S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fery02
Én most szopok, mert már rögtön az elején elkezdtem gyûjteni a pénzt (Ingoványban meg Kordonban) amit, átmenve a Szemétdombra a Fosztogatók el is vették mindet. 😛
Mondom jó, kezdjünk nulláról...Átmentem Szemétdombról a Sötétvölgybe, nyalom a Szabadság seggét (azóta is várok az üzenetre, hogy felvegyenek a frakciójukba, nem tudom mikor szól majd a góré), közben összegyûjtöm a fegyvereket, elmegyek eladni az Ingoványba. Eladtam vagy 40 fegyvert, van 50000 RU-m. Mondom "jeee, ezzel kihúzom egy darabig". Aztán visszamegyek Szemétdombra mert odavisz a fõszál (pontosabban a bolhapiachoz a pincébe). Erre itt is kifosztanak, de a holmimat picivel arrébb felvehetem, de persze a pénzt nem. <#idiota>
Most teljesen elkeseredetten bóklászok Agropromban és gondolkozok, hogy van-e még értelme megint csak a pénzgyûjtésre koncentrálnom vagy szarjam le és gyorsan menjek csak a küldetésekre (bár emlékeim szerint több kifosztós rész már nem lesz). :/

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Exo csak cuccolni jó, harcolni a SEVA sokkal jobb. Mire átcammogsz 1 mapon, SEVA-ban már 3-at kipucoltál.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

ez tényleg igy van én is vagy 6-szor vittem már végig de még mindig nem tudtam megunni. a frakcióháború már kb 4 végigjátszás hogy mindig mással viszed végig.
A Fallout 3 nekem annyira nem jött be igy inkább hetedszerre is nekiesek a Clear Sky-nak.
fery02
"minden nekifutásra mást kapsz, akárhányszor újrakezded, magával ragad a hangulat"
Ezt én is támogatom, ugyanis én most kezdtem el másodjára a játékot és így több tapasztalattal még jobban érdekel az egész. Megszokva a stílust, már a Mester szint is sokkal könnyebb volt, mint elsõre játszva (fõleg eleinte). Meg így, hogy teljesen más napszakokban, más helyekrõl közelítve érem el ugyanazokat a helyeket, elég változatos továbbra is.

Fallout 3 nekem nem annyira jött, pedig az alapját képezõ Obliviont egyszerûen imádtam, annak a szintjét tényleg nem sok játék nyeri el.

Ellenben a Fallout 3-ban a fegyverek sebzése és a lõszer valami borzalmasan volt belõve, és 5-ös szinten már minigunnal rohangáltam.

Érdekes, mert a Fallout 3-nál aztán minden megvolt a sikerhez. Oblivion motor, nagy térkép, nukleáris háború utáni táj stb. Mégse tudott nagy sikert aratni.

koschwarz
hehe, lehet hogy az már beteges, de most is nem a fallout3-at kezdtem el (megvan megjelenés óta, de csak addig jutottam vele, míg kiértem a szabadba), hanem az obliviont új modokkal, új karakterrel, lol...

én a stalkerekben meg az atmoszférát imádom. rengeteg játékkal játszottam már életemben, de ilyen szempontból nem ragadott meg egyetlen játék sem ennyire, még a mafiát és a maxpayne-eket is felülmúlja nálam, pedig azok sem gyengén beleélõsek és atmoszférikusak. ehhez képest szerintem a dx10, meg a dx10.1 másodlagos (nálam tizedleges).

de persze különbözünk, mindenkinek mást nyújt egy játék.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ez megint szimplán a Te véleményed...

A régi Falloutosok jórésze számára a Falloutt3 az ördögtõl való dolog, ami pont akkora marhaság, mint az, hogy a FO3 jobb mint a Stalker. Nem jobb, nem rosszabb, más.

A Fallout széria RPG, a stalker meg túlélõ FPS. Más kategória, más elvárások. A Bethesda régi RPG fejlesztõ csapat így nagyon nem tudták elrontani a Fallout érzést azzal, hogy belsõnézetûvé tették a játékot. Azzal viszont igen, hogy a mai, fps-hez szokott játékosok kedvéért erõsen leegyszerûsítették a játékmenetet. A Fallout 3-ban volt kb 3 végigjátszás. Egy a sztori kedvéért, egy a teljes felfedezésért, egy meg a maximum nehézség kipróbálásáért. Nos ezt a harmadikat nem is tudtam végigcsinálni, mert ellaposodott az egész. A kiegészítõk se dobták fel túlzottan.

Ez azért érdekes, mert az Obliviont (aminek a motorjára és szabályaira épült a FO 3) nem is tudom hányszor kezdtem újra, csak azért hogy egy másik karakter bõrébe bújva megnézzem a világot... Ha szép tájakban akarsz gyönyörködni, próbáld ki azt is. Ahhoz képest a Fallout mérete, összetettsége, még csak nem is említhetõ...

A stalker széria mindkét darabja a maga nemében korszakalkotó, bár a várakozásokhoz képest gyenge, kiforratlan, kidolgozatlan, hibákkal terhelt volt a megjelenésekor. Ellenben minden nekifutásra mást kapsz, akárhányszor újrakezded, magával ragad a hangulat. Minden alkalommal újra felfedezed a Zónát és mindig egy kicsit más...

"Az SVD a legjobb puska a játékban"

Az lehet de a vipera 5 õs is killer. Pontos, nagy a sebzése és ha átalakítod 9*18 - asra rengeteg lõszert vehetsz bagoért hozzá.
A játék elején szerintem az 1 ik legjobb fegyver még mester fokozaton is dara van vele <#violent>😄
KranaZoli
Nem csak a DX10 és 10.1 jött le. De hidd el ennek a game-nek ez a legerõsebb láncszeme. Elõtte a Fallout 3-ba öltem bele cirka 150-160 játék órát. Nagyságrendekkel jobb game (szerintem!). A Clear Sky-nak sajnos vannak ordító hiányosságai. Ettõl függetlenül per pillanat ez a game érdekel a legjobban. De az utóbbi évek legjobb játéka számomra a Fallout 3. Nyilvánvaló, hogy egy Bethesda game-t nem érdemes a STALKER-hez hasonlítgatni. Nekem és azt hiszem nem vagyok vele 1edül(!), a Fallout 3 világa "jobban lejön". Ennyi.
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

koschwarz
lesz egy olyan végigjátszás is 😊

koschwarz
egyetértek.<#eljen>

Jó dolog a hangtompító, ha csendesen kell kitakarítani valamit. Sok helyen, fõleg a katonák, úgy ácsorognak, hogy kifelé figyelnek, egymást nem látják. Szép óvatosan megközelíted valamelyiket, egy fejlövés, odébb mész, vársz kicsit, és jöhet a következõ. Ha ezt hangtompító néklül csinálod, azonnal rádvetik magukat...

Igen, az a Vintar. Ha visszamész meg is találod, kissé leamortizálva. Én már csak nosztalgiából is megkerestem és vittem magammal...

Van a stalker játékoknak egy olyan egyedi atmoszférája, amihez hasonlót nem sok nyugati játék tud felmutatni, és ami sok játékost, köztük engem is arra késztet hogy újra és újra elõvegyük a clear sky-t. Pedig én a gépem miatt "static lightning"(direcX 8) módban játszom, szóval elhiheted hogy neméppen a grafika fogott meg.

Van, ha hangtompítóssal lõsz le valakit akkor nem csõdülnek azonnal oda a haverjai. Persze ha egy csoportban állnak akkor nem számít, mert rögtön nyilvánvaló lesz számukra mi történt. Mellesleg a felcsavart hangtompító csökkenti a fegyver sebzését.

Szerintem ha neked ebbõl az egészbõl a totál érdektelen directx 10.1 jött le, akkor valamit nagyon nem értesz.

Az SVD a legjobb puska a játékban. Az meg hogy nem lehet futni vele, kit érdekel? Én csak akkor veszem elõ ha lõni is akarok vele.

KranaZoli
És biztos, hogy a fiókod rendszergazda csoport tagságú?!
Esetleg próbáld meg lejjebb venni az UAC-ot, vagy kikapcsolni.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

ja és win 7 32
próbáltam😄
KranaZoli
Vista, Seven?!
Nekem mondjuk nem írt ilyet, de próbáld meg azt, hogy a parancsikonon jobb klikk, majd tulajdonságok és a kompatibilitás fülön tegyél pipát a rendszergazda sorhoz.

hali,felraktam a gémet,felpatcheltem,elindítom majd azt irja hogy elõször rendszergazda jogkörrel rendelkezõ felhasználónak kell futtatnia.
hát én rendszergazda vagyok szal nem értem miért rossz.😄
vki tudna segíteni?
KranaZoli
Nekem addigra már volt, mert vkinél olyan volt Én meg mivel mindig összeszedem a fegyvereket, hogy ürítsem a tárakat 😊 így sikerült szereznem, véletlen. 😄

Van hangtompító is. Ezt vki használja?! Ezt is úgy gyûjtöttem, felraktam az összes fegyverre, amikre fel lehet, de mind1iknek dettó ugyanolyan hangja lett ill. még az értelmét sem sikerült megfejtenem, hogy van-e vmi létjogosultsága ebben a game-ben a hangtompítónak?!

nemtudom,nem emlékszem már az introra,tavaly láttam utoljára,most átléptem😊lehet jó az AK is maxon,mentem vele egy darabig,de azon nem volt sok fejlesztés.izlések,és pofonok.viszont az SVD dragunovnál nincs pontosabb fegyver a játékban,abban is biztos vagyok...amúgy az erdésztõl kapsz egy vintar-t,amikor a banditáktól visszaviszel neki egy ien cuccost.az a 3. kedvenc fegyóm,csak olyan furcsán,ballisztikusan lövi ki a skulót,de ellehet vele szórakozni😊

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

KranaZoli
Ez a Vintar BC van a bevezetõ intróban is, nem?!
Az szerintem is naggyon jó kis fegyver!

Mondjuk Én az AK-t is nagyon jónak tartottam, miután upgrade-eltem (pontosságra) és távcsõvel. A többi NATO-s (vagy milyen) fegyverek is jók, mert azoknak meg jobb a távcsövük 4x-est is lehet rátenni az 1ik fajtára. Nekem ezekhez a lõszer volt kevés (pedig fegyvereket is mindig ürítem harcok után), de át lehet alakítani AK-s töltény kompatibilisre.

BW:

Ebben Én(Mi) nem tudunk fejlesztgetni a fegyveren, ruhán?! Csak másik karakternél lehet?! (pedig nem lenne rossz, egy sufni 😊

nem mondanám az SVD-re,hogy fos,de mind1😊amúgy meg exoskeleton ruhában tökmind1 milyen fegyó van nálam,egyikkel sem lehet futni😄 meg én amúgy sem az elfutós fajta vagyok😛 amúgy meg megnézném mikor lõ pontosabban egy olyan csoda AK a Vintar BC másik változatánál,az SA Avalanche-nál...

Intel C2D E8400 | Gigabyte EP-45 DS3R | Sapphire HD4850(dual slot fansink)512MB | 2*1 GB Kingston HyperX DDR2(1066) | Gigabyte SuperB(460W) | Gigabyte GZ X1 | Samsung SyncMaster 943N | WinXP Pro

KranaZoli
Engem ebben a game-ben inkább a látvány érdekelt (inkább). A mutánsok szerintem, elég gagyik, sõt némelyik kifejezetten nevetséges. Az MI-jük is a nullához konvergál, mert felugrasz egy magaslatra és ott kepeszt a helyett, hogy odébb állna... Ez a zóna és anomália életérzés Nekem "nem jött át annyira". Sajnos! <#szomoru1>

Leeresztik a hidat, jön egy üzenet, hogy a CS bázison átveheted a jutalmadat. Visszamész, átveszed. Eldöntöd ki mellé állsz, megkeresed a fõnöküket, belépsz és segítesz nekik elfoglalni a Zóna egy részét. Kapod az üzeneteket, hogy itt-ott segíteni kell. Odarohansz, segítesz, ha kitakarítottad a tábor környékét, megvárod, hogy odaérjen egy csapat haverod, majd mész tovább. Szépen, táborhelyrõl táborhelyre foglalod el a terepet. Amikor végeztél, elmész Limanszkba a hídon át és befejezed a fõküldetést is...

A hangulatot nem a dx10 vagy 10.1 adja, hanem a zóna élete, az anomáliák, a mutánsok, a "saját tábor" érzés...

KranaZoli
Én azt nem értem ebben, hogy mi az, hogy visszamegyek a legelejére és háborúzók egy jót?!

Leeresztik a hidat, ott van Lebegyev is, kihez megyek vissza?!
Vagy még a híd leeresztése elõtt megyek vissza?!

Ill. miért jó "ez a háborúzok" egyet sztori, megtoldás, stb...

Bevallom Engem a történet cseppet sem fogott meg. Ami érdekelt ebben a game-ben, az egyedül a DX10 és 10.1.; grafika, atmoszféra dolog. Ezek nagyon rendben vannak. Amit hiányolok ebbõl is, az a rombolhatatlan épületek, belelövök a földön egy tégla darabba és ott marad, de a hordó az felborul. 😄 Ill. ami néha keggyetlen bosszantó azok a társak agresszív helyezkedési mûveleteik, amirõl már írtunk korábban is.

Vajon a következõ részben is lehet majd ilyen hibákra, hiányosságokra számítani?! Nem tudtok róla vmit?!

Igen, vissza a mocsárba a jutalmadért...

A Clear Sky sztorija meglehetõsen eröltetettre sikeredett, a vége meg összekapottra, de a korábbi rész ismeretében egyáltalán nem érthetetlen, ellenben nagyon csõszerû.

A ShoC-t is végig lehetett vinni gyorsan, egy halom küldetéselágazás érintése nélkül, csak akkor a rossz befejezésekre volt esélyed. A CS-ben ennyire sem dolgozták ki a történetet, simán berombolsz Limanszkba és hamarosan vége az egésznek, vag visszamész az egésznek a legelejére és háborúzol egy jót, hogy ne 5-6 óra legyen a teljes játékidõ...

KranaZoli
Még most sem teljesen értem. <#zavart1>
A fõszál okés.

Az is Okés, hogy pl. beállok a Szolgálathoz. Most már az is Okés kezd lenni, hogy Szabadsághoz hogyan lehet csatlakozni.

Jön Lebegyev. Leeresztik a Limanszkba vezetõ hidat a Stalker csoport segítségével akik Nekem köszönhetõen kikeverednek a tér buborékból (vagy mi a rák, amiben voltak 😊.

Mit kellene itt csinálni?! Visszamenni a Tiszta Égbolt-hoz?!

Bevallom, szerintem a Fallout3 sokkal szerteágazóbb game, mint a Clear Sky de vhogyan sokkal érthetõbb. Vagy Én vagyok nagyon hüle. 😄
<#worship>

KranaZoli
Azzal töltöttem, utána nem is volt gond.
Köszi!

<#worship>

Akkor kimaradsz egy nagy háborúból és pár órányi játékból...

Sajna a ShoC-hoz még nem sikerült senkinek ilyen területfoglalós modot gyártania, pedig Pripjatyban lehetne komoly "urban jungle" harcokat vívni...

Másik, hasonló tematikájú mod: Faction Commander. Le kell tölteni a 2.5 és a 2.51 verziót is, mert az utóbbit az elõbbire kell telepíteni. Itt is a frakcióharc a lényeg, de ebben elvileg kiválasztható az elején, hogy akarod-e a sztorit is játszani, vagy egybõl belecsapsz a lecsóba. Ha az utóbbi, akkor kiválasztod melyik csapathoz akarsz tartozni és hajrá. A Total Factional Warfare-rel ellentétben - a leírás szerint - ebben lehetsz katona vagy monolith is. A másikban nem. Abban a "resource pointokat" mindig a hadseregtõl kell elõször megszerezni...

koschwarz
én a shoc-ban is "semleges" stalker voltam, ebben is az vagyok. nem szeretem elkötelezni magam. 😊

Van a Total Factional Warfare modnak új, 0.9.3-as verziója. Van ugyan némi hibája, sûrûbben CTD-zik, mint a korábbi, de ebben le van eresztve a limanszki híd (a korábbiban nincs, így az a rész elérhetetlen), a Cordonban tanyázó stalker frakció saját nevet kapott, így a loner-ek tényleg szabadúszóvá váltak.

Ez érdekesebbé teszi a játékot, mert nem a "mindenki mindenki ellen" mûködik, mint a korábbi verziókban. Pl a Clear Sky-osok semlegesek a lonerekkel és ha jól láttam a freedommal. Jó kis taktikai játék pl a mocsár északi kijáratát úgy elfoglalni Clear Sky tagként, hogy tanyázik bent vagy 15 ember, akik közül valahányan (4-5, de ez csak akkor derül ki, amikor mindet elintézted) ellenségesek, a többi semleges. Válogasd ki az ellenséget és rendezd le úgy, hogy közben te is megmaradj, meg nem haragíts magadra még 8-10 másikat...

Mivel nem minden csapat vadászik minden más csapatra, komoly népvándorlás indult a Zónában.

A CS két részbõl áll. AZ egyik maga a fõ sztori, a másik a frakciók közötti háború. A folyamat: követed a sztorivonalat, beállsz, akihez be akarsz, elmész a limanszki híd leeresztéséig. Innen nem rohansz tovább, hanem visszamész a jutalmadért a mocsárba a CS bázisra. Újra beállsz közéjük, majd amikor ismét kijössz a mocsárból, megint nem vagy sehova sem elkötelezve. Ekkor eldöntheted, hogy melyik félkatonai csoportnak segítesz. Beállsz hozzájuk és kitakarítod a másikat a zónából. Ez a rész meglehetõsen bugos, a scriptek nincsenek minden variációra felkészülve, de játszható. Amikor ezzel megvagy, mehetsz Limanszkba és befejezed a fõ sztorit...

Ha még a híd leeresztése elõtt mész vissza a mocsárba, tudsz frakciót váltani, csak a háború nem fog rendesen elkezdõdni. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy kapod a hívásokat a csapatoktól, hogy segíts itt-ott, de nem fognak menni utánad. Amikor rendesen folyik a háború, akkor a megfelelõ sorrendben elfoglalod a különbözõ õrposztokat, a csapatod szép komótosan megy utánad és átveszik az ellenõrzést a Zóna adott része fölött..

Én most sokáig jóvan voltam a banditákkal, és már amikor elõször jártam a fõhadiszállásukon a garbageban, akkor is árultak SEVA-t. Ha pedig még cordonban belépsz a stalkerokhoz és utána elfoglalod nekik a banditák bázisát a garbage-ban, jutalmul adnak ingyen egy SEVA-t és egy -6 rados artifactot. Persze így nem fogod tudni kimaxolni a sevát a banditáknál.

Nekem amúgy úgy rémlik, hogy a második végigjátszásom alkalmával már a cordonos stalker kereskedõ is árult SEVA-t.

fery02
Õ nem golyóra érti, hanem gránátra. 😊

Azokra nem golyószóró kell hanem shotgun. Azt mindig kell magaddal vinni tartalékba. Shotival minden mutáns 1 lövés (sörét kell, az beteríti a fél képernyõt, célozni se nagyon kell, ezért nem szabad mindent kimaxolni a shotin). Emberekre meg pontosságra tuningolt AK, nem árt ha nem kell 1000 skulót ellõni mire eltalálsz vkit.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Az a tunder. A stalker1-ben nagyon pontos volt, és már sidorovichnál beszerezhetõ volt a legelején egy 5.45-ös változat belõle, ott az volt a bestof fegyver. Itt nem az. Kurva pontatlan, inkább golyószórásra megy meg gránátozásra, csak a lõszert pazarolja, sebzésben se olyan nagy király mint az 1-ben. Felejtõs.

Pedig el se lehet téveszteni, felmész a lépcsün, egybõl ott ül a tûz mellett a csávó aki adja.

A freedomhoz már akkor tudsz csatlakozni ha agropromban megcsináltad a fõküldetést. Azért nem lehet elõtte, mert a fõküldit ugyebár a duty góré viszi elõre, érdekes lenne ha elõtte kinyírnád.

A stalkereknél is vehetsz exot agropromban, ráadásul az jobb mint a freedom exo (nem sokkal). SEVA-t hol a stalkeroktól, hol a dutytól vettem, tagság nélkül, de csak agropromban, elõbb nem lehet.

Az SVD egy fos, nem lehet vele futni, SVU a jó, de azt csak az army baseben tudsz szerezni (el kell venni a freedomosoktól).

Sztem a stalkerek pont hogy a legjobb frakció, a banditákon kívül mindenki haver, nem kell minden 2. embert kinyírni. A freedom annyiban jó csak hogy árul távcsöves skulót, bár azt éjjel a bolhapiacon is vehetsz a stalkeroktól. A duty adja a legkevesebb extrát, onnan csak az SPSA és exo kimaxolási lehetõség kell, de az semlegesként is elérhetõ, belépni nem kell.

Egyedül ami fontos páncélban az a SEVA (banditáknál maxolható, addig ne irtsd õket - venni meg csak agropromban tudod, tehát sokáig haverkodni kell velük, de belépni nem) harcolni, meg a stalker exo (teherbírásra, éjjellátóra és regerálásra gyúrva) cuccoláshoz. A többi páncél fos. Fegyverbõl egy pontosságra maxolt AK a legjobb, opcionálisan cserélhetõ SGI-re (érdemes figyelni a szemétdombon a duty-freedom csatákat, már ott is elszórnak ilyeneket, és akkor ölni se kell érte). SVU csak army baseben lesz, ehhez már freedomost kell ölni. Shotgunnak kezdetben chaser, késõbb SPSA. Más nem kell.

Az általam és bájgúnár által is belinkelt térképen pontosan fel van tüntetve, melyik frakció mit ad belépéskor és akkor ha végigviszed a küldetéseiket.

Igen, ez volt az eredeti, ezt nem találtam. 😄

fery02
Tényleg! Az mikor láthatatlan, a gránátvetõtõl akkor is tud sebzõdni? Mert ha igen, akkor lehet újabba fajta technikát fejlesztek ki ellenük. <#ravasz1>

bajgunar
FREE-vel töltsd le, ha ugy se megy, csinálj magadnak új IP-t.

Map Zone Big
vagy ezt szedd le!
Kép mentése másként...
Csipesz
KranaZoli
Nem engedi letölteni.

"You want to download the following file:

http://rapidshare.com/files/283091282/map_zone_big.jpg | 7812 KB

Currently a lot of users are downloading files. Please try again in 2 minutes or become a Premium member"

Nem vagyok Prémium. 😄
Majd késõbb próbálom....

és azt le tudná vki pontosan írni, h melyik frakció milyen ruhát, és milyen fegyvert ad belépéskor? 😊

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Van egy marhajó térkép. ami nem is térkép igazán, mert a térkép funkciója mellett fel ven tüntetve rajta az összes küldetés és mellékküldetés és jutalom. Nem tudom már honnan szereztem, de feltöltöttem IDE. Szerintem nézzétek meg, érdemes.

JPG formátumú, sima kép, de egyszerûen belinkelni nem tudom, mert túl nagy és 7 megás.