S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Titan
Skacok!

Tudtok ajánlani valami magyar rajongói oldalt, ahol kapok választ a felmerülõ kérdéseimre?
Pl. van egy olyan küldetésem, hogy beszéljek x-el, de ahhoz hogy odajussak keresztül kéne verekednem magam egy géppuskáson...
Egy alagútból indulok és rögtön szemben egy épületbõl tüzelnek rám...biztos emlékszik még valaki erre...
Kúszni nem lehet és bármit csinálok lelõ a mocsok...
A flash-ek mire jók és mire lehet használni, hogyan?

Sanyix
valamelyik hülye lény csinálja, akár kilóméterekrõl, lehet hogy soha nem is fogod megtalálni. Menjél nagyonmesszire, majd megszûnik.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

pIIrash
Igen. Az. Köszi.

Nem én tehetek róla, hogy jól lövök. C2D E8400, ASUS 4870, Geil Evo One 4GB

Ezt érzékeltem én is , de nekem 1.5.05 után jött elõ, amikor tárat cserélek, csak a környezet homályosodik el.
Szerintem valami grafikai opció bekapcsolvba maradt.
Nem hiszem, hogy ez tényleges hiba lenne.

Strangers!Don\'t trust cute little girls!

Anomália a vizen.

Valaki kérdezte korábban milyen artifakt van az elektromos mezõben és hol.
A villanypózna egyik sarkánál jön elõ, ahol egy stash is van.

Azért õk is benyalják a gránátokat.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Fáradtság?

A 6 gigát 64 bites rendszerben használod, gondolom...

a 2 giga mellett ott van még a windows maga, a drivereivel, ami simán meg tud enni kb 1 gigát, azaz a 2-bõl már csak egy marad a stalkernek. Ha van 3 gigád, akkor kettõ jut a stelkernek, azaz nem kell neki swapolni...

pIIrash
A gondom a következõ:
Egyik pillanatról a másikra megjelent nekem egy feature :|.
A kép folyamatosan elhomályosodik (mint ha középen egy egyenes mentén elforgatnák a képet homályosítással), majd visszaélesedik.
De csak, ha él a figura. PDA menüben, sima menüben nem ... és ha meghalok, akkor meg is szûnik. Ötlet valakinek?
- Nem az alkohol. Mert nem is úgy néz ki, és már fél órája megy.
De kilépés, grafikai beállítások változtatása, 1.5.05 patch után sem múlt el. De már elõtte megjelent.

Nem én tehetek róla, hogy jól lövök. C2D E8400, ASUS 4870, Geil Evo One 4GB

Sanyix
ami elég fura, mert 2gb rammal összesen 1,47gbyte memóriát foglalt le, és összevissza swappolt. 6gb-al IS max 1,47gb ramot foglal le, de nem swappol. Ez milyen?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

512 mega RAM-mal sosm fog menni. Az 1G RAM mellé kért mér a SHOC is még 2 GB swap-ot. 2 gigával már egész tûrhetõen fut...

Passz...

Orosszal kezdtem, de annyira kidolgozatlan volt, hogy borzasztó. Egy halom küldetést elvégzettnek tudott be úgy, hogy a közelében sem jártam a dolognak, külön script javítókat kellett pakolgatni bele, a hivatalos pecsek csak rontottak rajta, így az angollal jutottam el az 1.5.04-hez, azt meg eleve azzal kezdtem, így a mentett állásokról nem tudok semmit ebben az összefüggésben.

Változás? Olcsóbb lesz? Te most viccelsz?

Egyébként vices és mondtam már.

Egy támogatott videókártyával nem megy a CS XD
Ha a cdprojekt supportosa leteszteli és tényleg nem megy akkor lehet hogy beáll némi változás a game kiadásnál.
Olcsóbb lessz meg minden.

Egyébként szeszmester a gépemre rá küldtem egy "can you run it" ot ami összehasonlítja a konfigod a játék követelményel. A konfigomra egy közepeset adott.

oké kössz a tippet csak hogy a más progit muszáj fölraknom mivel TMNF-ben eggyik csapat vezetõje vagyok és kellenek a progik.

SaGa..

orosz verziom van, + 1,504 patch, magyaritással...ha felteszem az uj magyar verziot( a szinkronosat) a régi mentésekkel menni fog????
Rátelepítetted a DirectX frissítést,amikor felajánlotta?
Mivel vannak bizonyos komponensei,amik kellenek...
Sanyix
ja nekem.

Fehercsoki
Sziasztok!Megvettem eredetibe és felraktam és amikor indítanám valami X-Ray engine 1.5 crasht ír ki és nemindul:S Mi lehet a baja másnakis van ilyen?

Az én tapasztalatom alapján,igy hogy felpatcheltem ameddigcsak lehet,nem veszéljes,persze van benne bug de az nagyon nagy tulzás ,hogy játszhatatlan, én élveztem,magyar szinkronnal 😊 és sztm jo a játék! Az én véleményem az hogy nyugodtan játszál vele de patcheld fel mindenképp.Aszthiszem azota még 1 patch is kijött már..

Játszható. Vannak bugok, de az 1.5.04-es patch-csel már talán csak 3 hibával találkoztam, az is annyi, hogy bizonyos körülmények között kilépett. Visszatöltés után lehetett simán tovább menni.

A SHOC-nál nem jobb. Van pár újítás (fegyver javítás, modolás, artefact radar, frakcióharcok stb), de túl nagy elõrelépés nincs. A régebbi pályák olyanok mint voltak, van pár új, pár régi ellenben kiesett. Az eleje elég jól kidolgozott, a vége összecsapott. A feeling megvan, összességében inkább csalódás, mint nagy áttörés, de egy max két végigjátszás van benne. 3-4 nap, egy hét.

A SHOC-ban, a különbözõ modokkal sokkal több...

Adam II
Rengeteg rosszat hallottam a játékról tehát szeretnék õszinte választ kapni.
Tényleg olyan bugos mint amilyennek mondják és emiatt tényleg néha játszhatatlan a játék? Érdemesebb várni vele addig amíg kijön hozzá valami normális patch vagy a mostaniak már javítanak rajta?

Document and settings\All User\Documentumok\Stalker Stc mappa

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

bakvarnyu
Mindenki tudja (aki már elég ideje játszik) mire elég a minimum specifikáció amit a fejlesztõk megadnak.
Nincs nekem se core2 semmi de legalább RAM az van bõven.

Ez nem teljesen így mûködik.

Kell vírusirtás, spywareirtás, töredezettség-mentesítés.
Utána rakd újra az egész rendszert, de a windowson kívül SEMMILYEN programot se tegyél fel, még egy nyamvadt vírusirtót sem!
Így el fog döcögni.

meg kell védeni a kutatólabort..mássz fel a labor tetejére és várj majd jönnek a zombik..utána kinyilik az ajtó

wapolok

Deep silver oldaláról a rendszer köv és megérted miért vagyok ideges....
System Specifications

MINIMUM REQUIREMENTS:
CPU: Intel Pentium 4 2.0 Ghz / AMD XP 2200+
512MB RAM
128MB DirectX® 8.0 compliant card / nVIDIA® GeForce™ 5700 / ATI
Radeon® 9600

RECOMMENDED REQUIREMENTS:
CPU: Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200+
1.5 GB RAM
256MB DirectX® 9.0c compliant card / nVIDIA® GeForce™ 8800 GT / ATI
Radeon® HD 2900 XT

Ember alap köv megvolt a Régi stalker ezzel lazán elfutott nekem igaz DX 8-al közepesen.
És akkor még FX5500-som volt
meg 1 giga ram amibõl 512 kisült 😛
Én csak azt mondom hogy lehet hogy neked 2 magos géped van meg ATi/Geforce új szériás videókártyád meg 2 giga ramod csak az a csalódás az egészben hogy a fejlesztõk dicsekedtek azzal hogy régebbi gépre is optimalizálva van és a nagy .... van az egészet elkúrták nem kicsit nagyon!!! GameStar,PcGuru is az alap köv nek az FX5700-as kártyát mondja!!! És a kép meg olyan hogy az egész játék egy retek szar mert megnézztem haverom régi kártyájával és nem megy!!!!
Szerinted és szerintetek ezt a Game et eggyûltalán ki kelett volna adni úgy hogy még normálisan nincsen megcsinálva? Mert szerintem ami most van az a kapkodás eredménye.

Én ugyanígy jártam, csak szidorovoccsal nem találtam rá megoldást, illetve még is uninstall.<#vigyor1>

koschwarz
nekem: sajátgép/documents and settings/all users/

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A játék fõkönyvtárában van az fsgame.ltx. Ezt nyisd meg egy editorral és az elsõ sorból kiolvashatod, hol vannak a user adatfájlok. Ott vannak a mentések is. Ha ezt átírod, oda kerülnek, ahova akarod...

Mentéseket hol tárolja a game? <#conf>

koschwarz
<#szomoru2>ez a konfig tényleg nagyon kevés<#dumcsi>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ez a rendszer egyáltalán nem elegendõ a játék futtatásához. Felejsd el, kétszer ilyen erõsen se lenne élvezhetõen játszható.

Téged bizony átvertek ezzel a minimumkonfig dologgal.

bakvarnyu
most nem azért de 13k-ért megveszel egy játékot egy ilyen géphez <#circling>

Patchelésnél új játékot kell kezdeni? (csak azért kérdem, mert a régi stalkerben így volt)

Mondtam és jeleztem a kiadónak is mert 13-ért megvettem a gyûjtõit és ..... az egész game. Az eggyik támogatott ATI kártyán nem tud futni meg ilyenek vannak ezzel a gamme-el. Jövõhéten Csütörtökön beszélek a palival aki teszteli a konfigot és ha nem megy akkor szólnak a fejlesztõknek.
Az én konfigom:
ASUS-P4T
Intel Pentium 2000 Mhz.
512 RD ram (DDR 1)
Geforce 6200 256 Mb DDR2 vidkártya

Ezzel a konfiggal el kell hogy induljon.
El is indul a menü ig és onnan csiga az egész!!!!
(ez alap minimumon)

Hali!
Yantarban akadtam el. Szaharov nem jön ki a bunkerból, az ajtó pedig zárva...WTF? Ez valami bug? Próbáltam visszamenni az elõzõ pályára akkor pedig jön egy lökéshullám és megint a bunkert jelöli ki, hogy oda meneküljek...de az ajtó még mindig zárva...game over..
Most kezdjem elölrõl vagy mi..
Valaki tud valami megoldást?
Valamit keversz. A Float32 a shadereket cserélte ki, így valamelyest javított a grafikus motor teljesítményén és a kinézeten. Semmi egyéb.

Nincs ott semmi jó. Az elején ha cuccot akarsz keresni, akkor vigyél cuccot a kékingeseknek, sokan akarnak 9x18-as vagy 12x70-es skulót, meg kézigránátot amibõl már a mocsárban is találhatsz sokat. De a legjobb biznisz a kordon alján levõ katonai bázis kipucolása, és a cuccok eladása a mocsári bázison. 1 fordulóval átlag 15k-t zsebelhetsz be + rengeteg kala skulót és katonai eü csomagot gyûjthetsz magadnak.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Jobb oldalon a Profilok felett,CPU1-re.Átjöttél ide,csak most vettem észre...
és mire kell állitani AUTOMATIC,MANUAL,CPU1 vagy CPU2 ???

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

grebber
Semmit nem kell ott csinálni.Én felmásztam a toronyba nem lõttem le senkit semmit vártam jött a kisugárzás majd bázison tértem magamhoz!

Next PC upgrade: 2022

berczely
Nem!
Elvileg kinyírsz 3-4 disznót és jön a kisugárzás az elõl menekülj be abba a kis "lakókocsiba".

az a 2 dög már halott csak egy szaladgál, a fenti ürgével elhet egyátalán beszélni?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

A Clear Sky-hoz van-e olyan Float 32 mod mint az alap Stalker-hoz ? Amiben pl Baráti Stalkereknek lehet adni jobb fegyvert adott fegyverkategoriákban . Vagy esetleg továbbfejlestve ezt egyébb cuccokat ?
Hogthar
Nekem a sima stalker jobban akadt és nem tudom hogy ti nem látjátok de a Cs sokkal szebb lett, a régiben a bumpokat marha csúnyán használta ki itt meg nagyon jó lett.
bakvarnyu
ez is valami bug , kezd újra oszt annyi

Szaladgálnia kell ott még 2 dögnek, (mázlista) nekem mindig sietnem kell hogy összekapkodjam a cuccokat.<#rolleyes>

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

az normális ennél a "remekmûnél" ,hogy egyszerûen kilépeget vagy kiírja pár perc játék után hogy pixel shader 1.1-nél jobb kell és megáll? 😊
vagy a géppel van valami 1950pro

mrá az elején elakadtam sztem valami bug lehet

mikor kiküldenek a helyõrséghez (torony) , egy szörny szaladgál ott azt megölöm és semmi, ha felmek a toronyba nemtok beszélni a palival, nem beszél velem, mi lehet, találkozott már valaki a problémával?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"