S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne már....512-rammal? Nekem másfél giga van...és úgy is akadozott<#fejvakaras>
a VGA meg ATI 2600XT ja és egy felhúzott Athlon proci...és akad... <#fejvakaras>

Tévedés😄 én az aláírásomban látható géppel tolom, és annyi a bajom, h rohadt sokat tölt a pályák között, meg az elsõ 2-3 percben akad, de aztán folyamatosan fut, semmi baja. MÉg az objects dynamic lightning-ot is bírja😛

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Olyan nincsen. Elszarták.
Míg a sima Stalker az közepesen fut, ez minimumon se.

Az alsó konfig határ, a minimium gépigény, nagy átverés.

sikerult tovabb jutnom vegul ujrakezdtem azt a reszt es jo lett lehet kikerultem 1-2 dolgot ( anomaliaba cuccvan es hogyan lehet megszerezni pl ) esetleg ha valami problema lesz majd irok 😊 üdv
Senki.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

A Deeo Silver elcseszte a játék optimalizálását a gyengéb gépekre!!!!!!
Büszkén jelentem ki hogy ez az idei év BUG DÍJJÁT ELNYERTE XD

es korulbelul mennyit aljak ott fenn ?
Nem baj. Menj fel a toronyba és várj kicsit. lesz egy scriptelt blowout, nem tudsz elmenekülni, de nem is kell...

ö a legelso helyorseg a vadisznok alapbol halottak nekem ott max 1-2 van amit lepufantottam a toronyba van 1 faxo de csak nezelodik nem lehet beszelni se vele semmit . legyszi segitsetek😄
Depridol
my stalker : cs fan pixxx

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

Ja és valaki nem töltené fel a beállitásait..mármint ami adokumentumokba van,ahol az élsimitást kell bekapcsolni... valami full beállitás kéne

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

feltettem a magyar gamet... elinditom... minden maxon.... olyan 20 fps... kinyitom a cpu kontroltt. 1 cput bekattint, a játékra rákattintall cpu 2 cpu 1+2 cpu ok.kiirta hogfy 1100 a kihasznalas... minimalizaltam,és semmi... 20 fps ugyanugy

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

na megoldva visszamentem
amugy ez a játék egy bughalmaz......
ha visszatöltök már nincsenek anomáliák,világos lesz, emberek eltûnnek
stb..

Kinek van olyan gépe akinek a S.T.A.L.E.R cs-t ki futatja minimum grafin a ténylegesen oda írt config-al?

Prince23
Na meg van, a RETAIL változatot kellett rá tenni

Prince23
nekem az a helyzet, h nem akar felmenni még az 1.5.4-es patch sem...
pedig az 1.5.3 patch felment, és magyarítottam. és nem hajlandó felmenni a .4-es változat.

a vége fele limanszkba vagy vörös erdõbe vagyok
34 mp a kisugárzásig
és lefagy
na ez mitõl van?

passz, azzal már nem próbáltam... Megy helyette a Pribio Story 1.1.

A lista még az 1.5.04-hez írja, ha jól értelmezem...

koschwarz
<#rolleyes>öööö, lol?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
de ez most már a 1.5.05, ami javítja ezt, nem?<#fejvakaras>

Tehasut
a cdprojekt.hu-ról letölthetõ egy 1.04-es javítás a magyar verzióhoz. 22 megás. próbálta már valaki?
"Hiba javítva, ahol eltûntek a fejlesztések a fegyverrõl, ha azok túlságosan nagy távolságra kerültek a játékostól."

Ez nem igaz. Az 1.5.04-ben még mindig eltûntek, itt meg az áll, hogy az már javította...

Az azért érdekes volt, hogy ha DX10-ben, vagy a kibõvített dinamikus fényekkel indítottam a játékot, akkor fényes nappal volt, amikor a két manyus beszélget az ájult karakter mellett (kimegy a kamera az épületen kívülre a végén), míg a normál dinamikus vagy bármely egyéb világítási rendszerben sötét éjszaka...

Nem. Záró video, stáblista oszt annyi

H2
V1.5.05

Mentett állások

Az 1.5.04-es verzió mentett állásai kompatibilisek az 1.5.05-ös verzióval.

Játékbeli változások

- Hiba javítva, ahol a vezetõ nem vezette a játékost a Kordonhoz. Az automatikus mentés nem mentett minden adatot, ezért betöltött állás után nem lehetett befejezni a játékot.
- Hiba javítva, ahol a másodlagos küldetések (Tárgy visszahozása) mentés/visszatöltés után a rossz NPC-re mutatott.
- Megváltoztatott jutalom a Vörös-erdõben a híd leengedéséért.
- Megváltoztatott jutalom a Szabadság bázisánál megölt banditákért.
- Javítva a Szabadság technikusának párbeszéde. Eddig egy másodlagos küldetés elfogadása után lehetetlenné vált a flash meghajtó keresési küldetés teljesítése.
- Hiba javítva, ahol a PDA-n hibásan jelent meg a helyzet a Frakciók háborúja menüpontban.
- Hiba javítva, ahol a módosítások után rosszul lett elmentve a gránátok száma, melyeket a gránátvetõhöz csatolt a játékos.
- Hiba javítva, ahol az FPS lecsökkent a PDA térkép megjelölt területeire húzott egérkurzor miatt.
- Hiba javítva, amely néha a játék kifagyását eredményezte, ha a játék egy NPC halál-animációja közben lett elmentve.
- Hiba javítva, ahol rosszul számolta ki a játék a felszerelés súlyát fejlesztett öltözet vagy relikvia cipelésekor.
- Hiba javítva, amely néha azt okozta, hogy az egyes frakciók ereje rosszul lett kiírva a PDA statisztikákban.
- Hiba javítva, amely a játék kifagyását eredményezte, ha egy játék szörnyanimációk vagy NPC gránátok élesítése közben lett elmentve, és aztán betöltve.
- Hiba javítva, amely néha helytelenül jelenítette meg a muníció mennyiségét a holttestek átkutatása után.
- Hiba javítva, amely néhány NPC-t ellenségnek tüntetett fel, holott a frakciójuk többi tagja semleges vagy baráti volt.
- Számos kijelzõ-, felszerelés, PDA és Fõmenü-hiba javítva.
- Kisebb újragondolás történt a kereskedõk tárgyai és a holttestekbõl felszedhetõ tárgyak között.
- Hiba javítva, amely során a játékos elhagyhatta a Zónát a vízen keresztül.
- Megváltozott a folyamat, melynek során a játékos jutalmat kap a frakciókhoz való csatlakozás után.
- Megváltozott jutalmak a frakciók bázisainak elpusztításáért.
- Számos, az ellenséges technikusokkal való beszélgetés során felbukkanó játékfagyás kijavítva.
- Hozzáadva a GP 37 fejlesztési lehetõsége a Szabadság vagy a Fosztogatók technikusainak segítségével.

Többszemélyes játék

- Mostantól ki lehet dobni illetve tiltani játékosokat a GUID azonosítójuk (termékazonosító) alapján is a név vagy IP cím mellett.
- Számos hiba javítva a chatben, például hogy bizonyos körülmények között nem lehetett beírni az: A, Z, X, C, V betûket.
- Számos hiba javítva, amelyek szerver-kliens fagyást okoztak a többszemélyes játékban.
- Hozzáadva az IP szûrõ opció.

Az alábbi scripthibák javítva:

- smart_terrain.script:227: attempt to index local 'obj' (a nil value)
- smart_terrain.script:1003: attempt to index field '?' (a nil value)
- sim_combat.script:950: attempt to index a nil value
- sim_board.script:688: attempt to index local 'obj' (a nil value)
- smart_terrain.script:288: attempt to call method 'clear_smart_terrain' (a nil value)
- bind_monster.script:72: attempt to index field '?' (a nil value)
- xr_effects.script:1607: attempt to index field '?' (a nil value)
- ! ERROR: There is no task with entity_id(_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil))
- ! ERROR: error. val_smart_terrain_5_0_freedom_antenna(_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil))
- fixed crash (task_objects.script:2231: attempt to call global 'blowout_hit_with_pp_and_cam_effectors' (a nil value))
- fixed crash (ERROR: Invalid AI map at kamp point (_g.script:973: bad argument 2 to 'format' (string expected, got nil)))
- fixed crash (sim_combat.script:429: attempt to index local 'comander' (a nil value))
- fixed crash (task_objects.script:580: attempt to concatenate field 'id' (a nil value))

V1.5.04

Változások:
MultiSample élsimítás.
Különleges fedezék használata harc közben.
Továbbfejlesztett dinamikus fényel.
Harci egyensúly: pár ellenfél erõsebb lett.
Változtatások a gazdasági egyensúlyban.
További másodlagos küldetések.
Néhány animáció megváltozott a többszemélyes játékban.
Továbbfejlesztett küldetéskategorizálás a PDA-n.
Történetbeli karakterekkel, osztagvezetõkkel és vezetõkkel lehet beszélni a fegyver elrakása nélkül.
A tárolóhoz való információ megvétele után további leírások a tárolóról.
A PDA-ban további információk a tippeknél.
Bizonyos területeken megváltozott a kereskedõk készlete.
Megváltozott valósághûségi egyensúly (történés-sûrûség, mutánserõ).
A Szemétdombon való kirablás után most már vissza lehet szerezni a felszerelést. Csak a pénz egy része vész el.
A frakciókhoz való csatlakozásnál plusz jutalmak.
Megváltozott PDA szûrõrendszer.
További fények Limanszkban és a Vörös-erdõben.
A Frakciók Háborúja során megnövelt jutalom az ellenséges bázisok elfoglalásáért.
A mentett / betöltött fájlok nem tartalmazhatnak zárójeleket.
Konzolon, chatben, stb. már használhatóak a lokalizált szövegek.
A kijelzõhöz állóképesség-jelzõ hozzáadva.
Dupla kattintással a felszerelésbõl felvehetõ és visszatehetõ muníció.
Intro utáni automatikus mentés.
Az Ingoványban több titkos tárgy és helyszín.
A Szolgálat technikusa most már fejleszthet külsõ páncélokat.
A Szabadság technikusa fejleszthet AC-96/2-t.
A Fosztogatók kereskedõje több pénzzel rendelkezik.
A Kordon, az Agroprom és a katonai raktártelepeken jelentõsen megnövelt annak esélye, hogy a játékos egy tárgy visszahozatalát célzó feladatot kap.
Az Elhagyatott kórháznál a géppuskás és mesterlövész sebezhetetlenség levéve.
Kisugárzás közben, fedezékben a játékos nem veszíti el az irányítást.
A szörnyek sebezhetõbbek gránáttal.
Muníciók és páncélok árai átgondolva.

Javítások:
Játékoptimalizálás (kb. 5% fejlõdés).
Jelentõsen megnövekedett játékstabilitás.
A mentések során hibák javítva, amelyek a hosszabb játékok során véletlenszerû fagyást okoztak.
A játékbetöltési idõ 10-15%-kal nõtt.
Hiba javítva a kisugárzás során.
Hiba javítva, melynek során a karakter éles gránáttal kezdett rohanni.
A zene véletlenszerû megszólalása, miközben ki van kapcsolva a beállításokban, javítva.
Tároló hibái javítva, beleértve a helytelen mentést és tárgyak eltûnését a tárolóból.
Hiba javítva néhány küldetés automatikus sikertelensége során.
Hibák javítva néhány másodlagos küldetésben.
Vezetõk algoritmusának hibái javítva. Egy vezetõ most már több helyre is el tud vinni.
Hiba javítva, melynek során a játékos a Tiszta Égbolt ellenségévé vált.
A karakter belépõ kezdõpontjai javítva az egyes területeken.
Az anomáliák és relikviák detektorainak hibái javítva. Most már nem jelez a detektor olyan relikviát, amelyet egyébként nem ismerne fel.
A Szolgálat bázisán átgondolt jutalom.
A többszemélyes játék fõmenüjének PDA interfészén pár hiba javítva.
Hiba javítva, melyben a játék kifagyott a Szolgálatba belépés során.
Mutánsok halál utáni hibás jelenségeinek (holttest eltûnése, folytatódó animációk) javítása.
A táborok ládáiban a tárgyak kinézete javítva.
A fák áthatolhatóságának javítása, beleértve a gépfegyverekkel történõ rombolást.
Fejlesztett látványvilág néhány anomáliákkal teli területhez.
Fejlesztett grafika a Szabadság stalkereihez.
Néhány szöveghiba javítva.
Hibák javítva, ahol nem lehetett fejleszteni pár tárgyat.
Hiba javítva, ahol a játékos felszerelésébõl nem tudott gránátot használni.
Védelem és támadás közben a táborokban nem adnak másodlagos küldetést a karakterek.
Néhány kereskedõ fejlesztett fegyvert is árul.
A Sötétvölgyben több kisugárzástól védõ terület hozzáadva.
Hiba javítva, ahol nem lehetett a felszerelésbõl aktiválni a detektort.
Hiba javítva, ahol a fõmenüben visszaesett az FPS-arány.
Hiba javítva a dupla puffereléssel.
Hiba javítva, melyben az éjszakai látás megmaradt az azt nyújtó öltözet levétele után.
A DX10-ben a fonthiba javítva.
Hiba javítva a beállításokban a billentyûk hozzárendelésében.
Hiba javítva, mikor a log kitörlése után megmaradtak a csapatelõzmények.
Hiba javítva, ahol a nagy mennyiségû muníció azonosítása játékfagyást okozott.
Hiba javítva, ahol sérült mentett állások között váltogatva néha véletlenszerû hibák léptek fel.
Hiba javítva, ahol a Fosztogatók kereskedõje nem adott, hanem elvett pénzt a Fixed error which caused the Bandit faction trader to take money from the player for completing the “Foglald el a fosztogatókkal a bolhapiacot!” küldetés után.
Hiba javítva, melyben Limanszkban nem jelentek meg a fõküldetések, ha a Vörös-erdõ felõl lépett be a karakter, és nem csinálta még meg a “Segíts a Tiszta Égboltnak elfoglalni a hidat!” küldetést.
Hiba javítva, ahol a “Segíts a Tiszta Égboltnak elfoglalni a hidat!” küldetés során nem megfelelõen mentette el a játék a szituációt.
Hiba javítva, melyben a Szabadság osztagvezetõjével való beszélgetés során kifagyott a játék.
Helytelen õrjárat-útvonal javítva a katonai raktártelepeknél, amely fagyást okozott.
Hiba javítva a Szabadság vezetõjével való párbeszéd közben, ahol a játékos visszahozta a halott osztag PDA-ját, de túl gyorsan zárta be a párbeszéd-ablakot, ami fagyást okozott.
Fagyást okozót hiba javítva a kirablás során.
Hiba javítva, melyben a Szabadság technikusa nem vette el barátjának PDA-ját a küldetés teljesítése után.
Hiba javítva, amely nem engedte a “Beszélj Dühödt Naprral!” küldetés teljesítését, ha az ásatók már ki lettek mentve korábban a koncentrációs táborból.
Hiba javítva a Kordonnál, ahol a géppuska használójának halála után is tovább tüzelt.
Fagyást okozó hiba javítva a Sötétvölgy bejáratánál.
Hiba javítva, ahol a Sötétvölgyben túl korán felrobbantott alagút fagyást okozott.
Néhány véletlenszerû fagyási hiba javítva.
Néhány hiba javítva a Frakciók háborúja során.
Hiba javítva, ahol az osztag tagjai elhagyták az ellenõrzõpontokat.
Hiba javítva, ahol a játék kifagyott mentett állás betöltésének kísérlete közben, ha nem volt mentett állás.
HIba javítva, ahol a dobófegyverek felszerelésbõl való eldobása fagyást okozott.
Hiba javítva, melynek során a szintek közti átjárók idõ elõtt megnyíltak.
Hiba javítva, ahol a “Vak kutyák” küldetésben ha az ásató maga ölte meg a kutyát, a küldetést nem lehetett teljesíteni.
Hiba javítva, ahol a tárgyak visszaszerzésére irányuló küldetésekben néha kifagyott a játék az átadás során.
Hiba javítva, ha az osztag összes tagja, akik küldetést adtak, meghaltak, s ettõl a játék kifagyott.
Helyreállított szerver-kliens kapcsolat, ezáltal fagyást okozó multiplayer hibák kijavítva.
Hiba javítva, ahol eltûntek a fejlesztések a fegyverrõl, ha azok túlságosan nagy távolságra kerültek a játékostól.
Hiba javítva, ahol eltûntek lényeges szöveginformációk az interfészrõl.
Pár kisugárzással kapcsolatos hiba javítva, amelyek fagyást okoztak.

Többszemélyes játék
A Javítóbázis térképe hozzáadva.
Jobban kiegyensúlyozott többszemélyes játék.
Sebezhetetlenségben való elsõsegély-használat miatti kijelzõ-hiba javítva.
Hiba javítva, ahol a felszerelést nem lehetett megnyitni a játékos halála után néhány többszemélyes módban.
Hiba javítva, amely szünetet okozott a kliens csatlakozása után.
Továbbfejlesztett vétel menü.
Továbbfejlesztett BattlEye támogatás.
Javított frissítési rendszer.
Javított hibaüzenetek.
Hiba javítva, ahol a hátizsákban mozgatott tárgyak néha rosszul jelentek meg.
Javított elsõ golyó szóródás.

hTW|&#174;

atila4

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Sztm szebb lett a grafika,föleg az esö marhára tetszik,amugy minden fullba nyomom olyan 30-35 fps-el ! Most irtátok leveszem a nappal kapcsolatos beállitásokat kiváncsi vagyok mennyi fps növekedés lesz.

Sanyix
Nem özönvíz elõtti gépem van...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

koschwarz
eltaláltad, a sun rays ami a legtöbb galibát okozza. az összes sun-hoz kapcsolódó beállítást csökkentsd low-ra vagy kapcsold ki, úgy rendesen fog futni még dx10-ben is. persze ne legyenek irreális elvárásaid, tehát nem fog jól futni özönvíz elõtti gépen.

koschwarz
<#zavart1><#mf1><#puszi>

POntosabban melyik helyõrséget a legelején ahol a vadisznók felkergetnek? Vagy már a halászfalunál?

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Már ne is haragudj de ki volt az aki azzal kezdte "Saca te idiota vagy az már biztos...." minden elõzmény nélkül, ráadásul amit én irtam neked azért bocsánatot kértem,mert az egy félreértés volt!!!!
Szerintem hadjuk!

(véletlenül nem oroszlán vagy?)

Üdvözletem! Meg csak most volt idom elkezdeni a jatekot nagyon tetszik de egybol elakadtam a mocsarba elmeletileg egy helyorseget kell vedenem fel is megyek a toronyba de semmisem tortenik . csak maszkalok le/fel semmi. esetleg valaki gyorsan leirna mit kene tennem hogy tovabb elvezhessem a jatekot ? 😊 koszonom elore! Üdv
Nekem radeon HD 2600xt512-n mediumon szépen elmegy csak egy kicsit szaggat.

Sanyix
Ejha. Fura ez a clear sky. Nemnagyon látom hogy szebb a soc-nál, de azt látom hogy jóval lassabb. soc max grafikán fullos anisoval mindenféle akadás nélkül ment. Ez eléggé szaggat. Ha kikapcsolom a sun rayst eléggé begyorsul, ami egy vicc, hiszen csak pár csík a napból, semmi komolyság.

Van valami bugos grafikai feature ami okozza ezt a lassulást, vagy csak az nvidiának megint túl sok volt a pénze, és az ati-kon direkt szar?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Jaj, te szegény!
Nem ismerjük egymást maradjunk ennyiben. Nem kell velem foglalkoznod.

\"Nem szabad leereszkedni a hülyék szintjére, mert ott ők győznek a rutinjukkal.\"

Így van nem egy mai darab de amire nekem kell bõven megteszi.És õszinte leszek qrvára nem tudom és nem is érdekel. De egy kicsit már belõled kezd elegem lenni.Tudod én az a fajta ember vagyok aki saját maga keresi meg (munkával) a pénzét.Így ha valamit venni akarok akkor a saját zsebembe kell nyúlni.Nem az apukáméba.Ezért sok mindent nem engedhetek meg magamnak.Tudom én nem vagyok az a MULTI HIPER UNIVERSUM FELHASZNÁLÓ mint te de nekem ez tökéletesen megteszi.Hiszen most is ugyanazt csinálom,az én sz@r gépemmel mint te, ülök elõtte irogatok és játszom a CLEAR SKY-al!!

Hát az nem egy mai darab. Már csak az a kérdés, hogy vetted, vagy letöltötted? Ugyanis volt egy kérdésem, hogy a 1.5.05- ös patch-hez melyik crack illik? Aki ilyen profi biztos tudja...<#worship>

\"Nem szabad leereszkedni a hülyék szintjére, mert ott ők győznek a rutinjukkal.\"

Vao!!!!

sjucus
Ha pasi lennék azt mondanám, hogy bekaphatod a kis f@szomat. De így nem mondom. Akarsz tõlem valamit, hogy mindig félrenyomsz! 😊

saca
HÁT NEM!!!

Nem nagy szám.
AMD ATHLON 64X2DualC 4000+ 2.2GHZ SAPHIRE RADEON HD2600XT 512 FULL,2GB KINGMAX DDR2,SAMSUNG 250GB VINYO. ENNYI!

Minegy! Akkor õrizd a titkod!

Ha pasi lennék azt mondanám, hogy bekaphatod a kis f@szomat. De így nem mondom. Akarsz tõlem valamit, hogy mindig félrenyomsz! 😊

Számítógéppel,bár elõszõr próbáltam mákdarálóval ill. tésztaszaggatóval de azon nagyon akadozott!!!<#puszi>

Ne haragudj ha ezt mondom de én nem emlékszem rá hogy bármi olyat írtam volna hogy te tehetsz róla!Szerintem nálad vannak bajok kedves.Légyszives olvasd már el mégegyszer a véleményem a játékról,illetve azért írtam hogy nem csak neked szól mert véletlenül neked címezetem a választ holott PRISON MAN-nak akartam!CAPISE?

Érdekelne, Saca, hogy milyen géppel toltad végig!

Én is csak félrenyomtam....<#duhos2>
Mi közöm van nekem ahhoz, hogy a kritika hogy lehúzza?!
A véleményem akkor sem változik.

THX😊