akkor megprobalom a voros erdo kijaratait 😊 Pendriveok megszerrzese sem konnyu mert meg kell venni a lelohelyeket az NPC-ktol, es nem mindig tudhatod mi van ott.

Annak meg világít a szeme, akkor is, amikor láthatatlan... Két gyorsan közeledõ kis fénypontot kell figyelni..

Megjegyzem a CS-ben nagy csalódás volt a bloodsucker. Az erdésztõl a katonai raktárhoz vezetõ kijáratnál belegyalogoltam kettõbe. Az orrom elõtt rohangáltak, de egyik se jött felém. A képükbe kellett mászni, hogy észrevegyenek, mert amíg nem támadnak (láthatatlanok), addig sebezhetetlenek is...