S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeBby
Pár kép :

Minden max , összes csúszka csutkán , 16×AA és nagyon szépen megy 60-70 fps el!

És végül a kedvencem <#vigyor>

Starcraft2 e-mail: [email protected]

koschwarz
<#szomoru2><#ticking><#sniffles><#schmoll2><#gunyos1><#ejnye1>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Letöltötted az oroszt mi? Akkor szenvedj a cirill betükkel 😊

Azt hiszem megvárom a magyar megjelenést xd 😊

Gigabyte EP45T-DS3R; E8500 @4.0 ;Kingmax 2x 2GB DDR3 1600Mhz @1800;Sapphire HD4850 1GB HannSpree HT09 28\" with TV-Tuner;Samsung 2 x 1 Tb,Razer Diamondback; Aerocool Aeroengine II

bakvarnyu
lesy Barátok közt géza meg Tilda

Prince23
Nehéz elképzelni h híres magyar szinkronokat fogunk hallani ...:S

grebber
Szeptemberben (márha nem fog csúszni) fog megjelenni magyar szinkronnal és felirattal a játék 7990Ft-ért megveheted.

Next PC upgrade: 2022

akkor most van vagy nincs ?
bertino
hello.
te nagyon el vagy tévedve.
hello.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Tigristank
Sehonnan, mert még nincs is.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

helló magyarositást honnan tudok leszedni hozzá ?
Most mé vagyok seggnyaló? <#mf2>

Különben ez az újságirás csak üzlet az egész témához: nem akarom védeni nagyon a mundért, de azért nem feltétlenül igaz mindenhol hogy mindenrõl jót kell irni (GS-t nemismerem, a megboldogult PC Games/CD Games lapjain fordultam elõ, meg párszor a PCGuruban...)

Szóval: nyilván ha egy kiadó odaadja mondjuk megjelenés elõtt a bétát egy újságnak "haveri" alapon, nem illik rohadtul lehúzni a cuccot, mert akkor máskor nem ad semmit. Ez tény. Viszont nekem tán csak 1x-2x alkalommal jött vissza a fõszerktõl irásom, hogy azért kicsit finomitsak az itéleten (ott is csak többnyire a %-on tltak kicsit, a szöveg nem nagyon változott 😊 ) - az esetek többségében meg lehetett irni kultúrált módon a kritikát és az meg is jelent úgy ahogy szántam - sõt, kötelezõ volt pro és contra dolgokat is irni egy-egy játékról.

Az is tény, hogy amikor az ember egy újságcikket olvas, lényegében többnyire egyetlen ember véleményét olvassa - márpedig az õ izlése lehet hogy nem olyan mit az enyém. És akkor tényleg kalap kaki az irás, az ÉN szemszögembõl.

Ezért én nem az újsûgot néztem elõször, hanem a cikkirót. Mert ha tudom róla, hogy kb egyezik vagy legalább hasonló az érdeklõdési körünk/igényünk, akkor adhatok a véleményére 😊 De ugyanez igaz itt a fórumon is, nem kell hozzá újság.

bertino

koschwarz
<#szomoru2><#sniffles>

bakvarnyu
na ne, biztos csak azért mert berakták az egyik hozzászólásod<#hehe>
Én nem bízok egy cikkben se , üzlet az egész újságírás , megy a lóvé jó pont, nem megy rossz pont.

chopin42
hátõõõ a gamestra 1 kalap kaki már évek óta szerintem...

Ha a bugokat kijavítják a worldwide verzióban, akkor még jó kis játék lehet belõle, mert az atmoszféra garantált. Az oroszoknak meg köszönjük, hogy le bétatesztelték nekünk. <#pias>

Talán túl magasak voltak az elvárásaim a CS-el szemben, azt vártam, hogy a régi és új pályákkal együtt megkapjuk azt, amilyennek eredetileg kellett volna lennie.

Úgy tûnik viszont, hogy az "ilyennek kellett volna lennie" Stalker helyett kapunk egy hangulatos, de túl átlagos shootert. Nekem a Stalker Oblivion Lost állapota (darkosabb túlélõ-horror több szabadsággal) sokkal jobban tetszett, de a fejlesztõk akkori elképzelései túl ambíciózusak voltak.

A Gamestar számomra már rég nem mérvadó újság, bele vannak zúgva a GSC-be, szerintem sokszor elfogultak.

koschwarz
egyébként én megbízom a gamestar értékelésében, és ott 90% felett adtak, és dicsérték (említették a bugokat is).

Törölt felhasználó
A sima Crysis is hamarabb megjelent...
mila69en
lehet hogy perfect beszélik😄

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

"átlag játékos" <#hehe>
Én is ismerek ilyeneket, õket csak az érdekli, hogy elmondhassák: végigvittem ezt is, jöhet a következõ.

Az alap Stalker sebzés beállításai szerintem sem a legrealisztikusabbak, AK-74-el közelrõl beletárazáskor nem mindig halálozott el az ellen. Ha tényleg nehezebb játékot akartok, rakjatok fel egy olyan modot, ahol pár lövéssel le lehet lõni bárkit, mert akkor ez visszafelé is igaz lesz, téged is lelõhetnek ugyanilyen könnyen. Teljesen más stílusban kell harcolni, fedezékrõl-fedezékre sprintelni, bujkálni, taktikázgatni. Nekem ezek a realisztikus(abb) sebzéses modok jöttek be legjobban, ezekben már tényleg volt tétje a tûzharcoknak. Nemegyszer a legjobb suit-ban lõttek le egyetlen fejlövéssel.

berczely
Sokan nem csípik az ilyen játékokat!
Nekem van pár haverom akik el nem tudják képzelni hogy lehet egy S.T.A.L.K.E.R.-el játszani!Én mindíg azt mondom nekik hogy túl bénák hozzá mer csak lõni tudnak quake stílusban azt megáll itt a tudományuk...
Pedig nagyon jó játék és ez a Clear Sky is durva lessz az tuti!

koschwarz
<#nemtudom><#dumcsi>

koschwarz
"de azért továbbra is vallom,hogy az átlag fps játékos sem olyan ostoba azért"

<#law>én sem ezt mondtam, hanem azt, hogy egy átlag játékosnek (ahogy manapság divat, casual gamer) nem biztos hogy van ilyen fajta realizmusra igénye...

koschwarz:

"hát errõl nem vagyok meggyõzõdve, már meg ne haragudj, tõlünk keletebbre még durvábban megy a warez, mint nálunk..."

A 439-hsz.-nél is van egy cikk, és a net is tele van vele, hogy a játékot védõ Starforce 5 feltörhetetlennek bizonyult, tehát a vélemények biztosan nem az uborka-vodka stb. zabáló (ha már egyszer ilyen elõítéletes módon fejezted ki magad) ruszki kalózoktól származnak.

Hadd idézzek pár véleményt az angol gsc fórumról. Ide sok, a játékot megvásárló orosz írt véleményt a CS-rõl. A hivatalos gsc fórumra nyilván nem a feltörhetetlen játékot letöltõ warezelõk írnak, de ezt biztos te is tudod. Ha nem érted az angolt, lefordíthatod Babelfish-el, vagy http://www.webforditas.hu/ címen, vagy google-val:

"Excuse me for my poor english. I hope, you'll understand me.

So, what can I add...

I'm really upset about buying "Clear Sky". And money is not the main reason. I expected of better add-on for my favourite game. Now we have nice stupid shooter at all. Improved 3D models, 3D sun rays, smoke.. Realistic wet surface. And nothing more.

That is all, you know... Old good S.T.A.L.K.E.R had been lost now for russian fans. There are toooo many bugs, too many problems with system optimisation. The game allways kicks players, when passing throw locations, or something... Any reason! Just kicks.

Russian gamers are resentment. We are trying to connect GSC by forums, theirs official site. But they just ignores us. So what should we do, when GSC deceived all of us, realising only beta-version, complited on 'bout 70 per cent??"

Másik tag:
"Bugs and the programmers stupidity isn't the only problem - there are also 'storyline' (if this crap can be named that way)

All of you guys here... all of you get the same buggy piece of shit as we did. Sometimes (very, very, veryveryvery rarely) it is cool - in this moments i feel like it was when i played SoC for the first time, but most of time it is unplayable, booring or just stupid.

And you must be a fanatical about this CS shit if you still believe you'll get 'a-game-fixed-by-magic'. The GSC crew just fucked it all up and now they wanna get a good money instead of fixing bugs.

p.s. The guy who have 'all settings to max and still great performance' - GSC is your employee? No? Then YOU SHOULD launch it on WinV with all settings to max and then tell me about what performance you got in this game. Don't shout here of what you're know nothing about.

p.s.s. I have sucessfully got my money back for this game.

p.s.s.s. We still have no patch to SoC that would fix all of the bugs."

Szóval ez a tag visszavitte a játékot, és visszakérte a pénzét.
Idézzek még?

ThugEdge
na így már rendben van és még egyet is értünk
AK-én is lõttem vele, sõt lõttem géppuskával is,ami ugye nem keverendõ a géppisztollyal és valóban nem úgy van,hogy a cél felé megy tutira,ha egyáltalán sikerül pontosan becélozni
amikor én lõttem vele(seregben) akkor aszem minden 5. lõszer jelzõ lövedék volt (értsd tulképp világított) ezt mondom arra,amit te is mondasz, hogy nehéz becélozni sorozattal

de azért továbbra is vallom,hogy az átlag fps játékos sem olyan ostoba azért

Az élet egy kurva nehéz játék...nem lehet benne sehol menteni!

koschwarz
csak azt mond meg kérlek, hogy mi volt degradáló abban, amit írtam?

"meggyõzõdésem, hogy az átlag FPS-játékos azért dobta néhány perc után, mert miazhogy le kell guggolni, hogy pontosabb legyen a fegyver, meg hogyhogy nem egy csõben kell haladni, te jó ég, nézni kell az quest markert..."

a FPS-ek 90%-ában egy csõben kell haladni, lineáris a játékmenet. aki ilyen FPS-ekkel játszik, annak ehhez képest zavaró lehet az a szabadság, amit a stalker nyújt. ez tény, és nem egy fórumon olvastam, hogy ezért(!) húzta le a játékot, minimális játék után, mert amikor kimászott szidorovics bunkerébõl, nem tudta hogy mit csináljon <#nemtudom>

hasonló a fegyverekkel: sokan panaszkodtak, hogy közelrõl sem tudják lelõni az NPC-t...ha a fegyverek sebzése nem is reális, de a stalkerben a többi része relatíve igen. van ballisztika, nem egyenesen repül a lövedék, mint az átlag FPS-ekben. van szórásuk, én lõttem ak-val (is), hát szór mint a disznó, ha 50-100 méterre akarsz valamit eltalálni, akkor már érdemes egyeslövéssel vagy rövidsorozattal, célozva lõni, míg egy átlag FPS-ben ezzel sem kell törõdni. és igenis, a fejlövés itt is halálos!

tehát mindezt úgy értettem, hogy annak aki ilyenekkel játszott csak, ezek a dolgok zavarhatták, de emiatt nem kellene egy játékot lehúzni.

nem véletlenül szûk körben népszerûek az olyan gammák, mint az operation flashpoint vagy az armed assault. ott aztán még a szelet is figyelembe kell venni.

talpnyalóimról nem tudok, lammaer-t a bf2 topicból ismerem.

ThugEdge
hát ha ebbõl élsz,pl versenyekre jársz és lóvét is keresel vele,akkor oké
akkor vmit télleg elértél a játékkal,de ne nézzed már le a játékosok többségét,akik szted csak csõ fps-ben tudnak gondolkodni,mert ez biztos nem így van,csak lehet,hogy éppen az említett játék sokaknak nem tetszett,de nem hiszem,hogy azért,mert õk nyomorékok és csak csõ fps-el tudnak játszani...szted nem túlzás ezt állítani?
amúgy hím nemû vagyok és ha te 20 éve játszol(gondolom mondjuk így: videójátékokkal),akkor sztem egy korosztály leszünk
tehát köszönöm,hogy tekintettel vagy a koromra

a seggnyalóidat meg külön üdvözlöm
akinek nem inge nem vegye magára

ui:te pro gémer vagy(de jó neked) én meg nem szeretem, ha vki a többséget zeronak nézi
ennyi

chopin42
nekem anno a stalker bugosságával nem nagyon volt gondom, kivétel 1 apró ám igen idegesítõ bugot: vérzéscsökkentõ artifact volt rajtam a játék 1/3-adában-csodálkoztam h miért vérzek el 1(!)lövéstõl(egyböl pirosra váltott). azán miután eleget szívtam, rájöttem h azok okozzák, kicsit könnyebb lett miután levettem öket...

grebber
Basszus ennyire türelmetlen embereket 460-an leszdték már az orosz verziót.Kurvanagy élvezet lehet tolni vele<#eplus2>

Next PC upgrade: 2022

bertino

Vogel
remélem mihamarabb jön redux mod (ha sikerül moddolni) mert az eredeti dmg modell szörnyû volt. Éljenek a realis játékok!

koschwarz
tényleg, bf2-õt nem is írtam<#integet2>

Koschwarz igenis pro, tok jol tolta (ja?) BF2-ben anno. Szoval ertheto a cso FPS ellenessege 😊

koschwarz
tudod, igen, igazad van. 20 évnyi játék után nekem egy csõ-FPS, ahol minden lövés talál ha ráviszem az ellenfél testére a célkeresztet, már nem annyira izgat fel. igen, pro vagyok, úgyhogy az én ingerköszübömet ezzel már nem lehet átlépni. pont ezért tetszenek az ilyen újító FPS-ek, mint a stalker, vagy ezért szeretem a taktikai FPS-eket, vagy az olyan brutál katonai szimulációkat, mint az operation flashpoint vagy armed assault. számomra ezek a JÁTSZANI, még1x JÁTSZANI érdemes játékok...

az ilyen bullshit szöveget meg, hogy "ez az amit elértél az életben", hagyjuk már, mert meglepõdnél. semmit sem tudsz rólam, de én rólad még azt sem tudhatom meg, hogy hány éves vagy, vagy hogy fiú vagy-e avagy lány. az ilyen személyeskedés felesleges.<#ejnye1>

úgyhogy úgy tekintem, életkorod miatt nem értetted meg azt amit írni akartam.

ThugEdge
"az átlag FPS-játékos azért dobta néhány perc után, mert miazhogy le kell guggolni, hogy pontosabb legyen a fegyver, meg hogyhogy nem egy csõben kell haladni, te jó ég, nézni kell az quest markert..."

akkor te pro vagy?
és akkor ez már valami?erre már lehet mondani:ez igen elértem vmit az életben,letettem vmit az asztalra
muhahahha

ez csak játék pajtás, és nem mindenki veszi véres komolyra,hanem csak JÁTSZANI akar, még1x:JÁTSZANI

koschwarz
foxmurder: "Engem ugyan ne sajnálj, inkább olvasd el még egyszer, amit írtam, nem a warezelõk panaszkodtak, hanem azok, akik pénzért vették meg a játékot, vagyis gyári dvd-rõl játszva produkálja a játék ezeket a hibákat."

hát errõl nem vagyok meggyõzõdve, már meg ne haragudj, tõlünk keletebbre még durvábban megy a warez, mint nálunk...

prince23: "És te meg vennél egy halom bugszar játékot, amit még az elsõ patch sem képes javítani?
inkább hallgattál volna ezzel kapcs."

uraim, a "hogy találjunk kifogást arra, hogy miért nem veszek meg egy játékot eredetiben" címû mûsorunkat látták. úgyhogy inkább te hallgass!

poppe: "szintén zenész, bár nekem a soc is úgy bugzott még 5 patch után is h félúton abba hagytam... sajnos ettõl se várhatok jobbat, de még reménykedem 😊"

nem ellened irányul, csak számomra az a furcsa, hogy amikor elkezdtem a shoc 1.0-val játszani, semmi egetverõ hatalmas nagy bug nem zavarta meg a játékélményemet. az bosszantott, elismerem, hogy asszem az elsõ peccs után a mentések elvesztek, de az az idõ ahhoz képest, amennyit utána még játszottam vele, elenyészõ...igen, persze érzékeltem a hibákat, és az 1.05-ös után is láttam bugokat, de a szórakozásom megvolt.

másrészt, manapság nem adnak ki játékot úgy, hogy ne kelljen hozzá peccs, néha már azt hiszem, direkt csinálják, a warez miatt...

csak hogy világos legyen, az az én véleményem is, hogy a játék csak azért nem lett játéktörténelmi klasszikus, mert sok a félbehagyott ötlet, a kidolgozatlan részletek. ugyanakkor szerintem amilyen elvárások voltak a játék iránt, ahhoz képest (is) nagyon kielégítõ volt az eredmény. ráadásul meggyõzõdésem, hogy az átlag FPS-játékos azért dobta néhány perc után, mert miazhogy le kell guggolni, hogy pontosabb legyen a fegyver, meg hogyhogy nem egy csõben kell haladni, te jó ég, nézni kell az quest markert...

nálam mindennesetre bekerült a top 10-es listába 😊

poppe
szintén zenész, bár nekem a soc is úgy bugzott még 5 patch után is h félúton abba hagytam... sajnos ettõl se várhatok jobbat, de még reménykedem 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

na már netrõl lehet tölteni,nagyobb magyar trackerekrõl is a clear sky orosz verzióját..... én tuti nem szedem le,az a 2 hét nem vág földhöz... megvárom a full magyart

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Kát h a Bar kimaradt, de kiváncsi leszek az új részekre is meg az átdolgozott régi mapokra is, amúgy meg az alapjátékot is megvettem megjelenésekor, és bár az is bugos volt, nagyon magával ragadott a hangulat, remélem h a Clear Skyban is meglesz a feeling és akkor nem fog érdekelni egyetlen bug se, majd lesz 2-3 patch és helyreteszik a dolgokat, sõt az sincs kizárva h egyáltalán mire nálunk megjelenik nem lesz máris olyan ami a nagyobb hibákat likvidálja.
Fegyverek "tuningolásáról" van vmi részeletesebb info vhol? (elsõ részben nekem ez volt a legfájóbb pont, pár fegyverre lehetett csak feltenni azt az 1 féle hangtompítót a 2 féle távcsõ is csak a nato és orosz fegyvertípusok miatt különbözött, ahogy a gránátvetõk is, remélem h ezeket a lehetõségeket kibõvítették vmennyire)

Asus P5K, Intel Core 2 Duo E8400, Asus Silent Knight AL, 4Gb Kingmax, Asus HD4850+Thermaltake Duorb, Logitech Cordless Desktop Wave

Fullos pda térkép, ezen világosan kivehetõ, hogy milyen pályák lesznek benne:

Clear Sky térkép

bertino
oroszul.

végre kint van

<#eljen>
Teljes mértékben egyetértek veled.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Valószínû ez is egy bugos fostalicska lesz, gagyi npc-kel, szar animációkkal és párbeszédekkel, és még sorolhatnám..., de a játék atmoszférája úgyis mindent visz. <#nyes> A jármûvek, meg a teleport nem tud érdekelni. Valószínû a "végigtolom a játékot 8 óra alatt" emberek miatt kerültek bele ezek a dolgok; inkább tettek volna bele még több bugot ilyen hülyeségek helyett <#action>
Én szerettem bóklászni a zónában, nézni ahogy a malackák hajkurásszák a kutyákat, ahogy az npc-k gyilkolásszák egymást, vagy csak egyszerûen ahogy hajnalodik.

Prince23
Ha hibás a játék, akkor mire kiadni rá?
nem értelek. persze ha fürdesz benne, akkor ok.

NC!

Inkább te hallgatnál...

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Prince23
És te meg vennél egy halom bugszar játékot, amit még az elsõ patch sem képes javítani?
inkább hallgattál volna ezzel kapcs.

Engem ugyan ne sajnálj, inkább olvasd el még egyszer, amit írtam, nem a warezelõk panaszkodtak, hanem azok, akik pénzért vették meg a játékot, vagyis gyári dvd-rõl játszva produkálja a játék ezeket a hibákat.

"jujuj, a seggfej orosz warezelõk panaszkodnak? mindjárt megsajnálom õket. meg titeket is. ez kb. olyan, mintha lopnál egy csokit a közértben, és visszaviszed, hogy te nem mogyoróst akartál, hanem mazsolást."

Mért,gondolod ha te megveszed tízezerért,neked ezeket a hibákat amikrõl írnak majd kiveszik belõle?

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.