S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az valóban a multira vonatkozik
ez nem bug <#duhos2>egyszerûen: user error <#action>

rohadtul nem a földön lévõ harcra kell koncentráln<#nyes>
Értem,de én a billentyûzet beállításáról beszéltem,amirõl bgabor írt...
parancsot a támadásra a frakcióvezetõ adja, csapattársak ennek fügvényében mozognak a pályán
viszont ha nem segítünk nekik, akkor õk is megmurdelnak és így elveszítheti a frakció a felügyeletét egyes pontok felett
addig a mi feladatunk a csapat segítése, amíg elég emberünk nem érkezik a helyszínre, vagy ha meghalt mindenki addig a mi dolgunk a pont tartása, amig nem jön az erõsítés
igazad van, ez a frakcióháború nem egyszerû
jó sok energiaitalra van szükségünk, hogy idõben egyik helyrõl a másikra tudjunk érni
viszont az ellenség nem a földbõl nõ ki, ha figyeled a pda-dat láthatod, hogy éppen melyik pályarészrõl akarnak éppen átmenni a másikra (mozgásban lévõ egységek kicsit világosabb piros színûek és ha ráviszed a kurzort mutatja, hogy mit akarnak csinálni)
egészen addig, amig teljesen ki nem pucolod magad elõtt az összes területet, addig ide oda rohangálás az egész
csapattársaid közben folyamatosan jönnek a bázisról, de ha nem segítesz nekik a csatákban, akkor nem tudnak annyira felhalmozódni, hogy megtudják védeni magukat és tartani tudják a területet
sok a tennivaló ez igaz, de itt pont ez a lényeg
közben a hulláktól nem kell feltétlenül elszedni mindent, max az eü.csomagokat, sebkötözõt és energiaitalt ... azzal pedig, hogy belenéztél a zsákjukba, a pda-juk adatait is letöltöd és rengeteg eldugott cucc jelenik meg a térképen
fegyver mindenhol hever a földön a sok harc eredménye képpen, azokat ki lehet tárazni (felveszed, I-gomb, ráklikk jobb egér), így a munícióra nincs hiány
Az a támadási parancs a multira vonatkozik,nem?
Lehet,hogy tévedek?
Jótanács....szerintem:
Limanszk elõtti híd elfoglalás és leengedése elõtt még ne lépj be semmilyen frakcióba, addig egy kis odafigyeléssel mindent szépen el lehet rendezni magányosként.
A hídtól viszont vissza kell menni minden pályarészre egészen a kiindulási pontig (tisztaégbolt bázis) és menet közben szép sorban be kell lépni az éppen sorrakerülõ csoportosuláshoz. A levégén kell csak a szabadságiakhoz csatlakozni, addigra már minden frakciótól megszereztük a belépésünkkel járó szupi fegyvereket és ruhákat, a tisztaégbolttól is felvettük a jutalmunkat, tele vagyunk mint a délibusz, majd szabadságiként indulhatunk a frakcióháborúba ... végiggyilkolászva megint az egész pályát egészen vissza a hídig.
Onnan már csak levezetõ a limanszki városi csata, a kórház és végül strelok.
STALKER
ez ez a játék???asszem nem
Mély guggolás,közelebb mész és felveszed.Nekem is így sikerült felvennem a Veles-t egy lerobbant híd mellett egy barlanszerû helyen.A sarokban volt egy matracnál.
Magyarul érdemes különbözõ helyzetekbõl figyelgetni,mert nem mindég jelennek meg a cuccok rendesen.
Nálam egyébként ezt a "Mázlis detektort" nem dombon jelöli sárgával,hanem egy kerítés közelében nem messze Szidorovicstól és egy egyszerû stalker csóka bízott meg vele,mondván,hogy az új detektora nem vált be és neki ez kell,és sokat ad érte,ha visszahozom neki...
Mármint a beállító menüben...
Az a multiplayer szekcióban van, azaz csak multiban érvényesül...

Mellesleg lehet valahogy arra utasítani/kérni a frakcióm többi atagját, hogy segítsenek egy egy támadásban? Vagy egyedül kell lekommandózni a teljes ellenséges frakciót? A menüben van egy 'támadási parancs' nevû gomb, de hiába nyomogatom, nem csinál semmit.

Igazán dolgozhattak volna még ezen a területen a fejlesztõk, lehetõvé téve legalább valami minimális interakciót a társakkal.

akyyy
van jó ouskám, messzirõl le tudom õket lõni, de a drágalátos csapattársaim nem birják tartani a szuemétdombra vezetõ utat, mert az ellenség elõttük éled mindig ujra😞

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

a szolgálat bázisát majd csak akkor támadd meg, ha a szemétdombot teljesen kipucoltad ... addigra lesz szuper snipered, így jó messzirõl (biztonságból) tudsz harcolni
lila jelölések a pda-on található (másoktól kapott koordináták szerint/hullák pda-jaról letöltött adatok szerint) elrejtett felszerelések
sárga bõrönd a másodfeladatként felvett küldetés, ha mondjuk valami kütyüt kell megszerezned valakinek és az ugyan annak kell visszavinni, akitõl a feladatot elvállaltad (ez a személy is jelölve van, ha a térképet kinagyítod az adott táborban)
Piros kereszt-karikában a következõ küldetés
Sárga kereszt karikában egy feladathoz kijelölt pont
Sárga szimbólum karikában ... értelem szerint
Sárga nyíl fõ irány
Szürke nyíl még elvégezendõ feladat a múltban
Kék házikókban lévõ kék nyilak a pályák közötti nyitott átjárási lehetõsége vezetõ nélkül (ezek a feladatok elvégzése alatt változhatnak, pl.ingovány-kordon között, vagy katonairaktár-szemétdomb között)
amúgy a személyek jelölése: kékek a fontos személyek (kísérõk/supportosok/kereskedõk/büfések) ... pont körüli karikával jelölnek minden olyan valakit, akitõl másodfeladatokat lehet felvenni
bolhapiacnál az alvó emberek csak este aktívak (kereskedõ-alagsorban a romok között/supportos az elsõ szinten a sarokban) Limanszkban a csapattársaid egyik-másika a kereskedõ- és a javítóember
akyyy
a szolgálat bázisát kéne letámadnom, de semmi segitséget nem kapok, a táborokat mindig elfoglalja az ellen, ráadásul az ellenség állandoa ujráéled, ,ég az én embereim a bázisunkról jönnek, ami kicsit messze van.

próbáltam letámadni a bázist, de sokan vannak nagyon, meg ha sikerül is anyit kinyirnom, vissza kell mennem a határokhoz mert mindent elvesztettük<#wow3>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Én megtaláltam, a domb tetején van az anomáliák kellõs közepén.

Amúgy veletek is elõfordult már, hogy bizonyos anomáliák egyszerûen nem jelennek meg, és emiatt nem lehet felvenni õket?
Értitek, ott állok, kezemben a Veles detektorral, ami szerint a tárgy közvetlenül a lábam elõtt hever, de nem jelenik meg, így nem tudom felvenni. Ez a jelenség háromszor is elõfordult már.

A fegyverelvétel a fõküldetésszál része, semmit se lehet tenni ellene.
A megoldás az hogy le kell vásárolni a pénzedet elõtte. Elköltöd az összeset fejlesztésekre. És mielõtt lemennél abba a bizonyos pincébe, leteszed a cuccaidat egy ládába a bolhapiaci kereskedõknél, ott vannak néhány méterre a pincétõl.

Nekem anno 44.000 pénz kellett ekkor elköltenem. Fullosra tuningoltam belõle a SEVA ruhámat, a negyvenötösömet, a SPAS12esemet és az M4-esemet. Utána már jóval könnyebb az élet. 😊

ez a "felvonó" fordítás kétszer is rosszul van a játékban
-elsõ: kordonban (stalkertábortól vissza szidorovics felé, amikor átérsz a vasúti töltés alatt, jobbra átellenben van két épület
-második: sötétvölgyben a szabadságiak bázisától visszafelé egy oszlopokon álló "folyosó" végét jelenti, amiben egy olyan "lángizé" mászkál le-fel <#wow1>
feladatokat nem te aktivizálod, csak a másodfeladatokat választod te magad
igen, ezen már túl vagyok. A pénzemet egyébként elveszik a fosztogatók már amikor bemegyek a szemétdombra. Lehet azokkal valahogy legalább annyira jóbn lenni, hogy a pénzemet ne vegyék el, és ezért másban se legyek rosszban?

Sry! A "legteteje" akart erre utalni. Mondjuk sokat kóvályogtam míg rájöttem.
Kösz a választ,a megjelölt helyen én nem találtam,de éjszaka voltam ott és toporogtam,mint vak a sz@rban és nem volt ott,de a lényeg,hogy ezek szerint megtalálható és nem bug miatt nem találom,hanem azért mert béna vagyok...
hát, ha így sem mûködik és a pda-d is valóban nem jelez ellenséget és a hud is csak egy személyt mutat a közelben (aki ugyebár maga a tudós), akkor már csak azt tudom elképzelni, hogy a nagy csata hevében lelövöldözted az addig semleges vagy baráti katonákat is és ezért nem enged be <#confused>
igen, de azért azt is leírhattad volna, hogy a vasszerkezeten menjen fel és úgy ugorjon az gömb-anomáliába, mert ha a vagonból próbálkozik, akkor csak szétkenõdik a földön <#nyes>
létezik a "mázlis detektor"....tulajdonképpen ugyan olyan mint az alapdetektor, ami indulás óta nálunk is van ... semmi extra.
ha jól emlékszem a stalkerbázistól kicsit feljebb volt a szemétdomb irányába, a bal odali területen (de ez azt hiszem változhat, attól függ kitõl vetted fel a feladatot)
A leszakadt híd legtetején van egy villódzó gömb. Abba kell beleugrani!
Egy rövid kérdésem lenne.Találkozott már valaki egy u.n. "Mázlis detektorral" a Kordonban,amit egy csóka dobott bele egy anomáliába?
Megkért,hogy keressem meg,de én a megjelölt helyen nem találom.Csak az érdekelne,hogy megtalálta egyáltalán ezt már valaki közületek?
killecske
Már azon túl vagyok sehol egy ellenség a térkép szerint.

amúgy sötétvölgy után nem a vérszopók a szopatósak, hanem pont agyar keresése
vissza fogsz jutni a szemétdombra és a bolhapiacnál le kell menned egy ajtónál....na! itt vigyázz! ... amikor lemész, lesz egy nagy bumm (nem tudod elkerülni) nem halsz meg végérvényesen, de lesz ott két fosztogató, aki elvesz mindenedet (még a ruhádat is)
elkerülheted ezt, ha mielõtt lemész eldobsz/eldugsz mindent és amikor megint elõjössz, felszedsz mindent....még így is a pénzedet elveszíted, hiszen azt nem tudod elmenteni (hacsak elõtte el nem költöd mindet) - tök mindegy, úgy is elveszíted
Jantarban, ha szól a sziréna és megnézed a térképet - láthatod, hogy éppen élõhalottak támadják a bázist. Amig nem ölöd meg õket, vagyis nem segítesz az ottani katonáknak, addig zárva lesz az ajtó.
vérszopók lesznek itt is, ott is ... de valójában ellenfélként a katonai raktárbázisnál fogsz velük összetûzésbe kerülni Jantar után
(persze azért találkozol egy egy példánnyal akár sötétvölgyben is - ha úgy csináltad a dolgaidat, de szembekerülsz egyel Agropormnál is, amikor egy pda-t kell megszerezned)
már hatodszor játszom végig és ma jöttem rá, hogy nem is olyan rövid ez a játék ... és igencsak akciódús dolgok vannak még hátra
tulajdonképpen azon gondolkodtam, hogy senki nem beszél a frakcióháborúról ... hát belecsöppentem (nem semmi)
ott rontottam el idáig, hogy a vöröserdõ után, amikor a hidat elfoglaljuk és irány Limanszk, valószínüleg a teljesítményvágytól hajtva mentem csak elõre
DE NEEEM KELL!
Pont innen kell visszafordulni és szép módszereséggel végigjárni visszafelé az összes pályát és ezen az úton kell lepaktálni a különbözõ egységekkel.
Bárhova belépsz, kapsz extra fegyvert, extra ruhát és egyebek...na ezeket szépen eladogattam, hiszen már amúgy is volt fullos cuccom...átmentem egy másik frakcióba, ahol megint beléptem és megint kaptam az õrájuk jellemzõ ruhát és fegyvert....ezt is eladtam
Mire visszaértem a kiindulási ponthoz a tisztaégbolb bázisra, már totál televoltam lóvéval és ott is várt egy 50000-es jutalom....elindultam hát a szabadsági bázisra és utoljára hozzájuk léptem be (persze ott is elláttak minden földi jóval) ... és innen csöppentem bele a frakcióháborúba.
Hát ez tök jó volt .... szemétdombra visszatérve egy csomó harcifeladatot kaptam (foglald el ezt, szabadítsd fel azt, mentsd meg a társaidat és még sorolhatnám) ... minden akció már idõkorlátos lett, így aztán okosan kellett beosztani a hátizsák tartalmát (leginkább az energiaitalra volt szükség, hogy idõben egyik helyrõl a másikra érjek)
Egy idõ múlva mindenhol hullák és fegyverek hevertek, így hát a muníció elfogyásától nem igen kellett tartani ... rohangáltam is mint barom ide-oda (közben folyamatosan mentettem, bár néha volt automata mentés is)
Minden harc után jött a jutalom és az üzenet, hogy vegyem fel azt a bázison, de mire elindultam volna, már megint harcbahívtak.
Addig-addig mentek így a dolgok, amíg egy egy területet teljesen kipucoltam és a szabadságiak ellenõrzése alá nem került.
Hát skacok ... így már nem is olyan rövid ez a játék, javaslom Ti se csak elõre haladjatok, mert akkor hamar vége lesz. Arról nem is beszélve, hogy annyi hulla hevert már mindenfelé, mindegyikhez oda is mentem, hogy mi van nála.... így aztán rengeteg eldugott cucc került napvilágra a pda-jukból (késõbb jöhetett a kincsvadászat)
Nem is lelkesedem tovább ... inkább próbáljátok ki nem csak "kipörgetni" a játékot, hanem harcoljatok sokat, szerezzetek meg mindent és már csak akkor menjetek Limanszkba, ha valóban túl vagytok a valós feladatokon.
Limanszktól amúgy is már csak elõrefelé lehet menni és onnan már inkább a megszokott agyatlan fps stílus érvényesül ... az igazi stalker filing még a híd elõtt van.
Jó szórakozást! <#violent><#guluszem1>
Agropromban biztosan van. A Dark Valley-ban nem emlékszem, hogy lett volna, a Red Forestben és a Military Warehouse pályán van egy pár darab.

sziasztok!

Most épp sötétvölgyben hajtok végre parancsokat a vezetõnek, cserébe õ információt szolgáltat agyarról. Mikorra várhatók a vérszopók? Messze vagyok még tõlük?

koschwarz
cdprojekt

és elég csak az 1.5-öst feltenni.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Lõdd ki a környéken (a tó felöl hátul) kóborgó zombikat. Amíg azok támadnak, zárva lesz az ajtó.

Igazából a "felvonó" egy rossz fordítás. Szállítószalag jobb lett volna, merthogy az egy terményszárító és örlõ épületcsoport..
Ott vannak a két épületben, vagy körülötte. Ha ott mindenkit lelõttél, kapsz egy üzenetet, miszerint vannak még az autójavító mûhelyben is, menj oda...

bakvarnyu
C4 fel kell robbantani

killecske
Helló

Jantarba kéne beszélnem a dokival de odamegyek és zárva az ajtó.
Hogyan tovább?

Köszönöm

Ez elképesztõ! Sikerült végleg kipucolnom a Fosztogatókat a Szemétdombról. Nem mondom, kellett hozzá a Szolgálatos srácok segítsége agrompromból, és egy feltuningolt Vintar BC jó sok lõszerrel. De sikerült, halott mind, és az egész Szemétdomb tele van szolgálatos katonákkal.

Amúgy nem tudja valaki, honnan tudnék SVD-t és hozzá való lõszert szerezni? Most megyek majd Jantarba.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Beugrasz a közelben lévõ híd közepén lévõ gömbalakú anomáliába a híd tetejérõl. Oda lyukadsz ki.

Sziasztok!
A második pályán (amikor géppuskával lõnek a katonák 1 toronyból) az egyik híd alatt találkoztam 1 fegyvertelen katonával, aki az õrnagy sofõrje volt. Azt akarja, hogy szerezzek meg neki 1 PDA-t, ami abban a leomlott vasúti alagútban van ahova ha megpróbálok bejutni, akkor állandóan vakító fehér fény és visszadob vagy 5 métert. Ha vki tudja a választ azt elõre is köszönöm.
Hy mindenki! A magyar verzióhoz honnan tudom leszedni a javításokat?

Sziasztok,

Van egy igen nagy problémám. A Red Forest-es részen túljutottam és el-guide-oltam magamat a Military Warehouse-os részhez, ott is megoldottam a helyzetet és vissza kéne mennem jelenteni a Red Forest északi részén lévõ emberkéknek, de a map betöltése után kilép error-ral a játék....... van travel fix-em hiszen eddig sem tudtam volna jutni idáig nélküle. Eddig egyébkéntnagyon tetszett a játék.
Pff, Én ott se embert nem találok akit lekéne lõnöm, és semmilyen felvonót nem látok...
a malomra rátaláltam de felvonót,:S:S
Egyáltalán ott kell keresnem azt a két tagot akit semlegesítenem kéne?:S
köszi!
A "felvonó" a malom romjainál van. A buszmegállóval szembeni két épület...

Sziasztok, ott tartok amikor annak a Sidrovcskinak keresem azt a táskát, és egy fentebbi "bázison" találok rács mögött egy katonát akit kikéne faggatnom...És megkell ölnöm valamilyen két társát...de halvány lila fingom sincs hogy milyen felvonónál találhatok rá...
Légyszi segítsetek!
A másik bajom meg az hogy nem mutatja nyilakkal hogy merre menjek a kistérképen, magyarán egy küldetés sincs "aktiválva" hogy tudom aktíválni, ha egyáltalán azt kell...

Elõre is köszi!
ronso
sikerült köszönöm

Sakkoo.......Baszkiiii

Kezdd ujra, menni fog az, nekem is beragadt az elsore. Az a lenyeg, hogy gyorsan fuss oda, nem baj, ha picit serulsz kozben, ahogy csak tudsz fuss oda. Nekem ugy ment.
ronso
semmi nem történik ismét.pfff

Sakkoo.......Baszkiiii