S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ctrl+shift

Úgy alap, hogy magától értetõdõen fejlesztendõ minden páncélon.

Gránátot a 4-es gombbal veszel elõ (ha van nálad), aztán sutty...

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Heló!

Most olvastam elõzõ hozzászólásod és két kérdést szeretnék feltenni!
Hogyan tudok hasalni? (az lenne a mély guggolás?)
Az éjjellátó nekem sem jön elõ! Azt írod alapból van, de nekem "alapból" nincs!
Ja és hogyan lehet gránátot dobni?

Köszi!

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

Az éjszaka az mitõl gáz? Azért van az éjjellátó. Az alap hogy kell hogy legyen a páncélon, de gondolom rádioaktivitásra gyúrtál, ami hiba volt.

Red forestbe shotgun kell, vigyél egy chaser13-at is magaddal. Vagy SPSA-t ha van olyanod. 1 lövés = 1 mutáns. Én pl. imádom a vámpírokat vadászni, közel kell engedni, és amikor ütni készül lehull a láthatatlanság, na akkor kell headshot a pofájába és kampec. 😊 Mondjuk shotit az egész játék alatt érdemes cipelni, minden mutáns ellen az a legjobb.

A dobbantós óriás is megdöglik, csak sokat kell lõni. Dobbantáskor meg ugrani egyet.

A tankról bele kell ugrani az anomáliába és elvisz az erdészhez.

Ami kell: AK47 (+pso-1 +silencer) + chaser13. AK-t pontosságra, shotgunt tûzgyorsaságra fejleszteni. 1. pályán megvan. Kordonban a katonai bázist párszor legyakva annyi skulót szerezhetsz hogy a játék végéig elég lesz, én 10k-nál meguntam a gyûjtögetést. De természetesen a játék folyamán mindig hullik, ellenfelektõl kell elvenni. Golyót nem kell pazarolni, fedezékbõl hasalva kell mindenkit headshottal kivégezni, ez elég lõszertakarékos és biztonságos megoldás. Mutánsokra meg shotgun, mert azzal csak 1 lövés, Golyószóróval meg 10-20.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

fery02
Lehet, hogy nálam game over lesz. Kezdõként veterán fokozaton kezdtem a játékot (tudom, hogy játék közben is át lehet állítani a nehézségi szintet, de az számomra olyan, mintha csalnék) és eljutottam a Vörös Erdõbe, ahol:
1. éjszaka van
2. lõszerhiány (ez azért is van, mert kezdõként igyekeztem minden fegyvert kipróbálni, így mindenbõl, lõszerbõl is csak kevesebbet vihettem mindenhez, így nehezebben pótolva a dolgokat.
3. olyan mutánsok, amikkel eddig nem találkoztam. Az egyik egy nagyobb féle dög és látszólag nem lehet megölni (úgy tud nagyon sebezni, hogy a földre dobbant egyet, amit mi nagyon nem szeretünk)
4. a fõ küldetés az erdõ közepébe mutat, ahol egy tank van, felette valami energia gömb, körülöttem egy raklapnyi mutánssal, akik lehet újra is születnek mindig, ráadásul tök egyedül vagyok.
Mit tegyek?

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

A legjobban a SEVA hiánya idegesít, agropromban lehet(ett eddig) leghamarabb beszerezni, de hiába megyek el addig, lófasz sincs. Ha meg beállok a stalkerekhez ahol freeben megkapom, akkor meg kimaxolni nem tudom. Lehet visszarakom az 1.5.09-et, remélem mûködik az 1.5.10-es mentésekkel, az nem volt ilyen szar.

Én is a 10-zel kezdtem de megadta a küldiket egyébként igaz hogy nem tuningolható de szerintem nagyon jó a távcsöves skuló nem olyan drága.De a fosztogatóknál már én sem kapok semmi mellékküldit.
Az AK47 trófea távcsöves skulót eszik, azt meg a szemétdomb elõtt nem tudsz venni, ott is csak éjféltõl 03-ig, és jó drága. Valamint nem tuningolható. Nem éri meg használni.

Egyébként ezt a trófeás küldetést se adta be a game 1.5.10 alatt. Lehet hogy te korábbi patchel kezdted a játékot, és ott még megadta, de itt már nem. Csomó küldetés nincs, szarabbak a kereskedõk, szarabb artifactok esnek. Mintha le lenne butítva a játék.

Szerintem jó mer nekem az elsõsegéjcsomag után nem ajánlott fel mást most meg:mágikus vodka,AK 47-es trófea. Ezeket egyépként meg lehet tartani? mert szerintem nagyon jó az a AK
Ez az 1.5.10 patch elég tré. Eddig csak elbaszásokat tapasztalatam, javulást nem. Rengeteg mellékküldetést nem is ajánl fel (mákos detektor, eü csomag a katonai bázisról, cuccok visszahozása a szemétdombon, stb). De a cuccokkal is variálás történt, eddig agropromban a stalker bázison lehetett SEVA-t venni (meg exot is), most nem. El se hiszem hogy ez egy hivatalos patch.

És kell mellé egy 5.? ^^

Pepsi Twist
gondolom feltûnt hogy 4 pontom van 😊

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Van egy "WAREZ ÜGYEKHEZ IDE KATT" link a banner alatt, gondolom feltûnt.

fery02
Mégis <#smile>
Csak el kellett mennem a világ végére, majd visszajövetkor ott várt az ajtóban pont egy zombi és azután már beengedett. Pedig azelõtt senki sem volt ott, minden bokrot átnéztem.

fery02
Egész jó kis játék lenne ez, csak nagy kár, hogy a Szaharov küldetés miatt nem mindenkinél lehet végigjátszani. :/

Akkor ne töltsd le 😊

Pepsi Twist
oké de nem fogom újra letölteni 😄

Abból is van magyar!

Pepsi Twist
nekem virágbolti verzióm van 😄

Mihez? A bolti verzió eleve magyar. ^^

Shifter
valaki tudna adni magyarosítást? 😄

&#3232;_&#3232;

Köszi szépen. Asszem evvel a térképpel átviszem negyedjére. XD..
Szia pontosan nem tudom de én 41-et szedtem össze javaslom neked ezt az oldalt:http://www.webalice.it/requena/game/stalkercs/images/map_zone_big.jpg ezen rajta van az összes
Papa01
Köszi a választ! 😊 Óóó de kár... mondjuk mire átverekedtem magam a Kordonon eléggé megõszültem. 😊 Az a sok katona, fõleg a gépfegyveres a toronyban.Kemény volt. Elkezdtem csinálni az ottani küldiket.
Van ötleted, hogy mire érdemes figyelni, illetve mi az amit semmiféleképpen ne tegyek?

Köszönöm a választ!

Papa01

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem tudja valaki, hogy pontosan mennyi artifact van a játékban?
Én összeszedtem 32õt...
Ez ilyen, kordon után lemegy 0-ra a népszerûség, mert már nem vagy tafja a CS-nek.

Javítani ugyanott kell ahol fejleszteni.

Papa01
Abban még tudnál segíteni, hogy miért van az, hogy átkísértek a Kordonba, gyalogosan visszamentem, és semlegessé vált a Tiszta Égbolt szövetség? (Zöld helyett sárga pötty és pénzt kérnek a szállításért.)
Köszönöm a választ!

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Köszönöm a választ!

A fõbázison aki van javító, ott szoktam upgrade-elni a fegyvereimet. A javításra hogyan lehet rávenni? 😊
Akkor nem töröm magam.. pedig volt hogy egy fosztogató sem volt a térképen.. 😊

Új gamét kezdtem, kicsit akcióztam a mocsárban, mit lehet kihozni belõle. Eredmény:

😄

100k zsé, minenki hepi, és még lehetne folytatni a végtelenségig. Inkább goto kordon, asszem már ideje. 😊

Javítóembernél.

Mindenki újratermelõdik egy idõ után. Volt hogy a stalkerokkal legyaktam a fosztogatókat, még a bázisra is méltóztattak besétálni, megjelent a guide, szal minden fasza volt. Aztán beálltam a freedomhoz legyakni a dutyt, közben meg közli hogy a fosztogatók újra elfoglalták a szemétdombot. Csak ideig-óráig lehet itt bármit is elfoglalni, utána visszaáll minden a szokásos mederbe.

Papa01
Ja, még annyi, hogy a páncélokat lehetséges javítani?

Papa01
Sziasztok!

Hogyan javíthatóak a fegyverek?
A másik kérdésem az, hogy az egyes szövetségeket nem lehet teljesen kiirtani? Pl a Renegátok is újra termelõdnek, pedig elkaptam mindet.. 😊
Köszönöm a válaszokat! 😊

Valahol az army baseben van egy küldetés aminek ez a jutaálma (GP37). De tök felesleges, semmivel se jobb mint az SGI vagy az FT200N. Csont ugyanazokat a statokat tudja. Ezért legegyszerûbb az SGI-t használni, abból dömping van. Army base / vámpírfaluban van egy merc brigád, küldetésük után lemészárolhatóak, mindnél SGI van. Vagy a freedomtól is kapsz egyet belépéskor. Érdemes átcsövezni AK skulóra, abból többet talál a játék végén is. A SHOC-al ellentétben itt már nem akkora istencsászárok a nyugati fegyverek, egy sima AK is pont ugyanolyan jó. Alig 1-2 pixellel pontatlanabb az AK mint az SGI, és pont annyival nagyobb a sebzése - ugyanakkor már a játék legelején elérhetõ. Ja és mgvalami: az AK47 (nem az obokan, a sima AK) a játék legtartósabb fegyvere, alig kell javítani. Ez nem mondható el szinte semelyik másik fegyverrõl. Bár az SGI / GP37 se használódik túlságosan, valamint a viper5 is bírja a kiképzést. A TRS301-et viszont szinte minden harc után javítani kell, annyira kopik. Hogy miért fontos ez? Az elhasználódással együtt romlik a fegyver minden tulajdonsága! Mint a páncéloknál az AC.

Szal sztem legjobb kombó az AK47 + chaser13 (mutánsokra sokkal jobb a shoti), nemigazán kell más. SGI-re is csak poénból cseréltem le az AK-t. Ha sok a pénzed, akkor 1 jobb fegyver létezik még az AK-nál: az SVUmk2. De ehhez csak a freedomnál tudsz venni skulót ha tag vagy, illetve a bolhapiacon a stalker kereskedõtõl éjszaka. És sokba kerül. Viszont eléggé railgun és az SVD-vel ellentétben az SVU-val még futni is lehet, nem lassít le.

Milyen új effekt? Még csak egy change listet se voltak képesek kibaszni a patch mellé a fejlesztõk.

Sziasztok 2 kérdésem lenne.
1.ha csatlakozok egy frakcióhoz pl:szabadság és elfoglalom a szolgálat bázisát de õk utána visszamennek a bázisukra még beléphetek a szolgálatba?
2. hol tudok GP 37-est szerezni vagy ha egy küldi adja leinátok hogy melyik az.

A válaszokat elõre is köszönöm.
Sziasztok!

Elõ venném megint a játékot.
Kérdésem: láttam hogy van 1.5.10-es patch.Olvastam hogy van benne valami új effekt.Ezt valaki látta már vagy ez mit ad a játékhoz?Gyorsabb már a játék a sok patch után?

Papa01
Értem, köszi szépen! 😊

Elég az utolsót.

Papa01
Értem, köszi szépen.

Az nem gond, hogy csak ezeket a patch-eket találtam a hivatalos weboldalon?
(A CD Projekt-es verzióba az 1.5.04 volt beleintegrálva.)

V1.5.05_stkcs-for-pack-efigs-patch-any-5.exe
V1.5.08_stkcs-for-pack-efigspch-patch-any-8.exe
stkcs-for-pack-efigspcjh-patch-any-10.exe (ez a 1.5.10)

A javításokat ebben a sorrendben tettem fel.

De érdekes az is hogy a
Patch V1.5.07 for the retail version (56 M😎
linkre kattintva a V1.5.08 patch-et lehet letölteni..

v1.5.06-nak pedig nyomát sem leletem..

Ez jó így?? Nekem egy kicsit összevissza...

Köszönöm a segítséget! 😊

Persze.

Papa01
Köszi a választ! 😊

De ezt rá lehet tenni a magyar verzióra? (CD Projekt - Gyémánt Kiadás)

1.5.10 a legújabb.

Ahogy elnézem variálták az artifactokat, ahol eddig hullott jó is, ott most csak szarok esnek. De úgy általában is szarabbak potyognak.

Papa01
Sziasztok!

Az elején sikerült elakadnom, emiatt kérném a segítségeteket! 😊

Miért van az, hogy teljesítettem a tiszta égbolt csapat jó néhány megbízását, visszamennék a jutalomért és nincs ott a kereskedõ?? 😞
Üres az a kis bódéja a fõbázison.

A másik kérdésem pedig az lenne. hogy nekem a gyémánt kiadás van meg és arra a legfrissebb patch a scs_104hu.exe?

Köszönöm a válaszokat!
Papa01

Pepsi Twist
valaki tudna adni linket a magyarításhoz? 😄 mert a piratebay becsukta kapuit és ott volt 1 torrent de google semmi hasznosat nem ad :S

Ez nem mindig jön össze, CS-1 páncélban (60% golyóálló tuning) is simán legolyószóróznak. Talán 20-ból egyszer nem. De még az 1. fáig se jutok el, már 3 skuló eltalált. Lehet hogy gyengébb fokozaton nem ennyire durva, de masteren igen. Viszont nem kell átmenni, egybõl vissza kell fordulni a mocsárba, majd a jármûtelepnél (jobb felsõ sarok) megnyílik az árjáró, ott simán át lehet battyogni. Közben fel is lehet venni a teherautós küldetést, pont útba esik, minden fordulónál +600 Ft. 😊

Ha már bent vagy kordonban, a másik oldalról tök könnyû bemászni a katonálhoz (de a fal mellett a bejárathoz is lehet osonni, aztán a sarok mögül lövöldözni), ha nem cowboy módra ("ide lõjetek") mész, hanem fedezékbõl fedezékbe, akkor tök könnyen legyakható az egész bázis. Ráadásul újratermelõdnek (ha nem is végtelenszer, de jó sokszor), rakat értékes fegyvert lehet gyûjteni, amit érdemes a mocsárban eladni, ott jobb áron vásárol a kereskedõ. Ez fõleg igaz ez aaz AK feletti cuccokra, TRS-t pl. X Ft-ért venné meg a stalker kereskedõ, a mocsári meg 2X-ért. Minél drágább, annál többet buksz ha nem a mocsárban adod el. Darabnként persze nem érdemes rohangálni pályákon át, inkább pakkokba gyûjteni egy rakat cuccot, aztán goto mocsár. Még hatékonyabb, ha vezetõvel viteted magad, ilyenkor oda kell hordani elé vagy 10 tonna cuccot, felvenni (mozdulni ilyenkor már nem tudsz), aztán elvitetni magad a mocsárba. Ott mindent ledob, majd kis fordulókkal eladni az összeset. Pikpak több 100k-t tudsz vele keresni. Én még csak kordonban vagyok (újrakezdtem), és úgy van 130k-m hogy AK-t és afeletti cuccokat nem is adtam el, azok ládában várják a bolhapiac utáni idõket.

Fegyverbõl érdemes elõször a viper5-öt felfejleszteni (pontosságra, meg 9x18-as pisztolyskulóra, abból dömping van), ezzel a mocsárban isten vagy, de kordonban is lehet vele katonákat ölni. Ha szorgalmasan ölöd a CS-seket (néha kell nekik küldetést is csinálni hogy ne legyenek ellenségek), akkor simán összejön már az 1. pályán a zsé egy AK meg a CS-1 páncél kimaxolására. Ezzel kb. az egész játékot végig tudod tolni, a késõbbi cuccok csak minimális extrákat tudnak nyújtani.

Ehh, stornó.

Mittudomén, Yantarban kapod a tudós kereskedõtõl.

Hecker007
a Kordon felé vezetõ úton nem is kell megölni a katonákat, ahogy kijössz az alagútból el kell sprintelni balra, és nyomogatni az elsõsegélycsomagot meg a kötszert hogy ne halj meg, aztán mikor már nem lõnek lassíthatsz 😊

nekirugaszkodtam a stalker sorozatnak, de vhogy nem jött be. pedig a graf elfogadható, erõs gépem is van hozzá, vannak benne jó 5 letek, de vhogy mégse....

addig jutottam el, hgoy az alapjátékban már a kezdõ területet mindenütt be tudtam barangolni, és át kellett volna jutni egy katonai erõdön más küldiknek a helyszínére, de ott sosem tudtam annyi katonát kiirtani...

Yan
de,
ismét beállsz a stalkerekhez és utána a szabadságiakhoz.

&#165; xfire: kistekila

Hali ,ha csatlakoztam elöször a stalkerekhez és most a szolgálathoz akkor már nincs rá esély h a szabadságba is belépjek ?.... mert ügye spanok voltak már a szabadságiak de ahogy beléptem a szolgálathoz pirosak lettek 😞