S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ESC (elõjön a menü) F2, (elõjön az FC menü). Jobb oldalt: Commander Assistants: Spawn gomb.

Stalker Clear Sky Hungarian Collector's Edition Unboxing <- én ezután döntöttem CE mellett 😊 elvileg kedden jön meg az enyém, majd akkor töltök fel képeket.

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Qwerty4
Ja és a sötétben barangolni sem a legeggyszerûbb. 😊

Qwerty4

Hogy kell spawnolni a tagokat mer én egyedül voltam kénytelen kiirtani mindenkit az amy base-rõl a red forest-bõl és limaszkból ráadásul sose küldtek erõsitést.<#conf>
Murder3
Inkább érdemesebb költeni a fegyókra mint a páncélra nem éri meg.
GP-37 az meg messze a legjobb gépfegyver a játékban az fn200-tõl ezerszel jobb.
Nem a statt számít.
SGI-is jó amúgy benne.

A kitörés ok eleinte jó h van életûbb meg minden csak mikor pl semmi mást nem akarsz cska mászkálni szóval nem küldetésvonalat követni akkor aztán idegesítõ h midnne páylalépésnél várjam végig a 5-6 perceket.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Qwerty4
Nagyon a türelem játéka a Clear Sky is.
Lassú a töltés (a gyorstöltés is), a harc más FPS-ekhez viszonyítva nagyon nehéz.Sugárzásra, mindenre kell ügyelni.
Nem egy könnyû eset, mondjuk a SoC után nem is számítottam másra. 😊
Csak kár, hogy a hangulat még nem ragadt meg annyira, mint anno. 😞

Qwerty4

Hopp, ezt elszúrtam...
Faction Messages...

Van még egy, amit érdemes esetleg használni mellé:
Faction Messages for FC 2.5.1
Ez idõröl-idõre kiirja, hogy melyik squad merre jár, mit támad, vagy hova megy éppen...

fery02
Ha van kedved rakhatsz majd róla pár képet, mert én is gondolkozok már régóta a megvételén, de lehet elég a helyi Teszkóban lévõ gyémánt kiadás verzió is.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Yan
rákerestem lent a keresõben a nevére, de nem dobja ki a hsz-t.
belinkeled újra? köszi 😊

&#165; xfire: kistekila

Gyanítom igen, bár eddig csak "sima" módon használtam. Elvileg csak annyi a különbség - frakcióháború szempontból -, hogy sztori módban van két nem választható frakció (hadsereg és monolit), de a menü és a parancsok mûködnek.

Amikor kijössz a mocsárból és átmenetileg nem vagy frakciótag sehol, a menü kikapcsol és ha addigra létrehoztál Assistance squadot, az elvész, de amint belépsz valahova újat hozhatsz létre és a menü is visszajön. A frakciók közötti váltás is mûködik, azt kipróbáltam. Természetesen ha egy frakciót kiirtottál, vagy ellenségeddé tettél, ahhoz már nem tudsz belépni, mert azt csak a csapatfõnöknél teheted meg...

koschwarz
akkor ez a mod sztori módban is valamelyes "simábbá" teszi a frakcióháborúkat?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A relikvia tartó arra való, hogy a ruhádra tehesd a relikviát. Amíg csak a hátizsákban van, nem árt és nem használ, ha beletetted a "zsebbe", akkor fejti ki a hatását. A sugárzó (piros a szám) ellen egy legalább akkora, vagy nagyobb sugárzás elnyelõ (zöld a szám) relikviát kell a másik zsebbe tenni...

Géptelep?!!
Anyám borogass...

Legalább a saját történelmünket ismerné aki nekilát egy ilyen fordításnak: Gépállomás!

Anno, a tsz-esítés korai szakaszában volt ilyen nálunk. A tszcs-nek nem volt saját gépparkja, hanem a területi gépállomáson tanyáztak a traktorosok, szerelõk, kombájnok, teherautók és onnan mentek pénzért a tsz-ekbe dolgozni, amikor kellett...

Mindegy...

Aki frakcióháborút akar, tegye föl a Faction Commasnder modot. Lejjebb már belinkeltem. Tökéletes. Nincs CTD, lehet sztori módban is (ekkor nem lehetsz katona vagy monolith tag) és sztori nélküli módon is (ebben a módban lehetsz). Választható a blowouttal és blowout nélküli verzió.

Pénzért spawnolhatsz magadnak egy 4 tagú segédcsapatot. Az ára a frakciód szintjétõl függ (a kezdetkor kapott pénz épp elég rá). Minél elõrébb vagytok. annál drágább a csapat. A fegyvereikrõl neked kell gondoskodnod, különben csak egy pisztoly van náluk. A kezükbe nyomsz egy puskát, meg egy adag lõszert hozzá és onnan kezdve azt használják és szereznek maguknak skulót.

A 4 tag: kerekedõ (mindent megvesz, de csak azt tudsz tõle venni, amit korábban eladtál neki, harctéri áron fizet, azaz keveset, de legalább nem Te cipeled a cuccot), szerelõ (csak javítani tud, de mindent), orvos (szükség esetén meggyógyít), kísérõ (elvisz ahova tud).
Tudsz nekik parancsot adni, hogy mit támadjanak meg, vagy védjenek be, magadhoz hívhatod õket, ha valahova letámasztottad a csapatot, hogy biztosítsák a helyet. A parancsokat a kereskedõ menüjében tudod kiadni. Lefizettetheted vele az ellenséges parancsnokokat is, ha van elég pénzed rá.

Monolith-tal kezdtem, az kicsit macerás, mert egy szál bõrkabátban, egy pisztollyal ácsorog az Army warehouse-ban, át kell jutnia Limanszkba, ott tud belépni. Van egy közvetlen átjáró, északon az AW-ból. Az alapjátékból ismert 5 monolithból 2, akik a városházánál lévõ téren várnak, ellenséges, így azok között valahogy át kell rohanni. Miután beléptél, megkapod a feladatokat, és a kezdõ felszerelést. Az az 5 monolit ez után már csak akkor vált pirosra, ha fegyverrel e kézben mész át köztük. Én kénytelen voltam levadászni õket, de a többiek ettõl még haverok, ahogy a zombik is. A mutánsok a bázison haverok,másutt már nem annyira.
A monolith szerelõ mindent tud tunningolni. Jutalomként adtak már exoskeletont és SEVA ruhát is.
Pár nap alatt elfoglaltuk Limanszkot, az Army Warehouse-t, a Red Forestet, Agropromot (innen a Duty-t nem sikerült maradéktalanul kiirtani, mert nem vártam be az erõsítést, hogy elfoglalják a bázist, így respawnolt pár tag.), a mocsarat és a Cordon-t. Még a szemétdombon és a sötét völgyben van pár freedom tag. A banditák és a renegátok létszáma 0, a hadsereg kb 10, a duty már visszanõtt 50 körülre, a CS 20-on stagnál (az õ bázisukat nem lehet kitakarítani, mert a saját giude-om ugyan bevisz, de nem tudom elõvenni a fegyvert, így esélytelen).

Ha már beléptél valamelyik frakcióhoz, ESC után F2-re elõjön az FC menü, itt lehet a csapatok affinitását beállítani. Hívhatod a sajátjaidat, hogy kövessenek, terjeszkedésre, védekezésre támadásra állíthatod be õket. Ez nem a te kis magáncsapatod, hanem a teljes frakció viselkedése.
Beállíthatod, hogy a többi frakció hogyan viselkedjen. Normál, agressziv, "elmebajos". A frakciók hány %-a vegyen részt a háborúban (alapból 10), itt spawnolhatod, vagy hívhatod magadhoz a segédcsapatodat, és nézheted meg az adott területre vonatkozó adatokat (spawn pontok, fontos területek és azok birtoklói)...

Az a CS-3a páncél. Éjjellátó, teherbírás upgrade kell.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

KranaZoli
Én is most kezdtem el 3xorra. 😊
De nem azért, mert az elsõ kettõ alkalommal már beleszerettem, hanem azért mert vhogyan nem éreztem rá az ízére... Asszem ez most kezd sikeredni.

Elsõ alkalommal végigvittem a fõszálat, mellék küldiket szinte nem is csináltam. Második nekifutásra már csináltam pár mellék küldit is.

Most újrapakoltam a game-t, mert már idegesített a magyar szinkron. Elõször jó volt, mert a fõbb monológokat nem kellett olvasgatni. 😄
De az angol az igazi! Bár Én elviselnék kevesebb angolt is és több orosz nyelvet. 😊

Most kezdtem úgy a játéknak, hogy már az ingoványban elvállaltam az ilyen vigyél ide-oda ennyi-annyi lõszert, felszerelkeztem végre éjjellátóval (Yeah!!!) és most már a Kordon-ból mentem vissza az Ingoványba pár lõszerrel. Egyre több Renegát van már Géptelep-nél is és hatorozottan jobban tetszik és asszem örülök, hogy újra elkezdtem vele game-elni!

Kérdés 1:

Nektek nem csinál olyat, hogy tábortûznél amikor közelítetek-távolodtok a tûztõl, akkor belaggol a grafika?!

Kérdés 2:

Elsõ alkalmakkor talán 1db relikviát ha összeszedtem. Egész pontosan 2db-ot. 😄 De mind1ik sugárzott és eldobáltam Õket, mert különben meghaltam volna... Most még az alap páncélom van. Nem az amivel elkezdtem, hanem amit pár küldi után megkap az ember. De a Tiszta Égbolt bázison most kaptam olyan küldit, hogy meg kellene keresnem egy relikviát. Az lenne a kérdésem, hogy mit kellene a páncélon(okon) fejleszteni, hogy akár késõbb "sugárzó" relikviákat is tudjak Magammal hordani?! Erre való a relikvia tartó?! (vagy az csak a db számot növeli, de az egyéb járulékos mellékhatások ellen nem véd?!)

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nagyon klasz játék.Engem a hangulata fogott meg.Meg a látvány 😊
Javítani mindent kell, csak nem mindegy mennyit. Én most az SGI-rõl visszaváltottak AK-ra, igazából csak a dizájn miatt (nekem bejön), de sokkal jobban bírja a strapát. Remél a CoP-ban is így marad. Páncélt is inkább csak a tökéletesség kedvéért javítok minden szembejövõ javítónál, nálam az is elég sokat bírja, mert alig találnak el. Ha cowboy módjára kiugrasz hogy "ide lõjetek", akkor ne csodálkozz hogy hamar kaput. A shotgun (chaser/SPSA) meg még annyira se romlik mint az AK.

Meg hogy azért nem fejleszted mert úgyis elromlik... akkor ne is egyél, mert úgyis megéhezel! ^^ Mellesleg használattól romlik, tehát ha 1 pontos lövés helyett 20-at kell mellélõnöd mire 1 talál, akkor nyilván azért is jobban amortizálódik. Nálam az AK egy egész pálya leirtása után megy le kb. 2-3 pixelt.

Kitörés nem mindig van, ráadásul bizonyos pályákon nem is jöhet, pl. Yantarban, mocsárban. Persze ha már utána mész át ide, akkor megmarad.

Az RP74 legnagyobb hibája hogy mindenben van nála jobb. Persze lehet vele aratni mint a nagypapával a quakeben, csak 2 utánfutó skuló kell hozzá pályánként. Nehéz (fõleg a lõszer hozzá), nem lehet vele futni, költséges a használata (sok golyót kell venni, ráadásul nem olcsón). Sztem sokkal jobbak a golyókímélõ távcsövesek, azokkal nem kell minden harc után fordulni feltankolni. És a másik nagy baja hogy nem lehet vele futni, csak exo mellé tudom elképzelni, cammogó terminátor üzemmódban. Csak azzal meg ott kezdõdik a baj ha dobják a gránátot. ^^

A GP37 a SHOC-ban volt nagy király, itt SEMMIVEL se jobb mint az SGI vagy FT200N. Semmivel. Csont ugyanazok a statjai, kimaxolva is. (Illetve az FT200N az rakás szar, save game után elfeljti a távcsõvet, onnantól semmit nem nagyít - ûbergáz.) És az AK-tól se különbözik sokban egyik stat 2 pixellel több, másik annyival kevesebb, gyakorlatilag teljesen ugyanaz. Kivéve az elhasználódást, amiben az AK-nál nincs jobb, míg a TRS-nál nincs szarabb.

Nem kell csítelni moddal, simán megszerezhetõ minden rendesen is. GP37-et army baseben kapsz küldetésért, SGI-t már a szemétdombon is találhatsz ha követed a duty - freedom harcokat és szedegetsz. FT200N leghamarabb Limanszk elõtt lesz, de mivel nagy rakás szar, nem is hiányzik.

Mondom, ez nem a SHOC, itt már nincsenek akkora különbségek (helyenként totál semmi) a fegyverek közt.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

végül megrendeltem a Collector's Edition-t, régóta nézegetem már PC Dome-on 13,5 ezerért még kicsit sokallottam de CD Galaxison 8 ezerért már megéri 😊

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Murder3
hiába fejleszted fel ha aztán elhasználódik megint mehetsz visaz javítgatni ami megint 1 csomó idó pocséklás ráadásul akkor tájt a játékban minden pályalépés után 1 kitörést kell végig várni ami aztán még uncsibb.
felesleges pénz kidobás a sevát gyólóállóra fejleszteni.
Meg vagy nélküle is kõsõbb oylan artikat tusz felvenni ami kb kellõ védelmet nyújt még akkor is ha a seva védelme 0-án van.

RP-74 nem jó?
hiába van sok negatívuma végig söpörhetsz a pályán vele.
Amúgy a másik jó a gp-37
a legjobb a játékban ajánlok hozzá 1 modot amivel elérhetõ a CS bázison mert am lehetetlen megszerezni.

fery02
Tovább se menjél Agropromba, ha már most idegesít, mert agyfaszt kapsz mint én! 😊

Amúgy ti hogyan játszotok? Nektek is van ilyen babonátok, hogy ha a térképen láttok egy megjelölt rejtekhelyet, akkor valami késztetést éreztek, hogy mindenképp megnézzétek mi van ott? Mert én imádom a meglepiket, hogy "ki tudja mit rejt az adott rejtekhely". Többnyire mondjuk kiábrándulok, mert vagy kevéske lõszert találok kolbásszal vagy számomra haszontalan gránátokkal meg ilyesmik. Gondolom az igazi értékeket (pendrive-ok) azok a rejtekhelyek tartalmazzák, amikért fizetünk is (az a baj, hogy nem tudom megkülönböztetni az ilyen helyeket, mert minden rejtekhely lilával van megjelölve). Vagy lehet pendrive-os rejtekhely akár egy olyan helyen is, amit egy szimpla hulla PDA-jából derítünk ki?

Murder3
az is jó

Ezt az infót én is mástól hallottam, azért írtam hogy állítólag.

Mellesleg én is most frakcióháborúznék, a limanszki hidat tegnap csináltam meg.

Úgy kell elképzelni, hogy freedomban vagyok, és a két garbage átjárónál megállt a tudomány, mert az alsó most a stalkerek kezén van, ami ugye a freedom számára baráti frakció. Úgyhogy most nem történik semmi, dontos hely átvételére baráti frakciótól szkenárióra nem írtak forgatókönyvet a fejlesztõk. És a tíz darab kijött patch alatt se javították ki ezt a hibát. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy ellenben a duty az félpercenként próbálkozik a garbage másik végében.

Szóval nem kicsit szánalmas ez a frakcióháborúnak nevezett rész. És a készítõk úgy csinálnak, mintha mûködne. Hát gáz.

és akkor õ ezt honnan szerezte? youtube

werkfilm
ehhez a kiadó engedélyére lesz szükséged

hi all! szükségem lenne a játék teljes hanganyagára, hangeffektekre és zenékre. Le lehet vhonnan tölteni v ki lehet vhogy szedni a játékból .mp3 -ba? v a Collector's Edition soundtrack-jében benne van minden?

Ez hülyeség, bármikor lehet frakciózni, redforest után is ugyanolyan bugos az egész, akkor se garantált hogy elfoglalják az ellenfél bázisát.

Sõt, volt már olyan is hogy elfoglalták,megjelent a guide, minden frankó volt, aztán egyszercsak megint megjelentek a fosztogatók.

Pepsi Twist

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

fery02
Akkor fasza, ha újjáélednek. <#wow3> Mindegy, majd legközelebb éjszaka játszva kitakarítom a bázist és majd meglátom, hogy akkor történik-e majd valami. Eredménye meg hogyne volna, mielõtt még nem nyitják le a hidat: kapunk a Szabadságtól k*rvajó cuccokat. Onnantól már tõlem úgy születhet újra mindenki, ahogyan csak jól esik.
Majd miután meg lenyitják a hidat, akkor meg azt tervezem majd, hogy mivel alapértelmezettre vállnak a kapcsolataink a frakciókkal, elmegyek a banditákhoz kimaxolni a SEVA-t, majd beállok a Szolgálathoz, megnézni, hogy ott milyen fejfájás lesz ugyanez a harc. 😛

Annak meg nagyon örülök, hogy a következõ részbõl kimarad ez az egész. Van róla amúgy valami hír? Esetleg van topikja? Mert én nem találok.

Mellesleg az dutys RP-74 könnyûgéppuskának én se láttam sok értelmét. Ami az SVD-bõl egyetlen lövés, az a géppuskából 20-30, hiszen jó ha minden negyedik eltalája a célt. Ráadásul alig három helyen árulnak hozzá lõszert. Az SVD lõszerhez se könnyû hozzájutni, de ott 300 töltény gyakolatilag 300 hullát jelent.

A SEVA suit az öt artifact slotjának kifejletése nélkül nem sokat ér. Azokat a fajlesztéseket, amik felviszik 45 pontra a lövedékellenállását, szintén erõsen ajánlott megvenni.

De újjá fognak. A frakcióháború messze a legborzasztóbban kivitelezett feature a játékban, nem véletlen hogy a Call of pripyatból már kimarad.

Mellesleg állítólag csak a limanszki híd leeresztése után szabad nekifogni a frakcióháborúnak, mert addig nem lesz végleges eredménye(étsd az elfoglalt duty fõbázison respawnoló dutysok tömegei).

Az se jobb mint az SGI, vagy az AK. Ez már nem a SHOC.

Hogy minek? A 45-ös golyóállásért. Elhasználódni nem fog olyan gyorsan, mint minden páncél, a golyóállás mellé itt is társul a tartósságnövelés a fejlesztések közt. Ha meg amortizálódik, javítani kell, itt ugyebár azt is lehet. Éjjellátó persze kell. Azt nemtom észrevette-e vki hogy a kék éjjellátó nagy sötétségben szarabb mint a zöld, sötétebb marad a környezet mint a zöld esetében, szal nem mindig jobb mint az 1. generációs.

Egy idõ után a felvettt artikfactokkal simán helyetesítheted a ruha védelmet.(kb halhatatlan fokozatot jelent)
Tényleg? Melyik is a golyóálló artifact? ^^

kötszer és elsõsegélycsomagból is el lesze látva bõségesen amiatt sem kell aggódni.
Na ezaz ami csak az elején fontos, késõbb egy kolobok + vérzéscsökkentõ arti mindent kivált.

A duty golyószóró poénnak jó, de nem kifizetõdõ. Nehéz a cucc, pláne a skuló hozzá, abból pedig sok kell, mert pazarolja rendesen. Futni nem tudsz vele, elunod az életed mire átérsz egy pályán. Éshát skuló se igazán esik hozzá, mindig vissza kell menni a duty bázisra (vagy éjjel a bolhapiacra) érte - felesleges körök. Ehelyett inkább kell egy AK (vagy SGI 5.45-re fúrva) + chaser (vagy SPSA, agropromban már fejleszthetõ), meg néha egy SVU is jól jön, de azt nem kell mindig magaddal cipelni, elég küldetés elõtt elfutni érte a ládához. Az SVU jó az AK helyett is, de ehhez se esik minden bokorban lõszer (bár a freedomon kívül yantarban is lehet venni - meg persze a szokásos bolhapiac), de kényelmetlen mindig visszafordulni tankolni, AK skuló meg mindenhol van, ezért inkább azt érdemes elsõdleges fegyvernek vinni.

Yan
GP-37
/igaz nekem sem sikerült még jóban lenni velük/

&#165; xfire: kistekila

fery02
Ott tartok, hogy beállva a Szabadsághoz elkezdtem foglalgatni a területeket a csapattal.
Elõször is jó sok idõt elszórakoztam a Szemétdombon azzal, hogy a kettõ, Agropromba vezetõ átjárót elfoglaljuk ezekkel az idiótákkal. Szinte csakis magamra voltam hagyatkozva, csapatmunkának még csak az érzetét sem éreztem. Ha magukra hagyom a csapatot, szinte biztos, hogy meghalnak. Nagy nehézségek árán egyszerre mind a kettõ pontot elfoglaltuk, átmehettem Agropromba.
Nem akartam hinni a szememnek: itt is ugyanazt a kettõ átjárót kellet elfoglalni megint (természetesen itt is nekem kellett megtisztítani a környéket), amibõl az északi részre valamiért fél óra egyéb elfoglaltság után sem voltak hajlandóak megjelenni az embereim. Közben a délit folyamatosan támadták a bázisról (az embereim persze csakis ott vannak, nem nyomulnak elõre, tartanak velem, semmi). Nem gyõztem kapkodni a fejem, hogy a folyamatosan újjászületõ, különbözõ útvonalakon menõ, csapatos szolgálatosok özönlésének ellenálljak, minek a vége az lett, hogy meguntam az egészet és kerülõúton megcéloztam a bázist egyedül.
Még nem nyírtam ki mindenkit a bázison, de ha kinyírok mindenkit, akkor nem fognak újjászületni többé az emberek és magunkévá tehetjük egész Agropromot? Mert nagyon kíváncsi voltam erre az egész háborúsdira, de ez az egész egy rakás, dögunalmas, idõpocsékló szar, ami itt folyik. Remélem a szolgálati oldalon lévõ háború nem ilyen fos. Eddig dicsértem a játékot meg szerettem is nagyon, de most eléggé elment tõle a kedvem. :/
Az viszont biztos, hogy felcuccoltam annyi fegyverrel, amiknek az eladásából még a Call of Pripyat epizódra is jutna bõven.

Murder3: Ne nézzél már hülyének minket! Ha vissza adná a pénzt, szerinted problémáznánk?

Murder3
Nem azért de amikor a banditák a pincénél kirabolnak a ládába az elvesztett pénzt is visszaveszed a cuccaiddal eggyüt.
nem muszáj elkölteni.

felesleges a banditákkal jóban lenni.
Ruha maitti tuningért minek?
A sevára rá kell rakni a kék éjjelátót a többi már nem számít felesleges pénzkiidobás.
A ruhára ezért nem kell sokat költeni csak a legszükségesebb pl a 2. genes éjjellátó meg arti helyek, mert az amúgyis haamr el fog használódni és akkor meg nem nyújt több védelmet.
Egy idõ után a felvettt artikfactokkal simán helyetesítheted a ruha védelmet.(kb halhatatlan fokozatot jelent)
kötszer és elsõsegélycsomagból is el lesze látva bõségesen amiatt sem kell aggódni.

Ajánlatos a szolgálathoz beállni és megcsinálni a küldetéseit mert RP7-et adnak az a legjobb fegyverek közt van tuning amyíg lerhet és már kész is van a tank.

fery02
Elsõre úgy játszottam annál a résznél, hogy szinte egy fillérem sem volt, így nekem az nem volt igazán nagy szívás, gyorsan elfelejtettem az egészet. Igazából a pénzre sem figyeltem még akkor, csak késõbb.
Mindenesetre nagy hiba a játékban, hogy pénzt nem tudunk felvenni, csak kapni tudunk. Meg nagyon-nagyon-nagyon sokat kell benne mászkálni. 😛

Bocsi, de a szavaidból kiderült, hogy egyszer már végigvitted a játékot. Én pedig feltételeztem egy felnõtt emberrõl hogy emlékszik a játék egyik legnagyobb szivatására, a pénzelvételre, így második végigjátszásra már elkerüli azt, amennyire lehet.

fery02
...és úgy is lett. Köszi! 😊
#7016: Végül is van ebbe is valami.

területfoglalásnál nem említették, hogy mégis kik ellen fogunk harcolni
Olyan sok ellenségük nincs a stalkeroknak hogy ne lehetne tudni kezdés óta kiket akarnak mindig letámadni...

Ha agropromba elárasztottad a csatornarendszert akkor visszamész a sötétvölgybe és ott a fõnök szól hogy ha akarsz akkor csatlakozhatsz
fery02
Most úgy válaszoltatok, mintha értelemszerû, elõre sejthetõ lenne, hogy mi fog történni. Már nem igazán emlékeztem elõzõ végigjátszásból, hogy a pincés jelenetnél mi is fog történni pontosan. Hogyha tudtam volna ezt, akkor persze, hogy elköltöttem volna a pénzt (a holmik pakolgatásával nem kell foglalkozni, fel lehet szedni mindet picivel arrébb a pályán).
A fosztogatók elõl meg azért nem akartam elmenekülni, mert hátha megharagudtak volna rám ezért. Arra meg nem gondoltam, hogy igazoltatásnál az idióta fõhõsünk visszapofázik a fazonnak, aki ennek hatására elveszi az összes pénzemet (visszatölthettem volna, de ez nálam csalásnak számít, inkább beletörõdök a döntésembe).
Amúgy így is megharagudtak rám, mert mikor az egyik Stalker csapatnak segíteni akartam, akkor területfoglalásnál nem említették, hogy mégis kik ellen fogunk harcolni, csak a helyszínt mondták el. Ez is érdekes dolog a játékban.
Remélem hamar szól majd a Szabadságos fõnök, hogy csatlakozhatok, mert nagyon jó lenne már pár menõbb cucc. 😛

Pepsi Twist
valaki nem tudja hogy miért fosik be a game mikor a mocsárból átmegyek a kordonba és akkor ott lõnek rám meg minden sprintelek mint állat és akkor találkozok 1 tucat kutyával és ott állandóan lefagy már 4x próbáltam de mindig ugyan ott fagy le... plz help 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

KranaZoli
2xorra Én is úgy csináltam, hogy ami Nálam volt cuccos leszórtam a pince mellé. Nem kell dobozzal pöcsölni... Visszajössz a cuccod ott fog heverni egy kupacban.

És utána a Szolgálatnál jön a script, hogy miért kolbászolok Én errefelé fegyver nélkül. LOÁL! <#idiota>

Fallout3 "vs" Clear Sky: Részemrõl lezárva. <#worship>

PS: De Én vagyok annyira perverz, hogy szeretek élvezkedni a látványban, a részletesen kidolgozott helyszíneken, közelrõl megvizsgálni szinte minden apró részletet. <#zavart1>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nekem is igy volt másik elõny ha jóban vagy a banditákkal akkor agroprom undergrungban nem támadnak meg. Én általába igy szoktam hogy haver vagyok velük. A szemétdombon meg ugy megyek át hogy megvárom mig a stalkerek elfoglalják az átjárókat.Ez mondjuk kicsit sok idõ de addig lehet irtani a katonákat.
Egyébként én most beálltam a banditákhoz és ölöm a stalkereket 😄
És te csak álltál mint a sóbálvány, amíg a szemétdombos banditák elvették a nehezen megszerzet pénzedet?
Két megoldás is van ott:
a. golyót a fejükbe!
b. balra a kerítés és a domb mentén szépen elfutsz mellettük. Ha ezt választod, a bandita frakció s fog berágni rád.

A bolhapiaci pincejelenet elõtt pedig tök alap hogy el kell költeni minden pénzedet. A homidat pedig rakd le egy ládába, a bolhapiaci kereskedõ mellett van is egy. Egy szál semmiben kell lemenni a pincébe.

Mellesleg én most jóban vagyok a banditákkal, így aztán dulakodás nélkül engedték visszavenni a cuccomat abból a bizonyos ládából.
A jó viszonyra való tekintettel soha nem támadnak rám, leszámítva ugyebár a scriptelt bolhapici pincejelenetet és azt a pontot, amikor elõször mentem át a szemétdombra, és még nem ismertek.

Kimaradt elõzõbõl, hogy pincébe menet elõtt rejtekhelyre pl. bolhapiac láda tegyél be mindent teljesen üresen menj le a pincébe, uána vedd õket magadhoz.

Nem jól fogtál hozzá.
Pénzt érdemes gyûjtögetni, legfeljebb a különbözõ frakcióknál lévõ jutalmad ne vedd fel a kifosztásig. A határon ha nem stalkerok vannak, hanem fosztogatók fuss el, esetleg lõdd le õket ez nem ajánlott pincés küldetésig.
Mikor a pincébe kell menned fõszálon, elõtte vásárold el pénzed pl.
vegyél SEVA ruhát Agropomban miután elárasztottad a pincét (remélem jól emlékszem ez a pincés fõküldetés elõtt van) és tuningold fel a pénzedbõl, vegyél olyan felszerelést lõszert amit tudsz késõbb használni. Utána menj le a pincébe, majd vedd vissza rejtekhelyrõl a felszerelésed.
A fosztogatókkal nem érdemes haragba lenni amíg nem tuningoltattad velük maxra SEVA ruhát (csak Õk tudják maxra), ne bántsd õket csak ha fõszál miatt muszály.
Mikor elõször átmész hozzájuk menj be a fõnökhöz Jógához a vasuti kocsiban, kérj tõle feladatot, akkor kiengednek a báziról, csináld meg a feledatot, és dolgozz nekik kicsit.