S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok,

Most telepítem elõször a játékot (eredeti), kérdésem mik a legfontosabb javítások a játékot amit "kötelezõ" telepíteni?

Köszi

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

fery02
Amúgy olvastam a topikban, hogy lõszert eladni a bolhapiacon a legérdemesebb. Nálam ez úgy néz ki, hogy felcaplatva a házromon táborozó néphez, a kereskedõnek 18 RU-ja van. 😄
"Egyéb dolgokat a mocsárban (nálam ingovány) a legérdemesebb eladni". Ez fegyverekre végül is lehet igaz, de pl relikviákat a Kordon déli bázisán található kereskedõnél sokkal többért tudtam eladni, mint a mocsárban.
A páncél/fegyver fejlesztéseket úgy tapasztaltam meg, hogy egyforma árakért végzik el mindenhol.

Van amúgy valakinek eredeti, gyûjtõi kiadású Clear sky-ja? 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Feltételenül próbáld ki, a Clear Sky sokkal jobb mint a SOC volt, a frakcióharcokban pedig nem kötelezõ részt venni, semleges is maradhatsz.

Persze lesznek olyan frakciók, akik mindenkire lõnek, dehát ez a SOCban is így volt.(Banditák,Hadsereg,Monolith)

Ez engem is érdekelne. Mégis pontosan mi a baj a 10-es patchel?

fery02
Köszi! Megnéztem róla a videót, de mintha ez a mod elvenne valamit az alap játék utánozhatatlan hangulatából. Bár már nagyon régen játszottam vele, de a Clear Sky jobban felidézte az emlékeket, mint ezt a videót elnézve. Ha a videóban már High-Res textúrák vannak, akkor az alapjátékban még kisebb felbontású textúrák lennének? Csak mert akkor elég sokat fejlõdött látvány téren a Clear sky, mert én úgy emlékeztem, hogy az alap SoF is hasonlóan néz ki, csak ugye Dx10 effektek nélkül (tényleg, a volumetrikus Dx10-es füsttel találkozott valaki az egész játék végigjátszása közben? 😄).
Mind1, lényeg, hogyha látványosan rondább a játék, nekem akkor is úgy kell majd, az eredeti kinézettel, fegyverekkel, lehetõségekkel (frakció harcoknak még örülök is, hogy nincs, mivel nem szeretek dönteni 😊). De azért köszi az ajánlást.
Az tetszik ezekben a játékokban, hogy semmi téren sem emlékeztetnek a konzolos játékokra (konzolon valószínûleg bukás is lenne egy ilyen játék). Itt gondolkodva, megfontoltan, türelmesen kell játszani. Tapasztalataim szerint, aki legnehezebb fokon akarja játszani, annak a játékot a lehetõ legjobban meg kell ismerni a játéko, az apróbb küldetésekben is részt kell venni, hogy elérhessünk újabb fegyvereket, felszereléseket. Egyedül az nem tetszik benne, hogy leginkább full sötét szobában (legjobb éjszaka) jön át a legjobban a játék.
Egyedül talán a jármû vezetés lehetõsége érdekelne a mod-ból, ha már eleinte úgyis tervezték volna ezt a játék készítésnél is (meg ha jól emlékszem eredetileg MMO lett volna a játék) .

koschwarz
de ezt csak te mondod...nem mintha nem hinnék neked, de másoknak mi a véleménye a 10-es patch-rõl???

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nem magyar. Rengeteg mod bele van pakolva, nem tudom mindet felsorolni. Itt mindent megtalálsz róla. Letöltési linkeket is.

1.5.09

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

ok thx
és még1 meddig érdemes felpeccselni?
Van lenn 2 poltergeist, azokat legegyszerûbb a sineknél a hiányos padlódeszkák közti lyukakon át leszedni, majd utána lemenni takarítani.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

1.5.10 helyett downgradelj 1.5.09-re.

1. Limanszk, Red Forest
2. Igen. Más.

üdv nekem 2 kérdésem lenne

1. a mocsáron kívül van más olyan rész is ami az 1. részben nem volt?
2. nekem az 1. rész nagyon bejött érdemes ezt is kipróbálni ? csak mer ez a frakció dolog háá nem is tom nem hangzik túl jól?
Császtok a katonai raktárakon nem kapok semmi mellékküldit ez mér van?
Már szinte mindenhol megcsináltam az összeset de itt nem is kapok.
Pénz se kell van 1,7 millió <#hehe>, csak azt mondták hogy ott egy melléküldi ad GP 37-et.
Saga ez a modpack gondolom nem magyar ? mik vannak ebbe a modban a frakcio háborun kivül ?

Az alapra (SHOC) húzd rá az SMP (Super Mod Pack) modot. Most a 2.4 az utolsó verzió, a full jó másfél GB tömörítve. A Lite annyiban különbözik a full verziótól, hogy nincsenek benne az egyit texturapack fájljai... Nagyot dob a játékon. A Kanyhalos féle OL 2.2 az alapja, meg még egy halom egyéb... Frakció harcok, a ruhádtól függ, hogy melyik frakció hiszi azt rólad, hogy velük/ellenük vagy, stb...

fery02
Jah, ahogy lehet látni a képeken, már megszereztem én is és szintén megtapasztaltam, hogy nem lehet vele sprintelni, de egyáltalán nem bánom. Ha benne vagyok, nincs mi elõl elfutni még Mester fokozaton sem (egy ideje már én is azon játszok).<#eplus2> Ha meg sietek valahova, akkor felkapom a SEVA-t. 😊
Limanszkban vagyok és félek, hogy innentõl már csak pár perc a játék, de nembaj. Ezután majd jöhet az alap játék pár év eltelte után újra. gyanítom, hogy szebben muzsikál majd, mint az akkori 6600 GT VGA-s gépemen. 😊
Úgyis ez annak az elõzménye, meg nem is annyira emléxem a történetére, de már szerencsére könnyebben fogom elkezdeni az itt megtapasztalt dolgokból eredõen.
Az már biztos, hogy megszerzem ezt gyémánt kiadásban.

fery02
Egy kis élménybeszámoló képekben. Imádom! Nélkületek nehezen szerettem volna meg ennyire.

Pepsi Twist
na mi az isten kutya gumi van? nem tudok tovább menni a kordonba elmegyek ott a katonaság mellett elkezdenek lõni elhasználok kismillió kötszert meg lófaszt és akkor érted elfutok a kutyákig aztán kifagy de már vagy a 6. próbálkozásra sem enged tovább :S

halp!

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Pepsi Twist
az az exoskeleton azzal nem tudsz sprintelni 😄 80-ra ki lehet húzni a golyóállóságot 😄

fery02
Igen. Tudom én, hogy a golyók elõl nehezen lehet kitérni, de olykor a sugárzásveszélyes helyekre is be kell menni, ha artifact-okat akar az ember gyûjteni. Egy páncélra kifejlesztett cuccal nem érdemes bemenni ilyen helyekre, ezért jó, ha menet közben pótban van egy öltözet ezekhez is. Súlyuk így van, de hát ez van. :/

#6785: A SEVA-m páncélra fejlesztve, az utolsó pont kivételével annyi golyóállóságot sem jelzett ki, mint a PSZ-9d-m, fejlesztés nélkül. És még ennél is látom van a játékban egy jobb öltözet golyóállóságra, aminek az ára 50000 RU, amihez írják am, hogy sorozatgyártásra nem került, mert vannak hibái. Ennek ellenére engem nagyon érdekel ez a páncél, lehet a játékban meg sem tapasztaljuk a hibáit, mert esetleg csak a valóságban tapasztalhatók (bár nem tudom).

Am játék közben az öltözék csere tud produkálni ugye érdekes dolgokat. Pl a SEVA-mba szoktam rakni gravitáció csökkentõ artifactokat, amik nélkül meg sem bírnék mozdulni. És hát mikor páncélt váltok, akkor valóban meg sem tudok mozdulni, mivel kikerültek a zsebbõl az említett artifact-ok. Ez egy komolyabb harc közben kínos tud lenni. 😊

Császtok a vörös erdõben hogy lehet megcsinálni azt a mellékküldi amiben a szolgálatosnak a kisérleti szerkezetét kell visszaszerezni? Le kell menni egy bányába és ott van. A gond az hogy nekemjönnek valamijen tárgyak és már ezektõl majdnem meghalok ha viszont megvan a cucc akkor nem tudok kijutni igy meghalok 😊

Ez harci/játék stílus kérdése...

Vannak olyan helyek, ahol nagyon nehéz kivédeni, hogy oldalba ne kapjanak. Pl a régi katonai kórház, meg maga Limanszk városa. A SEVA golyóállóságra tunningolva tökéletes cucc. Én is abban vittem végig, igaz, mire Strelokot leszedtem, volt kb 20%-on...

A golyók inkább csak boszantóak, néha bekapsz 1-1 eltévedtet. Sztem a futás sokkal fontosabb, amihez artifactok kellenek. Ezért eleinte stalker suitot, utána SEVA-t ajánlok, azok 5 lyukasak. Mindkettõt érdemes páncélra tuningolni, 30 ill. 45 elérhetõ vele, az bõven elég. Úgyis fedezékbõl kell lövöldözni, lehetõleg lõtávolon kívülrõl.

Nem nagyon, bár ha bírod a terhelést, elfér...
Nagyobb tömeg, hamarabb fáradsz. Ezt lehet ellensúlyozni pár artefact-tal, de nem a végtelenségig...

Alapvetõen azért a lövések elleni védelem a legfontosabb, rögtön ez után jön a sugárvédelem. A sugárzó területeket ki tudod kerülni, a golyókat nehezebb...

fery02
1. Pedig hallottam, hogy a Shift megnyomására ilyenkor hasalni is tud. Na mind1, annyira végülis nem fontos.
2. Már megoldottam a problémát, csak nem tudtam, hogy elõtte el kell tenni a fegyvert. 😊
5. Köszi, így már értem.

Az amúgy vajon érdemes dolog-e, hogy egyszerre 2 páncélt viszünk magunkkal? Például egyet a hatások ellen, egyet pedig a fegyveres harcokhoz kifejlesztve.

fery02
Köszi. 😊

1: guggol, mélyguggol. Hasalás nincs...
2: pedig úgy kéne. A 2. szintû detektor csak irányt mutat (négy negyedkörrel) és pittyeg.
3: passz
4: Igen. Ha megnézed, a fejlesztéseknek van elágazásuk illetve elõzményük. Amikor ráállsz egy fejlesztésre, kiszínezi azokat, amelyek tõle függenek és láthatod, hogy vagylagos a második és harmadik szintû fejlesztés. Ha elhasználtad az egyiket, a másikra már nincs lehetõséged.
5: a ruha védelme nem véd az artefact által okozott sugárzás ellen, mert azt a ruhán belül hordod. Ennek csökkentésére vagy kivédésére egy sugárzás csökkentõ artefact jó...

fery02
Lenne még pár kérdésem 😊
1. Nálam nem hasal az emberem. Ctr-el leguggolok, majd a C-re mélyguggol, de a Shift megnyomására nem csinál semmit.
2. Hogyan lehet használni a detektorokat? Nekem van egy 2-es szintû és elvileg az O betûvel lehetne elõhozni, hogy lásam az elõlapi panelját, amin elvileg LED-ek vannak. De nekem nem történik semmi az O megnyomására.
3. A gyémánt kiadásos játéknak csak a külsõ tokja a "gyémántkiadásos" kinézetû? A játék tokja normálisan néz ki? 😛
4. Én is kereskedtem egy kicsit (kezdõ kereskedõ lévén egyszerre még csak 40000 RU-t tudtam összegyûjteni 😊) és így vehettem egy páncélt, aminek minden mutatója szinte 35 környékén van, éjjellátót is tudtam bele rakni. Fejlesztésnél viszont kérdésem lenne: Jól vettem észre, hogy kettõ irányban lehet fejleszteni a páncélokat és csak egy irányt választhatunk? Mert én kifejlesztettem maximumra, hogy a fizikai sérülések kevésbé sértsenek, viszont így a Zóna hatásai ellen nem tudok fejleszteni semmit sem.
5. Van egy artifact-om, ami -2-es sugárzásért cserébe ad +10 kg teherbírást. Az elõbbi pontban leírt páncélomban használom és annak ellenére, hogy elég magas a sugárzás elleni védem mutatója, a zsebben hordás idõtartama alatt látom a jobb alsó sarokban, hogy folyamatosan nõl a piros csík a mutatón. Így is tudom amúgy használni, csak többet kell kattintgatni. 😊

Ha találsz egy jó kis -6 os radioaktivitású tárgyat és felteszed az övedre, nem lesz többé szükséged antirad drogokra. Mert hiába mész be a sugárzásba, pillanatok alatt lejön rólad.

Ha ehhez még találsz olyan relikviákat amik elállítják a vérzést és viszatöltik az életet, akkor már medikitre és kötszerre se lesz többé szükséged. (bár mivel eltart majd egy rövid ideig amíg felgyógyulsz, néhány medikitet érdemes magadnál tartani, mert azok azonnal visszatöltik az életerõdet)

köszi a válaszokat

fery02
Köszi megint az infókat! 😊

A +os (zöld szám) artefactok két dologra jók:
1: vannak olyan artefactotk, amik sugárzást növelnek (piros szám) cserébe azért, hogy valami egyebet javítanak. Ezek sugárdózisát eliminálják, vagy csökkentik.
2: ahogy a kollega is írta: a már bekaptál egy adagot, szép lassan csökkentik a beszedett dózist, mint az antirad.

A ruhák sugárvédelme a külsõ sugárzás hatását csökkenti.

A busz jobb oldalánál elöl van egy láda, vagy szekrény, amire fel tudsz ugrani és guggolva bemászni a buszba, majd a hátsó ajtaján ki...

Pepsi Twist
az a radioaktivitást csökkenti nem az ellenállást növeli hanem leszedi rólad ha 1 urántömbre támaszkodsz 😄

Hali ! Srácok egy olyan kérdésem lenne ,hogy nekem SEVA ruhám van ! aminek a sugárzási védelme jelenleg 35 ! felpakoltam 2 relikviát ami dob +6 de nem változik az érték ez h lehet ? ha felteszem ha leveszem 35 marad ...

A limanszk felé vezetõ út az a híd a vörös erdõnél. Az anomáliás busz már limanszkban van. Azon jobbra-balra kell strafelni kikerülve az anomáliákat, aztán meg asszem az ablakon kiugrani.

Használd a kepfeltolto.hu-t (nem kepfeltoltes.hu!), és arról linkelj.

Minek az összes, mikor mindegyikben benne vannak az elõzõek? 1.5.10 az uccsó, de inkább az 1.5.09-et ajánlom, az elõbbi "kicsit" el van baszva.

Igen köszi sikerült!

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

A ládákból nekem eddig még sehol sem tünt el cucc. Földrõl már vettek fel ledobott komolyabb fegyvert.

Jól gondolod, az anomáliákat kikerülve a busz jobb oldalán fel kell menni a ládákra, és ott bemászni talán gugolva a buszba, ki a másik oldalon.

Pepsi Twist
embörök ehhez a kibaszott játékhoz nekem google sose talál semmit nem tudtok valami linket amibe benne van az összes peccs? 😄 mármint lehelet tölteni õket, vagy meddig érdemes peccselni?

Üdv!
Segítséget kérnék, sajnos nem tudok megfelelõ méretü képet feltölteni!

A feladatom a Limanszk felé vezetõ út felderítése. Egy géppuskafészek elfoglalása után egy patak túloldalára kellene átjutnom (ha minden igaz).
A patakkal párhuzamos úton egy busz roncsa áll, és egy csomó nagy buborék, amikhez ,ha hozzáérek visszadobnak az út elejére.
Itt hogyan lehet továbbjutni?
Én úgy tippeltem, hogy be a buszroncsba és azon keresztül tovább, de nem tud bemászni. Lehet, hogy máshogy kell?
Légyszi segítsetek! Köszönöm (sajnos csak 90kB nál nagyobb képet tok csinálni, azt meg nem tölthetem fel)
Elõre is köszi!

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

A mocsárban a halászfalu egyik házában levõ ládában szoktam gyûjteni a cuccot, onnan közel a vezetõ. Kordonban meg a stalker falu DNY-i házának padlásán van egy ahol jól lehet pakolni, meg ugyanitt a fõtéren Farkassal szemben. A szemétdombon sztem a vevõállomáson (déli kijárat, ahol a vezetõ van) érdemes gyûjteni, mivel itt nem lehet eladni semmit korrekt áron a lõszer kivételével (azt a bolhapiacon jól veszik a stalkerek), érdemes máshova (leginkább a mocsárba, de kordonban a stalkerek is korrektek egy adott árszintig) vinni, akkor meg már legyen a cucc a vezetõ közelében. A többit majd kitapasztalod.

Eladni mindent a mocsárban érdemes, ott vannak a legjobb árak. Kivétel: lpszer a szemétdomb / bolhapiacon a stalker kereskedõknek, illetve artifact állítólag yantarban a tudósoknak. De a mocsárban is kapsz értük kb. ugyanannyit. Ami fontos: AK47-ig bezárólag a gagyit szinte bárhol közel ugyanolyan áron beveszik, viszont az AC96 (obokan), IL86 és afeletti értékû cuccoknál már akár 2-3x-os árkülönbség is lehet a mocsári kereskedõ javára. Ezért az AK-t és azalattit csak helyi szinten gyûjtöm, a drágábbakat meg általában kordonban a vezetõ mellett, aztán tonnaszámra viszem a mocsárba. Ha kiöntöd a földre a cuccot a vezetõ elõtt, majd hozol újat, akkor k. sok cuccot elvihetsz 1 fordulóval, kijátszható a teherbírási limit (a megérkezési helyen fordítva - mindent lehajít, aztán hátizsáknyi adagokkal fordulni a kereskedõnél). Mozdulni ugyan nem tudsz vele, de épp ezért kell a vezetõ elõtt kupacolni, mert oda már nem kell mozogni, csak ráklikkelni és elvezet.

Artifact csak anomália mellett van (nem mindegyikben, vannak térképek ahol be van jelölve hol), illetve 1-2 helyen ládában, pl: a fosztogató bázison, de ahhoz le kell gyaknod a bázist hogy hozzájuss. Már a mocsárban van egy titkos helyen 3. szintû detektor, ezzel könnyû keresgélni, fõleg térkép alapján. Az anomáliába nem kell belemenni, csak közel hozzá. Ha úgy se érde el, meg kell kerülni.

Én masteren játszok, ha fedezékbõl gugolva lövöldözöl kizárólag fejre, akkor ugyanolyan könnyû mint a very easy fokozat. 😊

fery02
Én voltam félreérthetõ végül is igaz, egy hangulatjel elfért volna a végére, bocsi. Akkor gondosan ki kell majd választani egy ládát is, ami gondolom lehetõleg inkább ilyen eldugottabb helyen legyen, hátha esetleg lophatnak belõle mások.
Ezek az artifactok akkor elég hasznosnak hangzanak. Gondolom, értékesek is lehetnek. Csak anomáliákban turkálva lehet õket megszerezni? Ez egyelõre elég érdekesen hangzik számomra, mert én eddig bármelyik anomáliába is belemenve, szinte azonnal meghaltam.
Am te milyen nehézségi szinten játszod a játékot?

Bocs, akkor rosszul értelmeztem a "Hú de tartalmas volt ez a hozzászólásod (bár az elõzõek is"-t, azt hittem ez olyan "dugjam fel magamnak".

Igen, ládákban lehet tárolni a cuccokat. Muszáj is lesz, mert mindent nem tarthatsz magadnál. A 120 kg csak a cuccok cipeléséhez kellett, biztos vittem eladni cuccokat elõtte és nem pakoltam vissza a normál artifactokat. Bár itt a kép alapján sztem csak egy gravi <> battery csere lenne. Leginkább csak sugárzáscsökkentõt és futásnövelõt szoktam magammal vinni, a fennmaradó helyre ami épp kell: cuccoláshoz +kg, harchoz gyógyító. Anomáliákban turkáláshoz meg az épp aktuális elleni védelem.

fery02
Félreértettél. Miért problémáznék azon, hogy felvilágosítást kaptam? Még meg is köszöntem, tényleg örülök mindennek.
"Semmihez sincs elég lõszer" - Ezt meg nem a játékra értettem, hanem a jelenlegi szituációmra, mert még tapasztalatlan noob vagyok ennek a játéknak a világában.

Ez a képed is elég lenyûgözõ most számomra, a bal oldali oszlop az gondolom valami doboz, amibe belepakolod a dolgokat. Én azért nem szeretek dobozokba pakolászni, mert ha pl szeretnék valamit és a pálya egyik végén vagyok, akkor ha a doboz a pálya másik végén van, akkor lehet sétálgatni, vagy utazgatni kísérõvel. Az viszont szép, hogy 120 kilót is elbírsz cipelni, bár úgy pár lépés után ki is fárad gondolom az embered. 😊

"az AK zõld célkeresztjével, a zöld ruhás ellenfelekre, az éjjellátó zöld színû képén" az szép lehet. 😊

Fasságot beszélsz, aztán azon problémázol hogy felivlágosítást kapsz? LOL.

Az AK-nál nincs jobb géppityu, csak ugyanolyan jók. Egyet kivéve: a tartósság. Én csak a távcsõ miatt cserélem le SGI-re, mert a NATO távcsõ piros pontjával könnyebb célozni, mint az AK zõld célkeresztjével, a zöld ruhás ellenfelekre, az éjjellátó zöld színû képén. Ciszont már ez is gyorsabban amortizálódik, de azért mégse TRS szinten.

Semmihez sincs elég lõszer
Hát ja...

<#nyes>

Nem jobb, csak könnyebben hozzáférhetõ. Az SPSA nehezebb 1 kilóval, de +2 skulóval nagyobb a tárja. A mocsárban is felfejlesztik az alap dolgait, de csak agropromban lehet kimaxolni a dutysoknál (SPSA-t). A chasert már kordonban is. Ugyanolyan erõsek, csak a +2 skuló miatt ajánlott késõbb lecserélni.

fery02
Hú de tartalmas volt ez a hozzászólásod (bár az elõzõek is 😊), nagyon szépen köszönöm. Rengeteg tippet adtál most. Pl megtudtam, hogy éjjellátót páncél fejlesztéssel lehet fejleszteni, meg hogy lehet hasalni is (eddig mély guggolást tudtam csak). Rengeteg mindent nem tudok még errõl a játékról, szerintem részletessége simán vetekszik bármelyik GTA-val is. 😊
Akkor szóval lehet nagy hiba volt, hogy a játék elején felfejlesztettem közel maximumra egy Ak-t és késõbb csak azért adtam el, mert találtam jobban kinézõ fegyvereket. Csak azért hezitáltam kicsit, mert ez az AK felfejlesztett volt, szóval lehet többet ért bármelyik alap fegyvernél. Csak úgy gondoltam, hogy lehet egy újszerûbb fegyver hasonlóan kifejlesztve többet ér az akkori AK-mnál. Ez azért is volt nehéz döntés, mert nem tudtam elõre, hogy ami fegyvert választok az Ak helyett, ahhoz találni fogok-e lõszert dögivel, így a biztonság kedvéért több fegyvert is vittem, így elég katyvasz van a hátizsákomban a játékban. Semmihez sincs elég lõszer.
Akkor szóval szarvashiba volt eladni azt az AK-t. 😊
Am nem gyúrtam semmire sem, pl relikvák még azt sem tudom hogy néznek ki a játékban, meg milyen hatásuk van, mit lehet velük kezdeni. 😄

Mindenesetre megpróbálok majd akkor gyorsan csak odafutni a tankhoz és csak beleugrani a cuccba, hétha késõbb még pótolhatom a fegyver-lõszer ügyemet.
A chaser13 akkor jobb, mint az SPSA?

Köszi!