29
  • dez
    #29
    Mármint jobban a kelleténél. Azt senki sem tagadja, hogy alapesetben 6600-tól fölfelé az Intel a nyerő tejlesítményben (ha van mire kihasználni, mert ide már kell egy 8800GTX). A tuning sem egyszerű, mert jelentősebb tuninghoz lap is kell, meg tuning-ram, mert nem lehet eléggé visszavenni a ram-szorzót. Csak tudod, vannak, akik úgy állítják be, hogy az Intel minden téren kérdés nélkül nyerő.
  • dez
    #28
    Milyen tényt is akarok én elferdíteni? Talán félreértetted azt a mondatot, mert ott arról van szó, hogy árban került azzal egy szintre (miközben gyorsabb). Mellesleg, ha túl sok hwsw-t olvasol, nem csoda, ha az Intel felé billen a mérleged.
  • who am I 7
    #27
    dez te meg ne legyé má buta, nem csak az intel - amd híreket nézem, hanem ami érdekel.ennyi.Ettől függetlenül már mindenhol a te hülyeségeidet látom, és kezd unalmas lenni, föleg amikor be indul az ÁEMDÉ gépezeted, és ez kicsit irritáló.Mikor az ember el olvassa a cikket, és látja a nem éppen független HSZeidet... ( az ember már nem olvashat nyugodtan :DDD a kockák miatt :D )

    "Az AMD gyártástechnológiájának határát feszegető 3 gigahertzes Athlon 64 X2 6000+ listaára (ezer darabos nettó gyártói ár) 26 százalékkal 178 dollárra csökken, és nagyjából az Intel Core 2 Duo E6420 (2,13 gigahertz) modellel kerül partiba. "

    http://www.hwsw.hu/hirek/33762/amd_athlon_64_x2_sempron_arcsokkentes_intel_core_2_duo_quad.html

    Azért sem értem ezt a hozzá állást mert tényt akarsz elferdíteni, és emellett mindenki elismeri, hogy olcsó belépő kategóriában jobb vétel az ájemdé, viszont ha elérünk a 30-40E-es szintre (ami még mindig nem csúcs) akkor onnantól a c2d a jobb vétel.(aki meg hülye a géphez és nem tud tuningolni, még egy picit sem az vegyen olcsó procit egy 4-5000+ os X2-t és nagyon jól el lesz vele.az olyan ne is akarjon nagy teljesítményt.)
  • who am I 7
    #26
    Örülök, h magadra találtál, eme kis szösszenetben :) :D
  • dez
    #25
    Az emberek többsége nem tuningolja szét a prociját, így viszont nem biztos, hogy jobban jár egy C2D-vel. De pl. tuningolni sem mindig úgy sikerül, mint szeretnék.

    ps. veled ellentétben én nem csak amd vs. intel témához szólok (meg nem is egész nap netezek, csak többször egy nap, mert gép mellett dolgozok), és nem csak azt lesem, mit ír erről egy bizonyos személy. :P
  • sathinel
    #24
    # Core 2 Duo E6600 Dual Core Processor Lowest Price: $221.90
    # Athlon 64 X2 6000+ Dual Core Processor Lowest Price: $169.99
    # Core 2 Duo E6700 Dual Core Processor Lowest Price: $314.00
    # Athlon 64 X2 3800+ Dual Core Processor Lowest Price: $67.90

    ??? miről beszélsz? vagy te is a bizonyos informatikai analfabétákhoz tartozol akikről dez beszélt? nézd meg az általam alul beillesztett linket pl. mi éri meg jobban?
  • lee56
    #23
    Igazad van, az a menő amit te csinálsz, pont!
  • who am I 7
    #22
    eh ez igen, nem vágom miért írtam el de :
    "mint egy hasonszőrű amd?"> értsd, árban hason szőrű.mert Ghz-re vicces lenne összehasonlítani.

    "ezzel a kibaszott"
    "h egésznap a fórumot nézzék"



    Na mind1, szóljon az melletted, h intel fanok is ilyenek, de akkor se menő ez az kocka"fan stílus.adios


  • who am I 7
    #21
    "50%-ban az emberi butaságnak köszönhető ("most a C2D az Isten!"). "

    Mi a fasz köze van az emberi butaságnak ahhoz, h a c2d egy jó user kezében ténylegesen jóval többet ér mint egy hasonszőrű amd?dez bammeg kicsit át esel a ló túl oldalára ezzek a kibaszott amd fanatizmusoddal.Amikr A64volt jó akkor az volt a jobb kész , lengethetted a zászlót, előtte a pentium volt jó és most a C2D- jobb és kész...és majd lehet a k10 jobb lesz.ennyire savanyú a szőlő bameg?én ezt komolyan nem értem, hogy egyesek miért érzik azt hivatásuknak, h egésznak a fórumot nézzék, és ha bármit látnak, azonnal az amd amd amd igy meg úgy meg majd az amd, legyen az első dolguk.Dez neked van normális életed is, az áemdézésen kívül?
  • Sanyix
    #20
    :DDDDDDDDDDDD azt bizony fejbe kell lőni, mert hülye :D
  • dez
    #19
    - 1. most
  • dez
    #18
    Az Inteles TDP az átlagos terhelésre vonatkozik, az AMD-s meg a maximálisra... Tehát az Inteles W-ot nyugodtan megszorozhatod 1,5-tel...
  • dez
    #17
    Ja, de ezzel semmi esetre sem azt akartam mondani, hogy nem érdemes AMD procit venni. Hogy ilyen olcsón kell adniuk, az 50%-ban az emberi butaságnak köszönhető ("most a C2D az Isten!"). LOL, most olyat is olvastam, hogy valaki most szerzett be egy Pentium-D-t, mert "most nagyon jó az Intel"...
  • dez
    #16
    Hogy érted, hogy nem mérvadó? Az AMD (mivel hogy ők jelentik be a saját gazdasági eredményeiket, nem az Intel) szerinted felnagyítja a veszteségeit, ezzel rotva a saját hitelképességét, stb.?
  • M0RN1NGST4R
    #15
    lehet hogy az intel proci önmagában csak 65 W-ot fogyaszt, de IMC hiányában az alaplapi chipset is rendesen zabál, szóval ezt is érdemes figyelembe venni, ha fontos szempont a fogyasztás. Más kérdés, hogy a kisebb teljesitményfelvétel miatt talán nem melegszik az intel annyira, de ezt ne vedd biztosra. utána kell nézni, hogy amd-knek mekkora a hőmérsékletük.
  • JTBM
    #14
    Remélem azért az AMD nem megy tönkre, mert akkor nem lesz fejlődés a CPU piacon...
  • BlueGold
    #13
    Na ja a "Depo-n" találtam C2D 6700-et 65000-75000 közötti áron, X2 6000-et 41000-60000 közötti áron. Csak a C2D 65 nm-es és fogyat 65 watt-ot az X2 is 65 nm, de 130 watt-t eszik. De az Intel 27-én "tervezi rendezni" az árakat meg 1-2 héten belűl az AMD is árat csökkent. Ha nem sürgös a Proci vásárlás akkor érdemes lesz meg várni augusztus elejét vele.
  • mikloss
    #12
    Jah a AMD X2 6000+-os 30E Ft, a Core 2 duo E6700 ami éppen hogy veri dupla annyiba kerül kiskerbe 65e Ft! Már csak az a kérdés melyik mennyit fogyaszt? és hány nm-en készültek?
  • BlueGold
    #11
    Nem kell ellene C2D 6800-as a C2D 6700 is jobb nála egy picivel és az hasonló árban is van vele, de néhol még a C2D 6420-as is versenyben van vele.
  • BlueGold
    #10
    Jav. Nem a "procijai után" hanem "procijaiért".
  • sathinel
    #9
    Az hogy hivatalosan milyen adatok vannak az nem mérvadó. Kb ezt mondja az intel amióta versenyképpes lett az AMD velük.

    a 6000+-os AMD proci árán intelt mit kapsz? :Core2 Duo-2,13GHz/1066MHz LGA775 4MB Box (E6420)

    És meg lehet nézni mivel hasonlítgatják össze:teszt
  • BlueGold
    #8
    Azért mielött neki estek AMD proci venni erre is vessetek néhány pillantást + várjátok meg, hogy az Intel júl. 27 után mit kér a procijai után.
  • dez
    #7
    Ja, még annyit, hogy valószínű nem gyártási ár alatt adják a procikat, de a bevételből perpill nem tudják fedezni az összes költségüket, úgy mint a gyárak fenntartása, átalakítása, fejlesztési költségek, dolgozók fizetése, stb. Szóval túl olcsón kénytelenek adni, hogy vegyék is őket.
  • dez
    #6
    Nem véletlenül volt az utóbbi 2 negyedévben többszáz millió dolláros veszteségük... (Ami még idén a félretett pénzük elfogyásához, azaz fizetésképtelenséghez, tehát csődhöz vezethet. Bár mintha utóbb sikerült volna valahonnan némi tőkéhez jutniuk, de az is csak némi plusz haladék, ha nem jön be a K10.)
  • feamatar
    #5
    először X2 4000+al szemezgettem de sztem a végén én is magamévá teszek egy 6000+ot :D
  • nenad
    #4
    azert a kifejlesztesi koltsegek sem piskotak, meg ugye alkalmazottak stb..
    de ez az ar a 6000+ ert, Brutalisan olcso.
  • jofer
    #3
    Milyen alaplapot javasolnátok egy X2 6000+ -hoz? Köszi
  • RealPhoenixx
    #2
    Inkabb valoszinusitem, hogy valami nagyot akarnak tarkitani, es most minden penz jol jon nekik, amugy pedig sztem a prockok eseteben az indulo ar, a gyartasi koltseg+szallitasi koltseg 5-szorose korul lehet, ezert van hogy iszonyu sokat csokkenhet nehany felev alatt.

    Es igen, mivel a transmeta raallt csak tech. fejlesztesekre, igy az AMD ha joba marad veluk, igencsak hamar technologiai elonyokre tehet szert az intellel szembe.
    A kerdes amugy pedig most is csak a kompatibilitas lesz, de gondolom a transmetanal nagyon igyekeznek vigyazni erre, mert maskulonben elegge nehez lesz piackepesse tenni az alltaluk kidolgozott technologiakat.
  • mikloss
    #1
    Hátha a 6000+ 170dolcsi(30e Ft) lesz akkor a hülyének is megéri majd venni. Mindíg azt mondom ennél olcsóbb nem lehet de mindíg rámcáfolnak, csak azt nem tudom, hogy ez nekik így nyereséges? vagy "jobb a kevesebb mint a semmi"-re megy az AMD?