S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Herold
A Stalkereket kurvára nem lehet összehasonlítani a CoD szériával, még a single player részével sem. CoD-ban pl. hány emberrel tudsz beszélni?

Sziasztok!
Én már párszor végigjátszottam, de nem tudtam még megunni.
Már nem is a végigjátszásra mék, hanem a minél jobb felszerelésre és felfedezésre, missönök teljesítésére.
Sztem a Clear Sky messze felülmúlja a COD sorozatot.
Mondom ezt úgy, hogy a COD-okkal rendszeresen nyomulok szerveren.
Most pölö több mentett állásom van, mind más-más szálon futó sztori.<#guluszem1>

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

A mocsarat elhagyva semleges lesz a Clear Sky, de a limanszki hídnál majd újra haverok lesznek. Az ingoványt elhagyva kedved szerint kalandozhatsz, de a fõszálat követve mindenképp találkoznak útjaitok. Amúgy be lehet lépni egy másik frakcióhoz is, ha a többiek zöldek. Én pl. beléptem a Szolgálatba, aztán a STALKER-ekhez és mind kettõ zöld maradt. De teljesen mind1 melyik frakció tagja leszel (nyilván ez néhol megnehezíti az átjutást), a játék végét nem befolyásolja. Pl: A legjobb az, ha a limanszki híd elõtt még sehova sem lépsz be, különben sok helyen sortûzzel köszöntenek majd. A STALKER-ekhez nyugodtan lehet, õk csak a banditákkal állnak háborúban, akik viszonylag könnyen leküzdhetõek.

YouTube: 23Drazse

Yan
nem gáz, majd fox visszamenni kiirtani õket 😊 de most még gyengécske a felszerelésed

az a frakciózás végett van így.
ha nem váltanak sárgára, nem tudnál belépni máshová.

&#165; xfire: kistekila

Sikerült stalkerhez egyáltalán nem illõ módon <#miaz> elrohanni, de ez nagyon gáz, sztem illúzióromboló, fõleg hogy két kilométerrel odébb is van egy átjáró - ellenfél nélkül..
amit nem értek (bug?), hogy az eddigi menedéklakó barátaim, akiknek vagy nyolc küldetést letoltam kezdetben, zöldrõl sárgára váltottak.. arról nem is beszélve, hogy pénzt kérnek már az utaztatásért (ráadásul rámszólnak ha fegyverrel a kézben mászkálok, pedig eddig semmi gondjuk nem volt ezzel. Az hogy az idegenek az új területeken ezt teszik, maz ey dolog, de az õ frakciójukat sikerre vittem, megtisztítottam a lápot, most meg ez hála?! <#ejnye1>

Yan
ha a lentiekkel végképp nem, akkor futás elõtt állítsd vissza a nehézséget, majd a faluban újra 😉

koschwarz
ja, ahogy átérsz kordonba, húzódj el a bal oldalra, és fuss a szikláig, ott leguggolsz, megvárod míg megint van szuflád, majd fuss el a ledõlt fáig, illetve még elõtte kanyarodj el balra és a kerítés mentén fuss amíg tudsz.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Tényleg nem tudja valaki, hogy a hadiraktáraknál kinél/hol lehet kérni azt a missziót, amiért a G36 (GP37) jár? Mindenhol kerestem már, de mindenki azt mondja: Nem tudsz segíteni. Azt tudom hogy valami láng nevû mûtárgyat kellene visszahoznom.

Herold
Jól csinálod, de próbálj balra elfutni, fedezékrõl fedezékre. Egy bizonyos távolság után már nem lõnek.

mcmoha
Annak idejen en ezt ugy oldottam meg, hogy visszamentem a mocsarba es a masik "kapun" leptem be a Cordonba. Ott stalkerek vannak akik szinten lovoldozni kezdtek de en elfutottam.😊 A hid alatt akartam atmenni de ott is lottek ezert felrohantam a toltesre ahol egy stalkert kenytelen voltam kinyirni, leugrottam a toltesrol es futas a falu fele. A faluban mar senki se akart kinyirni, es a lelott stalker ugye is elintezodott valahogy mert kesobb nem voltak ellensegesek.😉

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

"Nemrég" kezdtem a játékot. Az ingoványban minden küldetést megcsináltam, cuccokat felszedtem, terület megtisztítva, tápoltam, fejlesztettem, lótifuti küldetéseket és rejtekhelyeket megcsináltam, amit bírtam. Következõ feladat, a vezetõvel menjek a Kordonba. Átlépek, terület töltése.. és konkrétan ennyi. agyonlõnek. Riasztó bekapcs, hét-nyolc katona betámad, kb két darab szikla van, ahová bújhatok, szaladni nem lehet semerre, mert a géppuskás leszed, bármerre osonnék, rohannék. esélyem nincs. A katonák felét le tudtam szedni, de újra jöttek, ha fedezékbõl kimentem, a géppuskás leszedett, mire megközelíthettem volna - vagy a társai.
Mit csináltam rosszul?! <#wow2>

Én például a hagyományos (az erõmûn végig mászkálós, teleporba ugrálós, mindenkit kinyírós)módon egyetlen egyszer sikerült Strelokot megölnöm. Az utóbbi egy hétben újra nekiálltam, és csak most jött össze így (nem volt olyan egyszerû). Korábban az orvlövész módszert használtam, az egyszerûbb volt, no de kell az újabb kihívás.

én könnyen ki tudtam aránylag nyírni strelokot<6-7 halál> de ha bebugol 1 helyre akkor sima ügy 😄 a pajzs jobban sebzédik ha a fejét lövöd szal hamar megvan.

Találtam errõl pár videót, de nálam azonban ez sokkal nehézkesebb volt. Lehet, hogy easyben játszották.

http://www.youtube.com/watch?v=M7OFIFjkL10&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8hu6_Yxj4cY&feature=related

mcmoha
En ugy emlekszem, hogy a korhaz megtisztitasa utan a palya vegen valahol acsorog egy ficko akinel lehet javittatni.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Yan
nem vészes a harc sem a kórházhoz képest 😊

Én még régen a YouTubon láttam ezt a kisebb csalást, de már nem leltem meg újra. Talán te több szerencsével jársz, egy videó mégis többet ér ezer szónál! Talán: Clear Sky ending, Strelok die, stb. kulcsszavak.

Nem feltétlenül kell az erõmûhöz max állapotú fegyverrel és páncéllal érkezni. Kapsz egy Gauss puskát a Clear Sky-tól, azzal rálõhetsz Strelokra. Azon az "úton" amin elindulsz pár méterre lesz egy-két doboz azokra ugorj fel és célozd be Strelokot. Vagy 30 lövés kell neki mire meghal, nekem vagy ötödjére jött össze (gyorsnak kell lenni). A lényeg, hogy így annélkül megcsinálható a játék, hogy felvedd a harcot a Monolithal.

Yan
a kórház után

Zogu
Hol?

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Herold
Vagy használj trainert. A vége egyébként is kicsit nehezebb.

Yan
már ott csak te lõsz 😉

Zogu
Szóval, kezdhetem elölrõl az egészet. Príma!

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Anélkül is sikerül megmurdelni, mi?

Yan
már nem lesz szükséged ruhára 😊
<#papakacsint>

Herold
Sajna nem, vigyél magaddal még egy öltözéket.

Zogu
Haverek! Lehet-e javíttatni valahol ha átmentem a kórházhoz?. Mire átérek a kórházon, egy toprongy a ruhám is, meg a fegyvereim is.

Herold
Legközelebb ezt is használhatod képfeltöltésre.

Zogu
Mert nem engedi a fórum szemfüles gazdája. Biztosan rosszban van a kepfeltoltes.hu gazdájával. Ezért oda nem lehet linkelni (próbáld ki). Ez egy agymenes. Ha a linkben elõfordul a kepfeltoltes, hát nem engedi.

Egyébként megoldódott a rejtély. Ahol a "gödörben" a romos bejárat van én eddig oda csak bementem. Most "nekimentem" a szemétkupacnak és csodák csodája, elmerültem benne és lejutottam a kórházba végre.

Ez lolmá <#nezze><#nevetes1><#nevetes2>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Herold
Én nem emlékszem ilyen gödörre, de biztos ki lehet jönni belõle, ha ott van. Vagy meg kell kerülni.

Herold
Mi az isten fasza ez a hoppá? Miért nem tudsz normális használhatóm linket berakni???

Zogu
Újra feltettem.
http://HOPPÁ/100219/ss_dgz_02-18-10_17-06-19__hospital__www.HOPPÁ_.jpg

Zogu
Ha itt átmegyek a godor nevûbe (szintén fenn van) jutok, ahonnan nem találom a kiutat.

Itt elmész elõre és már át is jutottál a kórház bejáratához. Keress majd egy barlangszerûséget, abba kell bemenni...
Az elõzõ képre aszondja a kepfeltoltes.hu, hogy nincs ilyen...

Zogu
Bocsi! A #8119-ben a http// után kimaradt egy ":"

Zogu
A másik ahol éppen állok a kijárat elõtt:
http://HOPPÁ/100219/ss_dgz_02-19-10_12-26-48__limansk__www.HOPPÁ_.jpg

Zogu
"kepfeltoltes.hu" legyen a HOPPÁ

Zogu
Megpróbáltam, de sjnos nem sikerült 20 k alá csökkenteni a képet, így nem tudom feltölteni. Próbáljátok megnézni a képfeltöltés.hun. Persze a HOPPÁ helyére be kell írni a tiltott feltöltõ nevét."http//HOPPÁ/100219ss_dgz_02-18-10_17-06-19__hospital__www.HOPPÁ_.jpg"

Tényleg nem tudom, hol vagy...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A buszok után balra, fel egy többször kanyarodó lépcsõn, egy 3(?) emeletes, félig kész ház a dombtetõn, benne 12-16 monolith. Az elsõ (vagy második) emelet egyik ablakából ki lehet ugrani a ház túloldalán. Egy vaskapu, alatta egy gödör. Oda beleugrasz, a túloldalon kimászol, vár néhány stalker. Velük megtisztítod a teret, kilövöd a toronyból a snipert. Jobbra az egyik épületben fel lehet mászni a padlásra, onnan ki a tetõre, át a csöveken a városháza erkélyére, ott át a másik oldalra, megkeresni a kapcsolót, áramtalanítani a kerítést. Lemászol, tovább mész a zegzugos ösvényen a szögesdrótok között, ott a kijárat a következõ területre. Az lesz a romos kórház. Ott be kell menni egy barlangszerû részbe, majd kibukkansz a kórházban. sok pofozkodás, géppuskások, sniperek, egy helikopter, "maradj életben míg odaérünk" feladat és máris ott vagy az erõmû hátsó részében, ahol már vége is a játéknak kb 3 perc alatt, ha ügyes vagy. Ha nem, akkor elvérzel...

Herold
A kórháznak már csak a romjai vannak.
#8107 ?

Zogu
Áá! Ninmcs más út! Vagy visszamegyek a félig kész épületbe, vagy az "átjáró" fele megyek (l. gödör feneke). Semmiféle kórházat nem látok sehol. A vörös kör, ami a feladatot mutatja, az is az átjáróhoz vezet, az meg a gödör aljára.

Yan
nap mint nap találkozok olyan húsz évesekkel, akik ilyeneket mondanak ha jó balhékba hívom 😊
lehet ezért nem tûnt fel 😉

Zogu
Szóval akkor nem kell a stalkerekkel átmenni. Na megpróbálom. Egyébként a gödör a következõ. Balra egy markoló, jobbra egy leomlott fal, mögötte egy bejárat, de benn csak törmelék van. Kijönni nem lehet.

Törölt felhasználó
Iagaz van yannak, csak azt nem figyelte meg hogy jar apó beszólásai kb olyanok mintha egy 80 éves vénemberrel beszélgetnél... Kinézetre meg 35-40
Herold
Ezzel nem gyõztél meg. <#zavart2>

Yan

nézz inkább jútyúbot 😉

Herold
Screenshotok?

Yan
cs-hez képest

Ha átjutottál a buszon, lesz egy félig kész épület, tele monolithosokkal. Amikor átjutsz az épületen, az elsõ emelet egyik ablakából tudsz kiugrani. Átmész a kapu alatt, lerendezed a mesterlövészt, lekapcsolod a tér közepén álló kerítés áramellátását
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a kapcsoló a kerítés túloldalán van, a háztetõkön és csöveken át lehet megközelíteni

A tér túloldalán átjutsz a romos kórházba, ott átverekszed magad, és máris ott vagy az erõmûben...

Gödör sehol. Legalábbis olyan, amibõl ne lehetne kimászni. A kórházban van olyan rész, ahol nem egyszerû megtalálni a továbbmenetet, de ha lyukakat keresel a padlóban, megleled...