S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
1 kis segítségre lenne szükségem.Kicsomagoltam a gamedata-át az unpakerrel(gondoltam néhány mod-ot kipróbálok),de mikor elindítom (magyar hang+magyar szöveggel telepítve) minden OROSZul van!Hogyan tudom ismét magyarrá varázsolni a gamét? Segítsegeteket elõre is köszönöm.
P5KC Core2Duo E8400 4Gb Geil ultra ddr2 800Mhz GIGABYTE HD6850 OC 1Gb Sound Blaster Audigy Chieftec 550W Hanns-G 19\"
Én nemrég játszottam ki, eléggé belemerülõsen a Clear Sky-t (a SoC-al évek óta nem játszottam), majd a napokban ismét elõvettem az SoC-t és bizony eléggé feltûnõen fapadosnak hatott a Clear Sky után. Nemcsak grafikában (pedig a SoC FAQ-ban lévõ "Überbefosás" grafikát is beállítottam, ami végülis nekem annyira lehet nem tetszik...nagy kár, hogy nem hagytam meg az alap fájlt, amit ki kellett vele cserélni) kicsit kopottabb, de játékmenetre is kevésbé összetett. Sokkal kevesebb benne a lehetõség.
Például itt nincsenek vezetõk, emiatt néha már zavaróan sokat kell benne mászkálni. Játék közben vártam, hogy végre eljussak a Csaposhoz, ahol majd feljavíthatom a kicsit leápolt páncélomat, meg a fegyveremet fejleszthetem picit és meglepõdtem, mikor egyikre se volt lehetõség.
Továbbá artifact detektor nincs a játékban, így nem kell õket keresni. Nevetve lehet, legtöbbször semmi veszély nélkül gyûjteni õket a játék folyamán, amikbõl simán meg lehet szinte gazdagodni a játékban. A helyszínek részletessége meg biztos csak az engine fejlõdése miatt sokkal részletesebb a Clear Sky-ban, még akkor is, ha az alap játék a Clear Sky után játszódik. Ezen téren az az érdekes inkább nekem, hogy vannak helyek, amik a Clear Sky óta teljesen elhagyatottá váltak. Sok helyen, ahol a Clear Sky-ban nyüzsgött az élet, a SoC-ban semmi sincs. Még cigi csikkek se találhatóak, amibõl lehetne gyanakodni. Szóval általánosan véve jóval kezdetlegesebb úgy önmagában minden.
Ha a Call of Pripyat legalább ugyanennyi újdonságot hoz, akkor ott bizony már nem lepõdnék meg, ha lehetne majd csapatni akár Lada Nivával, vagy akár Zaporazseccel 😛. Továbbá a hullák kifosztásánál a pénzüket is elvehetnénk (biztos van legtöbbjüknél), lehetne venni cigit (én nem bírnám ki a Zónában nélküle. 😛), meg alvásra is lehetne szükség. A megéhezõ képesség meg visszajöhetne a SoC-ból.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
2 napom ment rá, mire ma du-n már egy kicsit game-elni is tudtam vele. <#wow3>#wow3> Röviden: ez a játék, nem a Krájzisz! <#vigyor>#vigyor>
Hát nem mondom megizzadtam vele, mire úgy látszik, hogy most egy stabil állapotba került a game. Nem tudom, hogy ki milyen gépen nyomja és milyen beállítások mellett, de Nekem 1920x1080-as felbontás mellett megtalálni azt, hogy az FPS is élvezhetõ legyen, azt hittem vért fogok pisilni... <#vigyor3>#vigyor3>
Úgy látszik Nálam az 1.5.04-es javítást kedveli vmiért. A fölött, ahol látom még extra DX10.1-es fícsörök is vannak sûrûn fagyott, fõleg ha a menüben össze-vissza állítgattam dolgokat. Most sikerült DX10-es módban egy olyan beállítást elérni, hogy az FPS 30 alá nem igen esett (eddig! nem tudom, hogy több karakteres területen hogyan fog muzsikálni...) AA egyelõre kilõve és az alap beállításoknál a "magas"-at választottam, ami a "haladó" részen úgy emléxem a közepes beállítás (mármint a napfény, napsugarak stb... legördülõ menükben). A többit sikerült max-ra tolnom. (textúra, anizó szûrés, stb...) Egyedül a látótávolság, meg fény távolság (ha jól emléxem) vannak kb. 2/3-nál.
A game a Maga módján gyönyörû!!! Hát nem tudom lehet, hogy Én vagyok a perverz, de Nekem ez a grafika és terepviszony sokkal jobban tetszik és bejön mint a dzsungeles pálmafák. És ebben azért látom van és lesz játék is, vagyis tartalom.
Egyelõre azon kívül, hogy megszenvedtem vele és ezt leszámítva nagyon jó benyomást tett Rám a game, a következõ kérdéseim vannak:
- Kicsit zizi Nekem ez a Clear Sky. Már nem nagyon emléxem a Shadow Of Chernobil-ra (már rég volt 😊, de ebben megyek a Tiszta Égbolt-os user-ek után, azok is mint a mérgezett egér dumálnak, hogy itt kellene help, ott kellene help, utána meg elveszek vhol az ingoványban. R-GO, fingom sincs, hogy mi a pöcsömet kellene csinálni... <#zavart1>#zavart1> Magyon még nem elegyedtem párbeszédekbe, mert az elsõ párat már 100x olvastam és most végre járkálni és lövöldözni akartam már. <#vigyor>#vigyor> De ez majd gondolom lassan kialakul, hogy mi is a játékmenet, stb... De emlékeim szerint a Shadow Of Chernobil nem volt ennyire kusza. Hm?!?!
- Második kérdésem meg vmelyest ezzel a szívással van összefüggésben. Hiába van 30 fölötti, vagy bizonyos helyeken 50-60 FPS, akkor is néha meg-megdöccen a game. Ezt nem tudom mitõl lehet, de újabb javítást fel nem teszek már, mert megint összehányja magát az egész.
Vki game-lt vele Windows 64 bit alatt, DX10-es módban és kb. hasonló konfigon, mint ami a szignómban is van?!?!
PS:
Olvastam, hogy a játék nem nagyon használja a 2 magot és hát pár techdemo-n kívül inkább negatívumokat az optimalizálás terén. De milyen gép kellene ennek a game-nek?! Mert gondolom akkor a 4 maggal sem érezné sokkal jobban Magát és jútyúbon is csak pár db. 4870X2-es GamePlay-t találtam, Kórájhetes konfigot meg szerintem nem is.
Ha jól emléxem sokak "kedvence" Tirexi sem készített róla videjót... 😊
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ez is lehetséges, de nekem eredeti játékkal normálisan megy.
A törésekrõl itt nem szerencsés beszélnünk ebben a fórumban.😄
Friss rendszer, 9.8-as ATI driver.
Vagy a töréssel lesz probléma, vagy vmiért a DX10-et nem jól kezeli Seven alatt. Nem beszélve a 10.1-rõl. Pedig éppen ezért, ezekért is tenném fel. <#szomoru1>#szomoru1>
Még próbálom kiszûrni, hogy lehetséges csak vmelyik beállítás a ludas és nem az egész DX10-es környezet. Aztán megnézem huzamosabb ideig, hogy DX9-ben stabil-e.
Ha DX10-ben nem akaródzik Neki mûködni fagyások nélkül, akkor talán DX9-ben de az is lehet, hogy akkor megvárom a következõ részt és bízom benne, hogy abban jobban összeszedik Magukat.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
A "továbbfejlesztett teljes dinamikus megvilágítás" okozhat problémát esetleg.
Az, hogy például egy Core2Duo CPU esetében hogyan dolgozik a progi, jól látható azzal a módszerrel, amit leírtam. A feladatkezelõ teljesítmény fülén jól követhetõ a magok munkája.
Amennyiben ezt sikerül jól "megosztani", akkor szuper jól fog futni viszonylag kisebb teljesítményû konfiguráción is.
Ha jól fut, akkor nem kell foglalkozni ezzel, én csak azért írtam le ezeket az észrevételeket, hogy néhány embernek talán segíthet.
Szerintem is nagyon jó játék, én sokszor játszom vele, pedig régen elkezdtem.
CPU Control
Az is igaz, hogy fõként az "Inteleseknek" segíthet és Win7 esetében nem is használható szerintem, de meg lehet próbálni...
DX10 és DX10.1 alatt Nálam fagy rendesen. GCW-rõl töltöttem le az 1.5.10-hez való törést. Nem lassú, hanem kifagy. Van, hogy a kép lesz fekete van, hogy kék halál ATIKMAD.SYS és fagy.
Gép a szignómban és Seven 64bit. (frissen húzva)
Hát nagyon fogom sajnálni, ha a DX10-et mellõznöm kell. <#szomoru1>#szomoru1>
Pár napja álltam neki a Clear Sky-nak és egyszerûen nem bírok betelni vele. Kb. megjelenéskor raktam fel elõször, de akkor xp-n toltam és még peccsek sem igazán voltak, így nem tudott megfogni az hogy 3 percenként kaptam egy zöld bogarat, bár úgy is eljutottam a vörös erdõn túlra, de csak a fõ szálat követve. Most hogy egy ideje win7 van és minden sokkal szebben és gyorsabban fut mint elõtte (kivéve a fear, az meg sem moccan
Sok helyen azt olvastam hogy optimalizálatlan a játék, háát nem tudom, nekem ilyen részletességgel, ekkora felbontásban, ennyi fps-el még semmmi nem futott a számítógépnek becézett akármimen. E2200 2,2Ghz - Ati HD 2400 pro/512 mb - 2x1024Mb 800Mhz RAM. Ezen a játék legmagasabb beállítással 1280-on nem megy 30 fps alá, és 1.5.10 patchel még nem sikerült kifagynia, pedig messze nem követem úgy a játékmenetet mint ahogy azt kéne. Igaz sajnos a dinamikus fényeket mellõznöm kell mivel annak a leggyengébb módjával, kis felbontáson és alacsony részletességgel is úgy szaggat mint a GTA IV.
Most látom hogy kezdek hosszú lenni, de asszem egy elsõ hozzászólás inkább ilyen legyen, mint... ezt már nem írom le végig, az értelmesebb olvasó tudni fogja.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Elsõ benyomás, hogy nyomulok a mocsárban, miután a szivattyúállomást gond nélkül megtisztítottam a többiekkel, bedob egy ilyet hogy foglaljak el valami farmot, de ott irdatlan sokan vannak, töltény még csak pisztolyba meg shotiba van bõséggel, de ennyi ellenség ellen kegyetlen hátrány.
Az elején az a küldetés megtévesztõ, mert ennél sokkal több van ebben a játékban, mint a mutánsok gyilkolgatása...
Jelenleg az 1.5.07 fölé ne nyomd fel.
Remélem a többiek elnézik nekem ezt a választ.<#buck>#buck>
Most már nem lesz konkurencia a Fallout 3. Azt is kb. 4x kellett elkezdenem, mire beadtam a derekam. Aztán cca. 150-160 órát "öltem" bele. <#zavart1>#zavart1>
Tényleg nagyon hangulatos és jó játék.
ITT megtalálod a legtöbb választ a kérdéseidre.
Eddig kb. 4x kezdtem Neki a Clear Sky-nak, de mindig befejeztem kb. 30 perc játékidõ után. <#zavart1>#zavart1> Ennek fõ oka az volt, hogy nagyon nem tetszett az amikor a game elején lelövök pár mutánst azok csak 1xerûen összecsuklanak...
Most újra nekiállok a game-nek. Elõtte a Fallout 3-ba öltem bele 100+ óra játékidõt. (abban legalább szakadtak a végtagok 😊 Az lenne a kérdésem, hogy mielõtt elkezdeném a játékot,
- melyik javítást célszerû feltenni;
- van-e vmi magyar nyelvû Clear Sky-al foglalkozó oldal hasznos infókkal;
- úgy nézem ehhez is vannak MOD-ok. Milyen MOD-ot, MOD-okat célszíerû felpakolni. Ha van ilyen, akkor hogyan kell a MOD-okat használni!
Az utolsó kérdéssel kapcsolatban annyit, hogy csak olyan MOD-ra gondolok, ami vagy vizuálisan javít a játékon (pl. textúrák) vagy a játék meneten segít. De nem cheat-ek!!!
Fallout 3-nál is használtam egy raklapnyi MOD-t, de csalást nem. Inkább textúra MOD-ok voltak + egyéb játék meneten javító kiegek.
Egyelõre Warez verzióval próbálkozom. Tudom és látom, hogy van warez topic(!), de ezek amolyan általános kérdések. Olyan kérdéssel nem szemetelnék ide, ami egyértelmûen warez problémára vezethetõ vissza...
Azért is szeretném újra elkezdeni és game-elni a Clear Sky-al, mert Fallout 3 befejezve és ilyen ugra-bugra újabb játékok nem érdekelnek. Plusz Shadow Of Chernobil-t annó végigvittem és olvastam az újabb folytatásról is.
A "Windows Feladatkezelõ" teljesítmény fülén jól látható, ha játék közben Ctrl+Alt+Del gombokkal leteszitek a játékot az asztalra és megnézitek a grafikont...
Olvassatok vissza a #2520-tól, talán segít valamit, de én azért nem hiszek abban, hogy idézem:
"...egyszerûen arról van szó hogy az envídiás barmok újabb szánalmas akciója van a háttérben..."
Egyszer már beszéltünk errõl itt a fórumon, de talán segít egyeseknek, ha idézem a régi dolgokat...
1."XP alatt tényleg csak a CPU Control_2.0 segít,de ott sokat, viszont nem minden konfiguráció esetében.
T.i. hiába jelzi az XP affinítása mindkét magot,/vagy többet/nem mûködik rendesen csak a CPU Control segítségével.Nekem is piszok sokat javított a progi és csak egyszer kell beállítani, majd megy rendesen..."
2."Balra jobb klikk a xrEngine.exe-re, majd Add to CPU list-2CPUs-1+2
Ekkor jobbra beteszi a profilok közé az illetõ .exe fájlt.Az Optionsban beállíthatjuk, hogy minden gépi indításnál érvényesüljön ennek a profilnak a beállítása.Ha másik játéknál is esetleg optimalizálási probléma van, akkor egyszerûen csak egy másik profilt kell létrehozni és akkor az is letárolódik.Persze,ha 4 magos prociról van szó, akkor természetszerûen "4 CPUs-1+2+3+4-et kell kiválasztani.A profilban a választott .exe elõtt látható majd egy szám, ami az illetõ beállításra vonatkozik...
A lényeg,hogy az XP nem tudja elosztani a magok között a munkát, ha a játék rosszul van optimalizálva. Ezt teszi meg a 2 magos esetén a 2CPUs-1+2 beállítás, ami azt jelenti, hogy 1 magról kétfelé osztja a melót."
Végül azért megjegyezném, hogy egyetértek a #6826 és a #6833-as hozzászólásokkal...
Jó bolyongást a zónában mindenkinek!!!
Régen volt 20-30 típusú VGA és amíg a VESA szabvánmyt ki nem dolgozták, egy játék vagy ment az adott VGA-val (ha írtak hozzá hajtányt) vagy nem. A nagy pofára esés a 3DFX kártyák idején jött el, mert az új játékok anélkül meg sem nyikkantak. Aztán szép lassan kihaltak a kártyagyártók és maradt a két ma is ismert.
Voltak régen: Trident, Video 7, Cyrix, Genoa, S3, Matrox, Oak, Realtek, Tseng, Weitek, IBM, Cyrrus Logic, és még egy halom...
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Amúgy meg tényleg karcsú ide a kártyád, nekem 8800GTX-en is szaggatott.
PSN ID: Lord_Mortanius
x700-on nem full-ban is élvezetes a játék, így is néha sokat nézelõdök, addig míg egy npc észre nem térít egy távoli golyóval 😉)
¥ xfire: kistekila
Ez az a játék, ami még visszább állítva a beállításokon is páratlan hangulatot áraszt magából...meg amúgy írtam is, hogy csak az alap helyszínen nagyon lassú a játék.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Asus P5K, Intel Core 2 Duo E8400, Asus Silent Knight AL, 4Gb Kingmax, Asus HD4850+Thermaltake Duorb, Logitech Cordless Desktop Wave
Az akadás a stalker optimalizáció hiánya. A Dx 10 full grafika nagyon rosszul sikerült benne...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
A Stalker járékoknak mindig is az optimalizáltság hiánya volt a gyenge pontjuk.
Az vigasztaljon esetleg, hogy ez a helyszín úgymond a leggépigényesebb helyszín szvsz, a játék többi helyszínein sokkal simábban fog futni.
Én am kikapcsoltam a DX10.1-et, nagyon sokat gyorsított nálam és nem hinném, hogy sokkal csúnyább lenne a játék nélküle.
Itt a konfigom! 7600-os kétmagos intel proci/ 2giga ram/ radeon 3870x2 videó kártya/a kártyám drivere:
Illesztõprogram csomag verzió 8.541-080923a-069994C-ATI
Catalyst® - verzió 08.10
Szolgáltató ATI Technologies Inc.
2D illesztõprogram verzió 6.14.10.6869
2D illesztõprogram-fájl útvonala System/ControlSet001/Services/ati2mtag/Device2
Direct3D Verzió 6.14.10.0618
OpenGL Verzió 6.14.10.8086
Catalyst® Control Center - verzió 2008.0923.2139.36956
Na...szóval mindent leírtam szerintem ami kellhet, várom a segítséget és elõre is KÖSZI!!!!