S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az erdész után mikor kísérem a stalkereket kinyírtam az erdõben a szörnyet.
Területet kéne védeni de nem tudom hogyan mert meredek fal van végig és arra a területre nem tudok elmenni.A fõparancsnokhoz is,hogy lehet innét eljutni?
Sziasztok!

A Sötétvölgyben a Szabadság bázisánál van egy hosszú, oszlopokon álló folyosó, amiben folytonosan tûzek égnek. Ennek a végében lenne valami hátizsák, de nem sikerül bejutnom az épületbe, ahonnan át lehet ide jutni.

Tudna valaki segíteni, honnan nyílik a bejárata?

Elõre is köszi.

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

w77d
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy a Stalker 1.részét lehet e még kapni valahol? mielõtt ezt elkezdem azt játszanám elõször ki...

Szép termés,azt a rengeteg artifactot hol találtad nekem eddig jó ha kettõt hármat sikerült összekaparnom<#conf>

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

A banditákkal 'had beszélgessen csak a kezedben lévõ akármilyen kaliberû "tolmácsgép"...Tudod a narancsárga és a zöld emberek a segítõkészek, a többi csak préda.<#violent>

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Lejjebb olvastam valahol hogy a játék során egyszercsak ellopják a zsémet. Ez kötelezõ jellegû, vagy ki lehet kerülni? Még csak kordonban tartok, de már 300k-t gyûjtöttem, had ne adózzam le. 😊

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Louis,vagány a szerkód 😊

PSN ID: Lord_Mortanius

Irány Limansk! 😊

PSN ID: Lord_Mortanius

helló nem tudom mi van lehet ez bug, de mikor írja hogy tartsam a pozíciómat az utak elfoglalásánál nem történik semmi, pedig mindenkit kinyírtam, járkáltam össze vissza és semmi, ami meg érdekes hogy a templomnál sárga emberek vannak, nem tudom mit csináltam valami nem tetszett nekik

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Én találtam most az elõbb egy Chaser-13-ast...Amerikai fegyver,huzagolatlan,sörétes.
1:Az hogy magyarországon nem volt használva az AK-74-es, miért jelenti azt nálad hogy a Varsói Szerzódés többi államában se? különösen azután, hogy belilkeltük a bizonyítékokat, miszerint igenis rendszeresítve volt több VSZ tagországban is az AK-74-es és a hozzá tartozó 5.45ös lõszer.

2:Az, hogy a 70-es évek ukrán hadserege nem használta az AK-74-est, miért jelenti azt, hogy egy jövõben játszódó, fikcionális játékban a civil státusú stalkereknek ne lehetne? Láttál te már képeket pl:egyes afrikai országokról, ahol az aranyért/gyémántért megy ugyanilyen élethalálharc? Érdemes megnézni. Civil csoporok, szerencsevadászok ölik egymást és a helyi katonaságot mindenféle kezük ügyébe kerülõ fegyverrel. Elég szép párhuzam fedezhetõ fel a helyzet és a stalker történései között.

OK, de miért írod le, hogy soha nem volt rendszeresítve az a lõszer, amikor az nem igaz, ráadásul belinkelsz valamit ami cáfolja az állításodat. 😊
Egyébként meg az egész tök mindegy, csak ezen a fórumon már annyian és a annyi gagyi indokkal támadták ezt a szerencsétlen játékot (megjegyzem sok jogos kifogás mellett), hogy a te kifogásodat már nem bírtam szó nélkül hagyni, fõleg mert többen is megcáfolták de te mégis kitartottál, és ezek szerint kitartasz mellette. 😊 Ami elég vicces. Egyébként meg használják a mai napig mind a két lõszertípust a ruszkik, de az 5,45X39 mm-es töltényt rendszeresítették a 70-es években. (AK-74-es)

hykao
A játék a jövõben játszódik, nem ma, és fõleg nem a Varsói Szerzõdés idején...
A zónában pedig - a történet szerint - nem csak (sõt, elsõsorban nem) a reguláris hadsereg tevékenykedik, hanem amolyan jövõbeli kincsvadászok: szóval bõven belefér a mindenféle fegyver...
Mellesleg már ma sem csak orosz és volt KGST fegyverek vannak rendszeresítve az orosz hadseregben...
Egyébként Ukrajna valóban része volt a Szovjetunió elõtt is, de nem Oroszországnak, hanem az Orosz birodalomnak, merthogy ez volt a neve a XVIII. század elejétõl 1917-ig.
Ukrajna nem volt tagja Orosz országnak soha ?
Nem. Mind2 a Szovjetúniónak volt tagja.

nem tudom mi a fasz az a A JANE'S INFANTRY WEAPONS nem is érdekel
A Jane's Defence talán a legismertebb haditechnikai magazin, nem ismerni olyan mintha a Ferrarit nem ismernéd.

Ez nagyon komoly. Advanced detektor a mocsárban.

Gondolom mindenki volt katona aki lelkesen hozzá szólt. Szóval mi is volt a kezedben anno? Mi volt az ûrmérete? Mikor hadgyakorlaton voltál milyen ûrméretû fegyver volt "orosz barátainknál"? Ukrajna nem volt tagja Orosz országnak soha ? Ukrajna olyan állam ami szeparáltan más hadi technikát használt és használ ? Nem volt része a varsói szerzõdésben ?

halas33 az a linket a Google-ben találtam el sem olvastam igazán, nem tudom mi a fasz az a A JANE'S INFANTRY WEAPONS nem is érdekel azt viszont tudom mivel lõttem és mi volt már a kezemben.

Részemrõl a téma lezárva és elnézést ha idióta vagyok igyekszem nem írni többet a fórumba.

makeru ga kachi \"A legyőzötté a győzelem.\"

Nem is errõl volt szó, természetes, hogy több fajta lõszert használnak. Mindkét tölténynek megvannak a maga elõnyei. Itt a lényeg az, hogy Ronin szerint soha nem rendszeresítették az 5,45X39 mm-es töltényt a ruszkik, ez pedig teljesen idióta állítás, amit õ még próbált védeni is. 😊

<#lama><#guluszem1><#wow1>

Na egyébként, hogy mindenkinek igaza legyen egy kicsit.

AK47 tárak a rendszeresített lõszerekhez

Nem csak a 74-es lett többféle lõszermérettel gyártva, a 47-est is alakítgatták a '70-es évek vége felé.

"A JANE'S INFANTRY WEAPONS ismertetése szerint a 70-es évek közepén (1974-ben) rendszeresítették a Szovjetunióban az 5,45X39 mm-es töltényt"

Ember, ez benne van az általad linkelt cikkben. Mégis miért kezdted el ezt az egész lõszerhasználatról szóló vitát, amikor már eleve tudhattad, hogy hülyeség amit írsz? 😊 De most erre tényleg kiváncsi vagyok. 😊)

<#wilting><#wilting><#wilting>
Csernobil mióta van oroszországban? <#nyes>

Nem orosz, hanem ukrán, és az ukránok a grúzokkal együtt nincsenek vmi hepi viszonyban a ruszkikkal. Így hát gondolom ezzel is idegesíteni akarták azokat.

Lõttem is vele 1984- ben, az oroszok a szolnoki Killián laktanya lõterén gyakoroltak vele, nekünk AMD- nk volt 7.62. es
kértünk is tõlük .22- es lõszert, a mai napig megõriztem egyet
Szerintem az elõnye az, hogy 300- ról simán megy a headshot.

koschwarz
ukrajnában...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
"Aki realizmust akar az tegye föl a Raven Shieldet, az volt az utolsó FPS amiben realizmust lehetett felfedezni."

vagy az armed assault-ot, vagy operation flashpoint-ot<#vigyor2>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ha egy játék Oroszországban játszódik elsõsorban használjon már orosz hadsereg által rendszeresített lõszert. Pusztán erre akartam kilyukadni semmi több. Bár már az is elõny hogy most nem bacták el a fegyverek nevét. Egyébként meg hiába linkeltek be címeket hogy így meg, úgy ha egyszer ez volt (van) rendszeresítve. Az hogy adott ország más is használ nem mérvadó!

davidka003
Pont most értem ahhoz a részhez és nekem is ez a gondom.
Vista 32 bit Home Premium.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Nagyszerû. Korábban többen leírtuk, hogy legalább négy Varsói szerzõdés tagállam biztosan használt, sõt, gyártott 5.45x39mm-es lõszert, és AK-74-est is. Több forrást is belinkeltünk, amivel ezt bizonyítottuk.

Akkor most te mi a fenét akarsz itt a 7.62-es lõszerekkel?

A 7.62-esrõl szó se volt. Emlékszel, azzal kezdõdött az egész vita hogy hülyeségeket írtál a 5.45x39mm-esrõl.

Errõl a dologról már volt szó a warez topicban.

A játék alapból támogatja a többmagos processzorokat. A probléma csak az, hogy egyes kétmagos processzorokat nem ismer fel. Ezeknél csak egy CPU-t használ. Ezeknél a tévesen felismert, de valójában kétmagos processzoroknál használ a CPU Control 2.0 program, sok FPS pluszt adva.

Ezért van az, hogy valakinél gyorsít a játékon a CPU control, másoknál nem. Mert akiknél alapból használja mindkét magot a játék, ott nincs gyorsulás a CPU controllal.

"E folyamat eredményeként álltak rendszerbe a század közepén a Varsói Szerzõdés hadseregeiben a 7,62 mm-es, 43M hornyos töltények, valamint a nagyobb teljesítményû, 7,62 mm-es; 39M peremes töltények. Nyugaton, elsõsorban a NATO-ban, s 7,62 X 51 mm-es lövésztöltény terjedt el."
Bõvebben

grebber
Nem nézte még senki 1.5.05nél sincs támogatva a 2 cpu mag használata?

Next PC upgrade: 2022

Kéne vmi táblázat melyik arti mit tud, hol lehet begyûjteni.

Ja, rá ment egy rakás antirad, meg elsõsegély csomag.

Ez a "csillagszóró" a flash artifact lenne? Az elõzõ részben nem volt ilyen szar, ráadásul +endurance-ot adott.

alsó széle közepe😄

wapolok

350-500 méter a gránát lõtávolsága.
Az AK74M-nek 1500 méter.

tökmind1, alap CS-ban 300 meg 400-zzal köpi ki a lövedéket az AK74M/AN-94, meg ha jól emlékszem kb 100m a lõtávjuk. Ezek után ne is akarjatok rendes röppályát látni 😊

Ehmm...
Jobb ha utánna nézel mielött írsz.
Az hogy a VSZ tagállamoknak nem mindnek adtak a ruszkik az nem jelenti azt hogy õk vagy mások nem használták, tudhatnád hogy egyáltalán nem volt egységes a VSZ fegyverzete.
Kala
A lövedék röppályáját te a büdös életben nem látod, csak ha nyomjelzõs skúlóval lõnek (és azt is csak akkor ha nem te lõsz hanem rálátsz a területre ahol lõnek)és annak hót' mindegy hogy nappal vagy éjszaka van. Legfeljebb a becsapódásokat veheted észre.
Peace

Valósághûségrõl?
Az AK-74-est a szovjetúnió mellett keletnémetországban, lengyelországban, bulgáriában és romániában is gyártották.
Szerinted ezek a fegyverek mégis milyen lõszert tüzeltek?
Naná hogy 5.45x39 mm-est.
Pisztolyal meg senki se akar 30 méterre lövöldözni, a pisztolylõszerek már nem pontosak ezen a távolságon. Még géppisztollyal is butaság ilyen távolságra lõni, nemhogy pisztollyal.
Az ennél nagyobb távolságra vannak kitalálva a gépkarabélyok.
Ahogy a Stalkerben is eladja az ember az MP5-ösét, amint az elsõ AK-t megkaparintotta.

De mi a fenéért keresel te realizmust ebben a játékban? Elég megnézni a sebzésrendszert, és rögtön rájön az ember, hogy finoman szólva nem a totális realizmus volt a cél a fejlesztésnél. De nem is hiányzik a játékból. A stalkert nem ezért szeretjük.

Aki realizmust akar az tegye föl a Raven Shieldet, az volt az utolsó FPS amiben realizmust lehetett felfedezni.

PL a Keletnémet hadseregnek AK-74 licence volt (5.45X39 mm ) ! A magyaroknak is el akartak belöle adni 50000 db-ot rendszerváltás után nagyon olcson de nem vettük meg ! De az egyik munkatársam aki Román hadseregbe szolgált örként Plojest-nél rövdcsövû AKSU-74-ese is volt a román AK-47 mellet !
Picit a valóság hûségrõl.

A Varsói Szerzõdés hadseregeiben soha nem használtak 5,45X39 -es lõszert. A 7,62 mm-es lõszert használtak már a kezdetektõl (1947) napjainkig. Ha dohányzol, mérd meg a cigaretta átmérõjét….. (nevonalzóval vazzeg tolómérõvel)
A lövedék röppályáját max a csúzliból kilõtt kavicsnak látod. Kivéve ha nyomjelzõs lövedéket használsz éjszaka. 30méter távolságból már pisztollyal is szép teljesítmény eltalálni egy ÁLLÓ célpontot, az életben.Dió héjban ennyi OFF

A Stalker Clear Sky-ban milyen ujjitások vannak az alap Stalker-hoz amit már kétszer végignyomtam képest ? Miben másabb ( respawn , játéklogika , ujdonságok a zonában , NPC kapcsolatok , tárgy adás vétel , idõjárás stb ) ? Az alap Claer Sky-t a sok bug miatt abbahagytam 1,505-el érdemes-e nekivágni ? Vagy várjak még két honapot javitásokra ?
sziasztok!kb a játék felénél az erdös résznél elkezdett nekem kilépni a játék!bármelyik savet töltöm be mindig kilép és nem ir ki semmi hibát..amúgy win vistat használok!vki találkozott ezzel a problémával?

Titan
Tudom láma kérdés, de melyik gomb a kúszás (alap beáll.nál)?
Shift-sétál, Ctrl-guggol és a futáson kívül semmilyen más gombot nem találtam ami megfelelne neki...😞

Egy magyar rajongói oldalról tudok, regisztrálni kell rá, és elég segítõkész arcok vannak rajta:

UHSF fórum

ELjutottam szemétdombig, csatlakoztam a stalkerekhez, és az a feladat hogy elfoglaljam a szemétdombra vezetõ két ösvényt. Meg is öltem mindenkit, de nem történik semmi!
EZ valami bug?

Nem hiszem hogy van már végigjátszás, ezért nem is kérdezem, de van valakinek egyéni tapasztalata hogy hol található jó artifact, fegyver? Egy Ak-ra, vagy Il-re érdemes elcseszni 20ezret hogy jobb legyen?
A leszakadt híd fölött lebeg egy gömb. Abba kell beleugrani. Pontosan a közepébe, különben leesel mellette a hídról és nagyot puffansz, majd elhallgatsz...

Amúgy semmi különös nem jár érte, csak van benn némi hulladék a PDA körül, amit lehet hasznosítani. Lõszer, kötszer, ilyesmik...

Amúgy a stalkerek el is mondják, hogy a gömbbe szórják a szemetet és valami haverjuk egyszer megtalálta, hol köt ki a cucc...

Pedig kúszni kell. Futás a vastag fa mögé, lapulás. Amikor szünetet tart a géppuskás, futás a szikla mögé, lapulás. Végig balra tarts, arra lesz a szabadulás..

A flashdrive-ok fegyver vagy ruha bõvítési leírásokat tartalmaznak, a fegyvermesterek (gépészek a magyar fordítás szerint) veszik át, ha elvállaltad a megkeresésüket...

Cordonban az út alatt találtam egy katonát aki megkér hgoy menjek el a PDa-jáért. Jobbra kell menni követni a vasútat és ott van egy alagút. Viszont bemenni nem tudok mert jön egy nagy fény és kidob az elejére az alagútnak. Ez is valami anomália lehet. Próbálta valaki megszerezni? Hogy lehet bemenni érte?