9107
  • mulli1986
    #9107
    Ez volt a Régi STALKER HQ? Ahol még magyar forum volt az egész játéknak?
  • mcmoha
    #9106
  • HUmanHunter
    #9105
    Soha nem tudtam hogy létezik ez az oldal, köszi!
  • mcmoha
    #9104
    https://cs.stalker-game.com/en/?page=reclaim
  • mégvadabbdisznó
    #9103
    Üdv

    Miért nem lehet elindítani ezt a játékot? Megvettem, telepítem, majd indításnál kéri, hogy tegyem be az eredeti lemezt... miközben ott van a meghajtóban. Már többször is kivettem a lemezt majd visszaraktam, de ugyanaz az üzenet: tegyem be az eredeti lemezt. Ennyire hülye, hogy nem ismeri fel, hogy az eredeti lemez van benne? Vagy a Windows 10 a gond?
  • Maxtreme
    #9102


    Váo.
  • Attilasok
    #9101
    Bocs nem akartalak lerohanni csak két olyan fórumról jöttem ahol alaposan kioktattak warez ugyben (persze nem válaszoltak) hiába irtam hogy kis hazánkban nem bűncselekmény torrentet letölteni s mivel nem feltörtem s árultam a játékot nem követtem el bűncselekményt. Azt láttam hogy ritkán írnak de minden fórumot megpróbálok ahol valami mozgást látok.
    A másikhoz gratulálok az akaraterődhöz.
    A harmadikhoz sok évet játszottam olyan netes játékot ahol csak angol nyelv volt s így sokszor volt nem tudtam mit kell csinálni. Ha a magyaroktól kértem segítséget az általam leírtak következtek s szinte mindíg ha küldföldi (nem tudom milyen nemzetiségű) akkor fordítóval pillanatok alatt meg volt a válasz. A másik tapasztalatom windows problémáknál tapasztaltam megoldás nem volt vagy nem volt használható de valamilyen angol oldalon megtaláltam általában a megoldást ugy hogy hülyék számára is érthető volt.
    MUTYI és mcmoha köszönöm s a hadrwaren próbálkozom ott valami választ kaptam de nem megoldást.
  • mcmoha
    #9100
    Úgy néz ki itt még beszélgetnek a játékról. Próbálj meg náluk érdeklődni.
  • mulli1986
    #9099
    Egyébként van ez a forum, ahol dezodor is van, ők moddolták az összes talkert gyakorlatilag. Ha ott próbálkozol ezzel a kérdéssel, lehet jobb eséllyel kapsz választ. De lehet ott is csak annyit fognak írni, hogy olvass vissza. Igen, sajnos a magyar bunkó fórumozók is unják leírni esetlegesen ugyanazt többször.
    link
    Hozzá kell tenni, hogy nagyon megváltozott a forum, mióta ott jártam és úgy látom az oldal foruma olyan formában meg is szűnt. De sok sikert!
  • mulli1986
    #9098
    Meg onnan, hogy egy javaslatot/észrevételt, egyből magára vesz valaki és kritikaként jellemzi, de nem úgy értelmezi. A Kritikát át kéne gondolni és megfelelően reagállni rá. Nem hisztizni, hogy nem kaptál választ a kérdésedre.
    De akkor leírom, hogy ha veszed a fáradságot és visszaolvasol, akkor rájössz, hogy alig jár már ide valaki és ha havonta van egy új poszt, akkor arányaiban sokat mondok, mert ennek a lapnak a végén az 50. HSZ 2014.-es. Tehát ennél kicsit frissebb helyet kéne keresned. Másrészt ha visszaolvasol, rájössz hogy aki ide jár/járt nem foglalkozott a magyar nyelvvel, vagy el tudta engedni ezt a bugot a másik 100 komolyabb bug mellett.
    Harmad részt pedig, ha valaki, akkor én biztos tudnék mesélni, hogy közel 20 évembe került megtanulni angolul és németül, mert ha valakinek, akkor nekem tényleg szar a nyelvérzékem és a memóriám. De minden csak akarat és elhalátározás kérdése
    Egyébként külföldi valszeg nem tudná elolvasni a magyar fórumot, de megnyugtatlak hogy külföldi fórumon se jobb a helyzet. Tudom, mert én olvasok és írok külföldi forumokba. De ha Te nem tudsz semmilyen nyelven, honnan tudod hogy mi zajlik egy külföldi forumban?
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.03.16. 15:59:53
  • Attilasok
    #9097
    Bocs de nem tanulok se ukránul se angolul már csak azért sem mert 0 a nyelvérzékem. Gimi első fél évében háromból buktam magyar nyelv francia nyelv orosz nyelv. Egyébként ha ez küldöldi olvasná onnan lehet tudni hogy magyar fórum hogy kérdésemre kritikát kapok vagy kioktatást, vagy a legjobb esetben olyan választ amit csak csak azt tud használni aki érti aki kérdi az nem
  • Rony94
    #9096
    Ez szép és jó, de Clear Sky-nak konkrétan van egy magyar nyelvű kiadása, szerintem az úr erről beszél.
  • mulli1986
    #9095
    Nem tudom ki hogy van vele, de kb 18 éves koromtól nem használok magyarosítást, ez olyan 15 éve élő szabály nálam. Sokat segít a nyelvtanulásban is ha nem "csalsz" így.
  • Attilasok
    #9094
    Sziasztok. Nállam olyan hiba jelentkezett, hogy a játék nagy része magyar s rendben van de egyes küldetések s beszélgetések olyan utasításszerü összefüggéstelen betühalmazt ad amiben vannak nem magyar karakterek is. Most a sky-nál de ez már a harmadik stalker aminél ez jelentkezik. Három magyarítást próbáltam s egy nem futott kettőnél ugyanaz a hiba. Ahogy látom hogy ezek a magyarítások másnál jók így nállam lehet a hiba de nem jövök rá mi. Kérlek segítsetek.
  • Rony94
    #9093
    Sky Reclamation Project már éve óta kint van. Ez egy elég nagy unofficial patch.

    De ami engem illet, kétszer is kijátszottam már a vanilla verziót. Volt egy-két bug, de egy újrabetöltés általán mindig segített. A frakcióháború eléggé bugos, talán a legbugosabb dolog a játékban, akármennyire is csábító azokat csinálni, de érdemesebb hanyagolni őket.
  • mulli1986
    #9092
    Még mindig ez a legbugosabb stalker rész vagy már sikerült getyába rázni valami moddal? Azért kérdezem, mert kb az összes terület foglalós küldetés bugos benne és nem nagyon lehet vele mit kezdeni
  • steweee
    #9091
    https://www.youtube.com/watch?v=Fy8WynwAVx8
  • akyyy
    #9090
    de most mégjobb, valami virágot vittem el egy stalkernek fent jantarnál, és ahoz hogy felvegyem a "jutalmamat", vissza a kordonhoz, a tanyára. nagy nehezen elmegeyk, mert sehol egy gyorsutazó, erre nincs ott SENKI... hova lettek az emberek? :(
  • akyyy
    #9089
    el volt tünve a topik, de visszajött, igy felteszem is a kérdést:

    amúgy, szintén a szeméttelepnél, a banditáknál van egy fickó aki foglalkozik fejlesztésekkel, de állandóan pirosba vannak, hogyan tudnék mégis bemenni hozzájuk?
  • mcmoha
    #9088
    A hangár elfoglalás az nálam is ilyen volt, ezért aztán hagytam a fenébe. Úgy rémlik a bolhapiacos csávó csak este 10 után bizniszelt. én soha se foglaltam el a bolhapiacot, pont azért, hogy legyen kivel kereskedni.
  • akyyy
    #9087
    mostanába müködik.
    viszont most mondhatni "elakadtam". szóval van a szemétdomb, és bár tovább mentem már onnan, mindig előjön hogy foglaljam el a depót, mert a banditák elfoglalták. pedig az előbb foglaltam el, épp hogy el megyek onnan, nemsokára jön is az üzenet, hogy foglaljam el. még a jutalmát se vettem fel, hogy elfoglaltam :D

    volt olyan, hogy elvileg minden banditát kinyirtam, igy nem volt honnan oda menniük, de egyszer csak így is elfoglalták, szóval ez sem megoldás.

    meg volt itt egy sztalker, akinél lehetett fejlesztést venni, vagyis lehetett volna, (asszem bolhapiac), de állandóan aludt az ember, és jött egy küldetés hogy foglaljam el a bolhapiacot. igy meg kellet ölni. viszont nálam maradt egy csomó pendrive.
  • xFreex
    #9086
    Maxra patchelt alap játék + ez. Nekem ennyi elég szokott lenni.
  • akyyy
    #9085
    igen, gogos, eleve úgy szedte le. tegnap mégis elkezdtem utolsó esélyként, a müködö mentést, és úgy néz ki, megmaradt jónak végig, szóval remélem többé nem lesz gond vele :(
  • mcmoha
    #9084
    A hivatalos pach-et felraktad?
  • akyyy
    #9083
    na, a mentéseket igy be lehet hozni, de menteni már nem lehet valamiért, akkor fog kifagyni, igy ha esetleg játék közbe nem lép ki a játék, a pályát akkor sem fogom tudni elhagyni, mert akkor jön egy autosave, és ki is crashelt az egész.

    meguntam, nincs kedvem olyan mentéstől folytatni, hogy utánna megint azon izguljhak, hogy vajon fog-e müködni a mentésem .

    bár elvileg ha behozném a régebbi mentést és azzal kezdenék el játszani, és lehet onnantól müködne is, nem lenne benne az a bug, de igazából elment a kedvem az egész játéktól. egyszer anno már végigvittem, elég volt, majd ha talán jön hozzá egy remastered vagy bármi.... bár ezt kétlem bár manapság sose lehet tudni :D
  • akyyy
    #9082
    na jó, most meg megint nem müködik. de az előbb meg müködött, nem értem
  • akyyy
    #9081
    na, most meg nem tudok menteni :D
  • akyyy
    #9080
    SIKERÜLT , csináltam valamit és ezzel betöltötte :OO

    itt van egy megoldás rá, kicsit keszekusza, de müködik:
    link

    a lényeg, hogy egy fájtl módosítani kell, hogy kicsomagolt scrkipt fájlt használjon:
    ez pedig az fsgame.ltx
    itt én két sort is módosítottam, mert az elsővel nem müködött:
    $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
    illetve
    $game_scripts$ = true| true| $game_data$| scripts\| *.script| Game script files

    ezeket kell berakni a meglévők helyére.

    aztán kell egy mod, egy ún. unpacker, amit én itt találtam meg.

    ennek az angol instrukciói:
    Instruction:
    -make sure that you have at least 6 gb free on the disk where the game is installed
    -copy the "unpacker" folder into the game folder
    -go into the "unpacker" folder
    -run "CS_full_unpack.bat"


    ne piszkáljuk, hagyjuk, hogy végigmenjen végig.
    aztán az unpacker könyvtárből kell az a "_g.script" fájl. igejn, vonal van benne, ez a neve, alapból nem is lesz a játék könyvtárába sehol, az unpacker fogja kicsomagolni.

    ebben a fájlban kell módosítani egy sort.
    replace
    log(string.format("%s",nil))

    with
    log(string.format("%s",""))

    valahol a 975. sornál lesz, nálam a 971 -nél kezdődött.
    elmentjük, és a fájlt bemásoljuk ide
    c:\Program Files (x86)\GOG Galaxy\Games\S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky\gamedata\scripts\
    vagy ahova épp telepítettük

    betöltöttem egy régebbi, olyan mentést amit még be tudott tölteni a játék, aztán onnan behoztam a legutolsót amit már nem akart betölteni és meglepetésemre bejött..


    hogy másnak fog-se segíteni, nem tudom, lehet egy óra mulva szar lesz megint.... majd kiderül

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a játék eredeti, de próbálkoztam most különféle crackkekkel is, hátha segít, mert volt már rá példa, aztán nem másoltam sztem vissza az eredeti fájlokat, de sztem nem befolyásolja. úgyis gogos.

  • akyyy
    #9079
    na eddig müködött, folyamatosan új mentéseket csináltam, mivel kérdéses, hogy ha be kell töltenem egy állást, vajon betölti-e, és most kb. semmit sem akar betölteni.
    vicc az egész....
    lehet a mod miatt lehet, most letöröltem, de igy se akar semmit betölteni (nyilván újat kéne kezdeni, azt meg nem fogok :D ). most vissza rakom, és próbálkozok, de ez így eléggé elszomorító. és még néha random ki is fagy, az a legjobb, és megint tölthetek be egy több órával azelőtti mentést.

    de amúgy olyan, mintha néha betöltene, meg néha nem.


    azt a memória modot, hogy kéne pontosan felrakni? nem igazán jöttem rá, esetleg segíthet valamit?
  • mcmoha
    #9078
    Azt nem tudom, hogy a Clear Sky-hoz van-e ilyen mod, de pl a Lost Alpha-ban alapból van ilyen lehetőség. Sok éve nem játszottam a Clear Sky-al, itt körülnézhetsz hátha találsz valami hasznosat.
  • akyyy
    #9077
    akkor van olyan mod, amivel a quicksave nem egy fájlt használ, hanem minden egyes mentést külön fájlba rak? elkerülve így, hogy régen mentek véletlenül és több óra játékmenet megy a kukába.
  • mcmoha
    #9076
    Minden kihalt a netten ami ezzel kapcsolatos, de talán a complete mod zavar be.
  • akyyy
    #9075
    ujra feltettem a játékot (gogos), complet mod, meg magyar szinkron (+ f i magyarítés ) xD

    eddig minden szép és jó volt, de egy quick save, meg rendes mentés után lehalt az elmentésem, egy harmadik, 1 órával azelőtti mentésnél még betölt, de a többi nem akar (bár az egyiknél még egyszer betöltött, de utánna meg kifagyott a játék)

    A lényeg, hogy töltőképernyő, kiírja hogy kliens szinkronizál, és ennyi.... várhatok reggelig.

    ha ablakban futtatom a játékot, akkor pedig bejön egy xray engine bugtrap hibajelentő.

    ennyi év után, van valami megoldás? direkt megvettem 2 euróért a játékot, hogy ne legyenek crashek :D
  • mcmoha
    #9074
    Ha valamilyen artifactot akasztottál az övedre és az rádioaktív akkor az is csökkenti az életerőd.
    Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2018.07.26. 19:51:02
  • Bokafix2
    #9073
    A kötszert és az elsősegélycsomagot is próbáltam, csak annyi eredménye lett hogy elfogyott az összes, és tovább csökken a HP-m... megpróbálom a sugárzás elleni cuccot használni... már ha egyáltalán van nálam.
  • Rony94
    #9072
    Szerintem ő csak simán elvérzik. Kötszert rá és kész is.
  • xFreex
    #9071
    A folyamatos életcsökkenést több hatás is okozhatja. A képernyőn megjelenő ikonok utalnak a hatásra, kivéve talán a sugárzás, amit a dózisméter mutat. A kis mutató jelöli az aktuális terület sugárfertőzöttségét, és a mutató mögötti piros íves csík töltöttsége a tested sugárszennyezettségét. A sugárzás ellen vagy anti-rad -ot használsz, vagy iszol Vodkát aminek a mellékhatása egyértelmű.
    A vércsepp alakú ikon is okozhat folyamatos életvesztést, színétől függ az erőssége, ezt kötszerrel vagy elsősegélycsomaggal orvosolhatod.
    A Szemet ábrázoló ikon is csökkentheti az életedet, ez pedig a szpi sugárzás aminek speciálisan nincs gyógyszere csak az eredmény lehet gyógyítani és várni míg elmúlik.
  • Bokafix2
    #9070
    A játék eleje táján van az a küldetés, hogy beszélni kell Szidoroviccsal, hogy megtudjuk melyik stalker vásárolt különleges alkatrészeket. Annál a résznél van, ahol állandóan tüzel rám a hadsereg és meg kell előlük lépni. De nem ez a gond, hanem az hogy a HP-m folyamatosan csökken magától, és mindig megdöglik a karakter... legutóbb pl. a Szidoroviccsal folytatott beszélgetés közben murdelt meg, mert addigra fogyott el a HP-m.
    Ezzel mit lehet csinálni? Túl sok a sugárzás, vagy mi? De ha már bejutottam a kereskedőhöz, akkor is tovább csökken a HP és nem áll meg, míg el nem fogyik a piros csík. Szerezni kell valami ellenszert, vagy mit csináljak hogy a HP csökkenés megálljon?
  • Devv
    #9069
    Egész pontosan 2011-ben játszódik a CS.
  • mulli1986
    #9068
    Amikor ez a játék készült, akkor még nem voltak 6000 lumenes ledes fejlámpák, plusz a zóna a 2000 évek tájékán játszódik és a nem éppen a tehnika fellegvára. Teljesen reális az a fényviszony. Az éjellátók több tipusa pedig egyre jobb betekintést ad az éjszakába