Pride - melegfelvonulás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lammer
lol!
agymosas - check...
gratulalok...
en is tudnek buntipontos hszeket irni, hogy igenis kik miatt szakadt az orszag ket reszre, es "kiknek" koszonheto, hogy a magyar ertekeket idaig "lerugdaltak" de ez mar (fel)off... igenis fenntartom, hogy nem minden magyaerzelmu ilyen vadbarom... tok lol, hogy egy b-kozep style mennyisegu emberbol le is vonod a konkluziot! mi ez ha nem primitivseg... dehat a media is ezt sugallja, ugyhogy termeszetes a reakcio... grat (y)

tisztelettel, egy nem randarilozo (m)agyarerzelmu...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lacee
de miért lenne egy gyerek is automatice meleg, ha a szülei azok? nem kétlem hogy pl suliban kellemetlen lehet a téma hogy "anyukád hol van" és hasonlók, de nehogy már oda jussunk mint pár éve a Sziget kapcsán keletkezett balhé, mikor sok iqfighter azt hitte, hogy az ott levõ Szivárvány sátornál osztott szórólapokkal terjed a homoszexualitás, mint egy vírus...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Grove4
Bocsánat,véletlen volt!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Grove4
Jó ez igaz!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Grove4
Jó ez igaz!

Grove4
Kellene nekik egy ország,mondjuk Gayland!

Nem is állítottam ilyet. Ettõl függetlenül kevésbbé valószínû egy meleg betörõ mint egy hetero.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Grove4
A kettõ nem zárj ki egymást.

Ezt nagyon sokan így gondoljuk, nincs is vele gond.

Ha csak a két végletet tartom szem elõtt: bûnözõ vagy meleg, akkor az utóbbit választom. Tessék megkövezni érte.

Véleményem szerint elsõ sorban a gyerek érdekeit kell nézni és szerintem a gyereknek az a jó, ha "normális" családban nõ fel, apával és anyával.

Grove4
NEM!!!Inkább nevelje két homokos,aki követendõ példát ad arra a gyereknek,hogy milyen élettársi kapcsolatot kelljen létesítenie!Mert ne mondja azt senki nekem hogy azoknak a gyerekeknek a 90% nem lesz buzi ha felnõ!

Grove4
Teljesen igazad van , ez a gyereknevelés dolog nevetséges!Egyre többet akarnak,volt ez a felvonulás,aztán gyerekvállalás,mi lesz a kovetkezõ lépés,bevezetik a heteroadót?

Inkább nevelje fel az állam a te pénzeden is intézetekben, fantasztikus bûnözõ válhat belõle, grat.

Lacee
11 évesen tényleg jobb azt nézni hogy anyu (aki nem béla, hanem mondjuk Juli) szopja egy vadidegen f@szát...
tényleg jó érv.

mondjuk eddig csak arról van szó, hogy a "hivatalos" élettársi viszonyt engedélyeznék (pl örökölhessenek egymás után, ilyesmi - ez szerintem teljesen alap dolog), gyerekvállalásról még csak egy felvetés hangzott el.

idézek worluktól:

"A polgári házasság nem szentség. Két ember szerzõdése arról, hogy együtt, egymásért felelõsen, egymásról gondoskodva szeretnének élni a jövõben. Az állam dolga annyi, hogy ennek a jogi hátterét és védelmét biztosítsa, és ráüsse a pecsétet a szerzõdésre. Az állam nem pampoghat, hogy "anyukám, ehhez az alkoholista faszhoz akarsz hozzámenni, hát eszednél vagy te?" Ha szereti, hát menjen hozzá.

Mindenki más szabadon eldöntheti, örül-e annak, hogy az a két ember szereti egymást. Ha nem örül, az az õ baja – vétójoga nincs. Mitõl is lenne?

Aki pedig a magyarságért aggódik, annak ajánlok rémesebb thrillert. Nézze meg akármelyik családegyesítõ mónikasót. Hamar rá fog döbbenni, nem a két apukás modell a legszörnyûbb, ami emberek közt történhet. Ha az a két apuka szereti egymást, akkor messze túlteljesítik az úgynevezett normális kapcsolatok százezreit. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. Jézus se mondana mást, ha kérdeznék.
"

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Me0w
Ne neveljenek gyereket. A szerencsetlen gyerek, megha nemileg normalisan is fejlodik, biztos, hogy az iskola 12 eve alatt vert fog izzadni a szulei miatt. Mar elso nap el kell mondani, hogy hivjak a papadat, hogy hivjak a mamadat. "Kis Pista vagyok, apu neve Andras es vizszerelo, anyu meg Bela es sofor". Remek, valoban. Masreszrol meleg 'szulok' - khm - valoszinuleg nem hetero tarsasagba jarnak, remek nezni 11 evesen, hogy anyu - a Bela - vigan szopja valakinek a faszat a WCben, aki nem apu. Brr, ne haragudj, de se felvonulas se gyerek. Nem mondom, hogy a reszeges anya vs. reszeges apa, akik olik egymast, vagy a molesztalo gyam jobb csaladmodell, de legalabb str8.

Together we'll fly someday...

SötétBarom
Jogos, arról a gyerek tehet. Adjuk is oda két buzinak.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

tomsolo
kivéve egyes kétnemû élõlényeket. (pl békafaj)

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amióta ember az ember létezik ez a kérdés. Volt olyan idõszak(mint ahogy azt gondolom olvastad is) amikor még egy császár is nyíltan vállalta nemi hovatartozását. Mint tudjuk, az ókori Róma jóval fejletebb volt, mint bármelyik nemzet akkoriban. Vagyis számomra van összefüggés szellemi és technikai fejlettség és kultúra között. Bezzeg most..
Senki nem mondta, hogy szeresd õket, én sem teszem. De azért ne kelljen már azt néznem a tévében, ahogy iqfájter kopaszok meg csirkefarhátas nyugdíjasok dobálnak, anyáznak, kormányt szídnak.
Abszurd vagy nem, felõlem neveljenek gyereket. Amíg lesz olyan hetero anya aki eldobja a gyerekét mondjuk azért, mert egy dizsiben jól megfarkalták a hetero csákó.

Grove4
Talán azért nem tudnak csinálni gyereket, mert a természet csak annak adja meg ezt az örömöt,akinek a szexuális élete normális.

Grove4
"pont ugyanannyi homoszexuális van, mint mondjuk 80 évvel ezelõtt,"-hát mondjuk ezt nem hinném,ha még annyi is lenne,80 évvel ezelõtt nem voltak ilyen nagyra.És tényleg,nem azzal van a probléma hogy meleg,hanem azzal hogy felvonul és igen valamilyen szinten hírdeti a melegséget,de az már kész röhej,hogy gyereket fogadjanak örkbe!Csináljanak!Ja, azt nem tudnak,sajnálom,õk mások!

Grove4
Nem enyhe,hanem nagyon nagy,nem látod hogy poén volt.

Lacee
mi az, hogy "így megy tovább"? pont ugyanannyi homoszexuális van, mint mondjuk 80 évvel ezelõtt, csak akkor mindenki titkolta.
van erre egy mondás is: "nem a világ lett rosszabb, hanem a hírszolgáltatás lett jobb". Asszem Woody Allen.

hogy mennyire társadalom- vagy természetellenes jelenség, arról meg Aspyrin hozzászólása és az én linkem szerintem elég világosan ír. a személyes szimpátia már más kérdés persze.

Lacee
kis olvasnivaló, a második oldal közepe után lesz érdekesebb

Jó hogy meleg=meleg, de hogy a globális felmelegedést a melegek okozzák, az enyhe ferdítés. <#hehe>

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Grove4
<#eljen><#eljen>

Korrekt. Engem mint Nemzeti érzelmût sem sértett 😊

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

És most mit kezdjek azzal, hogy történelme van a melegeknek?
Ettõl még nem kell, hogy elfogadott legyen ugye?
Vagy legyen elfogadott, de könyörgöm szeretni ne kelljen már õket.
Szép nyugodtan nem hivalkodva éljék a zakkant életüket és a társadalom normálisabb részével próbáljanak meg úgy kommunikálni, hogy ne az legyen az elsõ amikor ránézek, hogy úr isten egy buzi. Tudod be kell illeszkedni. És nem nekem kell alkalmazkodnom hanem nekik.
Erre semiképpen nem jó egy ilyen felvonulás mert minden jobb érzésû emberben ellenszenvet ébreszt (még akkor is ha elitéli a tojásdobálást és egyéb eröszakos megnyilvánulást). Az meg már teljesen abszurd, hogy gyereket akarnak nevelni! "felnõtt férfiak kamasz fiúkat választottak ki nevelésre, amelybe a szexuális kapcsolat is beletartozott" bravó!

Bandew
Ez félelmetes!
Ez az egész ami folyik az országunkban. A tolerancia teljes hiánya. Mindkét részrõl!
Nekem nincs semmi bajom a melegekkel, vannak meleg ismerõseim, teljesen normálisak. A lényeg, hogy azok a melegek, akik nyomatják magukat a felvonulásokon, szintén nem tolerálják az egyszerû polgárt. Tudom hogy hatalmas a diszkrimináció az országunkban, de azt a homoszexuálisoknak is el kell ismerniük, hogy egy átlagos heteroszexuális ember egyáltalán nem kíváncsi egy ilyen felvonulásra és nem érzi jól magát tõle. A melegek ezt tolerálhatnák! Jól van, a saját nemedhez vonzódsz, a te dolgod NEM MÁSÉ! Ez már nem arról szól, hogy felvállalják. Felvállalás az, ha pl egy színészrõl pletykák terjengenek, esetleg rákérdeznek egy interjún és õ nem határolódik el a válaszadástól, hanem kimondja "Igen, vonzódom a saját nememhez.", és onnantól kész, ugyanúgy folytatja normálisan az életét. És tolerálja a heteroszexuálisokat, értem ezalatt nem fog izomból smárolni a fiújával nyílvános helyen, mert tudja, hogy ez bizony kellemetlen másoknak.
A másik ez a divatõrület, fõleg lányoknál. Ez ugyebár férfikörben elfogadottabb, de én egyszerûen ettõl is a falnak megyek. Rengeteg ismerõsöm van, akik nem veszik zokon ha a barátnõjük más lánnyal smárol. Az én véleményem az, hogy ez egyáltalán nem normális, ez is egyfajta torz hozzáállás, csak egy ilyen kijelentés nem hat buzisnak, pedig emögött igenis van egy ferde hajlam. Ebbõl adódnak a hobofóbiák, ami egyfajta félelem a dologtól (véleményem szerint!) és paradox dolog, de talán a dolog legnagyobb ellenzõi azok, akik hajlamosabbak a ferdeségre, hisz akinek normális identitása van, annak meg sem fordul a fejében ez az egész, nem fél a dologtól, nem foglalkozik vele, éppen ezért nem is fog agresszívan reagálni rá.
A másik csoport ugyebár pedig akik minden balhéban benne vannak. A kopasz, hungarista... stb fazonok. Egyszerûen nem tudom megérteni, hogy lehet valaki ennyire retardált. Mindenkinél nagyobb hazafinak látják magukat, miközben õk húzzák le az egész ország színvonalát. Amikor belelovalják magukat valami teljesen lényegtelen csetepatéba, szinte látom, ahogy látják magukat: "Harcolunk, ahogy õsapáink harcoltak! Magyarországért!". Kb ilyesmi lehet, nem is tudom talán túl sok filmet néznek. A balhé után pedig soha nem gondolják végig, hogy "akkor most pontosan mit is tettünk az országért tegnap este?". Nem akarok csúnyán fogalmazni, de sz@rt se! Ezek nem építõ, teremtõ cselekedetek! És ezt egyszerûen nem lehet megértetni velük! Iszonyatosan gyerekes a felfogásuk: Ha valaki nem úgy gondolja mint mi, azt MEGVERJÜK!
Aztán miután félholtra vernek mondjuk egy cigányt (aki lehet intelligens diplomás ember, vagy ugyanolyan agresszív és suta, mint õk, de persze ez a leglényegtelenebb a szemükben, a lényeg hogy cigány) azt érzik, hogy tettek valami. Valamit az országért. Mintha nem látnának a jövõben, vagy nem értenék az egészet, hogy agressziót alkalmaztak, ami csak kényszeríti az áldozatot, hogy megadja magát, nem fog tõle megváltozni. Csak dühõs lesz tõle, ami talán újabb bunyókat szül, aminek talán lesz mégegy teljesen nem odaillõ áldozata (mondjuk egy szimpla srác, aki kokárdát vett fel és máris hungarista) és ez csak terjed. Szóval "nagy magyarok" csak magatok alatt vágjátok a fát és szeretett hazátokat cseszitek szét!
Azt hiszem ebbõl az egész felvonulásból, meg balhéból is csak az látszik, hogy akik ott voltak és aktívan részt vettek a történésekben, nem is különböznek egymástól annyira. Mindenki a saját nézetét akarja érvényesíteni és embereken is átgázol ha kell. A homokosok beletolják az emberek arcába azt, amire aztán senki se kíváncsi (természetesen), a "magyarok" meg beletolják az emberek arcába az öklüket.
Ha bárki bármi negatívat vett le az írásomból, elnézést kérek. Nem ezeket a csoportokat támadom (melegeket vagy magyar érzetûeket) hanem az ezekhez a csoportokhoz tartozó suta és arrogáns embereket.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Grove4
Jól van,az a lényeg hogy én nem vagyok toleráns a buzikkal szemben,szerintem ez nem normális,és ha ez így halad a Föld nem is éli meg azt hogy a globális felmelegedés (most tényleg arra a világméretû felmelegedésre gondolok ami gondot jelent) elpusztítsa,mert kihal.

Ez is egy nézõpont, ugyanolyan, mint a melegellenesség 😊

modellmaker
Na ezt nem is láttam. <#wow3>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Grove4
Tudod vannak hívõk,és van egy olyan nagy könyv hogy Biblia.Ha többet akarsz megtudni akkor olvasd el.

isten nem létezik, soha nem létezett és soha nem teremtett semmit. Ennélfogva az érved semmis. <#mf2>

Grove4
Ha az a kutya egy gyerek akkor meg van oldva a gyerekvállalás a melegeknek.Fogadjanak örökbe kutyákat.

Grove4
Mármint veled #159 és veled #160 értek egyet csak elfelejtettem megnyomni a válasz gombot,bocsi csak olyan meleg van itt.

Törölt felhasználó
Mielõtt teljesen kitérsz a hitedbõl jöjjön egy kis történelem:

A homoszexualitás az emberiséggel egyidõs, már számos ókori mûvészi alkotás is ábrázolta. Az egyes társadalmak viszonyulása eltérõ volt. A skála a teljes elfogadástól a közömbösségen át a teljes elutasításig, sõt üldözésig terjedt.

Egy etnográfiai atlasz, az ún. Murdoch-atlasz négyezer egykori és mai társadalom legfontosabb jellemzõit mutatja be tömören. A homoszexualitás a társadalmak 60%-ában elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A társadalmak 30%-a toleráns, tehát nincs beépülve a kultúrába, de nem csinálnak belõle gondot. Végül 10%-ot tesznek ki azok a társadalmak, amelyek tiltják a homoszexualitást, és különféle rendszabályokat hoznak ellene. Az utóbbi csoportba tartozik a zsidó-keresztény kultúra is.

Az ókori görögöknél a homoszexualitás neve pederasztia volt, amikor felnõtt férfiak kamasz fiúkat választottak ki nevelésre, amelybe a szexuális kapcsolat is beletartozott. A pederasztia kifejezést a modern idõkben is gyakran használták, de mára kikopott, mivel asszociál a pedofíliára, amelynél a vonzalom tárgya kiskorú. Az ókori rómaiaknál ennek megfelelõje az efebofília (latinul: ephebophilia) volt. – A görögöknél a felnõtt melegek közti párkapcsolatot azonban nem fogadták el. A kevés kivétel közé tartoznak azok az esetek, amikor a spártai katonák párban harcoltak, és kapcsolatuk hozzájárult a hatékonyabb hadviseléshez.

A rómaiak kezdetben kevésbé voltak toleránsak a homoszexuálisokkal, mint a görögök, de ez az elutasítás késõbb jócskán megenyhült. Hadrianus császár (Kr.u. 76-138) már nyíltan élt együtt szerelmével, a görög szépfiúval, Antinousszal, akinek halála után várost alapított emlékére, az egyiptomi Antinopoliszt.

A kereszténység, az iszlámhoz hasonlóan, átvette a zsidó Ószövetség homoszexuálisokat elítélõ felfogását (pl: „Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.” 3Móz. 18.22.), emiatt a középkortól napjainkig e három vallás felemás módon – inkább elítélõen – viszonyul a homoszexualitáshoz. Régebben a saját nemükhöz vonzódókat akár meg is kövezték, máglyán égették meg, vagy egyéb kivégzési módokat alkalmaztak. A legújabb kortól kezdve a nyugati, szekularizálódó, de még mindig keresztény dominanciájú civilizációban az ilyen radikális hozzáállás eltûnõben van, de a muszlim országokban (pl. Iránban) ma is jelen van.

A huszadik században II. világháború idején a nácik a zsidók, cigányok, kommunisták, és Jehova tanúi mellett a homoszexuálisokat is deportálták (a zsidók sárga csillagához hasonlóan, a homoszexuálisok megkülönböztetõ jelzésként rózsaszínû háromszöget viseltek), és pusztították.

Az elítélés és üldöztetés miatt a homoszexuális lét megélése különbözõ társadalmi problémákhoz és személyes bajokhoz vezetett. Például, felhasználták személyes és politikai támadásokra, lejáratásra, gyakran fonódott össze a bûnözéssel, vagy alakultak ki az ilyen beállítottságú személyeknél különbözõ lelki zavarok (diszharmonikus személyiségfejlõdés, frusztráció, depresszió, neurózis, szexuális aberráció, paranoia stb.).

A II. világháború, de fõleg az 1968-as diáklázadások után a homoszexuálisok is megindították saját felszabadító, jogvédõ harcukat. Miután a jogszabályok lehetõvé tették a szervezõdést, a közvélemény felvilágosítására különbözõ kampányok indultak, és ezeknek köszönhetõen a társadalom hozzáállása lassan kezdett megváltozni.

A Stonewall Inn melegbár New Yorkban

A homoszexuálisok diszkrimináció-ellenes harcának mérföldköve 1969. június 27., amikor New York Greenwich Village városrészében (Christopher Street 57) található Stonewall Inn nevû szórakozóhelynél a homoszexuálisok szembeszálltak az õket zaklató rendõrökkel („Tactical Patrol Force”😉, és napokig tartó zavargások következtek, amelynek során autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, és sokan sebesültek meg mindkét részrõl.

Grove4
<#worship><#worship><#worship>Teljesen egyetértek veled.Isten azért teremtett Férfit(Ádámot) és Nõt(Évát) nem pedig Ádámot és Bélát.

Persze,õket is megértem, olyan normális életet szeretnének élni, mint mi, pl. gyereket vállalni, megfogni a másik kezét séta közben,stb. Érthetõ, hiszen õk is csak emberek.
Ennek ellenére én nem engedném, hogy örökbe fogadjanak gyereket, nem hinném, hogy jó hatással lenne ez a fejlõdésére.
Szerintem a melegeknek el kell fogadniuk,hogy sajnos amit õk mûvelnek az nem normális, nem hiába alkotta az embert úgy a természet, hogy egy nõ és egy férfi legyen szükséges a gyermek nemzéshez.
Szeressék egymást ha nekik úgy tetszik, de tegyék ezt zárt ajtók mögött és fogadjanak be macskát vagy kutyát gyerek helyett.

Már ne is haragudj, de ha valaki burnyák az nem is természetes. Hogyan vehetném természetesnek?

És igen nekem nem ártanak ez rendben van, de ahogy elöttem már válaszoltak is rá egy fejlödõ gyermeknek árthatnak. Jöhet a bla-bla, hogy a szülõ felelõsége, de mindketten tudjuk, hogy egy gyerek fejlõdésére a környezete nagy hatást gyakorol. Szülõi gondviselés ide vagy oda. Ha pedig szines ruhákba öltözött vidám buzikat lát akiket szeretnek az emberek, akkor ez elferdítheti sajnos.

Tiszteletben tartom a véleményed, de semmi több (=tolerancia).

Részben egyetértek veled,szerintem sem kellene mutogatni magukat és tényleg arra halad a világ, hogy már a fiatalok körében "trendi" ha valaki azonos nemûvel smárol a discoban stb. viszont õket is megértem, nem tehetnek róla, biztosan nem õk választották azt, hogy melegek lesznek, egyszerûen ilyennek születtek.

Grove4
Nem tudom mit nem értessz,a homoszexualitás NEM NORMÁLIS DOLOG!Ha más,legyen más,de ne mutogassa!Eleve ha MÁS,akkor nem olyan mint a heterók,akkor mért akar olyan lenni!Nagyon büszkék magukra!Lassan az lesz a ciki hogy valaki heteró!Na meg ez a gyerekvállalás,ne mondja már nekem senki,hogy az a gyerek nem lesz ferde hajlamú és normális családképet lát magaelõtt!Bebuzítják az egész világot.

<< Bár az tényleg nem megoldás ma már hogy nem beszélünk velük róla, csak azért nem mind1 hogy mikor. >>

Valamivel azelõtt kéne, hogy az osztálytársaktól, szomszéd gyerektõl kezd el fals infókat hallani. Az meg elég korán van.

modellmaker
Ez tuti. Csak ha elengedem a suliba a gyerekem és utazik a villamoson, vagy a kocsiban és közben az utcán lát két csókolózó férfit és esetleg nem mondja nekem, attól még okozhat ez neki traumát. (Bár ez csak az én gondolatom, nem vagyok gyermek pszichológus) Meg én most nem kezdem el neki 7-8 éves korában magyarázni, hogy ilyen betegség is van és hogy nekik lényegében semmi bajuk nincs. Azt azért nem hiszem, hogy kizárólag a szülõknek kellene kezelniük ezt a problémát (is). Bár az tényleg nem megoldás ma már hogy nem beszélünk velük róla, csak azért nem mind1 hogy mikor.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Ez a szülõk felelõssége.
A tiltott dolgok sokkal izgalmasabbak. Kellõ odafigyeléssel és megértéssel kell mindent kezelni, ugyanúgy, mint akár a dohányzást, kábítószer kérdést.

modellmaker
Az enyémet már nem. De egy kisgyerekét igen. Ha sok helyen látja tuti felmerül benne, hogy most wtf? Persze õ nem fog azon gondolkozni, hogy most az a két bácsi miért azt csinálja amit anyu meg apu szokott, de nem biztos hogy a helyes mederben marad a fejlõdése.

modellmaker
Azért felhívnám a figyelmedet arra, hogy azokban a nyugat-európai országokban, melyek korábban gyarmatatrtók voltak és megnyitották kapuikat a bevondorlók számára, ma igen komoly problémát okoznak ezek a népcsoportok. Lásd párizsi összecsapások pár éve...
Persze, feljõdtek, de hogy? Kifosztották a gyarmataikat...