S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amúgy játék közben azt gyilkolászol le, akit csak akarsz ... viszont ennek tükrében zajlanak az események.
Ha sokat õrültködsz, eltûnnek a kereskedõk és a "supportos" munkatársak<#rinya> ... és hát nem túl egyszerû átmenni egy olyan részen, ahol az összes szereplõ pirossal van jelölve a PDA-nkon <#duhos2>
Persze azért így is kipróbáltam ... el is voltam egy darabig ... aztán nem volt új küldetés és így egy kicsit olyan semmilyen lett minden.
A játék alapból arra van kihegyezve, hogy gógyizzunk kicsit, próbáljunk meg valamilyen logika mentén végighaladni a történeten. Érdemes figyelni a dolgok elõrehaladtával a fegyverek változására és ennek megfelelõen alakítani készletünket. A mutánsokat csak akkor bántsuk, ha közvetlen támadás ér minket, vagy ha feladatként kapjuk a közelben lévõ szereplõktõl.
DORSANAX! ha a játék legvégérõl beszélsz, amikor az erõmûnél zajlódnak az események, már senkit nem lehet levadászni a földön
Csapattársaid is ott vannak, de csak nagy lövöldözés van mindkét oldalról.
Mi magunk egy felsõbb szinten vagyunk, egy amolyan "gangon", amin szakaszosan teleportok vannak. Ezen kell végighaladni.
De még a pálya elején hátrafelé lemehetsz a többiekhez, odamehetsz az ellenséghez és lövöldözheted õket, semmi nem fog történni.
Ez a rész már csak kimondottan strelokra koncentrál.
STALKER-vaddisznóból készült "neonkolbász" kapható <#finom>
😊))))))))))))
jó játékot!
Nekem mostmár csak egy kérdésem lenne:a végén levadásszam a csapattársaimat,vagy sem?
Jahh igen! Majdnem elfelejtettem: vöröserdõben, amikor a kis csapatot kisérjük, jön egy olyan izé ... <#zavart2> ... egy olyan kezeslábas izé ... <#wow3> ... tudom máááár: csernobili-csirke <#confused> 😊 ... hát ezt a valamit leginkább gránáttal tudjuk megnyúvasztani
Érdemes önfeláldozóan a többiek elõtt rohanva felvenni a harcot vele, különben elveszítjük a csapattársakat <#violent>
Jó,csak majd írd le,hogy ki gyõzött<#law>
DORSANAX! ....ahogy mondani szokták: háborúban és szerelemben mindent szabad (megyek háááát és felpofozom az asszonyt) <#boxer>
Limanszk után, a kórházból már nincs visszaút ... inkább elõtte gyûjtsünk be minden megfelelõ dolgot, mert késõbb már nincs rá lehetõség
Sok fegyverre nincs szükségünk, mert az utolsó feladatnál kapunk minden szükséges mordályt, viszont eü.csomag már alig-alig van !!!
Játék végén az erõmûnél -amikor strelokot kell elkapni- sok-sok gyorskötözõre és eü.csomagra lesz szükségünk, kéretik elõtte gondoskodni róla 😊
Amikor az elsõ tetõrészre jutunk, onnan már nem kell továbbmenni a teleportokon, hanem a tetõt végigharcolva a bal hátsó részen van egy lépcsõlejáró (ha odáig eltudunk jutni), onnan már meglátjuk strelokot a földön ácsorogni....bumm
Bocsi,de ilyen brutalításokba én nem veszek részt:
"a feladat elvégzése után és a jutalom megkapását követõen, ha pisztollyal egybõl fejbelõjük remetét, akkor tudunk tõle szerezni "vállrólindíthatóst""...<#wow1>
Limanszkban az utunkat álló anomáliagömbök között meg kell találni az utat (oldalról a házak közül), majd a buszon keresztül tudunk továbbhaladni
vöröserdõnél a bezárt ajtós kõfaltól balra van egy barlang, amiben sok cuccot lehet összeszedni, de az alsó szintre (lejárólépcsõ elõtt a deszkákat szét kell lõni) csak akkor menjünk le, ha már elment az a két "villámizé" 😊 ... a két helységbe nem érdemes bemenni, hanem a létra mögött az alagúton vissza a felsõ részre
sötétvölgyben a kutyamegölõs feladatnál ne a tábortól egyenesen menjünk neki a dögnek, mert sok vízió-döggel kerülünk szembe és csak pazaroljuk az értékes lõszert, hanem balról kicsit kerüljük meg a területet és úgy csak egy, azaz az igazi kutyával találjuk szembe magunkat
kordonban a stalkertábornál végezzük el a feladatainkat, lépjünk be hozzájuk és ha már barátok (zöldek lesznek), akkor megritkíthatjuk õket kicsit 😊
a táborban nincs nálunk fegyver, de ha felmegyünk a tetõre ... ott már igen
a tetõrõl szép módszeresen ki lehet irtani mindenkit, késõbb jönnek újabb stalkerok akik megint megtöltik a tábort és akkor megint eladhatjuk a cuccainkat (figyelem! csak akkor tudnak jönni az új stalkerek, ha kipucoltuk a kordont a legtöbb mutánstól és a fõbb pontokon mind-mind stalkerok tanyáznak)
stalkerok legyilkolászása után ismét semlegesek (sárgák)lesznek és ha tovább rontjuk a helyzetet, akkor már csak szidorovics segítségével 1000 rúbelért tudjuk javítani a helyzetet
ugyancsak a kordonban, szidorovics felé az alagútban lévõ sofõrnek ne adjunk fegyvert, mert egyszerûen elrohan a szemétláda
a kutatóintézetnél a hátsó kijárattól jobbra vannak silók és közöttük egy lejháró...ott találjuk remetét, akinek meg kell szerezni egy PDA-t
a feladat elvégzése után és a jutalom megkapását követõen, ha pisztollyal egybõl fejbelõjük remetét, akkor tudunk tõle szerezni "vállrólindíthatóst"
fosztogatókkal akkor is vigyázni kell, ha semlegesnek mutatja õket a térkép (elveszik a dolgainkat)
amikor a bolhapiacnál az lesz a feladat, hogy menjünk le a hátsó ajtónál egy PDA-t megkeresni, elõtte az összes holminkat rejtsük el és így csak a pénzünket veszítjük el)
érdemes sokszor menteni a helyzetünket, hogy egy-egy ismeretlen feladat megismerése/elrontása után könnyen visszatérhessünk egy közelebbi pontra
A játék nem elõrehaladós, mint általában a feladatos játékok. Többször vissza kell térnünk elõzõ helyszínekre. Minél több szereplõvel beszélünk, minél több mellékfeladatot veszünk fel és minél több üzleti ajánlatot fogadunk el, annál érdekesebb, hosszabb és összetettebb minden.
Sokszor érdemesebb elõbb kikerülni az ellenséget, elõbb elvégezni egy távolabbi feladatot, majd visszatérni és harcolni.
Mindig mindent vegyünbk el a lekûzdött ellentõl és inkább dugjuk el a súlyba már be nem férõ dolgokat, mert késõbb még jól jöhetnek (figyeljük az értéket és a tárgyak súlyát és ennek tükrében vigyük magunkkal azokat)
mesterfokozaton nehéz átmenni szidorovicshoz a kordonba (hadseregbázisnál), mert a géppuskás szanaszétlövöldöz minket, viszont ha felmegyünk a kijátat-átjáró tetejére (takarásban vagyunk a fától) és várakozunk kicsit, akkor jön pár járõr akiket szépen legyilkolászhatunk (engedjük közel õket egészen a fáig), majd vissza kell menni a déli faluba, ott akár fel is vehetünk egy másodfeladatot, aminek az elvégzéséhez már nálunk lesz a cucc ha elvettük a legyilkolászott járõröktõl, majd menjünk fel a mocsár legészakibb pontjánál lévõ átjáróhoz (menet közben összeszedhetünk sok mindent) és ott átérünk a kordonba a stalkerbázis hátamögé
-pályarészek között vagy kísérõvel utazunk (kék színû jelölés) néha ellenszolgáltatás fejében, vagy átjárókon át (ezek is kék jelölésû nyilak)
-gépproblémák mesterfokozaton nem jöttek elõ (nem nehezebb, csak kevesebb cuccot lehet összeszedni)
-minden jelölt szereplõvel illik dumálni és felvenni másodküldetéseket
-artifactok szerepe nem túl nagy, amennyire szükség van azt meg is találjuk, vagy kapunk jutalomból (az iránytû fontos, mert az késõbb kell az erdésznek)
-ha felveszünk egy mellékküldetést nem biztos, hogy megéri segíteni a csapatnak (néha kifizetõdõbb hagyni megnyúvadni õket -elrontott feladat- de utána ha összeszedjük a cuccaikat és eladjuk, több pénz szedhetõ össze)
-menet közben (ha céljainkat szolgálja) átlehet állni a másik táborba
#3134.HSZ Én is loptam az ötletet.Vagy csak kíváncsian olvasok?<#nemtudom>
Ha itt is úgy van,hogy a gamedata mappában van egy sound,akkor szerintem csak szedd ki a sound mappát,de nem biztos hogy ilyen egyszerû,próbáld ki,legfeljebb visszateszed...
Nekem is sikerült összeszednem,köszi a segítséget.
Köszi,meg van, direkt volt a CAPS ON hogy mindenki meghallja!!!!

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

coolpet
Huha 😊
Idogyorsito 😊 kezd tetszeni, merre talalom?
A kuldiket igy mar ertem.
A kincskereso(atrifactdetektor (o)) mi celt szolgal? mert eddig csak fogtam a kezemben, de egyebet nem tudtam vle, sem mukodtetni, sem foldhozcsapkodni. Van valami extraja vagy csak futkossak aztan majd csipog ha 1 meterrel elottem mesz egy soul artifact?

Ja angol hangot hogy lehet ratenni? mert a magyar kezd kiidegelni 😊

Battletag: coolpet#2467

C-A-P-S O-F-F!

Guggolva a fal mellett menve fel lehet venni. Kicsit trükkös, dehát meg kell dolgozni érte ha a játék elején a legjobb detektort akarod.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Nem meg van le kell guggolni nagyon és akkor meglátod. fel is markoltam egyböl találtam két artot az egyikért szidorovics 14000 adott elég komoly.

Lehet,hogy küldetésfüggõ?Mert ott nincsen semmi,csak egy üres vödör,ásó,meg1 lapát...
Én is ott vagyok,de nincs ott a detektor.
NE HA R DE HOGYKELL FELVENNI A DETEKTORT MERT MEGTALÁLTAM A HELYET DE CSAK MESSZIRÕL KB 3 MR RÖL MUTATJA HOGY OTT VAN VALAMI DETEKTOR DE HA KÖZELEBB MEK MINDIG ELTÜNIK.SZAL HOGYAN?

Ha az elején nem észlelsz problémát,valszeg menni fog,bár ez kevésnek tûnik.Kimész az elsõ küldibe és azonnal meglátod,mert ott már mozogni kell,stb.
tibor16
jav - 9600XT (csak mert van egy kis különbség)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
sziasztok -nekem megy ATI 9600/256MB kártyával, 2,4 MHZ / 1 GB Ram (vagyis, nagyon nem új a konfig) - igaz, nagyon az elején vagyok, de alig-alig röccen. Van esélyem, hogy így is marad, vagyis tudok vele játszani, vagy a késõbbiekben lesz vele probléma? Csak azért, mert mintha azt olvastam volna visszább, hogy kemény vas kell alá...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Szerintem is,azért adtam csak magam részérõl 7/10-et,mert voltak/vannak technikai problémái,egyébként hasonló a véleményem...
Sztem meg jó ez, egyszerûen csak nem sokkal jobb mint a stalker, pedig mindenki valami nagy minõségi ugrást várt, közben meg "csak" ugyanolyan jó lett.

Hay!Énszerintem meg egy über fasza játék lett ez!Sokkal élvezetesebb az elsõnél.Grafika is jobb lett néha még meglepetéseket is okoz!Ez a frakcióháborus téma meg pár órával elhúzza a játék idõt.Kiba jó!...a fõkûldik addig meg pihennek!Most játszom harmadszor de frankón leirom sokmindent még nem is láttam vagy meg se csináltam!Nálam megy szépen!

A vas is nagy igaz!Mentések is mûködnek,patchok is...csak a megfelelõ kell hozzá!Sokaknak probléma az is ,hogy kiirja a feladatot a következõ pillanazban meg már kész is ,vagy megszakitja.....hát persze mert nem egyedûl vagy STALKER....A gép játszik helyetted is ahol nem vagy!Ha másik irányba mész akkor te kapod a feladatot és az lesz megszakitva...ennyi!Az éjszakára meg ott van az IDÖGYORSITÓ mód 20 mp alatt reggel lesz és már mehetsz is!De bemehetsz a vörös erdöbe éjjel az tuti király para!Ugyhogy nálam 10/10 függetlenûl,hogy milyen hibái vannak .......megoldom öket ennyi!!
coolpet
Hat ertekeles az en szempontombol:
-Optimalizalatlan.
-Sokszor bugzik (pl: puska toltese kozben 230 losyer, elotte 72 utanna meg 4)
-Sebzesrendszer lokaki (soretes vadaszpuska 1 meterrol 2 golyo hatba, es kiabal es fut, majd 2 tar pisztoly(fullra upgradelt) kell hogy kiiktassam...)
-PDA map kuldeteseket nem lehet rendesen latni, hol ugral hol eltunik a cel.
-Geiger detektor nem rendeltetesszeruen mukodik.
-Az ejszaka sokkal hosszabb mint azt el tudnam viselni(nem star warst akarok jaccani)
-Magyar szinkronrol nem akarnek jot mondani.

Szerintem a SOC utan ez egy szegyen, foleg amekkora marketinget keritettek neki. Annyira vartam, erre ez van. Esetleg megprobalom par honap mulva amikor mar szarra peccselik 😊

Ertekeles:5/10

Udv, coolpet

Nálam ez a játék 7/10-et ér,/magyar szinkron nélkül/de csak azért ennyi,mert tele volt/van technikai problémákkal,bugokkal.
Csak azért,hogy érthetõbb legyen pl. a Kordon ügy:a pályát természetesen meg kell nyitni azzal,hogy elõször átvisz a Kisérõ,de azt már én döntöm el,hogy továbbmegyek,vagy visszafordulok az elõzõ helyszínre.Én azonnal visszamentem és akkor már választhatom a sunyibb megoldát az átjutáshoz,jelen esetben a hadsereg hídbázisa közelében,ahol a vagonok vannak a viaduktnál...
THX a lot!!!

Bocs,"Death",sorry...
Hogthar
van hozzá alvó mod.http://stalker.filefront.com/ ezen az oldalon valahol nézz körül... vagy lehet hogy más mod foglalta már magába nem emlékszem engem különös képpen nem zavart
Azt gondolom,hogy ebben a játékban fõleg Veterán és Mester szinten nem kell mindenkit szitává lõni,magunkat fõleg nem kell lelövetni feleslegesen és sok "elsõsegély is fogy.Vannak helyzetek,ahol elkerülhetetlen a keménykedés,de lopakodva éjszaka,kivilágítatlanul átkerültem egy karcolás nálkül a Kordonba.
Ezt szúrtam a Dath To Spies-ben is,de ha minden küldit meg akarunk csinálni,akkor bizony más a helyzet,mert rohanni kell az idõlimit miatt...
Mindenesetre én élvezem a játékot,kicsit több idõt igényel,de érdekesebb így...
nem

coolpet
Lehet benne alunni? mert mar 4 oraja ejszaka bolyomgok, es nem latok semmit se 😊

De azt hiszem én is pont most írtam a "békésebb" megoldásról...
Ennyi, letöltöttem egy fix-et és most már sikerül átmenni.
Amikor felajánlja, hogy átmegyek -e egy másik helyszínre, akkor most már van egy "igen" "nem" választási lehetség, és valóban át tudok menni másik helyszínre.
megtaláltam a videót, visszaolvastam
Bocsi az elõzõ hsz-em csak véletlenül ment "Grifildos"-nak,elnézést...
Itt olvasni senki se szokott?

hali, most jutottam át a 2 pályára, részhez, kijövök az alagútból, de nem tudom leszedni a toronyban lévõ géppuskást, van már távcsöves puskám, dem tudom leszedni, futni nem érdemes, mert leszed. Nem tudom, h mit csináljak. ???