506
Pride - melegfelvonulás
  • Ronny
    örökbefogadásra ment
  • Ronny
    Még senki nem rendelkezik még empírikus adatokkal annyira új dolog ez. Mit fognak csinálni a jogvédő őrültek ha mondjuk 40 év múlva kiderül, hogy nem volt jó ötlet?

• genRob
    :-D Látod vmennyire csak igazam van. Mmint a #419ben.
  • AranyKéz
    Miért baj az, ha benzineskannákat ad a piromániásoknak ? :D
  • genRob
    Megnéztem, elolvastam. És? Minek raktad be? Azért, hogy legyen újabb vita? Figyeltem a megnyitott topicjaidat. Szinte mind flém képes téma. Amit most beszúrtál az is ezt bizonyítja. Téged ez éltet?! Ennyire unatkozol? Beszúrtad a videót de semmi véleményed nincs róla oda írva vagy vmi hozzászólás. Mikor láttad, hogy senki sem reagál gyors postotltál egy figyelem felhívó dolgot, hogy "nézzétek meg a videót amit idemásoltam: megkérdezi a holland musorvezető, hogy "KINEK VAN KÉT APUKÁJA?
    és a gyerek elénekli, angolul olvassátok a feliratot." Tipikus flém keltő vagy. Szánalom...
  • 89
    És szted ez normális???
  • Unreal1942
    Szánalom.
  • Cat #416
    nézzétek meg a videót amit idemásoltam: megkérdezi a holland musorvezető, hogy KINEK VAN KÉT APUKÁJA?

és a gyerek elénekli, angolul olvassátok a feliratot.
  • mikike
    ugyanannyit?
    nekem sincs jogom gyereket örökbe fogadni, ha nekik lehetne, az miért lenne ugyanannyi jog???
  • mikike
    Biztos láttátok ezt a "vicc"-et, valamilyen oldalon, de hátha nem...
    "
    Egy nagyobb vállalat gazdasági nehézségei miatt létszámleépítésre kényszerül. Az egyik 6 főből álló alosztály vezetőjének gondolatai, miután főnökeitől azt az utasítást kapta, hogy egy embert bocsásson el:

Én vagyok az alosztályvezető, magamat nem rúgom ki...

Kriszta 32 éves egyedülálló nő, ha kirúgnám, egyből a feministák támadnának, hogy férfisoviniszta, nőgyűlölő, szingligyűlölő vagyok... Nem, Krisztának maradni kell.

Lee Csing Feri 25 éves, ázsiai származású egyedülálló fiatalember, ha őt rúgnám ki, a szoclib sajtóhoz fordulhatna, és egyből rasszista idegengyűlölő lennék... Nem, Lee Csing Feri marad.

Kohn Ábrahám 34 éves izraelita származású, nős, gyermektelen férfi. Ha őt tenném lapátra... Hülye vagyok én? Még börtönbe is csukhatnának holokauszt-tagadásért.... brrr, pedig dehogy tagadom, helyeslem a dolgot, de pszt, szóba, még gondolatba sem jöhet a dolog...

Fodor Gergely 28 éves párkapcsolatban élő, homoszexuális férfi(?)..., ohó, majd még elvisz az ávó beteges homofóbiám miatt; Gergely, azaz Gergőke, Geri, marad, marad, de még mennyire.

Kovács István 42 éves, házas, háromgyermekes apa. 20 éve van a cégnél, a legjobb dolgozóm, mindenkit ő tanított be az alosztályon, de nincs más, neki kell mennie...
    "
  • Cat #413
  • Question
    Ha nem egy funckionálisan. Akkor tényleg nincs értelme:).
  • Question
    Nem baj. Talán te is felnősz egyszer. Akkor aztán talán rájössz, hogy valójában mennyire nem értelmezhető egyetemi tankönyvek alapján a makrokörnyezet. Én is voltam egyszer ilyen, van már egy ideje. Kanyarodj vissza Stiglitz-hez. Ő meg aztán minde,n csak nem marxista.
  • Inquisitor
    Ezért áll közel hozzám a Buddhizmus. Ugyan is ott semmit sem kell. ;)

Itt jön a képbe, hogy teszem azt sikeres vagy a melóhelyen anyagilag, mert jól alkalmazkodsz, aztán 35 évesen kihullik a hajad, 43 évesen meg elvisz egy szívroham. Eh, lehet túl sok Feldmár könyvet olvastam? :)
  • genRob
    Így van. A melóhelyen kell a legjobban alkalmazkodni. Főleg ha jó a fizetésed és a nyakadban van egy nagy halom hitel.
  • skinnyman
    Végülis majdnem. A különbség csak annyi, hogy a CS-sek nem az utcára vonulnak ki magamutogató törvénysértő módon, cél nélkül, hanem egymással szórakoznak. Írhattad volna azt is példának, hogy kb olyan, mintha bemennél egy sörözőbe és odamennél egy társasághoz, hogy büdös alkoholisták takarodjatok. Kb ennyi köze volt a hasonlatodnak a témához, kis IQ huszár :)
  • Inquisitor
    "Nem kell megnyomorodni de alkalmaszkodni kell. Ahogy mondjuk te vagy én is a munkahelyen, vagy otthon..."

Pedig pont ezen a két helyen való "alkalmazkodás" készíti ki a legtöbb embert, hiszen a család az létszükséglet, melóhely meg szintén. De igazad van, nem a szélsőségekből kell kiindulnom.

Jah, gondolom hülyéből pont ugyan annyi van ott is ... mint (sajnos) mindenhol máshol is.
  • genRob
    Ne beszéljünk szélsőségekben. Nem kell megnyomorodni de alkalmaszkodni kell. Ahogy mondjuk te vagy én is a munkahelyen, vagy otthon... A többi oldal meg le van sz**va. Most a mi véleményünknek adunk hangsúlyt és nem a többi oldallal kell foglakozni. Engem nem befojásol a többi oldal de a többi személy sem. Az meg, hogy esetleg ők mit akarnak az egy dolog. Szted a melegek oldalán nincs ugyan ilyen hülye mint aki a deportálást írta?
  • AranyKéz
    <<
    Nigéria számára pedig az a megoldás, hogy termeljen többet és csökkentse lakossága számát.
    [...]
    A föld nem képes eltartani 6-8 milliárd embert. Ezért általánossá és elfogadhatóvá kell tenni a következő alapelvet: "minél kevesebb embernek kell osztoznia a gazdagságon, annál több marad a nyerteseknek."
    >>

Eh??? HAHÓ!!! A TERMELÉSHEZ LAKOSSÁG IS KELL MINT AZ ÁLLAT, BAZZEG. Nem úgy van az hogy lecsökkented 100 főre a gazdaságodat és akkor hipp hopp mindenki milyen jól kezd el élni.
    Minél nagyobb a piac, annál jobb a gonosz cégeknek, bazz. Több a vásárló, több a munkaerő. És ami azt illeti, kurva nagy munkaerőhiány van már most is, és ez csak tovább fog fokozódni.

Tovább nem olvasom mert teljesen agyament.
  • Inquisitor
    "Ahogy nézem senki sem akarja elnyomni a melegeket."

Elöbb emlegetett oldalak készítői, az azokat látogatók és velük rokonszenvezők dehogynem ... ha tehetnék kinyírnák vagy deportálnál őket.
    Most rá lehet fogni, hogy a felvonulás ez elleni tiltakozás, csak nem annak látszik.

"A beilleszkedés az, hogy megpróbálunk a többiekhez alkalmaszkodni nem?"

Nos az ilyen emberek szoktak végletekig megnyomorodni, akik mindenkinek megpróbálnak megfelelni (ami ugye lehetetlen) aztán szellemileg vagy egyébb módon belenyomorodnak. Szóval nem értek egyett, de nagy valószinüséggel csak az "alkalmazkodás" szóra vonatkozó elképzelésünk különbözik.
  • genRob
    "NEM LEHET A KISEBBSÉGET ELNYOMNI!" Sajnálom ha neked ez jött le a mondanivalómból.
    Én is kissebbség vagyok származásomat tekintve, de nem kérkedem vele. (Őseim Németek voltak, nagyszüleim még otthon németül beszéltek csak...)Ahogy nézem senki sem akarja elnyomni a melegeket. Az pedig, hogy egy embercsoportnak ez nem tetszett és ennek hangot is adtak, ez pont olyan mint ahogy a melegek a saját nézőpontjukat reklámozták. De sem ez, sem az, nem az egész népcsoport álláspontja. Mmint, az összes melegnek sem biztos, hogy ez az álláspontja ami a fesztiválon történt és persze az összes heteronak sem akik pedig a felvonulás ellen "tüntettek". Az a baj, hogy csak szélsőségekben tudtok gondolkozni. "A felvonulás meg tudtommal teljesen törvényszerű volt." Nem állítottam ennek ellenkezőjét. Csupán azt gondolom, hogy ez teljsen felesleges magamutogatás. Kicsit olyan ez mint a terrorizmus, megpróbálnak vmit rákényszeríteni valakikre, jelen esetben a magamutogatással. De azt gondolom, hogy az elismerésüket nem ezzel fogják kivívni a társadalomban. Lehet ezekről a dolgokról normálisan is tárgyalni. Úgy gondolom a társadalom és jelenlegi vezetőink nem folytatnak ez ügyben strucc politikát és nyitottak a kérdésre. Sztem ez a felvonulás pont ártott a meleg ügynek mint sem használt volna.
  • AranyKéz
    NEM LEHET A KISEBBSÉGET ELNYOMNI!

Nem tudom miért kéne a többség szokásaihoz alkalmazkodni. Főleg ha az ember egyébként teljesen produktív, a törvényeket betartja, teljesen elfogadható tagja a társadalomnak. Mindenki csinálja a maga dolgát, és ne szójjon be a másiknak. Ilyen baromi egyszerű. Szabad demokráciában élünk, el kell viselni a másikat. A felvonulás meg tudtommal teljesen törvényszerű volt.
  • genRob
    Vki írta, hogy ők is csak beakarnak illeszkedni. A beilleszkedés az, hogy megpróbálunk a többiekhez alkalmaszkodni nem? Általában a kissebbségnek kell...
  • Inquisitor
    Hehehe, ilyen "körökben" hamar lehet az emberből Supressive Person. ;)
  • Inquisitor
    Miért kéne alkalmazkodni???
  • Inquisitor
    "Szerintem nem azért vonulnak fel, h efféle hajlamokat éljenek ki, sok melegnek valószínűleg nagy lépés, h részt vesz ilyen felvonuláson, h felválalja mások előtt a dolgot, ezzel magának is bizonyítva."

Ehhez képest sokkal kevesebben voltak állítólag, mint előző ilyesmin, mivel befenyítették őket a turbó magyarok, hogy kirakják az összes felvonulóról a képeket. Mondjuk az már nmagában minősíti a helyi demokráciának látszó izét, hogy ilyen gagyi zsarolással is sikerült hatniuk. Én speciel az összes ember (rendőr, tüntető, ellentüntető, újságíró, stb.) nevében szétperelném a pofájukat, mert tuti nem kértek képek közlésére engedélyt, de arra van pofájuk, hogy izguljana a rendőrségi felvétele miatt.
  • Inquisitor
    Megnéztem az egyik "turbó magyar" oldalon az "esemény" leírását az ő szemszögükből. Rengeteget szenvedtek vele, hogy sikerüljön olyan módon beállítani a "hatalmas tömegü" ellentüntetőket, mint HA sokan lennének.

Másik turbó magyar oldalon meg sikerült egy mondatba összehozni a homokosokat a transzvesztitákkal, lehet a jó magyar szerkesztőnek venni kéne egy jó magyar szótárat?

Minden esetre a sok marhaság amit a témában írtak nagyon felbosszantott, de nem hiszem, hogy az én feladatom lenne felvilágosítani őket ... ekkora sötétséghez többszáz szocped vagy gyógypedagógus is kevés lenne.

Ellenben az se világos számomra, hogy ha valaki homokos, akor azt miért kell reklámoznia? Éppen annyira elítélendő mint ha valaki pl. nagy forakkal van megáldva, és ez olyan módon reklámozza, hogy egyzsál semmiben rohangál a körúton, nem? De ha már elmegy valaki vonulgatni ezzel nem kis zavart okozva a közlekedésbe, meg pár egyszeri lakó lelkivilágába, akkor ezt miért KELL a rendőrségnek biztosítani marha nagy öszegekért?
    És ha már jó sok pénzért volt biztosítva, mert állati sok rendőrt lehetett látni képeken is, akkor miért nem sikerült MEGINT senkit megvédeniük?
  • cybert
    Hi!

Most leírnám a véleményem, lehet hosszú lesz, sry. Nagyjából visszaolvastam, néha ledöbbentem, miket írtak egyes arcok. Kiválogattam pár "gyöngyszemet", ezekre reagálnék.

"most valami politikus is -elsőként magyarországon- beismerte "másságát"
    csak tudnám minek? nem bírta magában tartani?"
    Ha láttad a nyilatkozatot, akkor láthattad azt is, h ez mennyit jelentett neki, gondolok itt arra, h elsírta magát...

"ki kell élniük biztos a feltűnési viszketegségüket"
    Szerintem nem azért vonulnak fel, h efféle hajlamokat éljenek ki, sok melegnek valószínűleg nagy lépés, h részt vesz ilyen felvonuláson, h felválalja mások előtt a dolgot, ezzel magának is bizonyítva.

"Régen büntették, ha valaki meleg volt. Aztán megtűrték, mert azt mondták betegség. Ma már természetes. Csak nehogy a kötelezőség legyen a következő lépés."
    A dolog nem így működik SZVSZ. Abban szerintem nagyjából egyet értünk, h a homoszexualitás nagyrészt genetikai eredetű. Ezt látszanak bizonyítani az ikervizsgálatok is. (egypetéjű ikreknél ha az egyik meleg, nagy valószínűséggel a másik is az. Kétpetéjűeknél ez ritka.) A másik tényező a magzatra ható hormonok minősége. (Állatkísérletekben elérték, h a kifejlett nőstények hím párzási viselkedést kövessenek, illetve hímek pedig nőstény párzási viselekedést. Lényegében magzati korban hormonokkal módosították az idegredszer fejlődését). Ebből számomra nehéz elképzelni, h a homoszexualitás bármikor kötelezővé, vagy ahogy sokan írtátok "trendivé" válik, mivel úgy néz ki, h nem nagyon tanulható. Ez nem olyan dolog, mint a divat rockerség, divat emos, divat anyámkínja...

"Sajnos a jövő üzlete a meleg társadalom"
    :) Kicsit paranoiásan hangzik

"úgy tudom sehol nem létezik olyan törvény hogy a buzikat bárhol bármiféle hátrányos megkülönböztetés érné. ugyanannyi joguk van mint nekünk akkor meg mit pofáznak? Hát azt hogy ezek nem elégszenek meg ennyivel, ők azt akajrák hogy TÖBB joguk legyen mint nekünk mert szerintük ők a normálisak."
    Nem érik őket semmiféle megkülönböztetés? Akkor a felvonulás elleni tüntetés mi volt? A jog nem minden.

"De reméljük mind elhullik néhány éven belül Hepatitisben, aidsben..."
    Szégyellje magát, aki ilyet ír...

„Sajnos manapság a fiatalok többsége -értem ezalatt a 10-14 éves korosztályt- komolyan befolyásolható. Mert ugye ha az a trendi, hogy egy nőnek öltözött fiú tinizenekart imádjanak…..Mert nem szeretném, hogy a végén eljussunk oda, hogy trendi melegnek lenni”

"Az meg már nagyon durva, hogy az állam támogassa hogy egészségesen született gyerekeket elferdítsenek azzal hogy odaadják 2 buzinak őket nevelni."

"És igen nekem nem ártanak ez rendben van, de ahogy elöttem már válaszoltak is rá egy fejlödő gyermeknek árthatnak. Jöhet a bla-bla, hogy a szülő felelősége, de mindketten tudjuk, hogy egy gyerek fejlődésére a környezete nagy hatást gyakorol. Szülői gondviselés ide vagy oda. Ha pedig szines ruhákba öltözött vidám buzikat lát akiket szeretnek az emberek, akkor ez elferdítheti sajnos."

Nos az APA (Amerikai Pszichológiai Társaság) ezzel kapcsolatban elég régóta végez kutatásokat:
    Néhány részlet az Amerikai Pszichológiai Társaság hivatalosan kiadott állásfoglalásából:
    ,A pszichológusok, pszichiáterek és más mentálhigiéniável foglalkozó szakemberek megegyeznek abban, hogy a homoszexualitás nem betegség, nem elmezavar és nem érzelmi probléma. 35 éven át folytatott objektív, alaposan megtervezett tudományos kutatás igazolta, hogy önmagában a homoszexualitás semmiféle mentális rendellenességgel, érzelmi vagy szociális problémával nem hozható összefüggésbe."
    ,A szexuális orientáció a legtöbb embernél a korai kamaszkorban alakul ki, mindenféle előzetes szexuális tapasztalat nélkül. Sokan számolnak be arról, hogy hosszú éveken át mindent elkövetve próbálták megváltoztatni homoszexuális beállítottságukat heteroszexuálissá, de nem sikerült."
    "Mivel a homoszexualitás nem "választott", nem lehetséges a homoszexuális gyermek "gondolkodását megváltoztatni". Az Amerikai Pszichológiai Társaság és az Amerikai Orvostudományi Társaság azt a hivatalos állásfoglalást hozta, hogy egy homoszexuális személy szexuális orientációja megváltoztatásának még a megkísérlése is etikátlan."
    "A szülők gyakran azt hiszik, hogy gyermeküket valaki más belevitte a homoszexualitásba. Az igazság ezzel szemben az, hogy (...) a gyermek minden bizonnyal hosszú ideje tudta, hogy "más", mint a többiek - nem egy másik ember vagy egy csoport "alakította át" homoszexuálissá."

"Ebből is látszik mennyire elburjánzott Hitler bácsi hagyatéka ebben a mai napig is fasiszta terror alatt álló Ká-országban."
    Egyes kutatók azt feltételezik, h Hitler szimpatizált a homoszexuálisokkal, viszont ürügyként felhasználta az SA-n belül egyes vezetők lemászárlására.

"Mivel a melegnek lenni nem normális dolog, ezért nehogymár azt próbálják beadni, hogy ez milyen jó és semmi rossz nincs benne. Ellenkezik a természet törvényeivel. Nehogymár ez legyen a követendő példa a gyerekek számára."
    Néha úgyérzem, mintha nem is emberekről beszélnétek...

Nekem erről az a véleményem, h legyen felvonulás, de kultúráltabban, az ízlés határain belül. Bár meg vagyok róla győződve, h akkor is ott lennének focidrukker álneonácik, és a "300napjaaKossuthtérenélek" nagyik, akik arra hivatkoznak, h milyen példát látnak a gyerekek, mintha a "mocskos buzik" kántálása követendő példa lenne. Az a helyzet, h nowdays a magyar szeret balhézni, az mind1, h mi, csak valami lehessen a düh tárgya, mert unalmas lenne az élet enélkül...Jól jellemzi az emberek morálját ez az egész, és valahol az ország fejlettségét is...
    Néhányan írtátok, h ti toleráljátok a melegeket, utánna meg írjátok, h csak ne vonuljanak fel, ne mutassák ki, csak otthon, ne valják be a nyilvánosság előtt, csak ha kérdik. Nem ellentmondás ez? Csak azt lehet tolerálni, amiről tud az ember SZVSZ.
    Így elsőre ennyi jutott eszembe. Ja, és mielőtt bárki kérdezné, nem vagyok meleg, csak nem ismeretlen szó számomra az empátia.
  • Cuchulainn
    Nem akarok belefolyni az egész természetes/természetellenes/betegség dologba, csak annyit jegyeznék meg, hogy aki nem néz utána hogy mit jelentenek az ide kapcsolódó fogalmak, az ne érveljen vele.

Ellenben kis agyammal nem vagyok képes felfogni, hogy ha valaki gusztustalannak, erkölcstelennek talál valamit akkor az mi a fenének megy oda megnézni? Mert még megérteném, ha minden héten lenne egy, nade így? Most jó volt nekik, hogy testközelből láthatták azt, amitől mindennél jobban undorodnak?
    Magát a melegfelvonulást is kissé erőltetett dolognak tartomm, de az őket dobálóknál szánalmasabbat nehezen tudnék elképzelni...
  • AranyKéz

Jujj de jó, csámcsognivaló...

// ha túlságosan off, jó lenne ha inkább másik topicba lenne mozgatva

<< A liberális nézetrendszer és a globalizáció végső győzelmét gátolhatja maga a természet ... >>

Az a vicces hogy a kommunizmus még jobban terhelte a környezet, pedig fele annyira se volt fejlett.

Ennél már csak az lenne a jobb tanulmány, ami a globális felmelegedést és egyéb ökológiai katasztrófákat a kalózok számának csökkenésére vezetné vissza.

<< a kormányok sem tehetnek semmit a destruktív gazdasági gyakorlatok ellen >>

Egyezmények ? Törvények ? Rendszabályok ? Dehogynem tehetnek ellene. És különben sem úgy van hogy én akkor fogom magam és elkezdek füstöt okádani a gépeimmel.

<< Veszedelmes növekedés >>

Itt most ha nagyon kötekedni akarnék, megjegyezném hogy nemcsak ipar van a világon, hanem szolgáltatás is.

<< A "több" és a "nagyobb" ugyanis nem feltétlenül "jobb". Más a gazdasági növekedés, és megint más az emberek életszínvonala. Nézzünk egy példát! 1995-ben az autólopások miatt az USÁ-ban az emberek 675 millió dollár értékű elektronikus biztonsági rendszer beépítésére kényszerültek. 2000-re ez az érték elérte az 1.3 milliárd dollárt. A liberális nézetek szellemében örömmel nyugtázhatnánk, hogy ez az iparág óriási növekedést produkált. De tényleg jobb lett-e ettől az emberek életszínvonala és életminősége? Semmiképpen sem. Ennek ellenére a növekedés mérésére használt GDP - a bruttó hazai termék - növekedett. De növekedésként számolják el a börtönépítést, a vízszennyezés miatt szükségessé váló víztisztítást és a romló halálozási ráta miatt megnövekedett koporsó és temetkezési igények kielégítését is. A GDP növelés egyik legjobb módja egyébként a háborúviselés. Ha a növekedés valamennyi költségét számbavennénk, akkor világossá válhatna számunkra, hogy a gazdasági növekedés és a természeti környezet romlása között szoros kapcsolat van. Ezért is nevezhetjük ezt, a GDP-vel mért növekedést veszélyesnek. >>

Ez véletlenül nem TELJESEN ugyanaz az érvelés amit Bhután uralkodója hangoztatott, amikor fikázta a nyugat gazdaságát, és a Gross National Happiness mutatót ajánlotta az egy főre eső GDP vagy a HDI helyett ? Mert ebbe már akkor is belekötöttem: Ez a gondolatsor feltételezi, hogy valamilyen mágikus módon Bhután mentes ezektől a problémáktól, vagy legalábbis sokkal kevesbé érinti. JA HÁT PERSZE! NINCS AUTÓJUK AMIT FEL LEHETNE TÖRNI!!! Így érthető hogy zár se kell rá. A jövőben nekik is ugyanúgy kell majd biztonsági rendszereket, börtönöket, víztisztító berendezéseket, koporsókat, egyebeket venni. Mellesleg van PPP alapú GDP és HDI is, ha már ennyire ennyire kötekedik. A hülye GNH-ja semmit sem ér, egy ország tele drogosokkal ugyanúgy "boldog" lenne.

Mindamellett Bhután gazdasága a béka segge alatt van, 1 400 dolláros egy főre jutó GDP-vel (PPP), 0.538-as HDI-vel. 24.7% mezőgazdaság, 37.2% ipar, fene környezetbarát, mondhatnám (USA: 0.9% és 20.4%, EU: 2.1% és 27.3%). Szegények aránya: 31.7% (USA: 12%, EU:17%). Minden tizedik újszülött megdöglik (hasonlít Etiópiához). Várható élettartam: 54,78 év. Írástudó emberek aránya: 47%. Százezer embert kiűztek, mert "Nepáliak voltak, és illegálisan telepedtek meg az országban". 1999-ben arra volt büszke a király hogy a televízió tiltásának feloldása hogy megdobja majd a bódottágot.

<< a globalizáció éppen a jövedelmek polarizálódásához vezet: egyre több jut a felső rétegeknek és egyre kevesebb mindenki másnak >>

Marx is ezen csúszott el. Úgy látszik a kommunisták nem látnak tovább a monopóliumnál, és eszükbe se jut, hogy többszereplős piac esetében a cégek versenyeznek a munkaerőért.
    Arról nem is beszélve, hogy az egyenlőség semmit sem ér, ha a szegényebbek még kevesebbet keresnek, mint egy egyenlőtlen társadalomban.

<< További gond, hogy a tudás és az információ megszerzése drága, ezért sokan nem juthatnak hozzá. A cégek viszont egyre inkább a felkészült embereket keresik. A csak "izommal" rendelkezők iránt csökken a kereslet. Előbb-utóbb rájuk egyáltalán nem lesz a cégeknek szüksége. >>

Tudásalapú gazdaság van, szokj hozzá, vazz. Én természetesnek látom hogy nem ősemberekkel telítjük a gazdaságot, hogy az meg összeomoljon. Mellékesen egyre több területen van kínzó munkaerőhiány, az átképzés megérné. Na hát igen, aki képtelen változni... A rejtett munkanélküliség meg nem éri meg, gyorsan szét lehet kapni vele egy gazdaságot.

<< Az országok is polarizálódnak. Ez azt jelenti, hogy a szegény országoknak egyre kisebb a reményük arra, hogy felzárkózzanak, ami tömeges kivándorlásokat indíthat el a gazdag országok felé. >>

Fura, mert minden vacak munkát kihelyeznek Indiába és egyéb szegény országokba. És rendesen fűtik a gazdaságukat, mit ne mondjak.

<< Terjed a világban a fegyverkereskedelem, a kábítószerkereskedők is egyre nagyobb területre terjesztik ki tevékenységüket, és a pénzmosásnak, a gengszterbandák, maffiózók tevékenységének, az embercsempészetnek és a korrupciónak sem tudnak már a kormányok megálljt parancsolni. >>

Manapság a terrorizmussal és a pedofíliával eredményesebben lehet ijesztgetni.

<< Ennek egyik oka az, hogy a maffia-bandák beépülnek a kormányokba is. >>

Itt lehet nézegetni hogy milyen korruptak azok a csúúúúúúúnya nyugati államok.

Ja igen. A kommunizmus meg híres volt arról hogy teeeeeljesen korrupciómentes volt.

<< Az elmúlt néhány évben veszélyes pénzügyi válságok rázták meg Dél-Amerikát, Ázsiát és Oroszországot. Ezeknek a válságoknak a terjedése, sőt felerősödése várható. Ez pedig szintén veszélybe sodorhatja a liberális piacgazdaságokat, hiszen elviselhetetlen veszteségeket okoz emberek tömegeinek. >>

A különbség a piacgazdaság és az egyéb rendszerek pénzügyi válságai között, hogy az előbbiben sokkal kevesebb válság van, és az sem okoz éhínséget, hiányt. Ugye milyen jó volt a kommunizmusban sorban állni minden vacakért ?

<< A veszélyelhárító mechanizmusok >>

Na, végre pár értelmes gondolat, innen fogom folytatni.
  • UnknownAsshole
    Persze felvonulás mi ? gratulálok azoknak akik engedélyt attak rá...
  • genRob
    Még vmi eszembe jutott! :-) (még mielőtt vki leszélsőjobbozna vagy komcsizna) Nem vagyok egyik hazai párt szimpatizánsa sem, az meg, hogy én személy szerint a nemzeti vagy a szociális értékekkel vállalom inkább a közösséget senkire sem tartozik.
  • genRob
    Mégis akkor ha nem így hát, hogy kell értelmezni a mondatot? Mit akartál vele közölni? Vagy csak szimplán egy tény megállapítás volt?
    Miféle sértett öntudat? Az öntidatomról egy szót sem említettem :-DDD
    A végtelenűl egyszerű stílusodról pedig nincs is mit beszéljünk.
  • bigface
    MIre ez a sértett öntudat? Mire parázol? Egy szóval sem írtam ezt.... csak te látod bele! Mert bele kell látnod! Mert nem vagy meg nélküle... paráznod kell, meg hőbörögnöd... meg egy csomó honfitársadnak is sajnos, ez a naaagy magyar pszicho..
  • Unreal1942
    "DE homoszexuálisok régebb óta vannak mint magyarok." Akkor lassan országot is követelhetnének maguknak? Én nem ellenzem csak jó messze innen :) bár kétlem, hogy jó szemmel nézné bárki is a szomszédségukat.
  • genRob
    Még vmi... aki annyira szégyenli, hogy magyar és nem büszke rá: "...el lehet menni kérem, itt lehet hagyni bennünket! Tessék, tessék...!"
  • genRob
    Neved híven tükrözi a hozzázólásod jelentőségét. "DE homoszexuálisok régebb óta vannak mint magyarok." Akkor a Magyarok kussoljanak?! No comment.
  • bigface
    Természetellenes? Kérdés kinek mi az? A barátnőmnek a húsevés, az anyámnak a monitor előtt gubbasztás. Mégsem akarnak meglincselni. Ami undorító, az a határtalan hisztériakeltés. Bár nagyon nem kell kelteni, hiszen a videón látszik, hoyg szinte önmagukat hergelik az emberek. Az a nő a kossuth térről, azzal az őszinte félelemmel a szemeiben, te úristen nem tudunk félelem nélkül élni, kell hogy valami beindítson, mi?
    Önmagukat riszálják és magukat mutogatják. Lehet hogy gyomorforgató, de az okait kellene nézni. Ha békésen megtűrnék őket, akkor nem kényszerülnének arra hogy ennyire erőltetve próbálják magukra felhívni a figyelmet.
    A kisebbségek megtűrése alkalmazkodásról szól, különben nincs megtűrés.
    Hja... hogy ilyen az ország... ilyenek voltunk mindig. DE homoszexuálisok régebb óta vannak mint magyarok. (jó, itt mondjuk ignorálom azokat a teóriákat, miszerint a magyarok egy földönkívüli faj és ők népesítették be a földet)
  • genRob
    Az az igaz, hogy azért nem büszke vki a nemzetére mert laknak benne hülyék? Akkor a világon sehol nem lenne nemzeti öntudat,(nem a nemzeti szocializmusról beszélek, hanem mondjuk mint az Egyesült államokban. Büszke mert amerikai. Ott nincsenek hülyék?! Ott van csak igázán mennyiségi hülyeség és még is...) hiszen hülyék mindenhol vannak. Már maga a megfogalmazás is...?! Vérlázító! Nem akartam ebbe ennyire belemenni de egy szösszenet azért ide kívánkozik: "egy olyan ország, melynek népe olyan hülye hogy mindig szar..." eme ország népe az előbbi idezet minden felmenője is. Szted akkor ez végig van gondolva és értelmes érv, mondanivaló?
  • genRob
    ...és miért is nincs nekik uannyi!? A házasságról, örökbe fogadásról meg már ne beszéljünk mert azt most fogják megkapni, csak idő kérdése. Lassan elérjük azt, hogy ha meleg valaki nem merik majd kirúgni egy munkahelyről pl. mert egyből diszkriminációt kiabálnak. Erre van is példa tőlünk nyugatabbra. Még mielőtt vki vmiféle fóbiásnak kiáltana ki elmondanám, hogy semmi bajom a melegekkel, a hülyékkel viszont annál több. Kinek nem inge...