Az EA szerint a legtöbb játék unalmas és nehéz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TÚL SOK JÁTÉKOT AD KI AZ EA, MINEK AD KI ANNYIT. INKÁBB NE ADNA KI EGYET SE ÉS AKKOR NEM KELLENE MEGVENNEM. MERT MUSZAJ MEGVENNEM IGY A FOLYTATAST/KIEGESZITOT.
Szoval oruljunk hogy sok jatekot ad ki, ahelyett hogy egyet sem. Örülnétek ha most lenne NFS 1, 3, meg Underground es ennyi? Nemhiszem. És nem megy a fejlesztés rovására se, hiszen a sok klón mellett gyakran ujitanak is, ha már az kifutott. (mellesleg ugy csinaljatok, mintha annyi eredeti EA-s jatekot kellett volna megvennetek, az eladasok joreszt USA-ra vonatkoznak, akik penzelik azt, hogy az EA nagy koltsegvetesu jatekfejleszteseket penzeljen. BF2-ot meg en is megvettem, mert megerdemelte.)
Háááát... igen... unalmasak a játékaink....
az elmúlt 1 évben nem bõvelkedtünk olyan játékokban,amitõl segreülsz hogy :" hú bazzeg " de 15 pénzt behajtanák minden új EA játékon.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
hát igen, friss vért vittek a sorozatba, és nagyon eltalálták vele az izlésemet! Sokkal izgalmasabb szerintem élô emberek közt, fegyverekkel amolyan titkos ügynöknénit/mistery-kutatót játszani, beszélgetni velük, mindezt éjszakai városban, diszkókban, múzeumban stb mint régésznénit a barlangonkban, sokszor halálos csapdák és állatok szomszédságában, persze ez megint személytôl függô. Felôlem új nevet is adhattak-, és új sorozatot is indíthattak volna a játéknak, mert az elgondolás és a megvalósítás nagyszerûen sikerült. Esetleg a fôhôsnôt is lecserélhették volna, hogy ne bántcsa a HC, barlangos tr fanok csôrét, de mint tudjuk nem így tettek.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Mostanában SpellForce-al tengetem az idõmet, nade nem ám a 2-vel, mert az is valami oltári nagy kaki lett. Az alap game + a kiegek, el vagyok vele mint a befõtt. Ezenkívûl amivel még ma is el tudok játszadozni: CnC Generals és ZH, Red Alert 2 és Yuri's Revenge, MK szériák, HL2 + EP1, Painkiller és Battle Out Of Hell, Dino Crisis 1 és 2...stb (a többi nem jut eszembe).
\"Soha ne felejtsük el, hogy amikor seggberúgnak minket, egy lépéssel elõrébb vagyunk!\"
Egy FPS halála az Aut. Int. De hálóban szinte megunhatatlan. Mindig mások az ellenfelek, és mindig más a szitu. És a kör végén olyan jó érzés látni sárgával kiemelt neved: legjobb páncélos, legjobb légvédelmis.. ahh... :D :D persze sajna nem mindig.. :D
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
TR hangulat nulla!!
mindenesetre az EA jó játékokat csinál amúgy!
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Az viszont nem igaz, hogy a progik egyre nehezebbek. Még az rts-eket is pár óra alatt végig lehet tolni, AI meg abban merül ki, hogy csal a gép, mint állat.
PL a gépemen még mindig vígan elvan a Heroes3+az összes kieg. hozzá, valamint a WarCraft3, mivel ezekkel még mindig élvezet nyomulni. Multira meg CoD2 és CS progik vannak telepítve. Öcséim is ezeket favorizálják.
Mostanában meg haverommal kezdünk rászokni a Dreamcast emulátorra és a játékaira, mivel PC-re a MK1-2-3 óta valamirevaló verekedõs progi nem jelent meg.
Autós progiban pedig még mindig a Richard Burns Rally a favorit, az összes NFS meg fos és unalmas. Jah, meg néha a Street Rod is elõkerül, mert az még mindig élvezhetõ...c64 emulátorral :-)
Ilyenekrõl említést sem teszek, mint Civ sorozat (huh mekkora gém), X-Com, X-Wing, Tie Fighter (ezek a progik okolhatók vagy 5 egerem elhasználódásáért,mert én azzal nyomtam õket), Doom2 (még mindig élvezetes multiban...), KoToR, NewComer(c64 volt), az elsõ Prince of Persia, Doom3, Fallout cuccok, Jagged Alliance cuccok, Imperium Galactica progik...lehet sorolni
DE!
Az elmúlt évek nevei kötül alig emlékszem valamire. Hogy miért? Mert annyira átlagosak, unalmasak, 1x játszhatóak voltak, hogy inkább azt vártam, h. legyen vége.
Pont tegnap olvastam egy cikket, hogy Vista+DirectX10+oltári bika Gf és AMD kártya kombókkal olyan 8-15 fps-t mentek az új progik (1280*1024+AA+AF). Hmmm...szar ügy. PErsze ilyenkor az okosok azt szokták mondani, h. 2 csúcskártyát vegyen az ember, mert ugye azért van az SLI,CrossFire. Na ja.
Huhh...ez sok lett...
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Fallout szériák
Duke 3d
Little Big Adventure szériák
Freelancer
Diablo szériák
Heroes szériák
Dungeon Keeper szériák
C&C szériák
Warcraft szériák, Starcraft
Planescape Torment
Neverwinter Nights szériák
Farcry
F.E.A.R.
COD2
Unreal Tournament szériák
The Elder Scrolls: Oblivion
Star Control szériák (egész profi akció/kaland játék)
Carmagedon szériák
NFSUG szériák
StoneKeep (nagyszerû 3ds dungeon crawler rpg/kaland, maximális hangulattal)
Quake 1 és a 3
Tyrian (a scrolling shooterek királya :)
Bayron
Ecstatica szériák
Mortal Kombat szériák
Street Fighter szériák
Total Annihilation
Tetris
Simon The Sorcerrer szériák
Monkey island szériák
Sam and Max (a frisseket még nem próbáltam)
The Longest Journey szériák
Kyrandia szériák
Space Quest szériák
Broken Sword szériák
Gothic szériák (a harmadikat a harcrendszere miatt hagytam ott pár óra után, nem fizettem érte)
Tomb Rider szériák (akkor is az angel of darkness a legjob eddig :)
Half Life szériák
de még több kellemes emlékem van a közel és a régmultból is, csak már belefáradtam gondolkodni. ^_^
végül is napjainkban is adnak ki élvezetes játékokat, de mint mondtam igen megnyúltak a fejlesztési
idôk, így gyakorlatilag sokkal ritkábban kapjuk kézhez ôket. Még az a szerencsénk, hogy kb konpenzálja a dolgot a fejlesztôcsapatok megnövekedett létszáma.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Azért messze nem ilyen vészes a dolog. Én már sok éve 1280-ban játszok, és nem is erõs kártyával. Jó 4-5 éve vettem egy Radeon9700 at, az másfél évvel ezelõttig remekül vitt mindent ezen a felbontáson. Utánna egy rövid ideig X1600XT-m volt, ami 1600-ban is vitte a legtöbb játékot. Most meg már végképp nincs gondom a 8800GTX-szel, ez menne 2560x1600-ban is.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És a link ahonnan kiegészítheted pályákkal (több száz), kocsikkal és egyebekkel:
RaceSimCentral - Generally részleg
Ha szereted az autós játékokat, de vmi egyedit és régieset keresel, viszont kellemesen új tulajdonságokkal, ami a mai játékokat is ötvözi, mint fizika pl., akkor igazi gyöngyszem lesz számodra.
Amúgy sok hasonlóan jó és ingyenes játék van, amihez alig kell valamiféle gépigény, mégis mestermûvek. Ilyen pl. a Soldat, Mount & Blade, New Star Soccer, szinte minden stílus kedvelõje talál vmit ami jó és érdekes, csak keresni kell.
Ezek pl. picit egyszerûbbek, de van köztük igencsak figyelemre méltó és mindez ingyen! Link: Ingyenes játékok sokasága, mindenféle stílusban
Plussz egy csemege: WinLems. A jó öreg Lemmings új PC-ken is elfutó változata. Igaz ablakos, de ha unatkozol, keresve se találsz jobbat. Ezt most nem linkelném, keress rá, aztán megtalálod. Ennyire volt idõm, segítségképpen.
De pl felpakoltam a neverwinter nights-ot, és egész jól levagyok vele... és milliószor jobban leköt, mint most valami új grafikailag nagyot virító game...
NWN 2... a játék egész jó lenne, mert rengeteg marha jó dolog van benne, de sztem a látvánnyal nagyon dúúván elcseszerintették. Oké, hogy varázsolok, és tökszép, hogy megjelenik egy fénygömb, meg shéder meg nagymamám térde kalácsa, de amíg megcsinálok 2 varázslatot, addig lemegy a nap :P Amúgy tud valaki ajánlani valami jó kis játékot, mer marhára unatkozom :)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Mert jó oké, még a felbontást le is vehetné, a grafika romlana, de a tft natívja miatti felbontáscsökkenés plussz ront az egészen, így már egy ocsmány pacatenger is jobban mutat.
Persze van crt hurrá, csak jóemberünk nem akarja kínozni a szemét azzal a vacakkal, mivel x évet már lehúzott eleget fájt tõle a feje, meg a szeme.
Igaz ez kissé elment a témától, de kb. ugyanez a kib@szásos rendszer megy a vegyél elõre ilyen és olyan kártyát, aztán majd kiderül, hogy muzsikál. DX10 esetét akartam felvázolni. Az meg már csak hab a tortán, hogy ha DX10, akkor Vista és méginkább bika gép kell.
Szóval messze nem ott a probléma, hogy ilyen, meg olyan unalmas, nehéz a játék, hanem, hogy Isten pénze nem elég, hogy normális hardware-t összepakolásszon az ember a játékai alá. Amit persze egy-két éven belül ha minõségileg még játékra akarja használni, akkor el is felejtheti.
Én érzem úgy, hogy vki nagyon a konzolok malmára hajtja a vizet? Gates bácsi lehet beszélni kéne errõl. A boxra utaltam elsõsorban ezzel. No majd meglátjuk a statisztikákat pár éven belül.
Mostanában is vannak jó játékok. Max. nem mindenkinek van olyan gépe, hogy megfelelõen kinézzen. De nem igaz, hogy minden játék unalmas, nehéz vagy érdektelen lenne. Hisz minden évben van húzónév, újdonság, közönségsikert elért, vagy kritikai sikert elért játék. Még akkor is, ha folytatás vagy csontig lerágott témából merít.
Persze értem én, hogy van rossz és sok van ilyen, de ki mondta, hogy ezekkel játszani kell? Ja persze, hogy van a warez és sok mindent ki lehet próbálni. Régen is volt és régen is sok volt a selejt.
Nem tudom feltünt e vkinek, de évek óta, lassan 10 évre is vissza lehetne menni az idõben, vagy a hõskorba,nagyjából egy a lényeg: Minden évben van kb. 1-5 top játék, 10-15 jó játék és mondjuk ugyanennyi játszható. Csak mint írtam fentebb, ahhoz, hogy ezekkel játszani lehessen elengedhetetlen egy új gép. Már, ha persze élvezettel akarja vki játszani. Amúgy a top játék sem lesz az, ha már butítani kell.
Arról nem is beszélve: - Ki mondta, hogy új játékokkal kell játszani? (Már feltéve, ha nincs korszerû gépe vkinek.) Egy régebbi nagy névvel, vagy szimpátiától függõen vmielyikkel, le lehet ülni és remekül el lehet lenni. Maxra húzott felbontással, képjavító eljárásokkal igencsak pofássá lehet tenni. Elfedve kicsit a korosodott kinézetet.
Ami viszont aggasztó, vagy inkább aggasztó, ha már a mai játékokról beszélünk, egyrészt az optimalizáció hiánya (bár ez már évek óta kísért). Illetve, hogy kifejezetten játékgép céljából épített pc-ken is hajlamosak belassulni a mai programok, ami azért picit durva. Hiszen azokon azért tiszteséggel futniuk kellene.
Lehet rémálom lesz, de a DX10 és a Vista együttese, no meg a DX10-es programok lehet újabb lavinát indítanak el. Biztosra nem lehet tudni, de az elsõ DX10-es programok jó része küszködik erõs hardware alatt is, nem beszélve arról, hogy középszintû játékgépeken meg egyenesen röhejes, játszhatatlan értékeket produkál. Holott DX10-es támogatású kártyákról van szó, mint GeForce 8600, AMD HD2600 stb.
Persze a választék igen bõséges. Aki játszani szeretne, annak van bõven alternatíva. Többféle konzol, vagy pc is. Mindenki eldöntheti melyiket preferálja. Pénztárcához mérten.
Abban azért egyetértek, hogy a játékok egyszerûsödtek. De ez nem feltétlenül nagy baj, már ha az ember nem ennek szenteli az ideje nagyrészét. Mármint játszik szinte állandóan. Hiszen az aki nem függõ, az inkább szereti az egyszerûbb, de egyben akár élvezetesebb játékmenetet. Mint akár a konzoloknál is. És ez nem feltétlenül baj, mivel igen sok konzolport nagy népszerûségnek örvend pc-n is.
Zárszóként talán még annyi: Attól, hogy egy fejes mondja, nem kell beszarni, nagyjából ezt tudta mindenki aki kicsit is képben van. De azt is tudtuk, vagy azért sejtette jónéhány ember, hogy ez így volt és így is lesz. Max. a kezdeti korszakban amikor indult és beindult a szakma, akkor még újszerûnek hatott a dolog. Ma már ez másképp van, de ettõl függetlenül, én azt mondom, ha vki akar és tudja mit akar talál magának olyan programot amivel elszórakozik, erre fordított idejében. Ma is, holnap is, bármikor.
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
"Halálra untatjuk a játékosokat olyan fejlesztésekkel, amelyek egyre nehezebbek és bonyolultabbak" - jelentette ki az EA vezére
Tehát "untatjuk" - felfogható egyfajta önkritikaként, ezért nem is értem, hogy miért emeli ki minden második hozzászóló, hogy "pont az EA játékai unalmasak"
Ui.: sajnos a többi kiadó sem kápráztat el minket. Ízléstõl függetlenül sokat romlott a játszhatóság és élmény az utóbbi években.
CIVILIZATION 1-2-4
EUROPA UNIVERSALIS II
CnC 1-2
CnC Generals
Warcraft I-II
AGE OF EMPIRES
AGE OF KINGS (AOE II)
RAILROAD TYCOON I
WING COMMANDER I-II-III-IV
HALF-LIFE
COUNTER-STRIKE
CALL OF DUTY 1-2
PRIVATEER
GETTYSBURG!
SECRET OF MONKEY ISLAND I-II
FULL THROTTLE
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Amúgy az átfogó célzott életkor (vagyis a legjobban "fizetô") 6-8 évtôl tizen párig terjed, dehát minél egyszerûbb kell, hogy legyen, és lehetôleg minél "színesebb" "efektusokkal teli", mivel az embert ebben a korban még az audió-vizuális hatás köti le jobban, és nem az agyalás. Az megint 1 relatív dolog, hogy most mennyivel több buta ember van vagy sem. Régebben ritkaság volt a számítógép, álltalában informatikusok, "idôsebb" (feltételezhetôen tanult) emberek használták, természetesen az ô igényeik szerint készítették a játékokat is, mivel gyakorlatikag ôk voltak a vásárlóerô. Manapság igen globalizálódott a dolog, minden "átlag" ember megengedheti, hogy legyen számítógépe, így változik a vásárlótábor igénye, azaz a készítôk álltal készített játék célközönsége is.
Hat tenyleg nem. En kb. ott utaltam meg eloszor a BF2-t, mikor kiderult, hogy olyan fegyverekkel szaladgalnak emberek, amiket csak egy kiegeszito MEGVASARLASA utan lehet megszerezni. Aztan vegervenyesen, amikor kiadtak a nemtudom en hanyas patch megjelenesere ra egy hetre egy szerver oldali hibat javito patchet, amibol nem voltak hajlandoak incremental patchet csinalni... (kb 1 megabyte ha lehetett volna, de igy volt vagy 500 mega)
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
One Vision. One Purpose.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
One Vision. One Purpose.
Ha ugye 100 az átlag akkor az kb azt jelenti, hogy mindenki aki monnyuk egy középiskolát elvégzet valszeg e felett van (kivéve Forest Gumpot ugye;)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ha lenne annyi IQ-ja mint annak aki végig tudja vinni a civet emperoron, akkor már rég az egész föld USA lenne :)
egyébként hétrõl-hétre végig nézve egy játékot tényleg könnyûnek tûnik minden (nekem, nekünk) de a bibi azzal van, hogy a nehézséget az AI csalással meg szopatással próbálják elérni legtöbbször és nem kreativitással
minél több a gémer annál valószínûbb hogy gagyi kell nekik. A net is azóta lett dagyonya, mióta bárki netezhet és nem kell hozzá semmi elszántság, motiváció
Akár milyen szép a grafika ha nincs mögötte igazi tartalom...
A Baldurs Gate óta nem igazán tudtak szerepjátékot csinálni(na jó van egy kettõ azért). De a BG még mindig újra lehet játszani. Akár 50x is.
One Vision. One Purpose.
"Halálra untatjuk a játékosokat"
"Az iparág az esetek nagy részében az ismétlésekben véli megtalálni a választ"
Na és errõl vajon ki a franc tehet? Nézett ez valaha tükörbe?
"amelyek egyre nehezebbek és bonyolultabbak"
Na ettõl most viszont tényleg kirázott a hideg. Ez azt jelenti hogy az EA ezek után méginkább a primitívség és az IQ csökkent amerikai tinédzserek (nem amerikaellenesség szól belõlem, de elég benézni teszemazt a cnc fórumra...) felé fogja nyomni a játékait, miközben minden innovációs ötletet eretnekségnek nyílvánít és inkvizíciót megszégyenítõ módon bûntet? Kíváncsi vagyok hány nagy nevet vásárol még fel és taszít az igénytelenség legnagyobb mélységeibe a csodálatos Electronic Arts...
One Vision. One Purpose.