S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pepsi Twist
hát mikor rohan feléd pár agyszívó marha akkor 1-2 dbot belõni jó 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

fery02
"vmi páncél féleség ruhát" - elvégre is csak páncél féleségû ruhát lehet beszerezni a játékban. 😛
Gránát vetõs fegyvereken nekem szinte sose jutott eszembe, hogy használnom kéne a gránátvetõt (legfeljebb akkor jutott eszembe, hogy ilyen funkciója is van, mikor vettem fel hozzá skúlót). Szvsz pontos fejlövések többet érnek, mint bármiféle gránáttal szórakozni.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Jah igen,elfelejtettem mondani azt is,hogy mindkét oldalon kapsz belépéskor ruhát meg fegyót😊Csak azért nem mindegy,hogy milyet.Szerintem tölts vissza egy korábbi mentést,vagy vhogy próbálj meg csatlakozni a Szabadsághoz,õk azért értelmesebb fegyvert adnak belépéskor,bár azon is túl adtam egybõl ahogy megkaptam😄 Túl pontatlan szerintem...akárcsak az AK-k,meg a többi hulladék😊

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

KranaZoli
A Szolgálathoz amikor beálltam akkor kaptam vmi páncél féleség ruhát, meg egy olyan fegyvert, amelyiknek van gránát vetõje. De Nekem ez nem nagyon jött be, ui. gránát nem sok volt hozzá és a sima lõfegyver része meg szerintem elég gagyi ráadásul ha jobb egérrel behúzom célzó módba, akkor legalább elfoglalja a képernyõ 2/3 részét. 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

A sima Stalkerekhez ne állj be azok nagyonkis csövesek😊Inkább állj be a Szabadsághoz.Náluk,ha végig nyomod a harcokat,akkor a végén kapsz jutalmul egy exoskeleton ruházatot,egy SVD Dragunov mesterlövész puskát(én mondjuk eztmár elõbb beszereztem egy halott szabadágharcostól,és kifejlesztettem),egy 9 mm s német gyártmányú stukkert(asszem Walker,vagy Walther) hozzá spéci skulokat,meg egy csomó pénzt.Mondjuk
a Szolgálatnál is kapnál hasonló jókat a végén,de nemtom pontosan miket.

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

KranaZoli
És Te ezeket honnan tudod?! <#smile>
<#worship>

Eddig csak a Szolgálathoz sikerült csatlakoznom, most meg még senkihez. 😄
De már a Limanszkba vezetõ úton vagyok, szal akkor köv. game esetén...

Mikor tudok akkor elvileg belépni a Szabadsághoz?! Ha megvan az a küldi, hogy el kell vízzel árasztani a csatorna rendszert?! (vagy mit 😊

Nem is tudtam, hogy a Kordonban állomásozó csapathoz is be lehet állni. Nincs vmi leírás; FAQ; stb...?!
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Bármelyik frakcióba be tudsz lépni bármikor, ha visszamész a mocsárba és belépsz a Clear Sky-hoz. Amint kijössz a mocsárból frakciótlanná válsz és ha menet közben nem gyilkoltál le banditákat, akár közéjük is beállhatsz. Ha sok banditát leöltél, akkor ez a lehetõség elveszett, marad az, hogy beállsz a cordonban állomásozó csapathoz, ahonnan szabad az út akár a duty, akár a freedom felé ismét...

KranaZoli
Ehhez kapcsolódóan:

Nincs vmi oldal ahol ezek le is vannak írva?! Gondolok itt arra, hogy a fõ szál és az azokhoz kapcsolódó küldetések, legfontosabb küldetések és ezek a frakciókhoz csatlakozási segédletek. De gondolnék olyanra is, hogy hogyan lehet megszerezni a legjobb páncélokat; fegyvereket. (amik szintén pl. küldikhez tartoznak)

A Szolgálathoz csatlakozás az egyértelmû volt, de akkor éppen akkor csatlakoztam amikor lehetett volna a Szabadság frakcióhoz is. Ui. elárasztottam a föld alatti járatokat, majd amikor visszamentem felvenni a jutalmam, akkor ott volt a monológban, hogy csatlakozás és tudtam is.

A Szabadságnál kértem, hogy csatlakozhatom-e, de csak annyi volt a "végsõ" válasz, hogy már elvileg Okés, de majd szólni fognak ha "szükség" lesz Rám! Hát senki nem szólt. Igaz, Én sem mentem vissza, ha esetleg ez kellene hozzá... Ezért is írtam, hogy jó lenne errõl vmi itiner féle, hogy mikor-kihez lehet, stb... <#worship>

Köszi aszem akkor most meg is csinálom
A játék úgy van megcsinálva, hogy a frakciókba csak a fõküldetésszál egy bizonyos pontján tudsz belépni, merthogy a fõküldetések során mind a freedom, mind a duty frakciónál megfordulsz, sõt, fõküldetés-feladatokat kapsz tõlük. Ha már korábban beléphetnél mondjuk a freedomba, akkor nehezen tudnád a késõbbi fõküldetéseket a duty fõnöktõl felvenni.(tehát nem lehetne végigvinni a játékot) Ezért csak amikor már nincs dolgod egyikkel sem, akkor lehet csatlakozni hozzájuk. Ez a pont, ahogy bulics is jelezte, a csatornarendszer elárasztása.

Egyetlen kivétel ez alól a Stalkerek frakciója, ahová már a Cordonban be tudsz lépni. Ez azért van, mert a Stalker frakció ellensége, a Banditák frakciója nem ad fõküldetéseket.

Ahogy bármely modot...
Felrakod a programot, rá az utolsó patchet, majd a letöltött zip-bõl a gamedata könyvtárat bemásolod a játék könyvtárába. Ha még nem volt fönt mod, akkor ilyen könyvtárad nincs. Ha már volt, akkor elõbb töröld a fent lévõ gamedata könyvtárat, ne legyen keveredés.

Ez után az fsgame.ltx-ben kikeresed a $gamedata$ kezdetû sort és kijavítod ilyenre:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

KranaZoli
Ja, az már régen meg volt. Mármint az elárasztás, de rá nem jöttem volna, hogy ezek után lehet, ...

Köszi!

Nem tudjátok a
call of pripjat hoz lesz magyar változat?
Miután elárasztottad a csatorna rednszert agropromnál viszzamész a szabadságiak bázisára és felhív a fõnök(ha elõtte jelezted hogy belépnél, ha nem akkor bemész és beszélsz vele). mivel már nem kell jóban lenned a szolgálattal, a fõküldetés miatt és igy léphetsz be..
KranaZoli
Hát Én ott még nem kaptam ilyet. 😮
Most azt csináltam, hogy nem álltam be a Szolgálathoz direkt, mert kíváncsi voltam mikor és hogyan lehetne csatlakozni a Szabadsághoz.

No, most mászkáltam ide-oda az iránytû relikvia után és el kell mennem a katonai bázisra ahol is csatlakozni tudok pár szabadságoshoz. Ezek után, vagy ez lenne a Szabadság frakcióhoz történõ csatlakozás?!

A gond csupán annyi, hogy szerintem ezek után már nem sok lesz a game-bõl... Pedig most csináltam pár mellék küldit is...

Nem értem Én ezt teljesen...

Nah végigtóltam másodjára is,mindeféle mod meg relikvia használata nélkül,szinte most csak "átfutottam" a játékon.Két fõ fegyverem a játék második felétõl az SVD volt meg az Avalanche.Az utobbit "közelharcra" használtam 😊 Elsõ nekifutásra tavaly kicsit többet szórakoztam vele,mivel még új volt,akkor a Vintar BC volt az univerzális fegyóm.

Pont azért gyártanak belõle ennyit, mert ez való falura. Az M16 csak városi villogásra való.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Váltasz skulót, küríted, reload.

Nem érdemes átalakítani, a shoti pont arra való hogy szórja a sörétet, sose lesz mesterlövész puska. Közvetlen közelrõl AP skulózni meg pontosság nélkül is lehet.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

A roncstemetõben levõ stalkerek kiszabadítását a bolhapiacon adják küldetésnek, viszont ez erõsen lenullázza a fosztogatókkal a kapcsolatodat, utána már nem tudod maxolni a SEVA-t.

Csumi ezt hogy kell megcsinálni hogy eliduljon?
Mert igy nagyon megtetszett ez a mod le is töltöttem de nem tom hogy kell megcsinálni . Leirnád hogy kell.
KranaZoli
Nekem a vége nem tetszett. Az már olyan volt mint vmi gyatra sci-fi; akció FPS. Szerintem nagyon eltúlozták a végét.

Mindenkinek a maga ízlése. Nekem annyira sete-suta, összecsapott a CS "sztorija", hogy nincs benne egynél több végigjátszás. Igazából a ShoC-ban is talán ha 3 volt, a többit azt különbözõ modokkal volt érdemes megcsinálni (OL, Priboi Story, stb...).

Ez az az átalakítás, amit nem szabad megvenni a shotgunokhoz.

Mellesleg nagyon fontos helyük van a játékban. Nincs az a pénz hogy egy stalker játékban shotgun nélkül kóboroljak. Az összes szörny ellen azt kell használni.

KranaZoli
Én szeretem a shotgun-t is(!) 😊 de az vele a problémám, hogy átalakíttattam, hogy normál sörétet már ne tudjon kilõni, csak nagy kaliberû sörét és vmi nyíl. De ha a lõszer választó gombot megnyomom, akkor a lõszernél nem vált át. Ugyanúgy marad az amit éppen használtam.

fery02
Nem tudom, inkább az alapjátékot még egyszer, mint egy ilyen alap játékmenettõl eltérõ moddal végigjátszani.
De azért köszi az ismertetõt, elég tartalmasra sikerült. 😉

Mod ajánló...

A már kétszer is említett Spartan modot pár napi játék után leszedtem. Valami olyasmi akar lenni, mint az SMP A ShoC-hoz, de nagyon elrontották a hangulatot és az egyensúlyt. Egyrészt már a mocsárban lehet zsákmányolni egy halom szuperjó fegyvert, meg lehet venni egy halom szuper ruhát, másrészt (gondolom ezt ellensúlyozandó) szinte lehetetlen állapotokat teremt a különbözõ mutánsok túltengése. A két controllert még el tudtam intézni távolról a CS által kifejlesztett (tulajdonképpen átalakított, terepszínûsített SVD) mesterlövészpuskával, de azzal nem tudtam mit kezdeni, hogy az északkeleti átjárót védõ pár háznyi kis banditafészket megszállta 6 db vérszippancs, több falka kutya és pár snork. A põatkányokat nem is számoltam. A vérszopók ellen ugye az a taktika, hogy be kell várni míg láthatóvá válik, akkor leszúrni vagy fejbe lõni gyorsan. Azonban erre semmi esély úgy, hogy a 6 dög szinte kézen fogva, egy csapatban rohangál és ha támadnak, akkor egyszerre minimum hárman. Mondjuk eleve nem tetszik a CS újítása, hogy amíg nem látszik, addig nem is sérül, és - ellentétben a Shoc-ban megszokottal - sosem válik láthatóvá támadás elõtt. A ShoC-ban, ha elég türelmes az ember, megvárja, míg a dög eszik vagy csak pihen, addig láthatóvá válik és egy pontos lövéssel el lehet intézni...

Mondjuk kikerülhetõ az ilyen terület, de késõbb is vannak hasonlók és túl sûrûen.
Túl sok a pénz, túl könnyû jó felszereléshez jutni, cserébe szinte legyûrhetetlen számban vannak a dögök. Az eredeti CS atmoszféra teljesen elvész...

Kipróbáltam helyette egy másik modot. Total Factional Warfare.
Ebben az alapsztori, és az alapjáték karaktere kukába került. Egy fegyvertelen (egy marék csavaron, 2 kötszeren és egy elsõsegélycsomagon kívül semmid nincs) fazonnal kezdesz, a Military Warehouse romfalujában, a víztoronyban fönt. Az utasítás: Run! Ahogy lemászol, hallod a bloodsucker üvöltését...

Ha megnézed a térképet, látható, hogy a ShoC-ban használt, Bár felöli bejárathoz kell rohanni. Ott vár egy stalker csapat, akiknek a fõnöke felvilágosít, hogy hol is vagy. Kiválaszthatod, hogy melyik frakcióhoz csatlakozol. Lehetsz bandita, Clear Sky-os, freedomos, duty tag, sima stalker, monolith, katona, vagy zsoldos (õk Yantarban tanyáznak a mozgó lab körül).
A választott csapatodhoz teleportálnak, ott kaphatod meg a kezdõ felszerelést, ami az adott csapattól függõ. A játék lényege: a csapatodnak el kell foglalnia az egész Zónát. Nem csak egyes területeket, hanem az egészet...
Az egyes részfeladatok (foglald el az adott pontot, védd meg, a tábort, tarts ki míg odaér a felmentõ sereg, stb...) fizetnek. Illetve Yantarban a prof (AK-val járkál az öreg) ad feladatokat (a merc csapatot választottam elsõre). Kissé egyoldalúak a munkái, mert mindig egy csapat zombit, snorkot, vámpírt, vagy hasonlót kell eltakarítani, és mindig 800 rubelt fizet, de kezdeti edzésnek és az alap tunningok beállítására elég pár ilyen.

A frakció is adja a feladatokat szép sorban. Az alap terület kijáratainak ellenõrzése után kezdõdik a területfoglalás. Most épp Agropromot foglaljuk el. Néha ugyan várni kell a támogató csapatra pár percet, de mindig jönnek. A fõépület elfoglalása után beköltözött a parancsnok, a kereskedõ és a fegyvermester...
Az egyes feladatok teljesítéséért fizetnek, hol többet, hol kevesebbet. Az épület elfoglalásáért pl 20k Ru-t adtak, az már elég volt egy jobb védõruhára...
Eddig úgy látom, hogy aki háborúzni akar a gyengén kivitelezett sztori helyett, annak ez egy jó mod. Belepakoltak néhány kisebb modot (sleeping bag, Monster Hunter, pár új ruha...). Ja: és van egy rádiód, amivel kérhetsz segítséget, valamilyen szinten irányíthatod a frakciód squadjait...

Más:
Kérdés: akik szeretik a shotgunokat, tapasztaltak olyat, hogy erõsen késik a shoti? Egyéb fegyvereknél nincs ilyen gond, de shotival ha az elsõ lövés nem talál szinte semmit sem tudok eltalálni, ráadásul ha három lövést adok le, gyorsan egymás után (a nagy kapkodásban), a harmadik akkor durran, amikor már rég nem is arra nézek. Úgy tûnik, hogy "beveszi" a program a 3 kattintást, és ha törik, ha szakad, lejátsza az animációval együtt, ahelyett, hogy azt a "lövést", ami még túl korai (a töltés miatt), figyelmen kívül hagyná...

A ShoC-ban nem volt ilyen gondom sosem, a CS-ban meg korábban nem használtam sörétest, mert nehéz hozzá a lõszer, meg lassú is a cucc, de a Spartan modban lévõ rengeteg mutáns miatt kénytelen voltam, de így nem tetszik. Ja: a macskáknak 9 élete van vagy mi. Szinte sérthetetlenek, eszement mennyiségû direkt találtaot kibírnak...

Kitol a helyedrõl a fal mentén valamelyik irányba...

blackcalibra
Mondom én hogy jó ez a Win 7.<#eljen>
KranaZoli
No, most kellene lepecsételni a gépem és a rendszerem. <#zavart1> Újraraktam a Seven 64 bit-et, legfrissebb ATI Catalyst és most game-eltem egy jót minden fagyás és egyéb xarság nélkül. A Szabadság táborhoz érkeztem és VÉGRE fényes nappal, ragyogó napsütésben. 40-50 fps-el ment (utólag indítottam Fraps-ot, csak a kíváncsiság kedvéért) DX10; 10.1-ben. Beszarás mennyire gyönyörû tud lenni! <#eljen>

Bejártam a tábor környékét (csak úgy) és az épületeket (elsõ alkalommal szakadó esõben estem be ide 😊 és azért a végén kiirtottam a pszeudó-kutyát. <#zavart1>

KranaZoli
1.5.10-es javítás a legfrissebb. Nekem warez van, de ez a patch van fent (töréssel 😊 ajánlott felpakolni. Fõleg ha DX10; DX10.1-ben game-elsz, ui. sok DX10-es javítást tartalmaznak.

Vannak MOD-ok is. Fejbõl nem tudom. Gúgli és az elsõ kettõk között lesz. Bár Nekem most 1 sincs fent.

sorrow

Ha visszaolvasol egy kicsit... találsz HSZ-eket, sõt jútyúb videót is. A game legnehezebb szakasza. (Mondjuk szerintem a vége sem könnyû 😊 Én Stalker fokozatban második game-elésem alkalmával is úgy jutok túl, hogy igyekszem fa mögé rohanni (balra fele kell) és rohanni 1000-el, közben elsõsegélycsomagok. Kilõni, kirobbantani, stb... ilyet nem lehet. 😞

én is elkezdtem a játékot ...s mikor az ingoványból mennék át kordonba a katonaság õrzi az átjárót ugye... szitává lõ, esélyem sincs...valakinek valami tippje?

Sziasztok,

Elsõ alkalommal telepítem a játékot, segítenétek vannak e már javítások a játékhoz? Esetleg mod -ok? Egy hotfixet találtam, mindenképpen szükséges?

eredeti játék és windows 7 x64 re tenném

Köszi a segítséget..

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

KranaZoli
Ismerõs szituk. <#zavart1> Ezért is írtam, hogy az 1ik leggyengébb pontja az ami 1ben az erõssége is. Az MI ha arról van szó, hogy védekezni kell akkor nagyon jó, de az érem ezen oldalán, vagyis a csapatjátékban eléggé hadilábon áll. A társak tulajdonképpen az ember jelenlétét mintha nem is vennék figyelembe.

fery02
Kíváncsi lennék egy olyan helyzetre, mikor a játékban bent állok egy sarokban és látom, hogy jön felém valaki az én helyemre. Vagy kifagyna a játék, vagy "belepréselõdve" a falba azután nem tudnék mozdulni sehova vagy jobb esetben elkezdek zuhanni a semmibe alulról láthatva a pályát.
Ez az egész amúgy leginkább akkor volt bosszantó nálam, mikor precízen bebújtam egy sarok mögé, ahonnét óvatosan nézelõdtem, mert figyelt messzirõl egy mesterlövész. Erre az egyik Jani simán kilök és persze, hogy leszed egybõl a mesterlövész.
A másik emlékezetes dolog, mikor a Kordon északi bázisára beérve épp csak pár másodpercem maradt, hogy elbújjak a sugárzás elõl, erre elállják az utamat és halál nyugalommal nézik, ahogy kinyír engem a sugárzás (nekik nem kell aggódniuk, szarnak a sugárzásra, nem is hallnak bele), mert nem bírok bemenni menedékre miattuk.

KranaZoli
Ja! Azt is vettem, hogy faszányosan kitolnak a fedezékbõl is. 😄
Akkor bosszantó, ha távcsõbe éppen lenne már vki feje és hoppá arrább tessékel. 😞

Ha elé állsz egy karakternek és lefelé nézel, akkor is elkezd tolni. Sajnos ezek nagyon LOL hibák. Mondjuk a fedezékre még lehet azt írni, hogy Én is arrébb tessékelnék vkit, ha az Én seggem lõnék, de azt már bezzeg nem lehet. Szal eléggé bebetonozott helyük van a karaktereknek.
😄

Most még nem jártam a Kordon-ban. Egyelõre tegnap este asszem Sötétvölgybe léptem át.

Annyira még nem vágom ezt a Zónát, mint a Fallout 3 pusztaságát. 😊

BTW:

No, abban is fasza volt a nappalok-éjjelek váltakozása, de esõt, vihart, stb... csak MOD-al lehetett belepakolni. Bár mondjuk abban jobban bejött, hogy minden kopár. Szal Nekem ebben egy kicsit furcsa is, hogy néhol minden olyan szép zöld.
😉

Az, hogy eltolnak, a program hibája. Még a fedezék mögül is kitolnak, ha útban vagy. Érdekes módon visszafele (én tolom odébb) nem mûködik, olyan, mintha a falat akarnám eltolni. Különösen "jó" ez a szemétdomb felé vezetõ csõalagútban, amikor kitör a harc...

A stalkerek kiszabadítása akkor jön elõ, ha elvállaltad a Cordonban a farmon a kereskedõnél. Nem Szidorvicsnál, hanem a stalkereknél...

Északnyugaton van egy romos falu, a kisérõk is oda tudnak vinni. Innen lehet délnyugat felé menni két "hídon". Ha nem mész rá a hidak egyikére sem, hanem jobbra elmész a kis félsziget csúcsáig, ott lesz egy anomália a levegõben, a víz fölött... Ezen a képen a 8-astól balra...

KranaZoli
Hát ezt Én sem nézegettem. <#zavart1>

KranaZoli
Ha DX10-et képes futtató géped van (elsõsorban VGA) akkor a DX10-nek nem szabadna több erõforrást igényelnie, mint a DX9-nek. Sõt a DX10 sokkal optimalizáltabb és jobb fejlesztési eszköz, mint a DX9-es.

Az már más kérdés, hogy a DX10-es OS-ek (talán a Seven kivétel) erõsebb vasat igényelnek. De erõsebb vasat igényel egy XP is egy Win98-nál. Ezek elkerülhetetlen tényezõk. Ill. ha az ember felpakolja a DX10.1-es effekteket és az összes DX10-es effektet, akkor tapasztalhat lassulást. De egy DX10-es közepes beállítás is többet nyújt, mint egy DX9 max-on. Pl. ebben a game-ben Én inkább játszanék DX10-ben, közepes/alacsony napminõséggel ÉS nedves felületekkel, mint DX9-ben max-on. Ill. ahogyan látható, DX10 módban más(több) textúrát használ a játék.

"Vagy el kell menni a mocsárban az északnyugati faluromhoz. Van tõle nem messze egy gravitációs anomália a levegõben a víz felett. Percekig álltam mellette és néztem, ahogy a gravitáció meghajlítja a vízfelszint az anomália alatt."

Ez hol van?!?!

Más:

Most vagyok a Szemétdombon. (második game-elésem 😊 Ott vannak a fosztogatók, akik fogva tartanak Stalker-eket. Elsõ alkalommal inkább csak a fõ szálra koncentráltam. De ha jól emléxem a SoC-ban volt olyan küldi, hogy le kellett Õket vadászni. Itt ha odamegyek, akkor elküldenek és megfenyegetnek. De elkezdtem Õket irtani és akkor szabadok lettek a fogva tartott Stalker-ek. Ebben is lesz ilyen megmentõ küldi?! Vagy majd vhogyan ki lehet szabadítani a foglyokat?!

Engem ami bosszant, az egyben az is, ami jó. Vagyis az MI. Az jó, ahogyan harc közben fedezéket keresnek és nem jönnek 1000-el, de bizony sokszor elõfordult, hogy pl. Stalker táborban elkezdek beszélni egy karakterrel, arra jön egy másik és egyszerûen elkezd tolni Maga elõtt, a párbeszéd meg zajlik tovább. Béna. 😞

Ez a warez miatt lehet, vagy eredetiben is ilyen az MI?!

koschwarz
"Ellenben ebbe is beleprogramozták azt a marhaságot, amit a ShoC-ba: a Nap nyugaton kel és keleten nyugszik..."

ezt ugyan én nem vettem észre, de fogjuk rá a zóna furcsaságára<#vigyor2>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Mint már írtam, a DX10 hatások rengeteget dobnak a környezeten, cserébe sokat kivesznek a gépbõl sajna.
Egyébként a legelején azonnal látható a különbség a dx9 és dx 10 között.
Van az elején az a jelenet, amikor fekszik a karakter az ágyon és Lebegyevék beszélgetnek róla, milyen mázlista is ez a tag. A kamrea kijön a házon kívülre. Ha dx 9 módban van, akkor nappali a kép, ha DX10, akkor éjszakai, és az összes hatást bedobja, amit a dx 10 az éjszakában képes összehozni...

Da zongorázható a különbség pl a hajnali ködben, ahogy átszûrõdik a napfény, vagy az esti szürkületben. Vagy el kell menni a mocsárban az északnyugati faluromhoz. Van tõle nem messze egy gravitációs anomália a levegõben a víz felett. Percekig álltam mellette és néztem, ahogy a gravitáció meghajlítja a vízfelszint az anomália alatt.
Ellenben ebbe is beleprogramozták azt a marhaságot, amit a ShoC-ba: a Nap nyugaton kel és keleten nyugszik...

KranaZoli
Az alábbi képeket nem azért teszem be, hogy mert Én DX10-ben játszom. Csak vki kérte, hogy mi a különbség a DX9 és DX10 között. Nekem a textúráknál pl. ezek tûntek fel. Elindítottam DX9-ben is és Nálam nincs ilyen terepszínû háló ill. sok helyen nincs kerítés sem, hanem csak 2db oszlop és sokszor nem értettem miért nem tudok közöttük átmenni. 😄

Aztán amit a DX9-ben nem lehet visszaadni és baromi látványos atmoszféra elem az a szakadó esõ, ahogyan a víz áll az úton, láthatóan és látszódnak a vízcseppek, de ami szerintem kúrva jó, hogy eresz nélküli falakon folyik lefelé a víz. De ugyanígy jármûvek textúráin is áll a víz, látszódnak a vízcseppek, stb...

Szerintem ezek miatt ütõs ez a game, mert Én ilyen megoldást, megoldásokat még semmilyen game-nél nem láttam. A Krázisz közelében sincs az idõjárási viszontagságok visszaadásában!

Biztos van itt olyan, akinek jobb vasa van, Õ(Õk) még jobban tudják, hogy mit lehet még kihozni ebbõl a játékból. DX10.1 és DX10.1-es AA elemek használata és minden effekt max-on. Nekem úgy esetleg állóképet sikerül elérnem. 😄

Szal remélem, hogy a köv. részben jobban odafigyelnek majd a több magos CPU-kra, bár ha az valóban DX11-es lesz, akkor meg DX11-es kártya kell majd az összes effekt bekapcsolásához. El sem tudom képzelni, hogy miket fognak(lehet) még beletenni. Szerencsére a DX11-es ATI 58xx-es kártyák már érkeznek...

PS:

Mivel Nekem warez példányom van, lehetséges, hogy mindez Okés eredeti DX9-el is, vagy van hozzá vmi MOD. Nem tudom. És az is biztos, hogy ezeken kívül még sok-sok különbség van a DX9 és DX10 között, de más Nekem nem tûnt fel ezek is csak tök véletlen. 😄

A képek természetesen nem eredeti méretûek!

KranaZoli
Nem tudjátok, hogy játékon belül konzolban (0) , hogyan lehet aláhúzás karaktert írni?! (_) A legtöbb konzol parancs nevében van, de Én nem lelem. Orosz betûket ír, ha SHIFT-el próbálkozom. 😞

snowkid16
Ahoj 😊
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen beállítást vagy configot tudtok ajánlani a játékhoz?😊
RAM : 2gb
Processzor: AMD athlon64 X2 6000+ 3Ghz
Videókártya: nvidia 9600GT 512mb
OP: Windows XP SP3
Köszi elõre is 😊

blackcalibra
WIN 7 -el mit kell szarozni? <#zavart2>
Ugyanúgy felraktam mint az SP3-as XP-t, és még sokkal gyorsabb is maga a rendszer is meg a játékok is.
Azért az, hogy a hajnali, talaj menti ködbe élesen belevág egy fa árnyéka a felkelõ nap fényében, valami fenomenálisan néz ki. A dx10.1 hatásokat nem tudom bekapcsolni, mert akkor 10-12 FPS-nél többet nem látok, de a dx10 plusz hatásai kegyetlen jól néznek ki.
Egyébként W7 64 alatt még akkor is reccenés nélkül fut a játék, amikor a már említett 10 FPS körüli értéket mutatja a rivatuner, csak épp nem akadozik, hanem lassított film szerûen mûködik minden.

Már említettem a Spartan 11:11 modot. Nos élõbb lett az egész. Azt nem tudom, hogy a mocsári mozgásokból mit hoztak a gyár patchek és mit ez a mod, de egész más lett. Anno, még a kiadás után vittem végig, akkor kínszenvedés volt mindenhol leverni a rosszarcúakat, a CS stalkerei csak ágyútöltelékként mûködtek, most meg önállóan harcolnak. Tulajdonképpen elfoglalták az egész mocsárvidéket úgy, hogy alg 3 helyszinen segítettem be nekik. Igaz a mutánshordák is segítenek, hol nekik, hol az ellenfélnek.

Egy vadröfi pl akkor harapott ketté, amikor a templomban az utolsó bentragadt banditát takarítottam el az útból. Bejött utánam az épületbe...

Amikor sikerült elfoglalni, akkor meg 5 hullámban támadtak vissza, mire véglegesedett a helyzet. A mod egyetlen hátránya, hogy eszeveszett mennyiségû fegyvert lehet zsákmányolni már ezen a pályán is, ha az ember gyors és nem elõzik meg a bajtársak a halottak átvizsgálásában. Eddig volt kb 30 shoti, 5-6 AKSU (ami itt pisztolynak számít) 1 AK 74, egy AK 94, 2 RPG, 6 SVD. Van egy spéci ruha (Spartan Combat Suit), 40-60%-os védelmet ad majd mindenre, az ára 100k Ru.

A sok fegyverhez viszont alig van lõszer. Alap sörétes tonnaszám, az AK-kba találtam összesen 68 db-ot, az SVD-kbe 30 körül, azaz spórolni kell. Azt tudom, hogy késõbb lesz sok, mert anno kb 2000 db lõszert dobtam el, csak azért hogy az Agroprom földalatti részén eég gyorsan tudjak futni a víz elöl...

Eddig mindenesetre többet menekültem és bujkáltam (és töltöttem vissza elhalálozás miatt) ezen az egy pályán, mint korábban az egész játétban...

koschwarz
<#eljen><#law>

koschwarz
hát nem tudom, én nem vagyok ennyire hiperigényes, szerintem jól néz ki a játék úgy ahogy van, esetleg egy-két animáció hat számomra is kissé darabosnak, de különösebben az sem zavar...

ezért nem teperek én a dx10-ért sem, mert egyszerûen meg vagyok elégedve a dx9 látvánnyal is (rengeteg videót láttam összehasonlításokról, tagadhatatlan, hogy szépek a dx10 effektek, de azért olyan eszméletlen különbségeket nem látok soha, hogy kedvet kapjak egy vistához vagy szarozzak a win7-tel)

koschwarz
még a megjelenéskori változatban volt egy-két játékmegakasztó bug, de hasonlóképpen a shoc-hoz, kipróbáltam, félretettem, és vártam néhány patch-et.

KranaZoli
Ami az atmoszférát (napszakok váltakozása; napfény; árnyékok; kidolgozott helyszínek-épületek; stb...) az Engem is Magával ragad. Miután már 1x végigvittem a fõszálat, most újra elkezdtem a játékot, többek között éppen ezért, mert rengeteg helyszín volt, amit(amiket) pl. napfényben nem is láttam, hogy milyenek. 😄 Ill. több küldetést is sikerült szerencsétlen módon korom sötétben véghezvinnem. (de ez így is van rendjén egy ilyen játékban)

Ami számomra kiábrándító volt, az a mutánsok kivitelezése. Némelyik mutáns nem, hogy ijesztõ nem volt, de 1xerûen röhejes volt! A karakterek kidolgozottsága eszméletlen aprólékos. Sajnos némelyik mutánsnál ez egyáltalán nem mondható el. Úgy emléxem, hogy amikor a tér anomáliát kellett keresni, akkor volt vmi eszméletlen röhejes mutáns, akibe egy valag lõszert bele kellett lõni, hogy kipurcanjon és ráadásul annyira böszmén nézett ki, hogy az színvonalon aluli volt.

Most második nekifutásra éppen erre az atmoszférára, helyszínek jobban bejárására is szeretném fordítani az idõt. Ezért elkezdtem nézegetni a MOD-ok között olyat, amivel a látványon (textúrákon) lehetne javítani valamit. Ha vki szintén használ ilyet, akkor ne tartsa Magában! 😄

Találtam olyat, amelyikhez azt írta a szerzõje, hogy csak is DX9 alatt fut. Aztán van olyan, amire azt írják, hogy talán fut DX10 alatt is. No, ezekkel nem foglalkozom. Eddig 2db jónak tûnõ textúra MOD-ot találtam:

cs_sharper_full_by_skeleton

Egyelõre ezt tettem fel. Szerintem jó. Kontrasztosabbak a textúrák és a vér is sokkal jobb. Vmit már az ingoványban található mutánsok kinézetén is javít.

neilmc_terrain_pack_cs

Az Õ textúra pack-ja Nálam "must have" volt a Fallout 3-ban is. Ez jóval kevesebb állományt tartalmaz, de itt is írják, hogy Okés DX10 mellett is.

Ezt egyelõre azért nem tettem fel, ui. a tartalma részben ütközik az elõzõ MOD-al és az elég cifra dolgokat tud mûvelni. Ilyenkor jön a kísérletezgetés. 😄 Kifagy, vagy nem fagy ki?!

Ilyenekre gondolnék.
<#worship>

Yan
nem vagy egyedül, de ezt már leírtam 😊

&#165; xfire: kistekila