S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szívembõl szóltál.<#eljen>

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

koschwarz
jujuj, a seggfej orosz warezelõk panaszkodnak? mindjárt megsajnálom õket. meg titeket is. ez kb. olyan, mintha lopnál egy csokit a közértben, és visszaviszed, hogy te nem mogyoróst akartál, hanem mazsolást.

a modokhoz meg annyit, hogy egy csomót megnéztem, de egyiket sem volt kedvem feltenni. most õszintén, minek kellenének autók? hogy beülj és kb. 1 perc alatt áthajts a pálya egyik végébõl a másikba? miért érdekelne a freeplay a vége után? elõtte annyit freeplayeztem amennyit akartam.

valóban, a modderek csináltak hasznos dolgokat is, mint a gránátdobálás, fejlettebb AI (ez vajon miben mutatkozhatott meg?), blowout (bár ez engem nem izgat különösebben). nekem egy mentésem sem volt korrupt. ha esõben mentettem, esõben is töltöttem vissza, úgyhogy ezt sem vágom, mi a bánatért kellett ehhez modolás...

nem a modderek munkáját akarom leszólni, csak ne feletsük el: a modderek dolga könnyebb, mint egy ilyen összetett játékot a nulláról felépíteni, olyan viszontagságok közepette, mint ami a shoc-ot kísérte. azért, mert a modderek (leegyszerûsítve, tényleg nem tiszteletlenségbõl mondom) néhány file-t átírogatnak, azt nem lehet ezzel összehasonlítani. nem hiszem, hogy a fejlesztõkön múlott az, hogy kénytelenek voltak egy csomó ötletet kihagyni. ezt elfelejtitek...

erre most a CS-vel jött el az alkalom, hogy befejezzék, ahogy szerették volna a shoc-ot is megcsinálni. arról nem is beszélve, hogy állítólag a feltuningolt grafika még a híres-neves crysis-szal is versenyzik, miközben állítólag jobban fut, mint az elsõ rész...

szóval számomra néhány uborkazabáló-vodkaivó ruszki kalóz véleménye nem mérvadó.

bár elfogadom igaznak, hogy bugos, az elsõ is az volt, mint ahogy nem adtak ki az utóbbi 10 évben olyan játékot, amihez ne kellett volna peccs...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Prince23
Bakker, tele van a netvilág, h ez az orosz CS egy bugszar!
Ugyhogy Far cry 2-re halmozok leginkább.

te resznukine jávorodnie, ne reg alnove lennie horvetszkij cselovék farok vagy te iljicsek, köcsegek

Blizzard Entertainment [email protected]

bertino
ilyen gagyi alreget is rég láttam ezen a fórumon.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

fosze ene jatszun gamee joee akort szoje ne játsz ezzelas

Blizzard Entertainment [email protected]

bertino
jaja, mennyit kellett gyalogolni mindig ugyanazon a helyen.

falra másztam tõle.

grebber
2x toltam végig.És nem azt mondtam hogy unalmas volt csak jobb lett volna már ott is ilyen!

Next PC upgrade: 2022

Gondolom akkor te a SOC-t is csak egyszer toltad végig, hiszen olyan unalmas volt a sok mászkálás...<#fejvakaras>

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

<#nezze>
Nem, ezeket a hivatalos, orosz nyelvû verzióról mondták, ez nem egy béta, pénzért adták el.
Aztán lehet, hogy az oroszok nem tudták, hogy õk lesznek a bétatesztelõk, csak ezt elfelejtették közölni velük.

Na mindegy, nem húzom le elõre a játékot, más dolgoktól lehet még jó. Én nem ezt vártam tõle, de attól még lehet jó.

grebber
Mert ráknak van kedve 30x végigjárni ugyanazt a pályarészt.

Sajnos nem.
A ruszkiknál 08.22 volt a megjelenés, habár nem kizárt hogy rácuppant a nép az orosz wrz verzióra.

Speciel nekem egy mondat van a leírásában amitõl majdnem zöldet hánytam :
"Számos játékbeli újdonság, mint például a gyors utazás..."--NANEE! Ezt minek?

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

És ez nem szeptemberbe jelenik meg???
Ez nem lehet,hogy béta verzió??
Mivel hogy ruszki.....
hmmm,?<#ejnye1>

A felsorolásból kifelejtettem a lényeget: a zrp és más modok pedig kiirtották a SOC-ból a bugokat, beleértve a küldetés bugokat is. Talán éppen az a gáz, hogy szinte teljesen a SOC-ra épül az egész CS, és inkább elölrõl kellett volna kezdeni az egész fejlesztést, de akkor megint várhattunk volna rá 6 évet.

Egyszer majd biztosan kipróbálom a CS-t is, végülis kezdetben a SOC 1.0 is egy bughalmaz volt. Szerintem kb. fél év, és lesz ehhez is egy normális patch, de addig engem se érdekel ez a ****.

De azért meg kell, hogy mondjam, hogy ez a produkció nagyon szánalmas. A SOC-hoz kb. másfél év alatt a modderek (sdk és dokumentáció nélkül!) megcsinálták a véletlen blowoutot és a dinamikus idõjárást, ami a visszatöltéskor sem változott. Visszahozták az autóvezetést, a szörnyeket, volt coop mód, okosabb AI, frakció háborúk, freeplay a true ending után, npc-k kézigránátot dobáltak, szóval alaposan felturbózták az eredetit. Az AMK modban oldották meg elõször, hogy a mentések ne legyenek korruptak, és ne legyen olyan, hogy ne tudj visszatölteni egy játékállást. Sõt, nekiálltak a régi képek alapján a darkscape, dead city, stb. pályáknak (igaz, ez még nem készült el).

Ezek után a CS számomra hatalmas visszalépés, alig van pár új feature, van négy új pálya, a régi pályák közül jópárat kidobtak. Szóval ez lenne az a stalker, amilyennek lennie kellett volna eredetileg?

Ja, és még két röhejes dolog, az egyik tényleg spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az erõnlét jelzõ csík nem kint a hud-on van, hanem az inventoryban. Így amikor futsz, nem tudod, hogy mennyi szufla van benned, ezért nyomni kell egy inventoryit, ami viszont eltakarja a képernyõt, és akkor látod csak, hogy mennyi erõd van még. Ez nagyon "hasznos" fõleg ha csata van, vagy ha menekülsz.

A stancia2 pályát megint jótékony deadzone és sötétség borítja, hogy ne lehessen felfedezni, és hogy a bugokat eltakarja. Ja és szokás szerint megint teleportálgatni kell stancia2-n, majd jön a játék vége, freeplay nuku.

bertino

chopin42
máshogy...

chopin42
411+436=nem véletlenül irtam a 421es hsz-t...az alap stalker fut gépemen+nagyon élvezetes vele játszani. Graftuningos küldetéslemezért nincs kedvem ezreseket fizetni, de még márhogy megszrezni se...

Asszem az orosz verzió nagyon nagy bukta lett, a játékosok osztják rendesen a gsc-t és a készítõket a fórumokon. A játék tele van buggal, a patch után is ctd-zik orrba-szájba, és átjöttek a régi bugok a SOC-ból. Úgy látszik, hogy a grafikára gyúrás elvette a készítõk minden idejét a játék normális kidolgozásától.

1.5.03 patch utáni helyzetjelentés (gsc fórum+játékosok véleménye alapján):

- shoc-ból átjött kb minden bug ami volt. npc-kkel csata közben és utána 1 jó darabig nem lehet beszélni
- katonai támaszpontokon vannak állványos pkm-ek, amik 2000%os pontossággal lõnek, még akkor is ha nincs aki kezelje õket
- szinte minden küldetés bugos, van hogy mégy, kapsz 1 taskot, és amire odaérsz kiirja hogy "sikerült"
- fõhõs nem éhes sose (kikapcsolták, de akkor minek van kaja?)
- alvás teljesen kiiktatva
- bugos az amk dinamikus idõjárás amit beletettek, ha elmented a játékot és visszatöltöd akkor más idõjárás fogad, gyakran pályaátlépéskor is, vagy gyorsmentéskor
- itt egyre sûrûbben fogad az, hogy az npc-ket pont akkor dobja be amikor pályát váltassz, és egyszerûen esélyed sincs, meghalsz amint betölti a köv. pályát, vagy csak simán gyalogolsz és hirtelen odadob eléd pár ellenfelet
- az elmentések 80%-ban korruptak lesznek, és nem lehet visszatölteni, és új játékot kell kezdeni
- artifact detector nem mûxik, azt mutatja van ott vmi, és nincs, vagy épp fordítva
- a storyline bugos, és az egész csak arról szól, hogy mész és lõsz, afféle unreal tournament stílusban, ezt muszáj bemásolni:

"And all scripts are often bugging, that turn Stalker into Counter-Strike. No adventures, just PIF PAF PIF PAF, for controlling the territory."

Hát, ez bizony egyre rosszabbul hangzik...
<#gun><#email>

nekem az

grebber
Akit érdekel itt megtalálja miket javít ez az 1.5.03-as patch

grebber
De jó lett akkor az alap<#eplus2>

hykao
Ez nem újdonság: #393

Ami újdonság, hogy már egy peccset is kiadtak náluk 1.5.03 verziószámmal. 43 megát nyom. 😊
megjelent.....ruszkiba<#eplus2>

koschwarz
"háborúzás (ami sajnos elvette az atmoszféráját a játéknak)"

miért? a shoc-ban is van...
<#nemtudom>

koschwarz
témához: jó ez a "teleport"-fícsör. tulajdonképpen az volt az egyetlenegy dolog a shoc-ban, amit utáltam, hogy végig kellett rohanom minden pályarészen, ha pont a térkép másik oldalán volt dolgom, és persze ilyenkor mindig ugyanazok a küldetések bukkantak fel..."tisztítsd meg az xy-t a banditáktól/vadkutyáktól/mérgezõ pipacsoktól"...

berczely
Bocsi hogy csak így utólag szólok de kicsit finomítottam a képen szal itt a jobbik változat de ha nektek ez jó akkor hagyhatjátok ezt is....

(a csávó és a téglafal találkozását javítottam sztem nagyon elüt a régin)

chopin42
asszem maradok a shoc-nál...

<#taps><#taps><#taps><#taps>
Prince23
<#eljen> szuper!

berczely
Esetleg új banner...

berczely
Nah jó de miez??
Kiégett ott valami vagy mi?

Prince23

berczely
jaja de az micsoda?Olyan mintha meteor felszántotta volna a földet<#vigyor3>

Prince23
Gondolom itt most más fogja adni a hangulatot. pl a banner hátterében lévõ "izé" is...

berczely
Ennyi mindent kivettek?<#szomoru1>
Pripyat pedig tök hangulatos volt az 1.ben az atta a csernobilos feelinget!
Hát remélem azér jólessz ez így is.

grebber
Ez a teleport jó ötlet én komálom.

Nah, akkor némi infó a játék végleges verziójáról az UHSF fórumról (megjegyzem, nem tudom, hogy honnan vették ezeket az infókat). Azért ahogy elnéztem, megint mûködött az olló a játékban, van cutout rendesen...
<#fejvakaras>

"Nem akarok senkit lehangolni, pofás kis játék lesz, de nem egyenértékû egy teljes új játékkal. Inkább olyan mint 1 mod, vagy 1 patch.

Ami nem lesz benne:

- autókat még moddal se lehet visszatenni
- szörnyeket se lehet még moddal se visszatenni (bye bye zombi, burer, chimera, izlom, rat, cat stb)
- alvást se sajnos (bár még van erre az egyre remény)
- azt ígérték nagyobb lesz a bejárható terep az erõmûnél, viszont épphogy ki nem vették az egészet: nincs stancia1, csak stancia2 pálya (fél erõmût kivették) és nincs szarkofág meg warlab pálya se
- kivették a beígért generators pályát is (ami az erõmûvet bõvítette volna)
- nincs pripyat és a beígért pripyat underground sincs benne
- nincs darkscape se (a mocsár pályán van 1-2 síremlék ami a régi darkscapen volt látható)
- nincs a kórházas alatt a beígért titkos labor pálya se
- egy hónapja közölték le az extra felbontású bár-os képet, nos tippeljetek, a teljes bár meg rostok pályát is kivették (nahát!)
- katakombák pálya is elszivárgott (fél éve szépen mutatott a videón azokkal a füstös ventikkel)

Ami biztos benne van:

- háborúzás (ami sajnos elvette az atmoszféráját a játéknak)
- 8 darab shoc-ból átemelt pálya: army warehouse, cordon, garbage, agroprom, agroprom underground, darkvalley, yantar, stancia_2 (npp túloldala csak)
- a shoc-ból átemelt 8 pálya pici átalakításon esett át, de ne várjon senki semmi komolyat, nem volt rá idõ (néhol 1-2 betonkocka, meg 1-2 roncs, meg 1-2 gödör)
- kórházas pálya (hospital, de nem nagy)
- limansk (gyönyörû)
- mocsár (óriási, kb 40%át láthattuk csak eddig videókban)
- red forest (ez is nagyon szép erdõs cucc)
- a játék nagyon lineáris lett, nincsenek oldalsó pályák, csak dél-észak irányba mozoghatunk
- sebzõdés élethû, jó nehéz lett a játék
- a fegyver tuningok teccõsek
- idióta gyors utazás módszer (teleportálgat összevissza ha fizetsz az npc-nek)
- blowoutok nem véletlenszerûek, hanem olyanok mint a régi játékban. valami küldetés vagy egyéb után indulnak
- van pár új artifact meg anomália"

bertino
ja, már ha télleg jön is akkor...

grebber
Szeptemberben valamikor az már nincs olyan messze.Ja és nem 7500ft az a Warhead ára hanem 7990 😄

bertino
hát ja, csak mire megjelenik... :\

zeus89
én is csak annyit írtam a múltkor ...

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

hykao
A két dolog nem ugyanaz, mert náluk az orosz verziót orosz kiadó adta ki... Magyarországon meg csak forgalmazók vannak, magyar kiadók nincsenek...
Egyébként szinte 99%-ban oroszul adnak náluk ki minden játékot (legtöbb esetben szinkron is, de felirat mindenképp)
De hát nincs mit csodálkozni ezen, az sokkal nagyobb piac, mint Magyarország. Mi kb. 10 millióan vagyunk, õk meg (volt szovjet tagköztársaságokkal együtt) majdnem 300 millióan...
grebber
Torrenten fenntvan az orosz az sima 1 dvd-s.

Prince23
Bezzeg a Crysis warhead esetében nekünk nem jelenik meg pár nappal hamarabb

néha komolyan mondom irigylem az oroszokat 😊

&#9644;~&#2972;&#1769;&#1758;&#1769;&#2972;~&#9644;

Prince23
Nem tudod véletlenül, hogy hány gigát foglal a játék telepítõ adatállománya?

hykao
Miért is? Oroszországban valóban már megjelent. Moszkvában ma, Szentpéterváron holnap, Jekatyerinburgban pedig hétfõn fog... 😊

Ha érdekel tudok olyan orosz online-bolt oldalt adni, ahol megrendelhetõ, és Magyarországra is szállítanak... 😊
A sima CD tokos verzió ára kb. 3, a DVD tokos kb. 5, a gyûjtõi dobozosé pedig kb. 7 ezer forintnak megfelelõ rubel.

Még mindig nem csak tõlünk nyugatra van élet...
<#taps><#taps>
Prince23
én semmi letöltést vagy valami ilyesmit nem írtam most tudtommal, azt írtam, h az orosz verzió megjelent