506
Pride - melegfelvonulás
  • balcsipisti
    Nincsenek melegjogok!

Emberi jogok vannak, amik mindenkinek engedik a házasodást és örökbefogadást, és a megkülönböztetés mentes életet.

Miről beszéltek itt?
  • iko
    Tegyük fel, hogy a homoszexualitás egy pszichés elváltozás, amivel ők együtt tudnak élni, és boldogok így, akkor mi a gond? Szerintem csak sok a homofób aki valami miatt azt hiszi, hogy jobb, csak mert ugyanolyan mint a többség. És szerintem ez a felvonulás nem volt züllöttebb egy budapestparádénál. Szóval egyáltalán nem értek egyet az ilyenfajta agresszióval.

[véleményt nyilvánít]
  • DJKonya
    nemtom nekem az az álláspontom hogy nem szeretem a buzikat mert olyan természetellenesek és az én szemembe undorítóak is, de én akkor se dobálom meg őket mert emberből vannak és nekik ez a termszetes, de azért szerencsére én nem ilyennek születtem.......
  • Cat #463
  • Cat #462
    Erőszakba torkollt a melegfelvonulás

• 89
  • Mirk
    nem az életstílusát kell átvenni a szülőnek hanem azt hogy az anyukáknak normális esetben nem farka van
  • AranyKéz
    << A férfi és női szerep megtanulása miatt is fontos, hogy legyen mindkét nemű szülő. >>

Na hát ha én egy cseppet is modellnek vettem volna a szüleimet, akkor most szakmunkással rendelkező munkanélküli fodrász lennék aki a gyerekén élősködik, vagy lestrapált lakatos, aki mellesleg egy alkoholista agresszív geci állat, és aki 58 éves korában megdöglik rákban mert túl sokat cigizik. Ehelyett egyetemre járok, programozónak tanulok, és terveim szerint az első adandó alkalommal ki fogok húzni Írországba (ahol NEM válok alkoholistává, bármennyire is kényszerít a környezet :)).
  • Z
    Cat: A Bibliát szerintem vétek mesekönyvvé degradálni. :)

Zóanagyvarázsló: "A keresztény vallás minden prűdsége (vagy éppen egyesek által kedvelten felmelegetett "bűnei") ide vagy oda, más vallással nem biztos, hogy eljutunk a homoszexualitás ilyen szintű elfogadásáig." --- ebben (sajnos) igazad van.

Viszont szerintem az egész keresztény eszme addig jó, míg nem kerül le az emberi lét gyarló szintjére. Mert "a jelenelegi nyugati kultúrát megalapozó kereszténységig" --- és a " (vagy éppen egyesek által kedvelten felmelegetett "bűnei"" véleményem szerint igen erős összefüggésben állnak. Megjegyzem, az egyházat én bátorkodom külön lapon emlegetni a keresztény eszmétől, tehát nem a kereszténységre, hanem a kereszténység mögé bújó emberekre gondolok. Szóval azért azok a bűnök, a galád módon a keresztény eszme mögé bújtatott területszerző háborúk, inkvizíciós kivégzések, stb, és a velük járó politikai hatalom és a jelentős mennyiségű pénz megszerzése az egyház részéről...hát legalábbis nem megbocsátható az én szememben. A mai pederaszta paphistóriák az USA-ból nem jelentős dolgok a kereszténységben, bár van, aki szeret rajta csámcsogni. Nem lehet mindenkiből jó pap.

A probléma szerintem az, hogy a nyugati kultúra megalapozásában valóban jelentékeny részt vállalt a kereszténység, de sajnos nem a legjobb módon. Hangsúlyozom, ez bizonyos emberek hibája, nem minden keresztényé. A korrupcióval átitatott magas rangú papság vezette egyházak által gyakorolt nagypolitika ma is jelen van, csak a hatalom átcsoportosult.

Na de most már annyira eltértem az eredeti témától, hogy biztos kapom majd a fejleharapást...
  • Z
    Megjegyzem, Zóanagyvarázsló megjelenésével, és hozzászólásaival jelentősen emelkedett a topik színvonala.
  • Z
    "Ugyanez a kettősség érződik az itteni hozzászólások egy részében: Undorítónak és taszítónak tartják a homoszexualitásnak a gondolatát is, a betiltását mégis azzal indokolnák, hogy különben a homokosok "elcsábítják" a "normális embereket". Nekem ez kissé paranoiásnak tűnik." --- Amerikai szépség...a homoszexualitást látszólag legjobban utáló ember maga is homo. Amint a kezdeti gondolatok, hogy a legszörnyűbb rémálmában fogant félelmek életre kelnek, s midőn kitisztul a kép önmaga előtt, és saját homoszexuális mivolta valósággá válik, szörnyű bűntettet követve el inkább a halált választja, mint a szégyent!

Talán tényleg azok a látens melegek, akik a legjobban utálkoznak a téma felemlegetésekor...
  • Zóanagyvarázsló
    A filmről annak idején olvastam valamelyik napilapban, de most például sem a Wikipedia, sem Google nem volt a segítségemre.
  • FlyHigh
    Szerintem meg nem kell felvonulniuk.
  • Inquisitor
    Volt egy Kingsley nevü pasi, aki csinált pár felmérést, ami okán sokan utálták is. Nála volt egy 1-10-ig skála. Az 1-es volt a 100% hetero, a 10 a homszexuális. Meglepő módon a felmérés alapjána legtöbb ember egyikbe se esett bele. (No nem ezért utálták, hanem a többi kismillió felmérés miatt, őt okolták, sok más arc mellett, a hippi időszakban elterjed szexuális szabadosság miatt. Pedig csak annyit akart a manus, hogy lerántsa az igazságról a leplet. A miértet lásd az életrajzi filmje elején ...)
  • Inquisitor
    Szvsz a kivonuló melegek annyira reprezentálják "a melegeket", mint az átlag honpolgárt a kurucinfo vagy hunhir átlagos írói/olvasói. Semennyire. ;)
    Szélsőség az szélsőség.
  • Grenzjager
    Figyi azért mennek az utcára a melegek h elfogadtassák magukat ás közben másokat gyaláznak? ez így nem frankó, már megint kettős mérce...
    A toleranciáért papmpognak miközben bűbrokit dugnak a bibliába. ez normális???

akkor az is normális h valaki meg úgy fejezi ki ellenszenvét hogy dobál?? miért nem lehet a dobáló huligánokat is tolerálni??

ők is egy kicsit mások ,el kell fogadni, néha törnek, néha zúznak, de ez van, akinek meg nem tetszik az mehet Szlovákiába... tessék.. lehet menni.. itt lehet minket hagyni...

(amúgy én ezt az egész exhibicionista transzvesztita felvonulást sem értem hogy valójában mi közük volt a melegekhez ezeknek, mert nyilván nem ők képviselték a magyar melegeket...., azt se komálom ha heterók enyelegnek egymásban a téren, szal meleg se tegye ennyi, ha meg mégis akkor nem kell csodálkozni ha a sörösüveg berepül a szájba)

• SHADOWEYES7
    inkább hiszek istenben--(bár nem vok vallásos)--mint a homoszexualitás ilyen modón való beledogmálásába az emberiségbe,hogy elhitetik "EZ" a megfelelő,és igy kell családot alapitani monnyuk!

tudod hányszor elmondom a földem mellett ,hogy ISTENEM CSAK LEGYEN MÁR ESŐ!!(mivel mezőgazdász vagyok-..........
  • SHADOWEYES7
    namost ha választanom kellene a kereszténység,vagy a buzik közül szerinted mit választanék???
  • Zóanagyvarázsló
    Szóval a toleranciád csak a melegekig terjed, a jelenelegi nyugati kultúrát megalapozó kereszténységig, illetve annak vallási közösségéhez tartozó emberekig nem. Igazi toleranciabajnok vagy.

A keresztény vallás minden prűdsége (vagy éppen egyesek által kedvelten felmelegetett "bűnei") ide vagy oda, más vallással nem biztos, hogy eljutunk a homoszexualitás ilyen szintű elfogadásáig. (Vallás nélkül pedig az államszervezetig sem. Mielőtt itt valaki szokás szerint elkezdi osztani az ateista tanait, inkább tanulmányozza a történelem összefüggéseit...)
  • Ronny
    aha, az azért elég meglepő, hogy az elmúlt 150 évben egy sor régészeti lelet erősítette meg a mesekönyben leírt helyek valódiságát. Ez nem bizonyít semmit, csak azt, hogy mennyire gyengék a próbálkozásaid.
  • Zóanagyvarázsló
    Rendben, de én nem is beszéltem környezeti hatásról, a topikban pedig őszintén szólva nem olvastam még vissza sokat. Én elsősorban a geentikai hatásnak tulajdonítok jelnetőséget, attól függően, ki milyen mértékű homoszexuális hajlammal született. Van, aki számára ez a nemi éréssel együtt viszonylag hamar egyértelművé válik, mások valamely trauma után "váltanak" nemi identitást, megint másoknál nem is annyira a szexualitás, inkább az érzelmi oldal jelentkezik a szokásostól eltérő nemi identitás.

Napjainkban meglepően sokan kipróbálják a homoszexuális együttléteket is (elsősorban lányokra gondolok), többek között a téma felkapottsága, bizonyos fokú divatossága miatt. Úgy vélem, létezik bizonyos fokú - és gyakran átmeneti - "divatbuziság", "divatbiszexualitás" is, ez persze elsősorban nem a homoszexualitások egészének a "bűne", inkább kordivat, erkölcs kérdése.

Ez viszont korábbi korokban valóban nem volt ennyire jellemző. A múltból ezúttal nagyon nehezen lehet következtetéseket levonni, lévén a pszichológia, de még a szociológia visszamenőleges alkalmazása is problémákba ütközik érthető problémákba ütközik, egyáltalán számadatokkal sem rendelkezünk.

Az pedig megint egy más kérdés, hogy az állam milyen családi állapotot tekint támogatandónak (most elsősorban a házasság, öröklés kérdésére gondolva). Egy meleg pár természetszerűeleg nem produktív gyermeknemzés céljából, holott a liberalizáció terén éppen a csökkenő születésszámmal küzdő nyugat-európai országok járnak az élen. Paradox helyzet, hogy éppen az örökbefogadás lehetőségével válhatnának némiképp "produktívabbá", persze ezzel a népességszám emelkedéséhez épp úgy nem járulnának hozzá, mint a gyermektelen vagy örökbefogadó heteroszexuális párok, házaspárok sem. Persze nem áll szándékomban a bevándorlás kérdéséig elkanyarodni...

Úgy vélem, az államnak joga van ebben a kérdésben dönteni, és nem csak a mindenkinek egyenlő jogot elvnek van létjogosultsága, ezt a kérdést felvonulás, hőbörgés és poltikai állásfoglalások helyett társadalmi párbeszédnek kellene megelőznie. Egyáltalán empirikus kutatásokat is szívesen látnék a témáról, lehet, hogy vannak, de én még nem találkoztam velük.
  • Ronny
    remélem legközelebb Koránnal a kezében próbálkozik valahol keleten.
  • Cat #441
    Nyugtass meg, hogy ugyanarról a kétezer éves mesekönyvről beszélünk, ami csak azért szent, mert sok ember hisz benne, és ha 50 éves lenne, akkor ugyanolyan rangban lenne mint a scientológia? :)
  • SHADOWEYES7
    azt szivesen pofán basztam volna !!!
    honnan veszi a bátorságot még a kereszténységet is bele keverni!!??

(bocs a ronda szóhasználatért)
  • Cuchulainn
    Nem arra válaszoltál amit írtam. Ha környezeti behatásokra lesz valaki homoszexuális, akkor mégis miféle környezeti hatás éri azt a gyereket aki heteroszexuális családban felnőve homoszexuális lesz?
    És itt ne feltétlenül a mai kor emberére gondolj, hanem mondjuk száz évvel ezelőttre, amikor nem volt jelen a mai média, és még ilyesmiről beszélni is illetlenség volt, ha pedig valakit rajtakaptak akkor börtönbe csukták!

Ugyanez a kettősség érződik az itteni hozzászólások egy részében: Undorítónak és taszítónak tartják a homoszexualitásnak a gondolatát is, a betiltását mégis azzal indokolnák, hogy különben a homokosok "elcsábítják" a "normális embereket". Nekem ez kissé paranoiásnak tűnik.

Az örökbefogadott gyerekek pedig feltehetően pont az olyanoktól kerülnek oda, akiktől el is vették a gyereket valami miatt, esetleg a szüleik nem is akarták őket.

Azzal viszont amit a felvonulásról írtál egyetértek.
  • Grenzjager
    na a papi reverenda, a rózsaszín bibliával, benne a cuccal elég kemény volt a 7végén...

milyen tolerancia?????
  • Zóanagyvarázsló
    "Szvsz még mindig jobban jár, mintha árvaházban nőne fel, ahol mondjuk harminc másik gyerekkel osztozik egy nevelőnőn."

Egyáltalán nem biztos, nem egy heteró szülőtől is inkább elvenném a gyermeket...

"De ha már ittartunk akkor megkérdezném, hogy ha a kétapukás/anyukás dolgot azért nem szabad engedni, mert akkor a gyereknek biztos nemi identitászavara lesz akkor mégis honnan lesznek a homokosok?"

A különböző nemi szerepek megtapasztalása távolról sem csak a homoszexualitás/heteroszexualitás kérdését fedi le. A heteroszexuális szülők gyermekeinek nagy része pedig heteroszexuális. A homoszexuális párok által felnevelt gyermekek esetében nem tudok adatról, amely bármelyik álláspontot alátámasztaná.
  • Cuchulainn
    Szvsz még mindig jobban jár, mintha árvaházban nőne fel, ahol mondjuk harminc másik gyerekkel osztozik egy nevelőnőn.
    Érdekes módon mndenki olyan nagyon jólelkű, hogy csak a szegény kétapukás kisgyerekeket említik akiknek milyen rossz lesz, meg azokat akik meglátják a melegfelvonulást és attól majd tuti pszichózisuk lesz, holott ennél jóval több olyan dolgot láthat a lurkó a tévében/újságban ami sokkal nagyobb bajt okozhat.
    De ha már ittartunk akkor megkérdezném, hogy ha a kétapukás/anyukás dolgot azért nem szabad engedni, mert akkor a gyereknek biztos nemi identitászavara lesz akkor mégis honnan lesznek a homokosok? Mert ugye nekik egy apukájuk meg egy anyukájuk volt...
  • Zóanagyvarázsló
    A férfi és női szerep megtanulása miatt is fontos, hogy legyen mindkét nemű szülő. Ugyan a gyermek nyílván találkozni különböző nemű felnőttekkel, de ideális esetben az édesapa a férfiminta és nem a szomszéd gyerek apja. Természetesen ugyanezt el lehet mondani a csonka családokról is (mint azt tanulmányok kis is mutatják), bár az esetek nagy többségében itt legalább a későbbi élettárs nyújthat mintát, homoszexuális "szülők" esetén elvileg ez is kizárt. Na meg az egyedülálló szülőtől csak nem lehet elvenni a gyermeket, aki akár meleggé is "válhat". Pontos felmérésekkel még nem találkoztam, de a melegek számottevő része nem ért egyet a homoszexuális párok gyermekvállalásával, hovatovább, elutasítja azt.

A felvonulással az alapvető baj az, hogy miközben elvileg a hasonló jogállást szeretnének elérni, mint a heteroszexuálisak, bele akarnak szürkülni a társadalomba, mindezt mégis provokációval teszik meg. A további probléma, hogy a provokációjuk által feldühített emberek reakcióján meglepődnek, és ők vannak megsértődve, holott lehetett volna előre gondolkozni is, figyelmebe véve mások érzékenységét, ahogyan azt ők is elvárnák. Természetesen nem azt mondom, hogy a "buziverés" arányban állt a történtekkel, de egy-két tojásba még nem halt bele senki. Lehet azt mondani, hogy akit nem lérdekel, ne foglalkozzon vele, de sem az ember, sem a demokrácia nem (csak) így működik. Megjegyzem a Budapest Parádé névre hallgató gyakorlatilag "heterófelvonulást" tekinthető rendezvényt sem tarto(tta)m az utcára valónak, a szexualitásnak nem kell felvonulás tárgyának lenni, nincs helye a nyílt utcán. Ez szintén egy olyan kérdés, amiben megoszlik a melegek véleménye, közöttük is vannak erkölcsösebb vagy éppen prűdebb emberek, mások pedig a családjukra való tekintettel nem mennek el, illetve nem helyeslik azt. A meleg "társadalmat" hiba kizárólag a felvonulókkal és jogvédőkkel azonosítani. Ha így teszünk, az csak azt bizonyítja, hogy ezek a tevékenységek inkább ártalmasak a megítélésükre, és csak a beskatulyázást erősíti fel. Vagy éppen mi gondolkozunk szűklátókörűen...
  • Hellhammer
    Jaja azért mondom, hogy volt már róla szó. De amúgy igazság van a dologban, ha csak elméleti (definíciós) szinten nézzük a dolgot. Más kérdés, hogy általában a normális kifejezést milyen értelemben használjuk. Mondjuk sztem a buzik akármilyen értelemben nézve sem normálisak.
  • Lammer
    ezt en pedzegettem korabban ^^
  • Hellhammer
    Asszem már le lett vezetve ebben a topciban, hogy honnan jön a "normális" mint fogalom.
    Ha lusta vagy visszaolvasni, akkor kb. itt a lényege: ha van egy halmazod ami áll "A" és "B" elemekből és "A"-ból sokkal több van benne, mint "B"-ből, akkor az "A" lesz a norma (kialakult, felismert ismérv). Ha az "A" a norma, akkor azok az elemek lesznek normálisak amik megfelelnek az "A"-t meghatározó jellemzőknek. Szal akárhonnan nézve a dolgot, a buzik nem tekinthetők normálisnak, mivel jelenleg az emberiség elég kis halmazát képviselik.
  • Ronny
    Cat szerint a vita már nem a melegek egyenjogúságáért folyik. Ő már gondolatban tovább lépett, a melegek egyenesen jobb példát mutatnak, tehát biztosan jobb szülők.

Mindíg érdemes ide benézni...
  • Ronny
    Amióta létezik olyam, hoy család, azóta apu meg anyu a szülő. Ne legyünk már csököttek kérlek.
  • Cat #429
    Szerintem izgalmas, nyitott, felszabadult, tabuk nélküli szexuális élete lesz. Biztosan nem az a "megdugom az asszonyt és hátat fordítva elalszom" tipus lesz.

Egyébként Te hányszor láttad a szüleidet szeretkezni? Én egyszer sem. Mert ha Te sem, akkor ezek után nincs értelme miről vitatkoznunk.
  • klubkid
    Szerinted milyen nemi életet fog élni a 'két igazi apukám van' kisfiú ha felnő? Szép mintát kap...mondhatom.. Lehet szegénykém hetero, dehát a "szüleitől" teljesen eltérő mintát lát, nem szívesen lennék a helyében.
  • banok
    mi az, hogy normális? Ki mondja meg és mi jógon, hogy mi a normális?
  • Inquisitor
    Normális körülmények? Hát vagy 1000x több csonka család van, mint olyan amiben két apu vagy két anyu van, nem? :)

Múltkor volt a kissrác a Lostból a Grace Klinikában (gipszelték), ott neki is két faterja volt. :D

A vita megint arról szól, hogy ki kinek és milyen alapon mondja meg, hogy a másik embernek mi a jó és a rossz. Persze tapasztalat és infók híjján ... ahogy azt szokás.
  • 89
    És akkor most ezek a "nagy" nyugatiak előbbre vannak??
    Nézd már meg azokat az agymosott kisgyerekeket akik éneklik, hogy "Két apukája van... de k*rvajó nekiii"
    Fel sem tudják ezt fogni, de már rögzítették bennük, hogy nem baj az, sőt egyenesen jobb annak a szerencsétlennek a helyzete, mint aki normális körülmények között él.
  • Cat #424
    Haha, méghogy nincs véleményem :) Ezekszerint egyáltalán nem követted a topicot.

A videó belinkelésével arra szerettem volna rávilágítani, hogy míg itt egyesek a szabad párválasztást, a házasság jogát sem akarják megadni, addig tőlünk nyugatabbra ez már olyannyira nem téma, hogy már egy évtizeddel ezelőtt örökbe fogadtak gyereket együtt élő meleg párok.