Pride - melegfelvonulás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Z
"Ugyanez a kettõsség érzõdik az itteni hozzászólások egy részében: Undorítónak és taszítónak tartják a homoszexualitásnak a gondolatát is, a betiltását mégis azzal indokolnák, hogy különben a homokosok "elcsábítják" a "normális embereket". Nekem ez kissé paranoiásnak tûnik." --- Amerikai szépség...a homoszexualitást látszólag legjobban utáló ember maga is homo. Amint a kezdeti gondolatok, hogy a legszörnyûbb rémálmában fogant félelmek életre kelnek, s midõn kitisztul a kép önmaga elõtt, és saját homoszexuális mivolta valósággá válik, szörnyû bûntettet követve el inkább a halált választja, mint a szégyent!

Talán tényleg azok a látens melegek, akik a legjobban utálkoznak a téma felemlegetésekor...<#hehe>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

A filmrõl annak idején olvastam valamelyik napilapban, de most például sem a Wikipedia, sem Google nem volt a segítségemre.
FlyHigh
Szerintem meg nem kell felvonulniuk.

Thrash \'Till Death

Volt egy Kingsley nevü pasi, aki csinált pár felmérést, ami okán sokan utálták is. Nála volt egy 1-10-ig skála. Az 1-es volt a 100% hetero, a 10 a homszexuális. Meglepõ módon a felmérés alapjána legtöbb ember egyikbe se esett bele. (No nem ezért utálták, hanem a többi kismillió felmérés miatt, õt okolták, sok más arc mellett, a hippi idõszakban elterjed szexuális szabadosság miatt. Pedig csak annyit akart a manus, hogy lerántsa az igazságról a leplet. A miértet lásd az életrajzi filmje elején ...)

Szvsz a kivonuló melegek annyira reprezentálják "a melegeket", mint az átlag honpolgárt a kurucinfo vagy hunhir átlagos írói/olvasói. Semennyire. ;)
Szélsõség az szélsõség.

Figyi azért mennek az utcára a melegek h elfogadtassák magukat ás közben másokat gyaláznak? ez így nem frankó, már megint kettõs mérce...
A toleranciáért papmpognak miközben bûbrokit dugnak a bibliába. ez normális???

akkor az is normális h valaki meg úgy fejezi ki ellenszenvét hogy dobál?? miért nem lehet a dobáló huligánokat is tolerálni??

õk is egy kicsit mások ,el kell fogadni, néha törnek, néha zúznak, de ez van, akinek meg nem tetszik az mehet Szlovákiába... tessék.. lehet menni.. itt lehet minket hagyni...

(amúgy én ezt az egész exhibicionista transzvesztita felvonulást sem értem hogy valójában mi közük volt a melegekhez ezeknek, mert nyilván nem õk képviselték a magyar melegeket...., azt se komálom ha heterók enyelegnek egymásban a téren, szal meleg se tegye ennyi, ha meg mégis akkor nem kell csodálkozni ha a sörösüveg berepül a szájba)

SHADOWEYES7
inkább hiszek istenben--(bár nem vok vallásos)--mint a homoszexualitás ilyen modón való beledogmálásába az emberiségbe,hogy elhitetik "EZ" a megfelelõ,és igy kell családot alapitani monnyuk!

tudod hányszor elmondom a földem mellett ,hogy ISTENEM CSAK LEGYEN MÁR ESÕ!!(mivel mezõgazdász vagyok-..........

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
namost ha választanom kellene a kereszténység,vagy a buzik közül szerinted mit választanék???

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Szóval a toleranciád csak a melegekig terjed, a jelenelegi nyugati kultúrát megalapozó kereszténységig, illetve annak vallási közösségéhez tartozó emberekig nem. Igazi toleranciabajnok vagy.

A keresztény vallás minden prûdsége (vagy éppen egyesek által kedvelten felmelegetett "bûnei") ide vagy oda, más vallással nem biztos, hogy eljutunk a homoszexualitás ilyen szintû elfogadásáig. (Vallás nélkül pedig az államszervezetig sem. Mielõtt itt valaki szokás szerint elkezdi osztani az ateista tanait, inkább tanulmányozza a történelem összefüggéseit...)
aha, az azért elég meglepõ, hogy az elmúlt 150 évben egy sor régészeti lelet erõsítette meg a mesekönyben leírt helyek valódiságát. Ez nem bizonyít semmit, csak azt, hogy mennyire gyengék a próbálkozásaid.

Rendben, de én nem is beszéltem környezeti hatásról, a topikban pedig õszintén szólva nem olvastam még vissza sokat. Én elsõsorban a geentikai hatásnak tulajdonítok jelnetõséget, attól függõen, ki milyen mértékû homoszexuális hajlammal született. Van, aki számára ez a nemi éréssel együtt viszonylag hamar egyértelmûvé válik, mások valamely trauma után "váltanak" nemi identitást, megint másoknál nem is annyira a szexualitás, inkább az érzelmi oldal jelentkezik a szokásostól eltérõ nemi identitás.

Napjainkban meglepõen sokan kipróbálják a homoszexuális együttléteket is (elsõsorban lányokra gondolok), többek között a téma felkapottsága, bizonyos fokú divatossága miatt. Úgy vélem, létezik bizonyos fokú - és gyakran átmeneti - "divatbuziság", "divatbiszexualitás" is, ez persze elsõsorban nem a homoszexualitások egészének a "bûne", inkább kordivat, erkölcs kérdése.

Ez viszont korábbi korokban valóban nem volt ennyire jellemzõ. A múltból ezúttal nagyon nehezen lehet következtetéseket levonni, lévén a pszichológia, de még a szociológia visszamenõleges alkalmazása is problémákba ütközik érthetõ problémákba ütközik, egyáltalán számadatokkal sem rendelkezünk.

Az pedig megint egy más kérdés, hogy az állam milyen családi állapotot tekint támogatandónak (most elsõsorban a házasság, öröklés kérdésére gondolva). Egy meleg pár természetszerûeleg nem produktív gyermeknemzés céljából, holott a liberalizáció terén éppen a csökkenõ születésszámmal küzdõ nyugat-európai országok járnak az élen. Paradox helyzet, hogy éppen az örökbefogadás lehetõségével válhatnának némiképp "produktívabbá", persze ezzel a népességszám emelkedéséhez épp úgy nem járulnának hozzá, mint a gyermektelen vagy örökbefogadó heteroszexuális párok, házaspárok sem. Persze nem áll szándékomban a bevándorlás kérdéséig elkanyarodni...

Úgy vélem, az államnak joga van ebben a kérdésben dönteni, és nem csak a mindenkinek egyenlõ jogot elvnek van létjogosultsága, ezt a kérdést felvonulás, hõbörgés és poltikai állásfoglalások helyett társadalmi párbeszédnek kellene megelõznie. Egyáltalán empirikus kutatásokat is szívesen látnék a témáról, lehet, hogy vannak, de én még nem találkoztam velük.
remélem legközelebb Koránnal a kezében próbálkozik valahol keleten.

Nyugtass meg, hogy ugyanarról a kétezer éves mesekönyvrõl beszélünk, ami csak azért szent, mert sok ember hisz benne, és ha 50 éves lenne, akkor ugyanolyan rangban lenne mint a scientológia? :)

SHADOWEYES7
azt szivesen pofán basztam volna !!!
honnan veszi a bátorságot még a kereszténységet is bele keverni!!??

(bocs a ronda szóhasználatért)

Cuchulainn
Nem arra válaszoltál amit írtam. Ha környezeti behatásokra lesz valaki homoszexuális, akkor mégis miféle környezeti hatás éri azt a gyereket aki heteroszexuális családban felnõve homoszexuális lesz?
És itt ne feltétlenül a mai kor emberére gondolj, hanem mondjuk száz évvel ezelõttre, amikor nem volt jelen a mai média, és még ilyesmirõl beszélni is illetlenség volt, ha pedig valakit rajtakaptak akkor börtönbe csukták!

Ugyanez a kettõsség érzõdik az itteni hozzászólások egy részében: Undorítónak és taszítónak tartják a homoszexualitásnak a gondolatát is, a betiltását mégis azzal indokolnák, hogy különben a homokosok "elcsábítják" a "normális embereket". Nekem ez kissé paranoiásnak tûnik.

Az örökbefogadott gyerekek pedig feltehetõen pont az olyanoktól kerülnek oda, akiktõl el is vették a gyereket valami miatt, esetleg a szüleik nem is akarták õket.

Azzal viszont amit a felvonulásról írtál egyetértek.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

na a papi reverenda, a rózsaszín bibliával, benne a cuccal elég kemény volt a 7végén...

milyen tolerancia?????

"Szvsz még mindig jobban jár, mintha árvaházban nõne fel, ahol mondjuk harminc másik gyerekkel osztozik egy nevelõnõn."

Egyáltalán nem biztos, nem egy heteró szülõtõl is inkább elvenném a gyermeket...

"De ha már ittartunk akkor megkérdezném, hogy ha a kétapukás/anyukás dolgot azért nem szabad engedni, mert akkor a gyereknek biztos nemi identitászavara lesz akkor mégis honnan lesznek a homokosok?"

A különbözõ nemi szerepek megtapasztalása távolról sem csak a homoszexualitás/heteroszexualitás kérdését fedi le. A heteroszexuális szülõk gyermekeinek nagy része pedig heteroszexuális. A homoszexuális párok által felnevelt gyermekek esetében nem tudok adatról, amely bármelyik álláspontot alátámasztaná.
Cuchulainn
Szvsz még mindig jobban jár, mintha árvaházban nõne fel, ahol mondjuk harminc másik gyerekkel osztozik egy nevelõnõn.
Érdekes módon mndenki olyan nagyon jólelkû, hogy csak a szegény kétapukás kisgyerekeket említik akiknek milyen rossz lesz, meg azokat akik meglátják a melegfelvonulást és attól majd tuti pszichózisuk lesz, holott ennél jóval több olyan dolgot láthat a lurkó a tévében/újságban ami sokkal nagyobb bajt okozhat.
De ha már ittartunk akkor megkérdezném, hogy ha a kétapukás/anyukás dolgot azért nem szabad engedni, mert akkor a gyereknek biztos nemi identitászavara lesz akkor mégis honnan lesznek a homokosok? Mert ugye nekik egy apukájuk meg egy anyukájuk volt...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

A férfi és nõi szerep megtanulása miatt is fontos, hogy legyen mindkét nemû szülõ. Ugyan a gyermek nyílván találkozni különbözõ nemû felnõttekkel, de ideális esetben az édesapa a férfiminta és nem a szomszéd gyerek apja. Természetesen ugyanezt el lehet mondani a csonka családokról is (mint azt tanulmányok kis is mutatják), bár az esetek nagy többségében itt legalább a késõbbi élettárs nyújthat mintát, homoszexuális "szülõk" esetén elvileg ez is kizárt. Na meg az egyedülálló szülõtõl csak nem lehet elvenni a gyermeket, aki akár meleggé is "válhat". Pontos felmérésekkel még nem találkoztam, de a melegek számottevõ része nem ért egyet a homoszexuális párok gyermekvállalásával, hovatovább, elutasítja azt.

A felvonulással az alapvetõ baj az, hogy miközben elvileg a hasonló jogállást szeretnének elérni, mint a heteroszexuálisak, bele akarnak szürkülni a társadalomba, mindezt mégis provokációval teszik meg. A további probléma, hogy a provokációjuk által feldühített emberek reakcióján meglepõdnek, és õk vannak megsértõdve, holott lehetett volna elõre gondolkozni is, figyelmebe véve mások érzékenységét, ahogyan azt õk is elvárnák. Természetesen nem azt mondom, hogy a "buziverés" arányban állt a történtekkel, de egy-két tojásba még nem halt bele senki. Lehet azt mondani, hogy akit nem lérdekel, ne foglalkozzon vele, de sem az ember, sem a demokrácia nem (csak) így mûködik. Megjegyzem a Budapest Parádé névre hallgató gyakorlatilag "heterófelvonulást" tekinthetõ rendezvényt sem tarto(tta)m az utcára valónak, a szexualitásnak nem kell felvonulás tárgyának lenni, nincs helye a nyílt utcán. Ez szintén egy olyan kérdés, amiben megoszlik a melegek véleménye, közöttük is vannak erkölcsösebb vagy éppen prûdebb emberek, mások pedig a családjukra való tekintettel nem mennek el, illetve nem helyeslik azt. A meleg "társadalmat" hiba kizárólag a felvonulókkal és jogvédõkkel azonosítani. Ha így teszünk, az csak azt bizonyítja, hogy ezek a tevékenységek inkább ártalmasak a megítélésükre, és csak a beskatulyázást erõsíti fel. Vagy éppen mi gondolkozunk szûklátókörûen...
Hellhammer
Jaja azért mondom, hogy volt már róla szó. De amúgy igazság van a dologban, ha csak elméleti (definíciós) szinten nézzük a dolgot. Más kérdés, hogy általában a normális kifejezést milyen értelemben használjuk. Mondjuk sztem a buzik akármilyen értelemben nézve sem normálisak.

Lammer
ezt en pedzegettem korabban ^^

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Hellhammer
Asszem már le lett vezetve ebben a topciban, hogy honnan jön a "normális" mint fogalom.
Ha lusta vagy visszaolvasni, akkor kb. itt a lényege: ha van egy halmazod ami áll "A" és "B" elemekbõl és "A"-ból sokkal több van benne, mint "B"-bõl, akkor az "A" lesz a norma (kialakult, felismert ismérv). Ha az "A" a norma, akkor azok az elemek lesznek normálisak amik megfelelnek az "A"-t meghatározó jellemzõknek. Szal akárhonnan nézve a dolgot, a buzik nem tekinthetõk normálisnak, mivel jelenleg az emberiség elég kis halmazát képviselik.

Cat szerint a vita már nem a melegek egyenjogúságáért folyik. Õ már gondolatban tovább lépett, a melegek egyenesen jobb példát mutatnak, tehát biztosan jobb szülõk.

Mindíg érdemes ide benézni...

Amióta létezik olyam, hoy család, azóta apu meg anyu a szülõ. Ne legyünk már csököttek kérlek.

Szerintem izgalmas, nyitott, felszabadult, tabuk nélküli szexuális élete lesz. Biztosan nem az a "megdugom az asszonyt és hátat fordítva elalszom" tipus lesz.

Egyébként Te hányszor láttad a szüleidet szeretkezni? Én egyszer sem. Mert ha Te sem, akkor ezek után nincs értelme mirõl vitatkoznunk.

Szerinted milyen nemi életet fog élni a 'két igazi apukám van' kisfiú ha felnõ? Szép mintát kap...mondhatom..<#taps> Lehet szegénykém hetero, dehát a "szüleitõl" teljesen eltérõ mintát lát, nem szívesen lennék a helyében.
banok
mi az, hogy normális? Ki mondja meg és mi jógon, hogy mi a normális?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Normális körülmények? Hát vagy 1000x több csonka család van, mint olyan amiben két apu vagy két anyu van, nem? :)

Múltkor volt a kissrác a Lostból a Grace Klinikában (gipszelték), ott neki is két faterja volt. :D

A vita megint arról szól, hogy ki kinek és milyen alapon mondja meg, hogy a másik embernek mi a jó és a rossz. Persze tapasztalat és infók híjján ... ahogy azt szokás.

89
És akkor most ezek a "nagy" nyugatiak elõbbre vannak??
Nézd már meg azokat az agymosott kisgyerekeket akik éneklik, hogy "Két apukája van... de k*rvajó nekiii"
Fel sem tudják ezt fogni, de már rögzítették bennük, hogy nem baj az, sõt egyenesen jobb annak a szerencsétlennek a helyzete, mint aki normális körülmények között él.<#szomoru1>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Haha, méghogy nincs véleményem :) Ezekszerint egyáltalán nem követted a topicot.

A videó belinkelésével arra szerettem volna rávilágítani, hogy míg itt egyesek a szabad párválasztást, a házasság jogát sem akarják megadni, addig tõlünk nyugatabbra ez már olyannyira nem téma, hogy már egy évtizeddel ezelőtt örökbe fogadtak gyereket együtt élõ meleg párok.

örökbefogadásra ment

Még senki nem rendelkezik még empírikus adatokkal annyira új dolog ez. Mit fognak csinálni a jogvédõ õrültek ha mondjuk 40 év múlva kiderül, hogy nem volt jó ötlet?

genRob
:-D Látod vmennyire csak igazam van. Mmint a #419ben.

\"Nem a katonák döntik el mikor harcolnak!\" A. O. E.

Miért baj az, ha benzineskannákat ad a piromániásoknak ? :D

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

genRob
Megnéztem, elolvastam. És? Minek raktad be? Azért, hogy legyen újabb vita? Figyeltem a megnyitott topicjaidat. Szinte mind flém képes téma. Amit most beszúrtál az is ezt bizonyítja. Téged ez éltet?! Ennyire unatkozol? Beszúrtad a videót de semmi véleményed nincs róla oda írva vagy vmi hozzászólás. Mikor láttad, hogy senki sem reagál gyors postotltál egy figyelem felhívó dolgot, hogy "nézzétek meg a videót amit idemásoltam: megkérdezi a holland musorvezetõ, hogy "KINEK VAN KÉT APUKÁJA?
és a gyerek elénekli, angolul olvassátok a feliratot." Tipikus flém keltõ vagy. Szánalom...

89
És szted ez normális???<#szomoru1>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Szánalom. <#rinya>

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

nézzétek meg a videót amit idemásoltam: megkérdezi a holland musorvezetõ, hogy KINEK VAN KÉT APUKÁJA?

és a gyerek elénekli, angolul olvassátok a feliratot.

mikike
ugyanannyit?
nekem sincs jogom gyereket örökbe fogadni, ha nekik lehetne, az miért lenne ugyanannyi jog???

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
Biztos láttátok ezt a "vicc"-et, valamilyen oldalon, de hátha nem...
"
Egy nagyobb vállalat gazdasági nehézségei miatt létszámleépítésre kényszerül. Az egyik 6 fõbõl álló alosztály vezetõjének gondolatai, miután fõnökeitõl azt az utasítást kapta, hogy egy embert bocsásson el:

Én vagyok az alosztályvezetõ, magamat nem rúgom ki...

Kriszta 32 éves egyedülálló nõ, ha kirúgnám, egybõl a feministák támadnának, hogy férfisoviniszta, nõgyûlölõ, szingligyûlölõ vagyok... Nem, Krisztának maradni kell.

Lee Csing Feri 25 éves, ázsiai származású egyedülálló fiatalember, ha õt rúgnám ki, a szoclib sajtóhoz fordulhatna, és egybõl rasszista idegengyûlölõ lennék... Nem, Lee Csing Feri marad.

Kohn Ábrahám 34 éves izraelita származású, nõs, gyermektelen férfi. Ha õt tenném lapátra... Hülye vagyok én? Még börtönbe is csukhatnának holokauszt-tagadásért.... brrr, pedig dehogy tagadom, helyeslem a dolgot, de pszt, szóba, még gondolatba sem jöhet a dolog...

Fodor Gergely 28 éves párkapcsolatban élõ, homoszexuális férfi(?)..., ohó, majd még elvisz az ávó beteges homofóbiám miatt; Gergely, azaz Gergõke, Geri, marad, marad, de még mennyire.

Kovács István 42 éves, házas, háromgyermekes apa. 20 éve van a cégnél, a legjobb dolgozóm, mindenkit õ tanított be az alosztályon, de nincs más, neki kell mennie...
"

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Ha nem egy funckionálisan. Akkor tényleg nincs értelme:).
Nem baj. Talán te is felnõsz egyszer. Akkor aztán talán rájössz, hogy valójában mennyire nem értelmezhetõ egyetemi tankönyvek alapján a makrokörnyezet. Én is voltam egyszer ilyen, van már egy ideje. Kanyarodj vissza Stiglitz-hez. Õ meg aztán minde,n csak nem marxista.
Ezért áll közel hozzám a Buddhizmus. Ugyan is ott semmit sem kell. ;)

Itt jön a képbe, hogy teszem azt sikeres vagy a melóhelyen anyagilag, mert jól alkalmazkodsz, aztán 35 évesen kihullik a hajad, 43 évesen meg elvisz egy szívroham. Eh, lehet túl sok Feldmár könyvet olvastam? :)

genRob
Így van. A melóhelyen kell a legjobban alkalmazkodni. Fõleg ha jó a fizetésed és a nyakadban van egy nagy halom hitel.

skinnyman
Végülis majdnem. A különbség csak annyi, hogy a CS-sek nem az utcára vonulnak ki magamutogató törvénysértõ módon, cél nélkül, hanem egymással szórakoznak. Írhattad volna azt is példának, hogy kb olyan, mintha bemennél egy sörözõbe és odamennél egy társasághoz, hogy büdös alkoholisták takarodjatok. Kb ennyi köze volt a hasonlatodnak a témához, kis IQ huszár :)

Regards,

"Nem kell megnyomorodni de alkalmaszkodni kell. Ahogy mondjuk te vagy én is a munkahelyen, vagy otthon..."

Pedig pont ezen a két helyen való "alkalmazkodás" készíti ki a legtöbb embert, hiszen a család az létszükséglet, melóhely meg szintén. De igazad van, nem a szélsõségekbõl kell kiindulnom.

Jah, gondolom hülyébõl pont ugyan annyi van ott is ... mint (sajnos) mindenhol máshol is.

genRob
Ne beszéljünk szélsõségekben. Nem kell megnyomorodni de alkalmaszkodni kell. Ahogy mondjuk te vagy én is a munkahelyen, vagy otthon... A többi oldal meg le van sz**va. Most a mi véleményünknek adunk hangsúlyt és nem a többi oldallal kell foglakozni. Engem nem befojásol a többi oldal de a többi személy sem. Az meg, hogy esetleg õk mit akarnak az egy dolog. Szted a melegek oldalán nincs ugyan ilyen hülye mint aki a deportálást írta?

<<
Nigéria számára pedig az a megoldás, hogy termeljen többet és csökkentse lakossága számát.
<...>
A föld nem képes eltartani 6-8 milliárd embert. Ezért általánossá és elfogadhatóvá kell tenni a következõ alapelvet: "minél kevesebb embernek kell osztoznia a gazdagságon, annál több marad a nyerteseknek."
>>

Eh??? HAHÓ!!! A TERMELÉSHEZ LAKOSSÁG IS KELL MINT AZ ÁLLAT, BAZZEG. Nem úgy van az hogy lecsökkented 100 fõre a gazdaságodat és akkor hipp hopp mindenki milyen jól kezd el élni.
Minél nagyobb a piac, annál jobb a gonosz cégeknek, bazz. Több a vásárló, több a munkaerõ. És ami azt illeti, kurva nagy munkaerõhiány van már most is, és ez csak tovább fog fokozódni.

Tovább nem olvasom mert teljesen agyament.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

"Ahogy nézem senki sem akarja elnyomni a melegeket."

Elöbb emlegetett oldalak készítõi, az azokat látogatók és velük rokonszenvezõk dehogynem ... ha tehetnék kinyírnák vagy deportálnál õket.
Most rá lehet fogni, hogy a felvonulás ez elleni tiltakozás, csak nem annak látszik.

"A beilleszkedés az, hogy megpróbálunk a többiekhez alkalmaszkodni nem?"

Nos az ilyen emberek szoktak végletekig megnyomorodni, akik mindenkinek megpróbálnak megfelelni (ami ugye lehetetlen) aztán szellemileg vagy egyébb módon belenyomorodnak. Szóval nem értek egyett, de nagy valószinüséggel csak az "alkalmazkodás" szóra vonatkozó elképzelésünk különbözik.